Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
bohókás
  2012-09-04 20:18:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
hajhullás
  2012-09-04 20:13:40, kedd
 
 


Többféle hajhullás létezik, de számunkra a hormonalapú" hajhullás a lényeges, mivel termékünkkel az Okos magos lenmag őrleménnyel ezt a típusú hajhullást tudjuk csökkenteni, jobb esetben megállítani. Hogy miért is hatékony természetes gyógymód a lenmag és/vagy lenmag őrlemény hajhullás ellen, az egy külön biokémiai ismertetést igényel.


Hölgyeknél a hajhullás sokszor az ösztrogén hormonok csökkenésével áll összefüggésben. Az ösztrogén a természetben is fellelhető úgynevezett fitoösztrogének formájában, többek között a szójában( de a szóját nagyon nem ajánlom!), a bogyós gyümölcsökben, a lenmagban vagy lenmagolajban, a napraforgómagban. Megelőzésképpen már a változókor beállta előtt fogyasszuk ezeket minél nagyobb mennyiségben! Ha már fennáll a probléma, szedjünk rendszeresen gránátalma - vagy ligetszépe - kivonatot, melyek koncentráltan tartalmaznak fitoösztrogéneket! Megjegyzem, hogy az Okos magos lenmagőrleményben kb. kétszer annyi nyomelem, ásványi anyag tartalom van, mint magában a lenmagban! Ez abból adódik, hogy a lenmagőrlemény már egy zsírszegényített és víztartalmától megfosztott szuper élelmiszer, ezért megnő benne az azonos térfogatra jutó szárazanyag tartalom, magyarul besűrűsödnek benne a jótékony ősszetevők, mint pl. a fitoösztrogének.

A női hajhullás egyik változata

hajnovekedes
Ösztrogének alatt nem egy, hanem háromféle hormont értünk, amelyek a szervezetben képesek átalakulni egymásba. Az ösztrogének legfontosabb szerepe a másodlagos női nemi jellegek kialakítása és a menstruációs ciklus szabályozása. Az ösztrogének terhesség alatti szerepe ma még kevésbé ismert, az azonban feltételezhető, hogy a hormonnak a magzati szervfejlődés szempontjából is kiemelt szerep jut. A hajhullás hátterében gyakran hormonális okok húzódnak meg, melyek a nőknél ritkábban fordul elő, mint a férfiaknál. Az androgén alopéciánál a női testben túlsúlyba kerülnek a férfi nemi hormonok a női hormonokkal - elsősorban az ösztrogénnal és a progeszteronnal - szemben. Ilyenkor a haj lassan ritkulni kezd, nem is biztos, hogy drámai hajhullás tapasztalható. A fejbőr egyre inkább láthatóvá válik, a hajszálak elvékonyodnak, kevésbé erősek. Ennek oka, hogy a módosult tesztoszteronszint árt a hajhagymáknak, és ezek nem működnek jól. Ha ezt tapasztalod, mindenképpen alapos kivizsgálásra van szükség, hormonszintmérésre és a női hormonháztartás rendbetételére. Érdemes úgynevezett fitoösztrogénekkel kiegészíteni a kezelést, a lenmag tökéletesen megfelel erre, mert megtalálhatóak bennük ezek a hormonszerű anyagok.

A nyomelem hiányon alapuló hajhullás
A hajhullás hátterében nemritkán egyes ásványi anyagok - például a cink, a mangán, a szelén vagy a szilícium - hiánya áll. Ezeket étrend-kiegészítők szedésével pótolhatjuk, ám előtte orvosi segítséggel derítsük ki, hogy valóban hiányunk van-e a fenti anyagok valamelyikéből!

A szezámmagolaj jótékony hatása
Az indiaiak szezámmagolajban elkevert rozmaring- és citromfűolajjal veszik fel a harcot a kopaszodás ellen. Más illóolajak - mint például a babér-, a nyír-, a kamilla-, a ciprus-, a boróka-, a citrom-, a pacsuli-, a rózsa- és az ilang-ilang-olaj - a fentiekhez hasonlóan ugyancsak relaxáló hatást fejtenek ki a fejbőrre, illetve a fejen lévő izmokra, miközben az érintett területen élénkítik a vérkeringést, s ily módon védelmet nyújtanak a fejbőr és a haj számára. Adjunk 80 cseppet a kedvenc kombinációnkból 250 milliliter samponhoz vagy hajbalzsamhoz!

Az ösztrogén hormonokról
Az ösztrogének három fő fajtája az ösztron, az ösztradiol és az ösztriol. A nemileg érett, de nem várandós nőkben az ösztradiolnak jut a legfontosabb szerep (az ösztradiolt tüszőhormonnak is nevezik, lásd lejjebb), az ösztron szerepe a menopauzát követően nő meg, az ösztriol pedig a terhesség során válik kiemelten fontossá. Az ösztrogének elsősorban női nemi hormonok, de kisebb mennyiségben a férfiak szervezetében is megtalálhatóak (náluk például a hímivarsejtek érésében játszanak fontos szerepet). Az ösztrogének nem csak a másodlagos női nemi jellegek kialakításában vesznek részt, hanem a szervezet fejlődésével összefüggő egyéb folyamatokban is, így például a csöves csontok érésében és növekedésében. Az ösztrogénhiány emiatt a csontritkulás kialakulásával is összefügghet a menopauzát követően. Az ösztrogének - az összes szteroidhormonhoz hasonlóan - képesek azonnal átjutni a sejtek határolóhártyáin. Miután bekerültek a sejtbe, a hormon érzékelésére képes jelfogó molekulákhoz (receptorokhoz) kötődnek, amelynek hatására bizonyos gének aktivitása fokozódni fog.

A lenmag nyomelem és ásványi anyag tartalma és a hajhullás
Az olajos magvak közül a legtisztább és legtöbb, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmazza, valamint nyomelemeket (pl.: foszfor, kén, kobalt, króm, jód stb.), vitaminokat (pl.: A, B1, B2, B6, C, D, E), és a teljesség igénye nélkül még folsavat és pantoténsavat is.Alkalmazható szív- és érrendszeri betegségek, érelmeszesedés, ízületi és egyéb gyulladások kezelésére, megelőzésére. Daganatos sejtek növekedését gátló hatással rendelkezik, valamint hatásosan használható székrekedés ellen is.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 488 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 779
  • e Hét: 1653
  • e Hónap: 6057
  • e Év: 37786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.