Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/65 oldal   Bejegyzések száma: 640 
Figyelem!
  2012-01-31 19:36:57, kedd
 
 

Ha egy személy - a neve Simon Ashton (_simon25@hotmail.com.uk) küld emailt neked, ne nyisd ki az üzenetet.
Töröld ki, mert ő egy Hacker!
Mond el mindenkinek, aki az email listádon szerepel, mert ha közülük valamelyik felveszi a listájára, akkor a tiedre is felkerül majd.
Ez a Hacker meg tudja találni a te computer azonosító címedet és ellenőrzés alá veheti az emailedet.
Ez az információ közvetlenül a Microsoft és Norton-tól származik és mindenkit érint, aki a Yahoo, Hotmail, Aol... internetet használ.

Küld el mindenkinek, aki Internet-t használ.
Lehet, hogy kapsz egy ártalmatlannak tűnő emailt `Mail Server Report´ , ha kinyitod a következő üzenet jön fel a képernyődre: "It´s too late now, your life is no longer beautiful" - "Már túl késő, az életed többé nem lesz szép..."
Folyamatosan elveszítesz mindent, ami a komputereden van és az a személy, akitől ezt az emailt kaptad birtokolni fogja a nevedet, emailedet és jelszavadat.

Ez a vírus szombat délután óta van a hálón és az Aol már igazolta a jelenlétét és egyik anti-virus szoftware sem tudja ártalmatlanítani.

A vírus készítője "élet ura"-nak nevezi magát.

Küld el ezt figyelmeztetést mindenkinek, hogy ők is tovább küldhessék azonnal!!!
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Jó szórakozást.
  2012-01-31 07:36:33, kedd
 
  Ez így nem lesz, jó asszonyom! A mozijegy 4000 forint, ez meg csak 2000! - mondja a pénztáros.
- Sajnos, nincs több pénzem, de azért legyen szíves engedjen be, majd félszemmel nézem a filmet!


Két barát beszélget:
- Miért állsz ki az erkélyre, amikor az anyósod énekel?
- Tudod, nehogy azt higgyék a szomszédok, hogy verem.


Elhalálozik a családfő. A temetésen a pap nagyon szívhez szóló beszédet mond, külön hangsúlyozva, milyen remek apa, férj volt az elhunyt.
Az özvegy szipogva odaszól legnagyobb fiának:
- Fiam, nézz már bele a koporsóba, lehet, hogy nem jó temetésre jöttünk!


Nagypapa mesél az unokáinak a háborús emlékeiből:
- Egyszer egy teljes századot tettem harcképtelenné, teljesen egyedül!
- Tényleg? Tüzér voltál?
- Nem, szakács...


- Te, Gazsi! Én megdugtam a feleséged!
- Nem baj, Zsiga, a bandában marad...
- Te, Gazsi, de adtam neki érte 2000 forintot!
- Nem baj, Zsiga, gazdag lesz a banda...
- Te, Gazsi! De lapostetvet kaptam tőle!
- Hát, Zsiga! 2000 forintért mit akartál, tán szentjánosbogarat?


Cigányok beszélgetnek:
- Hé, Gazsi, aggyá mán kőcsön egy ezrest fizetésig!
- Jó, de mikor van fizetés?
- Hát te dogozol, oszt én tuggyam?
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Lakossági felhívás a „krízis-hideg” miatt
  2012-01-31 07:30:19, kedd
 
  Lakossági felhívás a ,,krízis-hideg" miatt
2012. január 30. 10:34 Forrás:
A Menhely Alapítvány arra kér mindenkit, hogy a következő fagyos napokban különösen figyeljünk egymásra, és a közterületeken meghúzódó fedél nélküli emberekre.

A meteorológiai előrejelzések, és a már tapasztaltak alapján rendkívül hideg napok várhatók. A Menhely Alapítvány arra kér mindenkit, hogy a következő fagyos napokban különösen figyeljünk egymásra, és a közterületeken meghúzódó fedél nélküli emberekre!

A nap 24 órájában hívható a Közép-magyarországi Regionális Diszpécser Szolgálat.

Ha felszerelés, meleg ruha nélküli, segítséget kérő emberrel találkozunk a közterületeken, haladéktalanul hívjuk a Diszpécser Szolgálatot a +36 1 338 41 86-os telefonszámon! A Szolgálat gondoskodik arról, hogy a krízishelyzetben levőkhöz a leghamarabb eljussanak az utcai szociális munkások. Ha eszméletlen, végtag-törött, fejsérült vagy zavart embert látunk, értesítsük a mentőszolgálatot!
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Az egyik ember, akire az életben mindig számíthatok, a volt
  2012-01-31 07:18:16, kedd
 
  Az egyik ember, akire az életben mindig számíthatok, a volt férjem...

Sokan furcsán néznek ránk és furcsának is vélik ezt a kapcsolatot, hogyan is lehet az ember jóban válás után a volt férjével, hogyan is lehetséges, hogy nincsenek viták, hogyan is lehet, hogy a férjem és ő szót értenek egymással, és a közös gyermekünk ügyeit normálisan meg tudjuk beszélni, segíteni is tudunk egymásnak. De hát miért kellene ennek másként lennie, miért nincs így mindenhol, ahol egy gyermeknek ,,el kell válnia" az édesapjától és ahol továbbra is közös érdek kellene hogy maradjon az örökre összekötő, közös kapocs.

Az egyik ember, akire az életben mindig számíthatok, a volt férjem... 20 éves alig voltam, amikor egy igen ifjúkori szerelem véget ért számomra és akkor ismertem meg egy nagyon kedves embert, aki tőlem 12 évvel idősebb. Kapcsolatunk már a kezdeteknél is a barátságon alapult, amiből később egy sokkal erősebb kötődés, majd házasság lett.
Egy olyan irodában voltam titkárnő akkoriban, ami nagyon közel volt a város egyik legjobb étterméhez, és ebédidőben a kollégákkal oda jártunk. Egyszer csak a menü fogyasztása közben az ahhoz járó szokásos kancsó víz helyett egy üdítőitalt tett elém a pincér, amit a szakács küldött nekem. Nem ismertem őt, de az ezt követő napokban, hetekben a meg nem rendelt üdítőital, egy kis desszert ebéd után, később már menü helyett komplett ebéd is elém került az asztalon. Nem volt kérdés, hogy elfogadom-e vagy sem, a pincér határozottan közölte, hogy már rendezve van, fogyasszam el. Persze azért nem használtam ki ezt a helyzetet a végtelenségig, úgy gondoltam illő lenne megköszönni a kedvességet és kideríteni az okát, hogy miért is jár ez nekem?

Így kezdődött az ismerkedésünk, aztán lassanként kapcsolattá alakult az egész, amiben mindig csak egy pici kis bökkenő, a volt férjem külföldi munkái (is) akadályozták az együtt maradást. Általában az év nagy részében Ausztriában dolgozott, kis ideig én is vele voltam, de a honvágy és a szüleim ,,siránkozása", hogy ,,ugye nem fogtok ott maradni" két hónap után hazahúzott.
Az esküvőnk után 1 évre született meg a kisfiúnk, és sok évet éltünk úgy, hogy én a fiammal a szüleimnél laktam, ő pedig ingázott Ausztria és köztünk. Persze telefonon és levélben (akkoriban még nem volt net, e-mail) tartottuk a kapcsolatot, de volt olyan időszak is, amikor bizony fél évig nem láttuk egymást.
Szép idők és fájdalmas idők is voltak ezek egyben. Szép volt, mert gondunk nem volt egy szál sem, elhalmozott bennünket szinte mindennel, viszont fájdalmas volt azért, mert nem volt együtt a család, és a fiam - talán ezért is - nagyon anyás gyerek lett. Aztán ahogy teltek-múltak az évek - pontosan hat év - rájöttünk, hogy már nem olyan fajta kötelék fűz minket össze, mint férjet és feleséget, sokkal inkább olyasmi volt, mint két jó barát.
Ezért aztán a válásunk is teljesen ,,természetes" egyik pillanatról a másikra felvetődő és mindkettőnkben igenlő gondolat volt. Így békében, barátságban, teljes egyetértésben vettünk búcsút egymástól. A személyes dolgaink szortírozása közben persze azért voltak fájdalmas pillanatok, de ezeket egyikünk sem úgy élte meg, hogy valami világrengető borzalom, egyszerűen csak éreztük, hogy lezárult egy korszak, egy közös időszak, amiben volt nagyon sok élmény, nagyon sok történés.
Ennek már több, mint 13 éve és ő azóta is külföldön dolgozik, a gyermekünkkel napi szinten tartja a kapcsolatot, hiszen skype-on, e-mailen, telefonon is elérik egymást. Soha egy pillanatra sem feledkezett meg gondoskodni róla és olyan szinten, hogy azt felülmúlni igen nehéz lenne.
A kislányomnak is minden egyes ünnepen, születésnapon ajándékot hoz és nagyon sok közös programot csinál a gyerekeimmel. Volt, hogy a férjem és én elutaztunk hétvégére és ő pont itthon volt szabadságon, így ő vigyázott a házunkra és gyerekekre. Közben istenieket főzött nekik és mindenhová elhurcolta őket, így a mozi, a gokartozás, vagy bármi, amivel a kedvükbe járhat, minden volt. Amikor a kisfiam 6 éves volt - épp a különválásunk elején - elutaztak ketten Görögországba nyaralni és a férjem és én vittük fel őket Budapestre a reptérre. De egy alkalommal családostul meglátogattuk Ausztriában egy hosszú hétvégére.
Sokan a környezetünkben furcsának tartják ezt a ,,viszonyt" és értetlenkedve állnak a dolog előtt. Nekünk pedig teljesen rendben van így az életünk, és nem értem, mások mit találnak ebben különösnek. Mi békében váltunk el egymástól, mert már nem volt, ami egymáshoz kötött volna minket. Viszont a közös gyermekünk mégis összeköt és az én új házasságom nem volt oka semminek, mert az már az után kezdődött, hogy külön éltünk. Tehát egyik férfi sem nézhet ,,ferde szemmel" a másikra. De nem is teszik. Én büszke vagyok erre és azt gondolom, hogy minden válásnál a gyűlölködés, veszekedések helyett valami ilyesféle kapcsolatban kellene maradni.
De persze tudom, ahol az egyik fél esetleg még ragaszkodna a másikhoz, ott nyilván sokkal bonyolultabb a helyzet, de azt gondolom, hogy annak ellenére is el lehet fogadni a másik ember döntését, érzéseit és nem kell egy válás miatt esküdt ellenségnek lenni.
A cikkemnek a címében is írtam, hogy a volt férjemre mindig számíthatok. És ez így van. Azért, mert rettentő jószívű, jóindulatú ember, nincs benne irigység, annál több jó akarat és segítő szándék. Nemrég utazott vissza a munkahelyére, így a karácsonyt ő ott tölti, mint mindig. De előtte elköszöntünk egymástól, jó utat és szép karácsonyt kívánva egymásnak, a legközelebbi viszontlátásig, úgy húsvét tájékán...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Epe-kímélő diéta!
  2012-01-31 06:48:55, kedd
 
  Epe-kímélő diéta!

Karibi csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
1 kanál ketchup
2 teáskanál méz
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi paprikakrém
1 gerezd fokhagyma
2 csirkemellfilé
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A ketchupban elkeverjük a mézet, a mustárt, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát, és kevés sót. A húst megmossuk, kissé kiveregetjük, és megkenjük a fűszerkrémmel. Lazán alufóliába tekerjük, és forró sütőben . 20 percig sütjük. A sütés végén a fóliát szétnyitjuk, és a húst kissé megpirítjuk. Salátával körítjük.

ALMÁS CSIRKE

HOZZÁVALÓK:

4 csirkemellfilé
2 alma
2-2 kanál olaj és konyak
3 dkg vaj
1-1 teáskanál cukor és mustár
2 dl tejszín
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. A vajat az olajhoz adjuk, és az almákat a cukorral aranyszínűre pirítjuk benne. A konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő. Belekeverjük a tejszínt meg a mustárt, és összefőzzük. Végül a húst a szószba tesszük, felforraljuk, és néhány percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálaljuk.

CSIRKEMELL ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁSBAN
HOZZÁVALÓK:

4 csirkemellfilé
1 sárgarépa
1 zöldpaprika
1 csirke-húsleveskocka
1 doboz ananászkonzerv

A mártáshoz
3 kanál borecet
1-1 kanál olaj, porcukor és kukoricakeményítő
2 kanál szójaszósz

ELKÉSZÍTÉS

A húst, a répát és a paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk. 5 dl vizet forralunk, beletesszük a leveskockát, 5-6 perc múlva a húskockákat és a zöldségeket. Lefedjük, és melegen tartjuk. Másik lábasban összemelegítjük az ananász levét, a bor-ecetet, az olajat, a cukrot és a szójaszószt. A kukoricakeményítőt kevés húslevessel simára keverjük, majd az ananászos mártáshoz adjuk. Kis lángon sűrűre főzzük. A húst kivesszük a levesből, és előmelegített tálakra adagoljuk. Az apróra vágott ananásszal megszórjuk, és a szósszal meglocsoljuk.

Mennyei krumpli
Mennyei, de nem légből kapott. Ez az étel igazán alkalmas rá, hogy elkápráztass vele akárkit. Mi már kipróbáltuk!

Hozzávalók:
4-5 burgonya
1 főzőtejszín

3 gerezd fokhagyma
szerecsendió
kevés olívaolaj

Elkészítése:
Tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyra a burgonyát. A tál aljába öntsünk kevés olívaolajat, és tegyük rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt a szétnyomott fokhagymával, sóval és szerecsendióval, és öntsük a burgonya tetejére. Takarjuk le alufóliával és süssük, amíg puha nem lesz.
Köretként is remek, de önmagában is megállja a helyét!

Tejfölös-sajtos hús

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb
20 dkg ementáli sajt
20 dl tejföl
3 tojás
liszt
vaj
Delikát ételízesítő, só

Elkészítése:

A húst kis szeletekre vágjuk, majd enyhén kikeverjük. Ha vannak inak a szeletek szélein, azokat bevagdossuk, hogy sütés közben ne kunkorodjanak össze. A szeleteket Delikáttal megszórjuk, lisztbe, felvert tojásba és sajtba forgatjuk. A sajtos húsokat kivajazott tepsibe egymás mellé rakjuk, és a maradék sajtot rájuk halmozzuk. A tejfölbe a megmaradt tojást belekeverjük, enyhén megsózzuk, és a szeletekre kanalazzuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Petrezselymes krumplival vagy zöldségkörettel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Tallóztam
  2012-01-31 06:40:16, kedd
 
 
Halálos szerelem..


Volt egy gyönyörőrű lány, ki hitt a mesében.
Hitte, hogy lesz egy álom miből fel nem ébred.
Örökké tart majd, s Ő csak várta.
Hitte, hogy többé nem marad már árva.


Szeretettre vágyott megértésre, és két ölelő karra.
Arra,hogy viszont szeressék semmi másra.
Nem értette miért kér olyan nagyon sokat.
Miért nem talál valaki mellette végre oltalmat.


S egy szép nap úgy tűnt az álom valóra vált.
Hisz találkozott azzal, kire már oly régóta várt.
A fiú büszke volt,hiú, és naiv.
De a lány olyat érzett, mint még soha addig.


Rájött a fiú is ez még több is lehet.
Lehet ez még igaz szerelem.
Szomorú volt, félt szenvedett.
Hisz azt dobta el, kit igazán szeretett.

De a gyönyörű lány, csak oltalomra várt.
Így Ő is feledni kezdte a mély gyászt.
Rájöttek, hogy Ők talán egymásnak lettek teremtve.
S a szerelem örök oltárára szentelve.

A lány meg kapta az áhított oltalmat, s szerelmet.
A fiú pedig gyógyulni érezte a fájó sebeket.
Szerették egymást, Együtt voltak, míg a nap ragyogott az égen.
Úgy hitték, nem éreztek még ilyet már nagyon régen.


De minden álom el múlik egyszer... miért is ne ?!
S a gyönyörű tavasz helyére hideg tél köszönt be.
Mégis hitték, hogy egymással minden jó lehet.
S hogy együtt, ketten legyőzhetetlenek lesznek.


A szerelem csodákra képes, ezt el kell ismerni.
Olykor tudni kell a másikat oroszlánként védeni.
Mert ki egyszer már Tiéd lett.
S úgy érzed, örökre Őt szereted.


Nem hagyhatod, hogy elmenjen, Érte küzdeni kell.
Ha már egyszer megszerezted, nem engedheted el.
A szerelem erős lánc
Örökké tartó szédítő tánc.

Úgy fűz magához, hogy észre sem veszed
S úgy táncol, hogy elveszted az eszed.
Örökké remél, örökké bízik.
S megtanít Téged örökké hinni.

Hinni a másikban...s ezt el is érni..
Hisz elhiszed, hogy örökre mellette fogsz élni.
Így hittek Ők is egymásban.
S vakon bíztak a szeretet társban.

Hisz az igaz szerelem elvakít.
S hiszed,hogy szép amíg a másik el nem taszít.
S akkor jón a fájó ébredés.
Mindenkori tiszta reszketés.

Hisz egyedül félsz, együtt bármi könnyebb.
De akkor Ő már nincs melletted.
Helyette más van..... a fájó könnyek.
Ez történt a gyönyörű lánnyal.
S a hiú, naiv sráccal.

A fiú nem bízott az érzéseiben, mindent tagadott.
S a lány szemei előtt is köd ként szált el
Az édes oltalom.
Az oltalom mit annyira áhított ,
Mire annyira vágyott
S közben nem tett mást, csak kergetett egy álmot.

Szép volt a fiúval, de nem tehetett mást.
Érezte, vissza már nem jön, el elengedte már !!!
A fiú rájött, mégis a másikat szereti
Akárhogy is bánt Vele, soha nem felejti.

A gyönyörű lány hívta, kérlelte, maradjon Vele.
Hisz Ő nem tenne mást , csak igazán szeretne.
De a fiú hajthatatlan volt vissza se fordult.
S a lány nem értette mit csinált ennyire rosszul.

A fiú csak rohant, szaladt messze már.
Úgy érezte, ha kell
A halálból is vissza hozza a másik lányt.
Hisz szerette csak érte élt
De nem tudta, hogy a gyönyörű lány csak Miatta remél.

Eltelt egy hosszú év, s a fiú egyedül maradt.
Nem találta meg a lányt, kit annyira akart.
S a fiú csak szaladt, szaladt vissza .
De a lány ekkor már búcsúlevelét írta.

Mire a fiú oda ért, a lány már a földön hevert.
S véres gyenge kezében szorított egy levelet.
A fiú szólította " Szerelmem"
De a lány akkor már semmit sem felet.

S akkor a fiú észre vette a papírt
Alig tudta olvasni...... csak sírt.
De erőt vett magán, s kezébe vette a levelet.
S közben végig simította az erőtlen, puha kezet.

Ki egy éve még forrón ölelte, s szerelmesen.
Az nem lehet már Vele többé sohasem.
A borítékra csak ennyi volt írva:

A barna szemű fiúnak,
Kit már nem feledek soha !!!

Lassan könnyeitől szinte alig látva kibontotta, s olvasta...

Drága Egyetlenem!
Kedves édes Szerelmem !!

Még mindig kimondhatatlanul szeretlek.
pedig már egy év telt el a búcsúnk óta.
De még mindig előttem lebeg az utolsó óra.
Az utolsó édes pillantás, mit rám vetettél.
Gyönyörű két szemed, mivel egyszer,
Útóljára szemembe néztél.
Bárhova megyek, és bárhol is járok.
Mindenhol egy emléket találok.
Azt hittem, az átsírt éjjeleknek vége.
De halottam csengő hangod.
Láttalak, s életre kelt az édes múlt.
Hiába küzdöttem,
Egyedül kevés voltam ellene.
Így az emléked.
Lelkem mélyén mindent feldúlt.
Legszívesebben menekülnék előlük.
És előled is, de nincs hely hova bújjak.
A régi, közös, szép emlékek.
Újra meg újra feltörnek.
S nem kellenek már ujjak .
Hisz Te jelentesz mindent nekem.
S az életemet.
Mindenemet oda adnám azért,
Szívemet, Lelkemet.
Hogy csak messziről is, de újra lássalak.
S hogy érezzem illatod.
Hogy újra fülembe halljam édes hangod
Egyetlen mondatod.
Mond miért nem értik meg,
Hogy nélküled élni nem akarok!
Hisz, ha nem vagy velem.
Fáj a levegő vétel, szinte belehalok.
Nem akarok már nélküled élni.
Nélküled nem is létezem.
Nem megy már semmi,
Minden fáj.
Nélküled nem élhetek!
Mikor megyek az utcán lehajtott fejjel.
Kísér a halál.
Hiszen két szemem szüntelen keres.
De sehol nem talál.
Boldogtalan életemből hiányzik a törődés.
S teljes felismerésként
Zúdul lelkemre a feledés.
Nincs már szerelem, boldogság.
S édes tiszta gyermeki öröm.
Mindent mit Veled éltem át.
Már örökké magamban őrzöm.
Nélküled a szívem nem nyugszik.
Szüntelen csak az álmatlanság hál velem.
Félek rettegek attól,
Hogy egy rossz emlékké kell lennem.
Gyilkolnak, szinte marcangolnak
Az elhangzott utolsó szavak,
Fájdalmamra csak gyengéd ölelésed,
Nyújtana vigaszt

Bár elmondhatnám,
hogy öl meg lassan ez az érzés.
De megfagynak a szavak.
S kínná lesz az érzés.
Most félek! Félek!
Hisz örökre elvesztettem tekintetedet.
Nem sírok már,
Inkább elfojtom magamban.
Minden emlékedet.
Hirtelen a végtelenből.
Rám zuhan a fájdalom.
S önmagam felett.
Gyűlöletté nő a szánalom.
Szánom magam.
Hisz akit bárminél
S bárkinél jobban imádtam.
Annak ellenére, hogy megbántott.
Mégsem tudtam feledni.
Nagyot hibáztam.
Óh Istenem! Hányszor mondták,
Hogy felejtselek el Téged.
Hányszor mondták értsem már meg végre,
Többé sosem leszek Veled !
Istenem.
Mikor ki mondtam ezt a szót, hogy VÉGE !
Mintha minden álmom,
S vele az életem is véget érne.
S már a halállal sem küzdök,
Most már csak bátorságot gyűjtök.....
Csak a halál csókját
Érezném már végre....
Ennyi csak mit remélek....
Le akarok lépni az útról
Mit már oly régóta járok,
Hisz többé már soha nem lesz velem.
Kit annyira várok.
El akarok végre menni.
De nem tudlak búcsú nélkül itt hagyni....
Hát ég Veled..
De egy valamit tudnod kell.
A síron túl sem foglak feledni!!
Búcsúzok talán így jobb..
Hisz nem gondoltam.
Hogy gyenge is tudok lenni.
Hogy Nélküled ugyan már.
Soha többé nem tudok nevetni!!
Zárom soraim örökre.
De még így is szeretlek mindig.
Csodás emléked magammal viszem.
Egyenesen a sírig ....

Ekkor a srác lecsukta a levelet.
Melyre búcsúzásként még egy könnycseppet ejtet..
Képzeletben még újra látta szerelmét,
Még egyszer, utoljára szélesre tárta két kezét..

Ölelni akarta a lányt, de már nem tudta.
Csak könnye folytak tovább újra meg újra....
Keserves könnypatak áztatta puha gyermeki arcát.
Majd örökre magára zárta
A fájdalom végtelen ajtaját.

Majd édes lágy szellő támad váratlanul ,
Kérlelte a fiút fáradatlanul....
Leszállt az éj, s a fiú elhagyta otthonát.
Az édes szellő a temető felé vezette két lábát.

Két szemével sírva kutatta a sírt.
Vérző szívére már semmi nem nyújt írt..
Ekkor elsuhant a szellő, s csend borult a tájra.
A fiú keservesen zokogva borult a fejfára.

Ne sírj, Kérlek Drága, ne sírjál,
Már nem fáj, hogy akkor eldobtál.
Már nem fáj semmi .... végre megnyugodtam..
Szerettelek, Imádtalak jobban minden másnál.
S Veled bátrabb volna a halálnál.

Nem is Ő keresett engem, Én kutattam utána.
S én leheltem csókot mérgező ajkára.
Tudod, hogy bennem élsz ...
Most már örökre, S én is Veled maradok.
Védeni foglak mindörökké .
Én leszek az őrangyalod !!!

"Óvni foglak végig az utadon, hűen vigyázlak.
Hisz a síron túl is MINDÖRÖKKÉ IMÁDLAK"
A fiú csak fájdalmasan zokogott ,
Tudta, hogy saját magának ezzel
Mekkora űrt okozott .

A szellő a sír felől egy halk őszinte szót hozott.
" Szeretlek "

S a fiú csak ennyit súgott sírva.
" Soha nem feledlek "
 
 
0 komment , kategória:  Nekem tetsző versek  
Akkor változtatok! De hogyan?
  2012-01-31 06:19:08, kedd
 
  Akkor változtatok! De hogyan?

Amikor úgy érezzük, hogy nem működik a párkapcsolatunk... Mi lehet az oka? És mit tehetünk? Ezeknek a kérdéseknek járok utána ebben a cikksorozatban. A végére pedig egyértelművé válik, hogy az önismeret az alapja minden párkapcsolatnak. 3. rész

Akkor változtatok! De hogyan? Az eddigi írásokból láthattuk, hogy számtalan dolog befolyásolja párkapcsolatainkat. Ha elgondolkoztál a leírtakon, akkor Te magad is felfedezhetted ezeket a mintázatokat a párkapcsolatodban vagy akár a körülötted élőknél. Lehet, hogy a vita kellős közepén bevillant a kérdés: "Most vajon miről is szól ez a veszekedés?". Na de hogyan tovább?
Sokan erre határozottan válaszolják, hogy "Változtatok!". Igen ám, de ekkor szemben találjuk magunkkal egy, az életünkből már jól ismert helyzettel: nem is olyan könnyű változtatni.
Bizonyára mindenki ismeri azokat a szituációkat, amikor átlátnak már egy helyzetet, tudják is min kellene változtatni, de mégsem történik semmi. Tipikusan ilyen helyzetek az újévi fogadalmak, a fogyókúrák, a munkahelyváltás.
Íme a magyarázat, miért annyira nehéz a változtatás olyan fontos területén az életünknek, mint a párkapcsolat. Fogantatásunk pillanatától kezdve elkezdünk valamilyenné válni. Ebben különösen fontos az első néhány év. Mélyen rögzülnek az érzelmek, amik körülvettek minket, a környezet, ízek és illatok, illetve hogyan bántak velünk. Mindezek szerves részét képezik identitásunknak, éppen ezért ezek a feltételek, melyek között a legkevesebb energia befektetéssel tudunk működni. Legyenek ezek a feltételek pozitívak vagy negatívak, bármilyen irányú eltérés tőlük nagyobb energiát igényel, mint a szokásos viselkedések, cselekedetek fenntartása.

A másik ok pedig, ami miatt nem tudnak egyenrangú kapcsolatok létrejönni, az a szüleinkhez fűződő viszony. Már említettük korábban, hogy bizonyos helyzetekben a szülői mintát vetítjük partnerünkre. Ez esetben olyan partnert keresünk, aki épp úgy bánik velünk, ahogy a szüleinktől megszoktuk. Ez számtalanszor vezet gyermek-felnőtt játszmákhoz, aminek köze sincs a kölcsönös szeretethez.
Mások számtalan dolgot kellett, hogy nélkülözzenek a szüleiktől. Bennük erős vágy él, hogy legyen egy partnerük, aki mindezt a hiányt pótolni tudja számukra. De mivel bennük él az a fájdalom, hogy nem érték meg a fáradtságot a szüleiknek, hogy megkapják a kellő szeretetet, gondoskodást és melegséget, így nem képesek megnyitni szívüket a partnerüknek sem.
Végül pedig vannak, akik harcban állnak szüleikkel.
Az, aki ellenérzést táplál az anyjával szemben, az hasonló érzéseket táplál feleségével vagy éppen önmagával szemben. Illetve fordítva is igaz, aki ellenérzést táplál apjával szemben, az hasonlóan érez férjével vagy éppen saját magával kapcsolatban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyszer már sikerült, újra végigcsinálom
  2012-01-31 06:14:56, kedd
 
  Egyszer már sikerült, újra végigcsinálom

Arról, hogyan sikerült már egyszer és hogy remélem, ugyanúgy fog ismét sikerülni. És nem csak nekem, hanem mindenkinek, aki egyszer elhatározza magát és kitart e mellett, amíg el nem éri a kitűzött célt! Sok sikert mindenkinek!

Egyszer már sikerült, újra végigcsinálom Múlnak az évek, és semmi változás... pedig még tizenévesen elhatároztam, hogy amire betöltöm a 20. szülinapomat, újra elérem legalább a pár éve elért súlyomat. Igen, egyszer már sikerült. Mindig is erősebb testalkatom volt, ahogy anyukám mondta, az ő "családja fajtájából való, erős csontozatú". Még általános iskolás voltam, mikor egy újságcikkben írtak egy egyhetes tisztítókúrát, ami által 2-3 kg garantáltan lemegy... karácsonyi ünnepek után voltunk, így édesanyámmal kipróbáltuk, és bevált, tényleg lementek az ígért kilók. Nem kimondottan diéta volt, akkor még számomra ismeretlen, s talán csak akkor indult divatba, a 90 napos diéta alapelvei voltak belefoglalva ebbe a tisztítókúrába, hogy szét kell választani az ételeket. Ahogy említettem, még "kislány" voltam, 9. osztályt járhattam, de sajna nagy túlsúllyal, kb. 163 cm és 83 kg... hát igen, ez nem az erős csontozat volt. Sokat csúfoltak, az osztályban sokan kiközösítettek, mert nem akartak egy kövér lány barátnője lenni.
Ahogy ezzel az egyhetes "tisztító kúrával" nekilendültünk anyuval "valaminek", mivel akkor még csak elképzelni se tudtam, hogy mihez vezet ez a "próba", anyu folytatta velem a szétválasztós étkezést, vett egy könyvet is, ahol volt írva minden, hogy mit mivel lehet kombinálni.

Teltek a hetek és a kilók csak úgy olvadtak le rólunk, főleg rólam, mivel teljesen begyorsult az anyagcserém, és napi szinten fél kilót fogytam... először nem akartam hinni a dolognak, a minden napi reggeli méredzkedés eredményét nem is vettem komolyan az elején, gondoltam, ez csak max. egy hét, aztán leáll, de nem, nem állt le, és csak fogytam és fogytam. Anyu mindig ízletes ételeket készített, és végképp nem éreztem azt, hogy hiányozna valami az étrendemből, az édességek fogyasztását teljesen kihagytam, helyettük sok zöldséget és gyümölcsöt ettem.
Egy hónap alatt 15 kg ment le... igen megdöbbentő, sokan talán most úgy gondolják, hogy ez veszélyes lehetett, hát nem tudom, én egészséges voltam, és jól éreztem magam, majd a következő másfél hónap folyamán még lement 6 kg, és így elértem 59 kg-ot. Fuuh nagyon boldog voltam, anyu vett nekem pár csinos ruhát, s mikor először mentem így kicsípve suliba, mindenki csak ámult és bámult, hogy mi történt, számukra olyan volt mintha egyik nap még a kövér 9.-es lányt látták volna, másnap meg már egy huszonkilóval könnyebb lány jelent meg. Nem győztek dicsérni, és kérdezni, hogy ezt hogy csináltam, mikor, hogyan...igen, akkor sikerült, és ahogy visszatértem a rendes étkezésre a kilók még akkor is lassacskán mentek le, olyan 56 kg lehettem, majd idővel visszaállt az 59-re, amit 2 évig tartottam...
De ekkor jött, hogy kevés volt a vas és a vörös vérsejtem a véremben, és elkezdtem kezelésekre járni, így B12-es injekciókat kaptam, és különböző étrend kiegészítőket... a kilók lassan beindultak felfelé, a kezelések után pedig annyit mondtak az orvosok, hogy hát úgy látszik a szervezetemnek ez így normális, hogy ennyi a vörös vérsejtem, ha esetleg valami egészségügyi problémáim lennének, majd jöjjek vissza... de nem voltak, így sose kellett mennem már. Egészséges voltam akkor is, csak pár szám miatt, ami a laboratóriumok által kiállított norma határán voltak, a belém tömött B12-es vitaminoknak köszönhetőn, a kilók visszakúsztak, és azóta is csak küszködöm velük...kisebb nagyobb sikerekkel...de a 90 napos diétát azóta se tudtam végigcsinálni, max. egy hónapot, aztán szinte észrevétlenül visszaálltam a rendes étkezésre, és így körbe-körbe, a kilók le-fel mennek csak.
Ma már 27 éves vagyok, és minden évben nem egyszer nekilendülök, hogy változtatok az életstílusomon, az étkezési szokásaimon, de van, hogy egy-két napig tart csak az elszántság, van egy-két hét, de sosem tudtam végig csinálni.
Most ünnepek után, újra elértem a 80 kg-ot, és még mindig csak 165 cm vagyok... Azért ezalatt a jópár év alatt mindig sikerült azt a 70 kg plusz/mínuszt megtartanom, de most az utóbbi egy évben, ahogy egyre többet próbálkoztam leadni a kilókat, csak a jojo effektet értem el, és a mínusz 2-3 kg után jött a plusz 5-6 kg.
Visszaemlékezve, olyan egyszerű volt akkor 15 évesen, talán mert mindig elém volt téve az étel, és anyukám tartotta bennem a lelket, most viszont már, egyszer itthon kajálok, egyszer melóban, egyszer a barátomnál, egyszer talponállóban és valahogy ebben a szétszórtságban nem tudom megtervezni, és betartani a dolgokat. Pedig már nagyon szeretném, ha újra sikerülne legalább arra a 60 kg-ra lemenni, s még akkor is lesz rajtam bőven "mit fogni"... Barátnőim többsége, centiben egyforma magas velem, csak épp 48-50 kg nyomnak a mérlegen. Egy hete újra nekilendültem a 90 napos diétának, de most megpróbálom ismét oly gyermeki könnyedséggel, mint akkor... nem fogok minden nap azon görcsölni, hogy hjaaj de megenném ezt meg azt, de nem szabad, és le kell mennie másnapra ennyi meg annyi dekának, nem, nem kell... Majd szépen lassan lemegy, nem állok minden nap mérlegre, és nem fogok a nap 24 órájában csak a diétára koncentrálni, ahogy ezt az elmúlt években tettem, ha valami fogyókúrába belekezdtem... Hiszem, hogy sikerül újra, és majd megint olyan jól érezhetem magam a bőrömben, mint akkor, mikor 20 kg-mal könnyebb voltam... mert akkor a lelkem is és a gondolataim is 20 kg-mal könnyebbek voltak.
Azt tudom, hogy nálam, a szétválasztós étrend az, ami bevált, és ami nekem megfelelt és csak ajánlani tudom mindenkinek. én most újra végig csinálom, és majd újra írok, hogy igen, sikerült! :) Sok sikert, elszántságot és kitartást minden kedves olvasónak a céljai elérésében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötmilliót ajánlott fel saját zsebből a nyugdíjas
  2012-01-30 21:21:00, hétfő
 
 
2012-01-30 11:47:00
A jól tanuló, rászoruló, helyi diákok támogatására ajánlott nem kis összeget egy bogyiszlói férfi - írja a Teol.hu.

Patai Anna, a kis eminens

A család csak azzal a feltétellel engedte a kislányt szerepelni, ha nem megy a tanulás rovására
Elhülyülnek a gyerekek a Spongya Bobtól
Varga István ma már nyugdíjasként éli életét Somogy megyében, korábban fűszerpaprikával is foglalkozott. A férfi fontosnak tartja, hogy ne az anyagiakon múljon, ha egy gyermek okos és tehetséges.

A helyi iskola igazgatója, Boda Zoltán elmondta, hogy a felajánlott összeg éves kamatának húsz százalékából két általános iskolást, negyven-negyven százalékából pedig két-két középiskolában, illetve felsőoktatásban tanuló bogyiszlói fiatal tanulmányait segíthetik.
Az ösztöndíjra pályázni lehet majd, a pályázatokat tizenkét tagú kuratórium bírálja el. A támogatásokat évente október elején egy összegben kapják majd meg az arra érdemes diákok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 éve nem látott havazás jön!
  2012-01-30 21:15:18, hétfő
 
  5 éve nem látott havazás jön!
2012-01-30 17:04:04
Magyarország - Az előrejelzések szerint az igazi tél csak most kezdődik! Mától a hőmérséklet sehol sem emelkedik 0 Celsius fok felé, de éjszakánként akár mínusz húsz Celsius fok is lehet.

Térképünk azt mutatja, hol hány fok és mennyi csapadék várható
A Tiszán már jégtáblák úsznak, a tavak befagytak. A szakember szerint egyes területeken nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek az időjárás miatt.

- Aki teheti, vásároljon be néhány napra előre élelmiszert, különösen a Tiszántúlon, ahol erős havazás várható! - tanácsolta Pártai Lucia, az eumet.hu vezetője. - A tavakat egyre vastagabb jégpáncél borítja. Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön erős északi szél várható, ez hóátfúvásokat okozhat.

- 1987 telére mindenki emlékszik: a legtöbb megyében járhatatlanok voltak az utak. Az emberek órákon át mászkáltak a farkasordító hidegben, hogy kenyeret szerezzenek - idézte fel az időjárást szenvedélyesen kutató amatőr meteorológus, Rácz Ferenc (43). - Most ugyanazok a ciklonok és anticiklonok alakítják hazánk időjárását, mint 25 éve, így minden esély megvan az ítéletidőre.

Óriási havazást jósolnak (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)
Emlékezetes, 1987. január 12-én reggelre a főváros megbénult, a legtöbb megyében járhatatlanok voltak az utak, leállt a tömegközlekedés, és az autókkal sem lehetett haladni a néhol 77 centiméteres hóban. Az emberek órákig bolyongtak kenyérért, a Bakonyban a honvédek helikopterről dobtak le élelmiszert.

Vigyázat! Húsz fokkal lesz hidegebb hétfőn

Rekord közeli meleg lesz a hétvégén, de a jövő hét elején erőteljes lehűlésre kell számítani
Be kell fűteni hétvégén!
Ötéves hideg rekord dőlt meg!
1987. január 12-én, hétfőn a Magyar Televízió 18 órától rendkívüli adásnapot tartott, annak ellenére, hogy akkoriban a hétfő még szünnap volt. Miután a híradó részletes hírt adott az időjárás okozta gondokról, a My fair lady című filmet vetítették Audrey Hepburnnel a főszerepben.

A Katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat azt állította: felkészültek a várható nehézségekre.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
     1/65 oldal   Bejegyzések száma: 640 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 640 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 744
  • e Hét: 5895
  • e Hónap: 12554
  • e Év: 12554
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.