Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Őszi alkony
  2012-09-17 12:41:12, hétfő
 
  Fekete István - Őszi alkony


(részlet)

Az özvegynek három fia volt.
A legidősebb volt a vadász, aki cserfalombos kis kalapjával minden vadászaton ott volt. Szerette az újbort, új nótát és a dobogó járású, testes menyecskéket, akiknek az ura mindig kint hált a szőlőben.
A középső volt a piktor, akinek szemében csodás színek kavarogtak; palettáján tombolt a sárga, a vörös, a bíbor, de amit festett, azzal megelégedve soha nem volt. Keverte a színeket, melyek mid árnyékosabbak, mind sötétebbek lettek. A sárgából földszín lett, a bíborból füstös fekete, de ő csak festett; festett, amíg egy hajnalon fehér nem lett az egész, mert akkor éjjel a képre rászállt a dér.
A legkisebb volt a muzsikus: Mindenszentekkor ő ült az orgonánál, és az öreg sípok nehéz sóhajtásokat búgtak, mint a szél, mely temetőről temetőre járt ebben az időben, és zúgása súlyos volt, mint maga a bánat.
Kései szüretkor az ő sípja jajongott, és szeles éjszakákon az ő hárfája szomorú zendüléseit vitték a szelek széles, nyárfa utakon, melyeken valamikor lakodalmas kocsik jártak.
Így élt a három testvér vadászgatva, festegetve, muzsikálva - amikor az ő idejük elérkezett.
A vadász neve volt: Szeptember, a piktoré: Október, s a muzsikusé: November.
Anyjukat pedig úgy hívták, hogy - Ősz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis hableány
  2012-09-17 11:54:44, hétfő
 
  Kis hableány (Igaz történet)

Ronda Gill megdermedt, amikor hallotta 4 éves kislányát ,Desiree-t csendesen zokogni a nappaliban azon a bizonyos októberi reggelen 1993-ban.
Az apró gyermek apja egyik fényképét szorongatta, az apjáét aki ezelőtt 9 hónappal hunyt el.
-Apa. Szólt halkan a gyermek - miért nem jössz haza?
A 24 éves Rondán a kétségbeesés hulláma söpört végig.
Már az is elég fájdalom volt, hogy férje Ken nincs többé, de kislánya szenvedését már nem bírta elviselni.
Ken Gill és Ronda Hill akkor ismerték meg egymást , mikor Ronda 18 éves volt.
Viharos szerelmet és udvarlást követően összeházasodtak, és 1989 januárjában született meg lányuk.
Ken imádta lányát. Apa és lánya együtt mentek mindenfelé: kirándulni, horgászni...

Desi ahelyett, hogy hozzászoktatta volna magát a tényhez, hogy apja nincs többé, elutasította a szembesülést a problémával.
Papa nemsoká hazajön - mondogatta anyjának - most dolgozik.
Ken halála után Ronda azonnal szüleihez költözött lányával.

Hét hét telt el a temetést követően Desi még mindig vigasztalhatatlan volt.

Egy este Ronda alvás előtt betakarta, Desiree kijelentette - Meg akarok halni, mami, hogy a papával lehessek! Édes istenem ! Imádkozott Ronda, -mit tehetnék még?

1993 novemberében lett volna Ken 29. születésnapja.
- Hogy fogunk apának ajándékot küldeni? Kérdezte Desiree a nagymamájától
- Mi lenne, ha levelet írnánk apukádnak és a levelet hozzákötnénk egy lufihoz- mondta Trish- és elengednénk, fel a mennyországig?
Desi szeme felragyogott.
Mentek a temetőbe. Útközben megálltak egy boltnál, hogy Desi léggömböt választhasson.
-Azt szeretném! Egy Disney - rajz filmből való kishableány- figurára mutatott.
Desi gyakran megnézte apjával ezt a filmet.
A gyermek szeme ragyogott, miközben elhelyezték a virágokat apja sírján.
Gyönyörű nap volt, könnyű szellő járt.
Desi nekifogott, és diktálni kezdte az apjának szánt levelét.
"Boldog szülinapot! Nagyon szeretlek és hiányzol! Remélem megkapod a levelem, és tudsz írni majd a szülinapomra januárban."
Trish megírta a levelet, és ráírta a címüket egy papírra, melyet aztán vízhatlan műanyag tasakban a léggömb zsinórjára erősített. Desi végre elereszthette a lufit.
Sokáig figyelték ahogy a léggömb egyre messzebb és feljebb száll , míg teljesen el nem tűnt a szemük elöl.
Desi izgatottan kiáltott fel: -Láttátok!? Apa lenyúlt érte és elvitte. Válaszol majd. Jelentette ki Desiree , ahogy hármasban a kocsi felé mentek.

Egy hideg , barátságtalan , novemberi reggelen a kanadai Princ Edward szigeten a 32 éves Wade McKinnon erdő őr volt, feleségével és 3 gyermekével egy Hableány nevű kis vidéki helyen éltek.
Aznap nem a megszokott tölcsértorkolathoz ment vadászni, hanem hirtelen ötlettől vezérelve a Hableány -tó mellett döntött , mely két mérfölddel odébb volt.
Odaérve a part menti bokorban megpillantott valami csillogó tárgyat.
Kíváncsi volt ezért odament és egy léggömböt talált , mely fennakadt egy viasz bokron.
Mikor sikerült a kötelet leoldania a kötelet a bokorról, azon papírdarabot talált műanyagba csomagolva.
Hazaérve Wade óvatosan kivette a papírt a tasakból és megmutatta családjának.
Felesége érdeklődve olvasta: " Boldog szülinapot, Papa!.....1993 november 8"A levél végén pedig a Kaliforniai cím.
-Ma még csak november 12-e van. Csodálkozott Wade - ez a lufi 3000 mérföldet tett meg alig 4 nap alatt!
-És nézd csak- szólt Donna, megfordítva a lufit-,ez egy hableány- léggömb és ép itt landolt a Hableány-
tónál!
-Írnunk kell ennek a kislánynak-szólt Wade - talán kiválasztottunk arra, hogy segítsünk ennek a kislánynak...Donna könnyekkel a szemében mondta: - Milyen kicsi még, és a halállal kell szembesülnie, ez szörnyű!
Milyen szerencsések a mi gyerekeink, gondolta magában Donna Van két egészséges szülőjük.
Pár nap múlva Donna azt mondta Wade-nek: - Igazad van, a léggömb nem véletlenül került hozzánk.
Próbáljunk meg segíteni Desiree-nek.
Donna egy könyvesboltban megvette a kis hableány történetének egyik átdolgozását. Wade vett egy születésnapi kártyát, melyen az állt: " Egy drága kislánynak, boldog születésnapot, sok szeretettel!"
Donna leült, hogy levelet írjon Desiree-nek. Mikor meglett vele a könyvel és a kártyával együtt becsomagolta és postára adta 1994. január 3-án.

Desiree mióta felengedte a léggömböt, minden nap megkérdezte anyját: -Apa megkapta már a lufimat?
Desi születésnapja január 9-én , csendben telt.
Január 19-én , késő délután érkezett meg McKennonék csomagja.
Trish épp a vacsorát főzte, mikor megérkezett a csomag. Ránézett az ismeretlen feladóra, és magában elkönyvelte, hogy ezt biztos Desiree-nek küldték.
Ronda és Trish maguk közé vették Desit a díványon.
-Tessék Desi, ez a tiéd. Mondta Trish és átadta a csomagot. -Papa küldi!
-Tudom- közölte Desi.- Nagyi, felolvasod nekem?
-Papád boldog születésnapot kíván neked- kezdte Trish.
Gondolom csodálkozol azon, kik is írnak neked. Hát az egész novemberben kezdődött, amikor a férjem Wade vadászni ment. És képzeld mit talált! Egy hableányléggömböt, amit te küldtél apukádnak....Desi szeméből kigördült egy könnycsepp. -A mennyben nincsenek boltok, így apukádnak segítségre volt szüksége, hogy valaki a nevében ajándékot vegyen neked. Azt hiszem azért választott minket mert mi egy hableány nevű városban lakunk.
Tudom, hogy a papád azt szeretné, hogy boldog legyél, ne szomorú. Tudom, hogy nagyon szeret téged és mindig vigyázni fog rád onnan fentről.
Sok szeretettel McKinnon család.
Trish befejezte az olvasást, és ránézett Desire.
-Tudtam, hogy apu nem felejtett el.
Trish letörölte arcáról könnyeit és elkezdte olvasni azt a hableányos könyvet, melyet McKinnonék küldtek.
A történet különbözött attól, amit annak idején Ken olvasott a kislánynak.
Ebben a változatban a hableány és a királyfi meghal, mert a gonosz megszerzi a farok úszóját. Három angyallal a mennybe száll a végén.
Trish mikor a mese végére ért aggódott, hogy a befejezés talán felizgatta unokáját. Desiree azonban örömmel szólt:- A mennybe ment! Kiáltotta. -Ezért küldte apu azt a könyvet! Mert a hableány is a menybe ment , ahogy ő.

Február közepén levél érkezett McKinnonékhoz Rondától: "Január 19-én, az önök csomagjával valóra vált az én kislányom álma!"
A következő hetekben sokat beszélt egymással a két család telefonon.
Aztán tavasszal Ronda és Desiree repülőre ültek , és elmentek a Prince Edward - szigetre, hogy találkozzanak McKinnonékkal, és megnézhessék azt a helyet ahol Wade megtalálta a léggömböt.

-Az emberek mondhatják, hogy "micsoda véletlen, hogy a lufitok olyan messzire eljutott!" Meséli Ronda- De mi tudjuk, hogy Ken választotta a McKinnon családot, hogy rajtuk keresztül küldje el szeretetét Desinek. És ő pedig ma már tudja, hogy az apja vele lesz egész életében.
Ezt a megható történetet 2000-ben meg is filmesítették.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Gyermekdalok jogásznyelven:)))))
  2012-09-17 08:13:13, hétfő
 
 

Felismered melyik gyermekdalról van szó?

1. Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, annak külső felszínén keletkezett, és azóta is folyamatban lévő tűzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig megszilárdult tejipari termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre kétnapi fejadagot tesz ki.

2. Figyelem! Azon személyek részére, akik lépéseiket nem tudják az általunk megadott ritmushoz koordinálni, nem áll módunkban este a kantinban süteményt biztosítani. Felhívnánk viszont a figyelmet az említett táplálék pozitív tulajdonságaira, valamint arra, hogy honvédségünk számára kifejezetten ezt az ételtípust írják elő.

3. A körzetünkben csókák csípése, valamint látásában korlátozott kiskorú varjak jelenléte is aggodalomra adhat okot. Gyermekünk keresztanyja két lóerős járművéért küldetett, meg kell azonban tagadnom a kérését, mivel a közlekedési eszközt baromfiak foglalták el.

4. Közlemény: Hagyományos meghajtással rendelkező nosztalgiavonat indul Kanizsa városába. Megerősítjük, hogy a vonat a kanizsai állomásra megy. A szerelvény elején az irányítási funkciókért felelős gépész-menedzser tartózkodik, az utolsó kocsiban tartózkodó vonatkísérő viszont egy töltött tésztaféleség, amely feje táplálkozásunk legfontosabb gumós gyökérnövényévé alakult.


5. Figyelem! Ismeretlen oknál fogva súlyosan megsérült egy hosszúlábú, "gilice" névre hallgató szárnyas. A madár lábszárán észlelhető sebet vélhetően egy Kis-ázsiai fiatalkorú vágóeszközzel ejtette, kezelését hazánk fia végzi fúvó, ütő és húros hangszerek együttes alkalmazásával.


6. Sürgős figyelmeztetés minden kiskorú Katalin nevű lakosunk részére!
Tudomásunkra jutott, hogy hazánkba betört oszmán csapatok Önöket célpontjuknak tekinthetik. Áldozataikat először mély nátrium-kloridos forrásban szeretnék megmeríteni, majd pedig abroncsok alsó tesztelésére használják fel. Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy a nagy sebességel közeledő oszmán csapatok megérkezésük után fejlövéssel történő kivégzést foganatosítanak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kéz és a homok
  2012-09-17 07:23:57, hétfő
 
 
Gyuri, a 13 éves fiú, anyjával sétálgat a folyóparti fövenyen. Egyszer csak anyjához fordul és megkérdezi: - Anya, hogyan lehet megtartani a barátomat, ha egyszer már sikerült találnom egyet? Az anya egy-két másodperc gondolkodás után lehajol és mindkét kezével merít a homokból. Majd mindkét tenyerét az ég felé tartva, egyiknek az ujjait kezdi összeszorítani: a homok kezd kipréselődni az ujjai közül. Minél jobban szorította őket, annál több homok préselődött ki a tenyeréből. A másik tenyerét ellenben csak lazán szorította össze: a homok mind benne maradt. Gyuri elámulva nézte, mit csinál az anyja. Majd így kiáltott: - Anyám, megértettem. Egy hegyi kis kápolnában találtam egy szentképet, a Madonnát ábrázolta. Valaki elveszítette.
A hátulján egy imádság volt: - ,,Az elfogadás imádsága".

Íme:
Uram, Segíts, hogy mindenki számára barát legyek,
Aki nem fárad bele a várásba,
Aki jósággal befogad,
Aki szeretettel ad,
Aki nem fárad bele a meghallgatásba,
Aki örömmel hálálkodik.
Olyan barát, akit biztosan megtalálnak,
Ha valakinek szüksége van rá.
Segíts, hogy biztos jelenlét legyek,
Akihez bárki fordulhat,
Amikor óhajtja;
Hogy tudjak megnyugtató barátságot kínálni,
Örömteli békét sugározni,
A te békédet, Uram.
Tedd, hogy készséges és szívélyes legyek,
Főleg a leggyöngébbek és védtelenek iránt.
Így, anélkül hogy rendkívüli dolgokat tennék,
Hozzá tudom segíteni a többieket,
Hogy közelebb érezzenek magukhoz Téged,
minden gyengédség Urát.

Bruno Ferrero
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Bölcsesség
  2012-09-17 07:17:13, hétfő
 
 
Tegyünk meg mindent, amit megtehetünk
és az irgalom Atyja pótolja, ami hiányzik.

Don Bosco
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Beszélő Isten
  2012-09-17 07:15:33, hétfő
 
 

Könnyű elkönyvelni, hogy Isten hallgat, mert nem segít olyankor, amikor szerintünk kellene. S ha ez a gondolat elhatalmasodik, akkor kijelenti az ember, hogy aki hallgat, az valójában nincs is.

Hangzavaros világunkban elveszítettük az igazi szó iránti érzékünket. Vagy mégsem? Beszélő képességünk óriási titok. Ha valaki némán közelít hozzánk, az félelemmel tölt el, hiszen nem tudjuk, mire készül. Kisebb baj, ha valaki távolról kiabál, mint aki közelről hallgat.

Isten beszél mindabban, amit készen kaptunk. A teremtett világ dolgaiban. Azért beszél, mert nem születhettek önmaguktól. A kutatók az anyag egyre apróbb részecskéit figyelik, s egyszer csak azt veszik észre, hogy eltűnik az anyag, de ott marad valamilyen érthető összefüggés.

A felelőtlenebbek kijelentik, hogy íme, itt van az a pillanat, amikor a semmiből magától megjelenik az anyag. Önmagát hozza létre. A felelősebbek viszont azt mondják, hogy az anyag láthatatlan változata nem azt jelenti, hogy nincs anyag, hanem azt, hogy gyengék a mérőeszközeink.

Mindez csak egyetlen mozzanat ahhoz, hogy észrevegyük annak a beszédét, aki állandóan szól hozzánk. Egyetlen atomban, egyetlen növényben, de végül is Jézus Krisztusban.

Sánta János atya
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 324
  • e Hét: 1808
  • e Hónap: 8180
  • e Év: 58971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.