Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
mákos-almás rétes
  2012-08-10 20:21:25, péntek
 
 
hozzávalók 8 főre

60 dkg liszt/rétesliszt
3 dl meleg víz
1 tk 20%-os ételecet
4 dkg zsír , felovasztva
csipet só

Töltelékhez:

25-30 dkg cukros mák
legalább 1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
zsír, amennyi szükséges

elkészítés

A lisztet a konyhaasztalra átszitáljuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. A vizet az ecettel, sóval és zsírral elkeverjük, és apránként beleöntjük, közben a kezünkkel elkezdjük összedolgozni. Addig gyúrjuk, amíg egy nem ragadós, de lágy, selymes tapintású tésztát kapunk. A gyúrást nem lehet megspórolni. Kemény meló, legalább negyed óra, enélkül mit sem ér az egész.
Vászonterítővel takarjuk le az asztalt gyűrődésmentesen, lisztezzük be, majd erre tegyük a kettéosztott gombócot. Takarjuk le egy átmelegített tállal és konyharuhával, hagyjuk legalább fél órát, de ha lehet többet állni. (Én legalább másfél órát hagytam, akkorra igazán összeérik a tészta, és gyönyörűen húzgálható lesz.)
Az egyik gombócot tegyük félre, a másikat kezdjük el nyújtani. Mindig közepéről indulva vékonyítsuk a gombócot, és haladjunk kifelé. Célszerű a kézfejünkkel nyújtani, nem az ujjainkkal, a tészta alá téve, így valamennyire elkerülhető a szakadás. Addig nyújtsuk, amíg egészen áttetsző nem lesz, és ameddig tart a tészta vagy az asztal. A lelógó vastag részeket vágjuk le. Kicsit még hagyjuk így száradni (10 perc). A tészta akkor jó, ha kis hólyagokkal van tele. Képek itt.
Miközben a tészta pihent, elkészítettük a tölteléket is. A darált mákot elkeverjük annyi cukorral, amitől kellemesen édes lesz, az almákat lereszeljük, megcukrozzuk. További zsírt olvasztunk.
Az összeállításhoz, spricceljük meg zsírral a tésztát, szórjuk meg mindenhol mákkal (módjával), és szórjuk rá a lereszelt, de NEM KINYOMKODOTT almát. Ez nagyon fontos! Esetleg még szórjuk meg cukorral, majd következik a tekerés.
Minden oldalát egy cseppet hajtsuk fel a tésztának - miután levágtuk a vastag széleket. (Ezeket újragyúrva, kicsit megint pihentetve nyújthatjuk megint) Épp csak 2-3 centit, hogy ne essen ki a töltelék. Ekkor újra spricceljük meg zsírral az egészet.
Na most: ha téglalap alakúra nyújtottuk - ahogyan mi szoktuk, akkor a rövidebb oldalt fogva kell feltekerni, vagyis jó vastag lesz a rétes. Én ezt javaslom... Közben minden egyes tekerésnél szintén kenjük meg zsírral a tekercset - persze érzéssel. Majd a végén kívülről is. Sarkallatos pont, hogy ne egy csíkba halmozzuk fel a tölteléket, majd tekerjük fel vastagon a tésztába, hanem egyenletesen elosztva mindenhová, így a tészta mindenhol szép vékony marad.
Előmelegített forró sütőbe dugjuk, és ha száradni látjuk, mindig kenjük be zsírral, ez fontos pontja a sütésnek, különben száraz lesz a rétesünk. Kb. fél óra alatt készül el.
Szeleteljük, szórjuk meg még porcukorral, és sok szeretettel tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Ima az anyagi biztonságért:
  2012-08-10 20:01:04, péntek
 
  Ima az anyagi biztonságért:

Szeretett Istenem, tudom, hogy Te vagy a forrása minden
jónak és, hogy Te ellátsz engem mindennel minden tekintetben. Kérlek, segíts eloszlatni azokat a félelmeket, amelyek megakadályoznak engem abban, hogy elfogadjam ajándékaidat. Kérlek, segíts, hogy átéljem a béke, hála és anyagi biztonság állapotát, és, hogy tudatában legyek annak, hogy én a Te gyermeked vagyok, akit Te csodálatos áldásaidban részesítesz. Nyitott vagyok és maradok az Isteni Vezettetésre, ami tévedhetetlenül vezet el engem olyan helyzetekhez, emberekhez, lehetőségekhez, amelyek részei az anyagi biztonságomat megteremtő tervnek. Most látom és érzem önmagam és mindenki mást tökéletes anyagi biztonságban, és a szívem megtelik hálával és örömmel a bőséges Univerzum iránt, amit teremtettél. Köszönöm,
Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
B pozitív vért könnyezik a Mária-szobor
  2012-08-10 19:59:09, péntek
 
 
B pozitív vért könnyezik a Mária-szobor

A hírre több ezer zarándok érkezett az indiai rendházhoz, ahova rendőröket vezényeltek.

A ghaziabadi Szeplőtelen Szűz Máriáról elnevezett kármelita rendházban történt eseményt elsőként egy cselédlány vette észre, aki takarítani ment a kápolnába. ,,Amikor le akartam törölgetni a Szűzanya-szobrot, láttam, hogy vér jön a szeméből. Felsikoltottam, nem hittem a szememnek, próbáltam lemosni a vért a szoborról, de csak folyt tovább" - írja a Magyar Kurír az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia honlapjára hivatkozva.

A katolikus hírportál szerint a házfőnök, Joy Kizhakkayil atya utólag azt mondta, amikor belépett a kápolnába, a cselédlány a szoborba kapaszkodva reszketett, és "hangosan könyörgött a Szűzanyához." Amikor a házfőnök misézni ment a kápolnába másnap, az esemény megismétlődött. ,,Ezúttal erősen ömlött a vér, az asztalra is lefolyt" - mondta az atya. A hír gyorsan terjedt. Estig közel háromezer ember érkezett a helyszínre; a tömeg miatt a rendőrséget is ki kellett hívni.

A vérből mintát vettek és a közeli Szent József Kórházban elemeztették. ,,A laboreredmény szerint a vér B pozitív" - mondta a házfőnök. A szobrot néhány hónapja vette a kármelita közösség az újdelhi Szent Pál Központtól.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 909
  • e Hónap: 12296
  • e Év: 50044
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.