Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Bándy-gyilkosság: liberális jogvédők háttal az igazságnak
  2012-08-03 21:34:04, péntek
 
  Bándy-gyilkosság: liberális jogvédők háttal az igazságnak

2012, július 17 - 19:43


Bándy Kata áldozat nem volt se cigány, se zsidó. Hiába a társadalmi felháborodás, a liberális jogvédő szervezetek hallgatnak, Áder János pedig az áldozat szülei helyett a Siratófalat ment látogatni Izraelbe, és együtt vacsorázott a Magyarország felvásárlásáról szónokló Simon Peresszel. Miért hallgatnak a jogvédők és a cigány szervezetek?

Néhány hete állítólag Schweitzer József nyugalmazott főrabbinak az utcán valaki a fülébe súgta: ,,utálom a zsidókat". Ezután Áder János köztársasági elnök, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a különböző emberi jogi szervezetek nem győztek felháborodni és elhatárolódni.

De így volt ez a cigánygyilkosságok esetében is. Az Amnesty International például kutatócsoportot állított fel és még könyvet is készített az üggyel kapcsolatban.

A Helsinki Bizottság gyűlölet-bűncselekményt kiáltott és közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy Nagykanizsán a házak falát összefirkálták a ,,megdögletek cigányok" felirattal. Végül kiderült, hogy egy cigány volt az elkövető. A szervezet még akkor is megszólalt és a cigányok védelmére kelt, önvédelemnek nevezve azt az esetet, amikor Tatárszentgyörgyön több roma kezében a ,,halál a magyarokra" feliratú bottal megtámadott egy autót, amelyben magyarok ültek. A bíróság közösség tagja elleni erőszak miatt egyébként letöltendő börtönbüntetésre ítélte a cigányokat.

Az jól látható, hogy ha zsidókról, cigányokról vagy akár homoszexuálisokról van szó, akkor a fent említett személyek és egyesületek bátran felemelik szavukat, azonban Szögi Lajos, Marian Cozma és most Bándy Kata esetében is mélyen hallgattak.

Portálunk kíváncsi volt az adott személyek, illetve szervezetek véleményére Bándy Kata gyilkosságával kapcsolatban, és arra, hogy miért nem hallhattuk a hangjukat egy olyan ügyben, amely megrázta az egész országot, és melynek során cigány elkövető brutálisan megölt egy fiatal magyar nőt.

C-Press: ,,az oldal karbantartás alatt"

A C-Press Hírügynökség azért nem foglalkozott Bándy Kata gyilkosságával, mert - ahogy a Csík Tamás főszerkesztő a barikad.hu- nak elmondta- ,,még nem jutottak odáig és az oldal karbantartás alatt van". Az valóban igaz, hogy július 11-e óta nem került fel hír a portálra, de Bándy Kata holttestét pont azon a napon találták meg.

Csík Tamástól megszokhattuk, hogy minden nagyobb horderejű ügyben megszólal, most azonban nem reagált semmit az esetre, pedig a rendőrségi pszichológust egy cigány férfi ölte meg. A főszerkesztő megjegyezte: azért nem szólalt meg, mert még senki nem kérdezte.

Csík Tamás nem ért egyet Bayer Zsolt írásával, melyben a publicista arról értekezik, hogy lehetetlenné vált a cigány-magyar együttélés. A főszerkesztő szerint nem szabad a cigányságot egy kalap alá venni és faji különbséget tenni. Azt azonban hangsúlyozta: nyilvánosságra kell hozni azokat az eseteket, amelyek előre viszik a cigányokat az együttélésben. Csík Tamás szerint a Bándy Kata ügyben nem merült fel a rasszista indíttatás, ezért ez egy köztörvényes bűnelkövetés. Csík Tamás kiemelte: nem szabad kettős mércét alkalmazni a cigányokkal szemben, mert szerinte a magyar gyilkosokat sem állítják pengeélére amikor magyarokat ölnek meg. A főszerkesztő úgy gondolja, a magyar törvények szerint kell eljárnia a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak is, akár magyar, akár cigány az elkövető.

Áder Izraelben van, nem ér rá Bándy Katával foglalkozni

A barikad.hu megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt (KEH), hogy Áder János tervezi-e meglátogatni a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológusnő, Bándy Kata szüleit. Többszöri átirányítás után sem tudtak válaszolni nekünk és arra kértek minket, hogy mivel a köztársasági elnök külföldön (Izraelbe látogatott - cikkünket itt olvashatja ) tartózkodik, írásban tegyük fel kérdésünket a sajtó számára megadott elérhetőségen.

ader

Áder János köztársasági elnök a Siratófalnál - MTI Fotó: Beliczay László

Áder János köztársasági elnök június elején meglátogatta otthonában Schweitzer Józsefet, miután állítólagos verbális inzultus érte a nyugalmazott országos főrabbit zsidó származása miatt. A köztársasági elnök nyílt levelet intézett Magyarország polgárai számára, melyben azt írta: ,,Az ilyen és ehhez hasonló, nemzetünk bármely tagját, értékét támadó tettek szégyenével nekünk, mindannyiunknak kell szembenéznünk. Nem elég tiltakoznunk, nincs mást választásunk, mások mocskát nekünk kell eltakarítanunk."

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, keddi sajtótájékoztatóján arra kérte Áder János köztársasági elnököt, hogy szakítsa meg izraeli útját és a Schweitzer rabbit ért fantomtámadás utáni gesztus mintájára látogassa meg az elhunyt Bándy Kata szüleit, hogy együttérzéséről, szolidaritásáról biztosítsa őket.

Bándy Kata megölése nem érte el a Helsinki Bizottság ingerküszöbét

Portálunk a mai napon telefonon és írásban is megkereste a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, illetve az Amnesty International emberi jogvédő szervezeteket. Arra voltunk kíváncsiak, hogy e három civil szervezet, amely a romákat ért atrocitások ügyében ontja magából az elítélő nyilatkozatokat, megszólal-e a mostani ügyben, amikor a cigány nem áldozat, hanem tettes. Megkeresésünkre egyelőre csak a Helsinki Bizottságtól érkezett válasz.

A Magyar Helsinki Bizottság soha, egyetlen nem hivatalos személy által elkövetett bűncselekmény miatt nem adott ki semmilyen közleményt abban az esetben, ha nem merült fel a gyanúja a gyűlölet-bűncselekménynek- írta portálunk kérdésére a szervezet. Szerintük Bándy Kata esete nem tartozik ebbe a körbe. ,,Sem magyarok, sem romák, sem más társadalmi csoporthoz tartozó személy által elkövetett bűncselekmények esetén nem adtunk és nem fogunk kiadni nyilatkozatot, ha az érintett bűncselekmény kapcsán egyébként valamely állami szerv mulasztásának gyanúja sem merült fel" - hangsúlyozta a szervezet. Megjegyezték: a Magyar Helsinki Bizottság a magyar állami szervek által elkövetett jogsértésekkel foglalkozik, a természetes személyek által elkövetett évi közel félmillió bűncselekmény monitorozása, azokról sajtóközlemény kiadása a fenti körön túl nem kompetenciánk.

A barikad.hu ezek után megkérdezte, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nem tekinti "valamely állami szerv mulasztásának" azt, hogy a gyilkosnak a bűncselekmény időpontjában rács mögött kellett volna lennie, de ez nem történt meg, vélhetően a rendőri szervek mulasztása miatt?

,,A válasz egyszerű. Talán"- írták. Hozzátették: milliónyi hatósági jogsértés állhat kapcsolatban bármely elkövetett bűncselekménnyel, ezek közül azokkal foglalkozunk, amelyek közvetlen okai valamilyen jogsérelemnek. Szerintük ilyen például, ha a hatóság nem nyomoz, az ügyészség nem emel vádat, a bíróság jogellenesen rendel el előzetes letartóztatást, a rendőr megver egy állampolgárt. ,,Ezek az esetek mind érinthetik a mi kompetenciánkat, függetlenül az elkövető vagy a sértett etnikai hovatartozásától. A gyűlölet-bűncselekmények áldozataival a bűncselekmény speciális jellege (előítélet-motiváció) foglalkozunk" - jegyezte meg a Helsinki Bizottság.

Szerintük az, hogy az érintettek nem töltik idejében a büntetésüket, sajnos nem kezelhető probléma (nincs kapacitás minden be nem vonult elkövetőt záros határidőn belül elfogni), úgy gondolják a hatósági mulasztás nem áll ebben az esetben jogilag értékelhető ok-okozati kapcsolatban azzal, hogy egy szabadlábon lévő ember elkövetett egy rendkívül súlyos bűncselekmény.

Míg máskor kiforgatják az igazságot, csak, hogy áldozatként mutathassák be a cigányokat, most a hatóságot próbálták mentegetni és leírták: jogi felelősséget a rendőrség vonatkozásában ebben az esetben soha egyetlen bíróság sem állapítana meg, mert ilyen távoli kauzális összefüggés jogi felelősséget nem alapoz meg.

Portálunk az üggyel kapcsolatban megkereste az Országos Roma Önkormányzatot is, kérdéseinkre írásban ígértek válaszokat.

Tehát amíg egy állítólagos ,,utálom a zsidókat" fülbesúgás miatt összefut ország-világ, addig az, hogy egy cigány férfi megöl egy magyar nőt, nem éri el a különböző emberi jogi és az egyenlőségért, a méltóságért harcoló szervezetek ingerküszöbét. Akik a kettős mérce ellen harcolnak, kettős mércét alkalmaznak.

BJ. - NT. - SSZ.

barikad.hu

http://barikad.hu/bandy_gyilkossag_liberalis_jogvedok_hattal_az_igazsagnak-201207 17
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurta Dani bűne
  2012-08-03 21:29:56, péntek
 
 
Gyurta Dani bűne


2012.08.02. 17:15

Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy helyen edző gyerekek is elmondták, mennyire nagy megtiszteltetés nekik egy medencében úszni Danival, és mennyire szorítanak érte. És ez így volt normális.

Azokon a csatornákon, ahol B kategóriás celebribancok mellműtéteit és Győzike legfrissebb adócsalásait élőben közvetítik, végre egy valóban értékes magyar ember volt a téma.

Aztán Gyurta, ahogy kell, megnyerte az aranyat, csak úgy mellesleg úszott egy könnyű világcsúcsot - és másnaptól elkezdett rá ömleni a mocsok. A Népszabadság veterán epehányógépe, Aczél Endre sietett leszögezni, hogy, ha még 10 métert kellett volna úszni, az angol fiú nyer, és nem Dani. Gyurcsány virtuális cipőpucolója, Gréczy Zsolt azon akadt ki, hogy Czene Attilának államtitkárként volt pofája élő adásban szurkolni ifjú sporttársáért. A legizzadságszagúbb dumát az indexes Sportgézán Magyari Péter szenvedte ki magából, aki a következő, a Rézkilincs borozóban is vérciki kocsmai bölcsességgel hozakodott elő: "Kétségtelen, hogy Gyurta Dániel most nagyon nagy szám, mindenki vele foglalkozik, ebben gondolom szerepe van a világcsúcsnak is, ami az eredményjelzőn szerepelt. De ezzel együtt ne felejtsük el, hogy sok szorgalmas ember van még ebben az országban, akik esetleg ugyanígy tudnának örülni annak, ha velük is foglalkoznának a közvéleményben."

Most ellőhetnénk a közismert gigaközhelyet a "magyar ember irigységéről". Csakhogy a fent nevezett arcoknak egyrészt annyi közük van a magyarsághoz, mint nekem az úszáshoz. Megfordultam már párszor medencében, nem is fúlok bele, ha nagyon igyekszem, de az már az első két tempó után kiderült, hogy nem lesz belőlem olimpiai bajnok. Ők is feltűnnek néha itt köztünk a nagy magyar medencében, hamar kiderült, hogy nem sok keresnivalójuk van köztünk, úgyhogy azóta csak néha ugranak be, hogy jól belepisáljanak.

Másrészt: a történet még csak nem is erről szól igazán. Sokkal inkább arról, hogy Gyurta Dánielnek van egy megbocsáthatatlan bűne: szereti a nemzetét. És ezt még van képe azzal is súlyosbítani, hogy e szörnyű vétkét nem is titkolja. Győzelme után azt nyilatkozta, hogy 15 millió magyart vitt végig azon a kétszáz méteren, s a hírek szerint a döntőre Fankadeli egyik számával készült fel lelkileg.

Hát, ezért durrant el a balliberális médiatrollok borsónyi agya, ezért pukkant ki a nyomorult lelkük mélyén rejtegetett gennygóc, amit most jól rá is okádnak egy fiatal, végtelenül szerény, alázatos, zseniális sportolóra. Mert ezekben a beteg fejekben soha nincs fegyverszünet, a gyűlölet szorgos kis csatornamunkásai ilyenkor is lankadatlanul lapátolják ránk a saját mocskukat.

Azt még csak-csak megbocsájtják, ha valakinek a melegítőjén magyar címer van - de, ha alatta magyar szív is dobog, azt már nem. Soha ne felejtsük el, mint mondtak ugyanezek a figurák tíz esztendeje: Egerszegi Krisztina a jobboldal melletti kiállása után "már csak a fél ország Egérkéje". Szar lehet nekik a másik feléhez tartozni...

Balogh Gábor

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Mindennapi holokauszt-megemlékezésünket add meg nekünk ma.
  2012-08-03 20:55:01, péntek
 
  Fegyverré vált holokauszt

2012. augusztus 3. 08:05:21

Mindennapi holokauszt-megemlékezésünket add meg nekünk ma.

A Kossuth Rádió ma reggeli hírműsorában a részletes híreket nem az újabb, londoni olimpián elért magyar sikerrel kezdte, hanem azzal, hogy megemlékeztek a roma holokauszt nemzetközi emléknapjáról. Ellenőriztük e ,,nemzetközi" megemlékezés visszhangját a környező országok közszolgálati rádiói ma reggeli műsoraiban. Nyomát sem találtuk az eseménynek a szlovák, román, cseh, lengyel, szerb, horvát és ukrán adók híradásaiban.

A Kossuth Rádió vezető hírében szerepelt az is, hogy az új vallásügyi államtitkár elmondta, a kormány kíméletlen harcot folytat továbbra is a szélsőségek, rasszizmus és antiszemitizmus ellen. Hogy közben hajlongott-e, arról nem szólt a fáma.

Ezt az eredeti gondolatot az elmúlt évben egyébként tizenhétezer-háromszázszor hallottuk. Aki nem hiszi, számoljon utána.

A Jobbiknak természetesen kedvez az, ha a ,,rászizmus" és antiszemitizmus elleni fellépés előtt naponta tesz hitet a Fidesz, mert választói egyre nagyobb részében okoz csömört. De a szavazatmaximálás természetes ösztönét a kormánypártnál felülírja a rettegés, hogy minden környező országnál messze nagyobb mértékben tegyen eleget a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ, az amerikai Rágalmazás Elleni Liga és kapcsolt szervei írott és íratlan elvárásainak.

Peter Novick, a chicagói egyetem nyugalmazott történész professzora magyarul letiltott, A holokauszt az amerikai életben című, minden dicséretet megérdemlő könyvében arról a paradoxonról ír, hogy a holokauszt megemlékezések intenzitása és gyakorisága, ellenkezve az emberi természettel, egyre nő. Vagyis amikor meghal szerettünk, az idő gyógyítgatja a sebet és a fájdalom a legintenzívebb a halál pillanatában és az azt követő időszakban sajog. A holokausztnál ez fordítva van. Amerikában azt meg sem említették 1967-ig, majd mindinkább és mind gyakrabban, míg mára fegyverré vált, írja Novick.

Nem kell elmennünk az Országos Széchenyi Könyvtárba, hogy utánanézzünk: nálunk a holokausztról mintegy 1988-ig szó sem volt. Mára ott tartunk, nincs nap holokauszt-megemlékezés nélkül. Ami jót tesz a holokauszt-relativizálóknak is, mert a napi emlegetés azt devalválja. Tegnapelőtt Auschwitz, tegnap Wallenberg, ma roma holokauszt, holnap pedig... Holnap pedig? Kis türelem, majd 4-én reggel kapcsoljuk be a rádiót és a kormány szócsöveit.

H.É.

barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=102796
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabad-e szavazni?
  2012-08-03 20:49:49, péntek
 
  Szabad-e szavazni?

2012. augusztus 3. 01:58:31

Önök kérték: az volt a szándékom, hogy megvárom, amíg kiderülnek az előzetes regisztráció (=feliratkozás) pontos szabályai, de a hozzászólók nem is annyira finom nyomására (lásd írástudók felelőssége és társai) úgy döntöttem, már ezen a ponton is elmondom, amit gondolok. Ennek ellenére újra hangsúlyozom: a részletek rettentően fontosak lesznek, ahogy ez az újabb állítólagos tervekből is látszik, mert nagyrészt ezeken múlik, hogy pontosan milyen eredményre vezet majd a kormányzat választójogi barkácsolása.

Bár az előzetes regisztrációról több színvonalas elemzés látott már napvilágot, a közbeszédben láthatóan a sommás vélemények és az egymásba csúszó érvek dominálnak. Nekem úgy tűnik, hogy legalább három dolgot érdemes elválasztani: a szándékot, a választókra gyakorolt hatást és a politikai következményeket.

1. A legkönnyebben talán az járható körül, hogy miért csinálja ezt a Fidesz. Nem kell hozzá komoly politikai felkészültség, hogy belássuk: a ,,legózás" célja a Fidesz számára kedvezőbbnek gondolt versenyszabályok megalkotása. Lehet persze arról beszélni, hogy nem az egyik versenyző találja ki a gátfutás szabályait, de a hasonlat - bár látványos - téves. Ez más műfaj: a politikában mindig maguk a szereplők - ha van ehhez többségük - döntenek az intézményekről. Igaz, mutathatnának több önmérsékletet, törekedhetnének szélesebb konszenzusra, de végső soron a politika logikája arra ösztönöz, hogy a politikus tegyen meg mindent, amit lehet és ami hasznot hoz számára. A Fidesz pedig feltehetően úgy ítéli meg, hogy számára több hasznot hoz a választók egy jelentős részének amúgy nem szimpatikus önhatalmú módosítgatás, mint a választók egy jelentős részének minden bizonnyal kedves gesztuspolitika.

2. De vajon mit érnek el vele? A Fidesz politikusai olyasmit mondanak, hogy ezzel a megoldással majd az elkötelezett, felelős és tudatos szavazók döntenek, nem pedig a bizonytalanok és az utolsó pillanatban határozók. Magyarra fordítva ez persze azt jelenti, amit az első pontban írtam: hogy a szavazófülkékben a mi támogatóink lesznek többségben, és nem kell tartanunk attól, hogy a bizonytalanok tömege (ne felejtsük, ma ebből a csoportból van a legtöbb) a végén áthúzza a számításainkat. Ez a kalkuláció azonban - bár van valós alapja - ködszurkálás. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy az előzetes regisztráció bevezetése az egyes választókra milyen hatást gyakorol. Ismétlem: rettenetesen sok múlik a módszeren, azon, hogy hogyan, hol és mikor kell feliratkozni. Nem vitás, az internetes regisztráció lehetősége növelné a fiatalok kedvét, miközben a járásközpont felkeresése biztosan távol tartana sok vidéki, idős embert. A módszernek szerepe lehet abban is, hogy a választók mennyire érzik a hatalom részéről egy újabb - nehéz itt nyomdafestéket tűrő szinonimát találni - babrálásnak a feliratkozást, mennyire vált ki belőlük azonosulást, tiltakozást, közönyt vagy éppen csakazértis magatartást. Mindebben a pártok reakciójának is lehet szerepe, de a lényeg az, hogy ami ma a tervezőasztalnál zseniális ötletnek tűnik, az a valóságban - a fejekben, a vacsoraasztaloknál, ahol a politika outputja megméretődik - akár gellert is kaphat, módosulhat.

3. Éppen a kiszámíthatatlanság miatt nehéz a kinek lesz jó kérdésére válaszolni. Ma persze úgy tűnik, hogy egyrészt elkötelezett szavazói, másrészt gondozott adatbázisa és harmadrészt kormányzati pozíciója miatt a Fidesznek van a legtöbb esélye arra, hogy előnyére váljon a regisztráció. Ugyanakkor ezt a tervet nem csupán a politikai széljárás zavarhatja meg, de akár a terv politikai hatása is. S nem csupán arra gondolok, hogy a pártok alkalmazkodhatnak az új intézményhez (nem vitás, hogy így majd két kampány lesz: egy regisztrációs és egy választási), hanem arra is, hogy maga a terv is korbácsolhat hullámokat. Miután a regisztráció közvetett célja és egyértelmű következménye a választási részvétel csökkenése, az ötlet bizonyára hatalmas politikai vitákat fog kiváltani, magas labdát jelent a diktatúrázó ellenzéknek, és még akár jogi akadályokba is ütközhet. Nem vagyok benne biztos, hogy nem lehet alkotmányellenesnek értelmezni, mint ahogy akadhat olyan nemzetközi dokumentum, amellyel összeegyeztethetetlennek minősülhet.

4. Miután komoly intézményi változásról van szó, a pártpolitikai dimenziókon túli politikai hatásokkal is érdemes foglalkozni. A vita itt sem tisztán elvi persze, hiszen értékválasztás kérdése, hogy mit tartunk fontosabbnak. Én azt mondom, hogy minden önös politikai szándék ellenére is érdemes lenne megfontolni a feliratkozás bevezetését, ha attól okkal remélhetnénk, hogy tudatosabb, felelősebb, megfontoltabb választói döntések születnek. Sajnos azonban itt egy arzenálnyi politikatudományi kutatás, kísérlet, munka áll mögöttünk, amelyek többé-kevésbé mind ugyanazt bizonyítják: az elkötelezettebb és felkészültebb választók nem hoznak okosabb, bölcsebb, igazolhatóbb döntéseket, mint kevésbé informált, politikailag kevésbé művelt társaik. Összességében így a politikai rendszer szempontjából kedvezőtlen a mérleg: a feliratkozás (nem általában, hanem az alkalmazása ott, ahol használható választói névjegyzék létezik) nagy valószínűséggel csökkenti a politikai részvételt, ami pedig a választás legitimációs funkcióját gyengíti. A politikai akadályverseny valódi tudásban megjelenő haszna így csak a politikai pártok szervezeti oldalán jelentkezik: ők tényleg rá lesznek kényszerítve arra, hogy még jobban ismerjék választóikat, még professzionálisabb listákat gyártsanak és végső soron még többet költsenek a közvetlen elérésre. A feliratkozással tehát nem a politikusokról döntő választók lesznek okosabbak, hanem ellenkezőleg, a politika tud majd többet rólunk, választókról. Ami nem tragédia, nem is lenne hungarikum, s az is igaz, hogy ettől még egyaránt lehet kormányt váltani és megtartani. Ám aki érvelni akar az új rendszer mellett, nem árt, ha tisztában van vele, hogy pontosan mit is támogat.

Forrás: Török Gábor

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=102794
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olimpiai szellemiség? - Barátja hazafias nézetei miatt kelle
  2012-08-03 20:41:15, péntek
 
  2012-08-03. 18:48
Olimpiai szellemiség? - Barátja hazafias nézetei miatt kellett hazautaznia a német evezős lánynak

A német női evezős nyolcas egyik tagjának haza kellett utaznia barátja hazafias politikai nézetei miatt. Nadja Drygalla már el is hagyta Londont, úton van hazafele.

Az evezős hölgynek a tervezettnél korábban kell hazautaznia az olimpiáról, ugyanis kiderült, hogy barátja a Rostock Nemzeti Szocialisták csoportjának vezetője, mely egy hazafias, tehát üldözendő nézeteket valló egyesülés.
Drygalla önszántából utazott haza, állítólag megértették vele, hogy az "olimpia szellemiségével" az "effajta nézetek" nem összeegyeztethetők.

Az olimpián többet már nem kellett volna szerepelnie, ugyanis a nyolcas, amelynek tagja, kiesett már a vigaszágról is.
Nem az első esete ez már a fiatal hölgynek a bosszú népének dühével. 2011 márciusában le kellett mondania rendőri beosztásáról a nézetei és politikai hovatartozása miatt.
(Nydailynews - HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/54/99542/#ixzz22VfnKOA0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van már példaképed?
  2012-08-03 20:30:30, péntek
 
  Van már példaképed?



Metróban utaztam, és ahogy lezöttyentem az ülésre, rögtön azt olvasom egy szemben lévő plakáton, hogy: ,,Emberségről példát...." Gyanús volt rögtön, naná, hogy zsidómentőket éltet!

Másnap is utazok a metrón, ugyanebben a témakörben most füzetecskét találok, ünnepélyes fekete-fehér, komor kiadvány formájában. A világ igazai, főleg Wallenberg!

Bármerre megyek, bármilyen csapot (médiát) megnyitok, abból folyik valami zsidó.

Hát, nem furcsa ez? Lassan tudathasadtan érzem magam, mert úgy emlékszem, hogy Magyarországon születtem és soha nem mentem el innen, de mintha mégis egy másik országot szülnének körém. Új Magyarországot építenek! Tudom, évek óta pszichózzák belénk. Van, aki nem ismeri a szlogent? Ugye, nincs!

A magyar? Ennek keretében ül, és vár, vár valamiféle kilábalásra, gazdasági akármire, fizetésemelésre, mert a marha azt hiszi, hogy majd nemsokára köré építenek egy mit is? Tündérmesét?

Nos, kedves magyarok! Tündérek nem lesznek, de mese van nektek oly régóta, hogy már azt sem tudjátok, melyik valóságot élitek! Most ki a bárgyú? Én vagy Te? (az olvasók küldjék el az ilyesmit nem olvasóknak, tőlük kérdeném)

Mi a helyzet a magyarral?

Nos kérem, annak egyik része nyomorog, tojik a zsidókra, meg az egész hajcihőre, megszokta, nem érez semmit. Tanulja a gyerek, amit mondanak, mit bánja ő, menjen át, végezzen el valami iskolát, aztán csókolom. Kit érdekel ez az egész, neki robotolnia kell!

A másik része, kérem szépen, boldog akar lenni. Élvezni az élet adta örömöket, elmenni ide-oda, venni valamit, megenni a vacsoráját, megnézni a műsorait, bánja is ő, mit működnek ezek! Majd csak lesz valahogy! ,,Hát, úgy még nem vót, hogy sehogy se vót!"

,,Oszt" ezzel jó napot! Őket se érdekli. Felőle aztán menetelhetnek az életért, emlékezhetnek, ahogy akarnak, tanítsanak, amit akarnak, nevezzék az utcákat, rakpartokat, ahogy akarják, építsenek, amit akarnak, lépjenek fel az antiszemitizmus ellen, mit bánja ő. Ő nem az!

Neki már nem fog feltűnni, hogy minden zsidó nevű, vagy zsidómentő nevű, hogy zsidók írják a nemzeti tantervét, amiben lassan csak zsidóval kapcsolatos lehet a tananyag, megírják neki a történelmét, amiben a zsidó eredetet neki bebizonyítják, megalapították neki az államot, sőt előkészítették a terepet, vártak minket, mert oly befogadók, ugye? Zsidók írtak neki új Alaptörvényt, zsidók beszélnek a tévéből, minden filmben elhangzik egy szó, ami zsidóra utal, vagy velük kapcsolatos. A magyar anyanyelve már most cafatokban lóg, ha nem konyítasz valamit az angolhoz, vagy számítógéphez, meg se érted, miről beszél a szomszéd! Pedig, tegnap még ez is magyar ,,vót".

A politikában az antiszemitizmus ellen harcolnak, mindennapra van valami mosakodás, hajlongás, de mindegy is, csak zsidószagú legyen. Nem mindegy? Úgy is alszik a sok marha, olyan álmot tekersz köré, amilyet csak akarsz! Mire felébred karácsony helyett hanukázni fog!

A világ a szájára a magyart akkor veszi, ha köpni akar! Lehet, telibe is akár, csak kicsit felmorran álmában, töröl egyet, vállat rándít, 1 percnél nem tart tovább. Jó ember ő!

A magyarságról, történelméről, íróiról hovatovább csak halkan, titokban hallasz, mert üldözendő, ellenkezik a zsidó ízléssel és nincsen benne semmi zsidó emlegetve. Egyébként is ilyenre már csak a radikálisnak, antiszemitának, újfasisztának, gyűlöletkeltőnek nevezett aljas csoportosulások vetemednek, normális, békeszerető ember ilyesmit nem tesz, elfogadja, hogy zsidó van és nincs más.

Hideg lesz, mikor hűlt helyét találjátok nyelveteknek, történelmeteknek, irodalmatoknak és mindannak, amit azért szerettetek, mert hazai, mert magyar.

Zsidó cégek hálóznak be, zsidók ga(rá)zdálkodnak a vizeddel, földeddel, zsidóra emlékezel az év mindennapján, zsidót tanulsz az iskolában, és zsidót nézel a tévében, régi zsidó negyed, új zsidó negyed, zsinagóga, zsidó fesztivál.

Az a sok antiszemitizmus! Milyen rémes!

Az Új Magyarországon én legyek a turista, ők meg itthon vannak?

Ébredjetek már fel!

Pilisi Zsálya - Jövőnk.info
2012. augusztus 03.

http://jovonk.info/2012/08/03/van-mar-peldakeped
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Focimeccsel "emlékeztek" a cigók a "holokausztjukra" - talál
  2012-08-03 10:06:00, péntek
 
  2012-08-02. 22:18
Focimeccsel "emlékeztek" a cigók a "holokausztjukra" - találja ki, ki volt a játszótársuk!

Hát persze hogy a derék rendőrségünk... Élén Garamvölgyivel, a 2006-os ávós terror szóvivőjével, akit Pintér hozott vissza az új ország felépítésének jegyében.
A focizgatásra annak emlékére került sor, hogy - mint a videóban elhangzik - "háromezer romát" "véglegesen kiirtott a náci eszme". (Pedig akár ideiglenesen is kiirthatta volna őket ezek szerint - talán ez történt a zsidó "túlélők" százezreivel is.)
"Hogy a rák egye ki a gyomrukat! Hát mér nem betegedik le a családod?" - szurkolt egy jámbor, kiirtott roma. De hiába, mert a meleg miatt nem nyertek. És mentálisan sem bírták.

http://index.hu/video/2012/08/02/a_ciganyoknak_bezzeg_beintik_a_lest/

További részletek: http://kuruc.info/r/6/99500/#ixzz22T5cEzxB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Devecser: a lincselő cigányok pártjára állt a Fidesz: megpr
  2012-08-03 09:59:17, péntek
 
  2012-08-02. 14:05
Devecser: a lincselő cigányok pártjára állt a Fidesz: megpróbálják távol tartani a magyarokat a vasárnapi tüntetéstől

Orbán Imre Veszprém megyei Jobbik-alelnök portáluknak küldött beszámolója:
Adjon az Isten!
A devecseri helyzet kezd kritikussá válni. Az önkormányzat Fidesz-KDNP-s tagozata egy közleményt adott ki, melyben elhatárolódnak a vasárnapi "masírozástól", és a probléma megoldását helyi szinten tartják elrendezendőnek:
Zoom
Ezen felül, ezekben a pillanatokban is járja a rendőrség (az önkormányzati dolgozókkal karöltve) a város azon részét, amerre a vonulás lesz, szórólapokkal "tájékoztatva" az ott lakókat, hogy maradjanak az otthonaikban, az autóikat véletlenül se hagyják az utcán, és húzzák le a redőnyeiket a demonstráció idején.
Az ott lakók közül többen jelezték felém felháborodásukat, annak adva hangot, hogy nem értenek egyet a "korlátozásokkal".
A helyiek döntő többsége természetesen mellettünk áll, de sokan félnek megmutatni magukat a vonuláson.
Ezúton is szeretném tolmácsolni a helyiek köszönetét mindazok felé, akik az ügyünk mellé álltak.
(Kuruc.info)
A tüntetés plakátja:

További csatlakozó szervezetek: Kárpát Haza Őrei Mozgalom, Gárda Motorosok, Somló Védpajzs Szövetség, Véderő
Előzmények:
- "Száz cigány támadt egy maroknyi magyarra Devecserben" - olvasóink segítséget kérnek - fejlemények
- Devecseri lincselési kísérlet: a megtámadott magyarokat vádolta meg garázdasággal Pintér rendőrsége

További részletek: http://kuruc.info/r/2/99472/#ixzz22T4UjIl0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál újra a Fideszben?
  2012-08-03 09:56:49, péntek
 
 
Schmitt Pál újra a Fideszben?
2012, augusztus 2 - 11:22

Friss hírek

Keresse meg az alábbi Fidesz-közleményben mind a hat helyesírási hibát:
Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz-frakciója Mirkóczi Ádám, Jobbikos országgyűlési képviselő faji megkülönböztetésre irányuló javaslatát, amely bőrszín alapján csoportosítaná a bűnelkövetőket. A nyomozások során bármely bűncselekmény elkövetőinek adatai nyilvánosságra hozhatók. A magyar alaptörvény világosan megtiltja a politikai, vallási, faji illetve az önkényes megkülönböztetés összes formáját. A Fidesz, az alaptörvényben foglaltakat, alapvető társadalmi értéknek és a békés társadalmi együttélés alapjának tekinti, ezért a Fidesz-frakció elutasítja a Jobbik rasszista előterjesztését.

A helyes megfejtésért Schmitt Pál-aláírást küldünk.
(barikad.hu)


http://barikad.hu/schmitt_pal_ujra_a_fideszben-20120802
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NA EZ a TERRORIZMUS!
  2012-08-03 09:52:03, péntek
 
 
12 milliós kábellopás Budapesten

2012, augusztus 3 - 07:59


A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vezérigazgatója negyedmilliós, illetve félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik a kábellopások tetteseinek kézre kerítését.

A BKK korábban közölte, hogy csütörtökre virradóan 12 millió forintos kárt okoztak a kábeltolvajok a 61-es villamos és a 8-as HÉV vonalán. Utóbb kiderül, hogy a kár nem 12, hanem 15 milliós, mivel újabb kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál 3 millió forint értékű betáplálási kábel tűnt el.

Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez értékelhető információt szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan - legális vagy illegális - felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol átveszik a kábeleket.
A közlekedési társaság kéri, akinek érdemi információja van a kábellopásokról, hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.
Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, az ilyen bűncselekmények felderítésére szakosodott nyomozócsoportot állítottak fel.

Csütörtökön a HÉV Mogyoród és Gödöllő közti szakaszáról ellopott kábel miatt a reggeli órákban több mint egy órán át pótlóbuszok is jártak, mivel a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhettek, ritkábban. A 61-es villamos vonalán a villamosközlekedésben a lopás nem okozott fennakadást.

Napi Gazdaság - barikad.hu


http://barikad.hu/12_millios_kabellopas_budapesten-20120803
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.