Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 92 
konyhai mérték!
  2012-10-31 15:46:18, szerda
 
  1 csésze = 237 ml (vagy használhat egy csésze = 250 ml
4 csésze = 960 ml
1 csésze liszt =135-140 gr
1 csésze cukor = 200 g

folyékony
1 evőkanál = 15 ml vagy 3 teáskanál 1 tk = 5 ml
10 ml = 2 tk 20 ml = 1 1/2 evőkanál 30 ml = 2 evőkanál
60 ml = 1 / 4 csésze
125 ml = 1 / 2 csésze
185 ml = 3 / 4 csésze
250 ml = 1 csésze
300 ml = 1 1 / 4 csésze
500 ml = 2 csésze
575 ml = 2 1 /2 csésze
1 liter = 4 1 / 2 csésze


száraz termékek:
Vaj / margarin = 225 g = 1 csésze
Zsemlemorzsa = 90gr. = 1 csésze
Reszelt sajt = 50 g = 1 csésze
Szárított gyümölcs = 225 g = 1 csésze
liszt = 112 g = 1 csésze
Búzadara ,zabpehely = 40 gr. = 1 csésze
Egész diófélék = 150 g = 1 csésze
Földimogyoró = 115 g = 1 csésze
Rizs = 115 g = 1 csésze
Fehér cukor = 225 g = 1 csésze
Barna cukor = 170 g = 1 csésze
Porcukor = 40 = 1 csésze
Melasz /szirup = 350 g = 1 csésze
Kókuszreszelék 12 dkg = 1 csésze
mazsola 17 dkg = 1 csésze
Darált keksz 12 dkg = 1 csésze
Zabpehely 8 dkg = 1 csésze
kakaó 10 dkg = 1 csésze
méz 35 dkg = 1 csésze
reszelt sajt 11 dkg = 1 csésze
dió 125 gr. = 1 csésze
mandula 15 dkg = 1 csésze

 
 
0 komment , kategória:  mértékegységek ! angol/főzés  
kókuszkrém pralinéhoz!
  2012-10-31 14:58:51, szerda
 
  5 ek. kókuszreszelék
3 ek. vaj
2 ek. süritett tej

összekeverem a hozzávalókat és felmelegitem , utána megvárom mig kült, majd töltöm a csokiba.
 
 
0 komment , kategória:  bonbonok és pralinék !  
október !
  2012-10-31 14:42:51, szerda
 
  októberben 47233 látogatom volt.
 
 
0 komment , kategória:  látogatók  
hússal töltött canelloni par. mártással !
  2012-10-30 13:36:40, kedd
 
  250 gr. cannelloni tészta
200 gr. darált marhahús
200 gr. darált sertéshús
200 gr. borjúhús
2 kis fehér hagyma
1 sárgarépa
3 szár petrezselyem
400 ml paradicsompüré
1 / 2 liter besamell
1 szál bazsalikom
100 gr. zsemlemorzsa
80 gr. Grana Padano sajt
40 ml tej
60 ml extra szűz olívaolaj
50 ml fehérbor
szerecsendió,
só,
bors

elkészitése:
felapritom a hagymát, répát s kevés olajon megpiritom ,majd hozzáadom a darálthúsokat is, elkeverem .
felöntöm a borral és pár percig együtt piritom tovább, majd kiteszem egy tálba.
a tejben áztatott kenyeret kinyomkodom , a húshoz adom ,még a sót,szerecsendiót, és a parmezánt is belerakom .
a másik hagymát is felaproitom és serpenyőben megpiritom , hozzáadom a paradicsomot, bazsalikomot és kevergetve párolom tovább.
közben a canellonit sós vizben majdnem puhára fözöm , leszüröm .
a tésztákat a töltelékkel megtöltöm .
egy közepes tepsit kivajazok, teszek bele egy réteg besamellt, rárendezem a töltött canellonit,arra ráöntöm a paradicsomos szószt, megszorom a etejét a reszelt sajttal s beteszem a sütőbe 180 fokon 30 percig sütöm majd.
bazsalikom levéllel diszitem .
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
fahéjas mandulás "labdák !
  2012-10-29 13:36:42, hétfő
 
  250 gramm liszt
125 g cukor
125 g puha vaj
1 tojás
1 csomag vaniliáscukor
1 tkahéj
1 tk sütőpor
csipet só

marék hámozott mandula

elkészitése:
a hozzávalókat alaposan kikeverem majd hütőbe rakom 1-2 órára.
kétfelé osztom a tésztát és hengert sodrok belőle, abból pedig kis golyókat formálok.
Mindegyikre teszek egy szem mandulát és megsütöm 170 fokon.

 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
őszi fonott " rétes " !
  2012-10-29 11:51:01, hétfő
 
  1 mangó vagy 2 őszibarack, alma vagy körte
4 nagy füge
3-4 evőkanál cukor
1,5 evőkanál kukoricakeményítő
30g dió, apróra ágva
30 g mazsola
csipet fahéj,
vanília

800 g leveles tészta

kenéshez: tojássárgája + 1 evőkanál olaj + 1 tk víz
elkészitése:
a leveles tésztát kiteritem .
a gyümölsös töltelékhez:a gyümölcsöt apróra felvágom és 3-4 ek. cukorral felteszem föni, kb : 5 percre.
a keletkező levet leszüröm , és a maradék gyümölcshöz keverek fahéjat, diót, mazslát, vaniliát is.
a tészta közepére helyezem a tölteléket, magd a fennmaradó rész / széleket mindkét oldalról / viszintesen bevagdosom.
az alján lévőt behajtom a töltelékre , az oldalsó bevágott részeket pedig rézszutosan ráhajtom a töltelékre.
a tetejét tojássárgával és kevés cukorral megszorom .
kibélelt tepsibe rakom és 180 fokon szép pirosra megsütöm .



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
kéksajtos csirkemell
  2012-10-28 15:44:35, vasárnap
 
  csirkemell filé 500 g
sonka vagy bacon szeletbe
házi pesto
50 g-kék sajt
olívaolaj

elkészitése:
a csirkemellből szép vékony szeleteket vágok, ráfektetem egy sonka vagy bacon szeletre.
a húsok tetejét mekenem pestoval s a baconnal együtt szorosa feltekerem , majd ha kell fokpiszkálóval megtüzöm .
a vágott felével állitom egy kiolajozott tepsibe, egy fél csésze vizet öntök alá és 200 fokra előmelegitett sütőbe tolom .
addig sütöm , mig szép szine nem lesz.
mielőtt teljesen kész lenne, mindegyik darab hústekercsre teszek egy kis kanál kéksajtot, majd visszateszem még egy kicsit a sütőbe, hogy megolvadjon a sajt.

egyben sült burgonyával tálalom .



 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
spanyol csirkepörkölt!
  2012-10-28 14:02:13, vasárnap
 
  1 apróra vágott csirke
150 gr sonka
1 piros paprika
2 zöld paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
1 pohár fehér bor

fekete bors
olívaolaj

elkészitése:
az olajon megpiritom a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot,mikor már kissé megpuhult , akkor adom hozzá a feldaabolt csirkehúst is.
elkeverem , hozzáadom a felkockázott sonkát is.
beleöntöm a fehérbort és puhára fözöm az egészet.



 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
karamellás- kókuszos bonbon
  2012-10-28 13:01:43, vasárnap
 
  a kókuszkrémhez:
5 dkg fehér csokoládé
0,3 dl tejszín,
5 dkg kókuszreszelék,
1 evőkanál méz,

a karamellhez:
kb 10 dkg karamellkrém

elkészitése:
a tejszint 1 percig forralom , belerakom a fehércsokit , felolvasztom , majd hozzákeverem a kókuszt és a mézet is.

a töltés:
a kikent forma aljára rakok a karamellből, arra teszek kókuszkrémet, majd lezárom bonbont.
 
 
0 komment , kategória:  bonbonok és pralinék !  
meggyes gesztenyés bonbon !
  2012-10-28 12:57:34, vasárnap
 
  a töltelékhez
8 db amarena meggy szirupban eltéve
8 dkg gesztenyemassza,
1 evőkanál mascarpone

elkészitése:
a krémhez a a gesztenyét, mascarponét, 2 ek. amarena szirupot elkeverem alaposan .
a kikent formába rakok egy szem meggyet, arra gesztenyekrémet teszek, majd befedem csokival.
 
 
0 komment , kategória:  bonbonok és pralinék !  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 92 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 8914 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1693
  • e Hét: 4621
  • e Hónap: 63447
  • e Év: 293002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.