Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Tigris és a sütőtök
  2012-08-31 15:28:49, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kiscica és a nyuszika játéka:-)
  2012-08-31 15:27:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Nyuszi-cica szimatolás:-)
  2012-08-31 15:26:01, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Állati hízelgés:-)
  2012-08-31 15:24:35, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kutyuspacsi a gazdinak
  2012-08-31 15:23:23, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Vadszeder
  2012-08-31 15:10:49, péntek
 
 


A szederlevél teáját hasmenés ellen alkalmazzák, de izzasztóként is ismert. Száj- és garatnyálkahártya-gyulladás kiegészítő terápiájában is alkalmazást nyer öblögető, gargarizáló szerként. A cserje leveleit felhasználják különböző teakeverékek alkotórészeként.

Igazi tea - szeder, málna, szamóca, ribizli leveleiből !

Az ókori görögök köszvény gyógyítására használták a földiszedret. A kínaiak az éretlen gyümölcsöt veseproblémák, vizeletcsöpögés és impotencia kezelésére ajánlották. A rómaiak a levelét rágcsálták fogínyvérzés esetén, és forró főzetet ittak hasmenésre. Az arab orvosok gyümölcsét nemivágy-serkentőnek tekintették. A középkorban leveleit az égett, vagy horzsolt bőr megnyugtatására alkalmazták. A bogyók A-provitamint, C-vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket, illóolajokat és nyálkás anyagokat tartalmaznak. A bogyók vizelethajtó és erősítő hatásúak.

A levelek csersavban és illóolajokban gazdagok. Hatékony nyálkahártya gyulladás és bélgyulladások, vakbélgyulladás esetén, hasmenés ellen, izzasztóul, vizelethajtóul fogyasztják, cukorbaj elleni keverékbe tehető. Kellemes élvezeti teának is. Leveleit influenza, légzőszervi hurutok. láz és bőrkiütés ellen ajánlják. Sebek, aranyér esetén borogatásként, lemosóként alkalmazhatjuk.

Bogyóiból szörpöt, dzsemet készítsünk, leveleit szárítsuk meg.

SZEDERSZÖRP NYERSEN 1 kg szeder, kb 2 kg cukor, 1 dg borkősav, 1,5 liter víz, késhegynyi nátriumbenzoát

A nagyon érett szedret 1,5 liter vízben jól összedolgozzuk. Hozzátesszük a borkősavat és a nátriumbenzoátot, 24 órán át állni hagyjuk. Vásznon átcsepegtetjük, és hozzákeverjük a cukrot. 1-2 napig ismét állni hagyjuk, néhányszor kevergetjük. Üvegekbe töltjük, lezárva hűvös helyen tartjuk. A szörp szép sötét, lilás-vörös színű. Vízzel hígítva, teába téve, sütemény szinezőnek használjuk.
Forrás: földanya patikája
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Nagyon meglepő dolgok a parlagfűről
  2012-08-31 15:03:53, péntek
 
  Fontos : ez a leírás egyfajta nézet, ha alkalmazza mindenképpen kérem, hogy beszélje meg szakemberrel !



Az autók kipufogó gázai lemarják a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!

Parlagfüvet legelő kecske teje jó allergia ellen.

A Princeton University biokémia doktoranduszai meghökkentő kutatásokat publikáltak 2009. áprilisában a New York Times című lap kutatási rovatában, amellyel sokkolták a világ botanikus kutatóit. Rájöttek, hogy a parlagfű valójában nem tartalmaz allergén polleneket, így a világméretű allergiás megbetegedésnek sem ez a növény a kiváltó oka. Laboratóriumokban hónapokig tesztelték, kimutatták a sokkoló eredményt: a parlagfű jótékony hatású gyógynövény.

Isopátiás szer, parlagfüvet parlagfű allergia ellen.

csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket.
Forrás: földanya patikája
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Bodza
  2012-08-31 14:34:05, péntek
 
 


Ne tévesszük össze a gyalogbodzával! Csak érett szemeket használjunk, a zöldek mérgezőek!!!

A magvak gyengén mérgezőek. Vigyázat, nemcsak a magvak, hanem a levelek, az éretlen bogyók, a friss kéreg sambunigrin glikozidatartalma miatt mérgező. Görcsöket, hányingert okoz.

Készíthető belőle gyógylekvár, szörp, bor- és ételszínező adalékanyag. A fekete bodza termését az élelmiszeripar gyümölcskészítmények színezésére alkalmazza.
A termések gyenge hashajtó és vizelethajtó hatásúak. Izzasztó hatása a bodzavirágénál gyengébb.




A friss bodzabogyóból gyógylekvárt (Roob sambuci) készítenek, amelyet meghűléskor erősítőként, izzasztóként használnak



Ne tévesszük össze a gyalogbodzával!

Frissítő ital receptje.
A száraz virágokat a kocsányról kézzel lemorzsoljuk. A lemorzsolt virágok közül a szárrészeket távolítsuk el, mert cianogén glikozid és szambunigrin tartalmuk miatt mérgező hatásúak. Mivel a száraz virágok nedvszívók, tárolásukra papírral bélelt dobozok vagy ládák a legalkalmasabbak. A szárított virágok akkor jó minőségűek, ha halványsárga színűek, jellegzetesen kellemes illatúak, kesernyés ízűek. A virág izzasztó és vizelethajtó hatású.



A fekete bodza leveleit a virágzás ideje alatt célszerű gyűjteni. Vékony rétegbe kiterítve szellős helyen szárítják. A belőle készült teát reumás bántalmak ellen, továbbá izzasztó, lázcsillapító és vizelethajtónak használják.
Forrás: földanya patikája
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Apiterápia-a méz gyógyhatásai
  2012-08-31 13:57:00, péntek
 
  Mi az apiterápia?

Az apiterápia kifejezés az Apis= méh és a terá­pia= gyó­gyítás szavakból származik. A méhhel, méhészeti termékek­kel való gyó­gyítást jelenti.

A méhecske latin neve: Apis mellifica mézcsinálót jelent.

A méhészeti termékek egy része növényi eredetű, úgymint a méz, a virágpor, vagy pollen,
a propolisz, vagy méhszurok

más részről az állatoktól - a méhektől -származik, úgy­mint a méhpempő, a méhméreg, a méhviasz.

Az apiterápia a természetgyógyászaton belül a fitoterápiához tartozó ága.

A méz alkotórészei:
A méz jelentős része, 15-20 %-a víz, fő értékét képezik a szénhidrátok (monoszaharidok, diszaharidok, keményítők), a nitrogénvegyületek (aminosavak, fehérjék, enzimek, fermen­tumok, vitaminok).

A cukrok közül a legjelentősebbek az egyszerű cukrok közé tartozó szőlőcukor (glükóz) 32-49 % és gyümölcscu­kor (fruktóz) 22-44 %. Ezek együttesen a méz szárazanya­gának kb. 90 %-át teszik ki.

A legédesebbek azok a mézek, amelyekben sok a gyü­mölcscukor. Elsősorban ilyen az akácméz, melynek gyü­mölcscukor tartalma az átlagos virágmézzel szemben 42 %, vagy annál több.

Ennek a két cukorfajtának az aránya szabja meg a méz kristályosodási hajlamát. A szőlőcukor elősegíti, a gyü­mölcscukor meggátolja a kristályosodást. Kristályosodáskor a méz víztartalma nem változik. A kristályosodás nem csök­kenti a méz fiziológiai értékét és nem utal feltétlenül idegen anyag belekeverésére sem. Ha mézünk belekristályosodott egy edénybe, akkor helyezzük az edényt egy nagyobb edényben lévő 40-45 fokos vízbe. Rövidesen folyóssá válik, az edény oldalán olvadni kezd. Ekkor célszerű kevergetni, hogy a melegítés minél rövidebb ideig tartson. A magas hőfok árt ugyan a méz színének, csökkenti aromatartalmát, de előnye, hogy elpusztítja az erjesztőgombákat, amelyek a pollenekkel (virágporokkal) általában minden mézbe beleke­rülnek.

Egyes mézekben zsírsavak is kimutathatók. Például a gesztenyeméz ezért alkalmas keringési betegségek, trom­bózis, artritisz, nőgyógyászati betegségek gyógyítására.

A sötét mézek több nitrogénvegyületet és több ásványi anyagot tartalmaznak. Példaként az almamézben 16 féle elem fordul elő, és legjelentősebb a kalcium tartalma. Az ilyen méz kismamák és gyermekek számára szükséges a csontképződéshez.

A méz nyomelemei, a réz, a kobalt is elősegítik a vas fel­vételét a szervezetbe, a gyerekek vörösvérsejtjeinek száma gyorsabban nő. A mézben előforduló vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, C, folsav.

A mézfogyasztás legtermészetesebb formája a lépes méz.

A méz gyógyhatásai:
A méz legismertebb tápláló és gyógyító hatása az erősítés.

A kimerültséget gyorsan, hatékonyan meg lehet szüntetni mézzel.
Száj- és garatgyulladásnál naponta egy kanál mézet kell fogyasztani, sokáig a szájban tartva, lassan elszopogatva.

A sűrű, kristályos méz mandulagyulladásnál baktériumölő, gennyeltávolító és gyulladáscsökkentő hatású.

A méz stabilizálja a gyomor savháztartását. Segíti az emésztést.

Enyhe hashajtó hatása az idősek, és ülő foglalkozásúak számára kedvező.
Segít a májnak méregteleníteni mérgezés, műtéti altatás után. A szervezet saját mérgei ellen is hatékony.
A terhességi vészes hányás káros következményei ellen is jó, ha mégis kihányná a kismama, akkor a mézoldatot be­öntés formájában is be lehet juttatni a szervezetbe.
A fémmérgezések (ólom), kolera, vérhas, többféle tífusz és szalmonella gyógyításánál jó kiegészítő.
A méz jó a májon kívül a vesére, a húgyhólyagra és a hasnyálmirigyre. Ezért a cukorbetegek — engedélyezett szénhidrát-beviteli határain belül — mézet fogyaszthatnak.
Sikeresen alkalmazzák koronáriás vérellátási zavarok, szívritmuszavarok, szívizomgyulladások, fertőzések után.
Egyiptomban a terhesség okozta magas vérnyomás és ödéma kezelésére is sikerrel adták.
A méz baktériumellenes, nyálkaoldó, érzéstelenítő, gyulla­dásellenes, biológiailag immunizáló, regeneratív, szívser­kentő, nyugtató, idegerősítő.

A méz külsőleg is alkalmaz­ható, mivel jó sebelzárást bizto­sít, ezért égési sebek, felfekvések, fekélyek eseté­ben ki­váló.

Remek méregtelenítő hatású a mézmasszázs, a betegeim­nek nagyon tetszik, érdemes kipróbálni.

Fektessük hasra a beteget, a há­tára folyassunk előzőleg kézmeleg vízben meglangyított mézet, kb. fél kilót. Vi­gyázva, hogy ne csurogjon le, gyor­san masszírozzuk végig a gerinc mentén, és az egész há­ton. A méz sűrűsödésével lassítsuk a masszázst. A méz fehéres-szürkévé válik, állaga kásás lesz a kivont mérgek következtében. Ekkor távolítsuk el a mézet. Mossuk le a beteg hátát.

Ödémás, fájdalmas izületekre - térd, boka - hasonlókép­pen alkalmazhatjuk, értelemszerűen kevesebb mennyiség­gel. Tegyünk fóliát az izület alá, hogy a lecsorgó mézet felfoghassuk.

A méz egyéb ismert tulajdonságai: könnyen emészthető, ízletes, étvágygerjesztő, erősítő, üdítő, nyálkaoldó, köhögés­csillapító, megerősíti a foghúst, a fogakat, használható sár­gaság, lépmegnagyobbodás, mellkasi bántalmak, nemi gyengeség, vese- és epekő, bélférgek, mérgezések, dado­gás, szívbetegségek és lepra ellen.
Forrás: javasasszony
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kökény
  2012-08-31 13:48:46, péntek
 
 


A szárított virágokból készített forrázat vízhajtó, enyhe hashajtó, húgyúti betegségek ellen használható

Teakészítés: 1 evőkanálnyi szárított virágot 2 dl forrásban lévő vízzel leforrázunk, 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 3x2 dl tea fogyasztása ajánlott. Hólyag- és vesebántalomnál társíthatjuk cickafarkfűvel, orbáncfűvel és aranyvesszővel.




A termésekből készített lekvár, bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő.

Zsírcsökkentő hatású, fogyókúra esetén nélkülözhetetlen.

Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk.
Forrás: földanya patikája
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3587
  • e Hét: 9943
  • e Hónap: 23692
  • e Év: 228393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.