Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Tornáztassuk meg szemünket
  2012-09-18 09:39:52, kedd
 
 
Egyre több időt töltünk a számítógép előtt munkahelyünkön is otthon is. Sajnos ez igaz fiatalra és idősre egyaránt, a gyerekekről ne is beszéljünk. A négy éves unokám is órákat tud eltölteni a barbie.com-on. Ha hosszú időn át figyeljük a monitort bizony nagyon megerőltetjük szemeinket. Érdemes naponta 1-2 alkalommal kis szünetet tartva megmozgatni őket.

Az alábbi szemforgatós gyakorlatok lehet, hogy először egy kicsit furcsának tűnnek, de érdemes kipróbálni őket. Meglátják milyen nyugtató pihentető hatással lesz a szemükre.

1. Üljünk a székünk szélére egyenes háttal. Takarjuk be tenyerünkkel a becsukott szemünket. Érezzük, ahogy átmelegszenek.

Vegyük le a tenyerünket, szemünk csukva marad. Vegyünk mély lélegzetet az orrunkon át. Hajtsuk előre a fejünket és fújjuk ki a levegőt. Csukott szemmel forgassuk a fejünket jobbra és balra. Lazítsuk el a vállainkat és körözzünk velük előre és hátra egy párszor. Nyissuk ki a szemünket.

2. Csukjuk be a szemünket. Vegyünk mély lélegzetet, húzzuk fel és feszítsük meg a vállunkat amennyire csak tudjuk. Maradjunk így egy pár másodpercig majd hirtelen fújjuk ki a levegőt és nyissuk nagyra a szemünket. Ismételjük meg tízszer.

3. Pislogjunk gyorsan amíg nedves nem lesz a szemünk. Ismételjük meg naponta többször.

4. Fókuszáljuk tekintetünket egy távoli tárgyra 30 másodpercig. Pislogjunk gyorsan többször, majd fókuszáljunk egy közeli tárgyra 15 másodpercig és ismét pislogjunk. Ismételjük meg ötször.

5. Üljünk egyenes háttal és tartsuk a fejünket is egyenesen. Fordítsuk szemünket felfelé tartsuk ott míg ötig számolunk. Fordítsuk csak a szemeinket lefelé és tartsuk ott míg ötig számolunk. Fordítsuk jobbra és tartsuk ott míg ötig számolunk, fordítsuk balra és tartsuk ott míg ötig számolunk. Fordítsuk jobbra fel és tartsuk ott míg ötig számolunk.
Fordítsuk balra fel és tartsuk ott míg ötig számolunk, Fordítsuk jobbra le és tartsuk ott míg ötig számolunk végül fordítsuk balra le és tartsuk ott míg ötig számolunk.

Befejezésül csukjuk be a szemünket, takarjuk be tenyerünkkel ismét élvezzük, ahogy átmelegszik szemünk. Pihenjünk így egy-két percig.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Női torna
  2012-09-18 09:27:52, kedd
 
  Intim torna egyszerűen


A húgyhólyagot, a beleket és méhet tartó izmokat, szalagokat ugyan úgy edzenünk kell, mint bármely más izmot, ha azt akarjuk, hogy erős maradjon és tökéletesen végezze feladatát. A kismedence izomzata kontrollálja a vizelet és a széklet ürítését is. Ha ezek az izmok elgyengülnek előbb-utóbb felmerülnek a széklet és vizelet tartási problémák.

Előzzük meg az inkontinenciát rendszeres intim torna végzésével. Ha már megtanultuk a gyakorlatokat bárhol bármikor végezhetjük őket, hiszen ilyenkor a belső izmokat mozgatjuk és ezek a mozgások kívülről nem látszanak.

Itt most az Arnold Kegel nőgyógyász professzor által kifejlesztett un. Kegel gyakorlatokat mutatjuk be:

Első lépés:
A megfelelő izmok megtalálása.
A kegel gyakorlatok elkezdése előtt meg kell találnunk azokat a megfelelő izmokat, amiket őssze kell húzni vagyis megerősíteni. Ezt a következőképpen tehetjük meg.
- Először is üljünk le.
- Húzzuk össze azokat az izmokat amelyeket arra használunk, hogy megállítsuk a vizelést vagy székelést.
- Ha nőről van szó, akkor tegyük az ujjunkat a hüvelybe amikor összeszorítjuk az izmokat. Ha szorítást érzünk az ujjaink körül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő izmokat használjuk.
- Férfi esetében, ha a hímvessző kissé összehúzódik a test felé, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő izmokat használjuk.

Második lépés:
A Kegel tornagyakorlatok elvégzése.
Most hogy már tudjuk melyik izmokat kell összeszorítani, elkezdhetjük a Kegel gyakorlatokat.
- Álljunk, üljünk vagy feküdjünk le úgy, hogy a térdeinket kissé széttartjuk.
- Szorítsuk össze a medence izmainkat (azokat amelyeket előbb megtanultunk megtalálni), mintha próbálnánk visszatartani a vizeletet, vagy a szeleket.
- Tartsuk ezt a szorítást körülbelül 5 másodpercig.
- Ezután lazítsuk el az izmokat körülbelül 5 másodpercig.
- Minden egyes szorítást és lazítást egy ismétlési ciklusnak nevezünk.
- Próbáljuk feldolgozni magunkat 4 vagy 5 tornázásra naponta, aminek mindegyike 10-15 ismétlési ciklusból áll.

Harmadik lépés:
A Kegel gyakorlatok beépítése a napi életünkbe.
Először nagyon nehéznek tűnik majd megtalálni a megfelelő időt a gyakorlatok elvégzésére, de ez ne szomorítson el minket. Mint bármilyen új dologhoz, ehhez is hozzá kell szoknunk. Sok ember reggel és este végzi el őket. Miután ehhez hozzászoktunk, megpróbálhatunk hozzáadni napközbeni gyakorlatokat is. Tehetjük ezt például miközben az asztalnál dolgozunk, vasalunk vagy TV-t nézünk, stb.... Ezek a minigyakorlatok állhatnak a medence izmaink 10-szeres megfeszítéséből és lazításából.

Emlékezzünk arra, hogy ha minél gyakrabban végezzük el a Kegel gyakorlatokat, annál erősebbek lesznek a medence izmaink. Rendszeresen végezzük el a Kegel gyakorlatokat és próbáljunk néhányat hozzáadni, ha lehetséges.


Ha már jól megy a Kegel gyakorlat próbálkozhatunk egy kicsit bonyolultabb formával:

1. Bemelegítés
- Mély légzéssel készítsd elő tested a tornához!
- Állj kis terpeszbe, orron át vegyél mély levegőt, karemeléssel tágítsd a tüdőd, majd szájon át fújd ki az elhasznált levegőt. Ismételd meg háromszor.
- A tornában résztvevő izmaidat is melegítsd be!
- Állj váll szélességű terpeszbe. Végezz csípő körzéseket jobbra és balra, először nyújtott térddel, majd enyhén hajlított térddel.
- Helyezkedj el kényelmesen. Ülhetsz törökülésben, fekhetsz felhúzott lábakkal, állhatsz is, de négykézláb is helyezkedhetsz, a lényeg, hogy tudj magadra figyelni közben.

2. Kondicionálás
- Rántsd össze gyorsan, de csak fél erővel a gátizmaidat. Ismételd meg 10- szer, 15-ször.
- Szorítsd össze olyan erősen a záróizmaidat, amennyire csak tudod, majd lazítsd el. Ismételd meg 10-szer.
- Folytasd még mindig nagyon erősen az összehúzást, de most tartsd meg, és számolj el közben 6-ig 10 biztosan menni fog.
- Nagyon finoman, csak picit szorítsd össze a hüvelyedet, engedd ki, majd a végbél záró izmaidat is mozgasd meg. Váltakozva ismételd a feladatot 10-szer.
- Alhasi légzéssel pihenj egy kicsit. 5 légzés után folytasd az edzést.
- Gyorsan húzogasd össze a záróizmaidat. Gyorsan, egymás után csináld
10-szer.
- Félig szorítsd össze, majd teljesen, félig engedd ki, végül teljesen lazítsd el az izmaid.
- Folytasd 10-szer.
- Próbáld meg jobb oldali izmaidat megmozgatni, majd a baloldali izmaidat is. Váltakozva, kis erővel végezd a feladatot. Koncentrálj, ne add fel, sikerülni fog! 5-ször elég.
- Húzd össze az izmaidat, majd még jobban, és még erősebben. Ugyanígy, 3 ütemen keresztül engedd ki.

3. Levezetés
- Mára végeztél, lazíts egy kicsit. A számodra legmegfelelőbb helyzetbe tehermentesítsd a visszereidet, (gyertyaállásban vagy négykézláb) maradj így néhány percig, közben lélegezz egyenletesen.
- Feküdj le hanyatt a földre, nyújtózkodj. Húzd a jobb térdedet a mellkasodra, öleld át a kezeddel, orroddal közelíts a térdedhez. Lassan nyújtózkodj, majd folytasd a nyújtást a bal lábaddal, végül mindkét lábaddal.
- Lassan ülj fel, majd guggolj fel. Maradj összegömbölyödve, lélegezz néhányat. Tedd a tenyered a földre, szorosan a lábfejed elé, és lassan nyújtsd ki a térded.
- Csigolyánként egyenesedj fel, majd nyújtózkodj magasra. Rázd le a lábadat, karodat. Végül lélegezz mélyeket, a lazítást, 5 alhasi légzéssel fejezd be.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 443
  • e Hét: 2659
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 55345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.