Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nyílt titok...
  2012-07-28 08:03:47, szombat
 
  Gavallér János:

Nyílt titok

Pökhendi-gőg, az a semmit figyelembe nem vevő határozottság, ami az elitet megkülönbözteti a hétköznapi, tisztességes embertől. Eluralkodott, avagy megöröklődött egy olyan határozottság a diplomát szerzett egyenek magatartástudatában, ami egyik embert a másik fölé emeli, na nem tudományos, vagy logikai képességek, csak csupán korrupciós leszármazottsági hierarchia alapján.

Ezekben az emberekben nincs meg a kellő intelligencia ahhoz, hogy felmérjék - urambátyám viszonyrendszer haszonélvezőjeként-, a függőségi viszony iszonyú lélekromboló hatását. Mert mindenki számára egyértelmű, hogy senki, de senki nem szerezhetett volna milliárdokat, sőt kiemelkedő egzisztenciális biztonságot, a rendszerváltást követően, a szocializmusban kialakult korrupciós vakvezető alárendeltség igénybevétele nélkül, csak az alapján, arra épülve, teljesedhetett ki ,,gazdasági zsenialitása".

Hívják bárhogyan, legyen tudós, vagy zseni, egy olyan társadalmi berendezkedésben amilyen az előző rendszer volt, nem érvényesülhetett csak és kizárólag az, aki feltétlen híve volt a rendszernek, vagy a feltétlen hívőnek nem volt valamilyen nemű pereputtya.

A rendszerhívőnek viszont mindent szabad volt, kivéve a rendszerbírálatot. (mint ma, Brüsszel bírálata, öröklött lélekromboló mítosz, tacepaós-bűn, a tudat falán) és így bármi válhatott igazzá, illetve gazzá.
A kinyilvánító magasztos akarata alapján lett áldozatból bűnös és bűnösből az új rendszer kegyeltje. A pláne az egészben, hogy ehhez tapsolni, sőt hozsannázni' köteles mindenki.

A hatalommal való visszaélés, szerintem az a hatalomgyakorlási megnyilvánulás, amikor a törvényes rend csak az alsóbb kasztokra, a tudáshiányos kiszolgáltatott rétegre vonatkoztatható.

Mert ne mondja nekem senki, hogy a fekete gazdaságot a minimálbérből élők, a hajléktalanok és az, az egy-két millió bérből élő állampolgár működteti, akinek fogalma sincs arról, hogy mi játszódik körülötte.

A bűnösök, a korruptak, az ,,Off shoredálók" (242 milliárd dollár) csak és kizárólag a rendszerváltók haszonélvezőiből kerülhettek és kerültek ki:
Azok az emberek, akik ma részvényeket bitorolnak a nyugati cégekben, akik tulajdonosi ,,mannához" jutottak a szülői, vagy éppen a saját jogú KFT -ék, BT-k által, nos azok az emberek, a pökhendi-gőgösek, azok tették tönkre, adták el Magyarországot.

De talán mindez még nem volna olyan égbekiáltó, ha a világok legjobbikának kikiáltott demokrácia nem biztosítana megfelelő jogi hátteret a szerzett vagyon eltitkolására.


Nyílt titok, hogy nem tisztességes úton vált elitté a mai elit, ennek ellenére minden tiszteletet meg kell adni nekik, azoknak az embereknek kell tűrniük, megalázkodniuk, akik becsületesen dolgoztak világéletükben!


Tisztességes ember szemében gazember az, aki kijátszva a törvényeket, más ország gazdasági törvényei mögé bújva, magyar állampolgár testvére elől elcsalva jövedelmét, vagy ilyen-olyan bevételét az alvilág mosodáin keresztül ,,kifehéríti"!

A sajnálatos, hogy az egész magyar gazdasági elitszereplő, megmerítkezett abban a lélekfertőben, ahonnan nézve érzéstelenné válik a becsületes emberi élet. Azaz nincs mit várni azoktól, akik úgy gondolják, hogy zsebükben egy papírdarabbal, alkalmasabbá váltak ,,a bőség kosarából" gátlástalanul merni a jólétet.


Hölgyeim és uraim, jobb- és baloldalon, közszereplőink, a tisztességes emberek olyanokat köpnek az Önök háta mögött, amilyet a tükörbe nézéskor kellene Önöknek! Nem változik és nem változhat semmi, amíg a pökhendi-gőg uralkodik a társadalmi viszonyokon, a törvényalkotás és a végrehajtás a tehetőség kiszolgáltatott kutyája: A jelenlegi elit A-tól Z-ig nem kívánatos szereplő.

A búzát ki lehet rostálni az ocsútól, de az ocsú az a tisztíthatatlan mag, amelyik csíraképtelen, fertőzött szemét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Milyen történelmet tanult az ország?"
  2012-07-28 07:48:48, szombat
 
  Valaki a kezembe adott egy - a Szegeden megjelenő napilapot: Délmagyart.
Muszáj volt reagálom egy olvasói levélre, s bízom abban, hogy az alábbiak holnap megjelennek a lapban, hiszen meg kell hallgatni a másik felet is!

Remélve, hogy a cenzúra már a kommunista múlté!

,,Milyen történelmet tanult az ország?" címmel, közöltek a minap egy olvasói levelet.

Nem is reagálnék rá, ha nem szólít meg a levél engem is, hiszen itt születtem Szegeden, s itt is végeztem az egyetem jogi karán, tehát ,,jogtudó emberként és történelemtudó szegedi értelmiségiként" fogok válaszolni a kérdéseire, tényszerűen, s röviden.
Mivel írásának címre kérdés, kezdjük azzal, hogy elárulom neki bolsevista történelmet tanult az ország évtizedekig, s az alapján megértem az észrevételeit. Ha viszont az időközben bizonyított, hamisítás nélküli történelmet vesszük górcső alá, akkor kicsit más a helyzet.

Először is: Horthy soha nem ,,vonult be" Szegedre.

Másodszor: a ,,vörösterror" gerjesztette ,,fehérterror" áldozatinak száma lényegesen alacsonyabb, mint a ,,vörösterroré".

Harmadszor: Horthy Miklós volt az egyetlen államférfi a megszállt Európában, aki többször is ellentmondott Hitlernek, s 1944 júniusában
Ő még utasíthatta Koszorús ezredest arra, hogy akadályozza meg a németeket abban, hogy a pesti gettó lakóit elszállítsák.

Tehát nemhogy halálba küldött volna több százezer embert, hanem a geopolitikai helyzetünknél fogva, végig megpróbálta a legkisebb emberáldozattal kibekkelni a háborút, amely nem volt elkerülhető! (Hiszen ha hamarabb következik be a megszállás, sokkal többen vesznek oda.
Erre egyébként a Nürnbergiben lefolytatott per anyagaiban bőven van hivatkozás)

A szerző - Horváth János - jobbító szándéka ellenére sem gondolta végig, hogy miért nem volt vádlott az említett perben Horthy Miklós és miért küldött neki jelentős összeget havonta a portugáliai megélhetéséhez a Zsidóvilágtanács? (Egy zsidóüldőző bűnözőnek küldték volna?Ugyan már!)


Most lássuk, hogy mivel értek egyet!
Először is hazánk legnagyobb romlását azok a bolsevik gyilkosok okozták, akik a valódi szocialista eszmét lejáratva hazánk legnagyobb romlását okozták: Szamuellytől, Rákosin át, 1956 véreskezű megbosszulóikkal bezárólag!
Abban is igaza van, hogy nem a sebeinket kellene nyalogatni, hanem jövőt építeni, ám azt nem lehet hamis alapokra, s főleg nem a tényszerű történelem tudás hiányára felépíteni.
Azzal viszont száz százalékosan egyetértek, hogy nem újraírni kell a múltat, hanem szembenézni vele, s tárgyilagosan a helyére tenni az eddig hamisan tanított dolgokat. S végül a ,,közöny", amit nagyon is jól érzékel a levélíró.


Az a vérlázító közöny, amely nem veszi észre a hamisító szándékokat, amely nem érzékeli azt a tényt, hogy a Horthy korszak volt a XX. század egyetlen olyan szakasza a magyar történelemnek, amikor minden kétséget kizáróan az Európai élbolyban volt az ország.

Akkor volt huzamosabb ideig pozitív a külkereskedelmi mérlegünk, volt egy stabilan értékálló pengőnk, az ország teljesítménye megelőzte Ausztriát.
Elismerem, hogy akkor is voltak negatív történések, bár pl. a Numerus Clausus ellenére egyetlen személyt nem hurcoltak el a német megszállásig, s ilyent a harmadik birodalom sehol másutt nem tűrt el.
Elismerem, hogy akkor is voltak államvezetési hibák, de közvetlenül a háborús jóvátétel és a válság leküzdése után létrejött a népszerű OTI, a társadalombiztosítás.
A táppénz is a bér 55-75 százalékára emelkedett, ami a korabeli Európában igen jelentős volt, hiszen még Angliában is csupán bér 40 százaléka lehetett.
A munkanélküli ellátás területén mutatkozott hiátus, de a munkalehetőségek növekedése és a pengő biztonságos erősödése folyt, s ezzel letagadhatatlanul erősödött az ország európai tekintélye is.
A 30-as években ismét - bár szerény - de fontos birtokrendezés történt, s ezzel a mezőgazdaság ismét Európa élvonalába került.
1938-tól vezették be a gyermeknevelési támogatást - amit később a kommunisták családi pótléknak neveztek el -, majd a napi 8 és a heti 48 órás munkaidő lett bevezetve, amivel a munkásság régi követelése teljesült. (Tehát ezt sem a bolsevikok vezették be, hanem a sokszor hamisan megvádolt Horthy korszak)
S nem is említem az 1940-től beindult nagyarányú lakásépítést, az ONCSA házak állami finanszírozását.

Hogy mindezek mellett az ország a háborúba sodródott, az igaz. De az is igaz, hogy kivédeni lehetetlen lett volna, mert geopolitikailag ,,két pogány között" próbált lavírozni az ország!

Dr. Bene Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 104 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 1407
  • e Hónap: 2354
  • e Év: 38295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.