Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Vona Gábor: "Történelmi mélységű válságban vagyunk"
  2012-06-14 21:40:36, csütörtök
 
  Vona Gábor: "Történelmi mélységű válságban vagyunk"
2012, június 14 - 17:07


Az Orbán-kormány elmúlt két évéről a Jobbik nevében Vona Gábor, a párt elnök-frakcióvezetője vetett számot az Országgyűlésben.

Farkas a gazdánál

Vona Gábor a szocialisták értékelésére reagálva Mesterházy Attiláékat egy farkashoz hasonlította, aki évekig tizedelte a jószágot, most meg jelentkezett a gazdánál házőrzőnek. A nemzeti politikus elismerte, hogy a 2010-es választásokat követően az új kormány egy gazdaságilag és morálisan rendkívül mélyponton lévő országot vett át, de az elmúlt két évben mindössze egy produkcióra futotta a Fidesz-KDNP koalíciótól: még mélyebbre taszította a gazdaságot és a magyar társadalmat.

A nagy szavak és a nagy kijelentések mögött semmilyen tartalom nincs, érdemi intézkedés nem történt - összegezte a honatya, sőt kijelentette, a kormány nemhogy a 2010 tavaszán érezhető forradalmat nem karolta fel, ellenkezőleg, leverte azt, hiszen nem az elmúlt húsz év politikai irányán változtattak, hanem egyenesen tovább folytatták azt. A gazdasági szabadságharc kimerült néhány kurucos kijelentésben, de a béklyókat képtelen volt feloldani a kormány.

A gazdaság bajai

A Jobbik elnöke a multik túlerejét és dominanciáját hangsúlyozta, hiszen a multinacionális nagyvállalatok, melyek a gazdasági szereplők mindössze öt százalékát alkotják, gúzsba kötik a kis- és közepes vállalkozásokat, miközben nem veszik ki a részüket a közteher viseléséből. Vona keményen kritizálta a kormányt az államadósság mértéke és amiatt a hibás politika miatt, hogy nem hajlandó újratárgyalni az államadósságot, továbbá, hogy a fülkeforradalmi kabinet teljes mértékben lefeküdt az Európai Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak, s ma már azért könyörög, hogy egyáltalán kaphasson még hitelt.

Csak a Fidesz!

Az elmúlt két év egyik legfontosabb aktusa az új alkotmány elfogadása volt - húzta alá a Jobbik frakcióvezetője - de néhány szívet melengető kivételtől eltekintve nem egy új Magyarország képe bontakozott ki, hanem a Fidesz választási szlogenje: Csak a Fidesz! - ami maradéktalanul megvalósult. Ma már ott tartunk, hogy nem Orbán Viktornak van házi pénztárnoka vagy oligarchája, hanem Simicska Lajosnak van egy miniszterelnöke - jelentette ki a nemzeti párt vezetője.


http://www.youtube.com/watch?v=AWK-8tgkXV4&feature=player_embedded

Az egymillió új munkahelyből semmi sem valósult meg, az egykulcsos adó igazságtalan és aránytalan, mégis ragaszkodik hozzá Matolcsy György. Romokban hever a feldolgozó ipar, a mezőgazdaság, a kormány pedig visszautasította a Jobbik azon javaslatát, hogy a magyar termőföldet alkotmányos oltalomba emelje. Ez nem egy tábla csoki, ez a magyar termőföld megtartásának kérdése - hangsúlyozta a pártelnök.

Vona Gábor végül öt tantárgyból értékelte a kormányt, de ezekből csak a sikerpropaganda és a hatalomkoncentráció kapott kiváló minősítést, a társadalom-, kül-, és gazdaságpolitika viszont elégtelent. A frakcióvezető nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy szüksége van Magyarországnak arra, hogy keletre nyisson, de ez Martonyi János külügyminiszterrel gyakorlatilag lehetetlen.

A Jobbik elnöke végül felszólította a kormányt, ne csak jobbikos ötletekkel kommunikáljanak, hanem valósítsák is meg a nemzeti radikális párttól átvett ötleteket. Ha ez így lesz, a Jobbik partnerként viselkedik majd Orbán Viktor kormányával, de ha nem, úgy ellenfélként - jelentette ki Vona Gábor.

Cs. G.

barikad.hu


http://barikad.hu/vona_gabor_toertenelmi_melysegu_valsagban_vagyunk-20120614
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tündérmese Matolcsy Györggyel
  2012-06-14 21:37:40, csütörtök
 
  Tündérmese Matolcsy Györggyel

2012, június 14 - 19:41


Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál továbbra is mernek nagyot álmodni: a jövő évi költségvetés 1,6 százalékos növekedéssel és 4,2 százalékos inflációval számol. Tündérmese az üveghegy mögül.

Matolcsy György mai sajtótájékoztatóján bemutatta a jövő évi költségvetés tervezetét. A sarokszámok eddig is ismertek voltak, a legnagyobb újdonság, hogy a kormány megemelte a büdzsé kiadási és bevételi oldalát is.

Idén stagnálunk - jövőre növekszünk

A nemzetgazdasági miniszter szerint az első negyedévi GDP adatok szerint már biztosak lehetünk abban, hogy a gazdaság ebben az évben stagnál, az első félévben kismértékű visszaesés, a második félévben viszont már növekedés várható. Matolcsy felfogása szerint csak 1 százalékos visszaesés fölött beszélhetünk recesszióról, erre azonban nem számítanak.

Giró-Szász András kormányszóvivő hozzátette, a 2013-as költségvetésnek a stabilitást kell szolgálnia akkor, amikor a nemzetközi környezet romlása érezhető a hétköznapokban. Szerinte a nyári időszakban elfogadott költségvetés ezt a célt szolgálja, így ez az eurózóna válságára adott magyar válaszként is értékelhető. 2013-as év az emelkedés éve lesz, Magyarország megindul a növekedés útján - tette hozzá.

Kincstári optimizmus

Optimizmusból nincs hiány. A kormányzat továbbra is 1,6 százalékos GDP növekedéssel számol (a legtöbb elemzőintézet ennél jóval borúlátóbb jóslatot fogalmazott meg), 4,2 százalékos inflációval, és a tündérmesébe illő 8,8 százalékos export-, valamint 8 százalékos importbővüléssel (a tetejébe 4 százalékos pozitív folyó fizetési mérleggel) tervezték a költségvetést. Hogy mindez ne legyen elég, egy tartósan 299 forintos árfolyam, 2,2 százalékos költségvetési hiány (660 milliárd forint) és két százalékkal csökkenő (78-ról 76 százalékra) államadósság, valamint körülbelül 1600-1800 milliárd forintnyi uniós fejlesztési forrás is szerepel az anyagban. Könnyű látni, hogy a kormány a lehetséges legjobb forgatókönyvvel számol. Kérdés azonban, nem túl optimisták-e a kormány várakozásai.

A sikerpropaganda foglyai

Foglalkoztatottsági szempontból Matolcsy szerint rég látott sikeres éveken vagyunk túl, hiszen a foglalkoztatottak száma jövőre újra megközelíti a négymilliót, 3,9 millióan lehetünk munkában (azt sajnos nem tette hozzá, hogy a bővülés jelentős részben a közmunka-programnak, és nem a gazdaság teljesítményének köszönhető).
Hízókúrán a költségvetés

Az eddigiekhez képest a legfontosabb az, hogy a költségvetés sarokszámait mindkét oldalon 170 milliárd forinttal emelték meg. Kiadási oldalon a minisztériumoknak jutó 120 milliárd, valamint az Országvédelmi Alap 50 milliárd forintos kiegészítése áll. Hogy az egyensúlyt fenntartsák, a bevételi oldal újratervezése során pofon egyszerű megoldáshoz nyúltak a minisztériumban: egyszerűen megemelték a pénzügyi tranzakciós adóból származó bevételt. A korábban számolt 130 milliárdhoz képest immár 280 milliárd forint szerepel, ráadásul úgy, hogy sem az adó kivetési alapját, sem mértékét nem változtatták meg. Az így kijövő 150 milliárd plusz mellé további 20 milliárdot pedig a közszférából kihulló mintegy 10-11 ezer nyugdíjba vonuló bérén fogják megspórolni.

A költségvetés zárószavazása legelőbb július 13-án, de legkésőbb szeptember 23-án történhet meg.

Forrai Richárd az Iránytű Intézet vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a költségvetés tervezése során hihetetlen mértékű optimizmusról tettek tanúbizonyságot a minisztériumban, amikor is 1,6 százalékos jövő évi bővüléssel, 8 százalék fölötti export-import növekedéssel és 4,2 százalékos inflációval számoltak. Optimista, hiszen nem számoltak az eurózóna válságával, azzal, hogy hétvégén görög választások lesznek, aminek lehet olyan kifutása, ami az egész unióra hatással lesz. Ha Görögország akár kilép, akár csődöt jelent, úgy gyakorlatilag a következő célpont már Spanyolország, Olaszország és Portugália lesz, ezt pedig már az EU sem tudja megfogni.

Egy ilyen forgatókönyv esetén pedig nem hogy az 1,6 százalék, de még a stagnálás is nehezen elképzelhető, így számolhatunk akár a 2 százalékos visszaeséssel is - mondta Forrai.

Az elemző szerint elképesztő, hogyan számolták ki a NGM-ben a pénzügyi tranzakciós adót. előbb 130 milliárdos bevételt számoltak, most pedig már 280 milliárd hangzik el, ez azt jelenti, hogy képtelenek voltak kiszámolni ennek az adónemnek a hatását, ez egyszerre hurrá optimizmus és egyszerre fejetlenséget jelez. Egyes becslések szerint akár 6-700 milliárd forintot is kivonhat a gazdaságból, ezt biztosan nem fogják lenyelni a bankok. Emellett pedig pénzügyi szektor hitelezési aktivitásának növekedéséről beszélnek, gazdasági növekedésről írnak, a kérdés az, hogy miből - tette fel a kérdést Forrai Richárd.

Bazsó Bálint

http://barikad.hu/tuendermese_matolcsy_gyoerggyel-20120614
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kit néz hülyének? A Fidesz kivégzi az oligarcha-bizottság
  2012-06-14 21:36:35, csütörtök
 
  Ki kit néz hülyének? A Fidesz kivégzi az oligarcha-bizottságot

2012, június 14 - 13:52


A mai napon kiderült, hogy a szabadon működő parlament szabadon kivizsgálhat bármit - amit szabad. A Fidesz kivégzi az oligarcha-bizottságot, csak az nem dőlt el, ki lesz a hóhér.

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága alaposan megvitatta a Jobbik oligarcha-bizottságról szóló indítványát - majd nem döntött.

A Jobbik még májusban kezdeményezte a "Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét átvilágító" országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását, ezt a gyurcsányista Demokratikus Koalíció kivételével a többi ellenzéki frakció képviselője is támogatta aláírásával. Az indítványt többek közt Vona Gábor, a párt elnöke jegyzi.

A testület több mint másfél órán át vitatkozott az indítvány felett. A tanácskozás folyamán az ugyan nem derült ki, hogy az oligarcha-bizottság felállhat-e - az azonban egész szépen kirajzolódott, mi szükség volt az új országgyűlési törvényre.

Új törvény, új módi

A korábbi szabályozás szerint ugyanis erre a vitára sor sem kerülhetett volna. Elegendő volt ugyanis annyi, hogy az országgyűlési képviselők legalább egyötöde - tehát legkevesebb hetvennyolc képviselő - támogassa a kezdeményezést. Ez ebben az esetben bőven meg is volt. Csakhogy a kétharmados többség nem tűrhette, hogy a nemzeti együttműködés olajozottan működő gépezetébe mindenféle szőrszálhasogató vizsgálódásokkal homokszemek kerüljenek. Így aztán idén áprilisban új jogszabályt alkottak, amely egy vizsgálóbizottság felállításának a megfelelő számú honatya aláírásán kívül számos más feltételt is szabott.

Az új törvény értelmében tehát ilyen testület csak ,,az Országgyűlés ellenőrzési feladatkörében felmerülő, közérdekű, interpellációval, kérdéssel és azonnali kérdéssel nem tisztázható ügy megvizsgálására" hozható létre. Ugyanakkor nem jöhet létre vizsgálóbizottság ,,egyedi jogi felelősség megállapítására, továbbá olyan ügyben, amely az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék vagy az önkormányzatok hatáskörébe tartozik, illetve nem terjedhet ki a vizsgálat döntés előkészítésének szakaszában lévő ügyre és folyamatban lévő büntető, szabálysértési, polgári vagy hatósági eljárási ügyekre".

Mielőtt tehát a parlament elhamarkodottan gyakorolni kezdené a kormány ellenőrzésének funkcióját, számos kikötésnek meg kell felelni. Már ha egyáltalán létezhet olyan ügy, amely a fenti feltételeknek megfelelően kivizsgálható. Ráadásul a forradalmi hevületben a kormánytöbbség elmulasztotta belefoglalni a törvénybe, tulajdonképpen ki is dönti el, hogy létrehozható-e a vizsgálóbizottság.

Kövér László így az alkotmányügyi bizottságot kérte meg arra, foglaljon állást az ügyben. A testület másfél órányi tépelődés után végül jól megállapította, hogy ez bizony az ő hatásköre. Hiába érvelt az LMP-s Schiffer András és a jobbikos Staudt Gábor is azzal, hogy ez az eljárás súlyosan csorbíthatja az Országgyűlés kormányt kontrolláló szerepét, és hogy ilyen súlyú kérdésben csakis a plenáris ülés dönthet - Rubovszky György hamisítatlan tanáruras eréllyel és kitartással magyarázta a kimagyarázhatatlant.

Ám ne higgyük, hogy a kormánypárti honatyák felelőtlenül elkapkodják a döntést az oligarcha-bizottság ügyében. A testület most még csak arról döntött, hogy majd dönteni fog.

Ki legyen a hóhér?

Gyöngyösi MártonGyöngyösi Márton, a bizottságot több párttársával együtt kezdeményező jobbikos képviselő a testület ülése után újságíróknak azt mondta: a házelnök és az alkotmányügyi bizottság közötti "pingpongozás" csak arról szól, hogy "ki legyen a hóhérja" a vizsgálóbizottságnak. A politikus még a bizottsági ülésen úgy fogalmazott: A bizottság általános, a konkrét döntést elodázó döntésével olyan látszatot kelt, mintha ,,hülyének nézné Kövér László házelnököt", hiszen az állásfoglalásban lényegében csak arról ,,világosítják fel", hogyan működik az általa vezetett Országgyűlés.

Staudt GáborStaudt Gábor úgy értékelte: az ügy megmutatja, hogy a Fidesz látszatdemokráciát tart fenn, hiszen ugyan elméletileg kötelező létrehozni a bizottságot, gyakorlatilag azonban a feltételek vizsgálata közben mindig el fognak veszni ezek a kezdeményezések. Azt sem tudni, hogy az alkotmányügyi bizottság milyen módon vizsgálja majd meg a feltételek teljesülését, hogyan szereznek tudomást például arról, hogy folyamatban lévő büntető, szabálysértési, polgári vagy hatósági eljárási ügyeket érint-e a vizsgálóbizottság kezdeményezése - zárta szavait a honatya.

A mai napon tehát élesben is tesztelésre került az új országgyűlési törvény. Kiderült, hogy innentől kezdve a szabadon működő parlament szabadon kivizsgálhat bármit - amit szabad. A Fideszt pedig nem fenyegeti az a veszély, hogy az ellenzék kamerák kereszttüzében, hónapokon át tartó procedúra keretében faggassa a közpénzek elköltéséről - amit ők annak idején ellenzékben oly hatékonyan tettek a szocialistákkal szemben.Vidáman lehet passzolgatni a labdát egymás közt, amíg csak el nem alszik az ellenfél.

Nem tudni, igaza van-e Gyöngyösi Mártonnak, azaz nem tudni, hogy vajon a fideszes képviselők hülyének nézik-e Kövér Lászlót? Az viszont biztos, hogy minket igen.

BG

barikad.hu

http://barikad.hu/ki_kit_nez_huelyenek_a_fidesz_kivegzi_az_oligarcha_bizottsagot- 20120614
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.