Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Kanadának is feltűnt a magyar rendőrség cigánybűnpártolása
  2012-07-13 22:43:25, péntek
 
 
Kanadának is feltűnt a magyar rendőrség cigánybűnpártolása

Beküldte Szerkesztő - sze, 11/09/2011 - 21:58

Megdöbbent a kanadai főügyész, mennyire nem tesz semmit a Pintér féle rendőrség az embercsempész szervezett cigánybűnözés ellen. Hát igen. Hazánkban az ávós kutyák és a cionista ügyészség például a Gyurcsány-rezsim ellen küzdő Budaházyék ellen emel vádat terrorizmus és szervezett bűnözés címén, míg a valóban a legszörnyűbb maffiabűncselekményeket, gyilkosságokat elkövető sötét bőrűek ellen szinte soha. Ha lincselnek, rendőrre, orvosra, mentősre vagy civilekre támadnak, vasutat fosztogatnak, kábelt lopnak, szervezetten rabolnak, jellemzően még ekkor is megússzák a legsúlyosabb minősítéseket - szervezett bűnözés, terrorizmus, rasszista alapú támadás - amik pedig életfogytot jelentenének az emberiség pestisének. Helyette például garázdaságot állapítanak meg, és így megússzák pár évvel. Kanadában ezzel szemben a tetvek előzetesben hűsölnek és lábbilincsben hozzák őket a tárgyalásra, írja riportjában az origo.

A magyar nyelvvel, a zavaros vallomásokkal és a magyar hatóságokkal is küzdenek az egyik kanadai bíróságon, ahol az ország legnagyobb emberkereskedelmi ügyét próbálják feltárni, amelynek minden főszereplője cigány. Az egyik gyanúsított ügyvédje szerint oktalanul kelti a "magyar romák" rossz hírét az ügyészség, amely mindent elhitt a tanúknak, igaz, a védelem sem áll betonbiztos lábakon.

- Tudott róla, hogy Magyarországon a testvérével együtt egy csalási és zsarolási ügy miatt 1998 óta körözték?

- Nem tudtam, csak tegnap, itt a bíróságon hallottam először.

- És azt tudta, hogy ezt onnan tudjuk, hogy dokumentumokat találtunk róla a testvére lakásán?

- Én nem tudtam, a bátyámért nem vagyok felelős, csak magamért.

Ez a párbeszéd a bő fekete talárt viselő hamiltoni főügyész, Toni Skarica és a vádlottaknak fenntartott üvegkalickába ültetett D. Gyula között zajlott le a kanadai város, Hamilton bíróságán október 19-én. Az Origó helyszíni riportot készített a bíróságon, ahol október harmadik hetében minden nap Kanada történetének legnagyszabásúbb emberkereskedelmi ügyével foglalkoztak, amelynek főszereplői cigányok.

Az októberi tárgyalásokra azért volt szükség, mert D. Gyula, a cigányokból álló emberkereskedő hálózat egyik előzetesben ülő gyanúsítottja kérvényezte a szabadlábra helyezését, a bírónak erről a kérvényről kell majd döntenie november 10-én. Ez a tárgyalás még csak előszele a tulajdonképpeni pernek, amely 2012 szeptemberében kezdődik majd, és a hatóságok szerint legalább fél évig tart. A harmincas, körözésekor kiadott fotójához képest erősen lefogyott cigány kilenc rokonával együtt több mint egy éve ül előzetes letartóztatásban Kanadában. Azzal gyanúsítják őket, hogy éveken át egy kiterjedt emberkereskedő hálózatot működtettek: szülővárosuk, Pápa környékéről szegény cigókat toboroztak, akiket Kanadába utaztattak egy jobb élet ígéretével, akiknek ehelyett pincékben elhelyezett matracokon kellett aludniuk, és fizetés nélkül dolgoztatták őket. Mindegyik érintett a fajtársaik közül kerül ki, és érkezésükkor a származásukra hivatkozva menedékkérelmet nyújtottak be a kanadai hatóságokhoz.

"A lényeg, hogy nem bűnös"

"Ez nem a Pokol Angyalai, nem a maffia, de mégis, mi szervezett bűnözésnek tartjuk" - mondta az Origónak adott interjújában a főügyész a második tárgyalási nap után. A nyomozók szerinte némi hezitálás után döntöttek úgy, hogy az emberkereskedelem mellett a szervezett bűnözés tényállását is megjelölik a cigány családok tagjaival szemben. Mindkettő rendkívül súlyos vádpont, mert akár életfogytiglani börtönnel is büntethető.

A bírósági tárgyalóterembe mindennap lábbilincsben hozták és vitték az őrök D. Gyulát. Mindennap ott ült a teremben a felesége és két fia, valamint több rokon. Egymás között cigányul beszélgettek. A rokonok előbb nyilatkoztak az Origónak, majd az egyik gyanúsított ügyvédjének kérésére visszavonták nyilatkozatukat. D. Gyula felesége végül csak annyit volt hajlandó kijelenteni: "A lényeg, hogy a férjem nem bűnös."

A folyamatos magyar tolmácsolás miatt lassan haladó tárgyalás közben a kanadaiak - a főügyész, a nyomozó, és a D. Gyulát védő ügyvéd - végig keményen küzdöttek a magyar nevekkel. Nehezen tudták kimondani például a "Gyula" vagy a Gyöngyi" neveket. Amikor D. Gyula ügyvédje már harmadszor sikertelenül próbálkozott a "Baranyai" vezetéknév kiejtésével, feladta a harcot, és megjegyezte: "Elnézést, de ez pont úgy hangzik, mint valami indiai kaja". A fűszeres, rizses ételre, a biryanira gondolhatott.

"Az egész mind hamis vád"

A vád tanújaként Lepa Jankovic, a nyomozást vezető rendőrtiszt szemezgetett a bizonyítékokból, órákon át tartott például a gyanúsítottak közötti rokoni kapcsolatok ismertetése. D. Gyula és más gyanúsítottak által kifizetett repülőjegyeket, meghívóleveleket is bemutattak, melyek egy-egy, az ügyben áldozatként szereplő munkás nevére szóltak. "Elég bizarr, hogy a házkutatások közben ennyi meghívólevelet találtunk, holott azokra nincs is szükség ahhoz, hogy valaki Kanadába utazzon" - jegyezte meg Jankovic.

Az ügyész kérésére a nyomozó a gyanúsítottak vallomásaiból is felolvasott, amikor D. Gyula védője, Paul Slansky felpattant, és hangosan tiltakozni kezdett, mondván, ezeken a napokon csupán az előzetes letartóztatás jogosságáról kellene beszélni, "ennek ellenére az ügyész szabályos tárgyalást csinál belőle, ez megengedhetetlen". A bíró elutasította az ügyvéd tiltakozását, azt a kérését viszont elfogadta, hogy a hatóságok szerint fizetés nélkül dolgoztatott embereket inkább "panaszosnak" nevezzék, mert az "áldozat" szó "eleve ítélkező kifejezés".

A nyomozó csaknem két napon át sorolta az ügy részleteit. "Az egész mind hamis vád" - mondta egyszer hangosan D. Gyula, amikor kivezették a teremből.

Az "áldozatok" is bűnözők

"Megkérném a tisztelt bíróságot, hogy engedjenek haza, hadd legyek a családommal, amíg kiderül az igazság!" - mondta D. Gyula, amikor őt hallgatták meg. Megígérte, hogy egy, a bírósághoz közeli lakásba költöznek, és ha újraindíthatja a vállalkozását, akkor minden hivatalos papírt bemutat arról, hogy nem feketén, hanem legálisan, és fizetésért alkalmaz munkásokat. Az ügyésznek a múltra vonatkozó kérdéseire viszont a legtöbbször "nem tudom"-mal válaszolt. Nem emlékezett, hogy mikor hol lakott, hogy melyik évben körülbelül mennyi volt a cége bevétele, és arra sem, hogy az ő e-mail címéről repülőjegyeket és meghívóleveleket küldtek haza Magyarországra.

Ügyvédje azzal érvelt mellette, hogy számára úgy tűnik, hogy a kanadai rendőrség (RCMP) csak a panaszosok vallomásaira alapozva tekinti emberkereskedelemnek az egész ügyet. Szerinte csak az ő vallomásaikban kerül elő például, hogy dolgozniuk kellett, de nem kaptak érte fizetést, vagy éppen keveset kaptak enni, és nem hagyhatták el a pincéket, ahol laktak. "Azért más is van a kezünkben" - vetette közbe Jankovic. "Önmagában az, hogy valaki kifizeti valaki más repülőjegyét, vagy meghívja az országba, még nem bűncselekmény" - folytatta a védő.

Slansky arról is érdeklődött, hogy a panaszosok vajon nem adtak-e be maguk is hamis menedékkérelmeket Kanadában, nem alaptalanul igényeltek-e egytől egyig segélyt. A nyomozó elismerte, hogy ez így van, de szerinte ezt utasításra tették. "Ezt tőlük tudjuk?" - kérdezte az ügyvéd, a válasz igen volt. Slansky szerint az sem olyan egyértelmű, hogy a munkások nem hagyhatták el a házat, hiszen többen is beszámoltak például egy közös kirándulásról a Niagara-vízeséshez. A védő kérdésére az is kiderült, hogy a panaszosok között három büntetett előéletű van - lopási, csalási ügyeik voltak. Slansky arra is utalt, hogy alig van arra bizonyíték, hogy a munkások ne kaptak volna fizetést, ez is csak a tanúvallomásaikból derül ki.

Havonta 600 dollár a segély

"Tudja, megpróbáltam kiszámolni, vajon mennyit lehet keresni az emberkereskedelemmel. Mondjuk van húsz ember, aki ingyen dolgozik építőipari munkásként - ez a gyanúnk -, és megkeres évente 50-100 ezer dollárt. Húsz munkás után évente akár kétmillió dollárt is kap a vállalkozó, ha ebből nekik nem ad semmit" - mondta Toni Skarica főügyész az Origónak, hozzátéve, hogy ezenkívül ott van még a csekkek ellopására és folyamatos beváltására vonatkozó gyanú is. "A nyomozati anyagokból tudom, hogy fél év alatt összesen csaknem egymillió dollárt érő csekkeket váltottak be" - mondta.
Ehhez viszonyítva Skarica szerint nem olyan nagy költség, hogy a gyanúsítottak a nyomozók szerint kifizették a Magyarországról érkező munkások repülőjegyét. "Mondjuk ezer dollárba kerül egy repülőjegy. Amikor megérkeznek, idehozod őket, berakod a pincédbe, ez egy pennybe sem kerül, legfeljebb az étkezésük. Viszont minden munkás igényel segélyt: ez havonta körülbelül 600 dollár, plusz mindenki kap körülbelül 1000 dollárt az elején, hogy berendezhessen magának egy lakást. Egy hónap alatt visszajön a repülőjegy ára."A bíró orra előtt tartóztattak le egy tanút

D. Gyula mellett tanúskodott az egyik tárgyaláson egy Lajos nevű férfi, aki korábban a D. család alkalmazottja volt, és a mai napig "a Gyuláéknál" lakik a pincében kialakított lakrészben. A férfi azt mondta, annak idején maga fizette a repülőjegyét, érkezésekor menedékjogot kért, aztán D.-ékhez költözött, és egy idő után dolgozott is nekik. Szerinte semmiféle bezártságról nem volt szó, a pincében szobák, fürdőszoba és közösségi helyiség is van, és akkor megy fel az emeletre, amikor csak akar. "Mindig rendesen kaptunk enni, a Gyula felesége főzött nekünk" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte nem igazak egykori lakótársai szavai, akik egyáltalán nem voltak "rabszolgák". "Együtt jártunk bulizni, voltunk a Niagara-vízesésnél is" - mondta.

A nap végén váratlan fordulat állt be, a férfit a tárgyalóterembe érkező rendőrök minden előjel nélkül letartóztatták. Annyit mondtak, hogy parancsuk van erre, megbilincselték és elvitték. Másnap a rendőrök visszahozták, hogy folytathassa a vallomását, akkor derült ki, hogy mi lehetett az ellene felhozott gyanú. Ekkor már a főügyész tett fel neki kérdéseket - néha több mint ötször ugyanazt -, amelyekből kiderült, hogy a hatóságok szerint több visszaélést is elkövethetett a férfi.

A különféle hatóságoknál - a bevándorlási hivatalnál vagy a segélyt folyósító hivatalnál - elmulasztotta bejelenteni a lakcímét, csak egy postaládát jelölt meg elérhetőségként. A főügyész által bemutatott dokumentumokból az is kiderült, hogy miközben már munkavállalási engedélyt szerezve dolgozni kezdett munkásként, nem mondta le a segélyt, holott elvileg arra már nem volt jogosult. "Tudta, hogy ez csalás?" - kérdezte a főügyész az egyre jobban összezavarodó férfitól, aki ezután már nem tudott választ adni arra a kérdésre sem, hogy mekkora összeg szerepelt a tavalyi adóbevallásán, amelyet állítólag elkészített.

A lakosság érzéseire is figyelnie kell a bírónak

Paul Slansky, D. Gyula védője a történtek után az Origónak azt mondta, hogy ugyan valóban vannak a tanújuknak "szavahihetőségi problémái", szerinte azonban az általa elmondottak jól ellentételezik azt, amit a rendőrség és a panaszosok állítanak arról, hogyan éltek D.-ék házában.

A tárgyalóteremben foganatosított letartóztatás pedig az ügyvéd szerint nem lehetett véletlen. "Nem gondolom, hogy az RCMP vagy a CBSA [a határrendészet] most szerzett tudomást arról, hogy elmulasztotta bejelenteni a lakcímváltozást. Az ügyész talán nem tudott erről, de a rendőrség biztosan, mégis vártak. És a bíró orra előtt csinálták, hátha ettől kevésbé megbízható személynek tűnik majd. Lehet, hogy megszegte a szabályokat, lehet, hogy nem. De a tény, hogy ilyen körülmények között tartóztatták le, szerintem két dolgot jelenthet: vagy a tanút akarták a vallomása megváltoztatására bírni, vagy a bírót befolyásolni, hogy ne tekintse szavahihető embernek - vagy mindkettő".

Slansky szerint ettől függetlenül számukra kedvezően alakul az ügy, bár ezt a bíró arcáról nehéz leolvasni. Az idős bíró, aki a tárgyaláson többször megjegyezte, sokéves gyakorlat áll mögötte, végig pókerarccal figyelte az eseményeket. Amikor november 10-én eldönti majd, hogy kiengedjék-e a börtönből D. Gyulát, három tényező alapján kell döntenie. Mérlegelnie kell, hogy mennyire valószínű, hogy a gyanúsított szabályosan megjelenik majd a tárgyaláson, elkövet-e további bűncselekményeket, illetve, hogy a társadalmat zavarná-e, ha szabadlábra helyeznék.

A jövő szeptemberi tárgyalást egyből a felsőbíróságon tartják majd, vagyis az ítélet ellen nem lehet fellebbezni. A főügyész szerint a gyanúsítottak azért döntöttek úgy, hogy az első fokú eljárást átugorják, mert azt túlságosan hosszadalmas lenne, márpedig ők nem akarnak ennyi időt börtönben tölteni.

"Miért nem tesz valamit Magyarország?"

A főügyész szerint az ügy egyik érdekes problémája, hogy úgy tűnik, a magyar rendőrség kevéssé igyekszik, hogy megtalálja azokat, akik a kanadai hatóságok látókörébe kerültek, de Magyarországon vannak. A sértettek ugyanis megnevezték azokat az embereket, akik a D. család képviseletében megszervezték az útjukat. "Ismerjük a nevüket, és vannak bizonyítékaink. Azt hinnénk, hogy ha mi megpróbáljuk ezt az egészet felszámolni itt, akkor ők megpróbálják ugyanezt ott. Mégsem teszik" - mondta, hozzátéve, hogy csalódott emiatt. "Miért nem tesz valamit Magyarország? Ezt nem tudom megérteni."

Arra is utalt, hogy szerinte részben a magyar rendőrség hozzáállása miatt voltak először bizalmatlanok a kanadai hatósággal szemben az áldozatok. "Ha jól értem, Magyarországon sokan nem bíznak a rendőrségben. Itt viszont a rendőrség megpróbálta megvédeni őket, letartóztatott embereket, és a gyanúsítottak ma lényegében mind előzetes letartóztatásban vannak. Ez nagy különbség ahhoz képest, ami Magyarországon történik" - mondta. Az ORFK kedden a lapnak jelezte, hogy szívesen reagálnak a hamiltoni főügyész állításaira, de egyelőre ezt nem tették meg.

origo.hu, harcunk.com


http://harcunk.com/node/173
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
13 milliárdunkba kerül jövőre a megszálló és egyéb feleslege
  2012-07-13 22:19:32, péntek
 
  2012-07-13. 15:32
13 milliárdunkba kerül jövőre a megszálló és egyéb felesleges külföldi honvédségi szerepvállalás

Összesen csaknem 13 milliárd forintba kerülnek 2013-ban a Magyar Honvédség külföldi szerepvállalásai - válaszolta egy képviselői írásbeli kérdésre Hende Csaba honvédelmi miniszter.
Az Országgyűlés honlapjára pénteken felkerült miniszteri válasz szerint az afganisztáni szerepvállalásra (ISAF, NATO) 8 milliárd 266 millió forint, a koszovói misszióra (KFOR, NATO) 2 milliárd 802 millió forint, míg a bosznia-hercegovinai misszióra (EUFOR ALTHEA, EU) 908 millió forint áll rendelkezésre jövőre.
A jobbikos Németh Zsolt kérdésére adott válaszból kiderül az is, hogy a szomáliai misszió 82 millió forintba, a ciprusi misszió (UNFICYP, ENSZ) 562 millió forintba, a sínai-félszigeti misszió 225 millió forintba, a libanoni misszió pedig 15 millió forintba kerül, míg a grúziai, kongói és nyugat-szaharai missziók katonai megfigyelőire összesen 72 millió forint áll rendelkezésre.
A miniszter összegzése szerint ez összesen 12 milliárd 935 millió 725 ezer forintot tesz ki. Hende Csaba válaszában felhívja a figyelmet arra, hogy a kiadási keretszámok fedezete részben költségvetési támogatás, kisebb részben a nemzetközi szervezetektől, illetve a nemzetközi partnerektől befolyó bevételek.
A tárcavezető tájékoztatása szerint kétoldalú megállapodások alapján egyes felszereléseket és technikai eszközöket, valamint járműveket a nemzetközi partnerek térítésmentesen biztosítanak a feladat ellátásához.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/98665/#ixzz20XHsRLWc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Glatz Ferenc, a hazug kommunista történész kapta a legújabb
  2012-07-13 22:17:38, péntek
 
  2012-07-13. 19:38
Glatz Ferenc, a hazug kommunista történész kapta a legújabb Sánta Kutya-díjat

Glatz Ferenc történésznek, akadémikusnak, a Magyar-Szerb Akadémiai Vegyesbizottság társelnökének ítélte oda az idei harmadik Sánta Kutya-díjat a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság - közölte Czakó Gábor, a civilek alkotta testület szóvivője pénteken az MTI-vel.
A Sánta Kutya-díjat 1996 óta azok kapják, akik a bizottság szerint félrevezetik az országot. A díjat minden péntek 13-án ítélik oda. Glatz Ferenc a közlés szerint azért kapott díjat, mert "a szerb félre bízta az 1944-45-ös, több tízezer áldozattal járó magyarirtás kivizsgálását".
Korábban Sánta Kutya-díjat kapott többek közt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Biszku Béla volt belügyminiszter, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Jancsó Miklós filmrendező, Heller Ágnes filozófus és Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere is, valamint az első Orbán-kormány kulturális kormányzata.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/98679/#ixzz20XHRGeA7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétfőn Áder is ellátogat kenyéradó gazdáihoz
  2012-07-13 22:15:52, péntek
 
  2012-07-13. 17:08
Hétfőn Áder is ellátogat kenyéradó gazdáihoz

Háromnapos izraeli látogatásra utazik hétfőn Áder János. Az államfő megbeszélést folytat az izraeli államfővel és a miniszterelnökkel, valamint beszédet mond a jeruzsálemi Raoul Wallenberg-megemlékezésen.
Áder hétfőn tárgyal hazánk további felvásárlásáról Simon Peresz államfővel és Benjamin Netanjahu háborús bűnös miniszterelnökkel. Kedden részt vesz a száz éve született, a második világháborúban emberkereskedelemmel gazdagodó svéd diplomata, Raoul Wallenberg "tiszteletére" rendezendő megemlékezésen, amelynek házigazdája Reuven Rivlin, a kneszet, az izraeli törvényhozás elnöke.
Kötelezően ellátogat a Jad Vasem intézetbe is és tiszteleg Wallenberg emlékfájánál.
Szerdán, a látogatás utolsó napján az államfő a palesztin területen fekvő ciszjordániai Betlehembe utazik, találkozik a város kormányzójával és a Palesztin Nemzeti Hatóság turisztikai miniszterével, valamint felkeresi a Születés Templomát.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/98671/#ixzz20XGxr6B4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogynak az orvosok
  2012-07-13 20:39:02, péntek
 
  Elfogynak az orvosok

2012, július 13 - 10:43

Az orvos- és a pénzhiány miatt egyre nagyobb gondot jelent Zalalövőn a háziorvosi ügyelet folyamatos működtetése. Előfordult, hogy más városba irányították a betegeket, mert nem volt orvos az ügyeleten - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

Ha az orvosok nem tudták vállalni az ügyeletet, zárva volt az egészségház, a betegeket pedig csak Őriszentpéteren tudták ellátni. Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző a napilapnak elmondta, júliusban várhatóan minden nap lesz ügyeleti rendelés, de augusztusban ismét adódhatnak problémák.

Zalalövő jelenleg Csödével közösen tartja fenn az ügyeletet, de az ellátás így nagyon drága; az államkasszából érkező évi 2,8 millió forintot 15 millióval saját forrásból kell kiegészíteniük.

A zalalövői ügyelet az ősztől szigorodó minimumfeltételeknek már nem tud megfelelni: a céges autót, sofőrt és a diszpécsert végképp nem tudják finanszírozni, ezért a város vezetése Őriszentpéterrel és Lentivel tárgyal, hogy közösen oldják meg az ügyeletet - közölte Vertetics László (független) polgármester a napilappal.



MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/elfogynak_az_orvosok-20120713
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spanyol rendőr velük van!
  2012-07-13 20:35:45, péntek
 
  Spanyol rendőr velük van!


2012, július 13 - 19:18

Friss hírek

Madridban utakat, vasútvonalakat zártak le pénteken a költségvetési megszorítások ellen tiltakozó spanyol alkalmazottak. Rendhagyó módon több rendőr is csatlakozott a tiltakozásokhoz.

A tüntetők úgy gondolják, hogy a megszorítások az egyszerű embereket jobban sújtják, mint a bankárokat, és a politikusokat hibáztatják az országban kialakult gazdasági válságért.

Spanyolország az utóbbi 30 év legnagyobb mértékű költségvetési megszorítását tervezi végrehajtani, aminek része a közalkalmazotti bérek csökkentése is.

Több száz tiltakozó órákra zárta el az utakat a forgalom elől Madrid belvárosában. Többen közülük fekete pólót viseltek a sztrájkoló bányászok iránti szimpátiájuk kifejezéseképpen, mások pedig zöld színű pólóval fejezték ki az állami iskolákban tanító pedagógusok melletti kiállásukat.

Az állami vasúttársaság (Renfe) dolgozói a reggeli órákban vasútvonalakat zártak el a forgalomtól, a TeleMadrid állami televízió alkalmazottai pedig egy fővároshoz közeli autópályát.

Spanyolországban már harmadik napja tartanak a tiltakozóakciók, azóta, hogy Mariano Rajoy miniszterelnök szerdán nyilvánosságra hozta a készülő, újabb megszorító intézkedéseket tartalmazó csomagot, amellyel 65 milliárd eurót szeretne lefaragni a költségvetési hiányból 2014-ig.

Pénteken több mint százan kiabálásokkal és füttykoncerttel demonstráltak az elnöki palota előtt, ahol a kormány tagja azért ültek össze, hogy jóváhagyják az új költségvetési tervezetet.

Spanyolországban rendhagyó módon több rendőr is csatlakozott a tiltakozásokhoz.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/spanyol_rendor_veluek_van-20120713
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt valaki drogozik
  2012-07-13 18:00:33, péntek
 
  Itt valaki drogozik



Vagy hazudik!

Más lehetőség nincs. Röpke egy hónap alatt két ellentétes nyilatkozatot olvastam Pártunk és kormányunk prominens embereitől. Először a Kedves Vezető nyilatkozta ki, hogy a tranzakciós illetéket a bankok nem háríthatják át. Majd az új bandavezető hülyézte le a jegybank elnökét, hogy miért nem hárítja át az illetéket.

2012.05.07.: A pénzügyi tranzakciós illetéket a pénzintézetek fizetik majd, nem pedig az emberek. Az áthárítással kapcsolatban számos szabályozás és részletkérdés jön majd még felszínre, de a bankadó esetében sikerült megakadályozni az áthárítást - mondta Orbán Viktor a Fidesz múlt heti frakcióülése után. A kormányfő szerint tehát jövőre a bankok kénytelenek lenyelni a pénzkivétel, átutalás, befizetés után felszámított 0,01 százaléknyi adót.

2012. július 03.: Rogán Antal szerint a Magyar Nemzeti Banknak azért keletkezhet vesztesége, mert a tranzakciós illetéket nem óhajtja áthárítani. A frakcióvezető szerint még nem tudni, lesz-e a jegybanknak vesztesége, és ha igen akkor mekkora. Rogán szerint a jegybank elnökének nem kellett volna azonnal elutasítani az áthárítás lehetőségét, érdemes lett volna megfontolnia azt.

Ezek után azt hiszem jogos az a felvetésem, hogy itt vagy nagyon kemény drogot szed valaki, vagy pofátlanul a szemünkbe hazudik. Persze az is lehet, hogy a helyi vízművek kever valamit a csapvízbe és én vagyok a kőkemény drogos, ebben az esetben elnézést kérek Pártunk és kormányunk e két jeles személyétől.


http://okos-tojas.blog.hu/2012/07/03/itt_valaki_drogozik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis székházzal fizette ki a cigány szavazatokat a Fidesz
  2012-07-13 17:45:54, péntek
 
 
Mégis székházzal fizette ki a cigány szavazatokat a Fidesz

Az Országgyűlés a Jobbik tiltakozása ellenére mégis elfogadta azt a törvényt, amellyel a Fidesz-KDNP-s kormánytöbbség Alaptörvényt sértő módon ingyen átadott a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak egy '50-es években államosított, korábban óvodaként használt, több százmillió forint értékű budapesti ingatlant. A Fidesz cigányszavazatait a 2010-es választásokon besöprő szatellit szervezet "kifizetését" tizenkét állami ingatlan egyházak részére történő visszaadásának csomagjába csempészték bele. Az előterjesztéshez még érdemi indokot sem adtak, csak annyit, hogy ez "mindenképpen indokolt".


20 év hazug politikája!

A Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula nemzeti radikális képviselők által kirobbantott cigányszékház-botrány hatására a KDNP-s Lukács Tamás vezette Emberi jogi bizottság kormánypárti többséggel elfogadott - amúgy házszabályellenes és állami vagyonra vonatkozó szabályokat durván sértő - székházmutyis módosító javaslatát múlt hét pénteken még a "nemzeti együttműködés" szavazógépei is leszavazták.


Miután ezt a botrányos székházadományt a 2012. évi költségvetési törvény módosításába nem sikerült becsempészni, ezért négy fideszes képviselő önálló törvényjavaslatot nyújtott be az "adomány" legalizálása érdekében.

Hétfőn a Jobbik kapcsolódó módosító javaslattal élt a botrányos székházhoz juttatás megakadályozása érdekében, és a részletes vitában minden érvet felvonultattak a radikális képviselők a diszkriminatív és nemzeti vagyont megcsapoló akció ellen. A szavaztatást záróvita kizárásával kívánták végigvinni, de Gaudi-Nagy Tamás ügyrendi felszólalásában azt kérte, hogy vegyék le ezt az egyszer már megbukott javaslatot, amely sérti az Alaptörvény 38. § (4) bekezdését, amely szerint állami vagyont elidegeníteni csak átlátható szervezetnek lehet, a Lungo Drom pedig nem ilyen. Egyébként a Jobbik az egyházi ingatlanok visszaadásával egyetértett. A fideszes levezető elnök a kérésnek nem adott helyt, így egy csapásra a Lungo Dromé lett az értékes ingatlan.

Mi folyik itt? Hol a határ? Ki lesz a következő? Mi kell még ahhoz, hogy végre emberközpontú rend legyen a hazánkban: elszámoltatás, nemzeti vagyon elherdálása helyett annak visszaszerzése és a nemzet felemelése. A Jobbik az alapvető jogok biztosához fordul a törvény alkotmánybírósági megtámadása érdekében.

Jobbik Magyarországért Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi ez, ha nem zsidó felsőbbrendűség? Csak nekik lehet atomar
  2012-07-13 17:38:14, péntek
 
  Mi ez, ha nem zsidó felsőbbrendűség? Csak nekik lehet atomarzenáljuk

2012. július 13. 16:08
Hunhír.info

A brit titkosszolgálatok ügynökeinek műveletei akadályozták meg, hogy Irán akár már 2008-ra kifejlessze atomfegyverét, így is valószínű azonban, hogy Teherán 2014-re eléri célját, és ez növeli az amerikai és az izraeli katonai csapás esélyét - mondta pénteki brit sajtóértesülés szerint a brit hírszerzés (MI6) vezetője.

Sir John Sawers a The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív napilap beszámolója szerint a múlt héten tartott tájékoztatót magas beosztású köztisztviselőknek Irán nukleáris fejlesztési programjáról, közölve: Irán két évnyire van attól, hogy atomfegyver birtokosává váljon.

Sir John szerint "amikor ez a pillanat elérkezik", Izraelnek vagy az Egyesült Államoknak el kell döntenie, hogy indít-e katonai akciót Irán ellen.

De milyen jogon? Az erősebb jogán? Ez a világdemokrácia, hogy a zsidóknak lehet atomarzenáljuk, és ha valaki támadja őket ezért, az holokauszt, meg antiszemitizmus, másoknak meg nem, és ha előállítanak atomfegyvert, elpusztíthatják őket?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=55644
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Dániel Péternek - Magyarország a magyaroké!
  2012-07-13 17:25:09, péntek
 
 
Nyílt levél Dániel Péternek - Magyarország a magyaroké!


Dániel Péter!

Aligha okozhatott volna nagyobb örömet a nemzeti érzelmű magyarok számára, mint hogy bejelentette távozási szándékát az országból. Higgye el, nem fog nekünk hiányozni! Sokakkal együtt remélem, hogy Magyarország sohasem lesz az ön és az önhöz hasonló, gyűlölködő és kiválasztottság-tudattal eltelt cionisták hazája. Magyarország a magyaroké!
Zoom
Azzal, hogy ön a Somogyi Tamáshoz írt levelében fasisztoidnak nevezi az ?orbáni diktatúrát?, csakis a saját ostobaságát és égbekiáltó tudatlanságát árulja el. Önnek alighanem halvány fogalma sincsen sem a fasizmusról, sem a nemzetiszocializmusról, és általában véve a történelmi ismeretei is igencsak hiányosak lehetnek. (De természetesen az orbáni rendszer és a mai magyarországi helyzet lényegét sem értette meg.) Mindennek fényében az ön folyamatos nácizása, fasisztázása és holokausztozása semmiféle jelentéssel nem bír. Levelében azt írja, hogy ?nem lehet normálisan élni a Horthy-szobrok sötét árnyékában, a gárdista bakancsok kíméletlen csattogása közepette?. Meg tudná mondani, hány Horthy-szobor van ebben az országban? Továbbá számot adhatna arról is, hogy hány ?bakancsos gárdistával? találkozott egyáltalán életében? Ha annak idején nem vonul ki önként a gárdisták avatására a Hősök terére, látott volna bárkit is közülük élőben?
Miközben ön ? faj- és eszmetársaival együtt ? folyamatosan azon háborog, hogy ?nem lehet népeket kollektíven megbélyegezni?, levelében ismételten a legteljesebb természetességgel leírja az alábbi mondatot: ??honfitársaink jelentős része fasiszta volt egykoron és fasiszta, sőt újnyilas ma is?. Ön ezt a kijelentését nyilvánvalóan kollektív megbélyegzésnek szánta, miközben úton-útfélen rasszistázik és gyalázkodik. Hozzátenném, hogy én természetesen nem találom sértőnek, ha lefasisztáznak, vagy lenyilasoznak, mindamellett azért jó lenne tudni: nem gondolkodott el soha azon, hogy vajon miért van ennyi ?fasiszta? és ?újnyilas? ember ebben az országban? Az lenne az ok, amit Kertész Ákos kollégája úgy fejezett ki, hogy a magyarok ?genetikailag alacsonyabb rendűek? és ?moslékzabálók?, vagyis, másképpen mondva, tehetségtelenségükből következően irigyek, bűnbakkeresők és gyűlölködők? De ha ön így gondolja, akkor miért a magyarságot vádolja rasszizmussal, és tiltakozik teljes népcsoportok ?kollektív megbélyegzése? ellen? Hiszen ön mást sem tesz, mint folyamatosan elítél és megbélyegez minket!
Ami a ?kollektív megbélyegzést? illeti, ha jól emlékszem, ön soha nem emelte fel a szavát a palesztinokat kollektíven sújtó izraeli büntető intézkedésekkel (vagy éppen Izraelnek a Gázai övezet elleni háborújával, a gázai palesztinokat fojtogató blokáddal) szemben. Ugyanis ön meg van győződve arról, hogy kiváltságai vannak, és mindent büntetlenül megtehet: nemzeti jelképeket, szobrokat gyalázhat, gyűlölködhet, megbélyegezhet másokat, ha azonban felháborító és agresszív viselkedése nem tetszik valakinek, akkor ön legott vádaskodni kezd, és ahelyett, hogy magába szállna, antiszemitázik, rasszistázik és gyalázkodik.
Somogyi Tamáshoz írt levelében jelezte, hogy Jeruzsálembe kíván távozni, amit én persze a legkevésbé sem bánok. Ugyanakkor, ha esetleg a város keleti részébe költözne, akkor, gondolom, felkelti majd a figyelmét az ottani palesztin lakosság elüldözése, házaik lerombolása, és a zsidók beköltözése arra a területre, melyen a nemzetközi jog értelmében nem lenne joguk letelepedni. (Jogászként talán tudja, hogy a megszálló hatalomnak tilos az elfoglalt területeken megváltoztatni az etnikai arányokat.) De bármelyik izraeli városban vagy faluban verne is tanyát, jusson eszébe, hogy csakis azért teheti meg, mert a legalább közel ezernégyszáz éve ott lakó palesztinokat erőszakkal elűzték arról a területről. Amikor pedig majd bőszen ?terroristázza? és ?antiszemitázza? az elnyomott, hátrányosan megkülönböztetett vagy menekülttáborokba kényszerített palesztinokat, lehetőleg ne kezdjen el azon ajvékolni - mint most a levelében teszi -, hogy ?olyan nehéz sorstalannak és hazátlannak lenni?. Annál is kevésbé tegye, mivel istenített fajtársai palesztinok millióit tették valóban ?sorstalanná? és ?hazátlanná? az elmúlt évtizedekben.
Végezetül hadd világosítsam fel még valamiről. Ön azon aggodalmaskodik, hogy ?romkocsmázó ifjaink legjava is el fog menni?, továbbá ?elmenekül majd sok roma honfitársunk?, valamint a ?cionista patkányok? is. Ön ismét súlyos tévedésben van: ha a rajtunk élősködő és fölöttünk uralkodni akaró, a magyarságnak gyarmati sorsot szánó, és népünket gátlástalanul kiszipolyozó, bármilyen származású személyek, rétegek, politikai erők és intézmények eltakarodnak végre ebből az országból, akkor a ?romkocsmázó ifjainknak? nem lesz semmi oka arra, hogy elmenjenek.
Csak remélni tudom, hogy ön nem a levegőbe beszél, ténylegesen elmegy innen, és példáját követik mindazok, akik sohasem tekintették magukat a magyarsághoz tartozónak.

Perge Ottó - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/7/98602/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.