Belépés
haaapci.blog.xfree.hu
Az élet egy nagy vászon, Te az olló. Csak rajtad múlik, hogy mit szabsz ki belőle. Szeresd nagyon, ami van, mert ha rájössz, hogy elveszítheted, már le... Who are you? to tell you my name?!
2012.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 121 
Szerelmes SMS-ek! 2
  2012-10-31 10:35:27, szerda
 
 


Ülök a tóparton és nézem a vizet, várom a pillanatot, amikor újra látlak téged. Tudom, messze vagy, nem lehetsz itt velem, de olyan jó lenne, ha most itt lennél mellettem.

Reggel, ha felébredsz, észre fogod venni, kicsike szobádból nem hiányzik semmi. De hogy én ott jártam, megtudod könnyen, hófehér párnádon ott csillog a könnyem.

Csak nézlek téged, de szólni nem merek, úgysem érted szerelmes szívemet. Komédiázol, játszol csak velem, az élet mégis te vagy csak nekem!

Mit ér ezer szó, mely nem tőled hallható. Mit ér a sok csillag, ha nem veled látható. Mit érnek az órák, mit érnek a percek, ha mindezek nélküled telnek.

Akárhova visz is utam, te mindig velem vagy. A kicsi szívem otthont, egyedül csak neked ad.

Erős a sodrás és elvisz az ár, más csókol, más szeret és más karja zár. De emléked őrzöm, szívembe temetem, bárhova bújsz, én sosem feledem.

Szemembe nézel, szívembe látsz, ha szerelmet kérsz, ott mindig találsz. Ha mindenki elhagy és senki nem szeret, ne félj, én mindig itt leszek veled.

Két csillag ragyog az égen, egyek ok már nagyon régen. Szeretlek, suttogják váltig, egyik te vagy, én a másik.

Ezt az sms-t küld el annak, akit szeretsz, akit gyülölsz, akit kedvelsz, vagy akit meg szeretnél kapni, aztán gondolkodj el azon, hogy te miért kaptad.

A világ számára csak egy személy vagy, de számomra te vagy a világ.

Valahol messze, valahol távol, valaki szíve teérted lángol. Emléked egy hű szív hűségesen őrzi, ha te is szereted, írjál választ neki.

Túl sok csillag van az égen, túl sok könnycsepp a szemünkben. Túl sok nő van a világon, de senki olyan mint te. Egyedi vagy és különleges.
Soha nem feledd, nem vagy egyedül, minden gon-
dolatom Hozzád menekül. Te vagy az álmom, Te vagy az ébredésem, Te vagy az összes szívverésem!

Reggel, ha felébredsz, észre fogod venni, kicsike szobádból nem hiányzik semmi. De hogy én ott jártam, megtudod könnyen, hófehér párnádon ott csillog a könnyem.

Nyugszik a hajnal, pihen a táj, nem tudok aludni, mert valami fáj. Téged kereslek, utánad vágyom, mert nem hiányzott így még senki ezen a világon.

Egy csendes este, amikor nem vesznek körül a barátok, becsukom a szemeimet és rád gondolok... halkan érted sóhajtok.
Nemrég valami történt velem, a legcsodálatosabb dolog, egy álom amelyik valóra vált, azon a napon, amikor megszólitottál és megismertelek.

Átölel a gyönyör, eléget a mámor, azt kívánom tőled, légy az enyém százszor. Ha idebújsz mellém, el nem engedlek, mert én téged örökké szeretlek.

Ha látnád a szemem csillogását, ha hallanád a szivem dobbanását, tudnád mit érzek irántad, éreznéd, hogy mennyire imádlak.

Ha álmodom, nem tudom, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha álmodom nem tudom mi az álom és mi a való. Ha álmodom, nem tudom mit miért teszek, csak azt remélem, ott veled leszek.

Két csillag ragyog az égen, egyek ok már nagyon régen. Szeretlek, suttogják váltig, egyik te vagy, én a másik.

Szükségem van a napra,a csillagokra, a holdra és rád. A napra nappal, a holdra és a csillagokra éjszaka, Rád pedig örökké!

A csókod festi kékre az eget, szemed színétől zöldülnek a fák, nélküled üres minden képkeret és világtalan az egész világ.

Higyj mindent, csak azt ne, hogy feledlek. Feledj mindent, csak azt ne, hogy szeretlek.

Nézz a szemembe és a szívembe látsz. Ölelj magadhoz, hogy ne múljon a varázs. Fogd meg a kezem és ne engedj el soha, te vagy az életemben a legnagyobb csoda.

Küldtem egy angyalt, hogy vigyázzon rád. De visszajött és azt mondta, hogy az angyalok nem vigyáznak egymásra.

Szeretnék könnycsepp lenni, a szemedben megszületni, végigfolyni az arcodon, és meghalni az ajkadon.

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szerelmes SMS-ek....
  2012-10-31 10:22:02, szerda
 
 

Ha tényleg úgy érzel irántam, ahogy elmondtad, kérlek légy óvatos a szívemmel. Elviheted, csak ne törd össze. Mert az egész világ összedölne.

Túl sok csillag van az égen, túl sok könnycsepp a szemünkben. Túl sok nő van a világon, de senki olyan mint te. Egyedi vagy és különleges.

Szeretnék nevetni, szívből ölelni, apró csókokat arcodra lehelni, minden reggel melletted ébredni, és édes csókkal álmodból ébreszteni.

Kell a föld, hogy legyen élet, kell a nap, hogy legyenek fények. Kell a határ, hogy ne legyen végtelen, s kellesz te, hogy boldog legyen életem.

Féltelek! Ha tehetném, vigyáznám minden léptedet. Vigyáznék rád, mint egy angyal, hiszen te vagy, aki akkor is hiányzik, mikor ébred a hajnal.

Ha este lefekszel és kinézel az ablakon, keresd az égen a legszebb csillagot. S ha azokra gondolsz, akik téged szeretnek, gondolj majd rám is, mert én is szeretlek.

Te vagy a kezdet, te vagy a vég, nélküled felhős az ég. Csak veled látom szépnek a napot, csak téged szeretlek, remélem tudod.

Soha nem feledd, nem vagy egyedül, minden gondolatom Hozzád menekül! Te vagy az álmom, Te vagy az ébredésem, Te vagy az összes szívverésem!

Ha szeretsz ad a kezed, és ne kérdezd, hogy ki vezet. Ne kérdezd, hogy hová megyünk, csak azt akard, hogy örökké együtt legyünk.

Újra péntek, megint vége egy hétnek, de a nélküled eltöltött napok semmit nem érnek. Értelmetlen mondatok, elharapott szótagok, minden szóban hazudok: kösz, jól vagyok.

Szerelmes szívem érted eped, a világon mindent megadnék neked. Éjjel-nappal arra várok, hogy egyszer veled legyek.

Apád egy tolvaj... mert ellopta a csillagokat az égről és elhelyezte őket a gyönyörű szemeidbe.

Egy fiú és egy lány lehetnek barátok, de megtörténhet, hogy egymásba esnek. Lehet csak egy időre, lehet rossz időpontban, lehet túl későn, de lehet, hogy örökre.

Ha a csók esőcsepp lenne, elküldeném neked a záport. Ha az ölelés másodperc lenne, küldenék neked órákat. Ha az érintés víz lenne, elküldeném neked a tengert.

Ha egyszer eltünnél, és egy jótündér csillagokká szórna szét, az olyan széppé tenné az eget, hogy az emberiség beleszeretne az éjszakába.

Miért nem hiszed el, hogy nem szeretek mást? Miért nem hiszed el nekem ezt a vallomást? Ha nekem születtél, miért nem vagy az enyém? Ha nem nekem születtél, miért születtem én?

Hosszú álom az élet, valaki rosszat álmodik, s valaki szépet. Én azt szeretném, ha mi együtt álmodnánk valami szépet, s a mi álmunk soha nem érne véget.

Tenger partján a víz és homok, így együtt szép e két dolog. Együtt vannak, ölelkeznek, minden percben szeretkeznek. Álmomban én homok lettem, s a tenger vízében rád leltem.

Ha az égen lemegy a nap, te akkor is az eszemben vagy. Te vagy a reménységem csillaga, s e csillag nélkül sötét az éjszaka.

Egy nap megkérded tőlem, hogy mi a fontosabb számomra, te vagy az életem? Én pedig azt válaszolom, hogy az életem. Erre te elhagysz, pedig ha tudnád... Te vagy az Életem!

Van egy hely a szívemben, amelyet csak te tudsz kitölteni. Már az első pillanatban megnyertél magadnak és mindig sikerülni fog ez neked.

Ha lemegy a Nap, és feljön a Hold, a távolból valaki rád gondol. Nézi az eget, és reméli, hamarosan melletted lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
B. Radó Lili: Tudd meg...
  2012-10-31 08:48:03, szerda
 
 B. Radó Lili: Tudd meg...Tudd meg, én Neked fájni akarok,
emlék akarok lenni, mely sajog,
mert nem lehettem eleven valóság.
Tudd meg, nem láthatsz égő piros rózsát,
hogy ne én jussak róla az eszedbe,
akit engedtél elmenni csókolatlan.
Mert minden fájni fog, amit nem adtam,
és minden szó, mely kimondatlan maradt.
Nem láthatsz tengert s arany sugarat,
mely nem a szemem lesz s a mosolygásom
s hiába húnyod be szemed, hogy ne lásson,
mert a szívedbe égettem be magam.
Minden hajnal, minden nap alkonyatja,
a rét, ahogy a harmatcseppet fogadja,
a könny, a vágy, a csók, a dal, az álom,
minden asszonykéz, minden férfivállon,
s az asszonyod, ha karodba veszed:
mert sohse voltam eleven valóság,
mindenütt, mindig, minden én leszek.

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Idézetek az ÉLET-ről...
  2012-10-30 10:50:34, kedd
 
 
Idézetek az ÉLET-ről...


"A pohár mindig félig van töltve, s nem azon kell keseregni, hogy miért nincs tele. Annak kell örülni, hogy nem üres." ( Diana Dorth )


"...mert én bolond akarok maradni,és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodom,nem pedig úgy... ahogy mások elvárják...""Sok ember fog ki és besétálni az életedbe, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomot a szívedben." (Eleanor Roosevelt)"Nem lehetsz öreg és bölcs, ha sosem voltál fiatal és őrült!" ;)


,,Sírva jöttél világra, s körülötted mindenki mosolygott,

Úgy menj el, hogy mosolyogj és körülötted mindenki sírjon."
"Nincs könny, nincs félelem

Emlékezz, hogy mindig van holnap!""Dalolj, ha belül fáj is Nevess, ha zokogni kell tanulj meg szenvedni, S akkor boldog leszel.""Ha romba dőlnek legszebb álmaid, reményeid el ne hagyjanak, mert sokszor a romok fölött a legszebb virágok nyílnak.""Mikor arra vágysz, hogy észrevegyenek, megértsenek és szeressenek, tudd, hogy a többiek is erre vágynak.""Az élet nagy kaland, átírható színdarab, s hidd el csak rajtad áll, hogy jó vagy rossz mi Rád vár...""...és rohanj, és táncolj, és ugrálj, és üvölts, vagy csinálj bármit, csak lássam rajtad, hogy élsz!""Saját életem írója vagyok...sajnos tollal írtam és nem tudom kitörölni a hibáim...""El kell engedned a múltat, azért, hogy lehessen jövőd!'"Az élet hosszú, egy perc röpke, mégis egy röpke percben egy élet törhet össze."Bár megírták a sorsod, de oda az utat önmagad választod."Csak élni akarok, nem foglalkozni azzal amit mondanak, nem foglalkozni azzal ami történik. Csak élni akarok!"(Good Charlotte)"Akik nem tudnak tiszta szívből sírni, nem tudnak szívből jövően nevetni sem. (Golda Meir)""Nem tudja megbecsülni a szerencsét, ki nem volt még szerencsétlen.""Bízzál, de nézd meg kiben!""Valakinek meg kell halni, hogy a többiek megbecsüljék az életét.""A legjobb módszer önmagunk felvidítására, ha felvidítunk valaki mást.""Miért is nem vigyázunk jobban a boldogságra? Milyen meggondolatlanul bánunk vele, amikor azt hisszük, hogy örökké fog tartani!" (Celia Rees)"Imádok a véletlenre gondolni
- arra, ahogy egy
elejtett szó, egy kavics a
cipőben az egész
világegyetemet
megváltoztatja.""A legfehérebb rózsának is fekete az árnyéka.""Egy tinédzser sokszor szeretne meghalni. Aztán túllendülünk ezen, és minden pillanatban csak élni akarunk.""Néha el kell veszned ahhoz, hogy megtaláld önmagad""Olyanok vagyunk, mint a pillangók - csúnyán és ügyetlenül születünk, de lassan gyönyörűvé válunk, olyanná, akit mindenki szeret" :)"Születni és meghalni lehet egy nap alatt - de élni nem. /Karinthy/"

,,A boldogság olyan illatszer, amelyet nem hinthetünk úgy másokra, hogy néhány csepp ne jusson nekünk is.""Sírj egy nagyot, a szíved mélyéről. Ha magadban tartod, csak tönkretesz.""Amíg vannak akik féltékenyek Ránk,
és utálnak minket,
addig valamit nagyon jól csinálunk!""Lehet hogy még fiatal vagy, de egy dolgot jegyezz meg: a tündérmeséknek nem mindig van boldog vége ...""Kilenc hónapig készülni az életre, majd egyéleten át készülni a halálra.""A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben."" A múlt nem fontos egyesek szerint... De szerintem az élet legfontosabb része ez, mivel ebben van minden; minden amit átéltél, ami miatt boldog vagy, és minden szomorúság amiből tanulni tudsz!
/Losvig Sara/ ""Sírtam, mert nem volt cipőm. Aztán láttam egy embert, kinek nem volt lába."" Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket. " /J.F.Kennedy /

˝Van olyan az életben, hogy nem tudjuk , mi köt egy emberhez. Csak azt érezzük , jobb vele, mint nélküle."
"Élete során az ember gyakran attól fél, amitől nem kellene, vagy nem úgy fél, ahogy kellene, vagy nem akkor, amikor kellene." (Arisztotelész)

"Az ember nem olyan,
mint képen az arca,
Mert a szíve és a lelke
Nem lehet rajta!" A porno az egyetlen olyan műfaj, ahol 100%-os a happy end! " x)( Dombóváry)Gondolkodj, higyj, álmodj és merj! ( Walt Disney)"AZ IDŐ túl lassú azoknak, akik várnak,
túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,
túl rövid azoknak, akik örvendeznek.
Ám azoknak, akik szeretnek,
az idő nem számít."
"A nehéz idők jobban megértették velem, hogy mennyire végtelenül gazdag és gyönyörű az élet minden téren, és hogy oly sok dolog, ami miatt aggódunk, egyáltalán nem is fontos."

"A tegnap történelem, a holnap rejtély, a ma ajándék!""Ma mosoly,holnap könnyek,ma még nehéz,holnap könnyebb.Nézz az égre,a legszebb fényre,láss egy álmot,harcolj érte!""Az egész élet egy kibaszott szépségverseny. Csináld, amit szeretsz, a többit meg szard le. "

"Ilyen az élet! Kis kavicsokkal dobál meg minket - figyelmeztetésképpen. Ha ezeket a kis kavicsokat nem vesszük észre, akkor egy téglával dob meg. Ha a téglát sem vesszük észre, akkor szétzúz egy kősziklával. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor láthatjuk, hogy hol nem vettük észre a figyelmeztető jeleket. És akkor még van képünk azt mondani: "Miért pont én...?"

"Szoktál néha egy képet nézegetni magadról, és meglátni egy idegent a háttérben? Elgondolkoztál már, vajon hány idegennek vannak képei rólad..? Más emberek életének mennyi pillanatának lettünk részesei? Csak gondolj bele. Lehet hogy valaki életének fontos része vagy, úgy, hogy nem is tudsz róla!"

"Miközben álltam
és figyeltem, elkomorodtam. Tudtam, hogy időben kaptam el ezt a
pillanatot. Hogy nem fog megismétlődni. Hogy el kell raktároznom
magamban, és nem szabad elfelejtenem"
"Ahová a tudomány nem ér el, ott van Isten."
"....úgy érzem, hogy ha átkarolhatnálak, vagy megérinthetném arcod vagy a tarkód, magammal vihetnélek egy másmilyen jövendőbe, ahol se fájdalom, se sötétség, se keserves döntések."

"Sok sebet hordozok, de hordozok magamban olyan pillanatokat is, amelyek soha nem történtek volna meg, ha nem merészkedek túl a határokon. "(Paulo Coelho)


“Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak." (Helen Keller)

"...amit a szó nem ér el, azt az érintés adja át..."


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Tatiosz : A folyó és az ember...
  2012-10-30 09:51:10, kedd
 
 Tatiosz : A folyó és az ember...


Élt valaha valahol egy jólelkű fiú. Elérkezett a nap, hogy elhagyja a szülői házat. Apja, Daszkülosz ekkor adott neki egy hatalmas zsákot, amelyet maga font szürke posztóból, majd arra kérte, hogy mindig, amikor egy nyílvessző éri háza falát, vegye ki, és tegye a zsákba.
- Amikor megtelik a zsákod, gyere vissza hozzám - mosolygott a fiára.
A fiú, Kreón szorgalmasan gyűjtötte a nyílvesszőket, ügyesen ki is húzta valamennyit háza téglái, fagerendái közül. Zsákja hamar megtelt, ekkor hazatért apjához.
- Nos, vannak már nyílvesszőid, gyermekem?

- Akadnak szép számmal... itt vannak mind a zsákban - mutatott a bántás nyilaival telt szürke posztóra. Daszkülosz vállára vette a zsákot, és átkarolta fiát:
- A folyóhoz megyünk.
Kreón csodálkozott nagyon. Úgy tudta, a közelben egy sebes vizű, szédületes sodrású folyam hömpölyög csupán széles medrében, az, amelyiktől gyermekkorában mindig óva intette az apja.
Amikor a folyóparthoz értek, hatalmas zöld hullámokkal, mélylő örvényekkel száguldott a víz tova.
- Most nyisd ki a zsákot, gyermekem, és mindent, ami benne van, az utolsó nyílvesszőig hajítsd a folyóba. Kreón úgy tett, ahogy az apja kérte, miközben minden nyílvesszőtől kedvesen elbúcsúzott:
- Könnyűvé teszem a szíved, engedd szélnek a haragodat - mondta az elsőnek. - A barátom voltál, és az is maradsz, bármit gondolsz kettőnk kapcsolatáról, baráti szívemen ez nem változtat - és behajította a hullámok közé a másodikat.
- Azt hitted, nem szeretlek, pedig te szerettél másként engem - és megszabadult a harmadiktól is.

Így ment ez egészen addig, míg az áldott apai kéz által szőtt szürke posztózsák ki nem ürült. A nyílvesszőket vágtatva sodorta el az áradat, meg sem állt velük a homályos láthatatlanságig és az emberi ésszel elképzelhetetlen időtlenségig... És a nyílvesszők a helyükre kerültek az időtlenségbe és láthatatlanságba.
- Van még valami a zsákodban, fiam? -- kérdezte Daszkülosz.
- Egy levél... de azt megtartom magamnak.
- Levél? És nyílvesszővel írták? - kérdezte, miközben mosolyogva tekintett gyermekére.
- Az mindegy... nem te tanítottál arra, hogy a szeretet mindig szeretet marad?
- Jól van, akkor akár haza is mehetünk - és szívükben a szeretet nyugalmas békéjével hazatértek.
Otthon az apa így fordult fiához:
- És a ház falával mi lesz, gyermekem? A lyukakkal, melyeket a nyílvesszők ütöttek rajta?
- Ó, apám, már nem emlékszel, mire tanítottál? Aki képes önmaga felett uralkodni, egy egész világ felett uralkodik.
- Helyesen mondod... de a lyukakkal mit tettél, hogy ne fújjon be rajtuk a szél?
- Hiszen azt is tőled tanultam: nem mindegy, "hogyan" szépítem a házat.
- És hogyan szépítetted? - kérdezte simogató hangon az apja.
- Nem maradt egyetlen repedés sem: könnyek helyett mosolyból szőttem egy varázsigét.
-Varázsigét?
- Ó, igen, a varázserejű gondolat nyomán minden jóra fordul... erre is te tanítottál, jóságos apám...
- És jóra fordult?
- Hát persze... Nem te mondtad azt is, hogy a gondolatnak teremtő ereje van?
Miután kiszedtem a nyílvesszőket a repedezett ház falából, arra gondoltam, ismét épen áll a ház...
És láss csodát: a ház valóban épen áll.

(Tatiosz: A szeretet ereje c. könyvből)

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Ady Endre : A fogyó Hold...
  2012-10-30 05:43:55, kedd
 
 Ady Endre : A fogyó Hold...

Merre jár most a fogyó Hold
S boldog töltjén hogyha nézte,
Megállott a szívverése
Valakinek egy pillanatra?

Merre jár most a fogyó Hold,
Merre járhat most az Élet,
Tengert bámul, hegynek téved,
Vagy csöndes erkélyre int le?

Merre jár most a fogyó Hold,
Meredt szemmel most is nézték
Az Ég e rokkant vitézét,
Kit olyan ó s jó ketten nézni?

Merre jár most a fogyó Hold?
Ifjú hitek, vén emlékek,
Bűnös üdvök, üdvös vétkek
Fogyó, rokkant, hű katonája?

 
 
0 komment , kategória:  Ady Endre  
Mi az előnye, ha elmúltál 50 éves?
  2012-10-29 15:19:12, hétfő
 
 
Mi az előnye, ha elmúltál 50 éves?

1. Az emberrablókat már nem érdekled.

2. Túszhelyzetben is valószínűleg téged engednek el elsőként.

3. Senki sem várja el tőled, hogy bárhová is szaladj.

4. Ha kora este felhívnak, megkérdezik: - Nem ébresztettelek fel?

5. Az emberek már nem gondolják azt, hogy hipochonder vagy.

6. Már nincs semmi, amit a nehezebb úton kellene megtanulnod.

7. A most vásárolt dolgaid már nem használódnak el.

8. Délután 4-kor is vacsorázhatsz.

9. Szex nélkül élhetsz. ... De a szemüveged nélkül nem.

10. Heves vitákba bonyolódsz a nyugdíjrendszerről.

11. Már nem kihívásként gondolsz a sebességkorlátozásra.

12. Már nem próbálod meg behúzni a hasad, bárki is jön be a szobába.

13. Együtt énekelsz a liftben a hangszóróval.

14. A szemed már nem lesz sokkal rosszabb.

15. Egyre értékesebb emberré válsz. ... Az izületprotéziseid titánból vannak.

16. Az egészségbiztosítónak befizetett összeg végre kezd kifizetődni.

17. Izületeid pontosabb meteorológusok, mint az Országos Meteorológiai Szolgálat.

18. Titkaid biztonságban vannak a barátaidnál. ... Mert ők sem emlékeznek rájuk.

19. Agysejtjeid száma végre kezelhető méretűvé csökkent.


Teszt. Ha egy kérdésre tudsz válaszolni, még nem vagy reménytelenül feledékeny.- Emlékszel, ki küldte neked ezt a listát?- Mi az első sora?- Miről szól?- Mi volt az első kérdés?Továbbítsd mindenkinek, akinek még eszedbe jut a neve!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
11 melegítő fűszer borús napokra...
  2012-10-29 14:58:59, hétfő
 
 
11 melegítő fűszer borús napokra...

A téli időszak beköszöntével szervezetünknek, hogy védekezni tudjon a hideg ellen, több kalóriára van szüksége. Az úgynevezett melegítő fűszerek nagy segítségünkre vannak ebben, érdemes ételeink elkészítéséhez rendszeresen használni belőlük.


A keleti filozófia táplálkozási rendszereiben az ételeket - egyéb szempontok mellett - fűtő-hűtő, nedvesítő-szárító kategóriákra is felosztották. A lehűléssel, alulműködéssel járó betegségeket tonizáló, pezsdítő, melegítő fűszerekkel kiválóan ellensúlyozhatjuk. Hogy melyek ezek?

Csípős fűszerek
A csípős fűszerek serkentik a vérkeringést és gyorsítják az anyagcserét, ezáltal melegítenek. Ilyen például az egyszerű fekete bors, ami ételeink egyik legalapvetőbb ízesítője, fertőtlenítő és antioxidáns hatású. A Cayenne-bors, a csilipaprika és a pirospaprika magas C-vitamin-tartalmú, megfázás esetén segít leküzdeni a kellemetlen tüneteket.

Fokhagyma
A fokhagyma fogyasztása egész évben javasolt, de télvíz idején különösen. Nyákoldó, vírus-, baktérium- és gombaölő, s vérkeringés-javító hatású növény. Olívaolajban eltett, apróra vágott fokhagymából ízletes immunerősítőt készíthetünk, ha öt fej fokhagyma gerezdjeit meghámozzuk, apróra vágjuk, és egy kis darált, erős fűszerpaprikával elkeverjük, majd annyi olívaolajjal leöntjük, hogy ellepje. Főzéshez, sütéshez is használhatjuk.

Gyömbér
Fertőtlenítő hatású fűszer, nyugtatja a bélrendszert, hányinger esetén is jól alkalmazható. Süteményekbe, mézeskalácsba, egzotikus fogásokba, valamint teának is kiváló. Gyömbérteához a friss gyömbérgyökeret apróra vagdaljuk, és forró vízzel leöntjük, ezt iszogatjuk. Gyömbérfőzetet fürdővízbe is tehetünk, kellemesen átmelegíti a testet.

Fahéj
A fahéj keringésjavító, fázékony embereknek ideális fűszer. Szinte minden téli süteménybe, kompótba kiváló, almás édességekkel jól harmonizál. Rendkívül finom és melegítő ital a fűszeres Chai tea, amihez egy nagy csésze fekete teát készítünk, és 4 szem szegfűszeggel megbolondítunk. Pár perc után a szegfűszeget kivesszük, majd egy-egy csipet fahéjat és őrölt kardamomot beleszórunk. Mézzel ízesítve, forrón fogyasztjuk.

Kardamom
A kardamom is segíti az emésztést, jól alkalmazható felfúvódás és gázképződés esetén. Édes és sós ételek elkészítéséhez, turmixokhoz is használható. Magjainak rágcsálása frissíti a leheletet.

Kurkuma
A kurkuma, azaz az ,,indiai sáfrány" erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, bélnyugtató, fertőtlenítő fűszer. Méregteleníti a májat, és egyensúlyba hozza a koleszterinszintet. Élénksárga színe miatt óvatosan bánjunk vele, mert könnyen megfesti azt, amivel érintkezik! Currys ételekhez, rizs főzéséhez alkalmazhatjuk.

Köményfélék
A római kömény és az édeskömény az európai köményhez hasonlóan emésztésjavító, gyomornyugtató, melegítő hatású. A római kömény a közel- és távol-keleti ételek állandó összetevője. Intenzív íz- és illatanyaga megosztja az emberek ízlését, de aki megszereti, nagyon fogja értékelni.

Ezekből a fűszerekből természetesen nem tudunk nagy mennyiséget fogyasztani, de rendszeres, kis mennyiségben való használatuk egész télen át egészségmegőrzésünk hasznos kiegészítői lehetnek. Illatuk, aromájuk igazi téli hangulatot teremt, és a legegyszerűbb fogásokat is különlegessé varázsolják.

 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Ne szeress engem...
  2012-10-29 12:41:13, hétfő
 
  Deák Bill Gyula feat. Presser Gábor - Ne szeress engem

1. Tiéd minden cseppnyi víz,
Hívek, szolgák árasztják.
Soha egy kortyot rám ne bízz,
És ne kívánd, hogy szomjam bízzam rád!

2. Tiéd minden gyűrött ágy,
Az egész Föld a nyoszolyád.
Éljek úgy, hogy meg se áldj,
De ne kívánd, hogy vágyam bízzam rád!

3. Igaz, hívtalak, nagyon kellettél,
És azt hittem, te lehajolsz egy emberért,
Ha Nélküled nincs tovább.
De hitemet hiába bíztam rád.

R. Szeresd őt, aki gyenge, szeresd őt, aki fél,
Szeresd őt, aki vesztes, kit azzá neveltél.
Szeresd őt, aki gyenge! - Nem, nem, ne szeress!
Szeresd őt, aki fél! - Már nem kell!
Szeresd őt, aki vesztes, - Sohasem szerettél! - kit azzá neveltél.
Szeresd őt, aki gyenge! -Nem kell, semmit ne ígérj!
Szeresd őt, aki fél! - Már nem hiszem!
Szeresd őt, aki vesztes - Semmit ne kérj! - Kit azzá neveltél.

4. Nekem nem kell, aki lát,
Nekem nem kell, aki ért,
Minden titkod túl sötét.
Hát ne kívánd, hogy sorsomat bízzam rád!

5. Csak járjon más írott utadon,
Biztosnak hitt megváltás a jutalom.
Így életünk mennyit ér?
Én nem tudok sírni a lelkünkért.

R. Szeresd őt, aki gyenge, szeresd őt, aki fél,
Szeresd őt, aki vesztes, kit azzá neveltél.
Szeresd őt, aki gyenge! - Ó, ne szeress engem!
Szeresd őt, aki fél! - Ó, már nem kell!
Szeresd őt, aki vesztes, - Eddig sem szerettél! - kit azzá neveltél. - Ó, nekem semmit ne ígérj!
Szeresd őt, aki gyenge! - Nem, nem hiszem!
Szeresd őt, aki fél! - Tőlem semmit ne kérj!
Szeresd őt, aki vesztes, - Nekem nem kell! - kit azzá neveltél.

R. Szeresd őt, aki gyenge, - Ó, nem, ne szeress engem! - szeresd őt, aki fél, - Már nem kell!
Szeresd őt, aki vesztes, kit azzá neveltél/Eddig sem szerettél!
Szeresd őt, aki gyenge!
Szeresd őt, aki fél! - Ó, nem kell, nem kell!
Szeresd őt, aki vesztes, - Ó, nekem semmit ne ígérj! - kit azzá neveltél.
Szeresd őt, aki gyenge! - Ó, nem, nem, ne szeress engem!
Szeresd őt, aki fél! - Ó, nem, nem, nem kell!
Szeresd őt, aki vesztes, kit azzá neveltél/Eddig sem szerettél!
Szeresd őt, aki gyenge!
 
 
0 komment , kategória:  Dalszöveg  
Rozsdás szög van a szívemben...
  2012-10-29 12:32:13, hétfő
 
  Presser : Rozsdás szög van a szívemben

1. Rozsdás szög van a szívemben
És a kalapács ott van a kezedben,
Az egyik szemem lila, pedig mindig barna volt,
A karom és a vállam csupa-csupa folt,

R. Kösz szépen... ez nem is olyan jó!
Ó, ez nem is olyan jó!

2. Rozsdás szög van a szívemben,
És a kalapács ott van a kezedben,
Miközben tudom, a szíved jó, és nagyon is szeretsz,
Csak nincs elég eszközöd, hogy szépen kifejezd.

R.

3. Rozsdás szög a szívemen át,
Te engem ütsz, én meg a zongorát,
Milyen lesz a dal, ha ez így megy tovább?

4. Rozsdás szög van a szívemben,
És nem tudom, mit forgatsz a fejedben.
A testem is fáj, a lelkem is fáj,
Jó lenne, ha lenne egy kicsi szünet már!

R., instr.

5. Rozsdás szög van a szívemben,
És a megoldás ott van a kezedben,
Én nem akarok senkit, én nem akarok mást,
Én téged akarlak, de semmi kalapács.

R.

6. Én nem tudom, mi van a kis fejedben,
De nem ütnék többet a helyedben.
Rozsdás szög van a szívemben,
Rozsdás szög van a szívemben

 
 
0 komment , kategória:  Dalszöveg  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 121 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 121 db bejegyzés
e év: 447 db bejegyzés
Összes: 464 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 56
  • e Hónap: 575
  • e Év: 36035
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.