|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2012-06-08 22:09:13, péntek
|
|
|
Az élet túl rövid. A harag a tökéletes boldogság elvesztegetett pillanata. Nevess, mikor tudsz. Kérj bocsánatot, mikor kell. Engedd el, amit nem tudsz megváltoztatni. Szeress szívből és bocsáss meg gyorsan. Élj a lehetőségekkel és semmit ne bánj meg. Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalan légy. A jóval együtt a rosszat is el kell fogadnod. Mosolyogj, mikor szomorú vagy. Szeresd azt, ami mindig veled van. Emlékezz arra, amid volt. Mindig bocsáss meg és tanulj a hibáidból. Az emberek változnak és a dolgok rosszra fordulnak, de soha ne felejtsd el, az élet mindig megy tovább! |
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2012-06-08 21:53:08, péntek
|
|
|
hozzávalók 6 főre
Tésztához:
50 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
késhegynyi só
10 dkg cukor
30 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 ek tejföl
Töltelékhez:
1 kg magozott cseresznye
10 dkg dió vagy 5 ek zsemlemorzsa
2-3 ek cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
Tetejére:
1 tojás
Omlós tésztát készítünk, majd fél óráig hideg helyen pinentetjük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Rászórjuk a darált diót és a magozott cseresznyét is egyenletesen elosztjuk.
Ízlés szerint fahéjjal, majd cukorral meghintjük
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a cseresznyék tetejére.
Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk.
Előmelegített sütőben sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2012-06-08 21:33:30, péntek
|
|
|
750 g friss csiperkegomba , szeletelve
2 csokor újhagyma, felkarikázva, zöld résszel
2 duci gerezd fokhagyma, áttörve
1 kk tengeri só
2 kk frissen őrölt tarka bors (ízlés szerint)
600 g zsenge friss zöldborsó vagy mirelit
2 ek olívaolaj
2 tubus natúr tömlős krémsajt
10-15 dkg füstölt sajt reszelve
kb. 3-4 dl víz
2-3 szál friss zellerzöld, finomra vágva
A gombát tisztítsuk meg, és vastagabb szeletekre vágjuk.
Az olajon a felkarikázott újhagymát (zöld része is), fokhagymát áttörve, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, kb. 2 perc, beletesszük a vastagabbra szeletelt gombát (a tönkjét is beleszeleteljük), a zöldborsót, vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és őrölt borssal.
Teszünk bele finomra vágott zellerzöldet, petrezselymet, tárkonyt, és főzzük kb. 20-25 percig 150-160 fokon fedő alatt, kóstoljuk, ha készen van, puha, belenyomjuk a két tömlős natúr ömlesztett sajtot, és a reszelt füstölt sajtot, pár percig főzzük. Készen van.
Felöntjük a tejszínnel, keverés mellett összeforraljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, ha felforrt, pár perc főzés után készen van, kikapcsoljuk.
Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, és a szósszal együtt tálaljuk vagy egymás mellett vagy összeforgatva.
Tálaláskor a felhasznált fűszerzölddel díszítsük |
|
|
0 komment
, kategória: főételek |
|
|
|
|
|
2012-06-08 21:19:18, péntek
|
|
|
hozzávalók 3 főre
1/2 kg apró újkrumpli
1/4 kg kifejtett zöldborsó
6 szelet bacon
1 csokor petrezselyem
fél citrom leve
olívaolaj
elkészítés
A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
Azonnal tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: főételek |
|
|
|
|
|
2012-06-08 21:05:45, péntek
|
|
|
3 nagyobb sárgarépa
4-5 közepes fehérrépa
25 dkg zsenge zöldborsó
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 db (bio) zöldségleveskocka
1 ek szárított zölsdégkeverék
2 ek (köles)liszt (én köleslisztet használok, így gluténmentes és csomómentes)
kevés olívaolaj
só
őrölt bors
elkészítés
Kevés olívaolajon, kb. 1dl vízzel feltesszük a vékonyra szeletelt répákat és a zöldborsót párolódni. Hozzáadjuk a leveskockát és a szárított zöldségkeveréket. Kb. 5-6 percig fedő alatt finoman pároljuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségeket épp ellepje, ízlés szerint sózzuk és puhára főzzük.
A végén a tejszínben csomómentesen elkevert liszttel besűrítjük, ízlés szerint borsozzuk, és beleszórjuk a felaprított petrezselymet.
Fedő alatt még nagyon lassú tűzön 2-3 percig rotyogtatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: főételek |
|
|
|
|
|
2012-06-08 13:03:57, péntek
|
|
|
Mi az, hogy boldogság? Egy biztos: semmiképpen sem valami tartós állapot. A boldogság extázis, egy fölszikrázó pillanat az ember életében - ám ezek a fölszikrázó pillanatok nagyon hamar kihunynak. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor föllőnek egy rakétát, és az egy pillanatra bevilágítja a tájat, aztán kialszik, és megint sötét lesz. A boldogság pillanatai is bevilágítják az ember életét egy rövid időre. Ami tartós állapot lehet, az az elégedettség.
Popper Péter: Lélekrágcsálók
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2012. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
53 db bejegyzés |
e év: |
488 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1477
- e Hét: 3376
- e Hónap: 7780
- e Év: 39509
|
|
|