Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A keresztény hite nem börtön * Spurgeon
  2012-09-20 14:26:03, csütörtök
 
 

"Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged!" (Zsid 13,5).
Link Link




 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
A bibliai világnézethez szokatlan bátorság szükséges
  2012-09-20 11:17:52, csütörtök
 
  ,,Ne félj, hanem szólj, és ne hallgass." (ApCsel. 19:8)




Ha valaha is üzenetre volt szükséged ebben a mai kultúrában, akkor ez az: ,,Ne félj, hanem szólj, és ne hallgass." Egy világban, amely tele van olyan gondolatokkal és hiedelmekkel amelyek Isten Igéje ellen vannak, Isten azt szeretné tőled, ha vennéd a bátorságot és kiállnál amellett, amit jónak és igaznak ismertél meg. Mert sokan felállnak és beszélnek neked a világnézetükről, gondolataikról nap mint nap. Te miért nem állsz fel és nem beszélsz arról, amiben te hiszel?

Ahhoz azonban, hogy bátran felállhass, tudnod kell, hogy mit hisz a világ és mi az az igazság, amiről Isten beszél. Ezt nevezik világnézetnek - a látást, amelyre a hitedet építed. Mindenkinek van ilyen világnézete. Ez egyfajta lencse, amelyen keresztül a valóságot szemléled. Az Instagram egy olyan online fotó megosztó alkalmazás, amelynek nagyon sok olyan filtere van, melyek segítségével olyanná varázsolhatod a képeidet, mintha csak egy kiállító teremben lennének. De ettől még ugyanaz a kép marad! Hasonlóan ehhez, minden ember használ olyan szűrőket, amelyeken keresztül szemléli és értelmezi az őt körülvevő világot. Részesei lehetünk ugyanannak az eseménynek, de ettől függetlenül különbözőképpen értelmezhetjük azt - éppen különböző világnézetünkből kifolyólag.

A világnézeted magában foglalja azt, hogy hogyan látod Istent, önmagad, másokat, a múltat, a jelent és a jövőt, a pénzt, az időt, vagy akár a jót és a rosszat. Életed minden területére hatással van. Valahányszor döntéseket hozol, minden alkalommal ettől függően döntesz: én így hiszem, ezért ezt fogom tenni. A világnézeted minden döntésedre hatással van.

Van azonban ezzel egy kis probléma is: nagy hatással lehet rád mások világnézete. Minden alkalommal, amikor valakivel beszélgetsz - egy világnézet is része lesz a kommunikációnak. Hatással van rád a szüleid, a barátaid, de akár egy reklám vagy egy újságcikk világnézete is. Nehéz egyensúlyt teremteni, hiszen mindenkinek saját világnézete van.

Ezért annyira lényeges és fontos, hogy a világnézetedet Isten Igéjére alapozd, amely az egyetlen igazság.

Egy felmérés adatai arról számolnak be, hogy az amerikai emberek 62 százaléka ,,mélyen spirituális" beállítottságúnak vallja magát. Amikor arról kérdezték őket, hogy ez a spiritualitás hogyan befolyásolja őket a döntéseik meghozásában, akkor 31 százalékuk válaszolta azt, hogy erkölcsi döntései azon alapszanak, amit éppen ,,jónak és kényelmesnek érzek"; 18 százalékuk mondta azt, hogy ,,ami éppen számomra a legjobb"; 14 százalékuk mondta azt, hogy ,,ami a legkevesebb konfliktussal jár"; de csupán 16 százalékuknál volt a döntésük alapja az ,,amit Isten Igéje mond."

Mit jelent ez? Gyakorlatilag azt, hogy a legtöbb keresztyénnek, nem-keresztyén világnézete van. Lehetsz olyan keresztyén, aki ugyan a menny felé tekint, de ettől függetlenül még lehet egy olyan nem-keresztyén világnézeted, amelyet arra alapozol, amit a világtól tanultál és nem pedig arra, amit az Igéből.

Miért ennyire fontos, hogy bátran felállj és beszélj az igazságról? A Mt 10:32-33-ban ezt olvassuk: ,,Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt."

Isten azt mondja, hogy állj ki az igazság mellett. Ez a kiállás azonban szokatlanul nagy bátorságot igényel, amely egyedül Isten Igéjének tanulmányozásából és megértéséből fakad.

Beszéljünk róla:

Mit gondolsz, mások szerint milyen a te világnézeted? Melyek azok a szavaid vagy cselekedeteid, amelyek alapján ezt mondhatják?

Mennyire növekedsz Isten Igéjének az ismeretében, hogy bátran kiállhass Isten igazsága mellett?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.09.12) napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 6000
  • e Hónap: 9801
  • e Év: 71102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.