Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Elhunyt Zwack Péter85 éves korában
  2012-08-06 20:55:06, hétfő
 
  Elhunyt Zwack Péter85 éves korában az Unicumot is gyártó Zwack-gyár tulajdonosa, tiszteletbeli elnöke.
...... ..............


A neves üzletembert, volt országgyűlési képviselőt, korábbi washingtoni nagykövetet 85 éves korában Olaszországban érte a halál - közölte a Zwack Unicum Nyrt.

........


Zwack Péter 1927-ben született. A Wikipedián található életrajz szerint apja volt a társtulajdonosa az Unicumot is gyártó Zwack-gyárnak. A második világháború utáni években először Olaszországba, majd az Egyesült Államokba emigrált. Családjával együtt megkapta az amerikai állampolgárságot is.
- Amerikában indult az üzletemberi pályafutása
Amerikában 1964-ben önálló borimportőr céget alapított, innen ívelt fel pályája. Dolgozott Amerikán kívül Olaszországban és Ausztriában is.
Magyarországra 1988-ban tért vissza. Rá egy évre egy német likőrgyárossal alapított közös cége és a Budapesti Likőripari Vállalat létrehozta a Zwack Unicum Budapest Kft-t. 1991-ben a cég privatizálta a Budapesti Likőripari Vállalatot, megalakítva ezzel a Zwack Unicum Rt.-t, melynek társtulajdonosa és az igazgatóság elnöke lett. 2008-ban visszavonult a cégvezetéstől, helyét legifjabb fia vette át.
- Volt a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke a kétezres évek elején.
Az év vállalkozójának 2002-ben választották, 2008-ban pedig Budapest díszpolgára lett.
politikába is belekóstolt. 1990-ben Magyarország washingtoni nagykövete lett, a posztot egy éven át töltötte be. 1992-ben a Liberális Polgári Szövetség-Vállakozók Pártja elnökévé választották. 1994-ben választási szövetséget kötött az SZDSZ-szel, a Fidesszel és az Agrárszövetséggel, melynek értelmében a négy párt közös jelöltjeként indult Kecskeméten, ahonnan bejutott az Országgyűlésbe. Ő volt az egyetlen független képviselő az új Országgyűlés megalakulásakor. 1995-ben lemondott pártelnöki tisztségéről.
-1998-ban az SZDSZ által támogatott független képviselőjelölt volt, de mandátumot nem szerzett. Ugyanebben az évben átlépett az SZDSZ-be. 1999-ben az országos tanács, majd ennek elnökségének a tagja volt. 2000-ben a párt ügyvivőjévé választották, mely posztot 2003-ig viselt. 2002-ben pártja országos listáján újra bejutott az Országgyűlésbe, de fél évvel később lemondott mandátumáról. 2010-ben, a pártfelülvizsgálat során nem újította meg párttagságát.
- Karitatív tevékenységet is folytatott. 1956-ban Eckhardt Tiborral megalakította a First Aid for Hungary nevű jótékonysági szervezetet, mely az 1956-os forradalom menekültjeit segélyezte. Országgyűlési képviselőként támogatója volt a kábítószer elleni felvilágosító tevékenységet folytató DADA Alapítványnak.

Google képtár Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Katalin hercegnő Magyar szurkolók közt
  2012-08-06 20:41:29, hétfő
 
  Katalin hercegnő Magyar szurkolók közt

.......


Katalin hercegnő is kíváncsi volt Louis Smith és Berki Krisztián küzdelmére az olimpia lólengés döntőjében. Míg a két tornász a végsőkig kiélezett csatát vívott odalent, több fotós csak a hercegnőre fókuszált, aki magyar sportolók és sportvezetők közt ülve szurkolt

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Érdekes felvétel az Olimpiáról
  2012-08-06 20:35:54, hétfő
 
  .......

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Készülődés a szurkolásra
  2012-08-06 20:32:46, hétfő
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Férfi vízilabda Magyarország - Egyesült Államok 11:6
  2012-08-06 18:36:21, hétfő
 
  Magyarország - Egyesült Államok 11:6

Magyarország: Szécsi Zoltán(kapus) - Varga Tamás 1, Madaras Norbert 1, Kásás Tamás 1, Hosnyánszky Norbert 3, Biros Péter 2, Hárai Balázs, csere: Varga Dénes, Kiss Gergely 1, Szivós Márton 1, Varga Dániel, Steinmetz Ádám 1, Nagy Viktor (kapus)


......


A magyar férfi vízilabda-válogatott legyőzte az Egyesült Államok csapatát az olimpia férfitornájának utolsó csoportfordulójában, így várhatóan a harmadik helyen végez, és az egyenes kieséses negyeddöntőben a másik hatos csoport második helyezettjével - a spanyol vagy az olasz együttessel - találkozik.
A befejező nyolc percben emberelőny segített, de csak átmenetileg a tengerentúliakon, mert 10-4-nél Biros csapatkapitányhoz méltó, példamutató lövéssel zúzta szét az amerikaiak maradék hitét is (11-4). Fórból azért csak betaláltak ők is, méghozzá kétszer egymás után (11-6), de ez már nem osztott, nem szorzott.
- Joggal zúgott a "Szép volt, fiúk!", két vereség és két győzelem után nyert, méghozzá végre meggyőző játékkal a magyar válogatott, amelynek csoportbli helyezése a Montenegró - Nagy-Britannia meccs (valószínűsíthetően délszláv sikert hozó) végeredményétől függ.
- Kemény Dénes szövetségi kapitány a mérkőzés után úgy fogalmazott: "Visszaszereztük a biztonságunkat. Védekezni eddig is tudtunk, de a torna elején kaotikusan játszottunk, most viszont az első perctől jól ment a védekezés, úgy, ahogy az szokott az elmúlt másfél évtizedben. A csapat a győzelmet Zwack Péter emlékének ajánlja" - tette hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Férfi kézilabda Magyarország – Szerbia 26:23
  2012-08-06 18:15:34, hétfő
 
  Magyarország - Szerbia 26:23

Remek játékkal a Magyar csapat bejutott a legjobb 8 közé
Gólszerzők: Mocsai 9, Császár 7 (1), Harsányi 5, Nagy 2, Lékai, Schuch, Ilyés
A magyarok így a negyedik helyen végeztek a csoportban, és a másik csoport győztesével, a pekingi olimpián ezüstérmes Izlanddal játszanak az elődöntőbe jutásért.

Nagyon egyszerű volt a képlet a magyar válogatott számára a szerbek elleni utolsó csoportmeccsen, nem kellett számolgatni, nem kellett más meccsek eredményeire figyelni, mert ha - Császárék legyőzik a januári Eb ezüstérmesét, akor ott vannak a negyeddöntőben. A szerbek bevallottan erre a meccsre készültek, igaz, Mocsai Lajos is úgy forgatta a csapatát a horvátok és a spanyolok elleni találkozó hajrájában, hogy a kulcsemberek pihenni tudjanak.
Remekül kezdett a magyar csapat, Ilyés és Nagy góljaival négy perc után 2-0-ra vezettünk, de öt perccel később már a szerbeknél volt az előny, akik első hat góljukból hármat is lerohanás után szereztek. Sajnos a helyzetkihasználással megint bajok voltak, Harsányi és Iváncsik Gergő is egy az egyben ment a kapusra, de Stanic mindkétszer bravúrral védett. Ráadásul emberelőnyben megint megremegtek a kezek, kétszer is elszórtuk a labdát, a szerbek pedig a félidő közepén a hibákat kihasználva állandósították a vezetésüket.
- Fazekasra nem lehetett panasz, hetest, átlövéseket védett, de úgy nehéz meccset nyerni, ha nyolc percig nem lövünk gólt. Mocsai Tamás átlövésgóljával felcsillant a remény, hogy a szünetre sikerül egy gólra lefaragni a hátrányt, de a korábbi veszprémi Sesum a léc alá bombázva visszaállította a kétgólos különbséget (9-11). Mindent elmond az első félidőről, hogy a magyar csapat 39 százalékkal lőtt (9 gól/23 lövés), míg a szerbek 61 százalékkal (11/18).

Fazekas Nándi kivédi a hétméteres büntetőt
.........



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Magyarok dicsőség táblája az Olimpián
  2012-08-06 13:24:46, hétfő
 
  ..


........


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Módos Péter - birkózás BRONZÉREM
  2012-08-06 13:15:50, hétfő
 
  Módos Páter - birkózás BRONZÉREM a kötöttfogású birkózók 55 kg-os kategóriájában a londoni olimpián.

Módos Péter a kötöttfogásúak 55 kilós kategóriájában egy vereség után a vigaszágon eljutott az olimpiai bronzéremig.
Módos Péter ünnepelhet


(AFP) Módos Péter ellenfele az a dán Haakan Erik Nyblom volt, akit a Módost is legyőző iráni klasszis, Hamid Mohammad Soryan gyűrt le az elődöntőben.
Az első menet a szokásos mederben folyta, majd a dán leküldték, de Módos ki tudta emelni, így megnyerte az első menetet. A másodikban a dán próbált akciót csinálni Módoson, de nem sikerült. A magyar került parterbe, azaz négykézlábra, és mivel a bíró szerint Módos szabálytalan volt, megintette, így hátrányba került, és el is vesztette a menetet, következett a döntő két perc.
Másfél perc eredménytelen birkózás után sorsoltak, Módos lett a kedvezményezett. Ki is használta, a békába leküldött dánt összecsomagolta és kiemelte, ezért pontokat kapott, és utána is a levegőben tartotta ellenmfelét, aki meg sem tudott mozdulni, csak amikor véget ért a bronzmérkőzés, és kihirdették Módos harmadik helyét jelentő magyar győzelmet!

...... .......



...... ...........

 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Pars Krisztián kalapácsvetés ARANYÉREM
  2012-08-06 13:00:24, hétfő
 
  Pars Krisztián kalapácsvetés ARANYÉREM

...... ........... ..............


Dobott körei méterben: 80 méter 59 cm, 79 méter 70 cm, 79 méter 14 cm

Pars Krisztián óriási fölénnyel, a vetélytársaknak esélyt sem adva megnyerte a londoni olimpián a férfi kalapácsvetést. Pars Krisztián első dobását megzavarhatta volna, hogy készülődtek a női 100 méteres síkfutás eredményhirdetésére, de a magyar dobót ezen a napon semmi sem zökkentette ki a koncentrációjából.
Ennek eredménye egy 79,14 méteres első dobás lett, amivel Pars azonnal az élre is állt. A második helyen ekkor a szlovén címvédő, Primoz Kozmus állt 78,97-el. Az athéni bajnok japán Murofusi Kodzsi belépett, a 2000-es győztes lengyel Szymon Ziolkowski pedig csak 75.69-et ért el.
A második körben Primoz Kozmus belevágta a szert a hálóba, jó magasan. Mivel pedig a szlovén után Pars második dobása következett, a magyar versenyzőt könnyen megzavarhatta volna közjáték, ugyanis nem engedték dobókörbe, amíg a másik kalapács ott fityeg a feje felett. Végül az egész hálót leszedték, így a kényszerszünet tovább nyúlt, a lelátón ülő edző Németh Zsolt feje külön tanulmány volt.
A szünet után következő Pars nem javított (78,33 m), de továbbra is vezetett. A helyzet a harmadik sorozatig nem változott, akkor azonban a magyar dobó dobás után elbődült, ami mindig jó jel, ezúttal is az volt: 80,59 méterrel alaposan ellépett a többiektől. A negyedik dobás 79,70 lett, aminél szintén csak saját maga vetette messzebbre a kalapácsot. Ötödikre a 100-as döntőt váró nézők zajongása közepette
.....


Hatodikra pedig már ünnepi hangulatban készülődhetett, hiszen senki sem tudta túldobni, így az utolsó kísérletre már olimpiai bajnokként állhatott oda. A dobás felejtős volt, de az eredmény óriási, Pars Krisztián megszerezte a negyedik olimpiai aranyat Londonban!
...


A magyar atléta nem felejtette el nevelőedzőjét, Németh Pált, aki már nem érhette meg tanítványa sikerét, de a fényképe ott volt a bajnok kezében.
A második helyen Primoz Kozmus (79,36), a harmadikon Murofusi Kodzsi (78,71) végzett.
"Nagyon örülök a győzelemnek, de még fel kell dolgoznom. Maradt bennem egy kis hiányérzet, mert a többiek nem hajszoltak annyira. Talán ezért sem volt teljesen jó a mozgásom, de ennyi most elég volt az aranyhoz, és ez a lényeg. Mindenkinek köszönöm, aki segített" - mondta Pars.

Érem díj átadás ma este 19óra 50 perckor
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Berki Krisztián Ló lengés ARANYÉREM
  2012-08-06 12:43:06, hétfő
 
  Berki Krisztián Ló lengés ARANYÉREM
Gyönyörű verseny száma 16,066 pontot ért

Eredmény, lólengés, olimpiai bajnok:
BERKI KRISZTIÁN 16,066 pont
2. Louis Smith (Nagy-Britannia) 16,066
3. Max Whitlock (Nagy-Britannia) 15,600
...8. HIDVÉGI VID 14,300
.......



Felszabadultan, mosolyogva és 16.066-os pontszámmal zárt, az összes lólengésgyakorlat között a legmagasabbal addig az olimpián. 6.9-es nehézségi értéke mellé 9.166-os kivitelezési pontszámot kapott, ez döntött az utolsóként pódiumra lépő brit versenyzővel szemben a magyar tornász javára, Louis Smithnél 9.066-ra értékelte a zsűri a kivitelezést. Hiába igazította tehát a brit versenyző Berki tökéletes gyakorlatához a magáét és ment rá az erősségre a látvány helyett. A látvány legyőzte az erőt, az arany Berkié lett, Smithnek az ezüst jutott. Hidvégi Vid sajnos rontott, leesett a szerről, újra kellett kezdenie a gyakorlatát. A nyolcadik helyen végzett.

"A bevonulásnál a sírás kerülgetett, annyira jó érzés volt, hogy ennyi magyar van itt" - mondta Berki Krisztián az eredményhirdetés után. Mint mondta, a gyakorllatában nem tud hibát találni, "minden pont jól jött ki".
Berki ugyanakkor azt is mondta, "le a kalappal a két angol versenyző előtt", mivel ekkora tömeg előttt is nagyon jól teljesítettek. Büszke vagyok, hogy előttük tudtam teljesíteni - tette hozzá. Az olimpiai bajnok estéje pihenéssel telik, reméli, holnap már tud a családjával találkozni.

.........



Berki Krisztián élete első olimpiáján aranyérmet nyert lólengésben a londoni játékokon. A magyar tornász tökéletes gyakorlatot mutatott be, ő nyerte a harmadik magyar aranyat Londonban.
........


Berki a magyar tornasport 15. olimpiai aranyérmét nyerte, s övé az ötödik magyar siker lovon a játékok történetében. Legutóbb Csollány Szilveszter nyert a 2000-es sydneyi olimpián gyűrűn, míg őt megelőzően lovon Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság jelenlegi elnöke tudott győzni, 1988-ban Szöulban.
........


A már kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok, 27 éves tornásznak ez volt az első olimpiája, Pekingbe nem sikerült kijutnia. Ennek ellenére gyakorlatilag a magyar csapat legnagyobb favoritjaként utazott ki Londonba, az [origo] felmérésében tőle várták leginkább az aranyat a megkérdezettek, a William Hill fogadóiroda is az ő győzelmére fizette a legkevesebbet a magyar versenyzők közül.
Többször meg is jegyezte, furcsa érzés, hogy az első olimpiáján mindenki aranyat vár tőle, de nem érzi tehernek az elvárásokat, hiszen gyerekkora óta ezért az eredményért dolgozik nap mint nap. "Ami az eddigi versenyeken működött, annak az olimpián is működnie kell" - mondta korábban az [origo]-nak.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 266
  • e Hét: 2447
  • e Hónap: 35601
  • e Év: 269348
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.