Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Orbán Viktor levelét megírta...
  2012-08-17 21:30:21, péntek
 
  Orbán Viktor levelét megírta...

2012. augusztus 17., péntek 02:25


... és annak igazságtartalma körülbelül egyenlő a nullával. A miniszterelnök még vissza sem tért szabadságáról, de máris levéllel bombázza a lakosságot. Nem meglepő módon, ezt is az adófizetők finanszírozzák.

orbanlevel.jpg

Úgy látszik, a miniszterelnök mindent egy lapra tett fel a munkavédelmi akciótervvel, mert nagyon erős pr tevékenységet folytat mellette. A gazdasági adatokat nézve, ez persze nem meglepő. De még ha meg is valósul a munkavédelmi akcióterv, annak sem lesz olyan reálgazdasági hatása, ami kihúzná Magyarországot ebből a mély gödörből. Matolcsy Györgyöt leszámítva, ezzel minden közgazdász tisztában van. Azonban két év után elmondható, hogy a miniszterelnöki jobb kezet leszámítva, senkinek sem hisz Orbán Viktor. Így hiába jut minden napra egy rossz hír a gazdaság állapotával kapcsolatban, továbbra is a már rég megbukott miniszter felel az ország gazdaságáért. És egy olyan munkavédelmi akciótervet próbálnak megvalósítani, amelynek tényleg az az egyetlen pozitív hatása, hogy meggátolja a versenyszféra további lebomlását. Azaz némileg kompenzálja a kormány aknamunkáját, és azt a kárt, amelyet a vállalkozói szféra elszenvedett - nem véletlenül csökkent a foglalkoztatás a versenyszférában. Hogy miből fogják finanszírozni a programot? Azt még senki sem tudja. Az előzetes IMF tárgyalás után nyilvánvalóvá vált, hogy a jövő évi makrogazdasági pálya fenntarthatatlan, a 2013-as költségvetés pedig jelenleg oly annyira lyukas, mintha nehéztüzérséggel sorozták volna meg. A kormánynak egyelőre egy 500 milliárdos lyukat kell betömnie, amely akár még nagyobb is lehet - az eddigi GDP- és ipari adatok tükrében. Egy valami biztos: ha valamiféle csoda nem történik jövőre, akkor az 1 százalékos gazdasági növekedés is megkérdőjelezhetővé válik, nemhogy a Matolcsy által megálmodott és tündérmesébe illő1,5-2 százalékos bővülés. Először a lyukakat kell betömni, utána lehet gondolkodni azon, hogy miből finanszírozzák a munkavédelmi akciótervet. Mindenesetre 300 milliárd forintot nem lesz könnyű találni.

Visszatérve Orbán Viktor levelére. Nos, annak igazságtartalma egyenlő a nullával, és ami igaz is, az is csak mellébeszélés; a tényeket és a valóságot megkerülve, dicsőíti önmagát a miniszterelnök.

,,Az elmúlt két évben mi, magyarok, sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal."

Olyannyira, hogy az elmúlt két évben sikerült egy szolid növekedési pályáról a mélybe lökni a magyar gazdaságot, és lassan már egy lapon említhetnek minket Görögországgal vagy Portugáliával, ha gazdasági növekedésről van szó. ,,Jó érzés tölti el az ember szívét, ha egy ilyen klubnak lehet a tagja." A Fidesz nem szembeszállt az európai adósságválsággal, hanem elhozta azt Magyarországra.

,,Európában egyedülálló módon, kimentettük a devizahiteleseket"

Bár az eszközkezelő már hónapok óta működik, tevékenysége erőteljesen megkérdőjelezhető: hét hónap alatt mindössze nyolc adóst mentettek ki. Bevezették a végtörlesztés rendszerét, amely gyakorlatilag azokon segített, akik rendelkeztek olyan háttérrel, amely lehetővé tette a tartozás visszafizetését - például a Fidesz országgyűlési képviselői sokat nyertek a végtörlesztéssel. A lakosság legjelentősebb hányada azonban sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát adta lehetőségekkel nem tudott élni. Tulajdonképpen pont azok, akik igazán nagy bajban vannak, és segítségre szorulnának. Mindeközben miután a svájci bank rögzítette a frank árfolyamát az euróhoz képest, és ennek eredményeképpen a forint-frank árfolyam 230-as szintre esett tavaly nyáron, ezt követően a Fidesz gazdaságpolitikai ámokfutásának köszönhetően, év elejére már ismét 260 forint környékére emelkedett az alpesi fizetőeszköz árfolyama. Megnehezítve a frankadósok helyzetét. A jelenlegi alacsonyabb árfolyamot egyértelműen az IMF jelenlétének köszönhetjük. A Fidesz akkor segített volna a devizaadósokon, ha már januárban teljesíti az Európai Bizottság feltételeit a jegybank törvénnyel kapcsolatban, vagy el sem fogadja azt decemberben. De mint mindenki tudja, húzták az időt egy jó fél éven keresztül. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a Fidesz saját devizaadósait kimentette, a lakosság helyzetét azonban tovább rontotta.

,,Megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, jelentősen emeltük a minimálbért, és eközben csökkentettük az államadósságot."

A nyugdíjak vásárlóértékét a svájci indexálás garantálja, ennek semmi köze a Fideszhez. Ráadásul az infláció annyira magas - júliusban 5,8 százalék volt -, hogy már az is megfordult a vezetők fejében, hogy ősszel további nyugdíjemelésre lesz szükség a felgyorsult infláció miatt. Vajon kinek köszönhetjük a magas inflációt? És ki becsülte alá ennek kockázatait? Ki emelte meg az áfát? Ki emelte a jövedéki adót? És ki rakott egyre több és több költségterhet a vállalati szektor nyakába?

A minimálbér-emelés talán az egyetlen igaz pont. Viszont az adójóváírás kivezetését elfelejtette közölni a miniszterelnök. A kikényszerített minimálbér-emelés, és a bérkompenzáció arra volt elegendő, hogy kompenzálják az egykulcsos adóból és az adójóváírás kivezetéséből származó nettó bércsökkenést az alacsonyabb jövedelműek körében. A reálbérek ennek ellenére is jelentősen csökkennek idén, a vártnál magasabb infláció miatt. Ráadásul a minimálbér-emelést és a bérkompenzációt a vállalkozók fizetik meg. Nem véletlenül csökken a foglalkoztatás a versenyszférában és megy csődbe egyre több cég. A munkavédelmi akciótervvel pont ezt a lépést próbálják kompenzálni.

Az államadósság pedig csekély mértékben csökkent, de azt a forintárfolyam befolyásolja leginkább. Ráadásul a csökkenés mértéke egyáltalán nem ekvivalens az államosított nyugdíjvagyon azon nagyságával, amelyet államkötvénybe fektettek be. Hiába tapsolta el a Fidesz a nyugdíjvagyont, a várt hatás elmaradt. Ráadásul ez is csak egy rövidtávú folyamat, ha ezeket a nyugdíjakat a későbbiekben majd az akkori kormány ki akarja fizetni, azt csakis az államadósság kényszerű növelése révén tudja megvalósítani. És akkor még nem is beszéltünk a gazdasági teljesítményről. Amennyire visszafogottan teljesít az idén a magyar gazdaság - recesszió van - nem lepődnénk meg azon, ha jövőre ismét 80 százalék környékén lenne a GDP arányos államadósság. Kulcskérdés az is, lesz-e IMF védőháló. Amennyiben nem, akkor a forint árfolyam ismét elszabadulhat.

,,Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam."

Ez maximum egy tündérmesében igaz. A régióban csak Csehország veszi fel velünk a versenyt - persze negatív értelemben. De Csehországban jóval magasabb az egy főre eső GDP. Magyarország gazdasági teljesítménye a déli országokéval vetekszik - mint ahogy azt már írtuk egyszer -, miközben az infláció nálunk a legmagasabb. Európában mindenki azon van, hogy elkerüljék azt a gazdaságpolitikát, amit a Fidesz csinált az elmúlt két évben. Legjobb érv erre az a hazugság, amely Giró-Szász András nevéhez kapcsolódik. Franciaországban ugyanis a részvényügyletekre vetettek ki tranzakciós adót, azaz a tőkejövedelmet adóztatják, ezzel szemben Magyarországon minden pénzügyi tranzakciót meg akarnak adóztatni, függetlenül attól, hogy háztartásokról, vagy éppen vállalkozásokról van szó. Tehát amíg a magyar kormány továbbra is a lakosság és a vállalkozások zsebéből veszi ki a pénzt, addig a franciáknál csak a magasabb jövedelmű csoportokhoz kötődő tőkejövedelmet adóztatják meg, illetve a spekulatív ügyleteket. Tehát Európa nem másol minket, hanem egy sokkal ésszerűbb utat jár be, mondjon bármit is a miniszterelnök vagy a szóvivő.

Az adatok, számok, és a valóság egyaránt minket igazol: az Orbán Viktor levelében megírtak igazságtartalma a nullával egyenlő. Ez persze nem meglepő, a pr érdekében félre kell beszélni, és el kell ferdíteni a valóságot. Kár, hogy mindezt megint a magyar adófizetők pénzéből teszik.


http://egyenlito.blog.hu/2012/08/17/orban_viktor_levelet_megirta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mese az önkéntesen kötelező polgári védelemről
  2012-08-17 21:20:41, péntek
 
  2012.08.17. 05:19
Mese az önkéntesen kötelező polgári védelemről


Egyszer volt, hol nem volt, valahol Európa közepén a Kárpátok gyűrűjében élt egyszer egy félázsiai horda. Egy másodosztályú focista volt a királyuk, egy kusza tekintetű látnok a sámánjuk, és ezek ketten szentül hitték, a szóból nem, csak az erőből ért ez a sok paraszt. Ezért - mivel be voltak ám tojva, hogy történhet valami ami nem csak az zorrodat tisztíccsa - írtak egy csudálatos katasztrófavédelmi törvényt, ami önkéntesen kötelezővé teszi adott esetben az atomvillanásba hunyorgást.


Azt mégse mondhatták a népnek, hogy a látnok úr fejében hordott taktikai atomfegyverben egyszer csak spontán maghasadás alakulhat ki, és a horda ajándékba nem az augusztus huszadikai tűzijátékot, hanem a látnok úr ledobott koponyakupakja alól előtűnő atomvillanást kapja.

matolcsy atomfegyver.jpg

Mit lehet tudni, nem árt felkészülni, így postázni kezdték az önkéntesen kötelező behívókat a jövő polgári védelmiseinek. ( itt, itt, meg itt megnézheted hogy néz ez ki pontosan ) Kedves Hordatag! Leszel szíves azonnal nyilatkozni az adataidról, tudomásul venni milyen önkéntességet vár tőled a haza, és mivel csak az erőből értesz büdösparaszt, hát elmondjuk, hogy ha nem vagy elég lelkesen önkéntes, akkor száz ruppód bánja, és/vagy homokzsák általi eltemetésben lesz részed.

Kérünk szépen, meg jogod, meg ugyan az adódból tartjuk fönn a katasztrófa és polgári védelmet, de (...) - indoklás semmi, magyarázat semmi, csak a pojácák viccesen befeszített tömlőtestű hőzöngése, ahogy mindig. Honfiak és honleányok forgolódtak álmatlanul, átizzadt párnahuzatok és megrágott kispárna csücskök tanúskodnak a bizonytalanságról. Mert ez a kormány kötelezően jót még nem csinált, mostanában minden gondolata a választási nagy ruha elkerülése körül forog, testre szabott választókörzetektől kötelező regisztrációig. Márpedig olyan megesett már a történelemben, hogy hasonló trükközésekkel visszaéltek, ráadásul pont olyanok, - Tisza, Széll Kálmán, Wekerle - akikre a mostani kormány nosztalgiakultusza épül. Bár ott még nem tartunk, hogy az elődökhöz hasonlóan össze is verekedjenek a nagy büdösben, de ott már igen, hogy egy ilyen minden tájékoztatást mellőző akció minimum kétségeket ébresszen a választókban. Különösen, mert minden helység önkormányzata, pontosabban a polgármestere köteles kiválasztani a kötelezően önkénteseket, és a postázott levelek alapján, magyarázat nélkül a pofára és ex has alapon történő kiválasztás látszik.

Pedig ez, minden látszat ellenére nem így van. Megkerestem egy témában járatos ismerőst, - ezúton is köszi a segítséget - a katasztrófavédelmi törvény végrehajtási utasításait, ( itt és itt olvasható ) ami alapján ez a kötelezően önkéntes polgári védelem így néz ki:

A törvényben és a végrehajtási rendeletben sincs meghatározva, milyen szempontok alapján kell a résztvevőket kiválasztani. De. Az mindenképpen támpont, hogy a településeken megalakítandó polgárvédelmi szervezetnek kell lennie:

- törzsének - vezetők, ezek általában a polgármester, alpolgármester, jegyző, elemzők, tolmács, sofőrök

- logisztikai egységnek a szállításhoz, romeltakarításhoz - ide hivatásos sofőröknek pl. speckó jogsikkal van esély bekerülni

- hírközlési egységnek - rádiósok, telefonszerelők

- romeltakarítók - pl. építőipari dolgozók

- kárfelszámolók - ácsok, kőművesek, víz-gáz-villany szerelők

- egészségügyi egység -ápolók, orvosok

Tehát akinek ilyen foglakozása, képesítése, netalán régebbről katonai kiképzése van az jó eséllyel bekerülhet. Rajtuk kívül rendkívüli helyzetben 18 éves kor és a mindenkori nyugdíjkorhatár között bárki - ha nincs mentessége - szolgálatra kötelezhető. A polgári védelmi parancsnokságokat most kell kialakítani, egy katasztrófa idején ez elég körülményes is lenne. A levelek a személyi állomány felméréséhez szükséges adatgyűjtést szolgálják. A polgármester felelőssége, hogy a törvényben megjelölt nyilvántartásokból és az adatszolgáltatásból - bejelentési kötelezettség teljesítésből származó adatok alapján összeállítsa azt a névsort, amiből a "hivatásos polgárvédelem" parancsnoksága - kirendeltsége kiválasztja, hogy személy szerint kik lesznek erre kijelölve. (ebben segíti az önkormányzat közbiztonsági referense). Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni.

Eddig megvagyunk, de a mit szól majd a munkahely, ha elrángatják az embert, hány elrángatás után fogják a munkavállalót kirúgni? A képzés időtartamáról és az esetleges tényleges bevetésről ezt mondja a törvény:

59§

(2) A polgári védelmi szervezetbe beosztott munkavállalót a polgári védelmi feladatok ellátására történő kiképzés, gyakorlat és ideiglenes polgári védelmi szolgálat idejére a munkavégzés alól fel kell menteni, erre az időszakra munkajogi védelemben részesül. A felmentés időtartamára távolléti díj jár.
(3) Ha a megjelenési vagy az ideiglenes szolgálatadási kötelezettségét teljesítő állampolgár nem áll munkaviszonyban, a kötelezettség teljesítésének idejére a kötelező legkisebb munkabér egy órára járó mértékének alapulvételével megállapított térítésre jogosult, amelyet az elrendelő köteles részére a munkabér folyósítására vonatkozó szabályoknak megfelelően megfizetni.
(4) A távolléti díj és az ellátás igazolt költségei az elrendelőt terhelik, aki azt a munkáltató részére téríti meg.


Kedves Félázsiai Tajparasztok!

Igen, ti akik a kipostázott levelet megfogalmaztátok. Látjátok, ilyen egyszerű lett volna elkerülni, hogy az adatszolgáltatók nekifutásból leköpjenek, mielőtt a levelet visszaküldik. Ha nem csak a kötelességről izmozásban merülne ki az iromány, hanem tájékoztatást adna a jogokról is, most nem néznétek úgy ki, mint egy csulatartály. Ha volna a hivatalokban egy ember, aki értelmes válaszokat tudna adni a fölmerült kérdésekre, akkor az emberek nem méricskélnének bizalmatlanul, nem állnának seggel a polgári védelemhez. De nincs. Úgy látszik azt gyorsan elfelejtettétek, hogy Devecserre, Kolontárra, a felsőzsolcai gátszakadáshoz, Edelénybe, Szendrőbe mind önként mentünk, a segélyvonalat kényszer nélkül hívogattuk, a jégkorongozók ereklyéire magunktól licitáltunk, az amerikai autósok főzőbrigádjának alapanyagot minden ráhatás nélkül küldtünk/vittünk. Ott voltunk mindenhol és minden formában, ha baj volt. Írtunk magunknak összefogást helyettetek.

De veletek együtt egy illúzióval megint kevesebb van.

http://varanus.blog.hu/2012/08/17/mese_az_onkentesen_kotelezo_polgari_vedelemrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kompország háborúi
  2012-08-17 20:18:58, péntek
 
 

Kompország háborúi



Mit tehet egy folyómeder közepén sodródó kavics a vízzel szemben ? Sodródik... Ugyanígy mit tehetett volna Magyarország az első, majd a második világméretű háború folyamán ? Belesodródtunk Szarajevónál, s megállapodtunk Trianonnál . Hitler háborújába is akkor sodródtunk bele, amikor a Szovjetúnió háborút készült indítani Európa ellen, amit a németek néhány héttel korábban megelőztek . Ez az apró siker vezetett a Don-kanyarig, ahol a hiányosan felszerelt Második Magyar Hadsereg megsemmisítő vereséget szenvedett . Nehéz egy kétszáz kilóméteres frontszakaszt kevesebb mint kétszázezer katonával sokáig tartani .



Itt most nem beszélek papírtalpú bakancsokról, vagy nyári cipőkben útnak engedett katonákról, hanem a hatalmas távolságok mellett reánk köszöntő iszonyatos télre sem számított a villámháborút jósoló német hadvezetés a terveiben . Mit tehetett volna másként Horthy, vagy miniszterelnöke Kállay ? Csak annyit, amit egy sodródó kavics a fólyó medrében . Ne feledjük, 1940-ben három hét alatt legyőzte Németország a teljes Nyugatot ! Futni hagyták a nagyszájú angolokat nagy kegyesen, akik hangosan hirdették a Lengyelország melletti kiállásukat .



Persze sokan hallgatnak Neville Chamberlain szerepéről ebben a nagy háborúban, aki megpróbált józan ésszel értékelni bizonyos fejleményeket, sőt mondhatni szimpatizált Hitler nemzeti szocialista államával, akik néhány év alatt rendbetették gazdaságukat, megfordították a weimari köztársaság után hagyott kilátástalan helyzetet . Az angol miniszterelnök tisztában volt a bajok mögött megbúvó valódi okokkal, ami a Hitler előtti német helyzetet jelképezte, a pozitív változásokat jó szemmel nézte, bár a zsidóság kiebrudalását kormányközeli pozíciókból egyre nagyobb lárma kisérte .



1940-ben váratlanul megjelent a színen Winston Churchill . A Bulldog, ahogyan nem hivatalos körben nevezték kutyája, és a külseje miatt . Meglepetésszerű választási vereséget szenvedett Chamberlain Churchilltől, aki már egy hét múlva válogatás nélkül bombázni kezdte a német hátországot, amit addig nem engedhetett meg magának az angol légierő . Anglia és Németország kölcsönösen távolságot tartottak egymástól, amolyan dacszövetséget, propaganda tevékenység bevetésével egyidőben . Franciaországban is eltüntek föld alá az ellenállók, nem volt kiknek ellenállniuk, amikor Hitler bevonult Párizsba . Helyreállt a rend nyugaton egy ideig . Mindenhol nacionalista kormányok alakultak . Visszaállt a béke néhány évig .



Keleten a Molotov-Ribbentropp paktum felosztotta egymás között Lengyelországot, nyugaton a németek vették vissza a trianoni disznóságban elorzott területeiket, ebben segítette a Tiso vezette szlovák fasiszta kormány is, sőt a szovjetek is bevonultak néhány nap múlva a keleti területekre . Lengyelország megszünt egy ideig létezni, súlyos veszteségek érték Katynban, megtizedelték a lengyel vezetést a kommunisták, 4 ezer katonatisztet végeztek ki az oroszok, amit igyekeztek eltusolni mind a mai napig . Nem véletlen, hogy néhány évvel ezelőtt a katyini vérengzés helyszínére induló egész lengyel politikai vezérkart eltették láb alól, akik elkötelezett nemzeti érzelmű politikát folytattak, a megszokott liberális irányzatokkal szemben .



Mit tehetett volna a magyar kormányzó ebben a helyzetben ? Sodródott, igyekezett megkapaszkodni minden menedékben, de nem sikerült neki . Kiugrani nem lehetett, hiába próbálkoztak vele a háta mögött, ebből a helyzetből menekülni nem lehetett . A nagypolitika felűlírta az eseményeket Yaltán, még jóval az események felgyorsulása előtt . Magyarországot a keleti szövetségesnek igérték, nem hiszem, hogy bármiféle kiugrás sikerülhetett volna ebből a furcsa harapófogóból . Szövetkezett az istentelen ateista szovjet gyilkosokkal az emberiség megmentőjeként beállított szabadság harcosa . Pearl Harbour kellett, hogy beléphessen ez a képmutató vezetés a németek ellen Japánon keresztül . Előre tudta az elnöki hírszerzés mire készülnek a japánok, hiszen olyan körülményeket teremtettek számukra gazdasági húzásaik során, hogy más út nem jöhetett szóba a kamikázék számára .



Miután partra szálltak a szövetséges csapatok Franciaország partjainál megváltozott a katonai szerencse Európában . Már korábban megállította a hideg tél, és az oroszok nagyszámú serege Hitler villámháborúját . Ekkor semmisült meg a Második Magyar Hadsereg is a Donnál . Mit tehetett ekkor már Horthy ? Nem sokat ! Az ezeréves nyugati kereszténységért küzdöttek már ekkor, két Európán kívüli hadsereg ellen . Amikor az olaszok is átálltak, már három oldalról támadták a visszavonuló németeket, sőt a partizánharcok alkalmazását folytató balkáni népek mellett, a franciáknál is aktivizálódtak az ellenállók nemzetközi elkötelezettségű csapatai . Itt fizettek vissza Madridért a spanyolosok Hitlernek és Mussolíninek, akik még megállították a világforradalom kiteljesedését ott néhány évvel korábban .



Ma az eseményeket ismerve egészen más szemszögből tárgyalják nagy háborúk lefolyásait, más érdekek szerint itélkeznének, vagy vonnak felelősségre politikusokat, letünt államférfiakat, akik meggyőződéseik szerint harcoltak ezekben az embertpróbáló időkben . Biztosan voltak egyéni érdekek is benne, ami Chorin Ferenc nagybankár és Horthy kormányzó kapcsolatát jelképezte, aminek a hazai fejlődésben is nagy része volt . Nem véletlenül támogatták egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig a kormányzót, s a családját estorili otthonában Portugáliában . Felmentette őt Nürnbergben a vérbosszú népe a világháborúban játszott szerepe alapján .



Mégis ! Bennünket magyarokat bélyegeztek meg az áldozati szerepben sütkérező holohoaks túlélők . Bűnös nemzet lettünk . Még napjainkban is előszednek közel százéves embereket, akik életük végén hazajöttek meghalni Magyarországra, szeretett szülőföldjükre, de az ő vélt bűneik nem évülnek el, mint ahogy a hasonló bűnökkel megvádolt, Izraelbe menekülő zsidó tömeggyilkos esete mutatja . Kettős mérce ez megint, mindig, ha velük kapcsolatosan történnek dolgok . Nem mondom azt, hogy háborús erőfeszítéseink alatt nem történtek hibák, nem születtek áldozatok, de lehetőségeinkhez képest megálltuk helyünket a keresztény Európa védelmében, amit azóta is egyfolytában támadnak a globalista, birodalmi erők .



Régebben jól láttuk ellenségeinket . Különböző ruhát hordtak, fegyver volt kezükben s az életünkre törtek . A magyarok velük szemben vitézül helytálltak . Ma viszont az ellenség elbújt közöttünk, szétzilálja sorainkat, nevünkben szórja szét mindazt, amit ezer év teremtett . Magyarként jelennek meg ellenségeink a hátunkban . Azt hittük bennünket védtek, miközben legjobbjaink estek el a harcban . Ma már harc sincs, a tőzsdén vérzik el a forint, a többi valuta kereszttüzében, abból gazdagodnak ellenünk elnyomóink már a háború óta . Miben bűnös Horthy, Kállay, Szállasi vagy mások ebben a szörnyű háborús helyzetben ? Volt aki ártatlanul bűnhődött, de rengetegen vannak olyanok, akik a mai napig sem bánták meg bűneiket, amit Magyarországgal szemben elkövettek .


V G B
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendszerváltók diadala a nemzet felett?
  2012-08-17 20:05:48, péntek
 
  Rendszerváltók diadala a nemzet felett?

265 Egy nemzet erkölcsi válságának szükségszerű következménye, gazdaságának megrendülése, javainak elvesztése valamint a korrupt és hazaáruló elitjéhez való ragaszkodása. Ha egy ország tűri, hogy 45 év bolsevik diktatúra után egy olyan ,,rendszerváltó" garnitúra üljön a nyakán, melynek hatalomátmentő ,,szakértői" hazánk végleges megsemmisítésén fáradozzanak, nem sok esélye van a felemelkedésre. Megosztott társadalmunkat korábban a szovjet terrornak, ma a zsidó gyarmatosítóknak dobja oda ugyanaz a társaság.

Ehhez a magát szalonképesnek nevező politikai elithez kötődik immáron 22 éve az általuk elárult és kisemmizett társadalom.

Amennyiben egy közösség nem képes felismerni és megfékezni a létét veszélyeztető járványt, akkor könyörtelenül el kell szenvednie annak végzetes hatásait. Ebben nyilvánul meg a hazai intelligencia szinte jóvátehetetlen felelőssége. Megalkuvása, gyávasága és helyezkedése révén kerülhetett, illetve maradhatott hatalmon az a megátalkodott, nemzetpusztító társulat mely látványosan ,,jobb" illetve ,,bal" oldalra tagozódva hitette el egy demokrácia létrejöttét.

Sajnos minden jel arra mutat, hogy a többszörösen becsapott és megalázott magyarok többsége már nem is kíván megválni ,,jótevőitől".

Egy ilyen, és csak is egy ilyen, meggyötört, félrevezetett közösség képes zokszó nélkül tőkére hajtania a fejét narancs-vöröshóhérai előtt. És csak egy ilyen jó szándékú, de bekötött szemű nemzeti oldal állhat ki körömszakadtáig báránybőrbe bújt farkasai mellett.

A mesterien együttműködő rendszerváltó pártok teátrális, kreált ellentéteik ellenére jól tudják, egyikük sem lehet életképes a másik nélkül.

Nem véletlen, hogy mindkét tábor átjárható politikai szalonjaiban megtalálhatók a múlt rendszer leszármazottai, tanítványai és talpnyaló patkányai. Ahogy a liberalizmus a bolsevizmussal, éppen úgy néz farkasszemet a szegfű a naranccsal. Fékezhetetlennek mutatkozó enyészetünk elsősorban ennek a két, egy gazdának szolgáló társulatnak és a mögéjük felsorakozó gerinctelen ,,honatyáknak" köszönhető. No meg persze saját magunknak, mivel az elmúlt 45 év iskoláját követő két évtized tapasztalatai sem bizonyultak elégségesnek ahhoz, hogy felismerjük a sátán gyermekeit és alázatos kiszolgálóit.

Az egymás ellenpólusinak tetsző bolsevizmus és liberalizmus felváltva segítve egymást tartja markában az egyre jobban fulladozó Európát s benne Magyarországot, miközben gyűlöl mindent és mindenkit, aki csak egy betűvel is elmerészel térni dogmáiktól. Látszatra mindkettő a nép hatalmáért küzd, azonban epifita életmódjuk fenntartásához éppen ezt a réteget fosztogatja, tizedeli.

A virtuális ellenfelek jól tudják, hogy a leveses kondér csak akkor maradhat számukra elérhető távolságban, ha egymással kiegyeznek, miközben társadalmat sikerül meggyőzni ellentétes nézeteikről. Míg az ország színpadát elönti a bőséges fenyegetőzés, vádaskodás és fogcsikorgatás zaja, valódi küzdelemnek és az ígérgetett számonkéréseknek nyoma sincs. Időnként egy - egy, az előszobába beengedett áruló gojt oda löknek a hatalom alá rendelt törvénykezés elé, de a gennyes góc mindig sértetlen marad.

Szomorú, hogy az egymással ,,szembenálló" rendszerváltók önleleplező, egymás iránti lojalitása egy mákszemet sem zavarja egyik tábor rajongóit sem. Láthatjuk amint a megemlékezőket véresre verető Gyurcsány Ferenc és társai - akik saját bevallásuk szerint is csaltak és hazudtak - nem csak ebül szerzett vagyonukat tarthatták meg, de továbbra is ott pöffeszkedhetnek a Parlamentben. Hogy miért? Mert az általuk példásan kiszolgált cionista körök védőszárnyai egyelőre távol tartják a valódi igazságszolgáltatást.

Végül zárszóként álljanak itt a nemzet igazi tanítójának, a filozófus és teológus Tudós-Takács Jánosnak gondolatai:

Magyarországon akkor történik meg a valódi rendszerváltás, ha a Hősök-terén nem a volt kommunista vezetőknek, hanem az utolsó törvényesen megválasztott Magyar Királyi Kormány tagjainak koporsói lesznek majd felravatalozva.



Gomboss

http://l88.freedom.hu/node/430
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Se lakópark, se felvásárlás
  2012-08-17 19:57:09, péntek
 
  Se lakópark, se felvásárlás

2012, augusztus 17 - 11:09


Orbán Viktor személyesen ígérte meg, hogy nem hagyják magukra a bajbajutott devizahiteleseket. Azonban a hangzatos fogadalmakból végül nem lett semmi.

,,Mi senkit sem hagyhatunk az út szélén. A magyar ember számára a lakás, a saját otthon, a család biztos fészke a legfontosabb dolog"- mondta videóüzenetében Orbán Viktor, miniszterelnök egy évvel ezelőtt a devizahitelesekkel kapcsolatban. A kormány megígérte, hogy segít a bajbajutott devizahiteleseken, azonban az elmúlt két évben nem történt semmi.

Villanyoszlopok a házak helyén

A kormány 2011 nyarán jelentette be először, hogy könnyűszerkezetes házakból álló lakóparkot építenek Ócsán a fizetésképtelenné vált lakáshitelesek számára. A tervek szerint első ütemben 80 lakás épülne, közülük 10 lesz 70 négyzetméter területű, 20 60 négyzetméteres, 50 lakás pedig 50 négyzetméter alapterületű. A családok számára az éves lakbér a kormányszóvivő korábbi nyilatkozata alapján a lakások értékének mindössze 1%-át teszi majd ki. Az épületegyüttes eredetileg 2012 márciusában épült volna fel, ám átadásának időpontját előbb nyárra, majd novemberre tolták. Jelen állás szerint idén már semmi sem lesz az építkezésből. Azóta két újabb közbeszerzési eljárást is kiírtak, ám sem a második, sem a harmadik forduló nem hozott eredményt.

A Napi Gazdaság információ szerin a közbeszerzési eljárás harmadik fordulójában három kivitelező pályázott: a Swietelsky Magyarország Kft. a Pannon Nívó Zrt.-vel közösen és a Veszprémber Zrt. is nagyjából hasonló összegből, a keretet 300 millió forinttal meghaladó 1,8 milliárdból építette volna fel a lakóparkot, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. azonban a keretösszeg alatt, 1,49 milliárd forintos áron vállalta a megbízást. A szerződéskötésnek augusztus 3-án kellett volna megtörténnie, a kivitelezést pedig már másnap el kellett volna kezdeni, a közbeszerzést lebonyolító szervezet azonban lemondta az időpontot.

Ócsán most jelenleg a lakóparknak kialakított területen, néhány villanyoszlopon kívül nem áll semmi.

8 ezer helyett 8

A kormány még szeptember végén jelentette be, hogy otthonvédelmi intézkedéseinek részeként létrehozzák a Nemzeti Eszközkezelőt. A szervezet felállításának az volt a célja, hogy a magyar állam meghatározott feltételek fennállása esetén gondoskodjon a szociálisan leginkább rászoruló személy, azaz a hiteladós lakhatását biztosító lakóingatlan megvásárlásáról, majd közreműködjön abban, hogy a megvásárolt lakóingatlanban a hiteladós és a vele egy háztartásban élő személyek bérleti díj fizetése ellenében továbbra is ott lakhassanak. Az idén 8 ezer lakást vásárol meg az Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. - mondta a NET működésével kapcsolatos törvényjavaslat módosításának ismertetésekor Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának májusi ülésén. Néhány napja kiderült, hogy a bedőlt devizahitelesek ingatlanjai közül a Nemzeti Eszközkezelő mindössze csak nyolcat mentett meg. A kormányzat képviselője magyarázatként mindössze annyit osztott meg a közvéleménnyel, hogy ősztől "várhatóan" felpörög az érdeklődés, mégpedig szeptember-október tájékán.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője korábban közleményében felhívta a figyelmet: az említett nyolc lakást 27 millió forintért vásárolta meg az Eszközkezelő, tehát az összes ingatlan óvatos becslések szerint is 30 milliárd forintba kerülne 2012-ben. Ez az összeg ugyanakkor elkülönítve nem látható sehol, még a költségvetésben sem.

Forintosítás és a bankok elszámoltatása

A Jobbik az egyetlen megoldást jelentő útnak a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását látja, mely egyértelmű könnyítést jelent mindenkinek, főleg akkor, ha a családi csődvédelem lehetősége is elérhetővé válna - ha egy cég csődöt jelenthet, kérhessen segítséget egy család is. Az ellenzéki párt álláspontja szerint a devizahitelezés visszaéléseiben részes bankok elszámoltatása nélkül nem lehet eredményt érni, éppen ezért szorgalmazza, hogy a hasonló konstrukciókat nyújtó bankok a következő fizetési felszólításuk mellé csatolják azt is, hogy mennyit fizetne az ügyfél, ha a hitelszerződés forintról szólna, és nem manipulálták volna a feltételeket egyoldalúan.

barikad.hu

http://barikad.hu/se_lakopark_se_felvasarlas-20120817
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1987. augusztus 17-én gyilkolták meg Rudolf Hess-t.
  2012-08-17 19:45:32, péntek
 
  1987. augusztus 17-én gyilkolták meg Rudolf Hess-t.

Részlet ifj. Tompó László írásából (A kitörők, élen Szálasival, az ellenségben is meglátták azt, ami hősies. Hunhír.info, 2012. február 11.)

A máig kísértő nürnbergi per szellemében mind
erről hallgatók számára továbbá alighanem felfoghatatlan, mit jelent a felelősségvállalás, a becsülethez való hűség mindhalálig, az adott szó megtartása, amelyre a példát mutatók sokaságából álljon itt Rudolf Hess-szé és Szálasi Ferencé: ami az előbbit illeti, 1946. augusztus 31-én Nürnbergben az utolsó szó jogán elmondta:

,,Ich verteidige mich nicht gegen Ankläger, denen ich das Recht abspreche, gegen mich und meine Volksgenossen Anklage zu erheben. Ich setze mich nicht mit Vorwürfen auseinander, die sich mit Dingen befassen, die innerdeutsche Angelegenheiten sind und daher Ausländer nichts angehen. Ich erhebe keinen Einspruch gegen Äußerungen, die darauf abzielen, mich oder das ganze deutsche Volk in der Ehre zu treffen. Ich betrachte solche Anwürfe von Gegnern als Ehrenerweisung. Es war mir vergönnt, viele Jahre meines Lebens unter dem größten Sohne zu wirken, den mein Volk in seiner tausendjährigen Geschichte hervorgebracht hat. Selbst wenn ich es könnte, wollte ich diese Zeit nicht auslöschen aus meinem Dasein. Ich bin glücklich zu wissen, daß ich meine Pflicht getan habe meinem Volk gegenüber, meine Pflicht als Deutscher, als Nationalsozialist, als treuer Gefolgsmann meines Führers. Ich bereue nichts. Stünde ich wieder am Anfang, würde ich wieder handeln wie ich handelte, auch wenn ich wüßte, daß am Ende ein Scheiterhaufen für meinen Flammentod brennt. Gleichgültig was Menschen tun, dereinst stehe ich vor dem Richterstuhl des Ewigen. Ihm werde ich mich verantworten, und ich weiß, er spricht mich frei."

Magyarul: ,,Nem védekezem olyan vádlók vádjai ellen, akiknek véleményem szerint nincs joguk ellenem és nemzettársaim ellen vádat emelni. Nem foglalkozom olyan vádpontokkal, melyek német belső ügyekkel foglalkoznak, és melyekhez külföldieknek semmi közük sincs. Nem foglalkozom becsületsértő vádakkal sem. Ezek szememben tisztelet jelei, ha ellenfelektől jönnek. Abban a kiváltságban részesültem, hogy életem számos évén át dolgozhattam nemzetem ezer éves történelme során született legnagyobb fiának helyetteseként. Még ha tudnám sem akarnám kitörölni ezt az időszakot életemből. Boldog vagyok abban a tudatban, hogy teljesíthettem a kötelességemet nemzetem iránt, mint német, mint nemzetiszocialista, mint Vezérem hűséges híve. Nem bánok semmit sem! Ha újra kezdenék, ugyanúgy cselekednék, ahogy cselekedtem, még akkor is, ha tudnám, hogy végül máglyára kerülök. Nem számít, hogy emberek mit tesznek velem. Egy napon az Örökkévaló ítélőszéke előtt fogok állni. Neki fogok számot adni tetteimről, és tudom, hogy ő felment engem."

Ami pedig az utóbbit, 1946. február 25-én szintén az utolsó szó jogán így fejezte be önmagának és nemzetének számot adó beszédét: ,,Köszönöm mindenkinek, kivétel nélkül, hogy engem ezen a súlyos úton követett. Köszönöm mindenkinek a hitét, köszönöm azt az áldozatkész beállást és kiállást, amellyel hitét alátámasztotta és amely cselekedetében vezette. Köszönöm az öregeknek, az árváknak, a hősi halottaknak, a rokkantaknak, hogy ezért a hitért szent áldozatokat hoztak. Lelkem legteljesebb meggyőződésével tisztelgek a volt ellenség hős harcosainak és hős lelkű lakosságának. Köszönöm nekik az ugyancsak becsülettel és meggyőződéssel megvívott férfias harcot. Kérem az Úristent, hogy győzelmes fegyvereikhez adja hozzá az igazság zászlaját, vezetőiknek pedig adjon bölcsességet, hogy a földgömb békéjét minél előbb megépíthessék a szabad, önálló és független dolgozó népek és nemzetek kultúrközösségének jegyében."

Nem lehet elégszer figyelmeztetnünk a kiemelt sorokban kifejezett, világunkból csaknem teljesen kiveszett erkölcsi emelkedettségre: így néz szembe a halállal az, akinek a hűség a becsülete, aki az ellenségben is meglátja azt, ami hősies, szemben az áldozattól rettegő örökös komfortkeresőkkel, akik képtelenek kitörni nagyon is mulandó elefántcsonttornyaikból.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelnek el kell tűnnie a térképről
  2012-08-17 19:45:03, péntek
 
 
Izraelnek el kell tűnnie a térképről
2012, augusztus 17 - 15:54


Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő pénteken a Teheráni Egyetemen kiejelentette: Izraelt egy nap letörlik a térképről.

Ramadán szent hónap utolsó péntekjén, Jeruzsálem napján a Teheráni Egyetemen mondott beszédében az elnök azt mondta, hogy "a cionista rendszer létezése sértés az emberiség számára". Izraelt "rákos daganatnak" nevezve Ahmadinezsád úgy fogalmazott, hogy az Izraellel való szembenállás "az emberi méltóság védelméért" tett erőfeszítés.

Az államfő élesen támadta a nyugati országokat is, mondván, hogy "a cionista rezsim életben tartása közös törekvése a legtöbb arrogáns nyugati kormánynak". Ahmadinezsád kitért a holokausztra is, és "mítosznak" nevezte 6 millió zsidó második világháború alatti meggyilkolását.

Mint ismeretes, Izrael évek óta fenyegeti Iránt annak állítólagos nukleáris programja miatt. A zsidó állam - bár soha nem ismerték el, igaz nem is tagadták - az egyetlen atomfegyverekkel rendelkező ország a térségben.

MTI nyomán - barikad.hu


http://barikad.hu/izraelnek_el_kell_tunnie_a_terkeprol-20120817
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eleink tudták, anyanyelvünk tudásával még nem lesz valaki a
  2012-08-17 19:32:25, péntek
 
 
Eleink tudták, anyanyelvünk tudásával még nem lesz valaki automatikusan magyarrá
2012. augusztus 16. 12:13 Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Hivatalos történelemkönyveink hiába hirdetik mindmáig, hogy a magyarrá váláshoz mindig is elegendő volt anyanyelvünk tudása, az általa való kommunikáció, eleink alighanem bölcsebbnek bizonyultak, hiszen, élükön Széchenyi Istvánnal, tudták, anyanyelvünk tudásával még nem lesz valaki automatikusan magyarrá, mivel "a szólás még korántsem érzés, a nyelvnek pergése korántsem dobogása még a szívnek és ekképp a magyarul beszélő korántsem magyar még".

A "legnagyobb magyar" iménti soraival valóban fején találta a szöget, hiszen az asszimiláció - amely Szabó István történész műve (A magyarság életrajza, 1941) mérvadó meghatározása szerint "hasonulás egy másik népiséghez, felszívódás egy másik népbe az örökölt vagy eredetileg nyert saját népiség elvesztésével" - csak akkor valósul meg, ha az a másik azonosságtudatának, identitásának maradéktalan átvételét jelenti, különben nem egyéb, mint mimikri, amely által (ahogyan a tizenkilencedik század elején fogalmazott Révai Miklós nyelvész) például csak a "fogadott" vagy "csinált" magyarok száma növelhető.

Ennek bizonysága, hogy 1879-ben államunk hiába tette kötelezővé anyanyelvünknek a nem magyar tannyelvű népiskolákban történő tanítását, 1907-ben pedig ott is, ahol a növendékek száma eléri a húszat vagy a növendékek ugyanennyi százalékát, mégsem sok eredményt ért el, hiszen például 1890-ben hazánk nem magyar ajkú lakosságának mindössze 13,8 százaléka beszélt magyarul, s 1910-ben is csak 22,5 százaléka (persze az idegen nemzetiségek évtizedeken át ellenünk külföldön uszító agitátorai az iménti rendelkezéseket az erőszakos elmagyarosítás elrettentő eszközeiként állították a világ elé, holott azokat legtöbbször nem is alkalmazták), bizonyságául Széchenyi és Révai felismerése helyességének.

Így értjük meg Tompa Mihály verse (A gólyához, 1850) igazát, azt, hogy bizony "szívet cseréljen az, ki hazát cserél", vagyis a népiség nem tévesztendő össze a nyelviséggel, ugyanis az előbbihez tartozás alapfeltétele a befogadó nemzet lelkiségével való maximális azonosulás, más szóval az előbbi a test, az utóbbi a rajta lévő ruha, amint ezt mellesleg a kettőt leginkább meg nem különböztetők körében autentikusnak tekintett Újvári Péter "Magyar Zsidó Lexikon"-a is elismerte, tudván, "zsidó irodalom mindazoknak az írásműveknek a foglalatja, melyeket zsidók írtak zsidó szellemben: nem határozhat e tekintetben a nyelv".

Nem bizony, hiszen az a bizonyos madáchi "csak egy i-betűnyi" különbség valójában világokat választ el egymástól, különíti el az etnoszt az ethosztól, a népiséget a nyelviségtől, amint ezt Újvárinál is határozottabban meghagyta könyvében (Think Jewish (A zsidó gondolkodásmód), 1979) Zalman I. Posner, mondván, "beszélhetsz magyarul, de gondolkozz zsidóként!", elvégre (ahogyan Istóczy Győző már az 1870-es években kifejtette) "ne mondja nekünk senki, hogy a Talmudot legföljebb csak az ortodox zsidók ismerik: ha nem tanulta volna is azt sok zsidó, annak tanai már vérükben vannak, mert a Talmud a zsidó lelkületnek csak fényképe, s ha a fényképet megsemmisítjük is, a lefényképezett alak azért megmarad".

Megmarad, olyannyira, hogy mára mindennapos valósággá vált a "Tarnopolból indult el..." című regényéért halálba hajszolt Dövényi Nagy Lajosnak a címbeli várost Budapestre, a kaftánt szmokingra, a rongyszedést bankárságra cserélő alakja, a Brandstein Judából lett Balassa Jenő magatartása, aki fővárosunkba érkezve kísérőjéről legelőször azt kérdezte, hol találja a börzét, majd azt hallva, hogy a kormányzat a közeljövőben korlátozni kívánja övéit hatalmukban, nevetve mondja magában, hogy nem fontos, melyik országban él, csak lehetőségei legyenek: "Svájc? Hát Svájc... Vagy Franciaország. Vagy Amerika. Valutakülönbség - a pénz neve más, más dallamra kell felállnia az embernek és levett kalappal végighallgatni, mit énekelnek lelkesen, megtanulni pár szót, amivel az üzleti életben képes megértetni magát, s ezzel kész."

Szóval száz szónak is egy a vége: hivatalos történelemkönyveink hiába hirdetik mindmáig, hogy a magyarrá váláshoz mindig is elegendő volt anyanyelvünk tudása, az általa való kommunikáció, eleink alighanem bölcsebbnek bizonyultak, hiszen, élükön Széchenyi Istvánnal, tudták, anyanyelvünk tudásával még nem lesz valaki automatikusan magyarrá, mivel "a szólás még korántsem érzés, a nyelvnek pergése korántsem dobogása még a szívnek és ekképp a magyarul beszélő korántsem magyar még".

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pozitív időjárás-előrejelzést!
  2012-08-17 08:42:29, péntek
 
  Pozitív időjárás-előrejelzést!

- 2012.08.16. 09:01

Az nem meglepő, hogy Matolcsy megmagyarázza és próbálja pozitív színben feltüntetni a recessziót. Ezt vártuk tőle, ez ő.

A NER-ben semmi sem lehet rossz vagy negatív!
Minden adat csak Nézőpont kérdése!
A tündérmesékben a pohár mindig tele van, a magyar változatban is legalább félig!

Az NGM alá tartozó idegenforgalmi szövetség is úgy érezte, hogy ezt a Fidesz-hírlevéltől a kormányzati honlapon át a pártsajtó címlapokig mindenhol jelenlévő központi pozitív szemléletet a turizmus érdekében is alkalmazni kell, méghozzá ...... .......az időjárás-előrejelzésekben. Nem vicc.

Ennél groteszkebb sajtóközleményt nem sokat olvasni, minden sora kincs.


"Állásfoglalás a borús hangú időjárás-előrejelzések ellen
2012-08-13 11:04

"Komoly lehűlés jön, elromlik az idő, nem számíthatnak semmi jóra a nyaralásukat vagy szabadtéri programot tervezők" - hallhattuk, olvashattuk ismét az elmúlt napokban a magyar médiában.

Pedig nem ártana jobban odafigyelni azokra a sokmillió eurós, vesztes meteorológiai perekre Európa más országaiban (Nagy-Britannia, Hollandia stb), melyekről a tudósítások sokszor ugyanezekben a médiumokban, pár sorral vagy perccel később megjelentek. A Magyarország turisztikai helyszíneit, attrakcióit és vállalkozásait tömörítő Magyar TDM Szövetség szerint nem ártana perek nélkül is odafigyelni egymásra, így a rendkívül nehéz helyzetben lévő hazai turizmus, turisztikai szolgáltatók érdekeire.

Mennyivel figyelmesebb - és nyelvileg is izgalmasabb - lenne például végre arról tudósítani, hogy ,,az enyhülő hőségben végre lehetőség nyílik izzadságmentes városnézésre“ vagy ,,egyre több kalandpark és érdekes túraút várja a sportolásra kiváló időben a magyar családokat“, eső esetén pedig ,,izgalmas múzeumok, színházi és zenei előadások, megfizethető gasztronómiai élmények segítenek átvészelni az égi áldást“, hangsúlyozták.

A Szövetség szerint, aki úgy gondolja, hogy a Balaton (történelmi- és fürdővárosaink, falvaink, borvidékeink stb) csak hétágra sütő Nap esetén nyújtanak kellemes kikapcsolódást, annak tényleg csak felületes ismeretei vannak hazánk természeti-kulturális kincseiről, szabadidős lehetőségeiről.

A Magyar TDM Szövetség közleményében a hazai turisztikai szolgáltatók nevében arra kéri a média munkatársait, hogy egysíkú és elijesztő fogalmazásukkal ne járuljanak hozzá ahhoz, hogy honfitartásaink a négy fal közé vagy bevásárlóközpontokba tervezzék hétvégéiket."

Téved, aki médiahackre vagy hőgutára gyanakszik.

Teljesen komolyan gondolják.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ny1n-6-_MvQ#!

http://vastagbor.blog.hu/2012/08/16/pozitiv_idojaras-elorejelzest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális arányban uralja a Fidesz a médiát
  2012-08-17 08:05:26, péntek
 
  Brutális arányban uralja a Fidesz a médiát

2012, augusztus 16 - 19:38


A kormány gazdaságpolitikai intézkedései, a természeti katasztrófák és a szélsőséges időjárás okozta károk, az erőszakos bűncselekmények, no meg a Fidesz voltak a leggyakoribb témák júliusban a hírműsorokban - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentéséből.

A politikusok médiahasználatára vonatkozó jelentés, amelyet az MTI-hez is eljuttatott a hatóság, azt tartalmazza: az M1 esti Híradójában 7,7 százalékos arányban szerepelt a kormány a politikai témájú hírek között, míg a Fidesz majdnem 51 százalékban, a KDNP pedig további 5,6 százalékban. Az MSZP aránya majdnem 12 százalékos volt, ugyanennyi hely jutott a Jobbiknak is, míg az LMP-nek 8,1 százaléknyi szereplési lehetőség, a Demokratikus Koalíciót magában foglaló függetleneknek pedig 4,4 százalékos.

Az RTL Klub esti Híradójában, júliusban a kormány szereplési aránya a politikai híreken belül több mint 11 százalékos volt, a Fideszé pedig 59,4 százalék. A KDNP aránya 4 százalék fölötti, az MSZP több mint 7 százalék volt, a Jobbiké meghaladta a 10 százalékot, az LMP aránya pedig a 6 százalékot. A függetlenek itt 1 százalékos szereplési lehetőséghez jutottak.

A TV2 Tények című műsorában a kormányról szóló hírek 7,3 százalékos arányt mutattak, a Fidesz pedig majdnem 59 százalékban szerepelt. A KDNP aránya nem érte el a 3 százalékot, az MSZP pedig pontosan 22 százalékos volt. A Jobbik majdnem 4 százaléknyi szerepléshez jutott itt, az LMP aránya megközelítette az 5 százalékot, a függetleneké viszont nem érte el az 1 százalékot.

Orbán Viktor miniszterelnökkel összesen 347 alkalommal foglalkozott a média júliusban, 190 alkalommal meg is szólaltatta. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke 25-ször szerepelt a hírekben, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke 28-szor, Vona Gábor Jobbik-elnök 19 alkalommal, míg Jávor Benedek, az LMP parlamenti frakcióvezetője 31-szer.

A Fideszből a legtöbbször Orbán Viktor jutott be a médiába, őt követte Varga Mihály, Fazekas Sándor, Matolcsy György és Hende Csaba. A KDNP-ből a legtöbbször Soltész Miklóst láthatták, hallhatták az emberek, valamint Semjén Zsoltot, Harrach Pétert, Tarnai Richárdot és Bagdy Gábort. Az MSZP-ből a legtöbbet Mesterházy Attila szerepelt, valamint Józsa István, Korózs Lajos, Török Zsolt és Burány Sándor.

A Jobbikból a legtöbbször Szegedi Csanád került be a hírekbe, Vona Gábort, Volner Jánost, Novák Elődöt és Szilágyi Györgyöt megelőzve. Az LMP-ből a legnagyobb számban Schiffer András szerepelt a médiában, valamint Jávor Benedek, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor és Heltai László. A Demokratikus Koalícióból Gyurcsány Ferenc került be a legtöbbször a médiába, valamint Molnár Csaba, Bauer Tamás, Baracskai József és Varju László.



mti - barikad.hu

http://barikad.hu/brutalis_aranyban_uralja_a_fidesz_a_mediat-20120816
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.