Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Megszólalt Schweitzer József
  2012-06-10 23:31:46, vasárnap
 
 
Megszólalt Schweitzer József
- Kipukkadt egy lufi, megint gazdagabbak lettünk egy ,,műbotránnyal"
(frissítve)


Szalay László - Hunhír.info

Hogy ne legyen félreértés, megismétlem, amit korábban már leírtam: csúnya dolog egy agg embernek ilyesmit mondani. Pláne közterületen. De ebből a jelentéktelen történetből ekkora ügyet kreálni? Bolhából elefántot? Évekkel ezelőtt én is kaptam hasonló megjegyzést egy buszmegállóban, holott nem vagyok zsidó. Mégsem keresett meg a Népszabadság. Meg az akkori köztársasági elnök és az egész magyar közélet. A volt főrabbi nyilatkozata után el lehet kezdeni a különböző levelek, nyilatkozatok korrigálását. A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján - a nyitóoldalon! - olvasható nyílt levelet is javítgathatná Áder János úr. Hogy hiteles legyen.


Kedden inzultus érte Schweitzer József nyugalmazott főrabbit - erről még azon frissiben beszámolt a Mazsihisz honlapja. A folytatást ismerjük: elhatárolódó közlemények, szolidaritási nyilatkozatok születtek, Áder János nyílt levélben fordult honfitársaihoz, sőt lakásán is felkereste a ,,megtámadott" Schweitzer Józsefet. Aki most több napi hallgatás után megszólalt. Idézzük fel, mi jelent meg kedden, késő délután a Síp utcai társulat honlapján.

A ,,támadásról" szóló cikk címe: ,,'Utálok minden zsidót' - megtámadták Dr. Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit."

A Mazsihisz tehát ,,megtámadásról" beszélt, s ezt a szóhasználatot az egész hazai sajtó átvette (igaz, egyes orgánumok a finomabb ,,inzultus" szót is használták). A Mazsihisz közleményében ezt olvastuk:

,,Lakásához közeledve Budapesten, a Károly körúton, a mindenki által tisztelt 90 éves idős emberhez odalépő személy szidalmazni kezdte, és azt mondta: 'utálok minden zsidót'."

Ezt a szövegrészt minden médium átvette. Sőt: a Köves Slomó vezette EMIH habosította is egy kicsit a történetet. Közleményükben ugyanis az olvasható, hogy ,,egy arra járó férfi antiszemita szidalmakkal támadt" a volt főrabbinak, s az ,,utálok minden zsidót" mondat nem az egyedüli szidalom volt, hanem ,,többek között ezt kiabálta a 90 éves főrabbinak". Áder János levelében pedig azt olvastuk, hogy valaki a nyílt utcán ,,fenyegette" a volt főrabbit.

Eddig is sejtettük, s most végre kiderült: nem hangzottak el ,,szidalmak", Schweitzer József urat senki sem ,,fenyegette".

A Népszabadság ma beszélgetést közölt a ,,megtámadott" volt főrabbival. Megtudtuk, hogy se ,,támadás" nem történt, se ,,szidalmak" nem hangzottak el. Nem volt ,,többek között". Nem volt ,,kiabálás". S pláne nem ,,fenyegetés". Ezek mind a képzelet szüleményei.

Olvassuk el, mint mondott az esetről maga a ,,megtámadott":

,,Álltam az utcán, a Károly körúton, nem messze a lakásomtól. Taxira vártam, hogy be tudjak menni a hivatalomba. Tudja, már nehezen mozgok. Odalépett hozzám egy ötven-hatvan év körüli, szokványos utcai öltözéket viselő férfi. Mintha mondani akarna nekem valamit. Egész közel jött, és fennhangon kijelentette, hogy 'utálom a zsidókat'. Vagy: 'gyűlölöm'. Nem is emlékszem, melyik szót használta. Aztán eltűnt az utca forgatagában."

Egy korosabb, szokványos öltözetű férfi tehát ,,közel jött" a volt főrabbihoz, s közölte vele a véleményét, majd távozott. Nem volt tehát ,,szidalmazás" (hiszen személyében nem mocskolta a volt főrabbit), nem volt ,,megtámadás". A véleményének hangot adó férfi nem ócsárolta, nem ,,fenyegette" a főrabbit. S azt sem mondta, hogy ,,minden" zsidót utál. A ,,minden" szó ugyanis - a volt főrabbi beszámolója szerint - el sem hangzott.

Kipukkadt tehát egy lufi, megint gazdagabbak lettünk egy ,,műbotránnyal". Hogy ne legyen félreértés, megismétlem, amit korábban már leírtam: csúnya dolog egy agg embernek ilyesmit mondani. Pláne közterületen. De ebből a jelentéktelen történetből ekkora ügyet kreálni? Bolhából elefántot? Évekkel ezelőtt én is kaptam hasonló megjegyzést egy buszmegállóban, holott nem vagyok zsidó. Mégsem keresett meg a Népszabadság. Meg az akkori köztársasági elnök és az egész magyar közélet.
A volt főrabbi nyilatkozata után el lehet kezdeni a különböző levelek, nyilatkozatok korrigálását. A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján - a nyitóoldalon! - olvasható nyílt levelet is javítgathatná Áder János úr. Hogy hiteles legyen.

Schweitzer József egyébként tisztességes nyilatkozatot adott. Nem válaszolt Czene Gábor álságos, a kormány felelősségét firtató kérdéseire, ahogy ,,gyűlölethullámot" sem emlegetett (pedig ezt külön kérdés igyekezett sugallni). Az az érzésem, ez a ,,műbotrány" nagyon kapóra jött a Síp utcának. Ők habosították a történetet - politikai célból. Ami szintén elítélendő. Ami gyalázat. De erről a közel 90 éves Schweitzer József úr nem tehet.

Délután 2 óra van, nézem a Mazsihisz honlapját. A ,,támadás" utáni nyilatkozatokat viharos gyorsasággal közlő Síp utcai honlapon nem lelem a Schweitzer-interjút. Andika talán szabadságon van?

A Népszabadság honlapján reggel vezető anyag volt az interjú, most már nem az. S ami nagyon meglepő: eleddig senki nem kommentálta az olvasók közül a volt főrabbi szavait. Az interjúról nem tesz említést sem az atv, sem a többi (szélső)balos honlap - még az Amerikai Népszava sem.
Vajon mi az oka a nagy hallgatásnak

HunHír.info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedden folytatódik az első hazai holokauszt-tagadási per - l
  2012-06-10 23:30:08, vasárnap
 
  2012-06-10. 12:41
Kedden folytatódik az első hazai holokauszt-tagadási per - legyünk ott minél többen!


Nagy György a bíróságonNagy György perének következő tárgyalása 2012. június 12-én 8,30 órakor lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróság 368-as termében.
Nagy György budapesti hazafi tavaly október 23-án ,,A holokauszt nem volt" tartalmú héber nyelvű táblát emelt a magasba Budapest Belvárosában az úgynevezett ,,millások" kormányellenes tüntetésén. A rendőrség és az ügyészség szerint ez a cselekedet kimeríti a nemzetiszocializmus és a kommunizmus bűneinek nyilvános tagadását, amiért három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.
Kísérjük figyelemmel minél többen az igazsággal másokat is szabaddá tenni akaró gerinces fiatalamber perét a helyszínen is!

Nagy György peréről bővebben: Kuruc.infós pólóban jelent meg a tárgyaláson a holokauszt-tagadással vádolt hazafi

További részletek: http://kuruc.info/r/23/97247/#ixzz1xQcJf16N
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
700 milliós adósságot halmozott fel a NeoFM, erre Szalaiék 4
  2012-06-10 23:26:16, vasárnap
 
  Zsidóbűnözés :: 2012-06-06. 14:35

700 milliós adósságot halmozott fel a NeoFM, erre Szalaiék 40 millió elengedésével kedveskednek a zsidóknak

Az NMHH médiatanácsa utolsó esélyt adott a NeoFM-nek, amely 700 milliós adósságot halmozott fel, nem fizeti a sugárzási díjat és a kiszabott bírságokat sem. Ha a részletfizetéssel sem tud élni a baloldali gazdasági körökhöz több szálon kötődő cég, akkor akár már a nyáron elvesztheti a sugárzási engedélyét.
Az NMHH Médiatanács szerdán döntött arról, hogy különböző kedvezményekkel próbálja rávenni a NeoFM-et, hogy fizesse be a médiahatóság felé felhalmozott adósságát. Dr. Auer János médiatanácsi tag sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rádiót működtető FM1 Zrt. már 700 millió forinttal tartozik az NMHH-nak, többek közt a sugárzási díjat sem fizetik, illetve eddig egyetlen kiszabott bírságot sem rendeztek.
Auer szerint a Médiatanács mai döntése az utolsó mentőöv a rádiónak: elengedték a 40 millió forintnyi késedelmi pótlékot, illetve felajánlják, hogy a tartozást egy év alatt, egyenlő részletekben rendezzék.
A rádiónak az első törlesztőrészletet pár napon belül kell megfizetnie. Ha ezt nem teszi meg, az NMHH Médiatanácsa már következő ülésén, azaz még a nyáron dönthet a rádió sugárzási engedélyének visszavonásáról. Azaz megszűnhet a NeoFM, amely a Sláger Rádió helyén a bal- és a jobboldal alkujának eredményeképpen született, és több szálon is kötődik a 2011-es választásokon alulmaradó pártok gazdasági köreihez.
A baloldal vállalkozása
A NeoFm a Sláger Rádió frekvenciáját nyerte el még 2009-ben, pedig az akkori médiahatóság pályázatát már akkor sokan aggályosnak látták. A pályázati kiírásban elrejtett kiskapuk miatt mondott le annak idején az ORTT elnöke, Majtényi László. Az akkori miniszterelnök, Bajnai Gordon és Sólyom László köztársasági elnök is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Sláger és a Danubius frekvenciájára kiírt pályázat elbírálásában politikai szempontok is közrejátszottak.
A médiabotrány és a tiltakozás ellenére végül a kormányváltás után másfél évig nemzeti fejlesztési miniszterként is tevékenykedő Fellegi Tamás akkori cége, az Infocenter nyerte a Danubius frekvenciáját, míg a Sláger helyén az Econet tulajdonában lévő Est-csoport indíthatott új rádiót.
Ez utóbbi lett a NeoFM, amely alig egy évvel később már tulajdonost is váltott, amikor az SZDSZ egykori politikusa, a Szerencsejáték Zrt. korábbi vezérigazgatója, Székely Gábor 2010 augusztusában megvette a NeoFM 75 százalékát. Az Econet azért a rádió kisebbségi tulajdonosa maradt, emellett továbbra is sales house-a értékesítette a rádió reklámidejét. A NeoFM baloldali gazdasági körökhöz való kötődését jól jelzi, hogy a NeoFM reklámjait eladó EMG Sales House 26 százalékos kisebbsége tulajdonosa ekkor az a Geomédia Zrt. volt, amely például a Vasárnapi Híreket is kiadja. A hetilap felelős szerkesztője még jelenleg is Gál J. Zoltán szocialista politikus, egykori kormányszóvivő.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/97084/#ixzz1xQbHiAcQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távoznia kell a közlekedésért felelős államtitkárnak
  2012-06-10 23:25:48, vasárnap
 
  2012-06-10. 18:07
Távoznia kell a közlekedésért felelős államtitkárnak

Egyelőre nem a ,,mocskos, büdös IMF", hanem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkársága akarja bezáratni a vasútvonalakat - írja Bödecs Barna, a Jobbik országgyűlési képviselője közleményében.
A sajtóban nyilvánosságra került felvétel szerint egy szakszervezeti egyeztetésen a Közlekedéstudományi Intézet egyik vezető munkatársa Völner Pál fideszes államtitkárra hivatkozva a következőket mondta: ,,Amikor az IMF-tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke, azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat." A Jobbik a 2010-es kormányváltás óta következetesen állítja, hogy a közösségi közlekedés megújítása új szemlélet és új személyek nélkül lehetetlen. A nemzeti ellenzék pártja szerint, a Völner Pál vezette államtitkárság és személyközlekedésért felelős háttérintézmény, a Közlekedéstudományi Intézet vezetése némi helycserés látszatmegújulás mellett lényegében változatlan maradt. Azok az emberek irányítják a szakterületet, akik a Kóka János-féle 2007-es, majd a Hónig Péter-féle 2009. évi vasútbezárásokat levezényelték, név szerint Kerékgyártó János, Dabóczi Kálmán, Ács Balázs és Dóka Gábor. Ők azok, akik - alkalmatlanságuk fényes bizonyítékaként - immár 6 éve a mellékvonalak bezárásán megtakarítható - amúgy is virtuális - 8 milliárd forinttal házalnak a mindenkori politikai vezetésnél. Ha Völner Pál valóban azt mondta, amit beosztottja állít, úgy azonnal le kellene mondania, mert politikusként becsapta választóit, amikor az újranyitott vasutak megmaradását, fejlődését ígérte. Ehelyett fű alatt felszámol, bezár és a felelősséget másra tolja. A kormány a közösségi közlekedés megújítását, átszervezését ígérte, de két év után maga a miniszterelnök ismerte be, hogy ,,a MÁV átalakításába beletörött a bicskánk, vagy ha bele nem is törött, benne maradt". E kudarc jelentős része a Völner vezette államtitkárság ,,érdeme". Ez is elég indok a lemondásra - írja Bödecs.
A Jobbik elképesztőnek tartja, hogy miközben EU-s források és közpénzek százmilliárdjait költik az oligarchák érdekében koncentráltan egyes nemzetközi vasúti szakaszok pazar kivitelű beruházásaira, a mellékvonalak rendelkezésére álló nyomorúságos karbantartási forrásokat nem ott használják fel, ahol a vasutak menetrendi versenyképességét az utazóközönség többsége érdekében javítani lehetne.
A Jobbik álláspontja szerint a közösségi közlekedés megújításához nem a vidéki vasutak bezárása, hanem a BKV-t, a Volán-vállalatokat és a MÁV-csoportot tömörítő Nemzeti Közlekedési Holding létrehozása a megoldás. A vállalati szervezet egységesítését, átláthatóságának biztosítását követően pedig egy szolgáltatótól független viszonylati vagy övezeti díjszabást kell bevezetni. A közösségi közlekedés rendelkezésére álló források felhasználásában pedig ki kell alakítani a működtetés és a fejlesztés egészséges arányát. Jelenleg a működtetés mindent visz, fejlesztés gyakorlatilag nincs, és a szolgáltatás több területen az összeomlás határán egyensúlyoz - zárul a radikális párt közleménye.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/97265/#ixzz1xQb3q0an
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orosz labdarúgó-válogatott a holokamu helyett a szmolensz
  2012-06-10 23:24:25, vasárnap
 
  2012-06-10. 18:48
Az orosz labdarúgó-válogatott a holokamu helyett a szmolenszki katasztrófa áldozataira emlékezett

Meglepte a lengyeleket az orosz labdarúgó-válogatott, amely vasárnap megemlékezett a két évvel ezelőtt az oroszországi Szmolenszk mellett történt légi katasztrófa áldozatairól Varsóban.
Az oroszok nem jelezték előre, hogy Dick Advocaat szövetségi kapitány, Szergej Furszenko, az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke és Alekszandr Aleksziejev nagykövet megkoszorúzzák a lengyel elnöki palota előtti emléktáblát. A rövid megemlékezés után Furszenko újságíróknak azt mondta, hogy az oroszok számára is nagy tragédia a szmolenszki katasztrófa, amelyben életét vesztette Lech Kaczynski lengyel államfő, felesége és kísérete - olvasható a lengyel közszolgálati rádió honlapján.
Az orosz megemlékezés előtt a lengyel nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) párt képviselői és támogatói vettek részt a minden hónap 10-én a közeli templomban szervezett gyászmisén, majd az elnöki palota előtt koszorúzással emlékeztek az áldozatokra. Transzparensekkel követelték a katasztrófa részleteinek feltárását.
A vasárnapi megemlékezésnek külön aktualitást adott, hogy a lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatott éppen az elnöki palotával szomszédos Bristol hotelt választotta szállásául.
2010. április 10-én a sűrű ködben a szmolenszki katonai repülőtéren leszálló lengyel kormánygép a földbe csapódott. A katasztrófában a gép 96 utasa vesztette életét. A delegáció Katinyba (Katyn) tartott, hogy lerója kegyeletét a szovjet belügyi szervek által a környéken meggyilkolt mintegy 22 ezer lengyel hadifogoly és civil emléke előtt.
A felelősség megoszlásának kérdésében éles vita alakult ki a két ország között. A hivatalos szakértői jelentés szerint a katasztrófát alapvetően a legénység hibája okozta, de nem zárja ki a szmolenszki légiirányítók felelősségét sem. A PiS viszont nemzetközi vizsgálatot sürget az ügyben, mert szakértői merényletet feltételeznek: ezt szerintük az is bizonyítja, hogy a gép maradványai a mai napig Oroszországban találhatók, ami lehetővé teszi a terhelő bizonyítékok megsemmisítését.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/97266/#ixzz1xQar7b46
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányok és zsidók hazánk reklámarcai a futball Eb-n
  2012-06-10 23:19:52, vasárnap
 
  2012-06-10. 12:17
Cigányok és zsidók hazánk reklámarcai a futball Eb-n

Az Eb hivatalos helyszínei közül a legnagyobb méretű szurkolói bázis (Fan Zone) Varsó belvárosában található, a Visztula folyó partjától a Nemzeti Stadion bejáratához vezető úton.
Naponta több százezer ember fordul meg itt. A Fan Zone-hoz igen közel található a Varsói Magyar Kulturális Intézet, amely úgy gondolta, a világverseny idején Magyarországot cigányokkal és zsidókkal kell utcai kirakatában népszerűsítenie. Jelesül a holokauszttal és a Wallenberg-emlékévvel, valamint egy cigányokról szóló fotósorozattal, melynek üzenete: cigánynak lenni büszkeség.


http://w.kuruc.org/galeriaN/hir/vmkieb12_01.jpg

http://w.kuruc.org/galeriaN/hir/vmkieb12_02.jpg


(Olvasónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/20/97251/#ixzz1xQZZv2jR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A maradék nemzetállami önállóságot is elvenné az EU
  2012-06-10 23:15:54, vasárnap
 
  A maradék nemzetállami önállóságot is elvenné az EU

2012. júniuss 10. 11:04:31

A tagállamok nem vehetnének fel önállóan hitelt, és közös lenne a pénzügy, az adóügy, a kül-és a biztonságpolitika is.

Az önálló hitelfelvétel megtiltását irányozza elő az euróövezeti tagállamok számára négy uniós intézmény közös terve, amely a teljes körű költségvetési unió megteremtését célozza - írta vasárnap megjelent számában a Der Spiegel című német hetilap.

A terv szerint a közös pénzt használó uniós tagországok kormányai szabadon rendelkezhetnének a költségvetési bevételek felett, de hitelt csak a közösség engedélyével és csak közös euróövezeti kötvények révén vehetnének fel.

Az az ország, amely a saját bevételénél több pénzt kíván elkölteni, köteles lenne jelezni ezt a szándékát az euróövezeti pénzügyminiszterek - jelenleg Eurócsoportnak nevezett - tanácsának, amely eldöntené, hogy indokolt-e a javaslat, majd kedvező elbírálás esetén a tagállamok által együttesen garantált kötvényt bocsátana ki a támogatott kezdeményezés finanszírozására.

Az egyes euróövezeti államok tartozása így a közösség adóssága lenne, vagyis a valutaunióból "adósközösség" alakulna. Az erre vonatkozó kezdeményezéseket az övezet legbefolyásosabb tagja, Németország eddig rendre elutasította. Ugyanakkor a javaslat csak a jövőbeni hitelekre vonatkozna, a múltban felhalmozott államadósságért továbbra is az egyes országok kezeskednének.

A koncepciót Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság (EB) elnöke, Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke és Jean-Claude Juncker, az Eurócsoport elnöke dolgozta ki a Der Spiegel szerint.

Az elképzelés alapján a pénzügyminiszteri csoportot nem valamelyik tag vezetné, hanem egy főállású, állandó elnök. A miniszteri csoport törvényhozási felügyeletét egy új testület látná el, amelybe valamennyi euróövezeti tagország parlamentje delegálna tagokat.

A pénzügyminiszteri csoport állandó elnökének tisztségéből hosszabb távon kialakulhat az Európai Unió pénzügyminiszterének intézménye - írta a Der Spiegel.

A négy uniós intézmény vezetőinek formálódó közös tervéről előzőleg a Welt am Sonntag is írt. A német lap szerint a terv közös pénzügy-, adó-, kül- és biztonságpolitikát irányoz elő, vagyis lényegében a nemzetállami szuverenitás felszámolását jelenti.

Tartalmazza továbbá azt, hogy bővíteni kell az EB ellenőrző jogosítványait a tagállami költségvetések felett, egységes bankfelügyeleti és betétbiztosítási rendszert kell kialakítani és német mintára át kell alakítani a szociális ellátórendszert és a munkaerőpiaci szabályozást. A reformokat a kétsebességes integráció elve alapján ütemeznék, vagyis az egyöntetűen támogatott elemeket valamennyi uniós tagországban egyszerre vezetnék be, azokat az elemeket pedig, amelyek körül vita van, kezdetben csak az euróövezetben.

MTI - barikad.hu



Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=100770
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdés Schweitzer Józsefhez: Szereti Ön a magyarokat?
  2012-06-10 22:57:49, vasárnap
 
  Kérdés Schweitzer Józsefhez: Szereti Ön a magyarokat?

Dátum: 2012. June 10. Sunday, 12:10


Tisztelt Schweitzer József professzor úr!

Az Ön beszámolója szerint az a bizonyos inzultus következőképpen történt: ,,Álltam az utcán, a Károly körúton, nem messze a lakásomtól. Taxira vártam, hogy be tudjak menni a hivatalomba. Tudja, már nehezen mozgok. Odalépett hozzám egy ötven-hatvan év körüli, szokványos utcai öltözéket viselő férfi. Mintha mondani akarna nekem valamit. Egész közel jött, és fennhangon kijelentette, hogy 'utálom a zsidókat'. Vagy: 'gyűlölöm'. Nem is emlékszem, melyik szót használta. Aztán eltűnt az utca forgatagában."



Másként fogalmazva, az a bizonyos járókelő azon véleményét osztotta meg Önnel, hogy nem szereti a zsidókat. Az Ön jogos, vagy jogosan elvárható felháborodása - hisz miért is kiáltotta volna világgá ezen esetet - abból a krisztusi elvárásból fakad, miszerint: ,,Szeresd felebarátodat, mint tennmagad!"

De mint tudjuk, nem minden ember van ezzel így, ösztönösen és általánosítással reagál általa nem tetsző emberi megnyilvánulásokra.

Ön, mint egy bölcs ember biztosan tudja, hogy a zsidósággal szembeni ellenérzést a zsidó ,,elit", a holokauszt-üzérek, a zsidó pénzemberek világuralma, az Izrael állam politikája váltja ki. Mindez azt is jelenti, hogy az egyszerű zsidó emberekkel szemben ez az ellenérzés már nem áll fenn, főleg minálunk. De mivel önök is szeretnek általánosítani, ezért kollektíven leantiszemitáznak minket, magyarokat. A legdurvább támadás, ami nálunk érte a zsidóságot napjainkban, az verbálisan történt. Nem úgy, mint Franciaországban, dr róluk még nem hallottam, hogy leantiszemitázták volna őket.

Példaadó a zsidóság összetartása, de az már nem, hogy minden erkölcsi, morális értékrend és kritika nélkül történik mindez és jelenik meg ez a szolidaritás a közéletben, mert mint fent jeleztem az antiszemitizmus fő kiváltója a zsidó-elit viselkedése és befolyása a társadalmi folyamatokra. Éppen ezért szeretném korrigálni, illetve pontosítani az ,,inzultust" elkövető nemzettársam beszólását: ,,Utálom azt, amit a zsidó-elit a világunkkal csinál!"

Mivel Ön is a zsidó-elit jeles képviselője, ezért azt hiszem nem tévesztett címet ezen kijelentésem. Annál is inkább, mivel Ön is lojális a világ zsidó-elitjével. De mint keresztény ember azt vallom, mint ahogy az Ige mondja: Ne az embert, hanem a bűnt ítéld meg.

Ezért tudom azt, hogy nagyon sok olyan zsidó honfitársunk volt és van, akit szerünk és tisztelünk, akik magyar zsidóként sokat tettek e hazáért.

Tehát ne vegye zokon, ha visszakérdezek: Szereti Ön a magyarokat?

Érdeklődve várom válaszát.

Csak megjegyzem, vannak zsidó barátaim, akik üzletemberként, orvosként, tanárként, művészként is, jól szolgálják hazánkat.


Tisztelettel:

Takács András
Ezen OS közleményt az MTI nem tette közzé, pedig szerződésünk van vele.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4766
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetiszocializmus vagy kapitalizmus? Tessék választani!
  2012-06-10 22:42:54, vasárnap
 
 
Nemzetiszocializmus vagy kapitalizmus? Tessék választani!


Az üzemi munkaszolgálat.

A testi munka, legyen az bármiféle is, a német nép boldogulásához szorosan hozzátartozik, tehát sem megalázó, sem alsóbbrendű nem lehet. Hogy pedig ez ne csak írott malaszt, hangzatos szófecsérlés maradjon, arról a nemzeti szocialista nevelés igen kézzelfoghatóan gondoskodik. A fiatalokat illetően, ennek megértésére nevel, egyéb feladatai között, a birodalmi munkaszolgálat; az idősebbeket illetően: "Az üzemi munkaszolgálat". Utóbbi elve, hogy minden, a néppel összeköttetésben lévő és a nép sorsába beleszóló vezetőnek meg kell ismernie a dolgozó népet és saját bőrén kell tapasztalni a nép munkájának lényegét. Ezért minden párt vagy államhivatali tisztviselőnek, - feltéve, hogy a háborúban nem vett részt és a mozgalom harcának idején vagy nem volt, vagy a kedvezőtlen körülményektől kényszerülve nem került munkássorba (mert számosan kerültek) - két hónapot üzemi munkában, mint munkásnak kell eltöltenie. Legyen az illető kerületi vezető, vagy miniszteri titkár: az tökéletesen mindegy. Két hónapra bevonul a gyárba segédmunkásnak, a kézműveshez tanoncnak, vagy a paraszthoz béresnek, ahogy az a vérmérsékletének legjobban megfelel. E két hónap alatt tisztviselői fizetését nem húzza, hanem pusztán abból a bérből kell megélnie, amelyet két keze munkájáért kap. (Ha családja, vagy egyéb támogatottja van, annak gondját erre az időre az állam veszi át.) Az üzemi munkaszolgálatos, munkaideje alatt, nevén kívül más megkülönböztető címzést nem viselhet. Végzettsége, doktori címe éppúgy szünetel, mint hivatali rangja és hatalma. Beosztása, munkaköre, munkaideje azonos a többi munkáséval.


http://www.youtube.com/watch?v=CucupRqwTks&feature=plcp

videó

Testvérek a fejtőkben s bányákban,

Testvérek az eke mögött,
|: A gyárakból és hivatalokból,
Kövessétek zászlónk menetét! :|

Tőzsdéző üzérek és sikkasztók
Hazánk fattyai vagytok;
|: Alkotó kezünk kemény munkájának,
Tisztes gyümölcsét akarjuk megkeresni. :|

Hitler a mi vezérünk,
Nem kap aranybért
|: A zsidó trón lábai előtt
Hason csúszva. :|

Eljön egyszer a bosszú napja,
Egyszer, mikor szabadok leszünk;
|: Németország építője, ébredj,
Törd ketté rabláncunk! :|

Repüljön hát az a zászló,
Ellenségeink is hadd lássák,
|: Mindig győzni fogunk,
Ha összefogunk. :|

Hitler valóban hűséges,
Hűséges mindhalálig.
|: Hitler kivezet minket
Ebből a nyomorból. :|


A rendelkezés, mely ezt előírja, távolról sem tréfa. Az egyik minisztériumbeli urat, akit berlini minisztériumában hiába kerestem, Opelék rüsselsheimi gyárában találtam meg. Kék mackóruhában állt a doktor úr a hathengeres autók futószalagja mellett és konok buzgalommal szerelte a motort. Elképedésénél csak az én elképedésem volt nagyobb, hogy ott találtam. Fájdalom, sokat nem beszélgethettünk. Alig mondta el, hogy a reggel hatkor kezdődő szakmányban dolgozik, az előmunkás rádörrent: "Hé munkásember! (Arbeitsman) vigye csak ezt a kimutatást a hatosba!" A doktor úr zavartan búcsúzott, fogta a cédulát és indult a hatosba. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy a doktor úr arca földöntúli boldogságtól ragyogott, de akkor is hazudnék, ha azt mondanám, hogy keserű volt. A doktor úr egyszerűen dolgozott és nem vidámkodott. És bizonyos, hogy a két hónap elteltével másként fogja megítélni a dolgokat, mint előtte. Továbbá az is bizonyos, hogy előkelő, öreg államtitkár korában is olyan emléke lesz, amely nemcsak szívének lesz kedves és derűs, de mindenkor megfogja óvni attól is, hogy a testi munkást és nehéz felelősségteljes munkáját hamisan értékelje.

Kitartás.hu kommentár: A fenti szövegrészlet Lovas János, NS Germánia c. könyvéből származik. Lovas a '30-as években Németországban járt, és személyes benyomások alapján alkotott valós (pozitív) ítéletet a nemzetiszocialista Németországról. Futószalag mellett dolgozó minisztériumbeli ember? Ma ez elképzelhető lenne? Nem!


Kitartás mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért, hogy Szabó Dezső gondolatait csak nagyon kevesen isme
  2012-06-10 22:34:21, vasárnap
 
 

Miért, hogy Szabó Dezső gondolatait csak nagyon kevesen ismerik,
s még kevesebben vallják magukénak?


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

e-gyarkemeny-helyen-allt-szabo-dezso-szulohaza-kolozsvar250.jpg1879. június 10-én született Szabó Dezső a kolozsvári Felsőszén utca (ma Str. V. Babes 6.) elején egy már régen lebontott házban, amelynek helyén ma egy hatalmas, klinikaépülethez tartozó füstölgő kémény áll, mintegy mementójaként magyar sorsunknak, emlékeztetve életműve minden jóakaratú kezdeményezés ellenére való elfeledettségére, egyben kérdezve, miért, hogy gondolatait csak nagyon kevesen ismerik, s még kevesebben vallják magukénak, noha bármelyik művét lapozzuk fel, gondolatai csontunkig-velőnkig hatolnak?

Ha igaz eleink bölcsessége, miszerint az igaz tudás forrása Isten és önmagunk megismerése, akkor az utóbbira vonatkozóan mindmáig megkerülhetetlen úgyszólván minden műve: üssük fel őket bárhol, olyan szentenciákat találunk bennük, melyek mintegy tükörként szolgálnak számunkra, lakmuszpapírként, mellyel sajátos magyar lelkiségünk, természetünk alkotóelemeit biztosan mutathatjuk ki, ezért így iménti kérdésünkre való válaszunkat néhány gondolata felidézéséhez kíséreljük meg ezúttal.

Műveinek talán leggyötrőbb kérdésére, hogy a magyar mégis miért olyan közmondásosan visszahúzódó (szemben például a germánnal vagy a szlávval), a választ abban látja (Levél az ifjúsághoz), hogy ,,mélyebb, termékenyebb folyamataiban inkább tartozik az intuitív lelki alkathoz: megvan benne a képesség a világ jelenségeit, az embereket mélyreható megérzésekben, sejtelmekben, sajátos lelki villanásokban meglátni, megismerni, ezek adják meg irodalmának legmélyebb értékeit".

Ez a befelé fordulás eleve kizárja a törtetésből (Szellemi életünk tragédiája: Horváth János könyve Petőfiről): ,,A magyar keleti súlyosságával, erős méltóságérzékével, beteg szemérmetességével nem alkalmas a törtetésre, a versenyre: minél mélyebb tudása van, minél nagyobb tehetséggel hívta el a természet, annál hamarabb kiáll a kis törtetők könyökléséből, így a faj legértékesebb erői kallódnak el vidéki száműzetésben, társtalan elhagyatottságban, érdeklődő szeretet vagy anyagi segítség híján."

Ezért aztán művészeink, kiváltképpen költőink, íróink idehaza legalább akkora száműzetésben élnek, mint külföldön, hiszen gyakorta minimális anyagi-erkölcsi elismerésben sem részesülnek, holott (Az elsodort falu) ,,a magyarnak mindig kell valaki, aki szeresse, biztatgassa, elismerje, másképp elbitangol, elzüllik: nincs magánosabb szomorúság a világon, mint egy magyar tehetség", ugyanis mindig ,,mienk a vér ömlése, a bezúzott homlok, a nehéz munka birkózása s a hozzánk botlott kis ügyeseké a tejfel", következésképpen ,,a magyar a világtörténelem legnagyobb balekja, és ez sohasem lesz másképp".

Népmesei egyszerűségű etikája ilyetén önkéntelenül is Dsida Jenő verse (Tükör előtt)gondolatát idézi fel, azt, hogy örökösen ,,szelíd háború"-ra készülünk, de csak ,,mindig magunkért, soha mások ellen, / sót párolunk és vásznakat szövünk / s míg kisebbítnek, lassan megnövünk", hiszen, amint maga is írja (Segítség!), nem azt kívánja, hogy ,,a magyar tűzhelynél hátrány legyen az, hogy valaki más vérű: azt kérem, ne legyen előny az, hogy valaki nem magyar".

Úgy tűnik, mintha idézett sorait valahogy akkor sem értették volna meg pont azok, akikhez leginkább szólt, így a szeretetlenség, gyűlöletkeltés vádjával szembesülve végül még ő kényszerült magyarázkodásra, a szeretet értelmezésére (Válasz egy katolikus fiatal leánynak): ,,Ha az idegen hódít, kiszakít, megrabol, megsemmisít, az szeretet, az copyright és patentos kereszténység. De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok, az Gyűlölet."

Címbeli kérdésünkre idézett néhány gondolata segítségével aligha adhatunk más választ, mint hogy egy etikai relativizmusba, spirituális és intellektuális nihilizmusba süppedt atomizált társadalom azáltal, hogy sem Istent, sem önmagát nem ismeri, gondolatait sem értheti: így lett elkerülhetetlenül osztályrésze mind a hatalom, mind (ami a legfájóbb) a saját tábora részéről az örökös mellőzöttség, amiért is nem véletlen, hogy halála előtt, amolyan végrendeletként, így fogalmazta meg mindezt:

Nincs hely számomra az embervilágban.
A látásuk: nem a szemem látása.
Az örökkévaló dolgok hívása
Nem üzenet a süket emberfülnek.
A lépteik sárba s vérbe merülnek...
Kivel lehetnék én itt rokonságban?


HunHír.info



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.