Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A bennünket külföldön gyalázó fejvadászok minden erkölcsisé
  2012-08-22 19:05:27, szerda
 
 

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=56741


A bennünket külföldön gyalázó fejvadászok minden erkölcsiségen kívül állók
2012. augusztus 21. 10:54

Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A bennünket külföldön gyalázók minden erkölcsiségen kívül állók már kezdettől fogva, azaz 1919-től, amikor is százharminc három napos rémuralmuk után fejvesztve menekülve antikommunistákként akartak egérutat találni külföldön, hogy aztán 1945-től fejvadászokként folytassák azt, amit huszonhat évvel korábban abbahagyni kényszerültek: róluk, Efraim Zuroff előfutárainak Trianon utáni bennünket gyalázásairól egyedülálló részletességgel számolt be a száztizennégy éve, 1898. augusztus 22-én Makón született (és 1989. augusztus 25-én Budapesten elhunyt) Mályusz Elemér történész évtizedeken át tiltott művében.
Eredetileg sorozatként Tormay Cécile folyóirata, a ,,Napkelet" 1931-es évfolyamában jelent meg, majd ugyanekkor németül (Sturm auf Ungarn (Vihar Magyarországon) címmel): a művei java szerint a középkori magyar társadalom és egyház történetének feltárásával foglalkozó szerző e 2006-ban végre nálunk könyv alakban kiadott is munkájával, ,,A vörös emigráció"-val bebizonyította, hogy az 1919 augusztusában hazánkból nyugatra fejvesztve menekülő, az első világháború alatt hol király-, hol békepárti, hol militarista komisszárok a tetteikért való felelősségre vonás elől kitérve, ,,amikor menekülés közben átlépték a magyar határt, nem szorult el szívük, nem érezték a fájdalmat, amely elfog mindenkit szeretteitől való elválásakor", mivel ,,nekik senkitől sem kellett elválniuk, ők nem a hazát hagyták el: ezt már rég megtagadták, kigúnyolták, sárba taposták. Magyarország csak a vadászterületet jelentette számukra, ahol eddig jól folyt életük és megtalálták az áhított élvezeteket".

Igen, az angolszász pszichológiában ,,moral insanity"-ként, ,,erkölcsön kívüli"-ként jellemzettek közé tartoztak, nekik hazánk csak egy földdarab volt, melyet bármikor képesek voltak egy nagyobbra cserélni, belepiszkítani befogadóik fészkébe, amint a könyvében megidézett képviselőik közül Roboz Imre kérdése is tükröz: ,,Ne cseréljem-e el a Rákóczi utat Berlinért, a Dob utcát Párisért, a Kálvin teret Londonért, a Múzeum-kertet az olasz tavaszokért, a Belvárosi Kávéház karzatát az Óceánok mérhetetlenségéért, az Astoria IV. emeleti szobáját a New York-i kikötőért, ahová messzire leragyog a World aranykupolája, a Vígszínház művésznőjét a csodálatos kis tokiói színésznőkért, akik úgy halnak meg a színpadon, hogy az ember megborzong és felzokog: az írók és hírlapírók körét Ceylonért, amely a buddhisták hite szerint az első emberpár paradicsoma volt, és ahol egy szegény magyar matrózfiúból tíz esztendő alatt milliárdos szénkirály lett. Ne cseréljek?"

Aztán 1945-ben visszatértek a régi kerékvágásba, ,,nyilasvadász"-okként örökös tüzelve minden nemzeti gondolat és bujdosásra kényszerült magyar költő, író - kiváltképpen Alföldi Géza, Nyirő József, Wass Albert - ellen, kiadatásukat, bíróság elé állításukat, majd fejüket követelve: sorukból különösen is emlékeztet az Efraim Zuroffokra és Bartus Lászlókra Kun-Kohn Béla 1919-es sajtófőnöke, Göndör Ferenc (Krausz Náthán), aki 1945-től mindenkit túlkiabáló antikommunistaként tetszelegve követelte az Ausztriában és Nyugat-Németországban megbújó ,,nyilas"-ok kitoloncolását, amint ennek részleteire honlapunk egyik sorozatában (Elhallgatott emigráns magyar irodalom, 14-22. rész) már részletesen rámutattunk.

Műve végül azért is rendkívül fontos, mert megérthetjük általa az 1980-as évek úgynevezett ,,demokratikus ellenzéké"-nek ugyanilyen mivoltát, a ,,Beszélő" kör tagjainak színlelt antikommunizmusát is, amelynek hátterében ugyanaz a magatartás állt, mint amit Marosán György és Biszku Béla képviselt, akik kevesellték az 1956 után felakasztott ,,reakciósok" számát, vagy amit Eörsi-Schleiffer István, aki szerint a Kádár-korszak legnagyobb bűne az volt, hogy nem számolt le a ,,jobboldali csökevények"-kel. Hiába, a bennünket külföldön gyalázó fejvadászok minden erkölcsiségen kívül állók, nekik hazánk mindig is csak egy földdarab, melyet bármikor képesek egy nagyobbra cserélni, belepiszkítani befogadóik fészkébe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
170 milliárdot tapsoltunk el az IMF-nek a napokban
  2012-08-22 18:27:16, szerda
 
  170 milliárdot tapsoltunk el az IMF-nek a napokban


2012, augusztus 22 - 17:29


Az Országgyűlés által elfogadott jogszabály értelmében a 2013. évi tranzakciós illeték hatálya a Magyar Nemzeti Bankra is kiterjed, eltérő kormányzati, országgyűlési döntés nem született - válaszolta újságírói kérdésre Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a júliusi államháztartási adatok publikálása alkalmából tartott szerdai online tájékoztatón.

Egy másik kérdés azt firtatta, lesz-e törvényváltoztatás, miután az EKB véleménye kimondta, hogy uniós jogba ütközik az illeték kiterjesztése az MNB-re. A helyettes államtitkár erre azt közölte, hogy a kormány is tanulmányozza az EKB véleményét, mindeddig nem hozott olyan döntést, hogy a törvényen változtatást tartana szükségesnek.

Ugyancsak a jövő évi költségvetés bevételeihez kapcsolódó kérdésre Banai Péter Benő jelezte, hogy a Magyar Államkincstártól tranzakciós adó címen mintegy 10 milliárd forintot vár a költségvetés.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint törlesztette-e már Magyarország az idei harmadik negyedévre esedékes IMF-kölcsön részletét a 2008-ban felvett hitelcsomagból, a helyettes államtitkár közölte: a legutóbbi törlesztés augusztus 10-én történt, mintegy 170 milliárd forintos összegben, forint források felhasználásával. A következő esedékes törlesztés a kijelölt határidőre fog megtörténni - tette hozzá.

Az idei tartalékok befagyasztására vonatkozó kérdésre Banai Péter Benő azt felelte, hogy a 2012. évi költségvetési törvény értelmében a mintegy 320 milliárd forintot kitevő, az államháztartási kockázatokat ellensúlyozó tartalékok felhasználására csak októbertől kerülhet sor, amennyiben a 2012. évi, uniós módszertan szerinti hiány várhatóan nem haladja meg a GDP 2,5 százalékát. Ezért a tartalékok felhasználásáról nem születhetett, és nem is született döntés.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/az_ngm_tovabbra_is_szamol_ajegybankra_kivetett_tranzakcios_adov al-20120822
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volner: Az út szélén tárgyalgatott a ceglédi rendőrkapitány
  2012-08-22 13:17:46, szerda
 
  2012-08-22. 10:00
Volner: Az út szélén tárgyalgatott a ceglédi rendőrkapitány a felfegyverkezett, vigyorgó, csuklyás cigánybűnözőkkel

A ceglédi magyaroknak elegük lett abból, hogy a cigányok a kerítést is ellopják, nem csak a kertben lévő terményeket és mindent, ami mozdítható - ismertette a hétvégi események előzményeit Volner János az MTV-ben. A Kárpátia énekesének bokán rúgását szorgalmazó Huth Gergely szerint a jobbikosok olajat öntöttek a tűzre, amikor "odacsalogattak több száz focidrukkert", továbbá nem a magyarokra támadó cigányok a szélsőségesek, hanem a védekezők.

http://www.youtube.com/watch?v=6z0lahvL24I&feature=player_embedded

További részletek: http://kuruc.info/r/35/100304/#ixzz24GySM4UT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Megdöglötök magyarok, elpusztítunk benneteket"
  2012-08-22 10:06:51, szerda
 
  "Megdöglötök magyarok, elpusztítunk benneteket"

2012, augusztus 21 - 13:22


ciganyokSzombat éjfél környékén cigányok támadtak meg egy ceglédi magánházat, ahol gárdisták tartózkodtak a helyi lakosok meghívására. Miután a gárdisták segítséget kértek a túlerőben lévő feldühödött cigányok ellen, több gárdista, illetve vármegyés (HVIM) a helyszínre sietett. Később a rendőrség is nagy erőkkel kivonult. A Jobbik riadóláncot szervezett.

Ceglédi olvasónk beszámolója a provokáló cigányokról:

Egész délután folyamatosan távcsővel néztem a kissebséget, de annyi durungot, vascsövet életemben nem láttam, mint ami a zöld ház oldalához volt készítve. Persze az egyik elcsalta a rendőröket, és addig az öreg a gyerekkel együtt rögtön mindent betett a lakásba.

Békésen, nyugodtan beszélgettünk, és kimentünk az utca végére, hogy kicsit sétáljunk, mert fegyelmezetten mindenki ült, betartva a rendőrkapitány-helyettes utsításait.
Egyik pillanatban arra lettem figyelmes, hogy a ház előtt megáll egy autó, először azt hittem, hogy ismét a rendőr kapitány helyettes jött tárgyalni. Kiabálást hallottam, hogy "megdöglötök magyarok, elpusztítunk benneteket", ekkor elkeztem rohanni, hogy mi történt. Ebben a pillanatban a piros autó hatalmas sebességgel végighajtott az utcán, én felugrottam a kerítésre, megkapaszkodtam a sövénybe, és kb 20-30 centire a lábamtól száguldott el az autó. Annyit észrevettem, hogy valami vascső, vagy bot kilógott az ablakon, ami szerencsémre nem nyársalt fel. Ekkor rohantam az autó után, majd 2-3 rendőrautó a piros kocsi után eredt. Az utca végén egész este ott állt egy rendőrautó, 3 rendőrrel. Ordítottunk, hogy menjen utánna, és a tömeg szószerint belökdöste őket az autóba, mert a kocsijuk háta mögé álltak. Hogy mi történ a kapunál azt nem tudom, de számomra érthetetlen, hogy a kocsi, hogy tudott , áthajtani a cigányok felől, ugyanis 3 rendőr autó, és egy furgon állt a a házak előtt. Szerintem átengedték.
Miután visszamentem, jött a kapitányhelyettes, és kérdezte, hogy mi történt. Mindenki, mondta, de ő folyamatosan hajtogatta, hogy másként tudja. Ekkor mérgemben, mondtam, hogy én voltam, az akit majdnem elgázolt menekülés közben, persze elmondtam, hogy volt. Kérte, hogy adjam meg az adataimat, bár most sokan mondják, hogy kár volt, mert ettől a pillanattól kezdve folyamatosan rángatni fognak, de abban a pillanatban csak az igazság ereje hajtott. Itt mellékesen megjegyzem, hogy rengeteg civil lakos csatlakozott hozzánk. Olyan fáradtak, és elkeseredtek voltak az emberek,hogy elindultak. Mi is utánnuk mentünk. Ott áltam, és kiabáltam,hogy mit képzeltek, minket vegzáltok, őket pedig véditek. Szidtam a kormányt és Pintért, ezt egy rendőrnő ezt folyamatosan kamerázta. Nem történt semmi, egy rendőr Tőlem 2-3 méterre állt, és fellökött. Megkérdeztem, hogy mi a francot követtem el, annyit, mondott, hogy "itt vagy". Nem beszélve, hogy szájkosár nélkül engedték ránk a kutyát. Feltápászkodtam, és ekkor jöttek , hogy elmondanám-e mi történik itt, de szerintem látták a riporterek, hogy fellöktek (bár ezt csak gyanítom). Elmondtam a véleményem, mert olyan fájdalom, és düh volt bennem, hogy nem tudtam kontrollálni magam. Persze ezt a odafent nem értik, mert nem is akarják. De végig kellett volna hallgatni, hogy hogyan panaszkodtak az emberek, gyerekeket falhoz szorítanak, és pénzt követelnek tőlük az idősek rettegnek, de a meglett férfiak is már félnek.Megjegyezném, hogy a környékbeli lakók főztek, élelmet, és kávét hoztak.
Most is arra megy ki a dolog elferdített hírek jönnek, hogy a Jobbik, így meg a Jobbik, úgy. Nem nem kérem mi békés szándékkal mentünk, de az autóbehajtással provokáltak.
Sajnos, annyira elege van a népnek, a mindennapi atrocitásokból, a magyar verésből,gyilkolászásból, hogy nem fogják tudni a feldühödött népet megállitani. nem a Jobbikot, meg a Gárdát. A NÉPET.
Harcolok, mert nem szeretném, hogy a családtagjaim is ilyeneknek legyenek kitéve, és nem, csak magam miatt tettem hanem a magyarok miatt, mert mindannyian áldozatok vagyunk.

Hogy Mi lesz velem ezután, nem tudom, de már tájékoztattak, hogy semmi jóra nem számíthatok.
Lesz, ami lesz, Én tudom hogy helyesen cselekedtem, és csak az igazat mondtam.
Szebb Jövőt!

Fokozott a jelenlét

Hétfőn késő este Ceglédre érkezett Korondi Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselője. Mint Kiss Attilától, a párt helyi önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, a helyszínen viszonylagos nyugalom tapasztalható, ugyanakkor fokozott a rendőri jelenlét. A cigányok nagyjából negyvenen gyűltek össze. Állítólagos információk szerint a helyi cigány vajda felkereste őket és nyugtatja a felbőszült romákat.

Nem azonosították magukat a rendőrök

Hétfőn este fél hat körül magánterületen igazoltatták a gárdistákat a rendőrök, de nem ez volt az egyetlen jogsértés a részükről. A gárdisták azon kérésére is fittyet hánytak, hogy mutassák meg az azonosítószámukat.

Közben a jelek szerint a cigányok elkezdtek gyülekezni. A cigánysoron abba a két-három házba, ahol eddig tartózkodtak, már nem férnek be. A gárdisták pedig kiabálásokat hallottak: "magammal viszek még ötöt, vasrudak, csövek" - ilyen szavakat hallani.

Kis Attila, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője a barikad.hu-val közölte: egyelőre lehet, hogy a környékről hívnak pár embert erősítésként, bár a helyszínen lévő gárdisták azt mondták, hogy még bírnak a helyzettel. Ugyanakkor, ha a cigányok kétszer-háromszor ennyien lesznek, már szükség lehet az erősítésre.

Rendőrségi helikopter kőrözött a gárdisták fellett

Fél órán keresztül rendőrségi helikopterből kamerázták a gáristákat nagyjából 15-20 méteres magasságból és közeli képeket készítettek róluk - mondta el lapunknak Kis Attila. Hozzátette: folyamatos a helyszínen a rendőrségi jelenlét.

A politikus közölte: próbálnak segíteni ivóvízzel, élelmiszerrel, egyéb szükséges holmikkal, hogy ne csak a lakosok viseljék a terhet. Beszélt arról is, hogy a helyszínre segítségül érkezett gárdisták kis létszámmal vannak jelen, de 50 kilométeres körzetben azonnal mozgósítható nagyobb erők várnak készenlétben, illetve más szervezetekre is számíthatnak.

Farkasszemet néztek a rendőrök és a magyarok

A barikádTV Cegléden tartózkodó munkatársa korábban jelentette, hogy Volner János, a Jobbik alelnöke is a helyszínre érkezett, aki a rendőrkapitánnyal együtt ment tárgyalni a cigánysorra. A cigányok kb. 70-80-an lehettek és egy nagy tűz körül gyülekeztek. Többeknél husángok, kapa, kasza, fejsze és kardok is voltak. Úgy tudjuk, a cigányok először azzal védekeztek, hogy ők csak születésnapot ünnepelnek (bizonyára cigány szokás, hogy kardokkal és fejszékkel ünnepelnek- szerk.) és nem csinálnak semmi rosszat, ennek ellenére volt közöttük olyan, aki legszívesebben harcolna, bár ennek ellenkezőjét is állították néhányan a rendőrségnek. Korábbi információnkkal ellentétben, a rendőrség elfogta annak a járműnek a cigány utasait, akik szándékosan a jobbikosok és a gárdisták közé hajtottak a Kékkő utcában. Közben néhányan az összegyűlt magyarok közül elindultak a cigányok házai felé, azonban rendőrségi sorfal állta útjukat. A barikádTV munkatársa szerint egyfajta állóháború alakult ki. "A Ceglédi Rendőrkapitányság jelentős erőkkel kezdte meg az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek során több személyt igazoltatott. Az eset kapcsán csoportos garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen" - áll az MTI-hez eljuttatott rendőrségi közleményben. Hangsúlyozzák: "a rendőrség minden törvényes eszközzel és a rendelkezésére álló erővel azonnal és határozottan fel fog lépni valamennyi jogellenes, illetve az állampolgárok nyugalmát megzavaró cselekménnyel szemben." A közlemény ellenére azt az információt kaptuk, hogy a kapával, kaszával és karddal felfegyverkezett cigányokat nem merik igazoltatni a rendőrök. Eközben még mindig folyamatosan érkeznek a nemzeti érzelmű szervezetek, csoportok tagjai, de olyan információ is van, amely szerint más településekről cigányok indultak el Ceglédre. Az utcában nincs közvilágítás, hiszen ez a település széle, inkább szőlők és hétvégi házak vannak, így nehéz megszámolni a jelenlévőket. Az utca végén már lehet látni rendőröket is, létszámukról szintén az említett okok miatt nem tudni biztosat. A hazafiak kemény magja a védelmet kért ház körül csoportosult össze."

Az eseményeket élőben is nyomon lehet követni:


Live streaming by Ustream

Az ország minden területéről érkeztek Ceglédre

Az ország minden területéről folyamatosan érkeztek az emberek Ceglédre. A Jobbik mellett több más nemzeti érzelmű szervezet (HVIM, Új Magyar Gárda, Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, Kárpát Haza Őrei, szurkolói csoportok) képviselői is a helyszínre jöttek. Korondi Miklóson kívül, Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő is a helyszínre sietett.

A Szent Korona Rádió helyszíni tudósítója korábban arról számolt be, hogy a cigányok bár 20-30 fős csoportokban gyülekeznek a település különböző, általuk lakott részein, a rendőrök mégis a hazafiakat igazoltatták és nem mentek a cigányok közelébe. A Tesco parkolójában gyülekező gárdistákat viszont rendre átkutatták, átvizsgálták, míg a cigányokkal nem foglalkoztak, pedig nem egynél lehetett látni botokat, karókat.

A cigányok részéről megtörtént az első provokáció

Kis Attila, a Jobbik ceglédi önkormányzati képviselője korábban telefonon tájékoztatta hírportálunkat, hogy már közel kétszáz gárdista, jobbikos (több jobbikos alapszervezeti vezető és önkormányzati képviselő is) és más nemzeti szervezetekhez tartozó személy gyűlt össze ott, ahol szombat este cigányok támadtak meg egy magánházat, amelyben gárdisták tartózkodtak. Korondi Miklós országgyűlési képviselő arról is beszámolt, hogy a cigányok részéről megtörtént az első provokáció: egy autóval megálltak a terület előtt, ahol a gárdisták és jobbikosok tartózkodnak, majd kiszállt egy cigány férfi, aki kiabálni kezdett. A cigányok végül elhagyták a területet, nyomukban a rendőrséggel.

Cegléd egy puskaporos hordó?

Az Új Magyar Gárda tagjai napok óta Cegléd egyik utcájában ,,vendégeskednek" a helyi lakosok meghívására, akik megelégelték a cigányok fosztogatásait. Augusztus 14-én mintegy ötvenen vonultak utcára a Toldy kórház környékén található Kék kő utcában, hogy spontán demonstráljanak a ceglédi cigánybűnözés és a rendőri tehetetlenség ellen. A felháborodott és kétségbeesett lakosok az Új Magyar Gárda segítségét kérték. Volner János, a Jobbik alelnöke, aki akkor szintén Ceglédre utazott, megígérte a helyi lakosoknak, hogy a város polgármesteréhez, Földi Lászlóhoz és a Pest megyei rendőrfőkapitányhoz fordul a tarthatatlan állapotok azonnali megoldása érdekében. Kis Attila, a Jobbik ceglédi önkormányzati képviselője a barikad.hu-nak elmondta, hogy a nemzeti radikális párt ősszel a Nemzetpolitikai Este keretében lakossági fórumot fog tartani a közbiztonság témájában. Cegléd közbiztonságának mélyrepülése már évek óta megoldatlan probléma. A lakosok rendszeres lakásbetörésekre, lopásokra és elégtelen rendőrségi intézkedésre panaszkodnak. (A ceglédi helyzetről portálunk hosszabb cikkben is beszámolt, ezt ide kattintva olvashatja el.)

Kaszával és szamurájkarddal támadtak a cigányok

Az augusztus 14-i spontán demonstráció után az Új Magyar Gárda tagjai megígérték a helyieknek, hogy továbbra is jelenlétükkel segítik a lakosok biztonságérzetét. A Szent Korona Rádió szombat éjfél után úgy értesült, hogy feldühödött cigányok egy csoportja gárdistákra (13 férfi és 4 nő) támadt, de nem kímélték az intézkedni próbáló rendőröket sem.

"Megtámadták Cegléden a gárdistákat és a rendőröket is a cigányok, a gárdisták nem tudják elhagyni a települést. Több megyéből úton vagyunk. Sürgősen segítséget kérnek a környéken." - szerepelt a Szent Korona Rádió szerkesztőségéhez eljutatott levélben.

A nemzeti hírportált Ferenczi Henrik, az Új Magyar Gárda főkapitány-helyettese arról tájékoztatta, hogy egy magánterület kertjében bográcsoztak a gárdisták, akiket az augusztus 14-i spontán demonstráció után hívtak meg a helyiek. A magánterületet azonban felfegyverkezett cigányok (szemtanúk elmondása alapján hetvenen) vették körbe és a gárdistákra támadtak, akik rendőri segítséget hívtak. Két járőrautó érkezett a helyszínre, melyekre szintén rátámadtak a cigányok. Ferenczi Henrik szerint a rendőrség azt közölte a gárdistákkal, hogy"meneküljenek", mert nem tudják a helyszínt tartani a cigányokkal szemben. A Szent Korona Rádió vasárnap hajnali tudósításában azt írta, "a gárdisták egy gáz-riasztó fegyverből leadott lövéssel tudták csak megfékezni a felbőszült cigányhordát."

Vasárnap délelőtti összefoglalójában, melyet a kuruc.info-nak küldött el Ferenczi Henrik, azt írja: ,,Hajnalban nagy erőkkel voltak jelen a rendőrök a településen, a helyzet nyugodttá vált, ám a helyiek kérésére gárdistáink Cegléden maradtak. Reggel 6 után, alighogy hazaértünk, hívtak a helyszínen maradt bajtársak, miszerint a cigányok ismét gyülekeznek pár méterrel attól a magánterülettől ahol ők vannak. Újabb egységeink indultak a településre, néhány másik nemzeti szervezettel felvettük a kapcsolatot, és készenlétet kértünk."

A Szent Korona Rádió legutolsó információi szerint vasárnap dél körül rendőrségi segítséggel költöztettek be egy cigány családot, annak a magánlakásnak a szomszédságában, amelyben jelenleg is gárdisták tartózkodnak.

Csak néhány házzal lakik arrébb a fideszes képviselő

A barikad.hu délután telefonon beszélt Kis Attilával, a Jobbik ceglédi önkormányzati képviselőjével, aki közölte: Korondi Miklós országgyűlési képviselővel, felváltva, vagy együtt, de folyamatosan a helyszínen tartózkodnak és tájékozódnak. A helyi Jobbikosok riadóláncot alakítottak ki. Kis Attila akkor azt mondta, ,,vihar előtti csend" érzékelhető a környéken, ahol a helyiek félnek. Az önkormányzati képviselő megerősítette, hogy az éjszaka folyamán a cigányok szamurájkardokkal és kaszákkal felfegyverkezve támadtak a gárdistákra, de a szerencsének köszönhetően nem történt személyi sérülés. Kis Attilától azt is megtudtuk: a helyszíntől nem messze, két-három házzal lakik arrébb a körzet fideszes önkormányzati képviselője, Klément György, aki kedden még arra próbálta buzdítani a helyieket, hogy lépjenek be a polgárőrségbe.

A hős rendőrség az éjszaka elfoglalt egy rétet

rétRét

Nem érdekli

"Nem akkora a gond Cegléden, mint amekkorára felfújták" - fogalmazott Földi László, Cegléd polgármestere ma. Szerinte a romákat, illetve a kifogásolható életvitelt folytató városlakókat csakis a jogszabályok betartásával lehet a helyes útra terelni.

Mint ismert, Cegléd polgármesteret nem töri össze magát e téren, hiszen a közbiztonság kérdésében tartott lakossági fórumra el sem ment, a város rendőrkapitányával egyetemben.

A címlapfotó csupán illusztráció!


barikad.hu összeállítás

http://barikad.hu/ciganyok_tamadtak_rendorokre_es_gardistakra_cegleden-20120819
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder 100 napja - másként
  2012-08-22 10:05:01, szerda
 
  Áder 100 napja - másként

2012, augusztus 21 - 19:37 barikad.hu

Elemzést készített a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet Áder János köztársasági elnök első száz napjáról. Az elemzés szerint Áder János klasszikus államfői szerepet töltött be a május 10-ei beiktatása óta. Az elemzés a pozitívumokat igyekszik hangsúlyozni, így megvizsgáltuk a szereplést más szemszögből is...

Az összefoglalóban kiemelik, hogy Áder a tipikus államfői témák kapcsán tűnt fel és hagyományos elnöki feladatokat látott el: a határon túliak képviseletét, a kisebbségek védelmét, a jövő nemzedéke iránti felelősségvállalást és a törvények felülvizsgálatát tekintette feladatának.

Az ország ötödik köztársasági elnöke ezen feladatok ellátása érdekében az államfő számára rendelkezésre álló eszközök széles körét használta: nyilatkozatot adott ki a nemzeti összetartozás napja alkalmából, nyílt levelet írt a Schweitzer Józsefet ért inzultust követően és meg is látogatta a nyugalmazott országos főrabbit, ötpárti találkozót kezdeményezett a fenntartható fejlődés jegyében rendezett Rio+20 konferencia kapcsán és öt alkalommal élt a politikai vétó eszközével.

Az elemzés szerint Áder János az összes elődje elnökségéből integrált egy-egy olyan jellemzőt, amely meghatározta az államfők tevékenységét, és amelyet pozitívumként szoktak kiemelni az adott elnöki ciklusból. "Így Áder János ötvözte Göncz Árpád emberközeli karakterét Mádl Ferenc szigorú jogászi énjével, valamint Sólyom László elkötelezett környezetvédő egyéniségét Schmitt Pál diplomata imázsával" - fogalmaz a Nézőpont Intézet.

Az érem másik oldala

A Jobbik már Áder beiktatása előtt rámutatott: nyílt titok, hogy Áder János ízig-vérig pártember, így semmilyen garancia nincs arra, hogy köztársasági elnökként ne a Fidesz pártérdekeit szolgálja. A nemzeti párt úgy vélte, az egyetlen lehetőség a köztársasági elnöki intézmény hitelének visszaállítására a nép által történő közvetlen államfőválasztás lehetne. Az erre vonatkozó alaptörvény-módosítást a Jobbik benyújtotta, de a kormánypárti többség ezt nem támogatta.

Ádert beiktatták, első útja pedig elődeihez hasonlóan Bécsbe vezetett. Schmitt Pál és Sólyom László 2010 szeptemberében, illetve 2005 augusztusában szintén Ausztriában tettek először bemutatkozó látogatást beiktatásuk után.


2012 júniusában aztán Simon Peresz meghívására Izraelbe utazott Áder, ahol részt vett a Raoul Wallenberg-megemlékezésen. A megemlékezésen kívül Áder tárgyalásokat folytatott Simon Peresz államfővel valamint Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel is. Az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: "miután köztársasági elnökként vállaltam a Wallenberg-év fővédnöki tisztét, mi sem természetesebb, mint hogy ezt a felkérést elfogadom."

Gyöngyösi Márton, a Jobbik politikusa felháborítónak találta Peresz meghívását és Áder utazását is. Mint közleményében írta, a Jobbik megütközéssel értesült Áder János köztársasági elnök izraeli útjáról, amely mind időzítését, mind pedig tartalmát tekintve felér egy diplomáciai fiaskóval.

Gyöngyösi Márton hozzátette, már önmagában az is jól mutatja hazánk szuverenitásának és politikai tartásának színvonalát, hogy Áder János elfogadta az országunk felvásárlását célul kitűző, kijelentését soha nem cáfoló, azért bocsánatot soha nem kérő Simon Peresz meghívását Izraelbe.

Mint ismert, nagy port kavart Simon Peresz 2007-es beszéde, melyben többek között Magyarország felvásárlásáról értekezett. "Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot" - mondta akkor az izraeli államfő.

Gyöngyösi szerint az, hogy a köztársasági elnök sietve tesz eleget a meghívásnak röviddel az után, hogy párttársát, Magyarország második számú közjogi méltóságát, a magyar országgyűlés elnökét, Kövér Lászlót a Nyírő-újratemetésen játszott szerepéért nyíltan antiszemitának és persona non grata-nak nyilvánította a zsidó állam, felháborító, és méltatlan egy szuverén ország vezetőjéhez. Peresz meghívása Budapestre pedig nyílt provokáció és sértés az egész magyarságra nézve.

A megemlékezésen elmondott beszédével Áder aztán rátett még egy lapáttal: Magyarországot ostorozta a holokauszt kapcsán. "A magyar állam a holokauszt idején nem tett semmit a zsidók megmentése érdekében, csak szemlélte a vérzivatart" - jelentette ki Áder János. Hozzátette, a magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején. Tétlenul nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket. Az államfő leszögezte, a holokauszt máshoz nem fogható szenvedéstörténet, a teremtett világ fokozhatatlan tragédiája. Végül azt hangsúlyozta, hogy nem szabad hagyni az antiszemitizmus elterjedését.

Érdekesség, hogy a hazai tragédiák - például Bándy Kata ügye - kapcsán nem szólalt fel az államfő, egy izraelieket érintő Bulgáriában történt merénylet után viszont rögtön gyásztáviratot küldött Simon Peresznek.

Hasonlóképpen fontosnak találta az állítólag megtámadott Schweitzer rabbi esetét is, melynek kapcsán nyílt levelet írt az ország polgáraihoz. Ebben így fogalmazott: "ez az inzultus bár Schweitzer professzor urat érte, mégis önbecsülésünkben támadott meg minket, magyarokat". Felszólította az ország "minden jóérzésű és tiszta szándékú polgárát", emeljenek közösen "áthatolhatatlan lelki és szellemi falat minden rasszista, kirekesztő, öncélú gyűlölködésre okot adó megnyilvánulás elé". A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Facebook-oldala később azt közölte, hogy az államfő otthonában is meglátogatta Schweitzer Józsefet.

A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatót tartott az ügy kapcsán, ahol kifejtette: a kormánynak és az államfőnek inkább valós esetekben kell ilyen vagy ehhez hasonló vehemenciával fellépnie, többek közt a határon túli magyarokat ért sérelmekkel kapcsolatban. Mirkóczki Bándy Kata sajnálatos meggyilkolása után is sajtótájékoztatót tartott, ahol felszólította Ádert: ahogy azt korábban egy pitiáner esetben megtette, most is menjen el az áldozat hozzátartozóihoz, és tegye meg mindazt, amit az állítólagos fantom beszólása után Schweitzer rabbi esetében megtett. Az államfő nem reagált az ügyben.

Ennél azért sikeresebb első 100 napot is el tudnánk képzelni. Nézőpont kérdése...

*** www.nemzetihirhalo.hu ******
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rabszolgatartás Magyarországon, az Európai Unió tagállamában
  2012-08-22 10:03:53, szerda
 
 
Rabszolgatartás Magyarországon, az Európai Unió tagállamában

2012. augusztus 19. vasárnap, 00:47 morvaikrisztina.hu

A 2012 telén egy magyarországi tanyán készült rövidfilm egy "csicskasorban", azaz rabszolgasorban élő férfi megrázó történetét, s életkörülményeit mutatja be. Készítői hosszas vívódás után döntöttek úgy, hogy a rejtett kamerával készült felvételt nyilvánosságra hozzák, tekintettel arra is, hogy a főszereplő maga is fontosnak tartja e felháborító, s számos áldozatot érintő bűncselekménytípus megismertetését, illetve felszámolását. A szinte kizárólag cigány elkövetők által magyar áldozatok sérelmére elkövetett "csicskáztatás" (rabszolgatartás) jelenségének létezését cáfolhatatlanul bizonyító dokumentumot (ezt a flmet) is felhasználva Morvai Krisztina büntetőjogász, EP képviselő 2012. szeptemberében komplex bűnmegelőzési, bűnfelderítési és áldozatsegítő stratégia megalkotását fogja kezdeményezni a kormánynál és az Országos Rendőrfőkapitánynál.


http://www.youtube.com/watch?v=R3_7wfjNSH8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs pénz semmire, de több milliós tűzijátéra igen?
  2012-08-22 10:02:50, szerda
 
 
Nincs pénz semmire, de több milliós tűzijátéra igen?



Megnéztem a tüzijátékot, még inkább meghallgattam a hozzá társított ztenét!

Nézük tehát időrendben (A zenét a petőfi rádió, jiddis nevét EMERKETTŐ szerkesztői állították össze:

1.) Klezmerzene; (közben a Hímnusz fenséges sorai)

2.) Indiai (?) zene a Himnusz és Szózat prózai soraival)

3.) Magyar zene

4.) Ismeretlen visító zene...

5.) Magyar dallam, klezmer-stíliuban

6.) Cigánydal klezmer feldolgozásban

7.) Magyar zene - magyar szöveggel;

8.) Magyar zene magyar szöveggel.

Még majd valaki azt találja mondani, hogy ugye, az ittlevő külföldiek miatt kellett így összeállítani.
Ha ez igaz, akkor minden amerikai Hot Dogot és hamburgert zabálna nálunk, nem pedig ízes, magyar ételt.

(Czékus Jób)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A MÉDIA IGAZÁRÓl
  2012-08-22 10:01:46, szerda
 
 
A MÉDIA IGAZÁRÓL

A hír: Metropol, 2012. augusztus 21., kedd
Cegléd. Gárdisták és rendőrök az utcákon, atrocitás nem történt

Szombat este bejelentés érkezett a Ceglédi Rendőrkapitányság ügyeletére arról, hogy egy 20-30 főből álló csoport Cegléd belterületén hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát. A kiérkező rendőrök senkit nem találtak, de vasárnap este a becslések szerint
mintegy 400-an gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, többek között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. Szemtanúk szerint a gárdisták kisebb csoportja múlt hét kedd óta rövid megszakításokkal a településrészen volt.
Közös állásfoglalásban ítélte el tíz roma szervezet a Cegléden kialakult helyzetet. Állásfoglalásukban azt írták: a cigánycsaládok része rokonaihoz menekült és retteg. MTI.

És a valóság

Hetek óta félelemben él a ceglédi magyarság. Mindennaposak az atrocitások a helyi cigányság miatt. Rendszeresen megállítanak idős embereket, kismamákat, gyermekeket és nyíltan fenyegetőznek, szidalmazzák őket. Ha netán valaki válaszolni merne, azonnal támadnának.
A helyiek komolyan félni kezdtek: miután a rendőrségtől segítséget nem kaptak, a polgárőrökhöz fordultak, akik meg is ígérték, hogy alkalom adtán megvédik őket. Amikor megjelentek a helyszínen, a csoportokba verődött, fejszés, szamurájkardos cigányok visszavonultak, s távolról fenyegetőzve, káromkodva figyelték az őröket, akik távoztak.

Szombaton délután 17 polgárőr (13 férfi, 4 nő) bográcsoztak egy magánház kertjében. Egy ceglédi lakos hívta meg őket, megköszönvén a segítséget a magyarok nevében. Ekkor egy cigány ment el a ház előtt. " Visszajöttek, visszajöttek!" - ordította, s szaladt a többiekért. Néhány perc múlva több mint harminc, kaszákkal, késekkel, kardokkal felfegyverkezett cigány tombolt a ház előtt. A polgárőrök felálltak, s indulni készültek, mivel féltették a házigazda testi épségét. Amikor kimentek a kapun, a cigánysereg utánuk tódult, s beszorította őket a közeli Tesco parkolójába, egyre hangosabb fenyegetőzéssel. Ekkor kért segítséget telefonon a sarokba szorított 17 ember, először a rendőrségtől, akik nagyon nem siettek a helyszínre, majd a helyzet tarthatatlanságát látva a többi polgárőrtől. Ez éjszaka 11 felé lehetett. A cigányok egyre hangosabbak lettek, nyíltan fenyegetőztek, körbezárván a 17 embert. Ekkor érkezett meg az ügyeletes járőrkocsi, minek láttán a cigók elszeleltek. Erre a mi derék rend-őreink mit tettek? Igazoltatni kezdték polgárőreinket, majd, mint aki jól végezte dolgát, elmentek, hazaküldvén a hazafiakat.
A cigányok persze rögtön visszatértek, még nagyobb túlerővel. A helyszínre érkezett segítség, az újság által "szimpatizánsnak" kikiáltott szolidáris polgári lakosság komoly veszélybe került. Kések, szamurájkardok, fejszék, kaszák villogtak a levegőben. Az egyik "szimpatizánst" a Tesco oldalának szorította egy cigány az autójával, alig tudott félreugrani. Amikor a rendőrség ismételten a helyszínre vonult, a cigányok eltűntek, s jobb híján ezúttal a helyszínen található civileket kezdték igazoltatni. A rend hajnali öt órára állt helyre, de a cigányok megígérték: a magyaroknak nem lesz nyugtuk...

Ez a hivatalos hír és az igazság. A hírből annyit tudtunk meg - ahogy felejthetelen Hofink mondta -, amennyi ránk tartozik, azaz semmit.
A pártatlanságáról már rég nem híres MTI kicsit összekeverte a tényeket. Miért nem lehetett leírni, hogy a 20-30 (amúgy kb. 40) főből álló csoport cigány volt, akik magánterületen békésen falatozó, vendégeskedő magyarokat "hangoskodással, félelemkeltő módon zavarták"? Ezt az apróságot megemlítve máris más fénybe kerülnek a dolgok, s érthetővé válik a rend derék őreinek enyhén szólva is bizonytalan magatartása...
Amikor a helyszínre értek, értelemszerűen nem találtak senkit, hisz a cigók rég a faluvégen keresgélték a bicskákat és a kaszákat...
Bezzeg visszajöttek, amit ők elmentek, de a magyarok segélyhívását megint "nem hallották meg", csak akkor lett sietős nekik, mikor a magyarok segítségére siető civilek megérkeztek. Miért tartotta fontosnak ennél a résznél az MTI nagyra becsült tudósítója, hogy kiemelje: 400-an gyűltek össze, "többek között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, ill. szimpatizánsai", illetve miért nem számolta bele ebbe a 400 főbe a Tesco parkolóba magyarokat autóval falhoz szorító cigányokat, akik sokkal többen voltak? Vagy őket nem volt politikailag korrekt megemlíteni? Nem hiszem. De azt hiszem, mindenki megtalálja a választ erre a nem is olyan költői kérdésre a hír utolsó bekezdésében, s annak a ténynek a tudatában, hogy Cegléden hónapok óta sűrűsödik a levegő a magyarok és a cigányok között: nem a cigányok féltek, és voltak inzultálva, hanem a magyarok. De abból ugye nem lehet hírt csinálni, főleg egy olyan hangzatos befejezéssel, miszerint rettegő kisebbségünk, mielőtt a rokonainál húzta volna meg magát, még gyorsan kiadott közös állásfoglalásban egy elitélő nyilatkozatot.
A rendőrség meg "adatokat" gyűjt rádiós hírek szerint, bár "atrocitás" nem történt.
S a csattanó: A cikk illusztrálásaként egy fotót közöl a lap elmosódott arcokkal (melyek bárhol készülhettek) aláírásként: "70-80 (!) rendőr zárta el az összegyűltektől a környék roma lakta házait." Akkor, ha ekkora hadsereg vigyázta őket: miért kellett a rokonyokhoz menekülniük???

Amiket leírtam, olyan emberektől hallottam, akik hajnalig a helyszínen voltak. Szavahihetőségükhöz nem fér kétség, hacsak az nem, hogy magyarok...

Pusztay Ágnes
Hazatérés Rádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sziráki polgármester biztos kezekben akarta tudni az iskol
  2012-08-22 09:59:32, szerda
 
  A sziráki polgármester biztos kezekben akarta tudni az iskolát: odaadta a cigányoknak

2012-08-21. 13:12 Kuruc.info

A most kezdődő tanévtől az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) működteti a Nógrád megyei Szirák iskoláját - jelentette be Farkas Flórián, az ORÖ elnöke kedden a helyszínen, ahol megtekintette az intézmény felújítását.


A cigánybűnöző elmondta: a sziráki általános iskola mellett egy szolnoki oktatási intézményt és a szintén Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Tiszapüspöki iskoláját is az ORÖ tartja fenn, hivatalosan 2012 júniusától. Arra törekedtek, hogy olyan intézményeket vegyen át önkormányzatuk, amelyekben többségében cigányokat oktatnak - tette hozzá a szervezet vezetője, a Fidesz díszcigánya.

Farkas Flórián azt mondta: példaértékűnek tartja, hogy Szirákon a község és a roma önkormányzat együttműködése nyomán, a helybeli romák és nem romák közös önkéntes munkájának köszönhetően újul meg a 128 diákot, szinte kizárólag csak roma gyerekeket oktató iskola. Ezzel azt bizonyítja a cigányság, hogy képes áldozatokra önmaga és gyermekei boldogulásáért - fogalmazta meg baromságait.

Kitért arra, az intézmények átvétele annál is inkább időszerű volt, mert valamennyi nemzeti kisebbség működtet saját oktatási intézményeket. Hozzátette, az idei esztendőben tapasztalatokat szereznek az intézményfenntartás területén, és később döntenek arról, hogy további iskolákat is átvesz-e az ORÖ.

Kómár Jánosné (független), az 1178 lakosú település polgármestere arról szólt, hogy a roma önkormányzatot a falu kereste meg az iskolaátadás ötletével, ugyanis "biztos kezekben akarták tudni" az intézményt, és az ORÖ-nél nagy szeretettel fogadták őket. A településvezető példaértékűnek nevezte, hogy a cigányok rájöttek arra: segítséget kell nyújtaniuk gyermekeik oktatásához, és önként vállalták az épület felújítását.

Molnár József, az intézmény igazgatóhelyettese hangsúlyozta, hogy az alapképzés mellett 9. és 10. évfolyamon szakiskolai előkészítő képzés is zajlik az intézményben, illetve most kívánják beindítani a gazdaképzést. Terveik között szerepel a szakközépiskolai képzés bevezetése is, ugyanis az iskola alapító okiratában célként szerepel, hogy minél több cigány gyereket juttassanak érettségihez - mondta az igazgatóhelyettes.

Az ORÖ-nak köszönhetően 50 sziráki cigány nyaralhatott a nyáron a Balatonnál, a zánkai táborban. (MTI nyomán)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.