Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Istennel ebédelni
  2012-06-23 23:17:30, szombat
 
 
Volt egyszer egy kisfiú,aki feltétlenül találkozni akart az Istennel.Tisztában volt azzal,hogy az Istenhez vezető út nagyon hosszú,ezért az összes fellelhető dobozos kólát és csokoládét bepakolta hátizsákjába,és elindult.Addig futott,amíg egy parkhoz nem ért,ahol megpillantott egy öreg nénit.

A néni egy padon ült,és a galambokat nézte,akik táplálék után kutattak a földön.A kisfiú leült a néni mellé a padra.Kinyitotta a hátizsákját,és már éppen ki akart venni egy dobozos kólát,amikor arra gondolt,hogy a néni biztosan nagyon éhes lehet.Ekkor fogott egy csokoládét,és odaadta a néninek.A néni hálásan elfogadta az édességet,és a fiúra mosolygott-csodálatos volt a mosolya.

A kisfiú még egyszer látni akarta a mosolyt,ezért kólával is megkínálta a nénit,aki újra rámosolygott,talán még sugárzóbban,mint előtte.A kisfiú majdnem kiugrott a bőréből.Egész délután a parkban maradtak,de egy szót sem szóltak egymáshoz.
Amikor besötétedett,a kisfiú elálmosodott,és úgy döntött,hazamegy.Már ment néhány lépést,amikor megállt,és visszafordult.Visszasétált a nénihez,és átölelte.A néni legszebb mosolyával ajándékozta meg.

Amikor a fiú hazatért,édesanyja különös mosolyt látott az arcán,és megkérdezte:

"Mi jó történt ma veled,hogy ilyen boldog vagy?"

A kisfiú így válaszolt:

"Istennel ebédeltem,akinek csodálatos a mosolya."

Amikor az idős néni hazaért,fia már az ajtóban várt rá.Amikor megkérdezte,miért mosolyog,a néni így válaszolt:

"Istennel ebédeltem,aki sokkal fiatalabb,mint amilyennek gondoltam."
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Történet a hitről
  2012-06-23 23:00:38, szombat
 
 
Az igazi hit képes elfogadni sokszor lehetetlennek tűnő dolgokat is. Éppen emiatt válik olyan valóságossá, hiszen Isten teljességében nincsen lehetetlen. A lélekben önmagát teljesen odaadó ember megismerhet igazi misztériumokat, s hitével képes megváltani a képzetei által megjelölt életútját is. Te kinek tartod magadat? A papnak vagy a vargának?
Történt egyszer, hogy egy angyal földi vándorlása során találkozott egy pappal. Az így szólt hozzá:
- Ó, az Úrhoz mész? Kérlek, kérdezd meg Tőle, mikor fogok végre megszabadulni a földi negatív erőktől?
- Rendben van, megkérdezem - válaszolta az angyal majd folytatta útját és találkozott egy vargával, aki egy fa tövében cipőket foltozott.
-Ó, az Istenhez mész? Kérdezd meg Tőle, mikor fogok megszabadulni a földi negatív erőktől?

Amikor az angyal elérte a Mennyet, feltette a két kérdést Istennek.

- A varga a teste elhagyása után Hozzám jön és Velem is marad- mondta az Úr.
- És mi lesz a pappal?
- Még jó néhányszor meg kell születnie, mire Hozzám jöhet...
Írta: Horváth-Kovács Diána
Az angyal elképedt.
- Ez igazán rejtélyes, nem értem válaszod.

- Mindent meg fogsz érteni- szólt az Úr - Ha találkozol velük, meséld el nekik, hogy éppen mivel foglalkoztam. Mondd, hogy épp egy elefántot fűztem át egy tű fokán.

Az angyal visszatért a földre és fölkereste a papot.

- Láttad az Istent? Mit csinált?
- Éppen egy elefántot fűzött át egy tű fokán.
- De hisz ez lehetetlen! Miért mondasz ilyen képtelenséget?!
Az angyal ekkor azonnal megértette, hogy ennek az embernek szemernyi hite sincs.

Tovább ment hát a vargához.
- Láttad az Urat? Mondd, mit csinált?
- Éppen egy elefántot fűzött át egy tű fokán.

A varga szemébe ekkor könnyek szöktek, kitárt karjait az ég felé emelte és elragadtatva felkiáltott:
-Ó, az én Uram, Istenem, ily csodálatos! ...... Ő mindenre képes!!
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Tűzbe menne bárkiért
  2012-06-23 22:56:35, szombat
 
  Tűzbe menne bárkiért
Éppen az udvarán tett-vett 2007. szeptember 12-én Jászkisér egyik utcájában az akkor 88 éves Babos Erzsébet, amikor egyre erősebb füstszagot érzett.

Az alig negyvenkilós idős asszony rosszat sejtve kiment a kapu elé. Ekkor már meg is pillantotta a szomszéd házból hömpölygő füstöt. Tudta, hogy a mellette lévő házban egy fiatalember él, akinek most is otthon kell lennie. Lehet, hogy a házban van?

Egy másik szomszéddal egyszerre ért az épület elé, amelynek az ajtaján, a tetején is dőlt a füst, és már megjelentek az első táncoló lángnyelvek is. Erzsike néni közelebb lépett, s a résnyire nyitott ajtón át mintha egy földön fekvő alak körvonalait látta volna a füsttel elöntött konyhában. - Bent van a szerencsétlen, ki kell menteni! - kiáltotta, ám a szomszéd elborzadt arccal egyre csak hátrált.

Erzsike néni meg sem várta a választ, belökte a bejárati ajtót, amennyire erejéből tellett. Perzselő volt a forróság, s alig lehetett látni a fojtó füsttől. Szinte vakon, de eltökélten araszolt beljebb és beljebb, míg bele nem botlott a padlón fekvő alakba. A szomszéd volt az, ájultan feküdt.

Erzsike néni letérdelt mellé, és megrázta. Rákiáltott, de semmi válasz.

A szomszéd több mint nyolcvankilós, jól megtermett férfi. Kétszer annyit nyom, mint ő. De nincs más segítség. A hátára fordította a magatehetetlen testet, és megragadta a mellkasán az inget. Hétrét görnyedve vonszolni kezdte kifelé. Már az épület belsejében is felcsaptak a lángok, Erzsike néni érezte, amint megperzselik, de egy pillanatra sem engedte el a szomszédot, húzta a kijárat felé. Még az égő ház felé száguldó tűzoltók egyre hangosabban vijjogó szirénáját sem hallotta. Ahogyan az ajtóhoz közeledett, a füst egyszerre ritkulni kezdett.

Kezek ragadták meg őt, és az eszméletlen szomszédot is, és elvonszolták az épülettől. Égett szőr szaga csapta meg az orrát, a hajába túrt, és a szálak elmorzsolódtak az ujjai közt. De nemcsak a haja égett meg: ahogyan felemelte a kezét, látta, hogy karján is foltok sötétlenek. Aztán lejjebb pillantva észrevette, hogy a szoknyája is alaposan megperzselődött. Az első gondolata a szégyen volt: mindig jámborul, istenfélőn élt, erre tessék, itt áll csupasz combbal a bámészkodók előtt!

- Nem volt választás, égett a ház, a szomszédot ki kellett menteni - mondja a ma már az unokájánál, Tápiógyörgyén élő Erzsike néni négy évvel a történtek után. - Tűzbe mennék én még ma is bárkiért, ha az erőm engedné!

Ám Erzsike néni ennél is többet tett. Miután a szomszéd háza leégett, befogadta a fedél nélkül maradt fiatalembert. A férfi két évig élt a megmentőjénél.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 1518
  • e Hónap: 3413
  • e Év: 54204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.