|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2012-06-11 19:20:50, hétfő
|
|
|
Nemrég barátságot kötöttem egy személlyel,
Akinek beszéde tele van kedéllyel.
Nem hittem, hogy egy új barátra lelek,
...De most végre megismertelek.
Nagyon kedvelem azt a türelmet,
Amivel előhozod belőlem a jókedvet.
Ha szomorú vagyok, mindig felvidítasz,
Ez az, ami nekem nyújt vigaszt.
Rossz kedvemet elfedi a homály,
Beszéded oly módon manipulál.
Nincs is kedvem szomorúnak lenni,
Csak végre egy jót veled nevetni |
|
|
0 komment
, kategória: versek |
|
|
|
|
|
2012-06-11 19:03:53, hétfő
|
|
|
Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását,
naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus
rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező
hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó
energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs
kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.
A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica,
illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely
nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár
étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.
A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor
felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor
emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka
megfázás esetén is jól jöhet.
Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle
formáit és a mézes pálinkát javasolják.
A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka
valóságos varázsszer.
Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a
vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek
megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag
kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a
vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és
a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó
molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át
rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a
hús is ízletesebb lesz. Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy
kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a
fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6
és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör
kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell
dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2012. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
620 db bejegyzés |
e év: |
7161 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 234
- e Hét: 8808
- e Hónap: 25208
- e Év: 147081
|
|
|