Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Az európai tragédia napja: 1945. május 8.
  2012-05-08 22:31:22, kedd
 
  Az európai tragédia napja: 1945. május 8.



1945. május 7-én hajnalban egy reimsi iskolaépületben, amely már hónapok óta az Európát megszállva tartó amerikai hadsereg főparancsnokának, Eisenhower tábornoknak a főhadiszállása volt, ünnepélyes pillanatra készültek.

A nagy faasztalnál az egyik oldalon három magas rangú német tiszt foglalt helyet. Alfred Jodl vezérezredes, Hitler vezető katonai tanácsadója, Hans Friedeburg admirális, a tengeri erők főparancsnoka és Wilhelm Oxenius vezérőrnagy. Szemben velük magas rangú amerikai angol francia és szovjet vezérkari tisztek ültek. Morgan angol altábornagy, Francois Sevez francia tábornok, Walter Bedell Smith, Eisenhower vezérkari főnöke, Carl Spaatz, az amerikai légierő parancsnoka, Ivan Csermurev és Ivan Szuszlaparov szovjet tábornokok. Eisenhower és helyettese, az angol légimarsall, Sir Arthur Tedder szándékosan, a német küldöttség megalázása céljából távol maradt a kapituláció aláírásától.

1945. május 7-én hajnali 2 óra 41 perckor Jodl aláírta a Németország feltétel nélküli megadásáról szóló deklarációt, négy példányban, egyet-egyet a négy szövetséges hatalom, a Szovjetunió, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország számára. A szöveg első paragrafusa a következőképp hangzott: ?Mi, alulírottak, a német főparancsnokság felhatalmazásából cselekedve, ezennel feltétel nélkül megadjuk magunkat, a jelenleg német ellenőrzés alatt álló valamennyi szárazföldi, tengeri és légi erőnket a Szövetséges Expedíciós Erők Legfelsőbb Parancsnokának és egyidejűleg a Szovjet Főparancsnokságnak.?

A fegyverszünet az egyezmény értelmében aznap este 11 órakor lépett életbe, de Jodl kötelezettséget vállalt arra, hogy a kapitulációs okmányt ?formális ratifikációnak? tekintve még egyszer alá kell írniuk a szövetséges hatalmak által később megjelölt időpontban és helyen. A kapitulációs okmány más formában és más körülmények között történő újbóli aláírása a Szovjet Főparancsnokság és Sztálin kívánsága volt. A másodszori aláírás színhelye a szimbolikus jelentőségű Berlin lett. Sztálin Zsukovot bízta meg a Szovjet Fegyveres Erők Legfelsőbb Főparancsnokságának képviseletével, és Visinszkijt nevezte ki mellé politikai helyettesnek. 1945. május 8-án megérkezett Berlinbe Arthur Tedder, az angol légierő marsallja, Carl Spaatz, az USA hadászati légierejének főparancsnoka, J. de Lattre de Tassigny tábornok, a francia hadsereg főparancsnoka, hogy a három nyugati szövetséges nevében aláírják a német kapitulációt a karlshorsti német katonai műszaki tiszti iskola éttermében sorra kerülő fegyverletétel alkalmával. A német hadsereget a három haderőnem vezetője, illetve helyettese képviselte. Keitel tábornagy a szárazföldi, Friedeburg tengernagy a tengerészeti, Stumpff repülő vezérezredes a légi erők nevében aláírta a fegyverletételi okmányt. 1945. május 9-én hajnali fél egykor megtörtént az aláírás. Londonban és Washingtonban már néhány órával korábban bejelentették a német kapitulációt, ami egyébként 8-án éjfélkor már életbe lépett. A moszkvai rádió május 9-én reggel közölte a hírt a Szovjetunió népével.

Lezárult tehát Európában az emberiség történetének legtöbb áldozattal járó fegyveres konfliktusa. (Japán két atomcsapás után, ez év szeptember 2-án írta alá a fegyverletételi egyezményt).

A második világháború (1939-1945) valójában az első világégés (1914-1918) folytatása volt, joggal nevezhető tehát nagy európai polgárháborúnak az 1914-1945 közötti diplomáciai-hadi eseménytörténeti periódus az egyetemes történelemben. Az azonban teljességgel érthetetlen, hogy a hősies küzdelemben vereséget szenvedett tengelyhatalmak mai örököseinek miért kell ma egykori ellenségeikkel közösen ünnepelni a ?győzelem napját?, amikor ez a ?győzelem? Németország, Olaszország, Japán és hazánk számára is totális vereséget, megaláztatást és történelmi megpróbáltatásokat hozott csupán. Az pedig végképp értelmezhetetlen, amikor a győztes államok, az ?antifasiszta koalíció? országai hivatalos történetírásának álláspontját átvéve, a néhai tengelyhatalmak mai, akadémiai történészei úgy interpretálják az 1939-1945 között történteket, hogy itt a jók (értsd: a szövetséges angolszász-orosz koalíció) és a sátáni rossz (a tengelyhatalmak) erői álltak egymással szemben.

Egyrészt a történelemben még soha nem volt és nem is lesz olyan nagyhatalmi konfliktus, amely erkölcsi kategóriák alapján megítélhető lenne, vagyis bármely háború esetében mindenkor a benne részt vevő nagyhatalmak gazdasági-hatalmi érdekei érvényesültek, nem pedig morális szempontok. Ezért a második világháborúban, amennyiben felszabadításról és a gonosz elleni keresztes hadjáratról beszélünk, e tényeket semmiképpen nem köthetjük a győztes koalíció tagállamaihoz. Németországot ugyanis az első világháborúban győztes és a versailles-i rendszert megalkotó egykori antant országok belekényszerítették a második világháborúba. Németország 1933 elején ugyanolyan reménytelen, perspektíva nélküli pénzügyi-gazdasági-szociális helyzetben volt, mint ma Magyarország.

Visszafizethetetlen háborús jóvátétellel sújtották, 40 százalékos volt a munkanélküliség, egyetemesen tért hódított a szellemi-kulturális lepusztulás a weimari köztársaság végnapjaiban. S ebben az anarchikus, tetszhalotti, politikai-szociokulturális környezetben teremtett rendet egy csapásra az Adolf Hitler által vezetett Német Nemzetiszocialista Párt (NSDAP). Tetszik, nem tetszik, a nemzetiszocialisták hatalomra kerülése után Németországban rend és gazdasági-politikai stabilitás lett. Egy választási cikluson belül megszűnt a munkanélküliség, kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését a győztes antant-országok számára, bebizonyították, hogy egy ország gazdasága a ?szent? bankáruralom nélkül is csodálatosan működhet, sőt, csak így működhet egészségesen, korai jóléti államot teremtettek Európa közepén, tehát vállalhatatlanná váltak az akkori politikai korrektek számára. A kozmopolita-cionista körök már ekkor elhatározták Adolf Hitler rezsimjének megsemmisítését.

Ha 1945-ben a tengelyhatalmak diadalmaskodnak, akkor ma valóban teljes joggal és örömmel üdvözölhetnénk a győzelem napját, s nem lenne demográfiai, életkori-foglalkoztatási-politikai, bevándorlással összefüggő, török, arab, afrikai, muszlim és egyéb probléma az unióban, így magától értetődően az északi, fehér emberfaj uralná kontinensüket, s talán a világot is, nem szakítva meg ezzel az 1492 óta tartó globális világpolitikai tradíciót. A degenerált, ?másságszerető?, alkonyát élő, neoliberális-szabadkőműves amerikai szellemiség azonban 1945-ben rabul ejtette Európát (az átlagpolgár ma is a retardált nívójú Hollywood révén értelmezi a második világháborút, s annak egyetlen mellékszálát, az ún. holokausztot köti elsőként hozzá), s így kronológiailag belátható időn belül az európai, antik-keresztény pilléreken nyugvó civilizáció el fog tűnni a történelem színpadáról, amennyiben egy 1933-ashoz hasonló gyökeres fordulat nem következik be kontinensünk történetében.

S 1945. május 8. valóban totális vereség volt, ezt akkor is el kell ismernünk, ha e vallomástételt holmi kretén tagadástörvények soha nem fogják szankcionálni. Ennélfogva ha csupán a mai, uniós polkorrektekből választhatunk: no future, no chance, vagyis nincs semmi esélyünk, nincsen jövőnk, magyarán megsemmisítjük önmagunkat. A mai európai politikai erőknek erre a leglényegesebb, stratégiai, létkérdésre semmilyen elfogadható válaszuk nincsen. S ez a legnagyobb tragédia. Igen, amikor egy civilizáció a kor nagy kihívásaira nem tud megfelelő módon reagálni (ellentétben mondjuk az iszlámmal), s hedonizmustól mámorosan rohan a megsemmisülés szakadékába.

Lipusz Zsolt

http://www.kuruc.info/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz-közeli, majd fantomizált céget felügyelt Áder leendő
  2012-05-08 22:08:24, kedd
 
  Fidesz-közeli, majd fantomizált céget felügyelt Áder leendő hivatalvezetője

2012. május 08., kedd, 06:30 • Utolsó frissítés: 8 órája
Szerző: hvg.hu


A Quality Invest Rt.-ben, a Kaya Ibrahimnak "eladott" cégek egyikében volt felügyelőbizottsági (fb) tag az új államfő leendő hivatalvezetője. A cégjegyzékből 1997-ben törölt társaságban Haszonicsné Ádám Márián kívül a Fidesz-közeli cégeket gründoló Simicska Lajos, Varga Tamás, a párt akkori gazdasági igazgatója, Such György, a Magyar Rádió későbbi elnöke, valamint Kollár K. Attila, az MDF volt gazdasági igazgatója is feladatot látott el. Haszonicsné úgy emlékszik, 1993 nyarán lemondott a tisztségéről. A cégnyilvántartás viszont 1997 áprilisáig feltünteti fb-tagságát.


Illusztris társaság tagja volt egykoron Áder János megválasztott köztársasági elnök leendő hivatalvezetője. Haszonicsné Ádám Mária ugyanis a Quality Invest Rt.-ben volt felügyelőbizottsági tag. A fontos bizalmi poszt várományosa jelenleg az államigazgatási jogkört gyakorló, többek között építés-, gyám- és adóügyekben eljáró Budapest Fővárosi Kormányhivatalnak a főigazgatója.

Annál különösebb, hogy az egykori Quality Invest egyike volt azoknak a cégeknek, amelyek rejtélyes módon - papíron - a mit sem sejtő Kaya Ibrahimhoz kerültek, majd "fantomizálódtak" a kilencvenes évek közepén.

Haszonicsné Ádám Máriát a Fideszhez régóta közel álló, a párt munkáját korábban is segítő hivatalnokként írták le forrásaink, akivel - értesüléseink szerint - még az 1990-es években ismerkedett össze Áder. A cégnyilvántartás adatai alapján ez a segítség kiterjedhetett arra is, hogy 1992 áprilisában elvállalta a Fidesz-közeli részvénytársaság egyik felügyelőbizottsági tagsági posztját.

Nagykereskedelem, üzletviteli tanácsadás

Az üzletviteli tanácsadást végző és különböző termékekkel, így gépjármű-üzemanyag kis- és nagykereskedelemmel, illetve élelmiszer vagy ruházati és textil nagykereskedelemmel foglalkozó társaságot - mint a cégnyilvántartásban szerepel - 1992 áprilisában hozták létre 102 millió forint törzstőkével. Az rt. igazgatósága Varga Tamásból, a Fidesz akkori gazdasági igazgatójából, Simicska Lajosból, az adóhivatal későbbi elnökéből, valamint Kövér László testvéréből, Kövér Szilárdból állt. A felügyelőbizottságba pedig a már említett Haszonicsné Ádám Márián kívül az MDF egykori gazdasági igazgatója, Kollár K. Attila és a Magyar Rádiót 2006-tól 2010-ig irányító Such György került be. Utóbbi vezeti egyébként 2011. február 15-től a Budapest Filmstúdió Kft.-t.

A Quality Invest próbálkozott étterem-üzemeltetéssel, beszállt az 1993-ban Kövér Szilárd által is vezetett, s többek között Schlecht Csaba által felügyelt Quality Party Service Kft.-be, a nyomdaüzemet létrehozó Arzenál Nyomdaipari Kft.-be, amelyben szintén megtalálható volt Kövér Szilárd, Simicska Lajos, illetve Varga Tamás. A Quality Invest 1993-ban átmenetileg tagja volt az Orbán Viktor édesapja és testvére érdekeltségébe tartozó gánti Dolomit Kőbányászati Kft.-nek is.

Haszonicsné Ádám Mária
Fotó: jegyzo.hu

Az új tulajdonos: Kaya Ibrahim

A befektetések ellenére a Quality Invest Rt. nem volt hosszú életű: 1997-ben törölték a cégnyilvántartásból. A társaság ekkor már a török Kaya Ibrahim tulajdonába került.

Közismert, a Fidesz-közeli cégekkel kapcsolatos botrány nem sokkal a párt 1998-as kormányra kerülését követően robbant ki, amikor kiderült, hogy egy Németországban dolgozó török vendégmunkás, Kaya Ibrahim és mások 1995-ben 14 darab, összesen mintegy 300 millió forintos adótartozással terhelt Fidesz-közeli céget vásároltak meg, amelyeknek tartozásait ezután nem lehetett behajtani. Az ,,új" tulajdonosok ugyanis azt állították, hogy semmi közük az ügylethez. Az adófizetők pénze így elúszott. A régi tulajdonosok pedig cégeikkel együtt a tetemes adósságoktól is megszabadultak. A társaságokat eladó Schlecht Csaba elleni nyomozást a rendőrség 2001-ben megszüntette, annak ellenére, hogy Schlecht hasonló üzletet bonyolított le Joszip Tottal.

Nem járt ilyen jól Varga Tamás, aki ellen különféle ügyekben több büntetőeljárás indult és marasztaló ítéletek születtek ellene. Bár volt köztük olyan is, amelyet az egykor szökésben lévő fideszes potentátnak éppen azért sikerült megúszni, mert az eljárás elhúzódott. Legutóbb februárban bukkant fel újra a neve, mint egy olyan vádlotté, akinek büntetőperét Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke (Szájer József felesége) saját hatáskörben vidékre helyezte.

A Quality Invest működésével és tulajdonosváltásával kapcsolatban elküldtük kérdéseinket Haszonicsné Ádám Máriának. Kíváncsiak voltunk, ő miként emlékszik vissza a cég tevékenységére és eladására. A Köztársasági Elnöki Hivatal leendő vezetője minderre azt közölte, hogy a cég felügyelőbizottsági tagságáról 1993 nyarán lemondott. Hozzátette: ezt követően a cég működésével kapcsolatos eseményekkel - a tulajdonosváltással és a cég megszűnésével - nem foglalkozott.

A Haszonicsné megjelölte időpont az Opten Kft. cégnyilvántartásában nem szerepel. Az fb-tagságára vonatkozóan éppen úgy, mint a többieknél - Such Györgynél és Kollár K. Attilánál - az 1992. április 2. és 1997. április 24. közötti időszak van feltüntetve.


http://hvg.hu/itthon/20120508_ader_hivatalvezetoje_haszonicsne_kaya_ibr#utm_sourc e=hirszerzo&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán, az oligarchák és a labancok
  2012-05-08 22:00:18, kedd
 
  2012.05.08. 05:19
Orbán, az oligarchák és a labancok


Ritka pillanat esett meg Orbán Viktorral tegnap a parlamentben: sikerrel jósolt jövőt. A felcsúti Nostradamus szerint el fogjuk zavarni a francba, és sokkal csúnyábbakat fogunk közben a fejéhez vagdosni, mint Karácsony Gergely. Ez minden bizonnyal így lesz, ugyanis Kedves Vezetőnk ismét kitett magáért: szerinte aki meg meri kérdezni, hogy a Közgép mi a bánatos kókadt péniszért újít fel vasútvonalat kilométerenként átlag 2 milliárdért, mikor ezt a MÁVGÉP magának 136 millió + áfáért is képes megcsinálni, az egy rohadt labanc, a picsábamár.

De amúgy közpénzt szipolyozó, pártkasszatöltő oligarchák nincsenek, kedvesaranyos nagytőkés jómunkásemberek vannak, akik véletlenül éppen pont tudják támogatni a Vezetőnk játszóterének számító Puskás Akadémiát, és a nemzeti kinccsé előlépett Overdose-t is, ha arra mutat rá. Ezek az emberek könnyen felismerhetőek arról is, hogy törvénnyel hoznák őket versenyelőnybe a piacon, ami csak azért bukott el, mert Brüsszel megígérte, úgy rúgják Viktort tökön ha megteszi, hogy nem fog tudni nyelni a torkára csúszott zacskós csomagtól. Hogy bizonyítékkal szolgáljon az oligarchamentes NER-ről, leírást adott, hogy néz ki egy magyar oligarcha:

- nyurga,

- szemüveges,

- orra helyett nyele van a fejének,

- használja az öregecskedő kifejezést,

- szeret táncikálni,

- és nem hasonlít Simicska Lajosra, akit egy vak oroszlán is zokogva, kényszer hatására enne meg.

Szerintem ezt a definíciót még a héten alaptörvénybe iktatják, hogy tuti legyen.

Kétségbeesni azonban nem kell, a hatalom a középosztály kezében marad. Csak a közpénzt, az állami beruházásokat , a termőföldet, az érte járó uniós támogatást kell az orbáni értelemben vett jómunkásembereknek adni, másra nem tartanak igényt. Ezt a szervezettséget látva szinte hallani vélem, ahogy a BKV pénzeivel bűvészkedő Hagyó Miklós felböffent egy negyedkilós parizervéget, majd csöndesen sírdogálva ütemesen verni kezdi fejét a zárka falába: pitiáner kisstílű szélhámos voltam ezekhez képes, gecó! Mikor tudtam én elintézni egy telefonnal, hogy 24 milliárddal emeljétek a tender árát, mert az úgy lesz csak fasza? Varga Tamás ex neje volt a csajom, de elfelejtett kiokosítani, hogy működött a rendszer a fideszmutyi aranykor hajnalán.

Ha legalább annyi hasznot hajtanának ezek a jómunkásemberek a társadalom számára, hogy Vezetőnk színes fagolyót tologató félbolondja alól kirúgnák a széket, mert amit művel a gazdasággal az nekik sem jó, de nem. Ők megelégszenek a félmegoldásokkal, amíg szétosztani van mit az adófizetők és az Unió pénzéből. Az ország érdeke eddig sem volt fontos, és amíg a legdrágább vasútvonal felújításokra futja az újabb és újabb kivetett adókból, addig legfeljebb a háttérben sompolyogva elnézik, ahogy Kedves Vezetőnk patyolatra mossa őket minden szavával.

Amíg teheti.

http://varanus.blog.hu/2012/05/08/orban_az_oligarchak_es_a_labancok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó és s cigány mindenek feletti
  2012-05-08 21:54:49, kedd
 
  A zsidó és s cigány mindenek feletti

2012. május 8. 06:11:07

Egy tőről metszettek.

Az Országgyűlés mai ülésén a szocialista képviselők által kezdeményezett, a "szélsőségesség, a rasszizmus és az idegengyűlölet egyes formái elleni határozott fellépésről" szóló határozati javaslatról tárgyalhat.

A javaslatot a kettős mércés szocionok Baráth Zsolt jobbikos képviselő tiszaeszlári perrel foglalkozó parlamenti felszólalása után nyújtották be. A liberálisok és a szocionok a média birodalmaikkal, hatalmas nemzetközi segédlettel iszonyú mértékű támadást indítottak hazánk ellen azért, mert a jobbikos egy nemzetközi tabukérdéshez mert nyúlni.

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető és képviselőtársai egyebek mellett egy új kötelezően létrehozandó, állandó országgyűlési etikai bizottság létrehozását indítványozzák, amely javaslatuk alapján "ügydöntő jogkörrel" rendelkezhetne az országgyűlési képviselő által tanúsított "rasszista, antiszemita, idegenellenes és iszlamofób" magatartásáról. Az iszlamafób a kakukktojás, ezzel leplezik a valódi célt: a zsidó és a cigány szent és sérthetetlen, velük szemben kötelező a pozirív diszkrimináció, aki pedig bármilyen szintű tényfeltáró, esetleg elmarasztaló véleményt fogalmaz meg egyes személyek, bizonyos körök ellen, az rasszistafaszista. Aztán néznek a szocionok, hogy a többség már immunis arra, ha leantiszemitázzák, lerasszistázzák, és nem úgy tekint a megbélyegzett emberekre, mint bűnösökre. Sőt. Inkább azt mondja, hogy meghurcolt ember azért, mert szókimondó. Különben vicc, hogy egy szélsőséges, idegenérdek-védő alakulat, a gyarmatosítók egyik hazai csicskacsapata szélsőségezik.

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=99445
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lejárt az időtök
  2012-05-08 21:52:27, kedd
 
  Lejárt az időtök

2012. május 8. 09:04:52

A mindennapok küzdelmei között talán fel sem tűnik, talán nem is tudatosul sokunkban, de azért a világ változik. Ha belenézünk a híradókba, ha fellapozzuk a hírportálokat, akkor azonnal láthatjuk, hogy az európai társadalmakban zajló új folyamatok, mégha egyelőre nem is annyira látványosak, de már mindenképpen egy irányba mutatnak, egy üzenetet közvetítenek: a jelenleg fennálló, liberális alapokon nyugvó rendszer sokáig már nem tartható fenn, sem gazdaságilag, sem értékrendileg. Európa népei között folyamatosan nő a társadalmi elégedetlenség, a változásokra való igény. A végjáték elkezdődött. A hatalomért való küzdelem pedig újabb szakaszába lépett...

A mindennapok küzdelmei között talán fel sem tűnik, talán nem is tudatosul sokunkban, de azért a világ változik. Ha belenézünk a híradókba, ha fellapozzuk a hírportálokat, akkor azonnal láthatjuk, hogy az európai társadalmakban zajló új folyamatok, mégha egyelőre nem is annyira látványosak, de már mindenképpen egy irányba mutatnak, egy üzenetet közvetítenek: a jelenleg fennálló, liberális alapokon nyugvó rendszer sokáig már nem tartható fenn, sem gazdaságilag, sem értékrendileg.

Európa népei között folyamatosan nő a társadalmi elégedetlenség, a változásokra való igény, ami az elhallgatási kísérletek és a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekelt gazdasági-politikai csoportok minden törekvése ellenére is egyre inkább a felszínre tör. Jól érzékelhető, hogy a végjáték elkezdődött. A hatalomért való küzdelem pedig újabb szakaszába lépett.

A felvilágosult európai liberáltak látva kialakuló a veszélyt, a már jól ismert és eddig mindig bevált forgatókönyvhöz nyúltak: amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére! Így aztán a napokban Daniel Cohn-Bendit és Ulrich Beck német társadalomtudós tollából megszületett egy új kiáltvány, mely az Európa mi vagyunk! címet viseli. Az írást egyszerre jelentették meg a vezető balliberális európai lapok, így a Die Zeit, a Le Monde, az El País, a The Guardian, a La Repubblica, a Gazeta Wyborcza, a Politiken és a Respekt is. Magyarországon pedig a Népszabadság hozta le öles betűkkel az új kommunista kiáltványt.

A Daniel Cohn-Bendit köré csoportosuló hatvannyolcas, liberális, illetve zöldpolitikusi kör a kiáltványban az EU alulról történő újraalapításáért száll síkra és a nemzetállami, etnikai és vallási határok átvágásával, a polgárok erejével mentené meg a ,,működésképtelen és túlságosan technokrata" Európai Uniót, amely ,,amely kimenti ugyan az égig érő adóssághegyek alól a bankokat, de ezzel eltékozolja a fiatalok jövőjét."

Az aláírók egyfajta európai Békehadtest életre hívását tartják az Európát megrázó gazdasági és szociális válság megoldásának. A kiáltvány központi eleme ezért az európai önkéntes év, melyben az elképzelések szerint a polgárok 12 hónapig az unió egy másik államában dolgoznának egy olyan ügyért, ami közösségi és nem nemzetállami megoldást igényel. Például, ilyen problémák lehetnek szerintük az éghajlatváltozás megfékezését célzó projektek. Az önkéntes-program indításával az elképzelésük szerint egyrészt munkát is biztosítanának a fiataloknak, másrészt az egész megmozdulás segíthetne egy valóban európai civil társadalom létrehozásában is, mely akár új, alulról építkező alkotmányt is alkothatna.

A kiáltvány szerint nem szabad hagyni, hogy Európa ellenségképpé váljon és a polgárok az európai egység eszméje ellen forduljanak. ,,Az EU nem működhet az unió mellett elkötelezett polgárok nélkül, akiknek pedig a szabadság levegőjére van szükségük, hogy tudják tenni a dolgukat". Ezért az elitek és a technokrácia felülről építkező modelljével szemben újra meg kell alapítani az Európai Uniót és fel kell építeni a ,,tevékeny polgárok Európáját".

A kiáltványt kilencven európai értelmiségi írta alá, köztük Helmudt Schmidt volt nyugatnémet kancellár, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, Javier Solana volt NATO-főtitkár, Jürgen Habermas, a 68-asok egyik vezető filozófusa és Anthony Giddens, aki Tony Blair vezető ideológusa volt. Magyarországról az elsők közt csatlakoztak a felhíváshoz az SZDSZ-árvák, így Demszky Gábor, Magyar Bálint, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, de azonnal aláírt Esterházy Péter, Fischer Iván, Iványi Gábor, Schiff András és Kertész Imre is.

Kísérlet járja be Európát, az elbukott liberalizmus feltámasztásának kísérlete.

A maoistából piacpárti neoliberálissá, bankárbaráttá változók most megint fordítanának egyet a köpönyegen, hogy egy "új eszme" nevében továbbra is felül maradhassanak, hogy a valóságos európai népmozgalmi igények élére állva, majd továbbra is ők befolyásolják a történéseket. Jöhet a megújult marketing, jöhetnek az új hívószavak, az új csomagolás, és ne legyen kétségünk afelől, hogy jön majd egy új szervezet is, ami természetesen a legalkalmasabb lesz arra, hogy a változásokat levezényelje.

Azonban az elnyomott nemzetek ébredeznek, és ha lassan is, de eljutottunk oda, hogy az emberek ma már nem dőlnek be olyan könnyen a jól hangzó szlogeneknek, és elsőre felismerik, hogy csak porhintés, hogy csak álszent propaganda az, amelyik alulról szerveződőnek akarja mutatni magát, miközben az egészet a felsőbb hatalmi körökben találják ki.

A liberális európai eszmeiség visszavonhatatlanul a végét járja. A 68-as generáció az elmúlt évtizedek alatt már elért mindent, amiért az akkori fiatalság lázadt. Az akkori követelések zöme, mint a szólás- és sajtószabadság, a gyülekezési jog, a tekintélyelvűség eltűnése, vagy akár az öltözködés, a kultúra szabadsága ma már a mindennapok részévé vált. Cohn-Benditnek és társainak mára már csak a szélsőségesen deviáns követelések maradtak, amelyek épp az abnormalitásuk miatt már nem találnak, nem találhatnak sehol sem tágabb táptalajra.

Az Európai Unió jelenlegi szellemisége akár felülről, akár "alulról" akarják újjászervezni, megbukott.

Lejárt az időtök, ez a világos válasz.

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=99447
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF a kormány tudta nélkül nyomná a forintot
  2012-05-08 21:49:14, kedd
 
  Az IMF a kormány tudta nélkül nyomná a forintot


Kár fecsérelni a szót az IMF tárgyalásokkal kapcsolatos huzavonára. A kormány lassan pénz nélkül marad, mert nincs állami kézben a bankrendszer. Mivel a kollaboráns kormányban a bankok államosítása fel sem merül, egyetlen lehetőségük, hogy a Valutaalapnál könyörögjenek egy kis készpénzért. A Valutaalap pedig adni fog pénzt, de cserébe olyan feltételt szabott, amit az Orbán-kormány se egykönnyen vállal magára.

Csak és kizárólag azért foglalkozunk ezzel, mert a fővonalú média megint kerülgeti a forró kását. Az IMF feltétele a jegybank függetlenségéről azt jelenti, hogy tartanak a pénzügyi válság továbbterjedésétől, és már nem bíznak az Orbán-kormányban sem. Zajlik a magyar bankrendszer felkészítése arra a túlterhelésre, a mi a közeljövőben várható. A kiszabott feltételt pedig a kormány hosszas huzavona után teljesíteni látszik.

Végül mégsem vonják össze a nemzeti bankot és a pénzügyi felügyeletet, hanem meglépik az IMF által előírt módosításokat. A jegybanktörvény módosítása hatályon kívül helyezi azt a paragrafust, mely szerint a Magyar Nemzeti Bank megküldi a monetáris tanács napirendjét a kormánynak, és a kabinet képviselője szavazati jog nélkül részt vehet a tanács ülésein. Ez a gyakorlatban annyit fog jelenteni, hogy a kormánynak nem csak beleszólása, hanem már rálátása sem lesz monetáris tanács tevékenységére.

Ez a lépés azért annyira fontos a Valutaalap számára, mert a pénzügyi válság továbbgyűrűzésével a bankrendszert akkora terhelés fogja érni, hogy hamar elfogyhat a bankok készpénztartaléka. Ebben a helyzetben pedig az IMF a saját kezében akarja tudni az irányítást, nem az Orbán-kormányéban...

Gyakorlatilag a kormány most írja alá, hogy idegen érdekeltségek az ő tudta nélkül annyi forintot állítsanak elő, amennyit csak akarnak. Ezt a pénzt pedig az ország hitelre kapja meg, és valós munkával megkeresett pénzből kell törleszteni.

Nagy szerencse, hogy az országban megfelelő mennyiségű kötél áll rendelkezésre, mert a robbanó infláció miatt az előállításra már nem lesz pénz.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. május 08.


http://jovonk.info/2012/05/08/az-imf-kormany-tudta-nelkul-nyomna-forintot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görögország felmondja az IMF hitelszerződést és államosítja
  2012-05-08 21:45:59, kedd
 
  Görögország felmondja az IMF hitelszerződést és államosítja a bankokat



Jelenleg a Syriza párt vezetőjénél, Alexisz Ciprasznál van a kormányalakítás joga. A korábbi két nagy párttal már lezajlottak a tárgyalások. Cipraszt a tárgyalószobát elhagyva bejelentette, hogy az Új Demokrácia és a Pasok pártokkal nem hoz létre koalíciót, mert a tárgyalások során világossá vált, hogy az IMF hitelszerződést akarják megmenteni, nem a nemzetet. Ciprasz nyilvános beszédében kijelentette, hogy vasárnap a választók visszautasították a megszorítás-párti szerveződéseket. A Syriza párt vezetője beszéde végén semmisnek nyilvánította a Görögország és az IMF közt fennálló hitelszerződést, és felszólította az Új Demokrácia, illetve a Pasok párt vezetőit, hogy vonják vissza az írásba adott nyilatkozataikat a hitelszerződés melletti elkötelezettségről, és küldjék meg azt Brüsszelnek.

A Syriza vezetője egyben öt pontban összefoglalta azt a gazdaságpolitikát, amit az általa létrehozni szándékozott kormánykoalíció képviselne. Ezek:

1. A hitelszerződés azonnali felmondása

2. Minden olyan intézkedés megtagadása, ami a munkatörvénykönyvet is érintené

3. A választási rendszer azonnali módosítása és a miniszteri mentelmi jog felfüggesztése

4. A bankok államosítása

5. Bizottság felállítása a hitelválság leggyorsabb megoldásainak kidolgozására

Dimitris Stratoulis, a Syriza egy tagja a bankok államosításával kapcsolatban adott egy rövid interjút is egy a helyszínen tartózkodó riporternek:

"- Ön azt mondja, felmondjuk a hitelszerződést. Hogyan fogja kezelni a bankok kérdését? Ha felmondjuk a hitelszerződést, a bankok kiürülnek.

- Nem ürülnek ki. A görög bankoknak van 165 milliárd euró megtakarítása, ami közvetlen a görög állampolgárok tulajdonában van.

- De ez a mi pénzünk, nem a bankoké.

- Mi majd biztosítjuk az emberek pénzét, és közvetlen az ország újra-felépítésére fogjuk felhasználni.

- Ez azt jelenti, hogy a bankbetétek befagyasztásra kerülnek?

- Mi azt mondtuk, biztosítjuk az emberek pénzét, nem azt, hogy be lesz fagyasztva.

- És hogyan fogják ezt a pénzt felhasználni a növekedés beindítására, ha a görög állampolgároké?

- Hogyan akarják, hogy használjuk? Eddig is használva volt, termelte a profitot a bankoknak és az alapkezelőknek. Közvetlenül fogjuk felhasználni a vállalkozások támogatására, házépítésekre. Ez csak politikai döntés kérdése."

A párt vezetője, Alexisz Ciprasz később megerősítette a párttag állításait. Az is látható, hogy az interjúalany igen kellemetlennek találta a kérdéseket, valószínűleg főleg arra figyelt, hogy a kijelentései ne súlyosbítsák a vagyonkimentést. Kerülgette a kijelentést, de már szinte biztosra vehető, hogy a bankokban tárolt pénzek be lesznek fagyasztva.

A Demokratikus Baloldal párt vezetője már be is jelentette, hogy támogatják a Syrizát a kormánykoalíció létrehozásában. A tárgyalások tovább folynak.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. május 08.

http://jovonk.info/2012/05/08/gorogorszag-felmondja-az-imf-hitelszerzodest-es-all amositja-bankokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb tízmilliárdos állami megbízás Simicska cégének
  2012-05-08 21:41:33, kedd
 
  Újabb tízmilliárdos állami megbízás Simicska cégének

2012, május 8 - 16:11

Hétfőn faggatták az Országgyűlésben Orbán Viktor kormányfőt a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgépről. Úgy látszik joggal tették, ugyanis még aznap megjelent a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a cég konzorciumok tagjaként ismét közbeszerzési pályázatokon diadalmaskodott. Árvíztározót építhet több mint 11 milliárd forintért, továbbá elnyertek egy másik közel 30 milliós munkát is - írja az index.

A Szamos-Kraszna-közi árvízszintcsökkentő tározó terveinek elkészítésére és megvalósítására kiírt tenderen a Ke-Víz 21 Zrt., a Kötiviép'B Kft. és Közgép Zrt. alkotta konzorcium nyert - derül ki a Közbeszerzési Értesítő hétfői számából.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság az erről szóló 11 milliárd 298 millió 25 ezer forint összegű szerződést április 20-án már alá is írta a nyertesekkel. A beruházás a 2003-ban elfogadott Tisza szabályzásáról szóló Vásárhelyi-terv keretében valósul majd meg.

A Közbeszerzési Értesítő hétfői száma szerint egy másik, lényegesen kisebb összegű tenderre is sikeresen pályázott a Közgép és az A-Híd nevű céggel alkotott konzorcium. A vásárosnaményi Tisza-hídnál egy úgynevezett ellenőrző helyet alakítanak valamivel kevesebb, mint 30 millió forintért.

A Közgép Zrt. nevű építőipari vállalat tulajdonosa Simicska Lajos, egy Fideszhez közeli vállalkozó. Az új közbeszerzési törvény szerint ha egy vállalat részt akar venni egy közbeszerzési eljáráson, akkor nyilatkoznia kell a tulajdonosai kilétéről, így derült ki a tulajdonos személye.

Simicska Lajost a Fidesz egyik legbefolyásosabb háttéremberének tartják, korábban a Fidesz gazdasági igazgatója, majd az első Orbán-kormány idején az adóhivatal elnöke volt. Simicskával szoros üzleti kapcsolatban áll Nyerges Zsolt szolnoki üzletember, aki a Közgép elnöke. A 2010-es kormányváltást követően pedig a Közgép több korábbi tisztviselője is magas állami pozícióba került.

A közgépes konzorciumok a 2010-es kormányváltástól a múlt év végéig több mint 200 milliárd forint értékben nyertek közbeszerzési tendereken. Emellett a Magyar Fejlesztési Bank tájékoztatása szerint a cég kapott egy 34 milliárdos MFB-hitelkeretet is. A Közgép önállóan, illetve vezetett konzorciumok részeként több, infrastruktúrafejlesztésekre kiírt pályázaton győzött. Az egyik legjelentősebb például a Szajol és Püspökladány közötti vonalszakasz felújítása, a beruházás teljes összege bruttó 161 milliárd forint.

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik a Fidesz-kormány mögött álló gazdásági cégbirodalom állami megrendeléseinek átvilágítása érdekében - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a Közgép árbevétele tavaly már 56 milliárd forint fölött volt, és közel hárommilliárd forintnyi osztalékot kifizettek a tulajdonosoknak.

A pártelnök szerint a vizsgálóbizottság célja az lenne, hogy kivizsgálja az elmúlt két év kétes ügyeit, illetve megelőzze, hogy a következő években ne folytatódhasson ez a tevékenység. A bizottság felállításához 78 képviselő aláírása szükséges. Vona szerint "furcsa lenne, ha az ellenzéki pártok nem támogatnák ezt a kezdeményezést".

Index nyomán - barikad.hu

http://barikad.hu/ujabb_tizmilliardos_allami_megbizas_simicska_cegenek-20120508
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő! Pintér sofőrje viszi el a balhét a miniszter hel
  2012-05-08 21:39:25, kedd
 
  Elképesztő! Pintér sofőrje viszi el a balhét a miniszter helyett
2012, május 8 - 16:16


Elismerte a belügyminiszter, az ő szolgálati autója van a portálunk, illetve a Volner János által is bemutatott fotókon, amelyeken egy kormányzati politikus gépkocsija jogosulatlanul foglalja el a Képviselői Irodaház előtti parkoló egyik, mozgássérültek számára fenntartott helyét. Pintér Sándor az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem ült az autóban a parkolás idején, és "felelősségre fogja vonni" a gépjárművezetőt.

Volner János (Jobbik) keddi sajtótájékoztatóján több fényképet is bemutatott, amelyek tanúbizonysága szerint aznap reggel egy megkülönböztető jelzéssel ellátott, de azt nem használó kormányzati autó elfoglalja a Képviselői Irodaház két, mozgássérülteknek fenntartott parkolójának egyikét. A képviselő ismertette az autó rendszámát is, és felszólította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az esetet.

Pintér Sándor kedden délután - egy irodaházi programjáról távozóban - az MTI-nek nyilatkozva elismerte, hogy az ő szolgálati autója az érintett rendszámú autó. A sofőr kitette őt a Képviselői Irodaház főbejárata előtt és csak ezt követően keresett parkolóhelyet - tette hozzá.

A belügyminiszter úgy fogalmazott: az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból és hogy jött-e olyan gépjármű, melyet fogyatékos vezetett. Ha nem - folytatta -, akkor sem helyesli a történteket, ezért felelősségre fogja vonni a sofőrt. Ennek részleteiről annyit mondott, hogy a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.

Úszik Pintér autója?

Mint ismeretes, Kósa Lajos kormánypárti képviselő, a Fidesz alelnöke a KRESZ módosításáról és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetési tételekkel kapcsolatban azt mondta: a KRESZ-nek és a bírságoknak nem az az értelme, hogy a költségvetésnek minél nagyobb bevétele legyen, hanem az, hogy minél szabályosabban közlekedjenek az emberek.

A politikus hozzátette, bizonyos esetekben jónak tartaná a büntetések szigorítását. Példaként közölte, hogy szerinte a mozgássérült-igazolvánnyal visszaélőktől fél évre el kellene venni az autójukat.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/elkepeszto_pinter_soforje_viszi_el_a_balhet_a_miniszter_helyett -20120508



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyiptom nem fizet
  2012-05-08 21:35:18, kedd
 
  Egyiptom nem fizet




Az IMF egyik legnagyobb rémálma vált valóra:
az egyiptomiak megtagadták az adósság visszafizetését!

Mubarak írta alá a szerződést, így fizesse vissza Mubarak. Mondják az
egyiptomiak.
Viccesen szólva megengedték a nemzetközi pénzintézeteknek, IMF,
Világbank, akik a pénzt kölcsön adták, hogy beszedjék azt Mubaraktól.
A harmadik világ adósság megtagadása a rémálma az ilyen intézményeknek.

Argentína már megcsinálta a 90-es években, most Egyiptom, viszont nagy
esélyes Pakisztán, és India akik majd követőik lesznek a jövőben!


Vajon Magyarország hányadik lesz a listán?
És kiknek a neve fog szerepelni majd visszafizetőként?

Ezt a fantáziátokra bízom!

Minden esetre ezek az országok, hogy tudatosan vagy nem, de elvágják
az elitet a pénzforrásuk egy részétől.
Lenne mit tanulni tőlük!

Teljes cikk, videó és forrás(angol):

http://americankabuki.blogspot.com/2012/03/imf-banksters-worst-fear-egyptians.htm l
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.