Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A földi legnagyobb szeretet az anyai szeretet
  2012-05-06 18:20:47, vasárnap
 
  ATYA - ANYA ISTEN

"Hát elfeledkezhetik-é az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön méhe fián? És ha elfeledkeznének is ezek: én terólad el nem feledkezem." Ézsaiás 49,15.

Az Atya Istennek anyai szíve van. Egyben mind a kettő. A földi legnagyobb szeretet az anyai szeretet. A földön senki nem fog így szeretni. De az a mennyei szeretet, az Atya-Anya Istennek a szeretete sokkalta, összehasonlíthatatlanul nagyobb. Hihetetlen szeretet volt Istenben, amikor embert teremtett. Méghozzá saját képére.

Anyák napján mindig eszembe jut, hogy mekkora kockázat gyermeket vállalni.
Az a gyerek a szívem egy része. Az anya jobban szereti gyermekét, mint magát.

De azt is tudod, hogy senki nem okozhat neked olyan fájdalmat, mint a gyermeked.

Olyan megrázó, hogy Isten ezt a kockázatot is vállalta. Téged és engem teremtett. Vállalt! Mérhetetlenül szeret, hiszen elmondta az Igében: "Én terólad el nem feledkezem."

Isten az anyai szeretethez méri az isteni szeretetet.

Az ember otthagyta Istent. Saját útjára tért, saját akarata szerint élt. Fájdalmat okozott az Atya-Anya Istennek. Látjátok, így kezdődik a kereszt. Amikor az első emberpár a bűnt elkövette, akkor kezdődött a kereszt Isten szívében. Nem akkor, amikor a Golgotán felállították. A kereszt már ott volt az elhagyott Atya szívében. Amíg bűnös ember lesz a földön, addig szenved Isten.

Érted, tőled mennyit szenvedett már?! Mi olyan testemberek vagyunk. Csak azt értjük, amit szemeinkkel látunk. Isten emberré lett, olyan nyelven beszélt, mint mi. Úgy cselekedett ezen a földön, mint mi, csak éppen bűn nélkül. Láttad már a földön járni az élő szeretetet?

"Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért"
(János 15,3).


Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."
- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link

 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
" Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat "
  2012-05-06 09:13:36, vasárnap
 
  Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz.

Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (ami az első parancsolat ígérettel).

Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön.

Ti is atyák ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek azokat az Úr tanítása és intése .

Pál Apostolnak az Efézusbeliekhez írt levele 6. fejezet
Link



10 Parancsolat.hu

Link
Link

5. parancsolat:

Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön,
amelyet az Úr, a te Istened ad tenéked!

A szülők a szeretet és a tisztelet olyan mértékére jogosultak, ami nem illet meg senki más személyt. Maga Isten, aki felelősséget helyezett rájuk azokért a lelkekért, akiket gondjaikra bízott, úgy rendelkezett, hogy a gyermek életének korai időszakában, a szülők Isten helyét töltsék be.

Azok a gyermekek, akik elvetik, megvetik szüleik jogos tekintélyét és hatalmát, tulajdonképpen Isten tekintélyét és hatalmát vetik meg. Az ötödik parancsolat nemcsak azt követeli meg a gyermekektől, hogy adják meg szüleiknek a köteles tiszteletet és engedelmességet, hanem azt is, hogy szeressék szüleiket, legyenek hozzájuk gyengédek, könnyítsék terheiket, őrizzék és óvják meg tekintélyüket és öreg korukban támogassák és vigasztalják őket.

Ez a parancsolat magában foglalja a lelkészek, sőt az uralkodók és mindazok iránti tiszteletadást is, akiknek Isten tekintélyt és hatalmat adott mások, elsősorban a gyermek és az ifjak felett. Pál apostol ezt mondja: "Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (ami az első parancsolat ígérettel)" (Ef 6:2). Az izraeliták számára, akik azt remélték, hogy hamarosan bevonulnak Kánaán földjére, ez a parancsolat annak az isteni ígéretnek volt a záloga, hogy ha engedelmeskednek Istennek, akkor hosszú ideig élnek majd azon a földön. Ennek a parancsolatnak azonban egy szélesebb értelmezése is van, amely magában foglalja Isten egész Izraelét, és örök életet ígér, amikor a föld megszabadul majd a bűn átkától.




 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Isten azokat használja, akik . . .
  2012-05-06 08:54:56, vasárnap
 
  Isten azokat használja, akik használni szeretnék a tőle kapott szenvedélyt

"Helyes az, ha valaki mindenkor a jóért buzgólkodik, és nem csak akkor, amikor ott vagyok közöttetek."(Gal.4,18)




Isten szenvedélyes Isten. Ő szenvedélyesen szeret dolgokat, és szenvedélyesen utál más dolgokat. Ahogy egyre közelebb kerülsz hozzá, ő neked is ad majd ebből a szenvedélyből egy olyan dolog iránt, ami számára fontos, hogy te ezáltal az ő szószólója lehess a világban.

Ez lehet egy probléma iránt való elkötelezett szenvedély, egy célért, egy elvért vagy akár emberekért. Bármi legyen is az, te késztetést fogsz érezni az iránt, hogy felszólalj azért a dologért és hogy cselekedd azt, ami tőled telik, hogy változtass rajta.

Nem tudsz nem beszélni arról, ami a leginkább foglalkoztat. Jézus azt mondta: "Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj."(Mt.12,34)

Itt van erre két példa:

Dávid, aki azt mondta: "A házad iránti féltő szeretet emészt" (Zsolt. 69,10)



Jeremiás, aki pedig ezt mondta: "Azt gondoltam: nem törődöm vele, nem szólok többé az ő nevében. De perzselő tűzzé vált szívemben, csontjaimba van rekesztve. Erőlködtem, hogy magamban tartsam, de nincs rajta hatalmam. " (Jer. 20,9)


Van úgy, hogy Isten egyes embereknek isteni szenvedélyt ad, hogy egy ügyért harcoljanak. Ez gyakran lehet egy olyan probléma, amit maguk is megtapasztaltak, mint például a bántalmazás, függőség, terméketlenség, depresszió, egy betegség vagy más egyéb nehézség.

Néha az Úr elkötelezettséget ad embereknek, hogy felszólaljanak másokért, olyanokért, akik nem tudnak felszólalni magukért: a meg nem született gyermekek, az üldözöttek, a szegények, a bebörtönözöttek, akikkel rosszul bánnak, a hátrányos helyzetűek és azok, akiktől megtagadták az igazságot. A Biblia sok helyen felszólít minket arra, hogy védjük a védteleneket.

Isten az elkötelezett embereket arra használja, hogy az ő Királysága dicsőségét szolgálják. Ő adhat neked elhívást az iránt, hogy új gyülekezetet alapíts, hogy megerősíts családokat, hogy Bibliafordításokat támogass, hogy keresztény vezetőket képezz, vagy akár az iránt, hogy bizonyos csoportokhoz eljuttasd az evangéliumot: az üzletemberekhez, a tinédzserekhez, a külföldi cserediákokhoz, a fiatal anyákhoz vagy egy bizonyos hobbit vagy sportot űzőkhöz.

Ha kéred Istent, akkor ő indíttatást adhat a szívedbe, hogy egy olyan országba menj el, vagy egy olyan etnikai csoporthoz, amelynek nagy szüksége van egy erős keresztény bizonyságtevőre.

Isten különböző szenvedélyeket ad nekünk az Ő ügyei iránt, hogy minden, amit ő szeretne hogy a földön megvalósuljon, az meg is fog valósulni. Ne várd el, hogy valaki más legyen elhivatott arra, ami a te elhívásod. Inkább legyünk figyelmesek, és értékeljük egymás szolgálatát, mivel senki sem tudhatja egyből, hogy mi is az. Soha ne értékeljük alul a másik elhívását.
A Biblia azt írja, hogy : "Helyes az, ha valaki mindenkor a jóért buzgólkodik, és nem csak akkor, amikor ott vagyok közöttetek." (Gal.4,18)

Beszéljetek róla


Neked mi iránt adott Isten ilyen szenvedélyt?
Jelenleg mit teszel azért, hogy eleget tegyél ennek az elhívásnak?
Hiszed, hogy, Isten azt akarja, hogy valamit jobban vagy másképp tégy azért, hogy véghezvidd az ő céljait?
Hogyan tudod segíteni a barátaidat és a családodat az ő elhívásukban?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012. április 29.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 2897
  • e Hónap: 10604
  • e Év: 60169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.