Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Farsang
  2012-01-29 21:35:52, vasárnap
 
  Holnap fánkot akarok sütni. Mivel csak spec. lisztet használhatok,ezért nem sima, hanem túrófánkot sütök. De nem ám akármilyet. Csokis tetejű a cél. Kislányaim karácsonyra csoki olvasztót, készítőt kaptak. Most kipróbálom én is :-)
Izgulok, hogyan fog sikerülni, és mi lesz az értékelés. Ízleni fog nekik? Remélem :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy újabb hétfő?
  2012-01-23 20:03:57, hétfő
 
  A mai nap csúcs volt! Edzés után kiderült, hogy itthon nincs áram. Azt tudtam, hogy a suliban nincs, így a gyerekek rétegesen jól felöltözve mentek. Itthon próbálgattam dolgozni, de net nélkül nehéz volt.
Aztán a kedvesem dolgozni ment, hát leszaladtam vele az állomásra, utána sulihoz mentem , hiszen 40 perc volt a rövidített órák végéig. Eszembe jutott új telefonom ötletes kis mindent tudása, így kihasználva azt ,tudtam dolgozni, ami sikereket is hozott! De kicsöngettek....volna, ha lett volna áram. Rohanás volt a hazafelé út, gyors ebéd és tanulás. Szerencsére nem volt túl sok házi. 2re mentünk tánc próbára. Ma a kultúra napja volt, és a kis táncosok felléptek, na meg az éneklő körösök is. Mindkettőben benne voltak a csemetéim. Ráadásul sütni is kellett...no kellett!!!....hiszen akkor nem tudtak volna mit rágcsálni a porontyaim. Tehát még azt is beillesztettük, hogy a süti is beleférjen. Kedvenc gyors sütimet készítettem, mind el is fogyott. Édesek voltak a táncosok,és az énekek is amit előadtak. És nem kis meglepetésemre a Kisfiam első helyezést ért el a mese író versenyen. Egy szép könyvet kapott agy mese író hölgytől. Szeretjük a meséit, pl. a Popáncokat is! És ha még nem lett volna elég ennyi rohanás, hát még az úszást is belesunnyasztottuk a hétfőbe. Hazaérve már majd kilyukadt a pocakjuk az éhségtől. Hát nosza, gyorsan vacsi. Mire megvacsoráztak eszembe jutott, hogy reggel óta nem ettem. De egy anyának ezzel még nincs vége a napnak. Leellenőriztük a házikat, bepakolás, zene gyakorlása, és fürdés. Fűtés, pakolás, rendrakás, állatok etetése.... És most jött el az idő, hogy beleülhessek én is egy kád igazán lélek melengető illatosan habzó fürdővízbe. Hát szép hétfő volt. És ahogyan kezdem látni a keddi napomat....már előre félek, hogy holnap sem lesz több időm mint ma, de igyekszem minden rám háruló feladatot elvégezni. És úgy néz ki, hogy habár fokozatosan, de sikerrel haladok afelé, hogy a lehető legjobban és a legrészletesebben kihasználom életem minden édes cseppecskéjét. Haladok az utamon, amelyiket én választottam magamnak és a kis családomnak! Szép estét, csodás álmokat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó reggelt szép szombat :)
  2012-01-21 10:22:25, szombat
 
  Micsoda nap. Gyönyörű napsütés, felhőtlen égbolt, tavaszias szellő....bezzeg éjjel akkora széllökések voltak, azt hittem elfújja a házat is. De most minden nyugodt, csendes és ragyogó. A krókuszok kidugták már első levelecskéinek hegyét, kikukucskálnak lehet-e jönni már, és illatozni. Közel 100 virághagyma várja ebben a kis kertben a ház előtt, hogy idén megmutathassák gyönyörű szirmaikat. Lila, fehér, rózsaszín,cirmos...de előtte a hóvirágnak kell kibújnia. Nem is tudom hová rejtettem a hagymácskáit. Utána kell nézni :-) Aztán majd ahogy beköszönt a tavasz szebbnél szebb tulipánok hajladoznak majd a gyönge szélben. Sikerült szereznem holland fekete tulipánt, gyönyörű sárga és piros, rózsás szirmú....úgy szeretem őket. A virágokat. Amikor minden fa virágba borul a szívemet átjárja minden kis virág illata. Most még pihen a kert, de kíváncsi lehet-e már ébredezni, de még korai lenne. A kedves kis olajfa kitartott a hidegben, leveleit magán tartva,hiszen ő itt fázik, didergett egymagában. De most ő is napfürdőzik ebben a szép időben. bizony most ki kell használni a nap minden sugarát. Rátóton a botanikuskertben mindig van látnivaló, hatalmas terepet lehet bebarangolni és kíváncsiskodni mi történik ilyenkor a természetben. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk , hogy környezetünkben sok tó és tavi táj van. Ma kihasználjuk ezeket a lehetőségeket és egy hatalmas sétára indulunk :-) Szép szombatot mindenkinek!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félévi bizonyítvány osztás
  2012-01-20 14:58:08, péntek
 
  Egész nap izgultam mit hoz haza , a három gyerkőcöm.
Izgultam, mert tudtam az egyik tanító néni nem az átlagot nézi. igazam is lett. Sajnos, vagy nem sajnos, a sok ötös között ott lapult egy 3 és egy 4-es dolgozat, így irodalomból 4-es lett a fiatalember. De örülök, mert amikor elkezdte az iskolát nagyon nehezen ment neki minden. Ma azt mondta nekem ebéd közben. Anya, nekem lehetne akár 7 órám is a tanító nénivel. Olyan gyorsan elmegy az idő, amikor tanulok, hogy észre sem veszem, és már jöhetek haza. Ennek nagyon örültem. És a bizonyítványának is. Csupa 4-es és két ötös. Hogy miből? Hát ének, ami nekem fontos, hiszen ő is zenész vénával van megáldva, és testnevelés. Tavaly 3-4 között állt. Szóval jól jött az ötös :-)

A lányaim még szöveges értesítést kaptak. Amiben az állt összefoglalásként,hogy jól teljesített. Szerintem négyes, de bármennyi is, örülök, mert nekik elég nehéz néhány tantárgyból boldogulniuk a diszlexia és diszgráfia miatt. Sokat tanulnak, gyakorolnak, és még mellette zenélnek, nép-táncolnak, és már úszásra is járnak, no a hittan ami kihagyhatatlan, és az angol, ami segít hogy tudják mások is élnek a földön, akik nem így beszélnek mint mi, szóval fontos. Igen, lehet hogy le vannak terhelve, de mottóm, a fokozatosság, és a folyamatosság. Szóval fokozatosan terhelődnek, és folyamatosan. De most az agyuk mint a szivacs, úgy szívja magába a sok információt és tudást. Egy jó anya tudja, hogy kell a zene, az agy és a lélek fejlődése miatt, kell a hittan, hogy tudják mi a jó és mi a rossz között a különbség, és igen, mondja meg nekik valaki hogy a bűn az rossz, hiszen a mai világ .... és jó ha hisznek valamiben és magukban. Az úszás? Sport, mozgás,uszoda, élmény, biztonság....kihagyhatatlan....néptánc? Ritmusérzés kialakítása, csoportos és páros tánc, ki ne akarna tudni táncolni? Angol? Hova lennénk, ha nem ilyen korán kezdenék? Van ismerősöm, aki 18 éves, és már két felsőfokúja, egy szakmája, érettségije van, és most még tovább tanul, de már ha akarna jól keresne.... Szóval kell az a nyelv. És ha hiszi, ha nem bárki is, marad elég idő naponta a játékra, a szórakozásra, a közös videózásra vagy akár egy családi programra. Hétvégén sosem tanulunk, csak játszanak, és pihennek. És négyesek. Szóval jól csinálják. Nem kell kitűnőnek lenni, és szorongva iskolába járni, maximalistának lenni, hanem meg kell tanulni élni és egyensúlyban lenni. Remélem elég kiegyensúlyozottak, és azok is maradnak egész életükben. Céltudatos, rendes , életrevaló, boldog emberek :-) Hajrá négyesek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagymaleves a ygerekek kedvence
  2012-01-16 22:20:15, hétfő
 
  Olcsó, egészséges,és melengető a hideg napokon. Gyerekeim, azt kérték máskor is főzzek ilyet nekik.
Nem kell hozzá más, mint 15 deka hagyma vékonyan felszeletelve
kevés vaj, vagy olaj
1 deci száraz fehér bor
só, bors, ételízesítő
1 liter zöldségleves, vagy víz
4 egész tojás
Kenyér és reszelt sajt

A vajon megpároljuk a hagymát,majd felengedjük az 1 deci borral. mikor elfőtt a fele, felöntjük az alaplével. én szűrt vízzel öntöttem fel, és vegetával ízesítettem. Só, bors . Mikor már megfőtt a hagyma, kb 15-20 perc múlva, kicsit megturmixolom, de nem teljesen. A 4 egész tojást felkeverem, majd lassan belecsurgatom . keverem, kavarom forrásig, és kész.
A szelet kenyereket félbe vágom átlósan,jól megszórom reszelt sajttal és 10 percre forró sütőbe dugom. Mennyei étek az éhező gyomornak!
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Péntek 13
  2012-01-16 11:15:20, hétfő
 
  A szokásos dolgaimhoz kezdtem hozzá,amikor eszembe jutott, hogy lemossam a kocsit. Amint előszedtem a pénzecskéket, egy 200-as hupsz elgurult, és szaladt bele csatornába. Tuti,itt a péntek 13. nem baj, legalább túl vagyunk ezen is. Sok babonás rohangált körülöttem,mindenhol. Nem hiszek a péntek 13-ban. Aztán otthon a főzésnél minden kipotyogott a kezemből. Gondoltam ez is csak a sietés miatt van, mivel szilvás gombócokat, és sztrapacskát csináltam , no meg levest igen csak igyekeznem kellett.
Még sosem csináltam szilvás gombócot, glutén mentes lisztből, nem lett rossz, csak igen lágy. A sztrapi viszont Isteni lett! Sok mindennel végeztem és nem történt semmi olyan ami arra utalt volna, hogy a péntek 13-ára eső nap szörnyű és peches lenne :-))))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Garas Dezső meghalt.
  2012-01-11 20:43:30, szerda
 
  Istenem, a kedvenc Kossuth díjas színész-em. imádtam gyermek korom óta.Istenem kérlek nyugodjon békében a lelke és a szelleme. Imádtam az Egyedül nem megy Filmet, talán az volt az első kedvenc filmem. Istenem miért okoz minden távozás ekkora fájdalmat? Nem sajnálatot, fájdalmat. Miért kell sokaknak oly korán távozniuk? Miért oly oktalanok az emberek, hogy nem vigyáznak magukra, és csak szennyezik saját testüket és környezetüket??? Miért oly nehéz hogy elfogadjanak, holott, te mindenkit elfogadsz... miért nem adsz minden embernek célt, hogy meglelje a helyes utat?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy pohár pezsgő és megváltozik az estém...
  2012-01-11 20:30:48, szerda
 
  Már nagyon vártam hogy este legyen és a gyerekek ágyban legyenek. Olvasnak, pihennek, mivel az úszás után elfáradtak. Egész nap csak a pezsgőre gondoltam, maradt még múlthétről egy kicsi az üvegben....ma takarítottam , és sorra kerültek a terasz hatalmas üveg ablakai, és ajtó, és mit rejtett??? Hát egy Száraz Törley árválkodott ott. Nosza be veled, de csak most önthettem a pohárba
....Vártam az estét, már nagyon hiányzott....Sok apró bosszankodás,összegyűlt és kivagyok.mert Nem sokára félév a suliba. Kikészülök a sok készüléstől,az idegességtől. Egyik kedves szomszédom mesélt a fiáról, sokszor izgult a dolgozatok miatt,ha késett, ha nem telefonált....Most már tudom milyen az, amikor nem bírok enni, mert izgulok a dolgozat miatt. Szegénykéim annyira igyekeznek...aztán ugye fűtés szezon van. Hétvégén egy, ma még egy körmöm lepattant, mű volt igaz, de fáj...
Szóval ez a pezsgő most segít, főleg, hogy a párom túlórázik, mert nincs ember aki a mostani munkát megcsinálná...én meg vártam, vártam és telefonál, hogy még ne várjam :-(
A gyerekek ma voltak először úszáson. igazából felmérő úszás lett volna 10 percben, de végül ott tartotta őket az úszó oktató az egész órára.Nagyon élvezték. Olyan jó volt látni őket, milyen ügyesek.
Persze a lányokkal az utána következő hajszárítás nem volt felhőtlen, de csak megszokják előbb utóbb :- I
Vasárnap derül ki mikor lesznek az órák. Heti 2 és 3 óra lesz. Nagyon várják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válás :-(
  2012-01-08 22:16:28, vasárnap
 
  Bátyáméknál egy éve kezdődött minden, legalábbis ő így tudja, aztán ki tudja mikor határozta el magát a felesége, hogy mikor mi történjen. Aztán néhány hónapja sikerült eladniuk a házat , persze áron alul, jóval áron alul. Ami azt is bizonytotta, hogy mennyire akarta a kedvese,hogy külön éljenek. Különköltözés, és belepusztulás. bizony. Egy teljes évig csak azon tekert, hogy mindent helyre hozzon. De mit kell helyre hozni? Hiszen egy házasságban vannak jó, szép, nehéz dolgok is. Van hogy elmúlik a szerelem, főleg ha már 10 éve együtt voltak. De hol van a jel? Egyik barátnőm azt mondta, hogy ő a feleség pártjára áll,hiszen miért a nő a bűnös mindig??? És akkor el kezdtem gondolkodni mi vinne rá, hogy vége legyen egy ilyen kapcsolatnak. Hiszen van közös gyerek, és szegény egy műtét alatt mozgássérült lett....szóval szüksége lenne mind a két szülőjére. Egy barátnőm elvált nemrég, ő próbálta úgy megoldani, hogy a gyerek ne vegyen észre semmit. Közel költözött a volt férjéhez, és a gyerkőc hol itt, hol ott van. Nos ez a bátyáméknál lehetetlen, mivel megszűnt a munkahelye, hazaköltözött. Ugye minek menjen egy drága albérletbe amíg nincs munkahelye. Szóval hogy eladták a házat hazaköltözött. Szörnyen nehéz a helyzete. És amiért nagyon haragszom a volt sógornőmre, hogy folyamatosan hitegette szegényt.Hívogatta, még karácsonykor is lement a szüleimhez vele és a gyerekkel, és még ott is aludt. Hát nem érzi mit csinál??? És persze a szüleimet is nagyon megviseteli ez a helyzet.
Sokat fogyott, rengeteget fut, és nyelvet tanul. Próbálja összeszedni magát. igyekszik bebizonyítani hogy ő tud változni. Bízott benne hogy együtt lehet még a családja, de tegnap megkapta a válási papírokat, hogy írja alá. Ráadásul előtte még meg is beszélték, hogy várnak egy fél évet. Szóval kicsit aljas dolog. Szegény éppen kezdett kicsit belenyugodni helyzetébe, mire kapta a következő zuhanyt.
Tudom milyen lehet, SZÖRNYŰ!!! Persze, hogy ugráltatja őt, és hívogatja. Minden nőnek kell, hogy tegyék neki a szépet, hogy foglalkozzanak vele. Csak az a borzasztó, ha valaki nem veszi észre magát. Mikor valaki megszúrja a másikat, és nem elég neki, hanem még egyszer és még egyszer, és még egyszer, mert le"sz....-ja" hogy mi van a másikkal, és szenved, és még kicsit kínozza.
És persze nem lehet segíteni, ha nem hagyja magát. muszáj letisztáznia magában ezt a helyzetet, és tisztán látni hogy mi folyik a másik agyában. Vááá,fel tudnék robbanni, hogy látom mi történik, és hogy játszik a csaj,és nem tudok segíteni, mert hiába mondanám ilyenkor, hogy próbálj felejteni,amíg fáj,addig a felejtés lehetetlen! CSak az idő segít rajta. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy csodás nap :-)
  2012-01-04 21:47:02, szerda
 
  A mai nap vérvétellel indult...nem volt kellemes, úgy éreztem a tű teljes hossza belém feszül. AZ ápoló elnézést kért..de szinte nem is hallottam, csak arra koncentráltam, hogy vége legyen és kifelé menjek. Gyorsan-gyorsan! Kedvesem segített felöltözni, hiszen itt minden futószalagon halad. Egy ki, más is jön a másik. nincs megállás! Szorítottam kicsi itatós papírdarabkámat és éreztem a szorítást. lüktetett. Túl vagyok, el innen! Végre itthon. Mire hazaértünk kisütött a nap. Ma volt borongós idő, napsütés és eső is. Holnapra havazást mond. Lesz belőle valami?
Gondolkodtam. Mit is kértek a gyerekek ebédre? Hiszen szinte minden nap főzök, ha kell 2x is. Muszáj, mert máshol nem tudnak enni. Paradicsomos tészta. Volt egy üveggel még az IKEA-ból, bio, és glutén mentes. Pont jól jött. Tészta főzés nekik, majd nekem. Közben jött egy kedves barátnőm, megbeszéltük az aktuális dolgokat, teendőket, majd sietett haza, főzni, mosni. Egy igazi anyuka. Imádom!
Kaja kész...lakás rendben....mi maradt ki? Ó a kedvesem. Hát vele is töltöttem egy kis időt. Most megint a tv néző korszakunkat éljük. Meg-meg nézegetünk egy-egy filmet amikor sikerül kiszorítani némi időt a napból. Sajnos sokszor nem sikerül végig nézni, mert ha jönnek a gyerekek , onnéttól az övéké vagyok. Imádom őket, még ha néha hirtelen elvesztem a türelmemet. Sajnálom, nem tudom mi történik olyankor, csak kiabálok. Igyekszem nem tenni.
Aztán hazajöttek a kis lurkók. Ebéd, tanulás. Ma már rendesen volt lecke. A lányokkal a tartalom örök dilemma. Már mondták, hogy kérjek felmentést az olvasás és a tartalom értékelés alól, hiszen diszlexiások. Nagyon nehéz lépést tartani így a többiekkel. Ki hinné, hogy 4-5x-i elolvasás után alig emlékeznek valamire a szövegből. Próbálok türelmesen segíteni, és magyarázni, de sajnos nem mindig elég. És van amikor nincs türelmem. Robi apa nem türelmes ebben a témában. Ő még nem érti miért nem értik az összetett kérdéseket, feladatokat. Sajnálom őket, nem tudom mikorra sikerül ezen túl lennünk.
Este jöttek Gabiék. Jó volt végre BUÉK-ot kívánni neki. Hozott egy rózsaszín "barbie"-s pezsgőt. Nem maradt belőle. Na jó én ittam meg a java részét. Muszáj volt, hiszen ő még vezetett, ha nem is messzire. Vacsiztunk,. és utána eltűnt a többi is :-) Aztán a paprika tv-t felváltotta a kedvenc sorozatom a Sex és New York. Istenem, de szeretem! A 6. évadot tettem be, amikor Sharlotte zsidó hitre tér, és Samantha éppen a jóképű pincérrel kezd kavarni. Carry Bergerrel, Miranda a kisfiával van elfoglalva. És csak néztem, néztem, mire eszembe jutott, hogy a fűtés sem működik csak úgy.... miután lefürödtek a gyerkőcök, belemerültem egy kád igazán forró vízbe.A nap fénypontja. Imádom, aztán lecsúszott egy méretes mákos bejgli. mi kell ennél több?
A gyerkőcök még olvastak egyet az ágyukban....villanyoltás.....most csak ez a kis gömb sólámpa ég,amit az egyik legjobb barátnőmtől kaptam. Istenem hogy szerettem őt,a tűzbe mentem volna érte bármikor. Most? Most is szeretem, de már nem a régi a kapcsolat, megfakult, nem vett komolyan engem. Már nincs erőm erőlködni, hogy működjön, és ha őt nem érdekli ez a barátság és minden mi velem jár, hát már nem tudok többet tenni. Most ő a soros, ha akarja még, akkor talán tesz érte, ha nem, hát nem. Más vizekre sóvárgok. Az én csendes, boldog, nyugodt kis tavamra, ahol nincsenek hullámok, és eső, hideg és fagy, csak a kiszámíthatóság és a vidámság, napsütés. Ja hogy ilyen nincs? Pedig létezik ám! Kereken 3 éve élek a kis tavamban, de most nyugodott meg a víz körülöttem. Szeretek itt élni, és a körülöttem lévő világot, minden kis gondjával és apró mozzanataival. Hihetetlen élményeket adott a 3 év. De ez más téma :-)
Szerintem lassan alszanak. Most azon tűnődöm mi legyen, nézzem a sorozatomat tovább, vagy a paprikát, azt hiszem ilyenkor megy Jamie vidéki konyhája.... Nem tudom. A pezsgő még bennem van, és most lebegek. Nem érzem a súlyom, ami megnyugtató....Igen van súlyom, nem kell kiakadni, 54-55 körül mozgok, de nem vagyok nagy magasság, úgyhogy távozhatna még néhány dekácska vagy 10x :-)
Na megnézem, mit nézzek. RELAX! Aztán alvás. Holnap ébredés 6:20-kor! Reggeli, tízórai készítés, tea főzés....suli....aztán? Hozza az élet magával.- Azt hiszem holnap a kültéri lámpákon lesz a hangsúly. Nem világítanak. A megoldást egy hozzá értő személy , aki holnap jön, remélem elárulja. Aztán holnap után a kocsikánk megint szerelőhöz megy. Többet jár, mint mi orvoshoz....de a drágámnak el kell egy kis gumi harang, hogy ne kopogjon. Inkább elaprózzuk.
Szép estét, és mindenkinek olyan csodás napot, mint amilyen az enyém volt ma :-)
Ja és akit zavarna, hogy ennyit iszom mostanában, hát sajnos meg van rá az okom....a félelmem...nem kívánom senkinek ezt a rettegést, a tudatlanságot. Februárra kaptam időpontot a következő vizsgálatra. Remélem nem kell majd többet aggódnom....szeretném, ha minden rendben lenne!!!! Add Istenem!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 403
  • e Hónap: 1016
  • e Év: 3335
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.