Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Baltás kampányba fordult a Fidesz
  2012-09-05 20:33:36, szerda
 
  2012.09.05. 05:05
Baltás kampányba fordult a Fidesz


Legjobb védekezés a futás. Ezt az alapvetést minden önvédelmi tanfolyam első óráján a delikvensek fejébe erőltetik valahogy. Addig a képzelt ellenség sem kezd fojtogatni, nem támadnak meg egyik oldalról sem fabicskával amíg ezt nem tudod. Ez lehet az alapelv a politikai önvédelmi palettán is, - a mellébeszéd és terelés képességekkel a páciens már rendelkezik, mondom, politikus - és ugye a legjobb menekülési útvonal előrefelé van.

Így tanulhatták ezt a Fideszben is. Bár arról az óráról már hiányoztak amin az előadó azt elemezte, hogy a legszürreálisabb pillanatokban azért megfontolás tárgyát képezheti a kivárás, vagy a bármi más, mert iszonyúan neki találsz szaladni valaminek. De a Kedves Vezető csak nézte a renoméját, ami a lábai előtt heverve úgy nézett ki, mint a lakótelepi kutyák által szétvizelt hóangyal szokott a játszótér közepén, hisz lassan Kim Kardashian az egyetlen örmény aki nem küldte el a francba. De tőle igazán nem is várta senki, hogy egy pillanatra elszakad a mellei fotózásától és a képek posztolásától. Halántéka mögött az erekben lüktető vér dübörgéséből is csak azt hallotta: menekülés a győzelembe, menekülés a győzelembe! Jóhogy, focista film, hülye vagy? Pelé játszott benne baszod, jóhogy ez ragadt meg kulturális emlékeiben, úgyhogy a türelmetlenségtől égve egyik beszélő fejével megtetette a bejelentést: ők bizony kampányüzemmódba kapcsolnak. Ez csak azért vicces, mert, ha egymásra húzol két tegnapi hírt, a kampányosat meg a tüntetőset, akkor egészen szürreális eredmény születik belőle.

orbán kampány.jpg

Végül is nem baj, a röhögés még nem ártott meg senkinek, ha a bohóc falnak rohan a cirkuszban is megtapsolják zömmel. Viktorunk mégis úgy gondolta, ez a baltás gyilkossal terhes légkör az amiben be kell jelenteni: ők a következő két évben a politikát és a kommunikációt is a kampányolásnak, és a győzelmi remények életben tartásának rendelik alá. Hagyjuk azt most, hogy ha ez - a gazdaság recesszióba és tripla bóvliba döntése az egekig emelt adók mellett, a jogállam, az alkotmányosság és egyáltalán: az állam fidesztestre szabása - volt a szakértői üzemmód, akkor mi lesz velü(n)k kampány üzemmód alatt, foglalkozzunk helyette a bejelentésből következő ténnyel: lesz választás 2014-ben. Azt még nem tudjuk milyen, hogyan, de lesz.

Szégyen Viktor fejére, hogy ezt ma Magyarországon hangsúlyozni kell, de elég jelentős azok tábora akik valamilyen formában megkérdőjelezik.

Az továbbra sem eldöntött kérdés, hogy velünk szemben is olyan humanitárius és jófej lesz-e, mint az azeriekkel, és a választók is megkapják-e ugyanazt amit Aliyev: a szabad akaratú és korlátozásmentes "baltás gyilkost", aki akár képletesen szólva lefejezheti őt/őket/bármelyik arra érdemest két egymást keresztező vonallal a következő fülkeforradalomban. Vagy továbbra is azt mutatja a regisztrációval és egyéb faszságokkal, hogy a népvezér és a fiúk gatyójába beleolvad a Balaton szelet, mikor szabad választói akarattal szembenézésről van szó.

Baltát már adtatok, a kérdés az, politikai koporsótokhoz a szöget is kezünkbe adjátok-e mellé.


http://varanus.blog.hu/2012/09/05/baltas_kampanyba_fordult_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hegedűs Lorántné: Elég az országhódító ingatlanfejlesztések
  2012-09-05 19:46:18, szerda
 
 
Hegedűs Lorántné: Elég az országhódító ingatlanfejlesztésekből!
2011, április 1 - 09:03 barikad.hu

Az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának ülésén egy decemberben meghozott határozat alapján beszámoló hangzott el a Törökbálint-Tükörhegyre tervezett izraeli ingatlanfejlesztés körülményeiről - mondta a barikad.hu-nak Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő.


Hegedűs Lorántné a barikad.hu-nak kijelentette: újdonság nem hangzott el a korábbi bizottsági beszámolóhoz képest. "Természetesen" az építésügyi helyettes államtitkár szerint semmi orvosolhatatlan hiba nem történt, a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékese továbbra sem tartja jelentős környezeti hatással járó beruházásnak az 1200 lakás építését, "hiszen végül is nem atomerőmű épül", az önkormányzat polgármestere szerint örvendetesen fejlődik a település, a beruházó pedig csak jót akar azzal, hogy ezen a Magyarország nevű gyarmaton kívánja drága pénzét befektetni, s nem érti, hogy a bennszülöttek miért nem lelkesebbek - tette hozzá.

Sajnos azonban a tények - amelyek az ombudsmani beszámolóból és a Pest megyei Kormányhivatal Törvényességi Főosztályának leveléből kiderülnek - nem erről szólnak. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint egyértelművé válik ezen dokumentumok alapján, hogy az ügyféli jogaikat az érintettek nem érvényesíthették, azaz nem tudtak fellebbezni pl. az építéshatósági eljárásban. A településrendezési eszközök megalkotása során a képviselő-testület lábbal taposta az építési törvény vonatkozó előírásait. Nem kötöttek településrendezési szerződést a beruházóval, így az önkormányzat a vagyoni értékű jogairól úgy mondott le, hogy cserében semmi elkötelezettséget nem kért a beruházótól az építkezéssel járó, a közösséget terhelő kiadásokkal kapcsolatban. Bátran kimondhatjuk, csak a vak nem látja, kinek az érdekében történtek a sorozatos jogsértések - hangsúlyozza. "Igen, az izraeli beruházó az egyetlen kedvezményezett"- húzta alá.

Hegedűs Lorántnétól megtudtuk, hogy a bizottság végül, többek között, jóváhagyta azt a jobbikos indítványt is, hogy a kormányhivatal, a tények áttekintése után, ha megalapozottnak tartja a jogsértések gyanúját, forduljon az ügyészséghez törvényességi felülvizsgálat kezdeményezése céljából. A képviselő azonban felhívta a figyelmünket arra, hogy a beruházó egy másik "elhíresült" fejlesztése a Club Aliga, amely a Jobbik által tett feljelentés alapján, jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik kiemelt fontosságú ügye. A múlt héten pedig arról értesülhetett ország-világ, hogy a beruházót finanszírozó és annak tulajdonosi köréhez tartozó Hapoalim Bank ellen - a tükörhegyihez hasonló lakópark korrupciós botránya miatt - Izraelben nyomozás zajlik.

Ezek után - már csak azért is, hogy míg a kormányhivatal eldönti, fordul-e ügyészséghez, vagy sem, ne teljen hiába az idő - a Jobbik megteszi az ügyészségi "óvás" kezdeményezésére vonatkozó lépéseit. "Meggyőződésünk ugyanis, hogy az elszámoltatás, s ezen belül az izraeli ingatlanfejlesztések felülvizsgálata további késlekedést nem szenvedhet. Egyértelművé szeretnénk tenni, hogy nemzeti elkötelezettségű törvényhozóként elsőrendű kötelességünknek érezzük az országhódítás megakadályozását" - hangsúlyozta a képviselő.

K.E. - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogadjuk meg és tartsuk készen a kaszát!! 1921-ben iródott d
  2012-09-05 17:19:47, szerda
 
  Fogadjuk meg és tartsuk készen a kaszát!! 1921-ben iródott de nagyon aktuális!!

Ó, magyar magvetők, nagyszerű hősei a véres vetésnek. Ma tiétek ez az ország, tiétek az emberi szenvedés, az emberi vér, az emberi munka minden szent jogán. Akinek egy darab földje van, a ti véretek árán bírja, aki élvez, a ti szenvedésetek árán élvezhet, aki eszik, a ti szörnyű ínségetek árán ehetik. A politikus ágálhat zsákmányra készen, mert ti hősök voltatok, a börze zabálhat, mert ti nyomorogtatok, s hazudhat megint az idegen sajtó, mert ti védtétek fajotok örök emberi igazságát. Tiétek minden, amit eladnak, tiétek minden, amit vásárolnak, tiétek minden, szent magvetők, tiétek, a magyarságé, és mindenki más csak rabló és bitorló ezen a földön.
Letörhetetlen joga a ti vetésetek a magyarságnak! Ez az elvetett jog most még ott szunnyad millió és millió éhező, nyomorgó, megrabolt magyar szíve mélyén. Még rablott bősége garmadán dajnálva dorbézol a szemérmetlen idegen. Még méltatlan kalandorok hamisítják meg a történelem hangját. De higgyetek az emberiségben megvalósuló örök igazságban, magyar magvetők. Vajúdik a világtörténelem, s az emberiség roppant tavasza közeledik. Ki fog kelni minden szent vetés, kihajt majd a ti vetésetek is. Az emberi és isteni jog szükségszerűségével, az emberiség minden tiszta álmának elodázhatatlan megvalósulásával eljön a ti aratástok, tartsátok készen a kaszát, nagyszerű, hős, szent magyar magvetők!
Szabó Dezső

(Virradat, 1921.március 13.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A katonák halála
  2012-09-05 17:05:11, szerda
 
  A katonák halála


Elképedve állnak az emberek öt katona holtteste mellett, nem értik miképpen történhetett épp velük, ott a világ végén ez a targédia . Vádaskodnak, gyilkolni akarnak övéik elvesztése miatt, de eszükbe sem jut, hogy mit keresnek idegenben, távol családjuktól, szülőhazájuktól . Bérgyilkosok ők is mint azok, akik pénzért gyilkolják embertársaikat, teljesen mindegy milyen ideológiát állítunk mögéje . Ezek a katonák nem a hazájukat védik betolakodóktól, hanem ők maguk a betolakodók, akik erőszakkal próbálják terjeszteni a demokráciát, a gyűlölt infidel dogmát .

Egy afgán katona szemében ellenség minden más nemzetiségű katona, aki a földjére tette a lábát . Rendfenntartóknak nevezik ezeket a derék katonákat, akiket hátba lőtt egy általuk kiképzett, lőni tanított hazafi, aki ezek után a nemzeti hadereg katonájából azonnal terrorista lett . Mindenki terrorista, aki a betolakodókra lőni merészel ! Őrizte a kaput, majd gondolt egyet, leakasztotta gépfegyverét ... A többi hamar lejátszódott . Öten voltak . Pihentek . Ellazultak egy kicsit a nehéz szolgálat után, amikor megszólalt mögöttük a zöldbe öltözött szövetséges fegyvere . Semmi esélyük sem maradt tudták, az ilyen esetekben nekik sem kegyelmeznek, mint ahogyan ők sem azoknak, akiket célkeresztbe vesznek .

Munkája végeztével kiment a kapun, amit őriznie volt hivatott, és elszaladt . Azóta is keresik, de nyoma veszett . Ő van otthon ott, azon a terepen, jobban ismeri a környéket, elbujtatják ha kell egy pillantás alatt, s olyan lesz ő is mint a többi afgán földműves . Mint a megpiszkált darázsfészek olyan lett egy pillanatra a laktanyaként használt erőd . Mindenkit puskacsőre vettek, de nem volt kire célozni, csak a tehetetlenségükre . Három katonán már nem tudtak segíteni a másik kettőt próbálják életben tartani, arra gondolva, hogy akár ők is lehettek volna a helyzetükben . Megkeményedik a lélek ezekben az értelmetlen háborúzásokban, amit már eleve hazugsággal indítottak a politikusok .

Úgy tudtuk Saud Arábiából jöttek a terroristák, mégis Afganisztánt, majd Irakot támadták meg a levegőből . Szétbombáztak mindent ami előttük feküdt, mit sem törődve az emberiség civilizációjának bölcsőjeként tisztelt terület értékeivel . Beletapostak mindent a sivatag homokjába, még az első Öböl háború idején . Elhasznált urániumot dobtak be, ami kétszeresen is jövedelmező fegyver . Először is képes átütni egy ,,incs" vastagságú tank páncélzatát az elhasznált urániumból készített géppuska lövedék . Másodszor, az atomerőművekből kikerült erősen mérgező urámium lebomlási ideje több ezer év, nem tudják hol elhelyezni, csak így, belespékelve a sivatagba, az óriási hegyek oldalába ellehet tüntetni könnyen, hiszen a mai géppuskák képesek kilőni egy perc alatt fél tonna lőszert .

Mekkora hasznot hoz ez a lőszergyártóknak, akik nem vásárolják a lövedékek alapanyagául felhasznált fémeket, hanem nekik fizetnek azért, hogy átveszik tőlük . Kit érdekelnek aztán a következmények ? Szép lassan belekerül az ivóvízbe a talajon keresztül . Amíg ember él a földön mérgezni fog mindent, mindenkit . Felelőtlenségükben elfelejtik, hogy a víz megtalálja útját repedéseken keresztül más földrészekre is, ahol veszélyezteti majd az állatvilágot ugyanúgy mint bennünket embereket . Ezeknek a lövedékeknek olyan erős sugárzásuk van, hogy megőrjítik a mérőműszereket, amikor az általuk ütött lyukhoz közelítenek vele . Hol volt már a lövedék maga, amelyik kilyukasztotta a tank tetejét, de a behatolása helyén nagyon erős sugárzást észlelt egy évtized múltán is a készülék . Lehet legyinteni, másik oldalunkra fordulni, de attól az a rengeteg mérgező anyag ott van azon a területen, ahonnan az olajat nyerik ki egyes lobbycsoportok !

Most meghalt néhány katona idegenben, sajnáljuk őket, de kit érdekel az a sokmillió polgári áldozat akik ebben a konfliktusban tüntek el ? Elzavarták földjeikről azokat a menekülteket, akik most milliószámra bebocsátást kérnek hozzánk . Húzzuk az orrunkat tőlük, de hagyhattuk volna őket békén szülőföldjükön élni . De nem ! Nekünk fontosabb a pénzbirodalom hívó szava, bérgyilkos katonák magas zsoldja, az állam kiemelt segítsége, mint a jövőnk valósága . Egyszer még mindannyian fizetni fogunk ezekért a könnyen keresett ezüstpénzekért, amit az emberiség elárulásáért kapunk . Mindannyian bűnösök vagyunk, akik benzinkutakhoz járunk, mert lopott tulajdont tankolunk más véréből ! Bűnrészesek, orgazdák vagyunk .

Lezuhant egy helikopter akkor, amikor ezeket a szerencsétlen kalandorokat hátbalőtte afgán kollégájuk . Két másik ausztrál kommandós is meghalt a szövetségesek közül . Az ausztrálok mint mások, a maguk veszteségeit számolják, gyászolják a fiaikat, az édesapjukat, a gyermekeiket, de eszükbe sem jut, hogy minden kiontott élet hasonló fájdalmat szül mint az övék . Sőt ! Azok otthon vannak ! Mi vagyunk az agresszorok, mint hajdanán a szovjet hadsereg fiatal katonái, akik a szuezi csatornát keresték a Duna helyén 1956 őszén . Semmi különbség sincs a mi felszabadításunk, és az afgán békefenntartás közt . Terjesztkedik a globális kommunizmus, mindegy milyen nevet adunk neki . A pénz uralma felvásárol mindent ami az útjába kerül .

Ha jól belegondolunk a történésekbe, és valós célokat keressük, akkor meglepődik az, aki ismeri a térképet . Irak és Afganisztán között fekszik Irán ! Pontosan közöttük, sőt Pakisztán is Afganisztán alatt húzódik . Perzsiát vette célkeresztjébe Eszter népe . Purimra készülnek megint a gyűlölködő gyilkosok, de most az egész emberiség ellen indulnak, mert fanatikus gondolkodásuk képtelen felmérni valós helyzetüket . Örök ellenségük Irán, akikre rászállt a nemzetközi médiabirodalom ellenségképet készítő gépezete . Mindannyian tudjuk tőlük micsoda aljas nép ez a perzsa, akik eltüntetnék a föld felszínéről a szegény kis Izraelt . Persze mást jelent eltüntetni egy műországot, mint átnevezni, visszaadni jogos tulajdonosának, a palesztín népnek .

Ezek a hatalmasoknak képzelt valakik szivesen húzgálnak országhatárokat, figyelmen kívül hagyva etnikai határokat, kultúrák válaszvonalait, amelyek évezredek során alakultak ki . Nem érdekli őket más, mint a konfliktusteremtés . Törésvonalak mentén rengeteg konfliktus lehetőséget látnak . A trianoni palotában reánk eresztették a kisantant hiénáit, akik prostituáltként viselkedtek az úgynevezett béketárgyaláson 1920 júniusában . Ezt nyögjük mi magyarok, leamputált végtagjaink nélkül, fejetlenül azóta . A háború áldozatot követel . Katonákat, civileket, asszonyokat, gyermekeket, véneket . Mindenki áldozat egy kicsit, és azért harcol tovább, ahelyett, hogy hátat fordítana felbujtóinak, és hazamenne .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rohanunk a polgárháborúba: Országos hatáskörű, fegyveres roh
  2012-09-05 16:11:50, szerda
 
  Rohanunk a polgárháborúba: Országos hatáskörű, fegyveres rohamcsapatot alapítottak szétgyúrt cigánybűnözők Pécsett
2012. szeptember 05. 14:34
Hunhír.info

A ,,Roma Gárda" vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező, lopásért elítélt, büntetett előéletű szétgyúrt cigánybűnöző Bagó Ferenc a Dunántúli Napló érdeklődésére kijelentette: a fenyegetett cigányok, zsidók érdekében kívánnak fellépni. A rohamosztagosok együttműködési megállapodást kötöttek egy több száz fős cigány félkatonai szervezettel is, és országszerte toborozzák a támadásra kész cigányokat.

A lopásért elítélt, büntetett előéletű cigánybűnöző félreértésnek nevezte azokat a lapértesüléseket, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést. A cigány rohamosztagosok megállapodást kötöttek más szervezetekkel, többek között a mohácsi kisebbségi önkormányzattal és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Egyesület elnevezésű titkos félkatonai szervezettel is. Utóbbi vezetője azt mondta, jelenleg összesen három-négyszáz tagjuk van, de hat-nyolcezer új belépőre számítanak. Országszerte toboroznak.

Hunhír.info - Dunántúli Napló nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath Magdolna: A bankok diktálnak az országoknak; az IMF li
  2012-09-05 14:15:27, szerda
 
 

Csath Magdolna: A bankok diktálnak az országoknak; az IMF liberális megoldás
2012. szeptember 5. 06:59:30

A közgazdász szerint nem az az egyedüli kivezető út a válságból, hogy az IMF idejön, és pénzt ad.

Nem José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke volt az első, aki javasolta a bankok feldarabolását, ezt már sok szakértő megtette. Néhány pénzintézet ugyanis akkora hatalomra tett szert, hogy diktál az országoknak, a kormányoknak. Ha ez az iparban történik, nagyon gyorsan elintézik a dolgot azzal, hogy feldarabolják a vállalatokat - jelentette ki Csath Magdolna közgazdász az M1 Ma reggel című műsorában.

Szerinte így a bankokat vissza lehetne kényszeríteni abba a szerepbe, amiért létrejöttek, hogy finanszírozzák a reálszférát, és abból éljenek meg. Most azonban mindenféle innovatív termékeket találnak ki, ha azok bejönnek, akkor a pénzt zsebre teszik, ha nem akkor nyújtják a kezüket a kormányoknak, hogy mentsék ki őket.

Beszélt arról is: egy válsághelyzetben új megoldások kellenek. Az IMF-fel való kapcsolat ugyanakkor teljesen hagyományos. Egyfajta liberális megoldásnak tekinthető ugyanis az, hogy majd jön az IMF, és megmondja, mit kell csinálni, ne is gondolkodjunk. Ha követjük az utasításokat, egy biztos, hogy fizetni fogjuk a hiteleket. Az IMF azért akarja kivezetni a bankadót és tiltakozik a tranzakciós adó ellen, amit egyébként Európában mindenhol be akarnak vezetni, mert egyedüli érdeke, hogy a bankszektor megkapja a pénzét, semmi más nem érdekli. Nekünk azt kell meggondolni, hogy szükségünk van-e egy olyan támogatásra, ami még rosszabb helyzetbe hozza a gazdaságot, hiszen megszorításokat kényszerít ránk - érvelt a közgazdász, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a megsegített országokban - példaként említette Görögországot - jelentősen csökkent a GDP.

Nem kell pánikolni, hogy ha nincs IMF, akkor rosszabb lesz - hangsúlyozta Csath Magdolna. Kiemelte: Portugália és Spanyolország mindent megtesz, amit az IMF mond, mégis leminősítéssel fenyegetik őket. Nem az egyedüli út, hogy az IMF idejön, és ad pénzt. Innovatív megoldásokat kell keresni, ennek pedig az a kulcsszava, hogy a magyar gazdaság induljon be, legyen termelés, legyenek munkahelyek, ne lábon menjen ki a tudás - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy meg lehet-e ilyen világgazdasági helyzetben mozdítani egy gazdaságot, Csath Magdolna igennel felelt, és az eszközök között említette a bürokrácia csökkentését. Példaként említette: a lengyel cégeknek öt kérdésre kell válaszolni, amikor uniós pénzekre pályáznak valamilyen új tevékenység finanszírozására, és nem több száz oldalt kell megíratniuk pályázatíró cégekkel. Ráadásul utána keményen ellenőrzik, hogy azt valósították-e meg, amit ígértek.

(Híradó)

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=103943
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több néger vallja magát zsidónak és alijázna Izraelbe.
  2012-09-05 14:13:56, szerda
 
  Egyre több néger vallja magát zsidónak és alijázna Izraelbe. Összenő, ami összetartozik ?
2012. szeptember 4. 22:05:21

Az utóbbi 15 évben számos afrikai törzs újra felfedezte zsidó gyökereit, mondja egy izraeli kutatónő. Shalva Weil antropológus, az etiópiai zsidó közösségek szakértője szerint ezen afrikai csoportok mindegyikének megvan a maga sajátos története.

Példaként a lemba etnikumot említi. Ennek a Zimbabwéban, Mozambikban és Malawiban élő 70 ezer fős keresztény törzsnek a vezetői azt állítják, hogy jemeni zsidók leszármazottjai. Azt várják, hogy elismerjék a zsidóságukat, és anyagi segítséget kértek dél-afrikai hitsorsosaiktól zsinagógák építésére.

Ami a nigériai ibó zsidókat illeti, ők azt mondják magukról, hogy évszázadokkal korábban Afrikába érkezett szíriai és portugál zsidóktól származnak. Rituális módon vágják le az állataikat, betartják a családi "tisztasági" törvényeket és fiúgyermekeiket körülmetélik a nyolcadik napon (akárcsak egykor Jézus Krisztust).

"Fontos, hogy az izraeliek megértsék, több milliónyi afrikai zsidónak tekinti magát, egyesek közülük még a halakha (a zsidó vallási törvény) szerint is zsidónak minősülnek. Az ő szempontjukból az elveszett törzsektől származnak, és biztosak benne, hogy az Ígéret földje várja őket", magyarázza Weil, azt is hozzátéve, hogy ott viszont egyáltalán nem látnák őket szívesen, amint azt az etiópiai zsidókat sújtó mindennapi rasszizmus is ékesen bizonyítja.



Forrás: antidogma.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=103938
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Európai Parlament elnöke felügyelné a görögöket
  2012-09-05 14:11:45, szerda
 
 
Az Európai Parlament elnöke felügyelné a görögöket
2012. 9. 3. 08:06 VG

Az Európai Parlament (EP) elnöke szerint uniós felügyelet alatt kell beindítani a görög gazdaságot. Martin Schulz a Der Spiegel című lapnak nyilatkozva hangsúlyozta: a megszorítások önmagukban nem vezetnek eredményre, ezért növekedési stratégiát is ki kell dolgozni.


A német szociáldemokrata politikus, az Európai Parlament (EP) elnöke, szerint az ötödik éve recesszióban lévő görög gazdaság beindításához úgynevezett különleges gazdasági övezetek kijelölésére van szükség.

Erre készül a görög kormány is. Az EP elnökének javaslata abban különbözik a görög tervtől, hogy a zónákra a görög kormány az Európai Bizottság (EB) szakembereivel közösen felügyelne, és együtt választanának ki beruházásokat, amelyekhez aztán uniós forrásból szereznének támogatást.

Martin Schulz szerint az együttműködés intézményi formája egy fejlesztési ügynökség lehetne. Brüsszel az ügynökségen keresztül ugyan ellenőrizné a görög kormányt, de a megoldás a kölcsönös bizalom kialakításához is lehetőséget teremthet. Az athéni vezetésnek el kellene fogadni, hogy a bizottság munkatársai a helyszínen, Görögországban végeznek operatív munkát. A brüsszeli szakemberek azonban "nem ellenséges megszállók, hanem a reformok segítői lennének" - hangsúlyozta az EP elnöke a Der Spiegel vasárnap megjelent számában.

Kosztasz Hadcidakisz görög gazdasági miniszter augusztus végén közölte, hogy a kormány különleges gazdasági övezetek kialakítására készül. Ezekben a zónákban könnyítenek majd az állami adminisztráción, és adókedvezményeket adnak a betelepülő cégeknek. Ugyanakkor a munkaköltség nem változna az övezeteken kívüli területekhez képest, mert a minimálbért már így is jelentősen csökkentették a válság miatt.

A német kereskedelmi és iparkamarák szövetségének (DIHK) legutóbbi elemzése szerint a versenyképesség egyik fokmérőjének számító egységnyi munkaköltség 15 százalékkal csökkent Görögországban 2010 óta. A versenyképesség javulását jelzi az is, hogy a görög export már elérte a válság előtti utolsó év, 2007 szintjét, holott a hazai össztermék (GDP) időközben 27 százalékkal csökkent.

A görög GDP több mint öt éve folyamatosan csökken, de a visszaesés üteme már mérséklődik. Az idei második negyedévben a GDP 6,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbihoz képest, holott az elemzők 7 százalékos csökkenésre számítottak.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beismerés: a kormány elbaltázta
  2012-09-05 14:09:26, szerda
 
  Beismerés: a kormány elbaltázta


Frissült: 2012.09.05. 11:28

A kormány tisztában volt azzal, hogy a baltás gyilkos kegyelmet kaphat.

,,Nem igaz, hogy nem figyeltünk a nemzetközi garanciákra, tisztában voltunk azzal, hogy kaphat elnöki kegyelmet az Azerbajdzsánnak átadott Ramil Safarov." Ezt a külügyi államtitkár mondta a köztévé reggeli műsorában. Németh Zsolt ehhez képest barátságtalan válaszlépésnek nevezte, hogy Azerbajdzsán ezt meg is tette.

Érvelése szerint Magyarországnak volt egy erkölcsi és egy jogi garanciája, hiszen bízhatott abban, hogy van egy jó, fejlődő magyar-azeri viszony, és egy kétoldalú megállapodás. ,,Magyarország ugyanis jegyzéket váltott, amiben az azeriek egyértelművé tették, hogy Ramil Safarov vagy letölti a rá kiszabott 25 évet, vagy egy új eljárást indítanak az ügyben. Nem volt okunk feltételezni, hogy egy baráti gesztusra egy baráti ország meglehetősen barátságtalanul reagál".


Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Az államtitkár nevetségesnek nevezte a vádat, miszerint eladtuk volna Safarovot, ugyanakkor következő mondata mégis valamiféle gazdasági háttéralkut sejtetett. Azt mondta: ,,Az azeriak érzékelték a vádat, miszerint itt valamiféle hullakereskedelem lenne, azért közölték, hogy nem vesznek állampapírt" - írja a hirado.hu. Németh beszélt arról is, hogy az azeriek kulcsszereplői lehetnek Európai energetikai diverzifikációjának.

Főnöke, a külügyminiszter a közrádióban megismételte: a kormány jóhiszeműen járt el az azeri katonatiszt kiadatásának ügyében, nem volt gazdasági háttere a lépésnek. Martonyi János arról, hogy kedden fenyegető üzenetet kapott Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége egy örmény terrorszervezettől, kijelentette: "A szükséges intézkedéseket az erre illetékes szervek természetesen meg fogják hozni."

Kommunikációs hiba okozhatta a bajt

A kabinethez közel álló források szerint a tárcák közötti hibás információáramlás vezethetett ahhoz, hogy Magyarország múlt pénteken kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot. A BruxInfónak nyilatkozó forrás azt mondta, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (amely döntött a kiadatásról) elsősorban jogi alapon vizsgálta meg a kiadatási kérelmet, és úgy látta, hogy jobb, ha az azerbajdzsáni baltás gyilkos a hazájában tölti le a büntetését. A Külügyminisztérium viszont, amely a politikai következményeket mérlegelhette volna, túl későn kapott információkat.

Forrás: hirado.hu/FN24

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/09/05/beismeres-a-kormany-elbaltazta/~~fokusz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bérplafon? Kilencmilliós jutalom a közmédia vezetőjének
  2012-09-05 14:08:31, szerda
 
  Bérplafon? Kilencmilliós jutalom a közmédia vezetőjének

2012, szeptember 4 - 09:33 Népszabadság - barikad.hu

Kilencmillió-egyszázezer forint prémiumot kapott Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a 2011-es munkájáért - írja a mai Népszabadság.

A médiaalap vezetőjének szerződésében az áll, hogy havi bruttó kétmillió forintos személyi alapbérén túl külön feladat elvégzéséért prémium állapítható meg, amelynek éves mértéke nem haladhatja meg öthavi bérét.

2010-ben Orbán Viktor a közszféra dolgozóira vonatkozóan kétmilliós bérplafont hirdetett meg, ám erről később kiderült, hogy nem vonatkozik az állami vállalatok vezetőire és a politikusokra sem.

A lap megkeresésére a médiahatóság közölte, hogy "az MTVA vezérigazgatójának személyi alapbére bruttó 2 millió forint. Vagyis az állami szférában bevezetett, jelentős megtakarításokat eredményező kétmilliós bérplafon az MTVA vezérigazgatójára is vonatkozik". A lap azonban rámutat, hogy a prémiummal együtt Böröcz átlagos havi jövedelme 2011-ben (személyi alapbér plusz a prémium 1/12-ed része) bruttó 2 millió 758 ezer forintra jön ki.

Júliusban a négy közmédium vezetője is kapott prémiumot. A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának többsége összesen csaknem 15 millió forint jutalmat ítélt meg az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatóinak. Medveczky Balázs (MTV) 4,2 millió, Jónás István (Magyar Rádió) 4,3 millió, Belénessy Csaba (MTI) 4,8 millió és Dobos Menyhért (Duna TV) 1,1 millió forint prémiumot kapott.

2011 májusában a közmédia hatszáz dolgozóját érintő létszámleépítést jelentett be Böröcz István. Az MTVA közleményében így indokolta a csoportos kirúgásokat: "az átalakítás célja az adóforintokat hatékonyan és átláthatóan felhasználó, a belső párhuzamosságokat megszüntető, nézettségében és hallgatottságában a jelenlegit felülmúló rendszer kialakítása."

Kapcsolódó a Kuruc.info-ról:
Kommunista besúgót nevezett ki a közszolgálati alap élére Szalai
Dübörög az elszámoltatás: most éppen Molnár Gyulát és Lakos Imrét mentették fel
Dübörög az elszámoltatás: most éppen Molnár Gyulát és Lakos Imrét mentették fel
Forradalom után két évvel: Lamperth Mónika oktathat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (Szent Korona Rádió)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.