Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Már villájában pihen Biszku, a tömeggyikos bolsevik
  2012-09-10 22:02:26, hétfő
 
  Már villájában pihen Biszku, a tömeggyikos bolsevik
2012. szeptember 10. 19:57
Hunhír.info

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság Biszku Béla ügyében, akit az 1956-os eseményeket követő két sortűzzel összefüggésben több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt vettek őrizetbe hétfőn; a végzés nem jogerős.

Zámbó Gyula, Biszku Béla ügyvédje az MTI-nek elmondta: a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítélete értelmében Biszku Béla engedély nélkül nem hagyhatja el Budapest területét. A lakhelyelhagyási tilalomnak nincs határideje, félévente felül kell vizsgálni, de legfeljebb az ítélő bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig tart.

A végzés nem jogerős, az ellen az ügyészség és Biszku Béla is fellebbezett. Az ügyészség házi őrizet elrendelését kezdeményezte.

Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indította el a nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával. A nyomozással a Budapesti Nyomozó Ügyészséget bízták meg.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57349
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbukott a bankadó
  2012-09-10 14:00:22, hétfő
 
 
Megbukott a bankadó
2012, szeptember 10 - 11:52


A bankok a végtörlesztésből fakadó "veszteségeiket" leírhatják banki különadó-fizetési kötelezettségükből, így utóbbinak kevesebb, mint a fele teljesül. A tetejébe a bankoknak járó visszatérítés az idei költségvetést terheli.

BukásNem tekinthető túlzottan sikeresnek a kormányzat banki különadója, hiszen a végtörlesztés miatt annak kevesesebb, mint a fele folyt be a költségvetésbe. A bankadóról szóló tavaly év végi megállapodás alapján ugyanis a pénzintézetek a végtörlesztésből származó veszteségeiket csökkenthetik. A visszajáró adót az állam részben, vagy egészben állampapírban teljesíti a kormány, vagyis az államadósságot növeli ezzel.

A Népszabadság információi szerint a bankok összesen 100,4 milliárd forint visszatérítésre jogosultak. Ezt az összeget kivétel nélkül állampapírban kapják vissza: július végéig 89,2 milliárd forint került vissza a bankokhoz állampapír formájában, a fennmaradó rész pedig augusztusban landolt náluk. Ez részben magyarázatul szolgálhat arra, hogy miért lett magas, 122 milliárd forintos a központi alrendszer hiánya az előző hónapban, amint arról a múlt héten beszámolt a nemzetgazdasági tárca - írja a lap.

Két kisebb tétellel (a nehéz helyzetben lévő devizahitelesek megsegítése és a kkv szektorba helyezett hitelállomány) további tíz milliárdot írhatnak le a pénzintézetek, így összesen mintegy 111 milliárdot kapnak vissza.

Melyik kezébe harapjon?

A kormány két rossz közül választhatott. Ha ugyanis készpénzben számolt volna el a pénzintézetekkel, akkor is forrást kellett volna találni, ismerve azonban a költségvetés forráshiányát, ez is növelte volna az államadósságot.

A tárca szerint a végtörlesztés 370,2 milliárd forint bruttó veszteséget okozott a hitelező pénzügyi intézményeknek, amelyből 30 százalékot, azaz 111,1 milliárd forintot igényelhetnek vissza a pénzügyi szervezetek különadójából.

Összességében a banki különadóból eredetileg tervezett 187 milliárdos összegből jelenleg mintegy 76 milliárd teljesülhet. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál azonban nyugodtak, ,,a beépített tartalékoknak köszönhetően a 2012. évi költségvetési hiánycél ezzel együtt is tartható".

Mint ismert, a kormány és a bankszövetség tavaly decemberben állapodott meg arról, hogy a pénzintézetek a végtörlesztésből fakadó "veszteségeiket" (a kihelyezett hitelek kapcsán számos közgazdász szerint nem veszteségéről, inkább nagy vagy még nagyobb profitról kéne beszélni - a szerk.) leírhatják banki különadójukból.

Az érintett pénzintézetek azonban február végéig be is fizették a különadót, így a végtörlesztés miatt azóta keletkezett "veszteségüket" már az idei költségvetés terhére lehet visszafizetni.

Hitelezéssel is csökkenthetik

A bankadóról szóló törvény azonban még egy kiskaput enged a bankoknak. A megállapodás szerint ugyanis azzal is csökkenthetik a közterhet, hogy élénkítik a hitelezést, illetve a nehéz helyzetben lévő adósok terheit mérséklik.

Elemzők egybehangzó véleménye szerint a magyarországi pénzintézetek szinte semennyire, vagy csak elenyésző mértékben vesznek részt a hazai KKV szektor és a mezőgazdaság hitelezésében (utóbbi esetében összhitelezésüknek kevesebb mint 1 százalékában)

Nol.hu nyomán - barikad.hu

http://barikad.hu/megbukott_a_bankado-20120910
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális gyilkosság történt Hajdúszováton
  2012-09-10 13:57:08, hétfő
 
  Brutális gyilkosság történt Hajdúszováton
2012. szeptember 10. 08:26:35

Tisztelt Szerkesztőség!

Tehetetlen dühtől és haragtól sajnos nem mentesülve ragadtam klaviatúrát, hogy megosszam a Kuruc.info olvasóival, milyen tragédia történt ma éjjel a Debrecen melletti Hajdúszováton.

Ma reggel lett figyelmes a falu arra, hogy az Ady Endre utcában nagy erőkkel helyszínelnek a rend őrei és a nyombiztosítók, miután helyi lakosok értesítették őket, hogy az út melletti beton árokban egy holttest fekszik. Hamar kiderült, hogy egy helyi fiatalember az áldozat, aki minden bizonnyal hazafelé tarthatott.

Az áldozatnak szinte egyetlen ép testrésze sem maradt, a gerince és csigolyái több helyen eltörtek, a szemei kifordultak, minden bizonnyal nem "csak" ököllel, hanem eszközökkel végeztek vele! A helyszínelés megközelítőleg reggel fél 7-től délutánig tartott, a helyszínt folyamatosan biztosították, fokozott rendőri jelenlét van azóta a környéken, az utóbbi órában 5 alkalommal is lehetett látni járőrt araszolni a környéken...

Az elkövetőket elfogták, tudtunkkal két helyi lakosú "svédről" van szó, akik minden bizonnyal belekötöttek a fiatalemberbe, aki soha a légynek sem ártott, csöndes, tisztességes, dolgozó magyar ember volt. Gyászol a család, gyászol a falu minden jóérzésű lakosa, és érezni lehetett egész nap a döbbenetet mindenkin. Az esetről sem megyei, sem más hírportál nem számol be, illetve a rendőrség honlapján sem foglalkoznak az üggyel.

Viszont az emberek félnek, akik eddig naivan azt hitték, itt ilyen tragédia nem történhet, most azok is megdöbbentek... Már nemcsak a terményeinket és javainkat kell féltenünk, hanem a saját és családjaink életét is, pedig Viktorék "két hét alatt rendet tettek"...

A média hallgat, a rendőrség hallgat, és csöndes most a falu is...

Nyugodjon békében!

Egy olvasójuk


Forrás: kuruc.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 104114&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath Magdolna: ez lesz a sorsunk, ha elfogadjuk a gyarmatos
  2012-09-10 13:51:45, hétfő
 
  Csath Magdolna: ez lesz a sorsunk, ha elfogadjuk a gyarmatosítók ultimátumát
2012. szeptember 9. 22:46:12

Csath úgy látja, egyetlen nagyon veszélyes pont van: az államadósság GDP-hez mérten aggasztóan nagy, 80 százalék feletti mértéke, amely részben annak az eredménye, hogy az előző kormány bűnös módon, nem feltétlenül indokoltan és nagyon rossz feltételek mellett vett fel IMF-hitelt.

Bármilyen IMF/EU-feltételeket a magyarok nem tudnak elfogadni, legfeljebb a bürokrácialeépítést, ha annak módszerében meg tudnak állapodni a felek - erősítette meg Orbán Viktor. Abban egyetértenek, hogy az a jó, ha az országnak minél kisebb a költségvetési hiánya, de nem mindegy, hogy hozzányúlnak-e a nyugdíjakhoz, elveszik-e az utazási kedvezményeket a nyugdíjasoktól, vagy hogy a családi pótlékot megszüntetik-e. Ezen az áron nem kell IMF-megállapodás - nyomatékosította a miniszterelnök -, ezért a kabinet a következő napokban alternatív IMF/EU-tárgyalási ajánlatot dolgoz ki, mert szükségesnek tartja az IMF/EU-megállapodást, de nem ezen az alapon. A Vasárnap újságban megszólaló Csath Magdolna szerint ügyes és okos tárgyalásokkal talán el lehet fogadtatni a valutaalappal, hogy a megszorítás hazánkban nem indokolt.

Ezekre a tárgyalásokra az a jellemző, hogy az IMF először megfogalmazza az elvárásait, ezek ismeretében az érintett ország tesz egy javaslatot arról, hogyan hozná rendbe a dolgait, és a valutaalap általában ezt fogadja el, erről ír alá szerződést a jegybankelnökkel vagy a pénzügyminiszterrel. A javaslatok szinte minden esetben ugyanazok, az üzleti széféra szigorú és következetes védelme mellett minél több pénzt vennének el az emberektől a szociális támogatások, a nyugdíjak, bérek csökkentésével, az IMF-et ugyanis csak az érdekli, hogy az eladósodott ország biztonságosan fizesse adósságait, az már nem, hogy milyen áron - hangsúlyozta a közgazdász. Ez a logika a gyakorlatban szinte mindenhol megszorításokat hoz, ami gazdasági és társadalmi leépüléssel, elszegényedéssel jár. Megnő a munkanélküliség, a tudás lábon megy el országból, ahelyett, hogy helyben épülne be a termelésbe, szolgáltatásba.

Lehet kompromisszum

Az, hogy Magyarországon végül születik-e valamilyen megoldás, elsősorban azon múlik, hogy az EU és az IMF kész-e az engedményekre. Bár az előjelek nem túl jók, hiszen mindkét szervezet kijelentette, nem ismer kompromisszumokat, a közgazdász bízik a megállapodásban, amelynek egyébként lehetne előnye is: az egyezséggel járó folyamatos IMF-jelenlét árnyékában az ország olcsóbban és biztonságosabban lehetne finanszírozható. A megismert IMF-feltételek közt van is olyan, amellyel egyet lehet érteni, például a bürokrácia csökkentése, az azonban már elfogadhatatlan, hogy vegyünk el még több pénzt az önkormányzatoktól, azaz az emberektől - jelentette ki a szakember, aki szerint ügyes és okos tárgyalásokkal talán elfogadtatható az IMF-fel, hogy az államháztartási hiányát az EU-ban példátlan módon három százalék alá szorító Magyarországon nem indokolt a megszorítás.

Nem vagyunk gyengék

Csath Magdolna emlékeztetett arra is, hogy az EU stratégiájának (Európa 2020) kiemelkedő eleme a hazai vállalkozások támogatása, márpedig Magyarország is éppen a kkv-szektor beindítására, helyzetbe hozására helyezi a hangsúlyt, ezzel lódítaná meg a gazdaságot, azaz az uniós célokat követi. Az országnak még jókora tartalékai vannak, nem annyira sebezhető, mint az sokszor elhangzik - hívta fel a figyelmet a közgazdász. Az állami vagyon visszaállamosítással (víz, gáz) még jócskán bővíthető, még akkor is, ha ez nem igazán tetszik a nemzeti érdekeket elvető és a nemzetközi pénzügyi, üzleti érdekeket szolgáló IMF-nek - tette hozzá a közgadász.

A saját megoldás is jó lehet

Csath úgy látja, egyetlen nagyon veszélyes pont van: az államadósság GDP-hez mérten aggasztóan nagy, 80 százalék feletti mértéke, amely részben annak az eredménye, hogy az előző kormány bűnös módon, nem feltétlenül indokoltan és nagyon rossz feltételek mellett vett fel IMF-hitelt. Ez egyrészt a válság előtt nagyon legyengítette a gazdaságot, a kamatokat pedig törleszteni kell, és ez nagyon nehézzé, de még kezelhetővé teszi a helyzetet. Miután a visszafizetés éppen most aktuális, be kell bizonyítani a pénzéért aggódó, ezért megszorításokat követelő valutaalapnak, hogy erre a kormány által kidolgozott megoldásokkal is képesek vagyunk - hangsúlyozta a közgazdász a Vasárnapi újságban.


Forrás: hunhir.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=104105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre jobban forrong Görögország
  2012-09-10 13:50:24, hétfő
 
  Egyre jobban forrong Görögország
2012. szeptember 10. 08:45:59


Kételyekkel fogadták a nemzetközi hitelezők a legújabb görög megtakarítási programot, az ellenzék és a szakszervezetek ugyanakkor tüntetéseket és egyéb tiltakozó akciókat jelentettek be a tervezett megszorítások ellen.

Hétfő hajnali értesülések szerint a programról vita van a koalíciós partnerek között is, a két baloldali párt ugyanis attól tart, hogy súlyos politikai árat kell fizetni, ha a fő terheket ismét a nyugdíjasoknak és a munkavállalóknak kell viselniük.

A nemzetközi hitelezők, az Európai Unió, az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselői vasárnap Athénban Joanisz Szturnarasz pénzügyminiszterrel folytattak tárgyalásokat, hétfőn pedig Antonisz Szamarasz miniszterelnökkel találkoznak.

Késő este minisztériumi forrásokból kiszivárgott, hogy a pénzügyminiszter a hitelezők által követelt mintegy 11,6 milliárd eurós pótlólagos megtakarítási csomagnál nagyobb, 17 milliárd eurós megtakarítási programot mutatott be az úgynevezett trojkának, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. Értesülések szerint ugyanakkor a nemzetközi hitelezők kételyeiknek adtak hangot a program több pontjának megvalósíthatóságával kapcsolatban. Ezek között szerepelt állítólag az adócsalás elleni harc tervezett intézkedéseinek hitelessége, valamint az olcsóbb államot célzó javaslatok megalapozottsága.

A kormánypártok is megosztottak

Az ellenzék - élén a radikális baloldali SZIRIZA párttal -, valamint a szakszervezetek ugyanakkor tüntetéseket, illetve más tiltakozó akciókat jelentettek be. Ezek első állomása a szombat esti, több mint tízezres thesszaloniki tüntetés volt. A tiltakozók azzal vádolták a Szamarasz-kormányt, hogy a nemzetközi hitelezők parancsainak engedelmeskedik, és az országot katasztrófába sodorja.

Egyelőre nincs végső megállapodás a tervezett megszorításokról a görög kormánypártok között sem. Szamarasz kormányfő konzervatív Új Demokrácia pártja, valamint a szocialista Paszok és a mérsékelten baloldali Dimasz szerdára halasztotta az újabb egyeztetést.

Hunhír.info - mti

Forrás: hunhir.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=104115
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyot ugrik a benzinár
  2012-09-10 13:48:52, hétfő
 
  Nagyot ugrik a benzinár

Szóljon hozzá!|
Megjelent: 2012.09.10. 13:09|


Szerdától ismét drágábban tankolhatunk.

8 forinttal nő a benzin ára a benzinkutakon szerdától, a gázolaj ára pedig 4 forinttal emelkedik. Így a benzin országos átlagos ára 446 forintra nő, a gázolaj országos átlagos ára pedig 444 forintra, de a legdrágább töltőállomásokon 470 forint felett lesz a benzin és a gázolaj ára is.

Bioetanolt 360 forintos átlagáron tankolhatunk, az autógáz átlagára 240 forint.


http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/09/10/brutalis-aremeles-a-kutaknal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrizetbe vették Biszku Bélát
  2012-09-10 13:36:33, hétfő
 
  Őrizetbe vették Biszku Bélát

Szóljon hozzá!|
Megjelent: 2012.09.10. 11:30|
Frissült: 2012.09.10. 13:13

Biszku Bélát hétfő reggel fel kilenckor rendőrök vitték el a II. kerületi lakásáról. Akár életfogytiglant is kaphat az '56-os sortüzek miatt.

Több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett, vagyis az '56-os sortüzek miatt vették őrizetbe hétfőn Biszku Bélát. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az egykori belügyminiszter akár életfogytiglant is kaphat. A rendszerváltás utáni magyar büntető igazságszolgáltatás mérföldkőhöz érkezett - mondta Ibolya Tibor megbízott főügyész arról, hogy gyanúsítottként kihallgatták Biszku Bélát, aki nem akart vallomást tenni és nem ért egyet a gyanúsítással. Ettől függetlenül az ügyész szerint együttműködő és kitűnő szellemi és fizikai állapotban van.


Kádár János születésének 100. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben - Fotó: Kummer János

Biszkunál reggel házkutatást is tartottak. Az egykori belügyminiszter lakásán lőszereket találtak a nyomozók, most azt vizsgálják, hogy Biszkunak, aki nagy vadász volt egykor, volt-e engedélye ezek tartására. Az ugyészség most felbujtóként, több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt hallgatta ki. Ez az ügyészség szerint a Nyugati téri sortüzet, ahol 5 ember halt meg 56-ban és a salgótarjáni sortüzet jelenti, ahol pedig összesen 46-an haltak meg. Ibolya Tibor elmondta azt is, hogy az MSZMP ideiglenes intézőbizottságának valamennyi tagja, ha élne, ezzel a bűncselekménnyel gyanúsítható lenne - de már csak Biszku Béla él közülük.

Mégsem a lex Biszku

Az ügy kapcsán, Gellért Ádám javaslatai alapján elkészült az úgynevezett lex Biszku. A nemzteközi jogász korábban lapunknak azt mondta, nonszensz, hogy nálunk politikusok tesznek feljelentést. A sortűzperekben is a Deport '56 szervezet vitte az ügyeket. A Biszku-ügyben ő sok dokumentumot összegyűjtött, de nem jó, ha ezek az ügyek egyes emberek passziói.

Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indította el a nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával.

Kicsoda Biszku?

Biszku Béla 1921-ben született Márokon. Eretileg szerszámlakatos. Az MKP, az MDP majd az MSZMP tagja és vezetője, belügyminiszterként 1957-1961 az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik irányítója, majd miniszterelnök-helyettes az MSZMP KB titkára. 1989 óta a politikától visszavonultan él.

Nem keresték

Biszku neve furcsa mód 20 éven keresztül nem került elő. Senkinek nem jutott eszébe megkeresni a ,,munkásellenzék" öklét. 2008-ban két blogger álportréfilmmel akarta csőbe húzni az öreg politikust. Skrabski Fruzsina és Novák Tamás elhitette az egykori belügyminiszterrel, hogy Beregi Ifjúsági Egyesület tagjaként szeretnének filmet csinálni Márok nagy szülöttjéről. Máig emlékezetes a filmben, ahogyan a riporterek szinte könyörögnek az agg kommunistának, kérjen bocsánatot. Ebben a filmben mondja azt Biszku, hogy nem bánt meg semmit és szerinte nincs miért bocsánatot kérnie, továbbá, hogy ,,Nagy Imre megérdemelte a sorsát".

56 nem forradalom

A film bemutatása után még egyszer jelent meg Biszku a nyilvánosság előtt. A Duna televízió Közbeszéd című műsorában Apáti-Tóth Katától, számos olyan kérdést kapott, ami a ,,Biszku filmből" kimaradt. Arra a kérdésre, hogy mit gondolt magáról a forradalomról, kijelentette: '56-ot nem tekinti forradalomnak. 1956-ot nemzeti tragédiának, a "magyar nép tragédiájának" nevezte, melynek szerinte ő szenvedő alanya volt. 1957 és 1961 között betöltött belügyminiszteri szerepét Biszku a műsorban úgy értékelte, hogy politikai tisztséget töltött be, az ország közbiztonságának helyreállításáért és a törvények betartatásért dolgozott.

Kádár a legnagyobb

"Az ítéleteket nem én hoztam, azokat a szuverén magyar bíróság hozta meg" - tette hozzá Biszku, aki az ítélekről azt mondta, hogy azokat nem tudja minősíteni, a pereket pedig nem tartja koncepciós pereknek, mondván: azok "valamilyen cselekmények alapján születtek meg". "Én akkor a legjobb tudásom szerint igyekeztem a népem érdekeit szolgálni" - mondta Biszku azután, hogy a riporter megkérdezte tőle, ma mindent ugyanúgy csinálna-e, mint egykor. Biszku a műsorban Kádár Jánosról azt mondta: őt a huszadik század legnagyobb politikai egyéniségének tartja.

A Hír24 értesülése szerint Biszku Béla házi őrizetének elrendeléséről hétfőn délután dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az ügysészség nem látta szükségesnek az előzetes letartóztatás elrendelését, mondván, egy 91 éves emberről van szó.

Forrás: Hír24

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/09/10/elfogtak-biszku-belat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.