Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Büszkék vagyunk Rátok!!!
  2012-08-13 12:57:46, hétfő
 
 




BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!!!


Londoni hőseink:


Véget ért az Olimpia, a mi olimpiánk, kialudt a láng.

Micsoda tizenhat nap volt! Fantasztikus, hátborzongató, felemelő. Nem túlzás, együtt lélegeztünk, küzdöttünk, sírtunk és nevettünk a londoni olimpia magyar versenyzőivel, hőseivel.

Lendült a kezünk az utolsó, mindent eldöntő vívótalálatnál, majd a 200 méter leúszása után, hogy biztosan a mi fiunké a legjobb benyúlás. Aztán próbáltunk erőt adni, hogy lovon se legyen probléma, véletlenül se "bokrosodjon meg" a legfontosabb másodpercekben, és szuggeráltuk a kalapácsot, hogy minél messzebbre szálljon - ha rajtunk múlik - talán még most sem ért volna földet.

A tévéképernyők előtt vagy a lelátón ülve mi is lapátoltunk, emeltük a csapásszámot, próbáltuk meglökni, repíteni a hajót, hogy a benne ülők valóra váltsák aranyálmai(n)kat. Lélekben ott tempóztunk a vízben két órán keresztül, hogy a hajrában, az utolsó métereken ugyanúgy mozgósítsuk a tartalékainkat,mert elsőként akartunk a célba csapni.

8 arany, 4 ezüst és 5 bronz Londonban!

Köszönet az elmúlt bő két hét felejthetetlen pillanataiért. Biztos vagyok benne, TI is éreztétek, milliók szíve dobbant Veletek. Értetek.

Köszönjük Bajnokok! Gratulálunk!

Íme a végső Dicsőségtábla!

Ők Magyarország hősei, akiket csodálatos teljesítményükért örökre a szívünkbe zártunk!

Oszd meg, ha Te is!







"Mi, magyarok az olimpiai mozgalomban annak újjászületése óta figyelemre méltó szerepet játszunk. A múltból hozott jó hírnév és érdemek azonban csak annyit érnek, amennyit hozzátesznek az utódok.

S mint az egész világ láthatta, vannak méltó, nagyszerű utódok. (...)

Büszkék vagyunk Önökre."

/Orbán Viktor/









 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Balesetei jegyzőkönyv
  2012-08-13 12:05:35, hétfő
 
 




BALESETI JEGYZŐKÖNYV


Tisztelt Biztosítótársaság!


Kíváncsiak voltak balesetem részleteire, így ezúton megosztom azt Önökkel:

Szakmámat tekintve fűtésszerelő vagyok. A baleset napján éppen egy tízemeletes ház tetején dolgoztam egyedül. Amikor befejeztem a munkát, megállapítottam, hogy maradt még vagy 200 kilogrammnyi szerszámom a tetőn. A lift nem működött, így ahelyett, hogy ezeket a szerszámokat tíz emeleten keresztül kézben cipeltem volna le, úgy döntöttem, hogy egy hordóban fogom őket leereszteni a tetőről, kötél és csiga segítségével.

Miután a földszinten rögzítettem a kötelet, felmentem a tetőre és bepakoltam a szerszámokat a hordóba. Ezután lementem a földszintre, kioldottam a kötelet, és jó erősen tartottam, hogy a 200 kilónyi szerszám lassú leereszkedését biztosítsam. A baleseti jelentés 11. szakaszában láthatják, hogy testsúlyom 60 kg. Elképzelhetik a meglepetésemet, amikor a 200 kilónyi szerszám súlya hirtelen felemelt a levegőbe. Én lélekjelenlétemet elvesztve elfelejtettem elengedni a kötelet.

Szükségtelen említenem, hogy meglehetősen ijesztő ütemben repültem felfelé az épület fala mentén, neki-neki ütődve annak oldalához. Az ötödik emelet magasságában találkoztam össze a lefelé zuhanó hordóval. Ez a magyarázata a repedt koponyámnak és a törött kulcscsontomnak. Csak kevéssé lassultam le, és így folytattam az egyre gyorsuló emelkedésemet és meg sem álltam addig, míg a jobb kezem ujjpercei öt centi mélyen bele nem fúródtak a csigába. Ez alkalommal szerencsére visszanyertem a lélekjelenlétemet és meg tudtam markolni a kötelet a fájdalom ellenére.

Ezzel egy időben a hordó nekicsapódott a földnek, aminek következtében letört az alja és a benne lévő szerszámok mind kiszóródtak. Így most már üres volt a hordó, így elkezdtem nagy sebességgel lefelé zuhanni az épület fala mentén. Az ötödik emelet közelében ismételten összetalálkoztam a hordóval, ami éppen felfelé tartott. Ez a magyarázata mindkét törött bokámnak és a hasadásoknak a lábszáraimon. Amikor nekicsapódtam a hordónak, eléggé lelassultam ahhoz, hogy csak három hátcsigolyám, két bordám törjön el, amikor a földre érkezvén a szerszámokra estem.

Sajnálattal jelentem, hogy amint ott feküdtem a földön nagy fájdalmak közepette, ismét elvesztettem a lélekjelenlétemet és elengedtem a kötelet. Ekkor a hordó hirtelen megindult egyenesen felém, egyre gyorsuló, szédítő sebességgel. A hordó leérkezvén, eltörte a medencecsontomat. Sajnálattal kell közölnöm, itt elvesztettem az eszméletemet, és többre nem emlékszem...

Remélem, ez elegendő információ a biztosítótársaságnak. Kérem, fogadják el a fájdalmasan kimerítő magyarázatomat és küldjék számomra a baleset biztosításom összegét.










 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kialudt a láng... véget ért az olimpia
  2012-08-13 12:05:22, hétfő
 
 




KIALUDT A LÁNG... - VÉGET ÉRT AZ OLIMPIA


Látványos, a brit zenetörténelem rengeteg sztárját felvonultató ünnepséggel zárult a londoni olimpia.

A The Who a My Generation (Az én generációm) című számával véget ért a záróünnepség és vele a XXX. Nyári Olimpiai Játékok. Szerencsére hazaérkező olimpikonjainkat hétfőtől még ünnepelhetjük, és augusztus 29-én kezdődik a Paralimpia, ahol szurkolhatunk a magyar sportolóknak. Egyébként pedig kezdődik a felkészülés Rióra!



A láng elaludt, de amint a főnix is jelképezi, az olimpiai eszme él, és Rióban újra fellángol - Fotó: AFP




Jacques Rogge (középen) elégedett volt a játékokkal - Fotó: AFP




Mrs. Victoria Beckham mindent beleadott - Fotó: AFP
/Spice Up Your Life! (Fűszerezd meg az életed!) - éneklik a hölgyek./




Neves modellek vállalták, hogy fél perc erejéig feltűnnek a műsorban - Fotó: AFP




Abel Kirui (balra), Stephen Kiprotich (középen) és Wilson Kipsan Kiprotich, a férfi maraton dobogósai - Fotó: AFP




Katalin hercegnő, Vilmos walesi herceg felesége is kilátogatott a záróünnepségre - Fotó: AFP




Az Olimpiai Stadion természetesen dugig megtelt - Fotó: AFP


















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2818
  • e Hét: 8040
  • e Hónap: 47861
  • e Év: 225736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.