Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 87 
OHAYO-i COLUMBUS HÁZASPÁR - HATOSikrekkel
  2012-09-15 21:13:23, szombat
 
 



A hatosikrek születése után a szegény sorban élő Ohayo-i család javítani kényszerült eddigi anyagi helyzetén, ezért publikálták ezt a képet, ami nagy örömükre kasszasikert hozott számukra...
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Régi idők ismert csillagai
  2012-09-15 21:09:32, szombat
 
 













































 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Ikrek : 11 fiú
  2012-09-15 20:46:03, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Rákkeltő anyagok a lakásban
  2012-09-15 20:39:56, szombat
 
 
Festékek
Az illékony szerves vegyületeket tartalmazó festékek nem csak a festés és a száradás ideje alatt jelenthetnek veszélyt, de ha idővel elkezdenek lepattogni, a levegőbe is jut a mérgező porból. A belső tereken lehetőleg víz alapú, kevésbé mérgező színezőanyagokat használj, az idősödő rétegeket pedig fesd újra, hogy megakadályozd a lepergést.

Kapcsolódó cikk:
Ólom, formaldehid, azbeszt - Mérgező anyagok a lakás levegőjében

Műszálas szőnyeg
A szőnyegek mágnesként vonzzák a port, ezért használatuk semmiképpen sem ajánlott, ha a lakásban allergiás is lakik. A penészen és az atkákon kívül azonban a műszálas szőnyeg és a habszivacs alátét más veszélyeket is rejt, ezek ugyanis mérgező, illékony szerves vegyületeket, például formaldehidet bocsáthatnak ki.

leggyakoribb mérgező termékek a lakásban
Hipó - marásos sérülés
Szavazz!Ki takarít otthon?
Otthoni takarításkor még mindig sokan választják a hipót fertőtlenítésre. Ez azonban korrozív anyag, vagyis károsítja az élő szöveteket, közvetlen érintkezéskor bőrirritációt, sőt, akár marásos sérülést is okozhat.

A korrozív anyagok - amilyenek egyébként a csatornatisztító és vízkőoldó szerek, valamint a lefolyótisztítók is - más anyagokat is megtámadnak. A reakciót víz vagy nedvesség jelenléte válthatja ki.

Így előzd meg a bajt: Tartsd a terméket a saját csomagolásában, elzárt helyen, a biztosítási utasításokat pedig őrizd meg.

Mindig óvatosan vedd elő, és ne tartsd olyan helyen, ahonnan leeshet, például keskeny polcon vagy ablakpárkányon. Használat közben mindig viselj gumikesztyűt és védőszemüveget, hogy megvédd magad a kifröccsenő anyagtól, használat után pedig alaposan mosd meg az arcod és a kezed.

Ha a korrozív anyag sérülést okoz, elsősegélyként azonnal tedd bő folyó víz alá a sérült bőrfelületet legalább tíz percig.

Toxikus fertőtlenítők és folttisztítók - veszélyes mérgek

A koponyával, T vagy T+ jelzéssel ellátott tisztítószerek toxikusak vagy nagyon toxikusak. Ez azt jelenti, hogy már nagyon kis mennyiségben is súlyosan károsíthatják az egészséget. Ezek a termékek belégzéssel, lenyeléssel vagy a bőrön keresztül juthatnak a szervezetbe. Általában ide tartoznak a fertőtlenítőszerek, a folttisztítók, a festékek és az oldószerek, de a metanol és a borszesz is.

Mosogatószerek, amelyek egyetlen cseppje elegendő tányérok és edények tucatjainak elmosásához. Fehérítők, amelyek olyan fehérré varázsolják a ruhákat, mint amilyenek még sosem voltak. Vízkőoldók, amelyek a legmakacsabb vízkővel is pillanatok alatt elbánnak.

Ha a reklámokban elhangzó állítások mögött van is némi igazság, nem szabad elfelejtened, hogy a csodás tisztítószerek mérgek, amelyekért kétszer fizetsz: egyszer az üzletben, másodszor pedig otthon, az egészségeddel.

Vegyszerek helyett:


Hűtő
Citrom
Portörlés
Praktikák
Vízkő ellen
Penész ellen
Csodaszerek - Ha nem akarsz áldozattá válni, ismerd meg a legveszélyesebb összetevőket, amelyektől érdemes távol tartanod magad!

Háztartási tisztítószerek: mind mérgező?

A kereskedelemben kapható tisztítószereket az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt hatásuk alapján veszélyes és nem veszélyes kategóriába sorolják. Előbbinek azok minősülnek, amelyek összetevői között legalább egy, a környezetre vagy az emberre káros anyagot találni - a háztartási tisztítószerek túlnyomó többsége ebbe a kategóriába tartozik. Bizonyos hatóanyagaik irritálók, maró hatásúak, más részük allergiás reakciókat okoz, sőt akár gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulásában is szerepet játszhatnak.

Az Európai Unió vonatkozó jogszabályainak megfelelően, a fogyasztók biztonsága érdekében a gyártók kötelesek jelölni az ilyen termékek csomagolásán, hogy veszélyes anyagokat tartalmaznak, és azok milyen arányban vannak jelen. A feliratokon meg kell nevezniük a termék használata során felmerülő veszélyt, fel kell tüntetniük a hozzá tartozó szimbólumot, ráadásul mindezt mindenki számára jól látható helyen.

A legveszélyesebb összetevők

Az azonban, hogy egy terméket veszélytelennek minősítenek, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy teljes mértékben ártalmatlan. Ha a szervezeted érzékenyebb, és hajlamos vagy az allergiára, ezekkel a szerekkel is tanácsos óvatosan bánnod. A tisztítószerekben található felületaktív anyagok, a zsíroldó készítmények bizonyos enzimjei, és a gyakorlatilag az összes termékben megtalálható konzerválószerek, színezékek és illatanyagok mind kiválthatnak allergiás reakciókat.
A következő összetevőket különösen tanácsos kerülnöd:

krezol
formaldehid
butil-glikol
sósav
folysav
naftalin
PDCB vagy paradiklór-benzol
perklór-etilén
kőolaj desztillátumok
fenol
foszforsav
kénsav
triklór-etilén
A krezolt például fertőtlenítő hatása miatt kedvelik a gyártók, a fenolok pedig mérgező hatású vegyületek, amelyek kicsapják a fehérjéket. Az alkoholok közé tartozó glikolok bőr- és nyálkahártya-izgató hatásúak, továbbá irritálják a szemet. A triklór-etilén kis mennyiségben altató hatású, nagyobb mennyiségben mérgezést okoz, míg például a perklór-etilén belélegezve mérgező, a bőrre kerülve pedig komoly égési sérüléseket okoz. A naftalin a májat károsítja, míg a rovarirtó szerekben és légfrissítőkben használt paradi klór-benzol bizonyítottan rákkeltő hatású.


Jó, ha tudod!
Akár tisztítószereket, akár kozmetikai termékeket vásárolsz, lehetőleg kerüld azokat, amelyek a következő allergéneket tartalmazzák: amyl cinnamal, benzyl alcohol, cinnamyl alcohol, citral, eugenol, hydroxycitronellal, isoeugenol, amylcinnamyl alcohol, benzyl salicylate, cinnamal, coumarin, geraniol, hydroxyisohexyl, carboxaldehyde, anise alcohol, farnesol, butylphenyl, benzyl benzoate, citronellol, hexyl cinnamal.

Csak óvatosan!
Ha mégis olyan tisztítószereket használsz, amelyek veszélyesek lehetnek, soha ne feledkezz meg a gumikesztyű használatáról, és mindig ügyelj rá, hogy legalább egy ablak nyitva legyen a takarítás során.
Figyelj arra is, hogy a vegyszerekből egy csepp se kerüljön közvetlenül a bőrödre vagy a szemedbe. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor bő hideg vagy langyos vízzel öblítsd le az érintett felületet - ha a szer a szemedbe kerül, szintén próbáld meg minél előbb kimosni.
Lenyelés esetén soha ne próbálkozz tejivással vagy evéssel - ezek nem segítenek. A házi gyógymódok alkalmazása helyett azonnal fordulj orvoshoz!

Szintén tanácsos rövid időn belül felkeresned a háziorvosodat vagy a bőrgyógyászodat, ha bármilyen komolyabb allergiás reakciót észlelsz magadon közvetlenül azután, hogy bármilyen tisztítószerrel is volt dolgod.
Ha kiderül, mi a felelős az allergiás reakcióért, az adott terméken túl egyetlen olyan vegyszert se vásárolj, amelyben megtalálható az allergiát okozó összetevő.








 
 
0 komment , kategória:  **** Semmi vegyszer**  
Fehér ruhák, fehérítő nélkül
  2012-09-15 20:37:55, szombat
 
 
Így lesznek vakítóan fehérek és illatosak a ruhák fehérítő nélkül:

Címkék:citrom, folt, tisztítás, ruha, szódabikarbóna, mosás

Vakítóan fehér ruhák nem csak a reklámokban léteznek, és nem csak a drága, vegyszerekkel teletöltött, agyonreklámozott termékeknek köszönhetőek. Házi praktikákkal olcsóbban és környezetkímélőbben is fehérré varázsolhatod a ruháidat.

Így használd az ecetet!

Az ecet kiváló fertőtlenítő szer, ezért azoknak a ruháknak a tisztításánál is bevetheted, melyek a szokásosnál piszkosabbak - mint amilyenek a pelenkák, a gyerekruhák, vagy a konyhai törölgetőruhák. Ha ezeket mosod, önts egy pohár ecetet a mosógép dobjába, és a szokásos módon indítsd el a gépet.

A reménytelen állapotú, valaha fehér zoknikat is megtisztíthatod, ha egy jó fazéknyi forró vízhez egy pohár ecetet öntesz, és ebben áztatod őket egy éjszakán át. Másnap mosógépben mosd ki őket. A penészfoltos ruhákat ecet és szódabikarbóna keverékébe áztasd néhány órára, utána mosd ki, és máris megszabadultál a foltoktól.

Így segít a citrom

A rozsdafoltos, szürkült ruhákon a citromlé is segíthet: egy pohárnyit tegyél a szokásos mosáshoz a gépbe. A citromlevet keverheted szódabikarbónával, és az ebben áztatott ruhák ismét fehérek és foltmentesek lehetnek. Az izzadtságfoltos, kellemetlen szagú vagy dezodornyomos ruhák megfelelő részét pedig só és citromlé keverékével dörzsöld be, és nemcsak a foltoknak, hanem a szagoknak is búcsút inthetsz. A lavórt is megtöltheted forró vízzel, melybe szeletelj pár citromot, így kiváló áztató, fehérítő keveréket kapsz.

Só az elsárgult, elszürkült ruhákhoz

A ruhák, de főleg a függönyök, a cigarettafüsttől is besárgulhatnak. Ez esetben a sós vízben áztatás a legjobb módszer arra, hogy ismét fehérek legyenek, az áztatás után azonban mindenképpen mosd ki mosógépben az anyagokat. Azoknak, akik szeretik a bio megoldásokat, jó hír, hogy a mosódiót is forgalmazó bio áruházakban környezetkímélő folttisztító-fehérítő sót is lehet kapni a fehér ruhákhoz.

hirdetés
A szódabikarbóna jótékony hatásai

A szóda ereje kivételesen nem csak reklámfogás: a fogaid mellett a ruháid is fehérebbek lehetnek a használatával. A már kissé megszürkült ruhák vagy függönyök fehérítéséhez engedj a kádba körülbelül 10 liter vizet, ebbe szórj fél kilogramm szódabikarbónát, és a keverékben áztasd néhány órát a nagyobb anyagokat. Utána öblítsd át, és kész is. Ha megteheted, a napon szárítsd a fehérített anyagokat, mert az erősíti a hatást.

Enyhébb szennyeződéseknél csak szórj a mosóporhoz egy kis szódabikarbónát, és moss a megszokott módon. Ha éppen nem találsz a konyhában, néhány zacskó sütőpor is megteszi. A szódabikarbóna egyébként a szőnyeget is szagtalanítja, és a kissé besárgult körmöknek is jót tesz a szódabikarbónás áztatás.

Meglepő megoldások
Néhány szem aszpirin a mosógép vízzel feltöltött dobjába dobva csodát művel az izzadtságfoltos fehér ruhával: dobj egy-kettőt a dobba, majd csukd vissza a gép ajtaját, és mosd ki a fehér ruhát a szokásos módon.
A tányérjaid mellett pedig a ruhákat is tisztíthatod, fehérítheted, ha meleg, mosóporos vízhez egy kevés mosogatógéptisztítót adsz, és ebben mosod ki az anyagot.
Kapcsolódó cikkek:
Így lesznek bársonyosan puhák és illatosak a ruhák drága mosószerek és öblítők nélkül
Így lesz újra tükörsima és karcmentes a vasaló talpa! - A legjobb házi szerek
Űzd el a szagokat és a vízkövet egyetlen öblítéssel! - Hatékony WC-tisztítók körképe
Hova tűnnek a fél pár zoknik? - A fekete lyukak is közrejátszhatnak
Így űzd el végleg a penészt a lakásból! - 200 forintból, természetesen
Zsír-, kávé- és borfoltok ellen - Filléres foltgyilkos csodaszerek
Biotisztítószerek: tényleg jobbak?

0 komment , kategória: Érdekes tudnivalók

 
 
0 komment , kategória:  **** Semmi vegyszer**  
Praktikus tanácsok a konyhában
  2012-09-15 20:36:40, szombat
 
 
.Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel
végezzük, így biztos nem károsodik a forma.

2.Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd"
sütés közben.

3.Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is.
A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve
egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve
lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesétéséhez. De a
kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.


4.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a
faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket
szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

5.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját,
ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

6.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe.
Gyors és nem maszatolós

7.
Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe
rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig
beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a
csokoládét).

8.
A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet
öntünk a főzőléhez.

9.A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a
módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire
szükség van.

10.Ha tojást főzök, nem csak sót teszek a vízbe, hanem egy kevés
zsiradékot is, mert így egészen biztos, hogy lejön a héja, és egyben
marad a tojás.

11.
A sertésmájat egy éjszakára áztasd tejbe. Elkészítés előtt akár meg is
sózhatod: puha marad.



 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
A FÉNYEK és SZÍNEK hatása...
  2012-09-15 20:12:50, szombat
 
 


A VÖRÖS SZÍN:



A NARANCS-SÁRGA SZÍN:



A RÓZSASZÍN SZÍN:



A KÉK SZÍN:



A ZÖLD SZÍN:




AZ IBOLYA SZÍN:




A FEHÉR SZÍN:



AZ ARANY SZÍN:



AZ EZÜST SZÍN:





 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?
  2012-09-15 20:05:08, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Rúdtáncosnő
  2012-09-15 19:54:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyiptomi templomban
  2012-09-15 19:51:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Egyiptom  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 87 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1599 db bejegyzés
e év: 8914 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1066
  • e Hét: 3566
  • e Hónap: 12236
  • e Év: 68169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.