Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Szinek az egészségért
  2012-10-31 17:35:16, szerda
 
  Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angyalhinta
  2012-10-30 20:04:37, kedd
 
  Horváth Piroska: Angyalhinta

Susognak a szélben pillekönnyű szárnyak,
lelkek bolyonganak megnyugvásra várnak.
Könnycseppek gördülnek tompa gyertyafényben,
...lassan csonkig égnek, fagyos, hideg éjben.

Emlékek varázsa melegíti lelked,
hiánya fájdalmas - szíved belereszket.
Bárcsak érinthetnéd, ugyanúgy, mint régen.
Mosoly ül ajkán egy márványozott képen.

Lassú lépteidre ázott avar tapadt,
ólomsúly szíved sír, gyenge bordád alatt.
Csak egy pillanatra, bárcsak itt lehetne,
átölelne, mint rég, és ugyanúgy szeretne!

Legördül egy könnycsepp végigszántja lelked,
ősi szeretet húz magára egy leplet.
Simogatja arcod tiszta, lágy fuvallat,
gyengéden suttog egy isteni sugallat.

Angyalhintán lebeg habkönnyű selyemben,
rezzenésed várja - itt most a jelenben.
Megérinti szíved mécses tiszta fényén,
átölel, becézget, angyali az élmény.

Öleld át te is őt, s hagyd, hogy tovább menjen,
várják fényes kapuk odafent a mennyben.
Angyalhintán szórja édeni csókjait,
ő napjukon küldjed át földi csókjaid.
 
 
2 komment , kategória:  Verses  
Fáradt vagyok, kimerült vagyok – de miért!?
  2012-10-29 18:58:36, hétfő
 
  Fáradt vagyok, kimerült vagyok - de miért!?
Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Gesztenyetorta meggyel
  2012-10-28 14:13:53, vasárnap
 
 


Link

Gesztenyetorta meggyel

Tésztája. Barna piskótalap.

Krém:50 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
4 dl tejszín
3-4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 zacskó Zselatin /6lap/

Díszítéshez:
1 kg friss meggy kimagozva vagy két üveg meggybefőtt
1 kis zacskó piros tortazselé (12 g)
2 dl tejszín
1 zacskó habfixáló (10 g)

Habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a Zselatint meg a mascarponét. 3-4 evőkanál porcukorral édesítjük, és belekeverjük a gesztenyepürét. Elfelezzük, az egyik részhez hozzákeverjük a két evőkanál kakaóport.

A tésztára simítjuk a világosabb krémet, kirakjuk meggyel, rákenjük a kakaós krémet.
Elegyengetjük. Ezután kirakjuk a tetejét meggyel, a szélén 2-3 centit szabadon hagyunk.
A zacskón lévő leírás szerint elkészítjük a piros tortazselét.
Ecsettel átkenjük a meggyet a langyos zselével.
Rózsákat nyomunk a tejszínhabból a torta szélére.
 
 
3 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Hasznos tanácsok
  2012-10-28 08:20:21, vasárnap
 
  Hasznos tanácsok
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi vásárok
  2012-10-26 08:30:36, péntek
 
  Adventi vásárok
Link
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Egy hentes levele
  2012-10-22 11:24:23, hétfő
 
  !!!!!!! Egy hentes levele !!!!!!!

Az egyik szemem sír, a másik nevet, 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.
Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150 kg-os paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.
Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt. Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Erről később!

10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett.
A: SOLUPRAT,
TEJPOR,
SZÓJAFEHÉRJE.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!
A "SOLUPRAT" egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.

Miért kell ez az anyag? Hús helyett !!!
Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni ködöt is". Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!
"TEJPOR" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.

A "SZÓJAFEHÉRJE" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt. Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.
Van még egy "kedvenc" anyagom az "EMULGÁLÓSZER".
Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne! Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor "fent ragad" a falat.
Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed? www.adalekanyag.lap.hu
Lassan nincs szükség a szakmámra!
Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: MŰBELEK A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. míg le nem húzod a celofánt.
Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstőlnek és/vagy főznek!
Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT !!!
Hogy mi a megoldás?
Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. A multikat kerüljük, úgyis hülye biorobotnak és kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV reklámjaikat.

"Megveszem mert ólcsó".....vegyél, vásárolj, egyél, fogyassz, hízzál, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó, aki elsőre mindent szemetet megvesz, mert "olcsó". Amit ilyenkor megspórolsz annak a 10-szeresét ráköltöd a gyógyszerekre, meg a rákszürésre.

Melczer Lajos
forrás:Internet
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
A méregtelenítés
  2012-10-21 14:43:10, vasárnap
 
  A méregtelenítés
Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Megújul Eger történelmi belvárosa
  2012-10-21 11:25:20, vasárnap
 
  Megújul Eger történelmi belvárosa
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bármilyen hosszú
  2012-10-21 08:49:54, vasárnap
 
  " Bármilyen hosszú is egy természetfilm,bármilyen szép is egy kép,bármilyen csodás is egy-egy leírás,nem hihetjük azt,hogy ez pótolja a személyes élményt.Márpedig ezek a helyek bárki számára könnyen elérhetők,felkeresésük,felfedezésük-kinek-kinek a maga számára-jószerivel csak elhatározás kérdése"

(Rockenbauer Pál)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8411 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1477
  • e Hét: 9938
  • e Hónap: 22275
  • e Év: 469138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.