Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ha van barátod jó neked,
  2012-07-15 22:41:26, vasárnap
 
  Ha van barátod jó neked,
Ki mindig ott van veled,
Ha bajba jutsz segít,
És lelked belőle erőt merít,
Nem kell könyörögni neki,
Bármit kérsz ő szívesen teszi,
Elmondhatod neki az összes bajod,
Az ügyeid hogy s mint akarod,
Meg hallgat és tanácsot ad,
Ha van akár egy ilyen barátod is,
Becsüld és ha bajban van segíts neki.
Nézz fel az esti égre,ha a nehéz napnak vége
 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Feneket villantott a hercegnő
  2012-07-15 22:06:22, vasárnap
 
  ...... .............


A 23 éves Beatrice hercegnő a hőség miatt ugyan megfelelő ruhát választott, ám a származásához és a rangjához méltatlan volt öltözéke. Zöld lenge nyári ruháját ugyanis felkapta a szél, és II. Erzsébet unokájának sikerült popsit villantania a tengerparton. Pontosan hasonló helyzetbe került Kate Middleton is, amikor egy évvel ezelőtt Kanadában felkapta a szél a szoknyáját. Épp az ilyen balesetek elkerülése miatt kötelező a királyi család női tagjainak apró súlyokat varrni a szoknyájukba, ám úgy tűnik, erre a szabályra a fiatalabb generáció magasról tesz
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Vodafon kupa: férfi vízilabda
  2012-07-15 22:01:23, vasárnap
 
  Magyarország-Spanyolország 9-4 (1-2, 1-0, 3-1, 4-1)
A spanyolok felett aratott győzelemmel kezdte meg szereplését férfi válogatottunk a 3. Vodafone Kupán.

...... ......


Magyar góldobók: Biros 4, Madaras, Kiss G. 2-2, Kásás 1
A vasárnapi nyitányon a 2010-es hasonló eseményen harmadik, a tavalyi tornáról hiányzó spanyolok ellen a 70. győzelem megszerzése volt a "statisztikai tét", miután az eddigi, kereken száz mérkőzésen - kilenc döntetlen és 22 vereség mellett - 69 magyar győzelem született. Legutóbb egy évtizede kapott ki Kemény Dénes alakulata az ibériaiaktól, s az elmúlt tíz esztendőben egy döntetlent leszámítva 12 alkalommal mért vereséget a spanyolok legjobbjaikra. A két gárda 101. pólós ütközetéből több mint hat perc telt el, amikor két magyar kapufa után - a megúszó csapatkapitány, Biros Péter pazar pattintása nyomán - megszületett az első magyar gól is, igaz, a spanyolok ekkor már 2-0-ra vezettek.
A második negyedben megint Biros úszott meg, ezúttal is pompás indítást kapott, ő pedig ugyanúgy és ugyanoda, a bal felső sarokba pattintott (2-2). Még ebben a játékrészben több ízben is tesztelték a kapufát a Kemény-legények, de a nagyszünetig már nem ért célba a labda, igaz, a spanyol lövések irányzékával is baj volt, vagy éppen Szécsi Zoltán védett.
A harmadik negyed első fontos momentumaként Szécsi bravúrral hárított egy spanyol büntetőt, majd az ellenakció végén, emberelőnyből Madaras Norbert zúdította kapuba a labdát (3-2). Nem késett sokat az egyenlítés sem (3-3), ám rögtön Madaras nagy jelenete következett: megúszásból - Kásás Tamás parádés passza után - magabiztos megoldással vette vissza a vezetést, majd Varga Dániel volt önzetlen, átadását Biros bombázta be (5-3).
A befejező nyolc percet a teljesen elbizonytalanodó spanyolok asszisztálása mellett a negyedszer is eredményes csapatkapitány váratlan távoli lökete vezette be, utána pedig egy másik háromszoros olimpiai bajnok, Kiss Gergely lőtt gólt (7-3). Az ellenfél ötméteresből még szépített (7-4), de sokra nem ment vele, az olimpiai bajnoki címvédő magyar csapat közepes játékkal is magabiztosan nyert - Kiss büntetőből, a legvégén pedig Kásás "mérföldes" lövéssel szerzett találataival - 9-4-re.


 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Édes mostoha
  2012-07-15 09:15:04, vasárnap
 
  Az anya nélkül maradt kismajmokat régebben szőranya "nevelte", de manapság az állatkertek sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek az árvák egészséges lelki fejlődésére.
Ám sokszor az egyedül maradt apróságok magul választják ki mostohájukat, avagy a - nem is gonosz - mostoha érzi meg, hogy valakinek gyámolításra van szüksége. Ez bizony gyakran igen meglepő, de annál kedvesebb fajközi viszonyt eredményez.

...... ......


Mai cukink tárgya egy árva csimpánz kölyök és az őrá vigyázó állatkerti gondozó kutyája. Az eb, aki történetesen a majmóca érkezésének környékén kölykezett, rögtön szárnyai alá vette és kiskutyái közé fogadta az apróságot.
Vigyázat túladagolás-veszély! Szeretetben összebújó állatok! Extrém cukiság!
Videó: Link

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Félnek a pécsiek - folyamatos a járőrözés
  2012-07-15 09:11:06, vasárnap
 
  Forrás: Hír24

Egyre többen választják az éjszakai órákban a taxizást, és a vadászboltokat is megrohamozták önvédelmi eszközökért. A pécsi vadászboltokból szinte eltűntek a riasztófegyverek, a gáz- és paprikaspray-k. A bolti eladók szerint az utóbbi napokban rohamozták meg őket, feltehetően a tragikus eset miatt. A jövő héten újabb árukészletet kell rendelniük . Az internetes portál úgy tudja, azért van több száz rendőr a pécsi utcákon, mert elképzelhető egy tűzharc a gyilkos esetleges elfogás során. A nyomozók ugyanis azt feltételezik, hogy Kata gyilkosának fegyvere van, amelyet használna is az elfogásakor. A kettő-négy fős csapatokban sétálgató és járőröző rendőrök nem feltétlenül Kata gyilkosát keresik, hanem a pécsiek biztonságát próbálják megóvni - írja a Pécs Ma.
Mint a bama.hu megtudta, a nyomozók átnézik az elmúlt néhány év során képbe került olyan személyek listáját, akik szexuális bűncselekményeket követtek el, ez viszont roppant időigényes feladat. Az elkövető bűnügyi szakértők szerint akkor kerülhet viszonylag gyorsan rendőrkézre, ha pécsi, illetve a baranyai megyeszékhelyen él, ellenkező esetben sokkal nehezebb dolguk lesz a nyomozóknak - jegyezte meg az internetes portál.
A gyász és a felháborodás mellett a félelem is úrrá lett a helyieken. Ennek egyik jele például, hogy többen választják a taxizást az éjszakai órákban a gyalogolás helyett, és voltak, akik egyenesen úgy döntöttek, hogy elköltöznek az érintett városrészből - számolt be bama.hu.
A rendőrség kedden lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Mint írták, a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, az otthonába azonban nem érkezett meg. Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.


Mobilján bukhat le Kata gyilkosa
Hiába dobta el a lány készülékét a perverz gyilkos, a saját mobiljának cellainformációi segíthetnek. Van DNS-maradvány is. A legfrissebb orvos szakértői vélemény szerint a meggyilkolt lány holttestét már vasárnap 4-5 óra körül a Kiss Ernő-Délibáb utcától néhány méterre fekvő szemetes árokba hajította az aberrált gyilkos, aki Kata telefonját eldobhatta - írja a Blikk. A lap szerint az is kérdés, hogy a gyilkos gondolt-e saját készülékére, ugyanis, ha a telefon be volt kapcsolva, annak mozgása utólag is lekövethető a szolgáltatónál. A helyszíntől légvonalban néhány száz méterre három mobilátjátszót is van és a lap információi szerint a nyomozók máris gőzerővel elemzik az adótoronyra feljelentkező hívásokat. Azt nézik, hogy a gyilkosság időpontjában hányan és kik telefonáltak egymással. Őket el fogja számoltatni a rendőrség. Csakúgy, mint legalább tízezer más embert. Nemcsak a környéken lakókat, hanem mindazok, akik ebben az időpontban arra jártak, buliból mentek haza, vagy munkába igyekeztek. Mint ahogy az áldozat kapcsolatrendszerében lévő több száz embert - például az iskola- és a munkatársakat, barátokat - is feltérképezik.
Megnézik a múltat
A nyomozók átnézik, elszámoltatják az elmúlt 10 év szexuáliserőszak-tevőit, vagy azokat, akik nőket vertek meg. Szerintük ugyanis a gyilkos nem először támadt, de feltehetően először ölt. Így különösen odafigyelnek arra a támadásra, ami néhány héttel a kegyetlen tett előtt történt. Akkor a nőnek szerencsére sikerült elmenekülnie. A tettes meggyanúsításában nagy szerepet játszhat az az azonosításra alkalmas anyagmaradvány, amit a holttesten találtak a helyszínelők. Ebből DNS-profilt nyernek a szakértők, és amikor már ismert lesz a tettes, összehasonlíthatják az ő DNS-ével. Azt is vizsgálják, hogy ez akkor történhetett-e, amikor támadója befogta a száját és az orrát, hogy ne kiabáljon, vagy a nyakát szorította el. Emellett azonban számos sérülést is szenvedett az áldozat, így a fején is. Úgy tudni, a lány minden holmiját megtalálták, a gyilkos nem vitt magával semmit.
Rendőrök kizárva
A Népszabadság úgy tudja, egyelőre teljes az egyetértés a rendőrségen belül, hogy a bűntény minden bizonnyal szexuális indíttatású volt. A lap szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat már korábban kizárta annak a lehetőségét, hogy Bándy Kata halála összefüggésbe hozható lenne a munkájával. A rendőrségi pszichológust, aki bűnözőket nem vizsgált, s kizárólag rendőrök szakmai alkalmasságáról állított ki szakvéleményt, mindenki szerette. A belső elhárítás külön is ellenőrizte azokat a rendőröket, akik a róluk készült pszichológiai jelentései miatt neheztelhettek volna Bándy Katára. A múlt vasárnap hajnalban eltűnt lány lemeztelenített, meggyalázott és égésnyomokkal tarkított holttestét szerdán találták meg Pécsett, a gyilkos utáni hajszába a pécsieken kívül Kovács Lajos, egykori gyilkossági nyomozó is beszállt.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Urunk, Jézus Krisztus! Te vagy a Jó Pásztor,
  2012-07-15 09:03:43, vasárnap
 
  Urunk, Jézus Krisztus! Te vagy a Jó Pásztor, aki összegyűjtöd és őrzöd nyájadat, az Egyházat. Te fáradhatatlanul indulsz az elveszett bárányok után és visszavezeted őket a közösségbe. Te ismered és nevükön szólítod mindazokat, akik nyájadhoz tartoznak. A kereszten életedet adtad a juhokért, minden emberért, értünk. Hívj napjainkban is fiatalokat szolgálatodra, akik téged követve egész életükkel a te szeretetedet közvetítik az embereknek, és a te tanításodat hirdetik. Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!  
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 267 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9255
  • e Hét: 20885
  • e Hónap: 54039
  • e Év: 287786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.