Belépés
fejesnemagdi.blog.xfree.hu
"Éld az életed!" "Most élj, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád, megbosszulja önmagát!" Fné Magdi
1955.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 143 
A penész végleges száműzéséről csak a kiváltó okok
  2012-10-31 15:47:23, szerda
 
  Itt a penészedés
Október utolsó hétvégéjével véget ért a hosszúra nyúlt ősz Magyarországon - a meteorológusok egytől-egyig a tél érkezését jelzik. S, ahogy az lenni szokott, ilyenkor megjelennek az első penészfoltok is otthonainkban.

Bár sok háztartás különböző vegyszerekkel veszi fel a harcot a penész ellen, azonban ez nem orvosolja a valódi problémát. A penész végleges száműzéséről csak a kiváltó okok megszüntetésével gondoskodhatunk.

A penész, gomba lévén, spóraként terjed. Ha a spóra egy számára megfelelő táplálékforrásra kerül, ahol egyebek mellett a kellő hőmérséklet és nedvességtartalom is jelen van, akkor lehetetlen megállítani a fejlődését. A penésztől véglegesen megszabadulni csak a kiváltó okok megszüntetésével lehet. Vannak, akik különféle penészölő vegyszerekkel permetezik tele a lakást, vagy mérgező anyagokkal mossák át a fertőzött felületeket. Arról azonban sokan megfeledkeznek, hogy a mérgező anyag nem csak a falfelületen fejti ki a hatását, hanem onnan elpárologva, általunk belélegezve ugyanis nagyon káros lehet a lakók egészségi állapotára. Mindezek mellett a vegyi anyag elpárolgása után nem is biztosíthatja a felület további penészmentességét. A vegyszerek tehát csak ideiglenes megoldást hoznak, hiszen alkalmazásukkal nem szüntetjük meg a hőhidakat, a páralecsapódást, tehát nem oldottuk meg a problémát kiváltó okokat sem.

Mivel egy lakáson belül, a penész számára a megfelelő hőmérséklet és a táplálékforrás ellen nem sokat tehetünk, így a penésztelep kialakulása ellen leghatékonyabban a nedvesség megszüntetésével léphetünk fel. Nem könnyű feladat ez, hiszen az emberek természetes életvitelüknél fogva folyamatosan párát termelnek: mosnak, szárítanak, főznek, teregetnek, virágokat locsolnak. E tevékenységek mind-mind elkerülhetetlenül párakibocsájtással járnak, arról nem is beszélve, hogy légzésünk során mi magunk is jelentős mennyiségű párát termelünk. A felszabadult pára pedig a legkönnyebben azokon a falfelületeken tud lecsapódni, amelyek felületi hőmérséklete alacsony.

Ezt egyféleképpen tudjuk befolyásolni: szellőztetéssel. A legtöbben a rendszeres szellőztetés mindent megoldó hatására esküsznek. Ebből annyi igaz, hogy a levegő páratartalmát csökkenti a szellőztetés, de legtöbbször nem vagyunk képesek a megfelelő időközönként, elegendő mértékben, minden helységet kiszellőztetni. A folyamatos szellőztetésre jelenthet megoldást például a nyílászárókba, falakba elhelyezett szellőzőrések kialakítása. Ma már lehet találni szép számmal a piacon kifejezetten olyan ajtókat, ablakokat, amik el vannak látva ilyen levegőcserére szolgáló résekkel. Manapság ez többnyire alapfelszereltség, azonban az olcsóbb árkategóriájú nyílászáróknál ezt kiegészítőként kell kérni.

Azonban számos esetben ez sem elegendő a teljes lakás szellőztetésére. Ilyen esetekben ajánlatos a különböző páraelszívó, illetve szellőzőgépek beszerelése és tudatos használata. A lakás, ablakkal nem rendelkező, belső helyiségeiben mindenképpen érdemes gépi elszívó berendezéseket alkalmazni. Ilyeneket akár pár ezer forintért beszerezhetünk a legtöbb nagyáruházban. Ezeket a fali elszívó ventilátorokat mindenféleképpen szellőző kürtőbe kell kötni és érdemes ezeket időzített vezérléssel ellátni. Új építésű ingatlanok esetén, a professzionális szellőztető berendezések elhelyezése is könnyen megoldható, azonban a teljesen automatikus, minden igényt kielégítő rendszerek kiépítése akár a több százezer forintot is elérheti, például egy családi ház esetében.

Belső hőszigetelés: a házad is rámehet

A belső hőszigetelés többé kevésbé megosztja a szakma képviselőit, a többség azonban mégis azt a nézetet vallja, hogy a szigetelésnek alapvetően kívül kell lennie. Az épületszerkezeteknek ugyanis nem csak hőtechnikai, hanem páradiffúziós szempontból is megfelelőnek kell lenniük ahhoz, hogy egy lakás hosszútávon is élhető legyen - tehát ne legyen penészedés, illetve szerkezeti állagromlás.

A szerkezeti falak hőszigetelésével - legyen szó akár külső, akár belső szigetelésről - nem csak a hőtechnikai értékeket (ún. "U" érték") módosítjuk, hanem a fal páravezetési ellenállását is. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy egy adott páratartalom milyen hőmérsékletű falszerkezettel találkozik, hiszen, ha egy adott falon a relatív páratartalom a 75-80 százalékos értéket tartósan eléri, már elkezdődhet a penészesedés. Tehát, ha egy falat belülről leszigetelünk, akkor igaz, hogy a lakást megóvjuk a hidegtől, de a falszerkezetet nem. Azaz a külső szerkezeti fal lényegesen hidegebbé válik, hiszen "elvonjuk" tőle a belső meleget. Ezáltal, ha a légnedvesség bejut a belső szigetelés és a külső fal belső felülete közé, lényegesen hamarabb kicsapódik a pára, és megjelenik a penész, megkezdődik az állagromlás.

Mivel a gombatelep, illetve a szerkezet romlásának kezdeti fázisa a belső szigetelésen keresztül nem látszik, így elképzelhető, hogy csak sok év múlva derül rá fény, hogy a szigetelés alatt a téli időszakban folyamatosan párásodott, ázott a fal, ami esetlegesen visszafordíthatatlan szerkezeti romlásokhoz is vezethet. Ezért nagyon fontos belső szigetelésnél a precíz (légtömör!) párazárás a teljes felületen, mivel a pára szerkezetbe jutását csak így akadályozhatjuk meg - ennek kivitelezése azonban a legtöbb esetben szinte megvalósíthatatlan.

A belső hőszigetelés miatt felmerülő másik probléma a csatlakozó falaknál a hőhidak kialakulása lehet - mondják a lapunk által megkérdezett szakértők. Ez röviden annyit jelent, hogy a külső falunk az új szigetelés fent említett okai miatt lényegesen alacsonyabb hőmérsékletűvé válnak. Ahol pedig a belső falhoz csatlakoznak (pl. szobák válaszfalai, szomszéd falai, stb.) ott a belső melegebb falaktól fogják elvonni a hőt. Így a belső melegebb falak külső fallal csatlakozó oldala is közel olyan hőmérsékletűre fog hűlni, mint a külső falunk. Így ezen a falon ugyancsak megjelenhet a kicsapódott pára, s ennek folyományaként a penészesedés.
http://richpoi.com/cikkek/eletmod/itt-a-peneszedes-szezonja-igy-vedekezz.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a tett az igazi bűn, hanem a hajlam.
  2012-10-31 15:41:58, szerda
 
  Nem a tett az igazi bűn, hanem a hajlam. Mert a hajlam a lélek valósága. Olyan, mint egy mag: újra és újra kihajt.
Hiába "bocsátod meg" valakinek az ellened elkövetett tettét, azzal csak annyit intéztél el, hogy neked könnyebb. Nem foglalkozol vele. Nem bánt. Elengeded a tartozását. Nem is gondolsz rá. Elfelejted. Részedről a dolog valóban rendben van, de attól ő a rossztól nem szabadult meg, mert a hajlam tovább él benne. Nincs "csírátlanítva", ilyen vagy olyan formában, de újra kihajt benne.
Bibliai értelemben a megbocsátás szó "elengedést" jelent. Te elengeded, mint egy léggömb zsinórját: nem szorítja már az ujjad végét. Menjen! Neked már jó, de attól ő még nem változott meg! Ő csak akkor változik meg, ha átírja cselekvésének kódjait. Ha megöli tetteinek csíráit, akkor többé már nem követi el őket.
Azt kérded, hogyan tudja ezt megtenni? Csakis szembesüléssel. Fájdalmas megéléssel! Megszenvedéssel.
Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alapos megtisztulás
  2012-10-31 15:40:43, szerda
 
  "Tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok. Minden tisztátalanságotoktól és minden bálványotoktól megtisztítlak benneteket" (Ez 36,25).

Micsoda nagy öröm ez! Isten, aki megváltott minket Jézus Krisztus vérével, meg akar szentelni Szent Szellemének vizével. Isten megígérte ezt, és így is lesz, "hogy megtisztuljatok". - Urunk, érezzük és bánjuk tisztátalanságunkat, ezért most örvendezünk ígéretednek, amelyben kijelentetted, hogy megtisztítasz minket. Bárcsak hamarosan beteljesítenéd ígéretedet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kék madarat nem kell távoli országokban keresni.
  2012-10-31 15:37:52, szerda
 
  A Kék madarat nem kell távoli országokban keresni. A Kék madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük a mások örömét. Mert a Kék madár maga a boldogság, és kalitkája; az emberi szív.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy hitünk dolgában végleges rend legyen!
  2012-10-31 15:35:37, szerda
 
  Még egy nagy reformot adj nekünk, Istenem,
Hogy hitünk dolgában végleges rend legyen!
Sok-sok mulasztásunk ne égessen tovább,
Ezerféle bűnnek ne húzzuk a jármát.

Lelki megújhodást adj nekünk, Istenem,
Erőt, hogy járhassunk e nehéz terepen!
Elnyel embereket a bűn ingoványa,
Neved, dicsőséged letaposva sárba...

Szívek újulását munkáld köztünk, Uram!
Szívtelenségünknek sok áldozata van.
Pusztulnak értékek, hullnak az emberek.
Rohanunk a vészbe, nem törődünk Veled.

Újuljon hitünk is, nyíljon meg az ajkunk,
Taníts imádkozni, könyörülj meg rajtunk!
Csak még egy reformot adj nekünk, Istenem,
Hogy hitünk dolgában végleges rend legyen.

Boros Gergely
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A dió az idegrendszer tápanyaga is.
  2012-10-30 14:39:48, kedd
 
  Fogyasszunk sok diót stressz és álmatlanság ellen!

A dió az idegrendszer tápanyaga is. A bélben található B-vitamin táplálja az idegrendszert. Fontos szerepe van az ideg- és retinasejtek fejlődésében.

Ön gyakran stresszel, és álmatlan éjszakái vannak? Akkor van egy jó hírem, nem kell azonnal orvoshoz rohannia és gyógyszereket fogyasztania. Inkább próbálja ki előtte a dió csodálatos hatását.

A jó alvás képességét vizsgálta a Texasi Egyetemen Russell Reiter, kollégáival. Embereken és állatokon. A kutatás eredménye röviden az volt, hogy a pajzsmirigy által termelt melatonin kellő mennyisége biztosítja a jó alvást. Segíti az elalvást, amire a 40 felettieknek már nagy szükségük van, mert csökken a szervezetük által termelt melatonin mennyiség, és szabályozza is az alvás menetét.

A pajzsmirigy éjszakai aktivitása, melatonin-termelése gyengébb, mint nappal. Pedig a jó alváshoz, az alvás menetének szabályos lefolyásához kellő melatoninszint szükséges a szervezetben. Ha nincs meg, pótolni kell. Sikerült nemcsak a vér melatonin-tartalmát meghatározniuk, amit 2,5-4,5 nanogramm/gramm értéknek találtak, hanem azt is bizonyították, hogy diófogyasztással a vér melatonin-tartalma megháromszorozódik.

Van, bizony, a dióban melatonin, ha az emberi szervezetben termelődő hormont akarjuk kiegészíteni. Antioxidánsként viselkedik, a szabad gyököket tartalmazó méreganyag-molekulák szabad gyökeihez kapcsolódik, a mérgeket hatástalanítja.

A dióban természetes, mint Reiter doktor mondja, bio-melatonin van, szemben a mesterséges gyógyszerkészítményekkel. Ami nem anyagában, összetételében más, mint a vegyi úton létrehozott, hanem abban a kölcsönhatásban fejti ki többlethatását, hogy ugyanakkor többszörösen telítetlen zsírsavakat, flavonoidokat, egyéb anyagokat - mint mondja - "csomagban" kapunk meg. Szinergikus hatás jön létre.

19802_dio-3.jpg
A kutatás végeredménye:

"Akar Ön éjszaka jobban aludni? Ha igen, próbálja salátáját dióbéllel megszórni, zöldségköreteit gazdagítsa dióbéllel, vagy süssön dióval töltött almát, körtét desszertnek." A másik tapasztalat: "Ha Ön végig akarja aludni a hosszú repülőutazást, ne melatonin-tablettát, hanem dióbelet vigyen magával." És még egy végkövetkeztetés: "Még a felét se tudjuk annak, amit kellene." Tehát várhatjuk a további eredményeket. Nem kellett sokáig várni, itt a következő részeredmény. A dióban lévő melatonin beépül az emberi szervezetbe, és javítja a vér általános antioxidáns-helyzetét. És hamarosan a harmadik. Stressz ellen is hat a dió. Nem a dióbél, hanem a diófa.

A coloradói légkörkutatók (National Center for Atmospheric Research, Boulder) szerint a diófa levele az aszpirin hatóanyagának (acetilszalicilsav) egyik kémiai formáját (metilszalicilát) állítja elő, és kimutatható mennyiségben a légkörbe bocsátja.

Látjuk, lassan tudományosan is beigazolódik az a régi tapasztalat, hogy a diófa körzetében mennyivel jobbnak, szinte gyógyhatásúnak érezzük a levegőt. Mert valóban jobb. És ahogyan fejlődik az orvostudomány, mára már kiderült, hogy nemcsak a diófa levele, hanem a dióbél, pontosabban olaja is hat a stressz ellen. Annette Miller derítette ezt ki, a Pennsylvániai Egyetemen.

Stressz esetén nő a vérnyomás, növekszik a szív terhelése. Ez ellen véd, ha megemelt adag omega-3 olajsavat veszünk magunkhoz, dióbél és dióolaj formájában. Naponta kilenc dió belét és egy kiskanál dióolajat ajánl. Ez a mennyiség csillapítja a testi vagy pszichés stressz esetén fellépő diasztolés vérnyomás-emelkedést.

Ennek a vizsgálatnak tehát az volt a jelentősége, hogy nemcsak a más vizsgálatok által megállapított koleszterinszint-csökkentésben, hanem a vérnyomás-emelkedés mérséklésében is szerepe van a dió olajának. A dióolaj tehát jó hatású a szívre, kíméli azt, kritikus helyzetben. Mert bármelyikünk bármikor kerülhet olyan helyzetbe, amikor egy váratlan esemény stresszt, hirtelen vérnyomás-emelkedést okoz.

Mint Miller doktornő munkatársa, Sheila West írja: "Azok az emberek, akik kifejezett biológiai stresszreakciót mutatnak, a szívbetegségek iránt megnövelt kockázatúak. Arra kerestünk választ, hogy a növényi omega-3 zsírsavak csökkentik-e a stresszre adott szív- és érrendszeri válaszreakciót."

A lenolaj hatását is vizsgálták. Hathetes tartamkísérlet alatt a legjobb eredményt az említett kilenc dió belének elfogyasztása mellett egy kiskanál dióolaj adta, ami másfél kiskanál lenolajjal is helyettesíthető.

A vizsgálat részletei kevésbé érdekesek, hat, hét elteltével a különböző étrendű, meglehetősen nagyszámú résztvevőnek azonos, váratlan fizikai stresszt kellett elviselnie, és a szervezet által adott reakciókat vizsgálták. "A vizsgálat megmutatta, hogy megváltoztatott étrend segíthet védekezni a stressz ellen."

19802_dio-2.jpg
A dió egyéb jótékony hatásai

A Kárpát-medencében két fajukkal találkozhatunk gyakrabban, az egyik az ehető diót termőközönséges dió (J. regia), a másik az Észak-Amerikából származó, Európában parkokban díszfaként ültetett, illetve néhol erdőgazdasági jelentőségű fekete dió (J. nigra). A nemzetség legismertebb tagja a közönséges dió (J. regia, szó szerint ,,királyi dió"), ami délkeletre a Balkántól Délnyugat- és Közép-Ázsiáig, a Himalájában és Délnyugat-Kínában is honos. Az ENSZÉlelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az iráni Shahmirzad ültetvény a legnagyobb a világon 700-750 hektáros nagyságával. Kirgizisztán területén 230 700 hektár dióerdő található, ahol a J. regia a domináns fa a felső koronaszinten (Hemery and Popov, 1998). A diók közül a J. regiát termesztik legszélesebb körben ízletes terméséért.

A dió gyógyászati felhasználása: A diólevél főzetebélhurut, magas vérnyomás ellen használatos.Bőrkiütések esetén diólevélből készítenek fürdőt. Gyógyító anyagai: Diólevél, Diófa kéreg, A termés külső zöld héja a diókopács,A termés kemény fás héja (tisztításkor különítsük el), A dióban a gerezdeket elválasztó belső fás rész (tisztításkor különítsük el).

Tartalmaz: Rendkívül sok vitamint és ásványt tartalmaz, valamint hatvan százalékos zsírtartalma van, amiből 56 százalék az esszenciális zsírtartalom. Ezt figyelembe véve a folyamatos mérsékelt fogyasztás jótékonyan hat a koleszterin csökkenésre, valamint a közönséges zsírokat helyettesítve soványító kúrának is jól beválik, természetesen a közönséges zsírok fogyasztásának szüneteltetésével, mert mint tudjuk, azok fölfokozzák étvágyunkat.

Gyógyhatása: A dió gyógyhatása szerteágazó. Parazitaölő, féregölő vértisztító, emésztő szervek munkáját serkentő stb. Bolhaűző, sőt fejtetű ellen is használtál régen.

Cukorbajra: Cukorbajra a dió kemény, tehát fás héjából készült teát fogyasztunk, naponta legalább 3-4 csészével, hat héten keresztül.

Pattanások, ekcéma: Pattanások és ekcéma a savas vér következtében jelennek meg. A levélből készült tea vértisztítóként is szolgálhat.

Magas koleszterin szint: Az esszenciális tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen zsír tartalma teszi lehetővé, hogy dió fogyasztásakor a szervezet inkább a számára megfelelő zsírt dolgozza fel, míg a felhalmozódott koleszterintől igyekszik megszabadulni. Természetesen ha ezzel a céllal fogyasztjuk a diót, szakítanunk kell a közönséges zsírhasználattal.

19802_dio-1.jpg
Szív koszorúér betegségre: A koszorúér megbetegedését több ok is kiválthatja, bizonyítottan az erős dohányzás. A következmény mindenki előtt ismert. Védekezhetünk ellene dióból készített teával. A diónak abból a részéből készítjük, amelyek elválasztják a dióbelet.

Székrekedés, hasmenés: Az áztatott aszalt szilva is segít a székrekedésénél, de biztosabb a siker, ha reggelire ehhez adunk naponta néhány gerezd darabolt diót. Maga a dió a hasmenést is mérsékeli.

Fizikai gyengeség: Fizikai gyengeségre magát a dióbelet kell fogyasztani naponta mérsékelt mennyiségben.

Pikkelysömör, sömör, ótvar: A pikkelysömörre és a sömörre a diólevél főzetét használjuk, külsőleg. A jó sűrűre főzött tea bedörzsöléssel megöli a mikroszkopikus élősködőket.

Hajszínező, hajöblítő: Egy csésze forró vízhez tegyünk két kanál diólevelet, és hagyjuk állni egy napig. Egy másik csésze forró vízhez tegyünk egy evőkanál orosztea levelet, és szintén hagyjuk állni egy napig. Másnap forraljuk fel ismét, és szűrjük le, keverjük össze és tegyük egy üvegbe. Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe. Hajmosás után kissé itassuk fel a hajról a vizet törülközővel, majd korábban a festéshez használt hegyes szájú üvegbe téve ugyanúgy festjük a haj tövét, mint a hajfestékkel. A beáztatott hajat öreg törülközőbe csomagoljuk, majd kissé leöblítve, szárítjuk.

Ez a hajfesték különösen a rákos, vagy egyéb súlyos betegeknek felel meg, mert nem tartalmaz veszélyes vegyszert. Hajöblítéshez egyszerű teát használjunk, amely diólevélből készül, s egy csészéhez egy evőkanál levelet eszünk.

Vértisztító: A vértisztító tea készülhet diófa kéregből is. A kérget megszárítva, vagy nyersen is használhatjuk.

Féregűző hatása: Kutya vagy macska fekhelyére ha teszünk egy csomó diólevelet, elűzi a bolhákat.
http://richpoi.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit jó, ha tudunk a teáról
  2012-10-30 14:29:11, kedd
 
  Az édesvíz után a tea a legszélesebb körben elterjedt ital a világon. Korát 5000 évre teszik. Fogyasztják forrón, hidegen, üresen, cukorral, tejjel, a Himalájában pedig jakvajjal. Reggel élénkít, délután felüdít, este megnyugtat. Most Ön is közelebb kerülhet a ,,kulturált teafogyasztással" járó szellemi és testi-lelki megújuláshoz. Akkor kezdjük is el.

A teacserje

A Camellia sinensis örökzöld növény, olyan trópusi klímájú helyeken él, ahol megfelelő a hideg és meleg napok aránya, ahol bőséges a csapadék. A legjobb teák az 1000-2300 méteres magasságokból származnak. A vad teacserjék 16-18 méter magasra is megnőnek; az ültetvények növényeit azonban gondosan metszik, nem hagyják, hogy 120-150 centiméternél magasabbra nyúljanak, mert így a szüretelők a legfelső leveleket is kényelmesen elérik.

Mint a finom boroknál, a minőséget, az ízt és az aromát a tea esetében is a környezete határozza meg. A talaj, a klíma, a hőmérséklet, a csapadék, a tengerszint feletti magasság - ezek mind-mind komoly szerepet játszanak a növény és a levelek jellemzőinek kialakításában. Bár ma már több mint ötven országban termesztenek teát, a legfinomabbak a kínai, taiwani (formosai), japán, indiai és ceyloni (Sri Lanka) ültetvényekről származnak. Kamerun, Kenya és Nepál is kiváló minőségű teát termeszt.

A teák fajtái

A teákat számtalan szempont szerint szokták besorolni, mégis a legfontosabb három kategória a következő: feketetea, oolong tea és zöldtea. A kategóriákat és a köztük lévő különbségeket csak a leszüretelt tealevelek feldolgozási módja határozza meg. A teákat származási helyük (ország, régió) szerint is csoportokba oszthatjuk; sok esetben ennek alapján kapják nevüket is.

A különböző ültetvényeken a teacserjének több mint kétezer variációja vagy alfaja létezik, így érthető, hogy több ezer, egyedi jellemzőkkel rendelkező teát készíthetnek. A teát “egy ültetvényről származónak" (single estate) nevezik, ha egyetlen forrásból származik, és keveréknek (blend), ha több különböző helyről érkezett, több különböző típusú tealevelet kevertek össze benne. Az ízesített teák fekete vagy zöld teából készülnek, amelyhez természetes vagy mesterséges ízesítőszereket kevernek, például: mentát, fűszereket, mézet, mangót, őszibarackot vagy kiwit.

A szüret

A teát több ezer éve ugyanúgy szüretelik: kézzel. A szüretelők - akik általában nők - hatalmas kosarakat kötnek a hátukra, elindulnak a cserjesorok között, és az aktuális “tépési" előírásoknak megfelelően leszedik a leveleket. A legtöbb teát “durva tépéssel" gyűjtik össze, amely során a bimbót, valamint a felső három-négy levelet távolítják el a szárról. A jobb minőségű teák esetében a “finom tépést" alkalmazzák, amelynek során csak a bimbót és a felső két levelet szedik le. A legjobb minőségű teákat a bimbóból és a legfelső levélből készítik. (Ezt a szüretelés módszert “birodalmi tépésnek" nevezik.)

Az ókori Kínában a fehér tea volt a legtisztább tea, ebbe csak a bimbókat tették bele. Ilyen teából készült főzetet csakis a császárok ihattak. A fehér tea ma is ritka és drága, jobbára csak az ínyencek fogyasztják. Amennyiben bővebb információt, tudást szeretne kapni a teával kapcsolatosan akkor, iratkozzon fel a tea-tanfolyamunkra! A tea-tanfolyam elvégzése után egy teadiplomával jutalmazzuk! A feliratkozás után egy ajándék kancsó teára a vendégem!

Mosolygós Napot!
Keresztessy Gyula /Teaszakértő/
http://richpoi.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne vádaskodjunk
  2012-10-29 18:32:59, hétfő
 
  "Ne vádaskodjunk az objektív körülmények ellen, hanem vállaljuk, hogy saját életformánkért mi vagyunk a felelösek." - Popper Péter  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazán reménykedő nem abban bízik, hogy
  2012-10-28 11:18:11, vasárnap
 
  "Az igazán reménykedő nem abban bízik, hogy meglesz, amit ő akar, hanem Istenben bízik; és tudja, hogy az a jó, amit Ő ad, vagy megenged." (Mócsy Imre)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mai társadalom olyan beteg, hogy nem szabad
  2012-10-28 11:16:15, vasárnap
 
  A mai társadalom olyan beteg, hogy nem szabad közösséget vállalni vele.
Neked is azt tanácsolom, hogy járj magánúton!
Világítson a saját fényed, mint homlokon a bányászlámpa!
És gyermeked homlokán is gyújtsd meg a saját lámpáját!
És persze fogjátok...fogjuk meg egymás kezét!
Olyan világban élünk, amelyben-bármennyire elveszett és abnormális - Egyre többen lesznek a kevesek.
Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 143 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 143 db bejegyzés
e év: 1594 db bejegyzés
Összes: 2408 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 20
  • e Hét: 176
  • e Hónap: 1063
  • e Év: 97877
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.