Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Megdöbbentően rossz helyzetben vagyunk!
  2012-06-06 21:42:18, szerda
 
  Megdöbbentően rossz helyzetben vagyunk!

A KSH 2012. június 6-i közleményét a megélhetésről, és 2012. február 21-i közleményét a fizetésekről hasonlítjuk össze. Ijesztő a kép.



Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83 941 forint volt Magyarországon, vagyis legkevesebb ennyiből tudott megélni tavaly egy átlagos magyar. Az összeg 6,6 százalékkal magasabb, mint 2010-ben.

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 141 800 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 98 900, a szellemi foglalkozásúaké 185 800) forint volt, ami 1,6 százalékkal magasabb az előző évinél.

Mit is nézzünk, mit is számoljunk, melyik adat a legsiralmasabb? A 6,6%-os megélhetési változáshoz mért 1,6%-os fizetésnövekedést? A fizikai dolgozóknak a létminimum 20%-át meghaladó átlagfizetését? A szellemi foglakozásúak 2 ember létminimumát épphogycsak meghaladó átlagfizetését? Ha ehhez hozzáveszük, hogy az átlagnyugdíj Magyarországon 2010-ben 88 ezer forint volt, és ez nem nagyon emelkedett, siralmas eredményt kapunk. Természetesen nagyon sok mutató modósítja ezeket a számokat, mégis szomorú a kép ami kirajzolodni látszik.

A középosztály láthatóan csúszik a létminimum felé, a legszegényebbek (pl a 230 ezer közmunkás) pedig alulról ütik azt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mind az állami, mind a magánszférában csökkent az állások száma, még ijesztőbb képet kapunk.

Az összes adat minden szférában csökkenő bérnövekedésről és növekvő kiadásokról számol be. Miközben a kiadási oldalon egyre nő a lakhatásra és az élemiszerekre költött pénz aránya, addig az egyéb fogyasztási cikkeké csökken, ami nem ígér semmit jót a gazdaság beindítása és a belső fogyasztás szempontjából - azaz minden adat az egykulcsós adó elszegényítő és fogyasztáscsökkentő hatását mutatja. És akkor a segélyen élőket, a munka, megélhetés nélkülieket, a szociális ellátásban részesülőket még nem is néztük.


http://magyarinfo.blog.hu/2012/06/06/megdobbentoen_rossz_helyzetben_vagyunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem magán kezdi a spórolást az Országgyűlés
  2012-06-06 21:35:47, szerda
 
  Nem magán kezdi a spórolást az Országgyűlés


Szerző: zero - 2012.06.06. 11:02

Az Országgyűlési Hivatal elkészítette a 2013-ra szóló költségvetésüket.

A 2012-ben kapott 21 milliárdos támogatáson felül a következő összegeket kéri az Országgyűlési Hivatal:
- a képviselői, illetve a képviselő-alkalmazotti juttatások kifizetése: +252 millió forint
- Kossuth tér rekonstrukciója: + 6,54 milliárd forint
-a Kossuth téren lévő MTESZ székházának felújítása, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi
Minisztérium korhű tetőzetének visszaállítása: 1,3 milliárd forint
- Országgyűlés homlokzati felújítása: + 1,68 milliárd forint
- A Költségvetési Tanács elnökének juttatása: + 44,9 millió forint
- Schmitt Pál volt köztársasági elnök adományozási kerete: + 73 millió forint


Ezenkívül 2013. január 1-án megalakul az Országgyűlési Őrség, Kövér László házelnök fennhatósága alatt.
Az Országgyűlési Hivatal az őrség működéséhez 2,362 milliárd forintot igényel 11 hónapra, mivel a 2013 januári költséget még a Belügyminisztérium fogja állni. Az Őrség 349 fős lesz, ugyanis ennyi főre igényelték ezt az összeget.

Mint ismert, Orbán Viktor szeretné megszüntetni a pártok állami támogatását, a "költségvetés rossz helyzetére" hivatkozva. Ez az összes 2,3 milliárd forint, vagyis kevesebb, amit elköltenek Kövér Laci új játékszerére, az Országgyűlési Őrségre ...

A végén összeadva a 2012-es évi 21 milliárd 2013-ban 33,8 milliárdra ugrik fel.
Rossz a költségvetés helyzete, spórolni kell....

http://vastagbor.blog.hu/2012/06/06/sporol_az_orszaggyules#more4568491
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis magyar demagógrácia
  2012-06-06 21:32:09, szerda
 
  Kis magyar demagógrácia

bastya | 2012-06-02 15:56:31 |

Kiszivárgott az újabb nemzeti konzultáció:



Forrás: eszef.hu

A legtöbb embernek már első osztályban megtanítják azt, hogy egyértelmű dolgokat felesleges megkérdeznie. Mások szerint néhány jól időzített felesleges kérdéssel akár négy év teljes munkáját is ki lehet váltani.
Vannak, akik szerint az lenne méltányos, ha parlamenti politikusaink a megszokott ruhadarabok helyett udvari bolond jelmezt viselnének a felszólalások alatt. Mások szerint a parlamenti közvetítés kamera-állásain kellene úgy változtatni, hogy ne lehessen megszámolni, hány képviselő vesz részt a vitán.
Vannak, akik azt javasolják, hogy a kormánynak további adónemeket kellene bevezetnie a közteherviselés kiterjesztéséhez, ilyen például a ,,macskaadó", a ,,súlyarányos járda-használati adó", illetve a minden Magyarországon élő emberre egyaránt bevezetendő ,,élet adó". Mások szerint akármennyire buták ezek a magyarok, azért mindent az ő torkukon sem lehet letolni.
Vannak, akik szerint a magyar kormánynak kiemelten támogatnia kellene a Magyarországon élő emberek életének élhetővé tételét. Mások szerint erre semmi szükség, hiszen az ő életszínvonaluk a rendszerváltás óta évről évre magától emelkedik.
Vannak, akik szerint szükséges a minimálbér folyamatos emelése a magyar emberek biztonságos megélhetése érdekében. Mások már annak is örülnek, hogyha akad egy viszonylag biztos munkahely, ahol napi tizenkét órában éhbérért kiköphetik a belüket.
Vannak, akik azt javasolják, hogy az államnak több eszközzel, jobban kellene segítenie a fiatalok elhelyezkedését. Mások szerint ennek semmi értelme, mivel a Nemzetközi Agyelszívó Intézet jelenleg is kínál alternatívákat a tehetséges magyarországi fiataloknak.
Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is. Mások már annak is örülnének, ha a jelenlegi benzinárak mellett naponta nem csak három buszjárat kötné össze lakhelyüket a külvilággal.
Vannak, akik szerint Magyarországon minimális ráfordítással, külföldi tőke nélkül is lehetséges lenne a termelőipar felvirágoztatása, elsősorban a természetes erőforrásaink kihasználásával. Mások egyetértenek Örkény István ma is érvényes szavaival: ,,Lófasz lesz itt, nem acél!"

Felhívjuk a tisztelt választópolgárok figyelmét, hogy a kérdésekre a feldolgozók munkájának megkönnyítése végett csakis az alábbi EGYHANGÚ válaszok adhatóak:


Igen, szerintem is vannak, akik így gondolják.
Nem, de ha anyagi előnyöm származna belőle, akkor igen.
Tartózkodom, ugyanis épp forradalmat szervezek a garázsban.

Kisbetűs lábjegyzet: a nemzeti konzultáció végeredménye teljesen független a válaszadók véleményétől, a kérdőív kitöltése után senki sem fog jobban élni, mint négy éve.

Éljen soká a magyar demagógrácia!

Horváth S. Rajmund
- Sigmund Smog alkotói társulás -
http://sigmundsmog.wordpress.com


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianont legalább annyira önmagunknak köszönhetjük, mint köz
  2012-06-06 21:28:45, szerda
 
 
Trianont legalább annyira önmagunknak köszönhetjük, mint közismert ellenségeinknek
2012. június 04. 11:33
Ifj. Tompó László - Hunhír.info


,,Állíthatunk akárhány tríanoni emlékművet, mondhatunk bárhány beszédet okairól s következményeiről, ha nincs felelős magyar kormányzat és művelődési propaganda, amely akkor elrabolt országrészeink visszaadását legalább felvetné nemzetközi színtéren." Ezt mondják mindazok, akik egyre nagyobb aggodalommal szemlélik (különösen Nyirő József újratemetése megakadályozása kapcsán erélyes magyar válaszlépéseket kívánva) a Szabó Dezső által annyiszor ostorozott magyar tunyaságot, a gyakorta a kisebb ellenlépések megtételétől is ódzkodást, felidézve ezzel Fekete István rovatunkban már számtalanszor elismételt igazságát, hogy emiatt Trianont legalább annyira önmagunknak köszönhetjük, mint közismert ellenségeinknek.

Aki iménti következtetésünket netán eleve túlzásnak tartaná, annak figyelmébe ajánljuk 1940-ben megjelent, 1946-ban betiltott regényét, a Zsellérek"-et, amelyből kiderül, érdekérvényesítésünk hiánya egyáltalán nem közelmúltbeli örökség, hiszen társadalmunk öntudata már a közmédiában-közoktatásban mindmáig misztifikált kiegyezés után ijesztően meggyengült azáltal, hogy

,,kivándorló irodákat állítottak fel állami segédlettel, nemzetrontó újságokat pénzeltek verejtékes adókból, megölték a kisipart és a céheket, pedig ezekből kellett volna a kivénhedt, földje vesztett középosztály helyett egy új, gerinces középosztályt kinöveszteni. Ehelyett csináltak egy hazátlan, vallástalan, nemzetközi proletár munkásságot, mely az első alkalommal belemart az országba".

E néhány sorból alighanem többet megtudunk bizony országunk kilencvenkét évvel ezelőtti amputálásának annyira fájóan időszerű okáról, mint akármelyik történelemkönyvből, nem is szólva a regényben az író történelemlátását megszemélyesítő Koltóy tanár úr szavairól, aki így magyarázta el tanítványainak, hogy miként váltunk közömbössé az országunkat megirigylők propagandájával szemben:

,,Nekünk azt tanították, hogy a háborút karddal, puskával, ágyúval kell megvívni, és nem vettük észre, hogy a fegyvereket kivette kezünkből a betű, az a sok kis ólombetű, a könyv, az újság, a plakát, a röpcédulák", vagy ha mégis, már későn, akárcsak azt, hova vezet, ha hagyjuk, hogy a Kaufmannok kezéből a Braunokéba, az övékéből a Strasszerekébe vándoroljon a mi munkánk verítéke.

Ilyetén, ahogyan ezt Baróti Szabó Dávid mellesleg már 1790-ben megírta versében (,,Egy ledőlt diófához"), ,,Nem volt külerőszak: ott benn / Önmagadban volt megölő mirigyed / S titkos elejtőd.", így egyáltalán nem csoda, hogy ,,Ím egész bélig gyökered kirágták / A gonosz férgek, s az elett odúba / Hangyabolyt hittak! Mi nyüzsögve járnak / Most is alattad!". A kérdés persze már csak az, hogy mégis meddig?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=54435






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország és a zsidók
  2012-06-06 21:18:19, szerda
 
  Kitekintő - Oroszország és a zsidók


2012. 06. 5. kedd. - 19:36 Az oroszországi zsidók létszámát háromszázezer és egymillió fő közt adják meg a különböző becslések. (1989 óta több, mint egymillió zsidó vándorolt ki Oroszországból, nagyrészük Izraelbe és az USA-ba.) A zsidók úgy fele Moszkvában él. Az orosz Távol-Keleten fekvő Zsidó Autonóm Terület zsidó lakossága mindössze 77 ezer fő.

A különböző sajtóorgánumok igyekeznek úgy tálalni, mintha napjaink Oroszországa zsidóellenes lenne. Nos, ez nem igaz. Persze az országnak vannak érdekellentétei Izraellel, de ne legyenek kétségeink, Oroszországot is a világhódítók irányítják a háttérből, Putyin elnök is csak az ő jóváhagyásukkal lehet elnök. A helyzet hasonlít a liberalizmus-kommunizmus látszólagos ellentétére, holott mindkettő a kaftánosok érdekeit szolgálja.



"Napjainkban az orosz zsidóság történetének rendkívül pozitív fordulata zajlik. Eltűnt a szovjet korszakból ismert, államilag támogatott antiszemitizmus, teljesen szabad a kivándorlás és akadály nélkül szerveződhet a zsidó közélet" - Cvi Gitelman

"Oroszország az egyik legbiztonságosabb hely Európában a zsidók számára." - Beri Lazar

Nézzük meg részletesen, mi a helyzet! Rengeteg zsidó iskola működik, nemegy közülük izraeli tantervvel, tanárokkal. Több tucat zsidó újság kapható, több száz kulturális egyesület működik. Sőt a hatalomból sem szorultak ki, csupán lecserélődtek az "udvari zsidók".

A Szovjetunió szétbomlása után több zsidó oligarcha tett szert hatalmas vagyonra és befolyásra. Borisz Jelcin alatt ők irányították Oroszországot. Putyin színrelépésével ezen mágnások nagyrésze felismerte, hogy elitcsere következik, és még időben külföldre menekült (pl. Roman Abramovics, Vlagyimir Guszinszkij). Egyesek - pl. Mihail Hodorkovszkij - bízván hatalmukban, pénzükben, politikai pályára próbáltak lépni, mint tudjuk sikertelenül.

Ezért mondják oly sokan, "lám, Putyin leszámolt a zsidókkal." No de kinek a segítségével? Természetesen egy másik zsidó érdekcsoport áll a háttérben.

A hatalom a Berl Lazar irányította, 1997-ben alapított Oroszországi Zsidó Szervezetek Szövetsége (FEOR) kezébe csúszott át. A Lubavics-szektás Lazar és társai pénzt nem sajnálva építették ki közösségeiket, szerte Oroszországban. Saját bevallásuk szerint csak Moszkvában 130 ezer zsidóval állnak kapcsolatban. Országszerte több ezer gyermek jár Chabad óvodába, tízezer pedig Chabad iskolába. A FEOR költségvetése évi 35 millió dollár körül mozog.



Lazar és Putyin

Idén Moszkvában már három héttel pészách előtt megkezdték a macesz kiosztását az ottani zsidóknak. Lazar 430 tonnányi(!) kóser élelmiszert rendelt külföldről a nyolcnapos ünnepre. A mennyiségből következtethetünk a világhódítók létszámára.

Amikor Vlagyimir Guszinszkij az antiszemita kártyát próbálta meg előhúzni Putyinnal szemben, a FEOR teljes mellszélességgel állt az elnök mellé. A hála természetesen nem maradt el, pl. a főváros egy tízmillió dollár értékű telket adományozott részükre, hogy felépítsék közösségi centrumukat, sőt az elnök is támogatásáról biztosította a tervet, és a televízió nyilvánossága előtt egy havi fizetését is felajánlotta az átalakítás költségeire. De az nagyberuházások mögött is általában az oroszajkú zsidók állnak.

A világhódítók Oroszországban is a háttérben vannak, ám egy-egy ilyen gesztus nyilvánvalóvá teszi valódi szerepüket. Vjacseszlav Mose Kantor az Európai Zsidó Kongresszus elnöke is többször nevezte Putyint jó barátjának. Vlagyimir Putyin is kijelentette, köszönettel tartozik a zsidóknak, hogy "aktív részvételükkel elősegítik Oroszország integrációját a nemzetközi gazdasági életbe."

Kiss Gyula - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/kitekinto-oroszorszag-es-a-zsidok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína már a görög kiugrásra készül
  2012-06-06 21:16:01, szerda
 
  Kína már a görög kiugrásra készül

2012. 06. 6. szerda. - 06:37

A kínai vezetés válaszokat készít elő a görögök eurózónából való esetleges kilépésének következményeire, vezető kínai közgazdászok szerint ugyanis ez a világgazdaságot újabb recesszióba döntheti - értesült a China Daily napilap. Az információt a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság nemzetközi gazdaságtudományi kutatóintézetének igazgatója is megerősítette.

Egy önmagát megnevezni nem kívánó kínai közgazdász a lapnak azt mondta: tanulmányozzák az esetleges görög kilépés hatását az árfolyammozgásokra, a tőkeáramlásra és a kereskedelemre. A témán az értesülések szerint egyebek közt a pénzügyminisztérium és a kereskedelmi minisztérium dolgozik.

A június 17-re kiírt görög választásnak közvetlen hatása lesz a kínai gazdaságra, ha annak következtében Görögország kilépne az eurózónából - vélik az elemzők. A kilépés mindenekelőtt az Európai Unió országait érintené negatívan, a közösségi gazdasági növekedés mínuszba fordulna emiatt az idén, és a hosszú távú növekedési kilátásokra is árnyékot vethet. A hatás világszerte, így az Egyesült Államokban, Japánban és Kínában is érezhető lenne - teszik hozzá a szakemberek.

"A kínai gazdaság elég erős ahhoz, hogy bármilyen eurózónában fellépő vészhelyzetet kezelni tudjon" - mondta Csang Jan-seng, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság akadémiai bizottságának főtitkára. "A következmények kezelhetőek lesznek, akkor is, ha a legrosszabb forgatókönyv következik be, és Görögország elhagyja az eurózónát" - tette hozzá Csang, aki szerint egy, a 2008-ashoz hasonló nagyságú gazdasági ösztönző csomag bevezetésére nem lesz szükség.

Kérdéses a Görögországban beruházó kínai vállalatok sorsa és a görög események rájuk gyakorolt hatása is. A legnagyobbak közt van például a Cosco kínai hajózási konglomerátum, amely 2008-ban 4,2 milliárd euróért megvásárolta a pireuszi konténerterminál 35 éves üzemeltetési jogát.

(privátbankár)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/kina-mar-a-gorog-kiugrasra-keszul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.