Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kelbimbós finomságok
  2012-10-14 22:22:05, vasárnap
 
  Kelbimbós finomságok

Csak szeretni vagy utálni lehet, középút nincs. Legalábbis ezt mutatja a tapasztalat. Pedig finom, egészséges, kevés kalóriát tartalmaz, és számtalan módon elkészíthető. És ha belegondolunk, hogy egész éven át arra készül a növényke, hogy ezek a parányi káposztafejek kifejlődjenek... még vicces is.





A kelbimbót a XIII. században nemesítették Belgiumban. Mivel kevés volt a termőterület, és hirtelen megnőtt a népesség, olyan növényeket próbáltak ültetni és nemesíteni, amelyek kis területen sok termést adtak. Így született meg a kelbimbó, amely ma már a legtöbb család asztalán levesként, főzelékként, köretként, tésztába keverve és önálló fogásként is megtalálható.

Tápértéke 100 grammban:
30 kcal
85% víz
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 0,3 g
Fehérje: 3,4 g
Gazdag A-, B- és C-vitaminban, valamint rostokban, magas kalcium-, vas

Vásárláskor figyeljünk arra, hogy élénk színű, sárgás vagy barnás foltoktól mentes bimbókat válasszunk.





Hűvös, száraz helyen több hétig is eltartható. Elkészítés előtt vágjuk le a torzsát, fejtsük le a külső leveleket, majd áztassuk hideg vízbe. Zubogó vízbe téve 10-15 perc alatt készre főzhetjük. Ha szeretnénk, hogy megtartsa élénk színét, a főzővízbe tegyünk egy csipetnyi szódabikarbónát.
Még jobb, ha gőzön pároljuk, mert akkor nem fő ki belőle a vitamin és az ásványi anyagok. Vajjal, petrezselyemmel vagy szerecsendióval tálaljuk köretként, de elkészíthető más módon is.


És most lássunk néhány igazán különleges kelbimbós receptet!

Báránysült szalonnás kelbimbóval:

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg báránycomb (lapocka), 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring
A körethez: 60 dkg kelbimbó, 15 dkg húsos szalonna

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, kiterítjük. A hagymákat megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük.

Elkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a húst. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhulásig (kb. 60-70 perc) sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. Megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, forró vízbe tesszük, 10 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk. A megsült hús mellé tálaljuk.






Sajtos pulykamell paprikás kelbimbóval:

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell, 1 tojás, 1/2 dl tej, 2 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt sajt, 2 dkg liszt, bő olaj a sütéshez
A körethez: 40 dkg kelbimbó, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg piros húsú paprika

Előkészítés: A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, és kicsit kiveregetjük, majd félretesszük. A kelbimbót megtisztítjuk és megmossuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, húsát szintén kis kockákra daraboljuk.

Elkészítés: A kelbimbót forró sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, kivesszük a vízből, lecsepegtetjük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a paprikákat, és félig megpuhítjuk. Ekkor rátesszük a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig összepároljuk. A tojást a tejjel, pici sóval felverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a sajttal. A hússzeleteket kipanírozzuk, azaz lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsás sajtba forgatjuk. A sajtos morzsát jól rányomkodjuk a húsra. A hússzeleteket forró, bő olajban pirosra sütjük, papírszalvétára tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalásnál a hús mellé tesszük a kelbimbót. Köretként adhatunk mellé még párolt rizst is.






Kelbimbós lasagne:

Hozzávalók 6-8 főre: 2 csomag fagyasztott lasagne tészta, 80 dkg darált hús, 2-3 hagyma, egy csomag fagyasztott kelbimbó, kb. 30-40 dkg sajt, 5 db tojás, só, bors, ételízesítő, 2 evőkanál pirospaprika, oregánó
A fehérmártáshoz: 8 dkg vaj, liszt, tej, ételízesítő, szerecsendió, bors
A tetejére: sajtszeletek

Elkészítés:
1.) Elkészítjük a húst: egy nagyobb teflonban kevés olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát, alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a darált húst. A teflont visszatesszük a tűzre és a húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Sóval, borssal, ételízesítővel, oregánóval fűszerezzük, és egy kis vizet is hozzáadhatunk, hogy hamarabb megpuhuljon. (A levét közben elpárologtatjuk.)
2.) Fehérmártást készítünk: egy nagyobb darab (kb. 8 dkg) vajat megolvasztunk, hozzáadunk annyi lisztet, hogy krémszerű, sűrű, pöfögő masszát kapjunk, majd fokozatosan tejet öntünk hozzá. Habverővel keverjük, hogy nehogy csomós legyen. Annyi tejet öntünk bele, hogy pudingszerű, krémet kapjunk. Elzárjuk alatta a gázt, és ételízesítővel, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
3.) Forró, sós vízben félkeményre főzzük, és lecsepegtetjük a kelbimbót.
4.) Megfőzzük, megpucoljuk, és tojásvágóval felszeleteljük a tojásokat.
5.) Kivajazunk egy jénait, és beleteszünk 4 db lasagne lapot.
6.) Ráterítjük a hús felét, majd ráteszünk 4 lasagne lapot.
7.) Újabb réteg következik: a tésztán eloszlatjuk a kelbimbó felét, meglocsoljuk a fehérmártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül lasagne lapokat helyezünk a tetejére.
8.) Most a tojásos réteg következik: a felszeletelt tojásokkal megrakjuk a tésztát, meglocsoljuk a fehérmártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Lasagne lapokkal borítjuk be.
9.) A tojásos réteg után újra hús, majd az utolsó, kelbimbós réteg következik. A kelbimbók tetejére kerülnek az utolsó lasagne lapok, rá fehérmártás és sajtszeletek. A maradék fehérmártást locsoljuk a tészta oldalaira, sütés közben majd magába szívja a tészta, és nem fog kiszáradni.
10.) Lefedjük a jénait, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1 óra alatt pirosra sütjük a lasagnát.





Fotó: Komáromi Zoltán

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Szőlős mascarpone-torta
  2012-10-14 22:08:46, vasárnap
 
  Szőlős mascarpone-torta

Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott leveles tészta
5 dkg liszt a szóráshoz
50 dkg mascarpone krémsajt
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál vanília-esszencia
25 dkg nagyszemű piros szőlő

Elkészítés:
A kiengedett leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékony késfok vastagra kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 22-24 centi átmérőjű, kerek, hullámos szélű tepsit úgy, hogy a széle túllógjon. Ezután hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

A mascarpone krémsajtot a cukorral, a citrom reszelt héjával, a vanília-esszenciával elkeverjük, majd beleöntjük a tésztával bélelt formába, elsimítjuk, a tetejét kirakjuk megmosott, leszemezett, félbevágott szőlőszemekkel, és a szélénél túllógó tésztát ráhajtjuk.

Végül 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűtjük, és cikkekre vágva tálaljuk.





Megjegyzés:
A fagyasztott leveles tésztát mindig hűtőben engedjük ki, hogy a vaj ne olvadjon meg a tésztában. Mascarpone helyett készíthetjük ricottával is.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szüreti borjúborda
  2012-10-14 22:05:15, vasárnap
 
  Szüreti borjúborda

Hozzávalók:
4 szelet borjúborda
20 dkg gomba
10 dkg friss paradicsom
1 dl must
3 evőkanál zsír
1 csokor petrezselyemzöld
liszt

feketebors

Elkészítés:
A bordaszeleteket kiverjük, széleit bevágjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártva mindkét oldalukon forró zsírban ropogósra sütjük. Alufóliában félrerakjuk.

Ezután a gombát megmossuk, kockákra vágjuk, a paradicsomot szintén felkockázzuk, a petrezselymet finomra daraboljuk, s a hús visszamaradt zsírjában megpirítjuk a gombát és a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük. Meghintjük petrezselyemmel, majd felengedjük musttal. Végül beletesszük a bordaszeleteket, és még egyszer felforraljuk.

Petrezselymes rizzsel vagy főtt petrezselymes burgonyával tálaljuk a szüreti borjúbordát.





Megjegyzés:
A receptet Hamar Anna küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Harcsa vincellér módra otelló szőlővel
  2012-10-14 22:01:51, vasárnap
 
  Harcsa vincellér módra otelló szőlővel

Hozzávalók:
60 dkg harcsafilé
50 dkg vörös szőlő (nálam otelló)
3 dl vörösbor
3 dkg vaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
őrölt fehérbors
1 db babérlevél
3-4 szegfűszeg
1 mokkáskanál fahéj

2 evőkanál méz (el is hagyható)

Elkészítés:
A harcsafilét ízlés szerint besózzuk, és megszórjuk őrölt fehérborssal, majd 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit átjárják.

Ezután beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Lefedve kb. 10 perc alatt készre pároljuk a harcsaszeleteket, majd kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

A visszamaradt fűszeres borba belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj teljesen felolvad. (A méz el is hagyható, de mi édesebben szeretjük a gyümölcsmártást, azért tettem bele.)

Ezután beletesszük a leszemezett szőlőt, majd alacsony hőfokon, néha óvatosan megkeverve kb. 5 percig főzzük.

A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatjuk. Végül óvatosan kevergetve kiforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.

Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínáljuk. Kínálhatunk hozzá még ízlés szerint krumplipürét is.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Kőkorszaki szakik kedvence
  2012-10-14 21:54:12, vasárnap
 
  Kőkorszaki szakik kedvence

Hozzávalók:
1 szép, csontos, bőrös, kb. 1,5 kg-os keresztben vágott sertéscombszelet
mustár

őrölt feketebors
sertéssült fűszerkeverék

Elkészítés:
Először is megnézzük, hogy kedvenc jénainkba belefér-e a hús. Ha igen, bőrét bevagdossuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, megkenjük mustárral, beletesszük a tepsibe, és jó fél napot hűtőben pácoljuk.

Ha úgy érezzük, hogy elérkezett a sütés ideje, egy kis vizet öntünk alá, és 190 fokra hevített kemencénkben 1,5 óra alatt omlós-ropogósra varázsoljuk. Közben buzgón locsolgassuk a saját szaftjával, és hát magunkról sem feledkezzünk meg, kedvenc italunk mindig legyen kéznél.

Ha elkészült, helyezzük tálra, körítsük félbevágott sült burgonyával, adjunk mellé káposztasalátát, és bontsunk fel valami jóképű félszáraz vörösbort.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Francia rakott brokkoli
  2012-10-14 21:48:57, vasárnap
 
  Francia rakott brokkoli

Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
1 kg brokkoli (nettó súly)
3 dl tejföl
3 db keményre főtt tojás
2 tojás
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt (fele füstölt volt)
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors

zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk.

2 tojásfehérjéből csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverjük 2 tojás sárgájával, a sajt felével, a reszelt fokhagymával, szerecsendióval, fehérborssal, sóval ízesítjük.
Az ízesített tejfölhöz keverjük a főtt brokkolit, az aprított tojást, lazán hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.

Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és előmelegített 180 fokos (légkeveréssel) sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Önálló fogásnak, körítésnek kínálhatjuk.









Megjegyzés:
A recepttől eltérve a brokkoli főzővizébe tettem egy kiskanál szódabirarbónát és ételízesítőt.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Brokkoli a középpontban
  2012-10-14 21:43:57, vasárnap
 
  Brokkoli a középpontban

Ha csak lehetséges, igyekszem szezonális fogásokat tálalni, minél változatosabban - az őszi hónapok zöldségei pedig szinte kínálkoznak a sokféle elkészítésre. Nemcsak vitamindúsak és színpompásak, de nagyon sokféleképp variálhatók.


A brokkolit nem csupán azért szeretem, mert tömör, haragoszöld rózsái gyönyörű átváltozáson esnek át, ha fazékba vagy sütőbe kerülnek, és olyan élénkzölddé alakulnak, hogy legszívesebben azonnal beleharapna az ember, de zamatai sokféle zöldséggel, mártással, kiegészítővel kombinálhatók.




Brokkoli frissen a piacról - most igazán érdemes gyakran készíteni

A brokkolikrémleves, a csőben sült brokkoli már-már klasszikusnak számítanak, lepénybe, réteslapba vagy vajas tésztába töltve is nagyszerű. Most, hogy nagyon jólesik bekapcsolni a sütőt, egy kifejezetten könnyű, színes októberi variációban készítettem el - méghozzá úgy, hogy a szárát és levelét a köret részeként tálaltam. Semmit sem szabad kidobni, ami értékes, vitaminos és ízletes!

A zöldségek döntő része sütve sokkal ízletesebb, mintha fazékban főnének puhára, miközben jelentős részét elveszítik a bennük rejlő vitaminoknak. A brokkoli pedig igazi vitaminbomba - annyi ásványi anyagot és C-vitamint tartalmaz, hogy egy zamatos brokkolifogás falatozása közben a stressztől, komoly sportolástól igénybe vett szervezet is új erőre kap. Ráadásul a kalóriákat sem kell számlálnia annak, aki minden falatra fokozottan figyel.




A zöldségek előkészítve - már így is valóságos színkavalkádot alkotnak

A friss hozzávalók a forró sütőben teljesednek ki, és akár azonnal indulhatnak is az asztalra - jó kis rusztikus étel. A krémes köret pedig párhuzamosan készül, nincs időveszteség, csak zamatos lakoma!

Színes brokkoli a sütőből




Azon melegében

Hozzávalók 4 személyre:
1 db közepes brokkoli (cca. 60 dkg)
2 db közepes méretű sárgarépa (cca. 25 dkg)
6-8 db közepes méretű húsos paradicsom
10 dkg fekete olívabogyó
A fűszeres olajhoz:
½ dl jó minőségű olívaolaj
1 kis gerezd fokhagyma préselve
¼ mokkáskanál őrölt chili
½ mokkáskanál szárított édesköménymag
½ citrom leve
só ízlés szerint

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, a brokkolit nagyobb rózsákra szedem, a leveleit és a nem fás szárrészeket félreteszem. A paradicsomot forró vízbe dobva meghámozom, a magokat eltávolítom (zöldséglevesbe, mártásba kitűnő), félbevágom, majd negyedbe. A sárgarépát 1 cm vastag szeletekre vágom, az olívát kimagozom.

Egy nagy fazékban vizet forralok, sózom, és a brokkolirózsákat 2 percre beledobom. Gyorsan jeges vízbe rakom át, hogy megőrizzék zöld színűket. A sárgarépával hasonlóan járok el.
A fűszeres olaj összetevőit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom.
A sütőt (légkeveréses) 200 fokra előmelegítem.

Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral borítok, kenőecset segítségével vékonyan megkenem a fűszeres olajjal. Az előkészített zöldségeket elrendezem a tepsiben, az olajjal meglocsolom, és 25 percre beteszem a forró sütőbe.




fűszeres olajnak köszönhetően teljesednek ki az ízek

Ehhez a zamatos és ropogós fogáshoz mindenképp kívánkozik valami kellemesen krémes köret. Amíg a zöldségek sülnek, elkészítem a zelleres zöldségpürét.


Zelleres zöldségpüré




Elkészíteni szinte gyerekjáték, az ízei csodásan aromásak!

Hozzávalók:
30 dkg lisztes burgonya
25-30 dkg zellergumó
5 dkg vaj
2 dl tej
a brokkoli szára és levelei
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
1 kis csokor bazsalikom
ízlés szerint őrölt szerecsendió, fehérbors, só

Elkészítés: A zellert és a krumplit meghámozom, nagyobb kockákra vágom, annyi vízben teszem fel főni, amennyi épp hogy ellepi. Sózom, hozzáadom a felaprított brokkoliszárat. 15-25 perc alatt puhára főzöm. A fűszernövényeket finomra aprítom (néhány szép levelet félreteszek a tálaláshoz.)
Ha még mindig túl sok víz maradt a zöldségeken, érdemes leszűrni, ha főzés közben elpárolgott, jöhet a tej, valamint a brokkoli levelei - egyetlen forralás elegendő. Félrehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a vajat, borsozom, hozzáreszelem a szerecsendiót, ha szükséges, kevés sót adok hozzá. A petrezselyemmel és a bazsalikommal pürésítem.




Így ahogy van tálalható!

Az illatos, színes brokkolis zöldségekkel tálalom - a zöldségek kívülről kissé karamellizálódnak, de még roppanósak maradnak. Igazi könnyű, színes októberi ebéd vagy vacsora!

Forrás:Mindmegette.hu - Habliliom könnyed konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával
  2012-10-14 21:31:34, vasárnap
 
  Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával


Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (vagy egész csirke darabolva)
fél citrom leve
10-15 dkg füstölt szalonna - vékonyan aprítva
1 evőkanál olaj
5 dkg szárított erdei gomba - langyos vízbe áztatva, kinyomkodva
1 nagyobb fej vöröshagyma - finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva
1 bő evőkanál házi lecsóalap, vagy 1-1 zöldpaprika és paradicsom darabolva
1 evőkanál őrölt pirospaprika
3 dl tejföl + 2 dl tej
1 bő evőkanál liszt
1 teáskanál kakukkfű
őrölt feketebors


Elkészítés:
A combokat kettévágom a forgójánál, besózom, borssal meghintem és rálocsolom a citromlevet, összeforgatom, a hűtőben kb. 1 órát pihentetem (nem baj, ha egész éjszaka is pácolódik).

A szalonnát kevés olajon kisütöm, benne megpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzákeverem a lecsóalapot, zsírjára pirítom, majd a húsdarabokat is erős hőfokon folytonosan keverve fehéredésig pirítom. Lefedve, közepes hőfokon párolom a húst saját levében.

Amikor már majdnem puha, hozzáadom a gombát, és kb. 10 percig együtt főzöm, amíg a gomba összeesik.

Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, tejjel hígítom, és óvatosan a mártásba keverem, meghintem kakukkfűvel. Lassú forralással pár perc alatt együtt készre főzöm, ha szükséges, utána fűszerezem.





Megjegyzés:
Nem mondhatnám, hogy dekoratív étel, de annál finomabb!

A csirkecombok bőrét le szoktam húzni mielőtt darabolom, természetesen ez egyéni ízlés dolga.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Heti menü ajánlat – 2012 október 15 - 21.
  2012-10-14 21:26:54, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2012 október 15 - 21.


Hétfő:

Előétel: Májgaluskaleves
Főétel: Csirkepaprikás galuskával
Desszert: Tejespite barackízzel
Vegetáriánus ajánlat: Kelbimbósaláta


Kedd - ma Finnországba látogatunk:

Előétel: Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto)
Főétel: Finn káposztatekercs (Kaalikääryleet) főtt burgonyával, én vörösáfonya lekvárt adok mellé, de előtte azért jár egy stampedli finn vodka is
Desszert: Fahéjas csigák (Korvapuustit)
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis és rizses pirog (Karjalanpiirakka)


Szerda:

Előétel: Édesköményes paradicsomleves
Főétel: Brigi parmezános fasírtja majonézes burgonyával
Desszert: Nektarin
Vegetáriánus ajánlat: Színes sült brokkoli


Csütörtök:

Előétel: Csirkés karfiolleves
Főétel: Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Desszert: Gesztenyepüré
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű őszi tökfőzelék, sütőtökös-gombás fasírt


Péntek:

Előétel: Chilis sütőtökkrémleves
Főétel: Tojásos nokedli pirított szalonnával, fejes saláta
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli kovászos uborkával


Szombat:

Reggeli: Kuglóf, házi lekvár, karamellás tej
Előétel: Francia parasztleves
Főétel: Fogas Sabayon mártással
Desszert: Sült töltött őszibarack dióhabbal
Gyerekzsúrra: Extra melegszendvics, gyümölcslével
Vacsora: Gombás sonkarolád, friss salátával, rizlinggel, ahogy Dzsafi ajánlja
Vegetáriánus ajánlat: Francia rakott brokkoli


Vasárnap:

Reggeli: Lágytojás, kifli, gyümölcstea
Előétel: Maceszgombócleves egyszerűen
Főétel: Majoránnás kacsacomb káposztás rétessel és tepertős burgonyával
Desszert: Kakaós kevert süti dióval és almával
Gyerekzsúrra: Marcipános almatorta
Vacsora: Virslivel töltött kiflik, pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Kék camembert-mártással töltött zöld palacsinta

A részletesy recepteket megnézhetitek itt:
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szépség
  2012-10-14 21:24:19, vasárnap
 
  Csak úgy..., mert szép



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 121 db bejegyzés
e év: 1342 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 5586
  • e Hónap: 19491
  • e Év: 149198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.