Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Drága az EB labda - fél millió Ft -t megér a gyűjtöknek
  2012-06-20 22:53:37, szerda
 
  ...... .......


Labdák egy vagyonért: ezeket rúgták az Európa-bajnokságokon
012, Lengyelország és Ukrajna, Tango 12
A nagy nemzetközi futballtornákon 1970-től játszanak kifejezetten az alkalomra készített labdákkal. Kezdetben mint a nagy testvér kinőtt ruháit, úgy örökölte meg a kontinensviadal a világbajnokság labdáit. A jelenlegi Eb-labda viszont - előző két társához hasonlóan - önálló identitású. Elnevezése és festése a hat vb-n és Eb-n használt Tango- dizájnra utal: ívelt oldalú háromszögekből fehér körök rajzolódnak ki. A harminckét, ugyancsak háromszög alakú panel varrás nélkül, hőragasztásos.
 
 
1 komment , kategória:  Egyéb sport  
Sport Géza - megnem adott gól, lesből lett volna
  2012-06-20 22:40:34, szerda
 
  A les pillanata: le kellett volna állítani az ukránt
Nem látta bent a labdát Kassai Viktor és gólbírója, Vad II. István a keddi angol-ukrán Eb-meccsen, így nem ítélte meg a hazaiak egyenlítő gólját [1]. Az ukrán edző tajtékzott, csakhogy a visszajátszásokból kiderül az is, hogy előtte lesen engedte el a támadást a magyar bíróbrigád. Ez az első videókon nem látszott, de van egy oldalsó-hátsó kamera, amin jól kivehető, mekkora lest nézett el Erős Gábor partjelző.

........


Vagyis a lényeg, hogy a támadást jóval John Terry vonal mögüli mentése előtt, már akkor meg kellett volna állítani, amikor a gólpasszt adó Milevszkijhez eljutott a labda: a képen látszik, hogy a csatár legalább méteres lesről indult. Erős nagyjából vonalban volt az utolsó védővel, csakhogy a labda az ukrán balhátvédtől jött, legalább 60 méteres, szenzációs ívelés volt, a két hazai futballista között akkora volt a távolság - ráadásul Milevszkij már sprintelt -, hogy a partjelzőnek kvázi esélye nem volt a labda elrúgásának pillanatát és a csatár pozícióját egyszerre látni: valószínűleg fizikailag sem férhetett mindkettő egyszerre a látóterébe.
Az akciónak nem szabadott volna továbbmennie, de Erős nem jelzett, ez egyáltalán nem kisebb hiba, mint nem bent látni a később kapuba jutott labdát. Egyik esetben sem volt könnyű Kassaiék dolga, mindkettőnél rosszul döntöttek. Az viszont tény, hogy a les miatt már jóval a 'gól' előtt meg kellett volna szakítani a támadást, vagyis ha ők is bent látják a labdát, lesgólt adnak meg.


 
 
1 komment , kategória:  Egyéb sport  
Mai vicc
  2012-06-20 22:15:42, szerda
 
  Beszélget a katolikus pap a rabbival:
- Mondd, mikor térsz el attól a hülyeségtől hogy nem eszel disznóhúst?
Mire a rabbi:
- Az esküvődön. ..... .....
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Szimné, Évitől kaptam
  2012-06-20 22:13:29, szerda
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Fidger Ildikó mai képei
  2012-06-20 22:10:48, szerda
 
  ..



.......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Rossz a lelkiismerete a magyar bírónak
  2012-06-20 20:27:23, szerda
 
  Forrás: pepsifoci

"Rossz a lelkiismerete a magyar bírónak" - így látta Kassaiék hibáját a nemzetközi sajtó
Ahogy az várható volt, ízekre szedi a nemzetközi sajtó Kassai Viktort és segítőit, elsősorban a kapunál tevékenykedő Vad II Istvánt az Anglia-Ukrajna Eb-csoportmeccset követően. A BBC-nél az utolsó félórában csak ez volt szinte a téma, de nagy spanyol és német oldalak is külön fejezetet szenteltek a magyar játékvezetőknek, a Marca 10-ből 3-asra értékelte Kassai teljesítményét, egy német szakértő szerint pedig rögtön látszott Vad II-n, hogy érzi, nagy hibát követett el. Ukrajnában teljes az értetlenség, a "gólszerző" Devic például nem is akart inkább semmit mondani Kassaiékról. Így látta Európa a keddi esetet!
Természetesen Angliában elsősorban a továbbjutás és a csoportelsőség miatt örömködnek a reakciókban, kiemelve a visszatérő és gólt is szerző Wayne Rooney szerepét. Ugyanakkor a lapok összességében elismerik, hogy a szerencse és a magyar játékvezetői csapat tévedése is kellett a sikerhez.
A The Sun például őszinte meglepetéssel nyugtázta, hogy egy nyilvánvaló gólt nem adtak meg az ukránoknak: "Ennél közelebb nem juthat Ukrajna a gólhoz...a visszajátszások megmutatták, hogy az assisztens vagy a negyedik/ötödik bíró nem látta, hogy a labda áthaladt a gólvonalon...elképesztő, megdöbbentő! Ugyanakkor Terry mentése is hihetetlen és hősies volt" - teszi hozzá a bulvárlap tudósítója.
...... .............


...... ........


Az internetes kiadás némi malíciával megjegyzi, hogy a gólvonal-technológiát el is lehet felejteni.

 
 
1 komment , kategória:  Egyéb sport  
Megvannak a negyeddöntők játékvezetői
  2012-06-20 19:50:42, szerda
 
  július 21.: Csehország-Portugália, Varsó 20:45 óra
Játékvezető:angol Howard Webb

július 22.: Németország-Görögország, Gdansk 20:45 óra
Játékvezető: szlovén Damir Skomina

július 23.: Spanyolország-Franciaország, Donyeck 20:45 óra
Játékvezető: olasz Nicola Rizzoli

július 24.: Anglia-Olaszország, Kijev 20:45 óra
Játékvezető: portugál Pedro Proenca
...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Foci EB góllövő lista
  2012-06-20 19:20:16, szerda
 
  3 Gomez - Németország, 3 Mandžukić - Horvátország, 3 Dzagoev - Oroszország,

2 Pilar - Csehország, 2 Ibrahimovic - Svédország, 2 Torres - Spanyolország, 2 Shevchenko - Ukrajna, 2Krohn -Dehli Dánia, 2 Ronaldo - Portugália, 2 Jirácek -Csehország, 2 Mellberg - Svédország, 2 Bendtner - Dánia.

1 Nasri - Franciaország,1 Pirlo - Olaszország, 1 van der Vaart - Hollandia, 1 Pavljucsenko - Oroszország, 1 Podolski - Németország, 1 Silva - Spanyolország, 1 Fábregas - Spanyolország, 1 Bender - Németország, 1 Gekasz - Görögország, 1 Ménez - Franciaország, 1 Di Natales - Olaszország, 1 Cassano - Olaszország, 1 Blaszczykowski - Lengyelország, 1 Cabaye - Franciaország, 1 Fabrega Spanyolország, 1 Navas - Spanyolország, 1 Pepe - Portugália, 1 Carroll - Anglia, 1 Balotelli - Olaszország, 1 Postiga - Portugália, 1 Lewandowski - Lengyelország, 1 St Ledger - Írország, 1 Rooney - Anglia, 1 Szalpigidisz - Görögország, 1 Walcott - Anglia, 1 Jelavić - Horvátország, 1 Larsson - Svédország, 1 Varela - Portugália, 1 Welbeck - Anglia, 1 Lescott - Anglia, 1 van Persie - Hollandia, 1 Sirokov - Oroszországm 1 Karagunisz - Görögország
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Videó: e miatt a jelenet miatt utazhatnak haza Kassaiék:
  2012-06-20 18:43:15, szerda
 
  Forrás: Hír 24

Videó Link

Kassai nem vezet több meccset az Eb-n
A keddi angol-ukrán csoportmeccsen egy hazai gólt elnéző Kassai Viktor nem vezet több meccset a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán döntött arról, hogy a tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott magyar bíróra nem számít a kontinenstorna kieséses szakaszában.
A Kassai Viktor fémjelezte magyar játékvezetői ötös a donyecki találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Devic lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró Vad II István ugyanis nem jelezte Kassainak, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1-0-s angol előnnyel folytatódott.
Szerda délután Pierluigi Collina, az UEFA-nál a játékvezetők első embere sajtótájékoztatón ismerte el, hogy a találatot meg kellett volna adni. Hangsúlyozta, emberi hiba történt, aminek nem lett volna szabad bekövetkeznie. Az eset kapcsán felerősödtek azok a hangok, melyek szerint elkerülhetetlen, hogy futballban is szerepet kapjon a videobíró, ugyanis a sportág rohamos felgyorsulásával nem lehet tartani a lépést, és hiába van négy segítője a játékvezetőnek, előfordulhatnak olyan hibák, mint az angol-ukrán meccsen. Kassai tévedése kapcsán megszólalt Maruzsi László korábbi autóversenyző is, aki a Sport24 kérdésére elmondta, lassan tíz éve próbálja elfogadtatni a gólbíró technológiáját.
A támadásra a Wikipedia szerkesztői azonnal reagáltak, kijavították a bíró profiljának szövegét

A kedden zárult csoportküzdelmek során két mérkőzést dirigáló Kassai Viktorra már nem számítanak. Ahogy azt korábban megírtuk, a Kassai fémjelezte magyar játékvezetői ötös kedden a donyecki találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Devics lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró Vad II. István ugyanis nem jelezte Kassainak, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1-0-s angol előnnyel folytatódott.

Forrás: focipepsi
Puhl: Kassai 16 méterről nem láthatta a gólt
...... ..............


Nagy vihart kavart a nemzetközi sajtóban Kassai Viktor ítélete, aki az ukrán-angol Eb-meccsen a lassítások alapján nem ítélt gólt, pedig a labda átjutott a gólvonalon. Az Eb-n több mérkőzést nem vezető Kassai pályafutásával kapcsolatban sokan gondolták, hogy ő lehet az a magyar bíró, aki Puhl Sándor után valamikor majd világbajnoki döntőt is vezethet. Puhl Sándor a pepsifoci.hu-nak elmondta, ő bízik abban, hogy Kassai pályafutásának nem árt majd a mostani hiba, de ezt a lehetőséget nem lehet teljességgel kizárni, és szerinte Kassai nem bírálhatta felül az esetnél segítőjét, azaz olyan szempontból jól döntött, hogy nem avatkozott közbe.

- Puhl Sándor a videóbíróról:
"Nekem mindig egy bánatom volt az, hogy az embereknek sokszor kissé furcsa az igazságérzete, a másik hibáját egyből látja, a magáét sosem. Arra irányuló kérdést még nem hallottam, hogy Rakitic fejére vissza lehet-e tenni a labdát, hátha újra befejeli a helyzetet. Ő is hibázott, sajnos most a bírók is, nincs mit tenni ez bene van a játékban. Ilyenkor mindig felerősödik azoknak a hangja, akik a technikai segítség bevezetése mellett kardoskodnak. A teniszben bevezették, hogy meccsenként kétszer kikérheti a játékos a sólyomszemet. És ha ezután befújnak egy pontot neki, ami túlment a vonalon, akkor mi történik? Ugyanott vagyunk, mint előtte, és ugyanez lenne a futballpályán is, a gólvonalra helyezett videóbíró után jönne a büntetőterületen belüli, a leseknél, és sorban a többi. Nem vagyok élből a technikai újítások bevezetése ellen, van egy magyar találmány is, ami számomra szimpatikus, de az emberi tényezőt nem szabad kiölni a játékból."

- Hibát követtünk el. Bárcsak azt mondhatnám, hogy nem, de megtörtént. A bírók is emberek, és az emberek hibákat követnek el - nyilatkozta Pierluigi Collina, aki ezek után bejelentette, hogy az esetnél részben "ludas" Kassai Viktor és csapata nem vállalhat már több szerepet az Európa-bajnokságon.
- Velasco Carballo, Wolfgang Stark és Björn Kuipers számára ugyancsak véget ért a kontinenstorna - írja a AP hírügynökség.

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Klári cicás képe
  2012-06-20 01:04:37, szerda
 
  ...... ......

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.