Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Csőd: 17 ezer betétes pénze ragadt a Soltvadkert és Vidéke T
  2012-06-01 23:22:43, péntek
 
  012-06-01. 22:04
Csőd: 17 ezer betétes pénze ragadt a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetben

Csődbe ment a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet. A kisbank már hosszabb ideje kockázatos pénzügyi műveleteket hajtott végre, el is veszítette tőkéjét.
Zoom
Zárt ajtók fogadták ma reggel a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ügyfeleit. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének munkatársai már hajnalban a helyszínen voltak, és megtiltották, hogy kinyisson a pénzintézet. A PSZÁF szerint takarékszövetkezet a közelmúltban túl kockázatosan működött, vagyis könnyen adott hiteleket, pedig ennek veszélyére a pénzügyi hatóság korábban többször is figyelmeztette a takarékszövetkezetet, amely mára gyakorlatilag fizetésképtelenné vált.
17 ezer betétesnek ragadt bent a pénze. Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta, végelszámolás indult el a mai nappal, ezért a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetnél az ügyfelek már nem tudnak tranzakciókat bonyolítani. A végelszámoló feladata, hogy tisztázza, milyen vagyonelemek vannak a pénzintézetnél, s ezek elegendők-e a kötelezettségek, a meglévő tartozások kifizetésére.
Feltehetőleg már annyi pénz sincs a kasszában, hogy kifizessék a betétesek pénzét, így őket az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítja majd, ügyfelenként maximum 100 ezer eurós, vagyis mintegy harmincmillió forintos összegig - várhatóan egy hónapon belül. A legnagyobb bajban Soltvadkert van, hiszen az önkormányzat a takarékszövetkezetnél vezette a számláját, a dolgozók fizetését is itt kezelték. A polgármester rendkívüli testületi ülést hívott össze.
Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség épp az ilyen esetekre létrehozott egy alapot, amelyből a soltvadkerti pénzintézet nem részesülhet, mert nem tagja a szövetségnek, mondta Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető igazgatója. ,,Ez egy intézményvédelmi alap, amelybe rendszeresen történnek befizetések, és probléma esetén az érintett pénzintézet ebből tőkejuttatásban részesülhet."
Az MTI Hírcentrum információi szerint a Magyarországon működő több mint száz takarékszövetkezet többsége stabil lábakon áll. Nem véletlen, hogy a kormány a Takarékbank 38 százalékának megvásárlásával próbált befolyást szerezni a takarékszövetkezeti rendszerben, hogy azon keresztül pörgesse fel a befagyott hitelezést a lakosság és a kisvállalkozások számára.

(Híradó - Kossuth Rádió)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96879/#ixzz1wZxgTBSk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér után Orbánt is megalázták az oláhok: Pontának "nem vol
  2012-06-01 21:02:34, péntek
 
  2012-06-01. 20:18
Kövér után Orbánt is megalázták az oláhok: Pontának "nem volt ideje" találkozni vele, helyette Nyirőt fasisztázta

Orbán Viktor miniszterelnök az uniós kohéziós alapok jövőjéről tárgyalt pénteken Bukarestben Traian Basescu román államfővel - közölte az MTI-vel Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. A magyar kormányfő, aki a felzárkóztatási politika folytatásában érdekelt uniós országok csúcsértekezletén vett részt a román fővárosban, a konferenciát követően hivatalában kereste fel Traian Basescut.
Orbán Viktor gratulált a román államfőnek a konferencia időzítéséhez, mert így arra az unió következő hétéves költségvetésének vitája idején, a június 28-29-i Európai Tanács előtt került sor. "A kohéziós politikának az európai építkezésen túl fontos érzelmi üzenete is van, hiszen az európai szolidaritás kifejezője, és az egész európai építkezés nagy bajba kerülne a felzárkóztatási politika nélkül" - mondta a miniszterelnök.
Egyetértettek benne a román államfővel, mindkét országnak nagyon fontos, hogy a kohéziós források ne csökkenjenek a következő időszakban. Az MTI kérdésére, hogy kétoldalú témák is felmerültek-e a Basescu-Orbán-találkozón, Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő, a Miniszterelnökség június 2-i hatállyal kinevezett külügyi és külgazdasági államtitkára azt válaszolta: "Természetesen, az aktuális kérdéseket is megvitatták, azt már egy négyszemközti találkozón."
Mircea Dusa, a román kormány parlamenti kapcsolatokkal megbízott minisztere a konferencia előtt egy héttel úgy vélekedett, a kohéziós csúcsértekezlet jó alkalom lesz rá, hogy a magyar és a román miniszterelnök tisztázza egymással a Nyirő József újratemetése körüli nézeteltéréseket. Bár a magyar fél már akkor közölte, hogy kétoldalú találkozó nem szerepel napirenden, a román sajtó Orbán Viktor és Victor Ponta kétoldalú találkozójának "elmaradását" a magyar fél elutasításaként értelmezte.
Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta, semmilyen hivatalos megkeresés nem érkezett a magyar kormányfőhöz arra vonatkozóan, hogy folytasson kétoldalú tárgyalást a román miniszterelnökkel, de Orbán Viktor mindig készen áll egy ilyen találkozóra. "Most itt, az elbúcsúzásnál egy rövid kézfogás erejéig váltottak is egy pár szót: Orbán Viktor biztosította Victor Pontát, hogy bármikor, amikor találkozni akar vele, készen áll erre. Nem jött ilyen megkeresés, ezért nem is volt ilyen találkozó, viszont a részünkről bármikor lehet" - mondta.
A konferencia végén a bukaresti újságírók a román miniszterelnöknél is rákérdeztek az általuk feltételezett "magyar elutasításra", de Victor Ponta is azt mondta: sem ő, sem a magyar miniszterelnök nem kezdeményezett kétoldalú találkozót, mert mindkettőjüknek fontosabb volt, hogy a kohéziós politika ügyében közös álláspontra jussanak - adja hírül az MTI.
A Népszabadság beszámolója szerint Ponta elmondta, "nem volt idő" találkoznia Orbánnal, a kétoldalú megbeszélésnél pedig szerinte amúgy is fontosabb volt a bukaresti csúcs zárónyilatkozata, és benne fel sem merült, hogy pénteken kellene tisztáznia a két ország közötti nézeteltéréseket a magyar kollégájával. A román kormányfő leszögezte: Bukarest helyesen cselekedett, amikor a múlt hétvégén megakadályozta a második világháború alatt "antiszemita, románellenes és fasiszta nézeteiről ismert erdélyi író újratemetését, és ez az álláspont azóta sem változott".

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96876/#ixzz1wZONDTDb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán, Budai, a Zöldbárók és a patkányok
  2012-06-01 21:00:29, péntek
 
 
Magyar föld: a győztes fideszes, a vesztes nem

Ángyán, Budai, a Zöldbárók és a patkányok


Sajátosan értelmezi a magyar föld védelmét a kormánypárt; sorra derülnek ki ugyanis furcsábbnál furcsább földpályázatok - és bérbeadások, ahol a Fideszhez köthető barátok és rokonok nyernek. Az ellenzék élezi a kaszát: a Demokratikus Koalíció lemondásra szólította fel Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkárt, az MSZP feljelentést tett. Ángyán József, Budai elődje tovább folytatja keresztes hadjáratát a zöldbárók ellen.
Két azonos szövegű pályázat benyújtója közül a fideszes kötődésűt hozta ki győztesként egy 130 hektáros dél-borsodi birtok haszonbérleti pályázatán a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. Az [origo] birtokába jutott dokumentumok tanúsága szerint a két pályázatban még a helyesírási- és a vesszőhibák is azonosak, az egyik mégis minimális pontot kapott ugyanarra, amire a másik a dupláját. A bírálat szempontjai nem jelentek meg az értékelésben, és a furcsaságra az érintett szervezet sem adott magyarázatot.

A győztes pályázat gazdasági tervére a lap birtokába jutott értékelőlap szerint a maximális 150-ből 120 pontot adott az ismeretlen összetételű bíráló bizottság. Bár a kiíró a BNPI volt, a pályázatot a Nemzeti Földalap (NFA) általános bírálati szempontjaival hirdette meg a szervezet, abban pedig nincsenek konkrét szempontjai a gazdasági terv mérlegelésének, a bírálók szubjektív alapon döntenek arról, hogy az adott pályázat megítélésük szerint mennyire felel meg a kormány birtokpolitikai elveinek.

Azonos szövegre eltérő pontok?

A gazdasági tervre adott 120 illetve azon belül a szakmai és gazdasági megalapozottságra adott 75 pont ennek megfelelően arra utalna, hogy a bírálók szerint a benyújtó elképzelései többé-kevésbé megfelelnek az elvárásoknak. Az azonban nehezen magyarázható, hogy miért adott a testület egy másik cég - a mezőnagymihályi Ardea Bt - ezzel szóról-szóra megegyező, az [origo] birtokába jutott anyag szerint még a helyesírási és vesszőhibákban is azonos gazdasági tervére csak feleannyi pontot, 60-at, a szövegazonos terv szakmai és gazdasági megalapozottságára pedig az adható minimumot, 15 pontot.

A vesztes bt. pályázata két másik - nem szubjektív - szempont szerint ráadásul még jobb is volt a győztesénél: a gazdasági gyakorlatra az Ardea a maximális 10, a Start 2003 viszont nulla pontot kapott, a meglévő állatállomány kategóriájában az Ardea 3 pontot ért el, a Start azonban szintén nullát. A többi szempontra mindkét pályázat azonos pontszámot kapott, vagyis ha a bírálók nem értékelik a vesztesé duplájára a győztes ugyanolyan gazdasági tervét, akkor egyértelműen az Ardea nyerte volna a kiírt 128 hektáros területet.

Nem az első furcsa eset

Bár egyértelmű bizonyíték nincs rá, a pályázatot és a pályázókat ismerő források az [origo]-nak egyetlen magyarázatot találtak a bírálat furcsa eredményére: Kanyok Attila a megye fideszes közgyűlési elnöke, Mengyi Roland munkatársa, a 2010-es önkormányzati választáson pedig a Fidesz tiszaújvárosi polgármester-jelöltje volt.

A Borsod megyei földbérleti pályázatokkal kapcsolatban a múlt héten Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár is azt mondta egy mezőcsáti fórumon, hogy "mélyfúrást végzett a borsodi pályázatok körül, és döbbenetes eredményre jutott", tapasztalatait, illetve az üggyel kapcsolatos összegzését bevallása szerint már elküldte a kormánypártok szakpolitikusainak, illetve vezetőinek, és hamarosan nyilvánosságra is hozza.

A földbérleti pályázatok gyakorlatát az utóbbi időben többször is "védhetetlennek és elfogadhatatlannak" nevező volt államtitkár korábban az [origo] által is feltárt Fejér megyei földügyekről is kiadta információit, megerősítve feldolgozásunk következtetéseit, miszerint a megyében meghirdetett állami földek közel 90 százalékát nyolc nagyobb érdekcsoport söpörte be a helyi kisgazdálkodók elől. A nyertesek volt például az Orbán Viktor alapította futballakadémiát irányító felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és családja, a felcsúti Fidesz-elnök és családtagjai, valamint a vidékfejlesztési tárca földügyekért felelős államtitkárának szomszédja, illetve a pályázatokat kiíró földalap vagyongazdálkodásért felelős elnökhelyettesének unokaöccse is, akik közül többen a pályázati kiírás szabályait megszegve jutottak a területekhez.

A Professzorok Batthyány Köre május elején a miniszterelnökhöz írt nyílt levélben hívta fel a figyelmet a szerinte aggályos és a kormányprogramban vállaltakkal ellentétes földpályázati gyakorlatra, válaszában Orbán Viktor azonban azzal utasította vissza a konzervatív értelmiségiek aggályait, hogy a pályázatokat kivizsgáltatva "megállapítható, hogy a földterületek helyben lakó gazdáknak, elsősorban kis- és középbirtokosoknak jutottak." Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az aggályokat több alkalommal szintén azzal utasította vissza, hogy a pályázatok körül rend van, csak viták vannak, visszaélések nincsenek.

A szocik feljelentenek, a DK lemondatná Budait

A Magyar Szocialista Párt a mai Népszabadságban a Borsod megyei állami földek bérbeadásáról megjelent információkra alapozva ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés gyanúja miatt büntető feljelentés tesz - közölte lapunkkal a párt. A Demokratikus Koalíció azt szorgalmazza, hogy Orbán Viktor azonnal menessze Budai Gyulát, "állítsa le a földosztást a fideszes oligarcháknak", valamint, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a földbérletszerződésekkel kapcsolatos összes dokumentációt, továbbá Ángyán József és a demokratikus ellenzék szakértőinek bevonásával dolgozzanak ki új pályázati rendszert.

A Népszabadság cikkében leírtak alapján feltételezhető, hogy az állami földek bérbeadásáért felelős döntéshozók jogtalanul okoztak hátrányt azoknak a gazdáknak, akik a pályázati szempontrendszer ismeretében szabályosan igényeltek földterületet, egyúttal jogosulatlan előnyhöz juttattak egy előre kiválasztott üzleti kört - közölte az MSZP.

A feljelentést - amelynek egyetlen célja, hogy az állami földbérlet-pályáztatás körüli visszaélések elkövetőit megnevezze, majd méltó büntetésben részesítse - az MSZP ismeretlen tettes ellen teszi.

A DK az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében helyeselte, hogy a fideszes Ángyán József, korábbi agrárállamtitkár folytatja a földügyek feltárását. "Ángyán ezúttal Borsod megyében talált visszaéléseket, ezúttal már nem kevesebbet állítva, mint hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tisztában volt azzal, hogy az állami földek fideszes cimborák kezébe kerülnek Borsod megyében is. Budai ezzel politikai értelemben végképp bűnrészessé vált a stiklikben" - írták.

Ángyán: A patkányt ki kell hozni a fényre

A januárban lemondott államtitkár tavaly nyáron észlelte először, hogy a kormány szembe megy a meghirdetett agrárpolitikájával. Egy ideig úgy gondolta, belülről tud változtatni, most azonban azt mondja: kívülről többet lehet tenni.



A mezőgazdaság megfelelő működtetése nemzetbiztonsági jelentőséggel bír, hiszen nem csupán a közvetlenül érintett agrártársadalmat, hanem az élelmiszeriparon keresztül a teljes lakosságot és a gazdaság jelentős részét befolyásolja, kezdte előadását Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár tegnap, Biatorbágyon.

A helyi és környékbeli gazdálkodók részvételével rendezett összejövetelen Ángyán azt mondta: az államnak az volna a feladata, hogy a helyi gazdákat hozza helyzetbe a spekuláns tőkebefektető társaságokkal szemben, hiszen utóbbiakat csak a haszon vezérli, miközben nem törődnek a helyben élők sorsával.

Ángyán szerint a spekuláns tőke esetében lényegtelen, hogy külföldi, vagy magyar, hiszen az utóbbi sincs tekintettel a helyben élők érdekeire. Ráadásul - offshore cégek beiktatása révén - sokszor a közterhekből is csak minimális részben veszi ki a részét, miközben támogatások formájában óriási mennyiségű közpénzhez jut - írta az ATV.

A korábbi államtitkár példát említve azt mondta: a három legnagyobb mezőgazdasági tőkebefektető társaság összesen 10 milliárdnyi állami támogatást kapott, miközben a teljes tanyaprogramra csak egymilliárd forint áll rendelkezésre.

A tőkebefektető társaságokkal kapcsolatban Ángyán Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt nevét említette. Arról is beszélt, hogy lemondása óta szisztematikusan vizsgálja az állami földek bérbeadását: eddig Fejér és Borsod megye adatait összesítette, és kiderült: a földek 80 százalékát nem helyi gazdálkodók, hanem távoli tőkés társaságok nyerték el. A földbérlet nagy üzlet: a földalapú uniós támogatás révén 100 hektár évente körülbelül 6,5 millió forint biztos bevételt jelent akkor is, ha a bérlő meg sem műveli a földet. ,,És itt nem 100 hektárokról van szó", tette hozzá Ángyán.

A korábbi államtitkár a folyamat visszafordításának esélyéről azt mondta: a patkánnyal nem lehet megütközni a csatornában, hanem ki kell hozni a fényre. Az oligarchikus szervezetekkel szemben mindaddig nincs esély, míg azok meg tudnak egyezni a háttérben a politikai döntéshozókkal. Ángyán éppen ezért járja a vidéket, találkozik a ,,mindenről pontosan tudó" helyi gazdákkal, és kimutatásokat készít, illetve publikál. Úgy véli, a széles nyilvánosság erejével van még esély változásokat kikényszeríteni. Bár, tette hozzá a rendezvény címére utalva, a 24. órában vagyunk.


http://www.168ora.hu/buxa/angyan-budai-a-zoldbarok-es-a-patkanyok-97090.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Günter Grass Európát ostorozza új versében
  2012-06-01 20:53:24, péntek
 
  Günter Grass Európát ostorozza új versében

2012.05.29. 01:17

Alig két hónappal nagy vitát kiváltó, az izraeli kormányt bíráló verse után újabb költeményében Görögország pártjára áll és Európát bírálja.

A 84 éves német író egy új, ezúttal a görög válságban Európát bíráló és Görögországot védelmező versével okozott megdöbbenést Berlinben.

"Nem kell komolyan venni"


Az 1999-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett író új alkotásában védelmébe vette az eladósodott Görögországot - megfogalmazása szerint - "az európai mindentudókkal" szemben. Az Európa szégyene című versben - amely a Süddeutsche Zeitung című német liberális napilap szombati számában jelent meg - Grass élesen kritizálta a Görögországgal szembeni európai politikát. Az író szerint "Görögországot roncsérték alatt jegyzik, miközben az ország kincseit az európai múzeumok zsákmányként őrzik." Az író heves szemrehányásokat intézett a "biztosok lakájai" ellen, akik - mint írta - Görögországot arra kényszerítik, hogy a nadrágszíjat egyre szorosabbra húzzák.



Grass számos történelmi utalást is tartalmazó verse berlini politikai körökben értetlenséget váltott ki. A Bundestag Európa ügyi bizottságának elnöke, Günther Krichbaum (balra a képen, mint egy jóllakott áruló KDNP-s) a Deutschlandfunk rádióállomásnak nyilatkozva azt hangoztatta, hogy az írót "többé már nem kell olyan komolyan venni". Grass bíráló kitételei nem felelnek meg a valóságnak - hangoztatta a konzervatív politikus, aki szerint, hogy Európa "óriási szolidaritást" vállalt Görögországgal. Az adófizetők pénzének támogatása nélkül Görögország már csődbe jutott volna - fogalmazott a bizottsági elnök.



Europas Schande

Ein Gedicht von Günter Grass



Dem Chaos nah, weil dem Markt nicht gerecht,
bist fern Du dem Land, das die Wiege Dir lieh.

Was mit der Seele gesucht, gefunden Dir galt,
wird abgetan nun, unter Schrottwert taxiert.

Als Schuldner nackt an den Pranger gestellt, leidet ein Land,
dem Dank zu schulden Dir Redensart war.

Zur Armut verurteiltes Land, dessen Reichtum
gepflegt Museen schmückt: von Dir gehütete Beute.

Die mit der Waffen Gewalt das inselgesegnete Land
heimgesucht, trugen zur Uniform Hölderlin im Tornister.

Kaum noch geduldetes Land, dessen Obristen von Dir
einst als Bündnispartner geduldet wurden.

Rechtloses Land, dem der Rechthaber Macht
den Gürtel enger und enger schnallt.

Dir trotzend trägt Antigone Schwarz und landesweit
kleidet Trauer das Volk, dessen Gast Du gewesen.

Außer Landes jedoch hat dem Krösus verwandtes Gefolge
alles, was gülden glänzt gehortet in Deinen Tresoren.

Sauf endlich, sauf! schreien der Kommissare Claqueure,
doch zornig gibt Sokrates Dir den Becher randvoll zurück.

Verfluchen im Chor, was eigen Dir ist, werden die Götter,
deren Olymp zu enteignen Dein Wille verlangt.

Geistlos verkümmern wirst Du ohne das Land,
dessen Geist Dich, Europa, erdachte.


A görögök hálásak

A görög sajtó nagy terjedelemben ismertette az író versét, egyebek között a neves írót, Petros Markarist szólaltatva meg. Markaris szerint a görögökbe bátorságot önt a vers, amelyből - mint hangoztatta - az is kitűnik, hogy nem minden német van Görögország ellen. Mindennek hátterében az áll, hogy a görögök többsége Németországot, illetve Angela Merkel kancellár teszi felelőssé a nemzetközi mentőcsomag fejében Athéntól követelt rendkívül szigorú takarékossági intézkedésekért.


A görög író egyben magasztalta német kollégáját azért is, hogy "irodalmi eszközökkel" foglal állást a válsággal kapcsolatban. Markaris egyetértett Grass-szal abban, hogy a hitelcsomag fejében támasztott feltételek katasztrofális helyzetbe sodorták Görögországot.

Az újabb Grass-vers ugyanakkor a hét végén különös vitát váltott ki a német sajtóban. A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnap előbb internetes, majd nyomatott kiadásában is azt állította, hogy az írónak tulajdonított vers hamisítvány. A verset közlő Süddeutsche Zeitung főszerkesztője azonban cáfolta ezt. Günter Grass egyelőre nem szólalt meg az ügyben.
Visszautasította az antiszemitizmus vádját

Grass alig két hónapja szintén a Süddeutsche Zeitungban publikálta az Izraelt kritizáló és az iráni politikát támogató, Amit el kell mondani című versét, ami a német fővárosban és külföldön is megrökönyödést és heves tiltakozást váltott ki. A korábbi írói munkásságáért nagy nemzetközi megbecsülésnek örvendő Grass az áprilisban megjelent költeményben Izraelt ellenőrizetlen fegyverkezéssel és a nemzetközi béke fenyegetésével vádolta, és szembeszállt az iráni atompolitikát ért bírálatokkal.

Az írót nem kívánatos személynek nyilvánította Izraelben a belügyminiszter, Éli Jisáj szerint Grass Nobel-díját is elvette volna, ám ez a svéd akadémia szerint nem lehetséges, mert azt irodalmi munkásságáért kapta és nem politikai kijelentéseiért. Grass elutasította az antiszemitizmus vádját, és a többi között azt hangoztatta, hogy a versben foglaltakkal nem Izraelt, hanem a Netanjahu-kormány politikáját akarta bírálni. Nem sokkal később a Bádogdob íróját kórházba szállították szívproblémákkal.

http://kkbk.blog.hu/2012/05/29/gunter_grass_europat_ostorozza_uj_verseben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illúziók kora
  2012-06-01 20:42:51, péntek
 
  Illúziók kora

2012. júniuss 1. 02:59:32

A magyar társadalom egyik legsúlyosabb problémáját jelenti, hogy a ,,rendszerváltás" máig is feltáratlan kataklizmái közepette ,,eltűnt" legalább másfél millió munkahely, és ezt lényegében máig sem sikerült pótolni. A foglalkoztatottak száma húsz évvel ezelőtt, vagyis 1992-93-ban, elérte a mélypontot, és azóta nagyjából mindig ezen a szinten is maradt. Az időnként bekövetkező jelentéktelen javulást menetrendszerű visszaesések követték, így lassan két évtizede képtelenek vagyunk kikeveredni ebből a súlyos társadalmi csapdából.

Azonos népességszám mellett Csehország például alig kétszázezer munkahelyet veszített, és a lakosság száma is stagnált náluk, miközben Magyarország közel második világháborús veszteséget, nyolcszázezres népességfogyást szenvedett el. S mivel a dolgok természetének megértéséhez a folyamatok megértése adja a kulcsot, logikus lenne, ha a magyar társadalom megpróbálná legalább megérteni, mi okozta a munkahelyek számának földcsuszamlásszerű visszaesését, illetve, hogy miért nem sikerült húsz év alatt e veszteségből szinte semmit sem pótolni.

Logikus, sőt elengedhetetlen lett volna az is, hogy amikor a 2010-ben hivatalba lépett új kormány meghirdette a tíz év alatt egymillió munkahelyet teremteni kívánó programját, akkor ezt megelőzően szembesítse a magyar társadalmat a feltárt okokkal és az erre épülő teendőkkel. Sajnos, ez az átfogó elemzés elmaradt, a programot, vagyis a ,,terápiát" anélkül vázolták fel, hogy a diagnózist előzetesen meghozták volna. Talán ez is szerepet játszik abban a szomorú tényben, hogy egyelőre nem nagyon látszanak a program teljesíthetőségének körvonalai. Ráadásul az ,,egymillió új munkahely" megnevezés kicsit pontatlan is, mert azt sugallja, hogy ha tíz év alatt valóban teremtünk egymillió új munkahelyet, akkor ennyivel több is lesz - de ez sajnos nem így van. Azért nem, mert tíz év alatt legalább háromszázezer munkahely szűnik meg ,,spontán módon természetes fogyással", tehát, ha azt akarjuk, hogy egymillióval több munkahely legyen Magyarországon, ahhoz legalább egymillió-háromszázezer munkahelyet kellene tíz év alatt létrehozni. És azt sem árt tudni, hogy még ezzel az eredményünkkel is legfeljebb a lista legaljáról az európai uniós középmezőny aljáig küzdhetnénk fel magunkat.

Az egyetlen igazán jó hír ma, hogy többen szeretnének dolgozni, az inaktivitás is csökken - 2008 és 2012 között százhatvanhétezer fővel -, a népesség aktivitási rátája pedig lassan emelkedni kezdett, és tíz év alatt sem volt olyan magas, mint az utóbbi időkben, vagyis ötvenhat százalék. Ez az eredmény azonban sajnos, még mindig csak arra elég, hogy sereghajtók legyünk Európában, ahol az átlagos aktivitási ráta hetven százalék, de hetven, illetve hetvenöt százalék a régiós versenytársainknál, a lengyeleknél, a cseheknél és a szlovákoknál is.


A másik fontos mozzanat, hogy tíz évvel ezelőtt, 2003-ban és aztán a 2008-as globális válságot közvetlenül megelőző időkben, már a jelenleginél körülbelül kétszázezerrel több foglalkoztatott volt Magyarországon, így egyelőre már az is nagy eredmény volna, ha legalább az elmúlt húsz év egyik legjobb eredményét produkáló év, vagyis 2003 eredményét újra elérhetnénk. Ám ettől messze vagyunk, sőt a válság legmélyét jelentő 2009-es szintről is alig mozdultunk el. Az sem túl biztató, hogy a munkanélküliségi ráta változatlanul magas, megközelítőleg tizenkét százalékos, és a lélektani határt jelentő félmillió felett van.

A 2008-as válság kitörése előtt ez nyolc százalék alatt volt, vagyis még mindig százhetvenezerrel többen vannak állástalanok, mint korábban. Ezen belül a tartósan munkanélküliek száma hetvenezerrel magasabb, és nőtt az ifjúsági munkanélküliség is. Mindez valójában nem is olyan meglepő, ha szembesülünk azzal, hogy minden törekvés és fogadkozás ellenére, a 2012-es nemzeti jövedelmünk (GDP) valójában mindössze egy százalékkal lesz magasabb, mint a válság mélypontját jelentő 2009-es adat.

Ha valóban minden a lehető legbiztatóbban alakul, akkor is legfeljebb 2015-ben érjük el újra a 2008-as szintet. Ha ehhez hozzátesszük, hogy ez az adat mindössze huszonnyolc százalékkal magasabb az 1989-esnél, akkor a ,,rendszerváltás rendszerének" huszonhárom évében az átlagos éves gazdasági növekedés mindössze 1,1 százalékos volt. Sőt, ha ebből levonjuk a GDP-be beleszámító, de a külföldi tulajdonosok által az országból valójában kivont profitot, illetve a külföldi hitelezők által kivont kamattömeget, akkor a ténylegesen rendelkezésünkre álló GDP még valamivel kevesebb is, mint 1989-ben volt.

Az ország nyomorúságos helyzetét valójában az okozza, hogy a rendszerváltás rendszerének birodalmi függése minden eddiginél kifosztottabb helyzetbe sodorta az országot. Ahhoz, hogy valóban komolyan vehetők legyenek az egymillió új munkahely létrehozására irányuló, belső logikájukat illetően természetesen helyénvaló nemzetstratégiai célok, arra volna (lett volna!) szükség, hogy a terv nyíltan számot vessen mindezzel. És persze arra, hogy világosan felvázolja, mi és hogyan változtatja meg gyökeresen ezt a helyzetet, hisz ilyen változás nélkül a foglalkoztatás növelésével kapcsolatos elképzelések továbbra is csak szép ábrándok maradnak.
Bogár László

Forrás: Magyar Hirlap online

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=100432
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath Magdolna: Az uniós pénzek az idegen multiknak termelne
  2012-06-01 20:34:09, péntek
 
  Csath Magdolna: Az uniós pénzek az idegen multiknak termelnek újabb gigaprofitot

2012. júniuss 1. 08:07:35

Szó nem volt arról valójában, hogy a kohéziós pénzeket meg akarták volna tőlünk vonni. Ez egy fenyegetés volt, egy ki fegyelmezés. Gondoljunk arra, hogy a nagy projekteknél a külföldi cégek a fővállalkozók, ilyen módon a profit náluk csapódik le, a magyar kisvállalkozók legfeljebb beszállíthatnak, és örülhetnek, ha kifizetik nekik a munkájukat - jelentette ki Csath Magdolna közgazdász az m1 Ma reggel című műsorában. A hajdan a MIÉP holdudvarába tartozó közgazdász a birodalmista, világhatalmista törekvéseket leleplező Luganoi tanulmány ismertetése után lett elfogadott véleményformálója a jobb és jobbik oldalnak. Noha nem mondja ki sohasem azt, ami miatt a hazai véleményvezérek egyből antiszemitizmust rikácsolnának, a folyamatokat úgy elemzi, hogy abból mindenki számára nyilvánvaló: egy bizonyos világkörhöz tartozók érdekeinek megfelelően működik az Európai Unió, és a tagállamokkal szemben alkalmazott politikája a totális gyarmatosítást szolgálja.

Saját maga ellen még soha nem cselekedett az Európai Unió vezetősége. Ez a pénz azért jó, ha idejön, mert akkor vissza is tud menni az ottani (JOBBÁRA ZSIDÓ) cégekhez - érvelt a szakember.

Arra a felvetésre, miszerint az Európai Bizottság előrejelzése alapján 2013-ben rosszabbak lesznek a GDP-arányos költségvetésihiány-adatok a tagállamokban, mint a magyar, azt mondta: ha egyedül ezt a mutatót vesszük számításba, az nem mutat korrekt képet az ország helyzetéről. Ráadásul tudjuk, ma már egyre többen mondják azt - például a francia elnök -, hogy nem elég a költségvetési hiányt leszorítani, a megszorításoknak ugyanis nagyon sok a negatív hatása, például elmennek az emberek abból az országból, ahol ezt alkalmazzák, hanem a reálgazdaság valós problémáival kell foglalkozni. Ebből következik ugyanis hosszú távon egy egészséges fejlődés - hangoztatta Csath Magdolna.

Hozzátette: nincs gazdasági növekedés azokban az országokban, ahol megszorítás van, sőt, a recesszió mellett depresszióval küzdenek.

Ahhoz, hogy beinduljon a gazdaság, működnie kell annak a szektornak, amely a legrugalmasabb, legkreatívabb, és amelyik a leggyorsabban a legtöbb munkahelyet tudja teremteni, ez pedig a kkv-szektor - emelte ki a közgazdász. Megemlítette: amikor azt mondjuk, hogy Kína olyan termelési központ, mely jól működik és érdemes lemásolni, mindig elfelejtjük, az országban több millió családi, kisvállalkozás működik, s alapvetően ezek mozgatják az országot. Még Németországra is igaz, hogy a kkv-szektor termeli a legtöbb új értéket. Ahol az emberek tudását is használják, nem csak egy szalag mellett a kezeit és az idegeit. Példaként hozta fel a Mal Zrt.-t, mint termelési központot, illetve az informatikai kisvállalkozásokat.

Hunhír.info - hirado.hu

Kostás Roland - Hunhír.info

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=100439
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán új világrendre készülne
  2012-06-01 20:31:08, péntek
 
  Orbán új világrendre készülne


2012. 05. 31. csütörtök. - 23:14

Egyórás beszédében a miniszterelnök kiemelte: sikeres két esztendőt tudhatunk maguk mögött, mert Magyarország képes volt arra, hogy stabilizálódjon, hogy "a lovakat visszarántsa a szakadék széléről". A valóságban ezek a lovak már zuhannak bele a szakadékba, nagyot fognak esni. Meg is fognak dögleni.

Közel 300 vendég előtt Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az államháztartási hiány jövőre is három százalék alatt lesz. Értsd; még több sarcot fog kivetni az emberekre.

A következő évek feladatairól szólva azt mondta: fel kell készülni a válság utáni világrendre úgy, hogy közben Magyarország továbbra is a transzatlanti katonai biztonsági rendszerhez, a közép-európai együttműködéshez és az európai gazdasági övezethez tartozzon.

Kijelentette ugyanakkor, hogy az Európai Unió által javasolt válságkezelést Magyarországnak érdemes elutasítania, a brüsszeli bürokraták által indítványozott lépések végrehajtása ugyanis csak ártana. A kormányfő szerint ehhez egy "bonyolult taktikai akciósorra" van szükség: "a saját utunkat kell járni", és ellen kell állni azoknak a nyomásoknak, amelyek a magyaroknak hátrányos intézkedéseket akarnak bevezetni az országban. Példaként említette az ingatlanadó bevezetésére tett javaslatot, valamint az energiaár-maximalizálás megszüntetésére érkezett kezdeményezést. Szép szavak, milyen kár, hogy a kormány retorikailag képes ellenállni Brüsszelnek. Senki ne gondoljon arra, hogy nem fognak bármit aláírni, amit a gyarmattartók eléjük tesznek.

Hangsúlyozta azonban, hogy a diplomácia "táncrendje" miatt az elutasítást úgy kell előadni, "mintha egyébként barátkozni szeretnénk". "Ezek azok a politika művészetéhez tartozó mozdulatok, hogy majd a hét javaslatból kettőre-háromra - úgyis megcsináltuk már, csak ők nem vették részre - rábólintunk, a maradék kettőt pedig, amit nem akarunk, úgy utasítjuk el, hogy a többségét tulajdonképpen elfogadjuk" - fejtette ki, megjegyezve, hogy ez egy bonyolult játék.

Nem borul fel a társadalmi béke

A miniszterelnök szerint az európai demokráciák is veszélybe fognak kerülni, mégpedig azért, mert kitört egy válság, amely olyan lépéseket követel meg, amelyeket az emberek nem akarnak elfogadni. Magyarországon azonban nem fog felborulni a társadalmi béke a kétharmados politikai többségnek köszönhetően - hangsúlyozta, majd ismét köszönetet mondott a januári Békemenet résztvevőinek.

A méltányos közteherviselésnek és a fegyelmezett pénzügyi gazdálkodásnak - vagyis a hiány és az államadósság csökkentésének - a fenntartása, megállapodás a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel - úgy, hogy közben Magyarország a pénzpiacokon marad -, és nyitás a keleti pénzpiacok felé is - ezek a válság utáni időszakra felkészülés lépései a miniszterelnök szerint.

Orbán Viktor azt is mondta: nem szabad visszarettenni - a kritikák ellenére sem - a családi és az arányos adórendszer kombinálásától. A szükséges minimálbér-emeléssel párhuzamosan pedig csökkenteni kell a tb-járulékokat - jelezte.

Munkaalapú állam

Az előttünk álló két évben befejezzük azt a munkát, hogy a jóléti állam helyett munkaalapú állam alakuljon ki - közölte a kormányfő, aki szavai végén felsorolta a versenyelőnyhöz szerinte szükséges lépéseket: a költségvetést "pozitívba kell fordítani", 50 százalék alá kell csökkenteni az államadósság szintjét - négyévente szerinte legalább 10-14 százalékkal lehet lefaragni belőle -, újra kell iparosítani az országot, meg kell teremteni az ország energiafüggetlenségét, fejleszteni kell az atomenergia-termelést, célként kell meghatározni a teljes foglalkoztatottságot, meg kell fordítani a demográfiai trendet, és "haza kell hívni a tehetségeinket".

Beszédét azzal zárta, hogy a Magyarországra jellemző, civilizációs értelemben vett kulturális homogenitás nagy érték lesz a jövőben, vagyis az a tény, hogy Magyarországon nem fenyeget különböző világértelmezésű embercsoportok közötti összeütközés. Ezért minden bevándorlással, befogadással összefüggő kérdést nagy körültekintéssel kell kezelni - hangsúlyozta. Az, hogy a közel egymilliós, beilleszkedni képtelen cigánysággal mi lesz, azt nagyvonalúan kifelejtette.

Összességében a fő konklúzió ami levonható a fentiekből, hogy Orbánnak egy szavát se higgyük, régi emberekkel nem lehet új világrendet építeni! Profitkapitalista elvek mentén szocializálódott, a nemzetközi finánczsidóságot világéletükben kiszolgáló patkányoknak a szépen hangzó ígéretei annyit érnek, mint a pelyva. Viszont érzik ők is, hogy a világ átalakulóban van, de, hogy ez az új világrend milyen lesz, rajtunk is múlik. Mindenekelőtt legyünk résen, s ne hagyjuk, hogy megvezessenek minket. Ha az elkövetkező években azt látjuk, hogy megengednek az elmúlt 20 évtől eltérő irányvonalakat is érvényesülni, feltételeznünk kell, hogy ez a rendszer mentőöve és porhintése csupán. Ezekkel az alakokkal nekünk semmi dolgunk. Nemhogy új világrendet nem akarunk velük építeni, de az országban sem akarjuk látni őket soha többé. A magyarság számára a túlélés záloga, a valódi munkaalapú társadalom csak egy nemzeti és egyben szociális állam felépítésével valósulhat meg!

(Inforádió nyomán - Botka János - Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/orban-uj-vilagrendre-keszulne
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves 2,7 millió és a nagy többség! Ezt akartátok?
  2012-06-01 20:26:10, péntek
 
 
Kedves 2,7 millió és a nagy többség! Ezt akartátok?

168óra online Szerda, 2012. május 30. 12:39 Markó Beáta írása

Kérlek, álljatok meg egy percre, gyertek be az udvarról, balkonról, fürdőszobából, ahol éppen az egy szem kecskéteket fejitek! (1) És ti, akik most a Nagykörúton görnyedve gombásztok (2), hagyjátok abba kis időre, és pihenjetek meg egy percre. Jómagam, amolyan nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristaként (3) semmihez sem értek, most mégis szeretnélek kicsit terrorizálni benneteket, és feltenni az egyetlen feltehető kérdést: ezt akartátok?

Komolyan nem zavar benneteket a 2700 milliárdos, 12 éven át kuporgatott magánnyugdíj-megtakarításotok elrablása? Mert zokszó nélkül tűrtétek. A pénzetekből 500 milliárdért vásárolt Mol-részvények sem izgatnak? Valóban helyeslitek, hogy a felső tízezer jólétének növelése érdekében bevezetett 16 százalékos szja évi 600, azaz az elmúlt két évben eddig 1200 milliárdját ti fizetitek, ti, az alul tengődő 9,5 millió ember? Szerintetek ez igazságos? Egyetértetek a mintegy 25 új adónem bevezetésével és számos, meglévő adó kulcsának felsrófolásával, az áfa 27 százalékosra emelésével, amelynek mértéke Európában egyedülálló? Így képzeltétek a jövőt? Mondjátok, ti, 2,7 millióan, erre adtátok a voksotokat?

Mit szóltok a megemelkedett energiaárakhoz - gáz, víz, áram -, nem beszélve a benzinről és a gázolajról, amelyért nemcsak a régióban, hanem lassan európai viszonylatban is a legtöbbet fizetünk? Hogy tetszik a legújabb sárgacsekk- és telefonadó ötlete? Tapsoltok neki? Mert nem hallani a hangotokat.

Ujjongtatok a bankadónak, a telekommunikációs adóknak? Hát nem tudjátok, hogy azt is ti fizetitek? És nektek, evások, akik hajdan boldogan választottátok ezt a 15 százalékkal indult adózási formát, hogy tetszik a mai 37 százalék? Jó ez nektek? Még mindig megéri? Vagy a "válsággal" magyarázzátok?

Kedves 2,7 millió, higgyétek el, nincs válság. Illetve van, de azt az általatok megszavazott kormány okozza, többek között a forint árfolyamának szándékos és tudatos rángatásával - "Görögország sorsára juthat Magyarország" (4) - és a totálisan elhibázott gazdaság- és adópolitikájával. Na, és hogy örültetek a hárombetűs intézmény (5) kipaterolásának (6) ? Tudjátok, hogy ez havi 20 milliárdba fájt nektek a mai napig? Hol is tartunk eddig? Már úgy 4500 milliárdnál. És ti, devizahitelesek, miért hallgattok?

Mondjátok, ti komolyan gyarmatnak képzelitek magatokat? Hát nem tudjátok, hogy Magyarország nettó haszonélvezője az uniós tagságnak? Vagyis többet kap vissza, mint amennyit befizet az EU-ba. Ez lenne a gyarmatosítás? Ezt komolyan elhiszitek? Azt sem tudjátok, hogy brit, francia, svéd, német adófizetők pénzéből szépült meg városkátok főtere, épültek a wellnessfürdőitek, újult meg a templomotok? Ilyenek lennének a gyarmatosítók? Ellenük meneteltetek békésen, árpádsávos zászlókkal?

Nincs közöttetek nyugdíjas rendőr, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, akinek most megadóztatják a nyugdíját, vagy ismét dolgozni kényszerítik, bár munkát nem tudnak adni? Nincs közöttetek rokkantnyugdíjas, akit akár halálos betegen is most munkaképesnek nyilvánítottak? Nincs közöttetek munkanélküli, akinek kilencről három hónapra csökkentették a segélyét? Nincs közöttetek egyetlen úgynevezett közmunkás, aki havi 27 ezerért kubikol, de a hírek szerint azt sem mindig fizetik ki neki? Nincs a családotokban kamaszkorú csemete, akit most elvágtak a továbbtanulás lehetőségétől, és 15 évesen elmehet segédmunkásnak?

Nincs egyetemista gyereketek, akinek az oktatása - ha felveszik egyáltalán - évente fél-, egymillió forintba kerül nektek, a nagy többségnek, akik anno leszavaztátok a 10 ezer forintos tandíjat, nem beszélve a 300 forintos vizitdíjról? Most miért hallgattok? Nincs ostoba bohóc (7), orvos, rezidens az ismerőseitek között, akik az ígéreteken kívül semmi mást nem kaptak? Ezt akartátok? Tényleg annyit értek, amennyitek van? (8) Ennyire taksáljátok saját magatokat?

Hogy tudtok büszke magyarok lenni az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az Európai Bíróság, az Egyesült Államok, a Velencei Bizottság, az Európa Tanács, az EBESZ és számos nemzetközi emberi jogi, a sajtó és a vélemény szabadságát védő szervezet folyamatos és jogos kritikája mellett? Ilyen országot akartatok? Nem kínos nektek, ha külföldön járva azt kérdezi mindenki: mi folyik nálatok?

Nem zavar benneteket, hogy a parlamentben szabadon árad a nyílt zsidózás, cigányozás, komcsizás? Hogy a T. Ház méltóságára kínosan ügyelő házelnökét csak a baloldali képviselők - akiket a választók szavaztak be - jelenléte zavarja? Nektek ez demokrácia? Mert nem hallani a tiltakozásotokat.

Vajon tudjátok-e, hogy az új, egypárti alaptörvény számos ponton jogfosztottá tett benneteket? Persze el kell ismerni, hogy ennek tiszteletére az egykori színházrendező ötlete alapján számos halhatatlan, a magyar kultúrát gazdagító festmény született, de természetesen ezt a cechet is ti álltátok. Ez tetszik nektek? Megelégedtek azzal, hogy benne van a Himnusz kottája? Tudjátok, hogy a nyugdíjjárulék és társadalombiztosítás címén befizetett pénzetek immár nem járulék, hanem adó, amiért az állam nem vállal semmilyen garanciát? Még érthetőbben: az új alaptörvény nem garantál sem egészségügyi ellátást, sem nyugdíjat a befizetett adótokért! Ezt tudjátok? Mert ezt is belefoglalták a kottás alaptörvénybe. Tisztában vagytok azzal, hogy az új munkatörvénykönyv kiszolgáltatottá és alattvalóvá tesz minden munkavállalót? Hogy az amúgy is gyenge szakszervezeteket még jobban meggyengítették, megosztották, és számos jogosítványuktól megfosztották? Nincs köztetek BKV-buszsofőr, akit műszakilag totálisan lerobbant járművel küldenek ki a forgalomba, de ha baleset történik, a felelősség az övé?

Szerintetek rendben van az AB kiherélése, a Költségvetési Tanács tagjainak lecserélése, az egyszínű Médiatanács, az ügyészség, az OBH kisajátítása, a választási törvény igazságtalan és a választói akaratot torzító átrajzolása, az MNB függetlenségének állandó vegzálása? Mert nem hallani a hangotokat.

Nem fáj nektek, hogy a rezsim által preferált vidéktől, családi gazdaságoktól elveszik a legelőt, a földet, és új hűbérbirtokosok kerülnek a helyükre, akik addig maximum a muskátlicserépben láttak földet? És nem fájnak az előre lezsírozott pályáztatások, a TEK, a Közgép, a Malév, a 400 bezárt vasútvonal sem?

Tényleg jó az nektek, hogy nincs magyar filmgyártás, hogy fuldoklik az a néhány, írmagnak megmaradt baloldali sajtóorgánum és az egyetlen ellenzéki rádió? Ez volna a nemzeti együttműködés? Hogy haldokolnak a kulturális intézmények, múzeumok, könyvtárak, színházak? (Jó, leszámítva azt az egy újnáci színházat Budapesten, amelynek már a megszületése is elképesztő a 21. század Európájában!) Nem szomorít el benneteket az egykor pezsgő fővárosi kulturális élet elsorvasztása? A Kamaraszínház, a Zöld Pardon, a Gödör, az alternatív alkotóműhelyek bezárása? Ilyen mértékű adóztatás mellett őszintén elhiszitek, hogy nincs pénz semmire? Sem egészségügyre, sem oktatásra, sem kultúrára, sem semmire? Mert nem hallani a hangotokat.

És ne mondjátok, ti, 2,7 millióan és ti, a nagy többség, hogy nem tudtátok, mire szavaztatok - vagy nem szavaztatok. Hiszen Ő sohasem hazudik. És ez igaz. Megmondta, hogy egypártrendszert akar. Jó, nem így mondta, "centrális erőteret" említett, de hát az ugyanaz. Vajon miért nem értettétek? Igaz, hogy néha elsüt egy-két nem létező, humormentes dakota viccet, de egyébként nem szokott Ő viccelni. Miért nem tanultatok az első regnálásából, a nyolc, ellenzékben töltött év kíméletlen szabotálásából és aknamunkájából? Hogy felejthettétek el? "Egyszer kell nyerni, de akkor nagyot." (9) "Húsz évre bebetonozzuk magunkat." (10) Emlékeztek? Miért nem hittétek el?

Nem tartalak fel bennetek tovább. Elvégre egy munkaalapú társadalomban (11) - Arbeit macht frei - dolgozni kell. Térjetek vissza a kecskefejéshez, a gombaszedéshez, és aki nagyon jól megél a havi 47 ezer forintjából (12), az induljon dőzsölni a postára, és gyorsan fizesse be a 40 ezer forintos gázszámláját, amíg még nincs megterhelve a sárgacsekk-adóval is. Útközben pedig érdemes elgondolkoznia mind a 2,7 milliónak, mind a nagy többségnek azon, hogy mi lett ebből az országból két év alatt. A The Independent című brit lap szerint "Magyarország földönkívüli horror".

Ezt akartátok?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A jövőben nem görögök fogják Görögországot belakni"
  2012-06-01 20:25:23, péntek
 
 
"A jövőben nem görögök fogják Görögországot belakni"

NemzetHír 2012.05.31. 13:35

Ezt egy, a görög válság miatt öngyilkos nyugdíjas villanyszerelő üzente meg búcsúlevelében az utókornak - írta meg a Daily Telegraph. Mi pedig tanuljunk ebből a szomorú tragédiából és üzenetéből.

A 61 éves villanyszerelő szerdán Athén központjától mintegy 20 kilométerre egy fára akasztotta fel magát, mert már nem tudta az adó és banktartozásait fizetni. Búcsúlevéleben kitért arra, hogy unokái nem Görögországban fognak megszületni, mert ezentúl nem görögök lakják majd be az álatala szeretett országot, mert a görög népet eltőrlik. Utolsó üzenetében Margareth Thatchert az angol vaslédit említi, hogy csak egy hasonló gondolkodású görög miniszterelnök lenne képes megmenteni a görögöket.

Görögország az EU egyik legalacsonyabb öngyilkossági rátájával rendelkező országa volt. Az 5 éve tartó válságban az egészségügyi minisztérium felmérése szerint Görögországban történt a legtöbb öngyilkosság. Ezzel megelőzve az EU öngyikosságogi listáját vezető Magyarországot, de ez nem azt jelenti ,hogy nálunk csökkent volna az öngyilkossági hajlandóság, sőt itt is nőtt a kilakaltatások miatt. Most már akkora a görögök kétségbeesése, hogy a múlt hónapban pl egy férfi a nyilt forgalmas utcán lőtte magát fejbe. Két görög férfi pedig azért vert meg egy 79 éves holland nyugdíjast, mert németnek hitték (itt). A görögök többsége - akiket félrevezetek a válság igazi okáról - a németeket hibáztatja. Az unió, így a németek is viszont a görögök túlfizetettségét róják fel, de valójában a görög válság oka: a politikai maffia szétlopta az országot , osztogatott és fosztogatott alapon. A görögök most annyira útálják a németeket ,- a nekik nyújtott német segélyek ellenére - hogy Németországban sorra mondják le a görög utakat a turisták. /tegyük hozzá, a magyarok is/

A nyolc uniós tagállamban végzett felmérés szerint a megkérdezettek Németország vezetőit tisztelik a leginkább, őket tekintik a legkevésbé korruptnak, és a német társadalmat tekintik a legdolgosabb nemzetnek. Görögország ezzel szemben kíméletlen bírálatban részesült, a görögök ráadásul a német vezetés legkeményebb kritikusai. A megkérdezett hellének 60 százaléka mindemellett a legszorgalmasabb európai nemzetnek tartja magát. A felmérés rávilágított a Brüsszelben egyre nagyobb aggodalmat keltő észak-dél irányú megosztottságra.Az európaiak megosztottak annak eldöntésében, hogy ki tehető felelőssé gazdasági bajaikért. A görögök (87 százalék) az olaszok (84 százalék) a lengyelek (90 százalék) és a csehek (91 százalék) például saját kormányaikat hibáztatják, ám a franciák (74 százalék) és a spanyolok (78 százalék) a bankokat és egyéb pénzügyi intézeteket okolják. Németországban és Nagy-Britanniában a gondokért a kormányokat és a bankokat egyaránt hibáztatják - derült ki a szóban forgó kutatásból. A közvélemény-kutatást Németországban, Görögországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban és Csehországban, valamint az Egyesült Államok bevonásával készítették, március 17. és április 16. között mintegy 8 ezer ember megkérdezésével.-forrás: MTI



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kétharmad előkészítette a masszív bevándorlást
  2012-06-01 20:13:39, péntek
 
  A kétharmad előkészítette a masszív bevándorlást


2012. 05. 27. vasárnap. - 21:41

Elrejtve csempészték be a bevándorlás könnyített feltételéről szóló szabályokat, csupán arról szól a fáma, hogy több tucat módosító jogszabályt, amelyre már nincs szükség a magyar jogrendszerben, "ki kell gyomlálni".

Zsiga Marcell fideszes miskolci alpolgármester, országgyűlési képviselő több tucat módosító javaslatot nyújtott be, amelyeknek egy része érdemi jogszabály módosítást is tartalmaz. Répássy Róbert államtitkár később elismerte, hogy ők adtak "kodifikációs" segítséget Zsiga Marcell részére, aki korábban ilyen szintű érdeklődést nem mutatott.

Az állampolgársági törvényt módosító javaslata azt célozza, hogy a köztársasági elnök sokkal szélesebb körű mérlegelési lehetőséget kapjon a bevándorlás elősegítésére. Aki nem áll magyar büntetőeljárás hatálya alatt, illetve nem tekinthető büntetett előéletűnek, továbbá személyével kapcsolatban a nemzetbiztonsági szervek nem emelnek kifogást, minden egyéb további feltétel nélkül - például a magyarsághoz való kötődés valamiféle igazolása nélkül - honosítható.

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő szerint felháborító, hogy nem folyhat erről társadalmi vita. Ugyanakkor megdöbbentő az is, hogy több elszakított területen élő magyar ifjúsági vezető az új könnyített állampolgársági törvény szabályai szerint sem kapta meg a magyar állampolgárságot. Olyan személyekről van szó, akik már évek óta bizonyították elkötelezettségüket a nemzeti ügyek iránt, ennek ellenére a nemzetbiztonsági szervek szerint nem méltóak a magyar állampolgárságra.

A könnyítéssel azonban az olyan, eddig kiszűrt elemek, mint pl. a magyarul beszélni megtanulni nem hajlandó, illetve a magyar történelem bármiféle mozzanatát megjegyezni képtelen és a korábbi állampolgársági vizsgának számtalanszor nekifutó "Fekete Pákó" és társai is könnyen honfitársainkká válhatnak.

Úgy tűnik, a népességfogyás kompenzálására a magyar kormány - a cigányság szaporítása mellett - a nyugati típusú, masszív bevándorlás-politika felé vezető utat is megtalálta, amely eredményeképpen napjainkban a nyugati nagyvárosokban sorra kerül kisebbségbe az őshonos lakosság.

Harcunk.info (Gaudi honlapja nyomán)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/a-ketharmad-elokeszitette-a-massziv-bevando rlast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.