Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A szavakkal kezdődött? Felelős-e a liberális politikai réteg
  2012-07-16 21:00:26, hétfő
 
  A szavakkal kezdődött? Felelős-e a liberális politikai réteg és média a cigányterrorizmusért?
2012. július 16. 10:23:47

Nem könnyű megtalálni a megfelelő szavakat, és kifejezni azt a mélységes gyászt, elkeseredést, döbbenetet és dühöt, amit mindannyian érzünk most, Bándy Kata gyilkosának elfogása után. Szeretném azonban egy mélyebb összefüggésre felhívni a figyelmet.

A holokausztozók folyton azon rágódnak, hogy ,,mi vezetett a zsidók kiirtásához". ,,Először jönnek a szavak, azután a megkülönböztető intézkedések, majd a deportálás és a gázkamra" - könyökünkön jön ki a sok holokausztos szöveg, melynek a célja, hogy már csírájában elfojtsanak minden nekik nem tetsző ellenvéleményt, végtére is ,,minden a szavakkal kezdődött".

Rendben van. Alkalmazzuk mi is az ő módszereiket. Vajon miféle szavak voltak azok, amelyek immár több ezer magyar - és most legutóbb Bándy Kata - halálához vezettek? Ugyan miféle szervezetek, miféle ideológia nevében söpörték és söprik a szőnyeg alá a cigányproblémát? Kik is azok, akik a ,,tolerancia" és a ,,liberalizmus" eszméire hivatkozva folyamatosan tiltják, hogy cigánybűnözésről egyáltalán beszélni lehessen? Kik azok, akik úton-útfélen adják a cigányok alá a lovat, segélyezik, bátorítják őket, és minden önszerveződést, mely a cigányterrorizmus megfékezését szolgálná (lásd Magyar Gárda) nácinak minősítenek, és be akarnak tiltani? Melyek azok a szervezetek, politikai erők és sajtótermékek, melyek takargatják a bűneiket, és állandóan mentegetik, időnként menekítik, segélyekkel és kiváltságokkal ruházzák fel őket? Vajon miféle szavak, miféle ideológiák, miféle jogszabályok alakították ki a cigányság soraiban azt az érzést, hogy őrájuk a törvények nem vonatkoznak, és ők a társadalmi írott és íratlan szabályok fölött állnak, és mindent büntetlenül megtehetnek? Kik azok a politikusok, újságírók és más értelmiségiek, akik csakis szépet és jót hajlandók mondani a cigányokról, és nem akarnak még csak beszélni sem a hazánkat sújtó cigányproblémáról és annak valódi okairól?

A kérdésem tehát - ami jóval aktuálisabb a ,,Mi vezetett a holokauszthoz?" kérdésénél - a következő: nincs-e legalábbis közvetett felelősségük a kül- és belföldi liberális ,,jogvédő" szervezeteknek, a liberális politikai pártoknak, a liberális vagy a liberalizmusukat úton-útfélen bizonygató kormányzati erőknek, és a liberális médiának a több ezer, jobbára idős magyar ember - és most Bándy Kata - halálában? Nem lenne most itt az ideje annak, hogy - a valódi cselekvést akadályozó polkorrektkedést félrelökve - szembenézzünk végre a cigánykérdés valódi természetével, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek elháríthatnák a fejünk fölül a cigánybűnözés jelentette szörnyű veszélyt?

Perge Ottó

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=102124
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez gáz!
  2012-07-16 20:30:05, hétfő
 
 
Ez gáz!

2012, július 16 - 20:22


Nincs közgazdasági racionalitása az autógáz jövedéki adójának emelésének - írta közleményében Kovács Béla. A Jobbik európai parlamenti képviselője szerint csupán a magyar emberek megadóztatását és fokozottabb környezetszennyezést eredményez az intézkedés.

Az Orbán-kormány jövőre száz százalékkal emelni akarja az LPG, vagyis az autógáz jövedéki adóját. Kovács Béla, az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi szakbizottságának tagja szerint az intézkedés tönkretesz egy éppen csak kibontakozóban lévő ágazatot, utcára teszi az autógázzal foglalkozó vállalkozások alkalmazottait, továbbá csapást mér a környezetbarát üzemanyagok elterjedésére. Az EP-képviselő hozzátette, az ostobaság kategóriájába tartozik, hogy a kormány az LPG-t, az alkohollal és a dohánytermékekkel veszi egy kalap alá.

A politikus megjegyezte, az autógáz károsanyag-kibocsátása a benzinnek és különösen a gázolajnak töredéke. Utóbbival ellentétben, amely a rákkeltő szilárd részecskék fő kibocsátója, nem tartalmaz szállóport, kormot, nem mérgező, szén-monoxid tartalma nulla, s sokkal tökéletesebben,környezetkímélőbb módon ég, mint a benzin és a gázolaj. Az autógáz a kőolaj-finomítás mellékterméke, így már az előállítása sem kerül egyetlen plusz fillérbe, sem energiabefektetésbe.

Németországban, Hollandiában és számos uniós tagállamban az LPG-vel üzemelő autók aránya közelíti vagy elhagyta a 10 százalékot, hazánkban az autógázos járművek aránya 2 százalék lehet. Az LPG-s autós - vélekedett Kovács Béla közleményében - ,aki az autógázt is éppen csak ki tudta gazdálkodni, befektetett a 200-250 ezer forintos gázüzemű átalakításba, nem fog benzinre, dízelre visszaváltani, hanem ezek forgalma is, ahogy az elmúlt évben, tovább csökken.

Az Európai Unión belül nem egy tagállam támogatja az autók gázüzemű átalakítását, illetve garanciát vállal az LPG jövedéki adójának hosszú távú alacsony szinten tartására. Ezzel szembe megy a kormány egy, az uniós pénzügyminiszterek által még nem jóváhagyott, de az Európai Bizottság és az Európai Parlament által már elfogadott, a Jobbik szakpolitikusa által véleményezett ajánlással, amely azt javasolja, hogy a benzinre vonatkozó jövedékiadó-tehernek a fele legyen az LPG adóterhe. Amikor Magyarországnak véletlenül jó egy brüsszeli direktíva, akkor a Fidesz nem siet követni azt.

(barikad.hu)

http://barikad.hu/ez_gaz-20120716
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendet bármi áron!
  2012-07-16 20:24:11, hétfő
 
  Rendet bármi áron!


A Különösen súlyos gyilkosságok megítélése az új társadalmunkban című írásunk megosztotta olvasóink véleményét. Alábbiakban tisztázzuk a kérdést.

Először is felhívjuk a figyelmet, hogy a cikk szerint nem a bűnösség eldöntése ruháztatik a népre, hanem az igazságszolgáltatás által elítélt bűnös kerül kiadásra. Tehát igazságtalanságot kockáztató, indulati alapú népítéletről, lincselésről szó nincs. Innentől fogva a vita tárgya az, hogy brutális gyilkosok, gyermekbántalmazók érdemelnek-e kíméletet.

A kapcsolódó cikkhez, a pécsi pszichológus hölgy meggyilkolásáról, több kemény olvasói hozzászólás érkezett. A jogos felháborodás radikális, olykor akár szélsőséges (egyelőre) szóbeli reakciókat szül. Ezeket nem mi generáljuk, hanem a kor. Egy végóráit élő, hanyatló korszak, melynek tünetei kegyetlenek és brutálisak - az erre adott népi reakciók sem lehetnek mások. Ezek pont annyira lengenek szélsőségbe, lépnek át az igazságosság határán, ahogy a kiváltó jelenségek és a körülmények is.

A változás sem lesz finomabb. Nem lesz felemelő, nem lesz szép. Pont annyira brutális lesz, mint a korszak, melyet lezár. Azt is biztosra lehet venni, hogy lesznek bőven ártatlan áldozatai is. Ahogy a korszaknak is. Megannyi megerőszakolt nő, agyonvert öregember, bántalmazott gyermek. Lesz közöttük cigány, magyar, rendőr, munkás. Azokat pedig, akik olyan rétegekhez tartoznak, mely valamilyen módon felelősséget visel a kialakult körülményekért (pl. cigányok, rendőrök) kiemelten érintettek lehetnek. Az utolsó időket éljük, míg ki-ki módosíthat a saját, illetve az adott réteg sorsán.

Sokadszor felhívjuk a figyelmet, hogy a fentiek nem a mi vágyaink, hanem az elkerülhetetlen valóság. Mi a rend és az igazság pártján állunk. Ennek fényében a rend igazságosság mentén való megvalósulására törekszünk, a változások során és az után is azt fogjuk képviselni. A változás folyamatában a történések meghatározása nem a mi kezünkben lesz, tehát annak körülményei a legkevésbé sem rajtunk múlnak. Ami utána jön, az reményeink szerint már a mi dolgunk. Mely nem lesz finom és elnéző, de kétségkívül igazságos. Azt pedig ki-ki döntse el, melyik kort tartja emberségesebbnek és élhetőbbnek. Ahol egy elnéző államban vesznek el ártatlanok, vagy ahol "kegyetlenül" kiszolgáltatják a bűnösöket a nép haragjának?

A legnagyobb baj, hogy az emberek már nem tudják azt sem, hogy mi a REND. Azt gondolják, hogy a szabályok és a törvények betartása. De ha a szabályok és a törvények a rendetlenség szellemében készültek, akkor eleve nem lehet rend akkor sem, ha betartja mindenki. A REND egy vezérlő fogalom, az élhető ÉLET, mely minden természetes és ember alkotta emberi létezőt igyekszik teljes összhangba hozni. Ezért ki kell zárni a REND világából mindent, ami természetellenes és embertelen. Ezért a kíméletlen tisztulási folyamat, annak minden kegyetlen megnyilvánulása ellenére is nagyon emberséges, mert a RENDET, és így a közjót szolgálja. A büntetés aránytalansága a REND ellen hat, mert nem igazságos. Ezért kell a súlyos és embertelen bűncselekményeket súlyosan és embertelennek látszó módon megtorolni, nem pedig hamis humanitást hazudva a bűn (nem a bűnöző) mellett kiállni. A bűn maga a RENDETLENSÉG, és így maga a pusztulás, a HALÁL.

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2012. július 15.

http://jovonk.info/2012/07/15/rendet-barmi-aron
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön szerint is vissza kéne állítani a halálbüntetést?
  2012-07-16 19:22:54, hétfő
 
  Ön szerint is vissza kéne állítani a halálbüntetést?


2012, július 16 - 18:05


szavazasA bestiális pécsi gyilkosság ismételten kiváltotta a magyar társadalom döbbenetét, és rávilágított arra a sajnálatos tendenciára, hogy a bűnözők egyre gátlástalanabb és egyre brutálisabb formákat választanak bűnelkövetéseiknél- írta közleményében Mikróczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hozzátette: a kormánynak végre be kellene ismernie, hogy a három csapás törvény nem oldja meg ezt a problémát, mert ezekben az esetekben még a tényleges életfogytiglani büntetés sem képvisel megfelelő elrettentő erőt. ,,Ellenben megfigyelhető, hogy folyamatosan nő a kirívóan súlyos bűncselekmények száma, amelyekkel szemben a társadalom védtelen. Itt az ideje, hogy végre radikális változás következzen be a büntetések területén, amelyek közül a kirívóan súlyos, életellenes bűncselekmények esetében a halálbüntetés lehet az egyetlen ténylegesen visszatartó törvényi eszköz"- hangsúlyozta a politikus.

Ön szerint is vissza kéne állítani a halálbüntetést?

Igen, a brutális gyilkosok és erőszaktevők megérdemelnék
Nem, mert nincs jogunk életről és halálról dönteni
A halálbüntetés helyett inkább szigorítani kéne a Büntetőtörvénykönyvet

Szavazni a jobboldali menüsor alján lehet!

barikad.hu

http://barikad.hu/oen_szerint_is_vissza_kene_allitani_a_halalbuentetest-20120716_ 0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Győzelmi jelentés
  2012-07-16 19:18:41, hétfő
 
  Győzelmi jelentés

2012.07.14. 12:07 vastagbor.blog

Erős kontenttel vonul el nyaralni az ország két koponyája, Matolcsy "rengeteg terve van még a fiókjában" György és maga Orbán Viktor.

Matolcsy a szokásos, csütörtöki Heti Válaszos pubijában a szokásosnál elborultabb írással jelentkezett. Úgy néz ki, hogy a Boldogságkutató Műhely végigfuttatta a számokat, és megvan az eredmény: 2030-ban leszünk boldogok!

"2010-ben új korszakot nyitottunk. Úgy döntöttünk, elérjük azt, amire ötszáz éve nem voltunk képesek: fejlett, gazdag és boldog európai nemzetté válunk. Azt láttuk a világban, hogy a történelmi felzárkózás célját 15 és 25 év között érték el a sikeres nemzetek. Ha ennyi idő alatt nem ment, már nem is sikerült.

Döntésünk szerint a 2025 és 2035 közötti időszakban kell elérnünk a felzárkózást, különben elakadunk. Nem a semmiből indulunk, ezért 20 évet adtunk magunknak a cél eléréséhez: 2030-ra szeretnénk elérni az akkori európai fejlettséget és életminőséget."

Én most nyugodtam meg végleg, annyira örülök, hogy Matolcsyék annyi vargabetűs gazdaságpolitikai manőver után végre DÖNTÖTTEK!
És már csak 18 év.
Hamar elrepülnek ezek az évek ...

Gyuri nem kegyelmez, még a nyaralás alatt a lehető legtömörebben foglalta össze az elmúlt két évet:
"A régi világ sem tétlen: eddig két nagy támadást védtünk ki. Az első támadás 2010 nyarától 2011 közepéig tartott, a második 2011 őszétől 2012 tavaszáig. Az elsőben úgy tűnt, a költségvetési hiányról, a bankadóról és a Nemzetközi Valutaalapról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a hazai politika képes-e visszaszerezni a pénzvilágtól a nemzeti döntésekhez szükséges szabadságot. A másodikban úgy tűnt, a végtörlesztésről, a jegybanki függetlenségről és a demokráciáról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a pénzvilág képes-e eltávolítani egy szabadon választott miniszterelnököt államcsőddel, bankpánikkal és politikai államcsínnyel."

Szegény Matolcsyt teljesen bekebelezte a "háború", idáig úgy gondoltam, hogy a háborús retorika a keménymag lelkületének olajozására szolgál, és esténként a szivarszobába jókat kacarásznak a napi kommunikációs lózungokon, de most elbizonytalanodtam: mi van ha tényleg komolyan gondolják, hogy "háború", "támadás" meg "államcsíny" zajlik?

Vajon ebben a háborúban milyen jelzőt kap majd az aláírandó IMF-hitel, a készenléti, nem amit Orbánék akarnak? A "pénzvilág fegyverletétele"?

"Sokak szerint az első csata volt a döntő, mások szerint a második. Egyetlen hadjárat ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború.1940. május 10. után vagyunk: az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. Előttünk van még két nagy támadás. Mindig a következő csata a döntő." - fejezi be gondolatmenetét Matolcsy.

A kérdés már csak az, hogy mi vagyunk a hitleri Németország és a pénzvilág a Szövetségesek, vagy fordítva? Mindenesetre Gyuri már tudja, hogy még két támadás lesz, ami akár még be is jöhet, hiszen a 2014-es választásokig méh 2 szilveszter lesz, amikor a részeg brókerek visszamennek majd dolgozni, illetve megtámadni Magyarországot...

Orbán a Facebookon, egy videóüzenetben tudósított a győzelemről.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I8EeTPP-F9U#!

Hát ilyen egy győztes hadvezér? Napifix szerint a "se átélés, se meggyőződés - az állólámpa mögötte lelkesebb."

Persze kicsit összezavarták a Zembereket, Matolcsy szerint még nem győztünk, Orbán szerint pedig már igen ... most akkor melyik?
A Nemzeti Konzultációs kérdőívek pedig nagyon nem gyűlnek, ha már személyesen Orbánnak kell kérlelni az embereket, pedig a NER-ben mindenkinek tudnia kellene mi a dolga ....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A polgári engedetlenség célja és alapelvei
  2012-07-16 19:16:55, hétfő
 
 
A polgári engedetlenség célja és alapelvei


Az állam, ha kilép az alkotmányos keretekből, és megsértve az alapvető emberi jogokat saját polgáraival szemben ellenségesen lép fel, akkor megszűnik az állampolgárok következetes jogkövetésének erkölcsi követelménye, mi több a polgárok kollektív kötelezettségévé válik a társadalom legfontosabb értékeinek megvédése, akár az állam intézményivel szemben is. Ilyen vészhelyzetben, amely a demokrácia hagyományos eszközeivel, a választásokon alapuló módszerekkel nem hárítható el, a polgári engedetlenség az emberi méltóság védelmének végső békés eszköze. (...) Erdély.ma

A Népnek Joga Van Elkergetni a Kormányt

Orbán Úr! Emlékeztetnénk Önt a saját szavaira: "A népnek joga van elkergetnie a kormányt, ha az a népakarat ellenében kormányoz vagy az emberek létérdekeit veszélyezteti!" Milyen igaza volt Önnek ebben!
Nem az embereknek kell félnie a kormánytól, hanem a kormánynak az emberektől!


http://www.youtube.com/watch?v=SF2Njq7fRVg

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A börtönben kellett volna lennie P. Lászlónak a gyilkosság i
  2012-07-16 19:13:40, hétfő
 
  A börtönben kellett volna lennie P. Lászlónak a gyilkosság idején


2012, július 16 - 11:00


A Dunántúli Napló információi szerint a Bándy Kata megölését beismerő P. László néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. Munkanélküliként a Mohácsi út környékén csövezett prostituált barátnőjével. A férfit már szombat éjjel elfogták egy erdős, bokros területen, ahol azóta próbált meg elbújni, hogy megtudta, szorul körülötte a hurok.

Börtönben kellett volna ülnie P. Lászlónak július 2-tól - derítették ki a Halasi Tükör munkatársai. Megkeresték Kelebián a rendőrségi pszichológus meggyilkolásával gyanúsított férfi anyját, aki elmondta, három hete beszélt utoljára fiával telefonon. Megmutatta a nő a férfi szobáját, ahol szexlapok és rendőrségi behívók voltak. Az egyik idézés szerint 2012. július 2-án kellett volna bevonulnia a kecskeméti börtönbe egy szabálysértési eljárás miatt. Húsz napos elzárásta ítélték P. Lászlót, vagyis a bűncselekmény idején a sitten kellett volna lennie.
P. László legutóbb novemberben szabadult, egy évet töltött börtönben gépkocsi-feltörés miatt. Előtte hat évet már a rácsok mögött töltött rablásért.

Szerda délelőtt dönt a Pécsi Városi Bíróság a rendőrségi pszichológus meggyilkolása ügyében elfogott gyanúsított előzetes letartóztatásáról.


péntek

A büntetett előéletű P. Lászlót a DNS-minta buktatta le. Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas meletti Kelebia szerepel. A Pécs.ma információi szerint az elfogott férfit és társát többször látták egy piros öreg autóval, amikor ,,vasazni" jártak. A férfi állítólag önkényes lakásfoglalóként élt, és "házában" többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

Helyszíni tudósítónk elmondása szerint előállították P. László élettársát is. Több embert keresnek még a rendőrök.

Az ottlakó rettegő cigányok teátrálisan összepakoltak és táskákkal elhagyták az "otthonukat".

Azt az "otthont", amely teljesen lepusztult állapotban van, tönkretették teljesen.

Tudósítónk elmondása szerint kábelégetés nyomaitól rombolásig minden látható.

A Pécs.ma délután kettő óra után nem sokkal azt közölte, hogy meg nem erősített információk szerint, az ügy összes gyanúsítottját őrizetbe vették már a rendőrök. A pécsi hírportál szerint, komoly bizonyíték, hogy Kata táskájának tartalmát magukkal vitték a feltételezett elkövetők, így holmijait is megtalálták a nyomozók a most őrizetbe vett férfinél.

"Csupán" szexuális indíttatásból támadt a gyilkos

A Pécs.ma munkatársainak közben sikerült elérniük a gyanúsított kirendelt védőjét. Azt kérte a hírportáltól, hogy egyelőre a nevét még ne közöljék. Az ügyvéd elmondta, hogy a férfit szombaton menekülés közben Bóly közelében fogták el a kommandósok.

A férfi beismerő vallomást tett, másra azonban nem tett terhelő vallomást. A gyanúsított úgy fogalmazott: ,,Egyedül viszem el a balhét." Tettét azzal indokolta, hogy tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg. Nem ismerte korábbról. Arra kérdésre, hogy megbánta-e a tettét nem válaszolt. A férfit kedden délelőtt újra kihallgatják.

Bándy Kata ellenállt, ezért kellett meghalnia

A Pécs.ma hírportálnak nyilatkozó védő azt mondta, Bándy Katának azért kellett meghalnia, mert nem akart a tettessel közösülni. Ott fojtotta meg áldozatát, ahol a holttestet megtalálták. Oda gyalog mentek, a lány - a férfi vallomása szerint - önszántából ment vele, útközben még beszélgettek is.

Érdeklődési kör: alvilág

A Pécs.ma szerint P. László facebook profiljánál előzőleg még az szerepelt az érdeklődési körénél, hogy ,,alvilág", a bemutatkozásánál pedig azt írta: ,,Anyit csak hogy kib*****tt jo csávo vagyok!!". A kedvenc sportoknál ,,harci" szerepelt.

A Dunántúli Naplónak délelőtt még sikerült beszélnie P. László barátnőjével, aki elmondta, hogy a Magtár utca egyik romos állapotban lévő épületében laktak sokadmagukkal. A barátnő szerint a férfi testvére is eltűnt, nem tudják, mi van vele, de nem kizárt, hogy őt is elfogták a rendőrök - vagy bujkál.

Ezrek emlékeznek Bándy Katára

Még az éjszakai órákban, miután az első hírek megjelentek arról, hogy a gyilkost elfogták, a Bándy Kata emlékére létrehozott Facebook-csoportot zárolták. Most a következő kiírás fogadja a csatlakozni kívánókat az oldalon:

A csoportban nem megengedett semmilyen etnikumi, vagy más ítélkezés. A csoport fő célja a figyelemfelhívás, hogy ne történhessen ilyen vagy más hasonló senki testvérével, barátjával, gyermekével, szerettével, és egyáltalán, senkivel!! Ha bárki szeretne képet közzétenni, kérem valamelyik adminnak küldje el, és felkerül! Köszönöm, hogy ennyien csatlakoztok!

Információink szerint hamarosan az egész csoportot megszüntetik, mivel egyre többen nyilvánítják ki véleményüket a gyilkos személyével és cigány származásával kapcsolatban. A csoportban sokan képekkel és versekkel emlékeznek meg a meggyilkolt Bándy Katára.

P. László orrcsontja eltörött a rendőri intézkedés során?

A Pécs.ma információi szerint P. László a hírportál előzetes értesüléseivel megegyezően sérüléseket szerzett a rendőrségi intézkedés alatt. A Pécs. ma úgy tudja, hogy az orrcsontja törött el és a Honvéd kórházba szállították a rendőrök vasárnap. A hírportál értesülései szerint nem tartották bent a kórházban és már a rendőrkapitányság fogdáján van, előzetes letartóztatásáról pedig kedden döntenek.

péntek

péntek

péntek

péntek

P. László Facebook profiljából az is kiderül, hogy van egy kisfia:

pentek1

A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt:

fb

Rendőrségi közlemény: A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2012.07.15-én elfogott és őrizetbe vett egy huszonhat éves, magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a Bándy Kata sérelmére elkövetett emberöléssel. A gyanúsított kihallgatása megtörtént, beismerő vallomást tett, ugyanakkor a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Sajtótájékoztatót a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tartunk.

bama.hu - pecsma.hu - Facebook nyomán: barikad.hu

http://barikad.hu/beismero_vallomast_tett_bandy_kata_gyilkosa-20120716#.UARKZc5R8 eI.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb másfél milliárd megy cigány felzárkóztatásra
  2012-07-16 19:09:50, hétfő
 
 
Újabb másfél milliárd megy cigány felzárkóztatásra

2012, július 10 - 15:35 MTI - barikad.hu

Ezer cigány - főként nő - állhat munkába novembertől különböző szociális intézményekben az Emberi Erőforrások Minisztériuma programja keretében - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kedden.

A mintegy 1,4 milliárd forintos pályázat keretében az érintettek ingyenes képzést és felzárkózási támogatást kapnak. Az intézmények pedig a foglalkoztatottak után egy évig megkapják a teljes bér- és járulékköltséget, ennek fejében vállalniuk kell, hogy legalább három hónapig tovább foglalkoztatják őket.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) bevonásával elindított európai uniós program célja, hogy "javuljon a munkanélküli nők foglalkoztatása, a rászorulók (értsd: cigányok - a szerk.) elérjék a szociális foglalkoztatásokat, valamint erősödjön a roma közösségek és a szociális intézmények közötti bizalom".

Soltész Miklós az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban tartott pályázatismertetőn azt mondta, a program óriási lehetőségeket kínál az abban részt vevő intézmények, a szakmához és munkához jutó roma nők, valamint azoknak a rászorulóknak, akikhez a szakemberek munkába állásuk után eljutnak. Közölte, az intézmények már most jelentkezhetnek a programra, így a támogatást már novembertől megkaphatják.

Langerné Victor Katalin, a tárca új helyettes államtitkára - aki a kormányzati átalakítás után kapott megbízást a minisztériumban - emlékeztetett arra, hogy a nemzeti felzárkózási stratégia a foglalkoztatás javítását tűzte ki célul, különösen a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számra. Hozzátette: e csoportokon belül a roma népesség foglalkoztatása nagyon alacsony, és ezen belül még alacsonyabb (tíz százalék) a roma nőké.

Az utazási költségeket is megtérítik

Elmondta, a most indított program során megszólítják a szociális és gyermekjóléti ellátó intézményeket, felmérik az igényeiket, majd a képzéseket a tárca háttérintézménye, a Türr István Képző- és Kutató Intézet ehhez igazítva indítja el szerte az országban. Közölte, a képzéseket az országban szinte bárhol el lehet érni, ám ha a lakóhelytől távolabb lenne a képzőhely, akkor megtérítik az utazási költségeket is.

A helyettes államtitkár utalt arra is, hogy az ORÖ és a kormány 2011 májusában egy keretmegállapodást kötött, s ebben tűzték ki célul kétezer roma nő bevonását a szociális ellátó rendszerbe. A mostani program az első lépcsője ennek a célkitűzésnek.

3500 pályázó van

Kocsis Péter Csaba, az ORÖ munkatársa elmondta, rövidesen megkezdik az ezer roma nő kiválasztását, akik majd részt vehetnek a képzési programban, majd a szakma megszerzése után a szociális munkában. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegregált lakókörnyezetekben, a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élők hozzáférése a szociális ellátásokhoz korlátozott, azaz vannak családok, gyerekek, akik nem kapják meg a megfelelő ellátást, ez a program azonban javíthat a helyzeten. Elmondta azt is, eddig országosan több mint 3500 roma asszony jelezte, hogy szeretne részt venni a képzési és foglalkoztatási programban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aktuális idézet: "Az áruló maga a pestis!
  2012-07-16 18:59:25, hétfő
 
  Aktuális idézet:

"Az áruló maga a pestis!

Az ellenség a kapuknál kevésbé félelmetes, mert ismerjük és tudjuk ki ő. De az áruló, aki a kapukon belül mozog szabadon, láthatatlan, ravasz és susogó. Ott van minden sikátorban és ott van a paloták termeiben, befészkeli magát a hatalomba is.

Az áruló a jelek szerint nem áruló, mert szépen beszél, cirkalmasan, ismeri áldozatait, olyan arcot visel mint ők, és látszólag úgy érvel, mint ők. Az áruló célja egyenest az áldozatai szíve, hogy elültesse benne aljas hazugságait.

Az áruló a rothadás a nemzet lelkében. Titokban dolgozik, feladata, hogy aláássa a védőfalak pilléreit, megfertőzze az ország testét, amely így már nem képes az ellenállásra.

Rosszabb egy közönséges gyilkosnál, mert sokkal több embert veszejt el. Várost, nemzetet, anyaföldet. Rosszabb az ellenségnél, mert általa erkölcsileg is meghal minden, ami egykor tiszta volt. Az áruló, maga a pestis!"

- Marcus Tullius Cicero -
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NESZTEK BIRKAMENETEŐk!!!
  2012-07-16 18:55:47, hétfő
 
  Orbán ködösít: az IMF nem ellenség



Orbán Viktor az utóbbi napokban újabb ködösítésbe kezdett arról, hogy az IMF valójában nem ellenség, a hitel valójában nem is hitel (hanem elővigyázatossági keret), az IMF pedig valójában nem visz, hanem hoz. Orbán szerint a sajtóban az IMF úgy van megjelenítve, mint a krampuszok - és nem hozzák a pénzt, hanem kiviszik az országból. A kérdés, hogy melyik sajtóra gondolt, mert a Fidesz-média folyamatosan azon munkálkodik, hogy az emberek elfogadják az újabb adósságot.

Orbán nyilván úgy értette ezeket a kijelentéseket, hogy ameddig ő kormányon van, addig az IMF nem viszi a pénzt, hanem hozza. Felveszik a hitelt, megkapják az újabb elsikkasztható keretet - a kormány csak kapni fog ettől a hitelszerződéstől. A pénz kivonása majd akkor kezdődne meg, mikor már a törlesztés kerül terítékre - de ez már a következő kormányok dolga, a Fideszt ez már nem érinti. A Fidesz-kormány tehát csak kap ettől a hitelszerződéstől - Orbán pedig a ennek megfelelően, a lehető legszubjektívebb módon próbálja tálalni a mintegy tízmillió magyar sorsára hatással lévő újabb adósságot.

Ez a demokrácia átka: mindent el lehet fogadtatni a kormánnyal, ha az rövid távú előnnyel kecsegtet, mert a kormánypárt nagyon jól tudja, hogy mire törleszteni kell, addigra ő már rég le lesz váltva, így a költségvetés borulásához már semmi köze nem lesz. Majd megoldja a következő párt a nyakába szakadó problémákat!

Egyetlen kérdést lehet nekik feltenni: újabb adósságot akarnak, vagy az eladósodottság megszüntetését? Akárhogy is ködösít, Orbán erre újra és újra megadja az egyértelmű választ.

Két évtizednyi demokrácia kellett ahhoz, hogy a magyar nép besokalljon az egymást váltogató, felelőtlen jöttmentek cirkuszaitól. Nem kell se hitelszerződés, se cionista tőke, a magyar népnek önrendelkezésre és felelős, hungarista vezetésre van szüksége az ország élén!

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. július 16.

http://jovonk.info/2012/07/16/orban-kodosit-az-imf-nem-ellenseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 7031
  • e Év: 160527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.