2012-05-05 17:07:12, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg tejcsokoládé
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 tojás
16 dkg cukor
12 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
5 dl tejszín
20 dkg fehércsoki
4 evőkanál cukor
2 teáskanál reszelt citromhéj
Valamint:
eper
tejszínhab
Elkészítés:
A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd gőz felett felforraljuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe rakjuk egy éjszakát pihenni.
A tésztához a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot és a lisztet. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, 3 felé vágjuk, így kapunk 3 vékony tésztalapot. A tejszínes-csokis krémmel megkenjük, epercsíkokat helyezünk rá, és így rétegezzük. A torta tetejét is bevonjuk, majd tejszínhabbal beborítjuk. Ízlés szerint díszítjük eperrel - vagy amivel szeretnénk. -mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|