Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Emese álma
  2012-07-30 21:04:29, hétfő
 
  Emese álma

Valamikor réges-régen élt a kék vizű tó mellett, a magyarok régi hazájában egy öregember. Ögyek volt a neve, feleségét pedig Emesének hívták.

Egyszer Emese elaludt a sátrában, és igen szépet álmodott.

Azt álmodta, hogy leszállott fejére egy turulmadár, a csőrével megérintette szépen, gyöngéden az ajkát, s abban a pillanatban ezüstpatak eredt meg Emese méhéből, de olyan szép patak, hogy gyönyörűséges volt nézni. Az ezüstpatak folyt, folyt, nőttön-nőtt, ide-oda kígyózott, s végre valóságos folyam lett belőle. Mind arra folyt, amerre a Nap nyugszik le.

Ezt álmodta Emese.

Egy öreg, fehérszakállú ember eljött Ögyekhez, mintha csak az Isten küldötte volna. Emese elmondotta az álmát, s kérte, hogy fejtse meg neki, mit jelent.

Hát az öregember nagyon csodálatos dolgokat mondott.

Azt jelenti az álmod, édes lányom mondta a bölcs öregember, hogy neked egy fiacskád fog születni, s az fölkerekedik a magyarokkal, s mint az ezüstpatak, megy napnyugatfelé. Azért megy, hogy új hazát keressen a magyaroknak. Az új haza szebb lesz, mint ez a mostani. A patakból folyam lett, úgy álmodtad, leányom, a kis magyar seregből pedig, mire az új hazába ér a fiad, erős, nagy nemzet lesz.

Áldjon meg az Isten téged ezért a szép álomért!

És az öregember igazat mondott. Emesének fia született, s ezt a fiút elnevezték Álmosnak.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
vicc?
  2012-07-30 13:05:15, hétfő
 
 
Egy a napon egy gazdag német turista érkezik egy görög szigetre és megáll egy kis hotelnél.
Mondja a tulajdonosnak, hogy szívesen megnézné a hotelben található szobákat és aztán,ha megfelel valamelyik, kibérelné egy éjszakára. Kaucióként letesz a pultra 100 euro-t, a tulajdonos pedig átad neki egy pár szobakulcsot.

1.) Amikor a látogató felmegy lépcsőn, a tulaj fogja pénzt és rohan a szomszédos henteshez hogy kifizesse tartozását.
2.) A hentes fogja a 100 euro-t és szalad a paraszthoz kifizetni a tartozását.
3.) A paraszt felkapja a pénzt és rohan a szövetkezeti raktárba a tartozását rendezni.
4.) Az ott lévő ember rohan a pénzzel gyorsan a kocsmába és rendezi a tartozását.
5.) A kocsmáros odacsúsztatja a pénzt a kocsmában ülő kurvának, akinek a szolgáltatásait;ebben
az ínséges időben hitelbe vette igénybe.
6.) A kurva elteszi a pénzt és szalad a hotelbe, hogy kifizethesse az elmaradt szoba-bérleti;díjakat.
7.) A hotel tulajdonosa visszateszi a pénzt a pultra.
Ebben a pillanatban a turista visszaérkezik a hotel halljába és közli, sajnos egyik szoba sem felel meg neki. Fogja a 100 euro-t és elhagyja a szigetet.

Senki nem termelt semmit.
Senki nem keresett semmit.
Minden résztvevő rendezte a tartozását és optimistán tekint a jövőbe.
Most már tudjátok : ilyen egyszerűen működik az EU-s mentőcsomag is.

 
 
0 komment , kategória:  Humormorzsa  
Gyónjuk meg a különbséget!
  2012-07-30 11:51:25, hétfő
 
  Gyónjuk meg a különbséget!

Sokan mondják magukról, hogy jó emberek, s valójában nincs is bűnük. De ha megkérdeznénk őket, hogy szentek-e, hevesen tiltakoznának.

Talán egy megoldás e ragacsos átlagosság leküzdésére: gyónjuk meg a különbözetet. Azt a különbséget, amely az aktuális lelkiállapot és az életszentség között megvan. Mert hogy tudunk róla, az biztos, hiszen milyen hevesen tiltakozunk, amikor valaki szentnek akar tekinteni. Persze az is igaz, hogy a szentek sose nevezik magukat szentnek, nagyon is érzik a lelki gravitációt, amely lefelé húz.

A gyónásnak ez a sajátossága arra is rátereli figyelmünket, hogy a gyónás elsősorban nem bűnlajstrom, hanem inkább annak az újrafogalmazása, hogy mi a különbség közöttem és Krisztus között. Erre a különbségtételre azért vagyunk képesek, mert ugyanaz a Lélek lakik bennünk. Ezért van mit gyónni egy-két hét után is, de ezért lehetséges újra kezdeni harminc-negyven év után is.

Sánta János atya
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Halálos golyócskák
  2012-07-30 11:48:06, hétfő
 
  Halálos golyócskák
A mexikói férfi, aki egy dél-arizonai szeméttelepen ócskavasat pakolt rozzant kisteherautójára, izgatott volt. Ez a nagy fogás azt eredményezi, hogy étel kerül az asztalra és pénz a zsebbe, amint a vasat készpénzre váltja a mexikói vas- újrahasznosítónál.
Ahogy a kocsi az autópályára fordult, egy régi fogászati röntgenkészülékből kis acélgolyócskák gurultak ki és szaladtak szét a kocsi bordás rakterén. Ezek az apró radioaktív golyócskák ott pattogtak az elmozduló fémlemezek között, és ide-oda gurultak a platón. Némelyik az úttesten landolt.
Mihelyt pesóvá változott az ócskavas, a férfi visszasietett a falujába, s közben még mindig fémgolyócskák gurultak a plató bordái között. Nem telt bele sok idő, és a gyermekek felfedezték a csillogó, fényes kincset - és a golyózás népszerű lett a faluban. Az üveggyöngyök, macskaszemek, apróságok mellett a kis golyók lettek a legáhítottabb kincsek minden gyermek gyűjteményében.
Nemsokára a helyiek közül sokan hasonló tünetekre kezdtek panaszkodni: vöröses kiütés, kimerültség, hajhullás, hányás. Hónapok teltek el, és több haláleset is bekövetkezett a faluban, mire felfedezték az okot: emberek tucatjai szenvedtek súlyos sugárfertőzésben.
A kicsi szép golyókról, amelyeket tartogattak, eladtak, és kincsként őriztek, kiderült, hogy nemcsak elragadóak, hanem halálosak is.

A bűn nagyon hasonlít ezekre a fémgolyócskákra. Bár sokszor úgy tűnik, hogy ártalmatlan, ártatlan, és nagyszerű szórakozás vele játszani, azonban mindig halálos méreg.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Bölcsesség
  2012-07-30 11:45:05, hétfő
 
 
Örök Atya, add meg nekem hatalmadat, hogy mindenhová beléphessek...

Ha beléphetnék minden szívbe, rajta lennék, hogy beléjük hatoljon a szeretet.

Ó, örök Atya, add, hogy legalább néhány lelket meghódítson ez a szeretet, hiszen ezzel megkapnak minden kincset, nélküle viszont nincs semmi igazi jóban részük.

Ó, ha életemet adhatnám, ha föláldozhatnám magam azért, hogy néhány ember megszerezze ezt a szeretetet, ó, milyen szívesen tenném!

Atyám öntsd lelkedet a szívekbe. Ámen.

Pazzi Szent Magdolna
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Mese a szenvedés megszüntetéséről
  2012-07-29 20:40:33, vasárnap
 
  Mese a szenvedés megszüntetéséről


Van egy híres indiai mese a vak és a nyomorék harcáról, amit bizonyára mindannyian élvezni fogtok. Így hangzik: egy messzi faluban élt egyszer két elszánt ellenség. Az egyikük vak volt, a másik nyomorék. Egyszerűen nem jöttek ki egymással. Nem számított, mit csinált az egyik, az feldühítette a másikat, és fordítva.

Ez a harcévekig tartott, és kettejük viszonya egyre inkább elmérgesedett.

Aztán a sors úgy hozta, hogy egy forró és száraz nyári napon szörnyű tűz ütött ki a faluban,elemésztve mindent, ami az útjába került. A falusiak rémülten menekültek, mert semmi nem állíthatta meg a poklot. A pánik közepette a vakról és a nyomorékról mindenki megfeledkezett, és magukra hagyták őket.

Most igen nagy bajban voltak. A vak nem tudta, merre menjen a tűz elől, a nyomorék viszont, aki látta az utat, nem tudott semmit tenni a menekülés érdekében.

Úgyhogy mindketten csapdában voltak. Szerencséjükre az életkedvük erősebb volt, mint egymás iránti gyűlöletük, ezért eldöntötték, hogy együtt fognak megmenekülni. A vak a

vállára vette a nyomorékot, aki irányította őt, hogy merre van a menekülés útja. Így, csapatként dolgozva sikerrel jártak, és össze is barátkoztak.

Ki a vak és ki a nyomorék?

A vak az elméd, a nyomorék a szíved. És mi a tűz? A tűz a szenvedés. Az elméd az eszköz, amivel mozogsz, cselekszel, de az elme vak, és nem tudja, merre menjen. Állandóan vitázik, mérlegeli az érveket, azon gondolkodik, hogy mit nyerhet vagy veszíthet, hogy megtegyen-e vagy ne tegyen meg valamit.

A szív viszont világosan látja a helyes megoldást, de nincs módja arra, hogy cselekedjen. Ezért szükségük van egymásra. De, ami még fontosabb, a szívnek az elme fölött kell elhelyezkednie, ahogy a nyomorék a vak ember vállán. Míg a szív mutatja az utat, az elme intelligenssé válik. Adjuk meg a szívnek az elsőbbségét, és akkor bölcsesség vezet majd biztonságosan a szenvedésből kivezető úton. Mese a szenvedés megszüntetéséről


Van egy híres indiai mese a vak és a nyomorék harcáról, amit bizonyára mindannyian élvezni fogtok. Így hangzik: egy messzi faluban élt egyszer két elszánt ellenség. Az egyikük vak volt, a másik nyomorék. Egyszerűen nem jöttek ki egymással. Nem számított, mit csinált az egyik, az feldühítette a másikat, és fordítva.

Ez a harcévekig tartott, és kettejük viszonya egyre inkább elmérgesedett.

Aztán a sors úgy hozta, hogy egy forró és száraz nyári napon szörnyű tűz ütott ki a faluban,elemésztve mindent, ami az útjába került. A falusiak rémülten menekültek, mert semmi nem állíthatta meg a poklot. A pánik közepette a vakról és a nyomorékról mindenki megfeledkezett, és magukra hagyták őket.

Most igen nagy bajban voltak. A vak nem tudta, merre menjen a tűz elől, a nyomorék viszont, aki látta az utat, nem tudott semmit tenni a menekülés érdekében.

Úgyhogy mindketten csapdában voltak. Szerencséjükre az életkedvük erősebb volt, mint egymás iránti gyűlöletük, ezért eldöntötték, hogy együtt fognak megmenekülni. A vak a

vállára vette a nyomorékot, aki irányította őt, hogy merre van a menekülés útja. Így, csapatként dolgozva sikerrel jártak, és össze is bartákoztak.

Ki a vak és ki a nyomorék?

A vak az elméd, a nyomorék a szíved. És mi a tűz? A tűz a szenvedés. Az elméd az eszköz, amivel mozogsz, cselekszel, de az elme vak, és nem tudja, merre menjen. Állandóan vitázik, mérlegeli az érveket, azon goldolkodik, hogy mit nyerhet vagy veszíthet, hogy megtegyen-e vagy ne tegyen meg valamit.

A szív viszont világosan látja a helyes megoldást, de nincs módja arra, hogy cselekdejen. Ezért szükségük van egymásra. De, ami még fontosabb, a szívnek az elme fölött kell elhelyezkednie, ahogy a nyomorék a vak ember vállán. Míg a szív mutatja az utat, az elme intelligenssé válik. Adjuk meg a szívnek az elsőbbségét, és akkor bölcsesség vezet majd biztonságosan a szenvedésből kivezető úton.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Ima szeretteimért.
  2012-07-28 21:23:28, szombat
 
 
Atyám, őrizd, óvd a bajtól azokat, akiket különösen szeretek!
Úgy vigyázz rájuk, mint az én szívemre, melyben nevüket őrzöm!
Tartsd tőlük távol a kísértéseket, és térítsd őket arra az útra,
amely a te dicsőségedbe vezet!
Ha szívüket a bánat nyomja, tedd őket kitartóvá!
Tudjanak bízni, remélni segítő, megszentelő kegyelmedben!
Adj nekik nyugodt éjszakát, zavartalan álmot,
reggel pedig újra rajtuk pihenjen tetszésed.
Élvezzék a föld örömeit, amelyeket a tiszta lelkek számára készítettél,
és vezesd őket egyszer országodba, hogy ott egyesülve a szeretetben
együtt dicsérhessük szent nevedet mindörökké!

Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Újra a Citromról!
  2012-07-28 21:09:54, szombat
 
  Kaptam megosztom!
Most olvasd el !!!!

Az alábbi cikk Dr Dezsényi Emese doktornőtől jött, aki mentő-
és
katasztrófavédelmi orvos

A CITROM 10.000-szer erősebb mint a KEMOTERÁPIA
Elnézést kérek, hogy eddig nem fordítottam le, most veszem a
fáradságot, hogy ingyen és
bérmentve lefordítsam mindazoknak, akik nem tudnak angolul.

Figyelem: ami zárójelbe van téve ( ), az mind az én
magyarázatom.
Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) lehet pl; enni, és
készíthetünk citromfürdőt,
különösen a test befolyásolt területein (ott ahol rákos).
(A citrom minden fajtája rendkívül hasznos a rákbetegségek
kezelésében,ill. megelőzésében.)
Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek, hogy szopogassák,
vagy
tegyél a pohár vizedbe
egy pár szeletet, ezzel is megelőzheted a rákot.
Ha valakit ismersz, aki ezt még nem tudja, kérlek, hogy küldd
el
nekik, mert óriási
szívességet teszel nekik azzal, hogy tudatod velük ezt.
A Citrom "Citrus", ez egy csodálatos termék ami MEGÖLI A
RÁKSEJTEKET,< WBR>>
10.000-szer ERŐSEBB MINT A KEMOTERÁPIA.
Miért nem tudjuk mi ezt ???

Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek érdekeltek egy
szintetikus verzió elkészítésében,
ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik.
Te most úgy segíthetsz a szükségben levő barátaidon, hogy ezt
a
tudomásukra hozod, hogy a
"valódi citromlé" (ami nem laboratóriumban készült) előnyös a
betegségek megelőzésében.
Az íze kellemes és NEM hozza létre azokat a rettentő
kemoterápiai
effektusokat(mellékhatások).
Ha van lehetőséged, hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy
a
teraszodon balkonodon, akkor még ma tedd meg.
Hány ember hal meg azért mert ez egy féltve őrzött titok,
több, mint
gondolnánk.
A multimilliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra
hozni,
mert akkor óriási haszontól
esnének el. Amint tudjátok, a citrom fának nem kell sok hely
és
tudjuk, hogy sok fajta létezik belőle.

A citromot eheted különbözőképpen: megeheted a pépet, a
kipréselt
lét, készíthetsz hűsítő italokat belőle,
sörbet (angolul sorbet), tésztákat, süteményeket.

A citrom sok kiváló tulajdonsággal rendelkezik, de a
legérdekesebb
az, amit a cisztákkal és a
daganatokkal csinál.
Ez a növény egy bizonyított gyógyszer az ÖSSZES RÁKTÍPUS
ELLEN !!!
Egyesek azt mondják, hogy a citrom nagyon hasznos különböző
rákokra.
Anti-mikrobiotikus spektrum (választék) a BAKTÉRIUM, INFEKCIÓ
és
GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE,
az ÉLŐSKÖDŐ PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A VÉRNYOMÁST
SZABÁLYOZZA AMI
TÚL MAGAS,
és ANTIDEPRESSZÁNS is (DEPRESSZIÓ, CSÜGGEDÉS ELLEN). JÓ HATÁSÚ
A
STRESSZ ELLEN, és
az IDEGI ZAVAROK ELLEN !!!
Ennek az információnak a forrása elbűvölő.
A világ legnagyobb gyártójától jön, amely azt mondja, hogy
több mint
20 laboratórium tesztelte már 1970 óta,
és ezeknek a kísérleteknek az eredményei bebizonyították azt,
hogy:
MEGSEMMISÍTI A ROSSZINDULATÚ SEJTEKET.
12 típusú ráknál, beleértve a: VÉGBÉL-, MELL-, PROSZTATA-, >
TÜDŐ-,
és a HASNYÁLMIRIGY-rákot.

Ennek a fának (citromfa) az összetétele valóban azt mutatja,
hogy
10.000-szer jobb mint az ADRIAMYCIN,
gyógyszer amit világszerte használnak a kemoterápiában, ami
lelassítja a rákos sejtek növekedését.
És ami a legérdekesebb, hogy ez a CITROM alapú terápia nem
csak hogy
megöli a rosszindulatú ráksejteket,
de NEM BEFOLYÁSOLJA AZ EGÉSZSÉGES SEJTEKET."

Fordította angolból:
Ifj. Balla Ferenc
+36-70-398-97-07 begin_of_the_skype_highlighting
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Napról napra éld életed
  2012-07-27 11:08:59, péntek
 
 
Nem változtathatjuk meg a múltat;
elég ha nem feledjük a szép emlékeket,
s bölcsességet merítünk egykor elkövetett hibáinkból.
Nem jósolhatjuk meg a jövőt; elég,
ha remélünk és fohászkodunk a legjobbért, a helyesért,
s hiszünk abban, ami vár reánk.
Egyszerre elég megélni egy napot,
élvezve a jelen perceit,
s mindig törekedve arra,
hogy még jobbak,
még kedvesebbek legyünk.

Karen Berry:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2012-07-27 10:12:55, péntek
 
  Ha él még benned a remény a jóra,
vágyakozzál édes Megváltódra.
Ő eljön hozzád és szeretetét adja,
ha a szíved Őt, őszintén akarja.
Csak nyisd imára ajkad s kulcsold össze kezed
s lelked megérintheti az Isteni szívet.
A mennyei tűz átjár, de mégsem éget,
csak tisztít és emel, fel az egekig téged.
Leomlanak a falak, melyek elválasztanak Tőle
s már csak a határtalan szeretetét érzed, ami árad Belőle.
Szabadság ez mely ki nem mondható,
szárnyal a lélek, de szavakba nem foglalható,
s hogy átéld a lét e csodás tiktát,
valld Uradnak, Jézust az Égi Királyt.
Szerelme a tiszta szó, mely az igazság forrásából fakad,
gyógyulás a léleknek, csak ez az igazi vigasz.
Mindig jól és mindig jót, csak Rá emeld tekinteted,
Ő adja a szót s a módot miként cselekedhess.
Örökké Rá figyelj, ez az élet nagy titka
nem engedi, hogy hibázz, csak Benne maradhatsz tiszta.
S mikor hálát adsz mindenért, már nem kötelességből teszed,
szeretete átjár s csordultig lesz szíved,
s ha akarnád sem tudnád tartani magad,
egész lényed hálává válik, pillanatok alatt.
Engedd el könnyeid, mert tisztára mosnak,
s mikor Istenedért sírsz, veled angyalok dalolnak.

Szent Péter
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1484
  • e Hónap: 7856
  • e Év: 58647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.