Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Áldott kapcsolat
  2012-06-17 22:22:21, vasárnap
 
  ,,Good Mónim" - ébresztem reggelente a páromat, ha már keresztneve kínálja ezt a kedves szójátékot.

Ébresztgetem az én Mónim, azt a 39 éves hívő leányt (bocsánat, asszonyt), aki vagy húsz éven keresztül hangoztatta ismerőseinek, sosem fog férjhez menni. Komoly családi drámák (édesapja halála, majd édesanyja súlyos betegsége) halogatták életében azt az időt, amikor mint nő kinyílhatott volna színpompás virágként. Inkább kis sziklakerti növényként, a kövek adta biztonságban élte életét.

S hogy a Jóisten kinek adott megbízást, hogy felmelegítsen egy kihűlni látszó szívet, abból mindenképpen a Teremtő jó humorára következtethetünk. Volt ugyanis egy csaknem ötvenéves, elég ,,sűrű" magánéleti múlttal bíró férfiú Móni környezetében, akivel ismerősként néha összefutott, de ekkor legfeljebb csak a férfi mindig vidám természete tűnt fel neki.

Nevezzük a férfiút Nándornak, és hadd mondjam el róla, hogy furcsán választott magának partnert, élettársat a megelőző három évtizedben. Időről időre beüzemelt egy istennőkereső radart, amely öt-tíz kilométeres körzetben kimutatta a legszebb hölgyet, akit imádni lehet. Nándort még az sem riasztotta vissza, ha egy-egy új istennő korát tekintve a lánya lehetett volna, sőt az sem, ha a részéről elsődlegesen favorizált külcsín esetleg szerényebb belső értékeket takart.

E férfiú szívében és fejében négy évvel ezelőtti megtérése és egy pécsi baptista gyülekezetben történt bemerítkezése idején rakott rendet az Úr. Ekkor már tudta, hogy nem kell türelmetlenül keresgélnie az igazit, hitt a Bibliából származó igében: ,,Nem jó az embernek egyedül lenni, szerzek néki segítő társat, hozzá illőt."

Mi a tartós kapcsolat titka?
Ezt a kérdést tettük fel e-mailben olvasóinknak. Talán nem meglepő, de a legtöbb válaszban benne volt a tolerancia. Íme, néhány további érdekes vélemény:
Hetente legalább egy napra szükség van, amelyet csak kettesben, egymásra figyelve tölt a pár. K. Marianna, Siófok

A tartós kapcsolat titka a kölcsönös szereteten túl a tolerancia, a hasonló igényszint mind lelki, szellemi és anyagi téren. Zs. Irén, Budapest

Képesnek kell lenni arra, hogy önzetlenül segítsük egymást az önmegvalósításban. V. Dániel, Debrecen

A tartós kapcsolat titka, hogy mondjunk le folyamatosan a saját boldogságunkról a másik javára. F. Edit, Budapest

A közös célok, alkalmazkodás a másikhoz, optimizmus, őszinteség. F. István, Nyíregyháza

Odafigyelés egymásra, elejtett szavak, gesztusok helyes értelmezése, apró, jelzésértékű figyelmességek. Ráhangolódás a másik érzelmi állapotára, sok derű és nevetés, közös hobbi, mellérendelt szereposztás. K. Éva, Érd

A tartós kapcsolat titka az érzelmek kölcsönösségén túl az állandó egymásra figyelés, valamint a családi munkamegosztásban való egyforma részvétel. dr. T. József, Tiszavasvári

Mielőtt férjhez mentem, édesanyám azt mondta, most nyisd ki jól a szemed, esküvő után pedig néha csukd le (legalább) az egyiket. P. Juli, Gödöllő

A másik ember tisztelete és megbecsülése, valamint az is fontos, hogy ,,hagyjuk élni", ne telepedjünk rá, és ne akarjunk mindig, mindenütt vele lenni. dr. G. Katalin, Kaposvár

Lehessen időnként külön program gyanakvás és visszaélés nélkül. Beszélgetés, nem állandóan, csak ha van miről. Szeretni egymás társaságát: ha csak csendben ül mellettünk, az is jó. T. Veronika, Budapest

Nándor három évet élt ezután társtalanul - Móni húsz évéhez képest ez elenyésző várakozási idő -, de abban a biztos tudatban, hogy az Úr betartja az ő ígéretét. Nem sejtette, hogy a segítő társ, a ,,hozzáillő" már nap mint nap a közelében van. Ő volt a Móni, a pénzügyes leány, akit az egyik cégnél - ahová szállítóként járogatott - gyakorta üdvözölhetett. A bájait erősen elfedő leánnyal a gyülekezetben is hétről hétre találkozhatott.

Az ,,egymásnak teremtettelek bennetek" tényre figyelmeztető Isten azonban váratlanul megkezdte a jeladásokat. Szinte egy időben szólaltak meg a csengettyűk a szívekben, és a két ember egymás iránti érdeklődése egyszerre élénkült meg. Jöttek a találkozások, a romantikus randevúk, majd az első csók is.


Ezúton kérek bocsánatot két korábbi menyasszonyomtól, és azoktól a lányoktól, akikkel viszonyom önző volt, és akikkel áldatlan kapcsolatokban alkottunk párt hajdanán. És köszönöm az Úrnak, hogy nekem is tartogatott egy áldott kapcsolatot.

Köszönöm Mónit, a kis sziklakerti növényt, aki a pár hónappal ezelőtti korfui nászutunkon már csodálatos mediterrán virágként pompázhatott. Köszönjük, hogy példa lehetünk azok számára, akik hisznek abban, hogy negyven-, ötven- vagy akár hatvanévesen is megtalálhatják a párjukat. Azt a valakit, akit az Isten rendelt nekik.
Balog Nándor, Páprád
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Nincs mitől félned
  2012-06-17 22:19:11, vasárnap
 
 
Egy férfi éjszakai sétája közben megcsúszott egy sziklán. Tudta, hogy alatta egy nagyonnagyon mély szakadék húzódik, és attól tartva, hogy több száz métert zuhanhat lefelé, meg kapaszkodott egy ágban, amely a szikla fölé nyúlt.

Éjszaka volt, nem látott mást, csak a feneketlen szakadékot. Kiabálni kezdett; a kiáltása visszhangzott, de senki sem hallotta meg. Elképzelheted, micsoda szenvedést állt ki egész éjszaka. Minden pillanatban ott várta a halál, a keze elgémberedett, alig tudta tartani az ágat... Aztán feljött a Nap, a férfi letekintett,
és elnevette magát: nem is volt alatta szakadék. Tíz centivel alatta állt egy sziklapárkány.

Pihenhetett volna egész éjszaka, kialhatta volna magát - a párkány elég nagy volt hozzá -, de az egész éjszaka rémálom volt.

A saját tapasztalatom alapján elmondhatom neked: a félelem nem mélyebb tíz centiméternél.

Már csak rajtad múlik, hogy az ágon akarsz-e csimpaszkodni, és az egész életedet
rémálommá változtatod, vagy szeretnéd inkább elengedni az ágat, hogy a saját lábadra állj.
Nincs mitől félned.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
A haldokló Chris Deviant, avagy a magyar orvosok ennyire ros
  2012-06-17 22:16:38, vasárnap
 
  A haldokló Chris Deviant, avagy a magyar orvosok ennyire rosszak?

Nem olyan rég voltam egy vérvételen. Szokásos rutin ellenőrzés volt, amire azóta van szükség, mióta egyszer volt egy nagyon csúnya vesemedence gyulladásom, és kétséges volt, hogy egyáltalán felépülök e. A dolog a szokásosan ment, reggel fél 9re bementem a rendelőbe, majd egy 5 percnyi várakozás után egy meglehetősen testes hölgy közölte velem, hogy tartsak vele. Bevitt egy kórterem szerű helyre, inkább afféle orvosi rendelőbe, majd rárakott egy érszorítót a jobb könyökömre, és közölte velem, hogy feszítsem be a karom. Így tettem, majd egy nem túl kis méretű tűt, meglehetősen erősen beleszúrt a jobb karom könyökhajlatába. Meglepő mód, olyan erősen, hogy azt hittem kapásból átdöfte a vénámat. Nos ezek után az volna a minimum, hogy működjön rendesen a dolog, de még az sem, ugyanis a nő jó eséllyel félreszúrt, mert szinte semmi vér sem jött a fiolába. Erre elkezdte forgatni bennem a tűt, amivel iszonyatos fájdalmat okozott, és mikor már kicsit rámordultam, fogta, és ugyanezt a procedúrát végrehajtotta a bal karommal is. Ott már nagyjából minden rendben ment, igaz, az sem volt túl kellemes, és majdnem elájultam. Na de sebaj, miután végeztünk kaptam egy nagyon szexi kötést a karomra, majd távoztam. Magamban annyit gondoltam csak, hogy ezek után mindenki narkósnak fog nézni, hisz nem egy, hanem két szúrásnyom is van rajtam, pluszban még a jobb karomon eléggé kidudorodott a vénám.

Vérvétel, ahogy én látom.

Majd néhány napra rá meg is jött a vérvétel eredménye. Eleve fura volt, hogy az orvos személyesen kéret be, hisz az ilyet rendszerint telefonon közli, de mit volt mit tenni, ismételten elballagtam a kórházba, majd fél óra várakozás után, szépen behívott a rendelőjébe. Itt közölte velem, hogy a vérképem nem mutat szép dolgokat, és a vesém leállni készül és, ha ilyen rohamosan megy tönkre, akkor csak pár hónapom van hátra. Ezek után vettek még vért (!), majd elvégeztek rajtam egy ultrahangvizsgálatot is. Ismerve a magyar orvostudományt, magamban csak annyit mondtam, hogy mire megjönnek a tesztek eredményei, addigra maximum a sírkövemre írhatják fel. De jó, legyen, csinálják csak. Majd ezek után, nem a lehető legjobb paszban hazaballagtam, ahol, hát elkezdtem a végrendeletemet írni. Nem félek a haláltól, egyszerűen, csak nem szerettem volna, ha bizonyos bonyodalmak alakultak volna ki körülöttem, miután már nem vagyok. Majd miután igyekeztem az embereknek, akik érezték rajtam, hogy nincs minden rendjén, mondogatni, hogy két nyavalyás vese engem ugyan nem fog megölni, elmentem aludni.

Majd másnap, az orvosom felhívott, hogy menjek be. Bementem ismételten a rendelőbe, ahol közölték velem, hogy sajnálatos módon összecserélték a kórlapokat. Majd miután megkaptam az enyémet, megnéztem, és amennyire én értek az orvosi dolgokhoz (ugye, fanatikus Dr. House rajongó lévén rám is ragadt valami), megállapítottam, hogy kicsit talán gyengék a veséim, de közel sem készülnek leállni. Ugyanezt az orvos is közölte velem, majd... hát, kicsit felháborodott voltam, de annak ellenére örültem, ugyanis az elkövetkező évekre nem terveztem, hogy meghaljak. Csak azért mondjuk egy bocsánatot elvárnék, hogy itt rémisztgetett össze vissza, holott nem is volt komolyabb bajom.

Sebaj, én élek, de a magyar orvosokról továbbra sem lett pozitívabb a véleményem. Akit érdekelnek még ilyen orvosos sztorik, annak feltétlen javaslom, hogy olvassa el Dr. Kende Péter: Mik vagytok ti, istenek? c. könyvét.

Minden jót: Chris Deviant
 
 
1 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 723
  • e Hét: 2207
  • e Hónap: 8579
  • e Év: 59370
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.