2012-07-16 17:31:13, hétfő
|
|
|
A piskótához:
10 db tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
5 dkg vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaníliás cukor
4 dl növényi tejszín
2 dl habtejszín
1 csomag zselatin
1 doboz őszibarackbefőtt
A díszítéshez:
tejszínhab
őszibarack szeletelve
Elkészítés:
A piskótához a lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat
szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját
a maradék cukorral kihabosítjuk, és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként
hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt
tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha megsült a piskóta, a formát körbevágjuk, levesszük a karikát és a forma
alját is. A tortánkat kihűlés után 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport, és hagyjuk kihűlni.
A zselatint 1 deci vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne
égjen le/.
A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és
a kihűlt, de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.
Az őszibarackbefőttet leszűrjük, 3-4 darabot félreteszünk a díszítéshez,
a többit apró kockákra vágjuk.
Az alsó piskótalapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az
összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot, megkenjük
krémmel, és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot
és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel.
|
|
|
0 komment
, kategória: Torták |
|
|
|