Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Újabb Krasznahorka – elevenen égtek el az állatok
  2012-07-03 23:04:06, kedd
 
  Újabb Krasznahorka - elevenen égtek el az állatok


,,Unatkozó gyerekek" gyújtottak fel vasárnap délután egy hodályt Mélykút közelében. Helyi kopjás bajtársaink alátámasztották gyanúnkat: csakúgy, mint Krasznahorkán, ezúttal is cigánypurgyék unatkoztak...

150 bála elégett, több mint száz bárány elpusztult, és több épület teljesen leégett. A kár közel 10 millió forint. A tűzoltók munkáját nehezítette a nagy hőség, egész délután tartott az oltás. A menekülni tudó birkákat csak másnap tudták összegyűjteni.

A rendőrség megtalálta a gyújtogatókat, négy tizenéves cigánygyerek, közöttük egy lány, aki társai bíztatására meggyújtotta a tüzet. ,,A kislány (...) megmutatta, hogy milyen bátor." Csak ő töltötte be a 14-et, így csak ellene indult eljárás.

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2012. július 03

http://jovonk.info/2012/07/03/ujabb-krasznahorka-elevenen-egtek-el-az-allatok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány mától indok nélkül is kisajátíthatja a földedet
  2012-07-03 22:51:06, kedd
 
  A kormány mától indok nélkül is kisajátíthatja a földedet


Az elmúlt hetekben a kormány fokozott mértékű antiszemitázásnak volt kitéve. A feltűnően megszaporodó szoborrongálások, zsidó temetők egy-egy részének átfestése, a szegény, védtelen rabbira meredő ,,gyarmatosító tekintet" kapcsán már megállapítottuk, hogy ezek megint akarnak valamit. Csak idő kérdése, és majd láthatóvá válik. A zsidó ok nélkül nem fest horogkeresztet saját felmenőinek sírjára (még Szegedi Csanád sem), szobrot sem rongál anélkül, hogy a rongálás kollektív hasznosságában (a zsidóság számára) biztos lenne. Nem igaz ez a nemzeti radikálisokra, akiket egy-egy jól megválasztott garázdasággal a hatalom könnyedén bevont ebbe a műveletbe - aminek az lett a vége, hogy az egész szoborrongálós történet mint valamiféle ,,adok-kapok" lett megjelenítve. Mintha végre történne valami. Talán a nemzeti radikálisok félálomban azt hitték, ezúttal is valamiféle kulturális szabadságharcról van szó, aminek ők élharcosai lennének - de az eseménysorozat fő tanulsága mégiscsak az volt, hogy ha a zsidó szobrot rongál, akkor azt nem a szobor megrongálásának élvezete miatt teszi, hanem hogy utólag hivatkozhasson rá. Persze, a nemzeti radikális is amiatt rongál szobrot éppen akkor, amikor, hogy a zsidó utólag hivatkozhasson rá - bár ezt a nemzeti radikális körökben nem illik tudomásul venni.

Sokak számára utólagosan értelmet nyer az egész ,,Horthy-restauráció" kérdése is, ami nem azért történik, mert egyes politikai körök annyira tisztelnék Horthy emlékét, hanem mert erre hivatkozni lehet: itt antiszemitizmus van. Rengeteg eleme van ennek az eseménysorozatnak, ami előre és jól tervezetten zajlott le - és eközben nem szabad elfelejtenünk, hogy a Fidesz még Orbán Viktor bevallása szerint is az izraeli Likud testvérpártja, vagyis a Fidesz vezetés és az izraeliek közt a meghatározó viszonyulás leginkább a testvériesség. A kormány a testvériesség szellemében szimulál nyugatellenességet és kulturális forradalmat, hogy az izraeli testvérek majd erre hivatkozva antiszemitázhassanak egy jót. Az antiszemitázás a zsidóság számára jövedelmező, vagyis a Fidesz emberei (is) jól járnak. A gonosz antiszemita áthangolódás megtörtént, az elhatárolódás elmaradt, a cirkusz nemsokára kezdődik.

A hivatkozások szép lassan előkerülnek. Előbb a zsidóság külföldi, majd hazai érdekképviseletei részéről, majd az Egyesült Államok nagykövete is megszólal - és a sor odáig folytatódik, hogy a kormány végül satuban érzi magát. Zsidóstul, hasznos idiótástul. Mikor a kormány nyaka körül már kellőképpen szorul a kötél, azon a ponton derül ki, hogy mire volt jó a szoborrongálás, a "magyarkodás", a Horthy-hóbort. Lassan kezd határozottabb formát ölteni, miért volt kitéve a kormány az elmúlt hetekben fokozott mértékű antiszemitázásnak, miért volt felépítve erre egy összetett hivatkozási alap, és hogy ennek az egésznek végül mi lesz a következménye.

Itt antiszemitizmus van, a zsidóság közösségi érdekei sérülnek. Miért hangsúlyozzák ezt oly sokat az utóbbi hetekben? Mert így a kormánynak majd kompenzánia kell. A kormánynak bizonygatnia kell, hogy Magyarország befogadó ország. ,,De hát a történtek ennek látszólag ellent mondanak" - így tettel kell megmutatniuk, hogy Magyarország bizony befogadó. Ha nem teszik, akkor nincsen amerikai kampányszakértő, és kampányidőszakban a támogatások is elapadnak. Elég ha annyit mondunk: Nyírtass. Egyedüli eset? Dehogy.

Aki a közel-keleti történésekkel tisztában van, annak jól látható, hogy Izraelben egyre forróbb a talaj. Ha a térség berobban, a zsidó lakosság veszélyeztetve lesz. Izrael pusztulásának egyre magasabb a valószínűsége. Magyarország pedig bizonyította már, hogy befogadó ország. A kormány is ezt bizonygatja. A Jobbik is ezt bizonygatja. Maga Vona Gábor mondta, hogy ők származás alapon nem tesznek különbséget ember és ember közt. Meg kell lepődni az olyan történéseken, mint a Haszid közösség ,,visszatérése" Nyírtassra? Nem kell meglepődni, évekkel ezt megelőzően jeleztük, hogy ez a helyzet várható. Zsidók százezrei (ha nem milliói) fognak beözönleni az országba, és a helyzet pontosan úgy fest, mint Izrael megalapításakor. Senki sehol nem mondja, hogy ez már folyamatban van, a hírek hallgatnak róla, nem készülnek szép színes riportok. De a kormány nagybirtokrendszert szervez - a strómanok mindenhol mindent kilóra vesznek meg. Készpénzzel és azonnal fizetnek, a hirdetéseikkel tele van az ország. Az ellehetetlenített magyar gazda pedig eladja a földjét, mert úgyis csak veszteséget hoz. A földtulajdon egyetlen kézben összpontosul. A vízkészletet már 2008-ra privatizálták. A ,,Magyarországról elszármazott haszid közösségek" pedig elkezdtek ,,visszaköltözni".



Már az alapfokú oktatásban is azt hallani, hogy a zsidók már a honfoglaláskor is itt voltak, sőt, nekik köszönhető az egész. ,,Szorgos földművesek voltak".

A földeket felvásárolja kormány, a magyarokat százezres nagyságrendben lakoltatják ki saját otthonaikból, miközben a mai napon látott napvilágot a hír, hogy a kormány a kisajátítási törvényt is módosítja. ,,Az egyik legfontosabb feltétel, hogy a kisajátítással biztosított tevékenység közösségi előnyeinek jelentősen meg kell haladniuk a tulajdon elvonásával okozott kárt." De milyen közösségnek? És legfőképpen melyik közösségnek? A kormány szerint és a Jobbik szerint az mindegy, mert ember és ember között nem tesznek különbséget származás alapon. A Likud testvérpártja úgy módosítja a kisajátítási törvényt, hogy a kormány gyakorlatilag akárkinek az ingatlanát elveheti, ennek csak annyi az előfeltétele, hogy írjanak egy jó indoklást, miszerint a kisajátított földre autópálya kell. Vagy egy több milliárdos projekt épül majd oda, netán olyan furcsa kinézetű mediterrán típusú házak, lakóparkok - természetesen ki másnak, mint a kilakoltatott magyaroknak! A birkák pedig mindent megesznek.

A kormány szép csendben kidolgozta a törvényi hátteret, ha úgy adódik, elvehetik a földedet, vagy a lakásodat. Hogy ki költözik be a helyedre? Nem mindegy? Itt se a kormány, se a Jobbik nem tesz különbséget ember és ember közt. Akárki. Egy izraeli. Vagy egy izraeli magyar, akinek a Jobbik hozzájárulásának (is) köszönhetően már magyar állampolgársága is van. Izraelben azt mondják a palesztin lakosnak - akinek már a dédszülei is abban a házban laktak -, hogy a háznak Izrael állam nem adott építési engedélyt. Persze, mert olyan régen ott áll, hogy akkor Izrael még nem létezett. Izrael úgy került oda, hogy a hatóságok felvásárolták a földeket, a maradékot pedig kisajátították. Persze előbb törvényi kereteket alkottak hozzá. Ezt teszi a Likud testvérpártja is. Ott a pelsztin házát másnap buldózerrel összedöntik, a buldózert pedig fegyveresek biztosítják, hogy a fegyvertelen lakos semmit ne tehessen ez ellen. Itt rendőrökkel biztosítva kilakoltatnak, meg nagy beruházások is lesznek, amihez a te földed is kelleni fog.

Ki meri ebben az országban kijelenteni, hogy csellel, majd amikor már sürget az idő, erőszakkal elveszik a magyarok földjeit, lakásait, és félfogyatékos zsidók kapják meg? Nem bankárok, meg nem ,,globális pénzügyi elit" - meg ki tudja még hány kifejezést találtak ki erre - hanem egy hétköznapi, tetves zsidó, aki frissen költözik ide Izraelből, és ajándékba kapja a lakásodat, a földedet. A te lakásodat, a te földedet. Származási alapon - mert ők tesznek különbséget.

Mi kimondjuk - bár süket fülekre talál, és már a huszonnegyedik órában vagyunk.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. július 03.

http://jovonk.info/2012/07/03/kormany-matol-indok-nelkul-kisajatithatja-foldedet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF euró helyett a görög állami vagyont akarja
  2012-07-03 22:48:42, kedd
 
  Az IMF euró helyett a görög állami vagyont akarja

A görög média várakozásai szerint a kormány a következő IMF tárgyaláson már nem fog elfogadni újabb bér- és nyugdíjcsökkentéseket. Ezt az IMF sem várná el a görög helytartóktól, ugyanis az IMF által szabott feltételek az elmúlt egy évben Görögországban több mint harmadával csökkentették a nyugdíjakat és a minimálbért, az infláció miatt pedig a görög bérek és nyugdíjak értéke a felére csökkent.

A kormány tárgyalási stratégiája ennek ellenére csak az IMF diktátumok végrehajtása marad. A görög vezetés egyelőre időt kért a hitel feltételeinek teljesítésére. Két évet kértek, mert az emberek gyorsan felejtenek, két év elteltével jöhetnek az újabb bér- és nyugdíjcsökkentések.

Addig is felajánlották helyette a nemzeti vagyont. A választási csalással pozícióba hozott kormány azt ígéri az IMF-nek, hogy ha kapnak még két évet, cserébe felgyorsítják a privatizációt. Az IMF valószínűleg el fogja fogadni, mert a bérek és nyugdíjak csökkentésével csak a saját értéktelen pénzét kapja vissza, a privatizáció felgyorsításával viszont megkaparintják a görög fizikai vagyon nagy részét. Egyébként is, két év múlva ki tudja milyen állapotok lesznek Görögországban. Az IMF többre megy kórházépületek, erőművek és katonai létesítmények megkaparintásával, mint az értéktelen euró lassú törlesztésével.

Christine Legarde, IMF-vezető

Az IMF küldöttsége ma érkezik az országba, és holnap kezdődnek meg a tárgyalások, ami valószínűleg több hétig is el fog húzódni, hogy közben az árfolyam-ingadozásokból is nyereséget kovácsoljanak. Várhatóan majd időközi helyzetjelentéseket is tesznek, az euró ezek hatására gyengülni fog és erősödni, majd a kívánt haszon bezsebelésével megállapodnak. Azt követően beiktatják az új pénzügyminisztert, aki már ígéretet tett arra, hogy a rendőrök és katonák fizetését nem fogják csökkenteni. Idővel mindenki másét igen - vagy ki lesznek rúgva -, viszont az utolsó terület, ahonnan pénzt vonnak el, az a rendfenntartás.

Az IMF szándékairól és feladatáról a legtöbbet pedig az árul el, hogy több katonai létesítmény privatizációját is a tárgyalások részévé tették.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. július 03.

http://jovonk.info/2012/07/03/az-imf-euro-helyett-gorog-allami-vagyont-akarja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán rátette kezét az uniós fejlesztésekre
  2012-07-03 21:44:39, kedd
 
  Orbán rátette kezét az uniós fejlesztésekre

15 komment|
Megjelent: 2012.07.03. 10:44|


Az illetékes kormánybizottság tagjai még: Lázár János, Matolcsy György és Németh Lászlóné.

Egy új testület, a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság (NFK) veszi a kezébe az uniós fejlesztési források felügyeletét - írja az origó, a hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján, illetve az ahhoz kapcsolódó határozatból. Az NFK elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, tagjai Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Németh Lászlóné fejlesztési és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A kormánybizottság - ezáltal a miniszterelnök - lényegében az összes, az unós fejlesztésekkel kapcsolatos fontos döntést magához vonja: ez a testület mondja meg, mi számít kiemelt projektnek, a jóváhagyása kell az úgynevezett operatív programok és akciótervek elfogadásához és módosításához, sőt, az NFK dönt minden olyan projektről, amelynek támogatási igénye meghaladja az egymilliárd forintot.

Ezentúl az NFK, illetve a Miniszterelnökség jogosult arra is, hogy szakmai egyeztetéseket folytasson kutatás-fejlesztéssel és innovációval összefüggő programokról és pályázatokról. A testület fontos feladata lesz az is, hogy elfogadja a 2014 és 2020 közt érvényes EU-s költségvetési időszakra vonatkozó eljárási szabályokat. Erre tavaly év végén a kormány még egy tárcaközi bizottságot állított fel, de ennek feladatait a hétfőn megjelent rendelet az új kormánybizottságra ruházza - olvasható az origón.

Forrás: Origo/Hír24

http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/07/03/orban-ratette-kezet-az-unios-fejlesztesek re/~~fokusz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányellenes a fiatalok röghöz kötése
  2012-07-03 21:43:19, kedd
 
 
Alkotmányellenes a fiatalok röghöz kötése

2012, július 3 - 18:07


Alkotmányellenesnek minősítette és megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) az állami ösztöndíjas hallgatókkal kötendő hallgatói szerződés lényeges tartalmát szabályozó kormányrendeletet.

Az Ab állásfoglalása szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alkotmányellenesen adott felhatalmazást a kormánynak arra, hogy ezt rendeletben határozza meg.

A jogszabály megsemmisítését az alapvető jogok biztosa kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál. A törvény felhatalmazta arra a kormányt, hogy rendeletben határozza meg a hallgatói szerződésekre vonatkozó szabályokat. A szabályozás szerint az ösztöndíjas hallgatók az oklevél megszerzését követően kötelesek húsz éven belül a tanulmányi idő kétszeresének megfelelő időtartamban hazai munkaviszonyt létesíteni és fenntartani.

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a hallgatói szerződések szabályozása közvetlen hatással van az érintett hallgatók felsőoktatásban való részvételhez fűződő jogára, és a felsőoktatás állami támogatásának is lényeges elemét jelenti. A testület kifejtette azt is, hogy a hazai munkaviszonyra kötelezés közvetlenül érinti a foglalkozás szabad megválasztásához fűződő jogot, ideértve a munkavállalók szabad mozgásához való jogot is. Mindezt az Ab szerint törvényben kell meghatározni, ezért az Alkotmánybíróság a kormányrendeleti szabályozásra adott törvényi felhatalmazást, és az annak alapján alkotott kormányrendeletet megsemmisítette. Így a kormányrendelet nem lép hatályba.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/alkotmanyellenes_a_fiatalok_roeghoez_koetese-20120703
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.