Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kik azok a szociológusok
  2012-10-18 22:45:42, csütörtök
 
 
Kik azok a szociológusok

Talán a szocializmusból visszamaradt őskövületek ők, akik feladatul kapták, hogy a hatalmon lévő politikai irányt meghatározzák, döntsenek jó és rossz között . A kereszténység alaperkölcseit behelyettesítő szervezetnek szánták őket, akik meghatározzák majd a jövő társadalom működésének az irányát . Jó szociológusaink elkötelezett baloldali emberek . Filozófiájuk az egyetemes filoszemitizmus, sőt ma már a globalizmust maradéktalanul elfogadó szolgaszemélyzet szerepében tündökölnek . Hivatalból mindenki kiváncsi a véleményükre, mert csak ők képesek megmondani mi a helyes a magyarság számára . Ahány szociológussal találkoztam, mindannyian valamiféle lelki komplexustól szenvednek, és személyiségi problémákkal küzködnek .

Mit tanultak ezek a bölcsészdiplomával rendelkező értelmiségiek, akik minden helyzetben hibátlanul döntenek társadalmi kérdésekben ? Voltak-e változások rendszerváltozás után a szociológusképzésben ? Még soha sem találkoztam nemzeti érzésű szakemberrel ezen a vonalon . Úgy látszik, az Új Világrend nevében képezték ki őket, a lakosság viselkedési normáját meghatározó egyedüli mértéknek . Belebetegednek a folytonos természet elleni cselekvésbe . Nekik kell megmagyarázni az embereknek, hogy miért visszafelé folynak a folyóink . Bevallom nem szivesen lennék a helyükben . Egyik diktatúrából kilépve, azonnal az ellenkezőjét kell, hogy állítsák annak, amit korábban sarlóval, kalapáccsal vertek a fejükbe .

Milyen érzés lehet most, a burzsoá kapitalizmus érdekében privatizálni olyan állami javakat, amelyeket pontosan az ő elméleteikkel szentesítettek az államosítások idején . Egyik nap még Moszkvából határozták meg nekik, hogy mit tartsanak igaznak, majd másnap, a szabad piac mindenhatóságát kellett képviselniük a diktatórikus rendszerrel szemben . Olyan lehet ez, mint amikor az örömlány meghatározza szolgáltatásainak az árát, kétségbeesésének mértékeivel . Ezerévig tanultuk a keresztény erkölcs adta megváltás reményében a jövőképet, amit az ateista politika egyik napról a másikra a feje tetejére állított . Gyakran gúnyolták ki azokat a szertartásokat, amelyeket még az őseik adtak tovább nekik .

Megváltozott a világ . Új honfoglalók jönnek hatásosabb fegyverekkel ellenünk, s mindenki eldönti azonnal, hogy miként hadakozik . Van aki azonnal az ellenség mellé áll . Szolgálja . Kiszolgálja azokat egy kis alamizsna fejében, miközben a másikuk elhatárolódik a betolakodók által hirdetett eszmeiségtől . Ezek a mi szociológusaink magyarellenességükről híresek . Feltétel nélkül szolgálják az épülő zsidó birodalom baloldali vörös ágazatát ugyanúgy, mint a lila színbe átmenő liberalizmus furcsa demokráciáját . Mindkettő alapeleme, a demokrácia jelentésének a meghatározása . A népuralom csalafintaságával elhitetik velünk, hogy a mi érdekünkben mennek a dolgok, s ezáltal kedvükre uralkodhatnak felettünk .

Már az idegen kifejezést is törölnék a magyar szótárból, hiszen az 1867-es kiegyezés alapfeltételévé tették a Galiciából beözönlő zsidóság emancipálását . Teljes jogokkal jutalmazták őket, körültekintő vizsgálat nélkül . Ennek köszönhetjük az egyenetlen tulajdonviszonyok kialakulását a Kárpátmedencében, mivel az iparosodást elősegítő nagytőke, ezekre az idegen elemekre építette jövőbeli hatalmát . Megbízhatatlan egyedeket emelt ki a magyarság érdekeinek a védelme helyett .

Nekik köszönhető a sajtó kisajátítása ugyanúgy, mint a munkások szakszervezetének képviselete, akiktől a 19-es szovjet kezdeményezés is indult . Hazánkban ettől az időtől fogva nincs hitele a baloldalnak, mert a Tanácsköztársaságban vezető szerepet játszottak a magyar neveik mögé rejtőzködő zsidókkal együtt . Ősi nép vagyunk . Emlékezetünk messzire nyúlik vissza az idő végtelenségének birodalmában . Megőriztük génjeinkben mindazt, amit bizonyos körülmények között már átéltünk a múltban . Ösztönösen félünk a kígyótól, pedig nem sokan találkoztak életükben még viperával sem, de elegendő más tapasztalatából, védettséget kapni a jövőre .

Ezek a társadalomtudományi szakemberek vegyes házasságban élnek olyanokkal, akiknek immár sokszáz éve rejtett szándékában áll hazánk megszerzése . Észre sem veszik az idegen nevek által rejtett személyiségbeli hiányosságokat, amit eltakar előlük az élniakarás mindenhatósága . Nehéz hinni a munkások háta mögött szervezkedő szakszervezeti megbízottnak, aki tárgyalási feltételeit látszólag az ő érdekében játssza át a nagytőkének . Nyugati társadalmakban is jellemző, hogy baloldali szakszervezeti vezetők irányítják az ország, ha hatalomra kerülnek a média segítségével . Azonnal kiépítik a nagyszámú segélyezettek szavazógépezetét, akik így hatalomban tartják, az őket etető romboló erőt, sőt hamarosan eladósítják az általuk irányított államot .

Az adósságcsapdának kétpárti feltétele van . Egyik oldal megteremti feltételeit annak, hogy a másik oldal továbbfolytathassa a nemzetrombolást . Szerintük, már nincs helye a nemzetnek egy modern társadalomban . Szociológusaink határozzák meg a helyes gondolkozás mechanizmusát minden helyzetben, mind a két oldalon, ahol ellentétet szítnák . A jobb oldal épít . A baloldal rombol . Eközben a társadalom elszegényedik, megroppan az adósság súlya alatt . 1973-ban az első olajválság idején vettek be minket Európa csapatába . 1982-ben IMF tagok lettünk, majd 1990-ben átcipeltük adósságainkat a liberális kapitalimus új rendszerébe, amikor eladogattuk a korábban államosított javakat a nagytőke képviselőinek . Most, negyed századdal a rendszerváltás után hazánk rosszabbul áll, mint valaha .

1944 március 19-óta idegen megszállás alatt élünk . Három alkotmányt erőltettek reánk különböző diktatúrák nevében . 1949-ben, 1990-ben, és 2011-ben . Legutóbbi módosítás a parlamenti demokrácia kétharmados felhatalmazásakor történt . Vissza is állíthatták volna ősi alkotmányunkat, mert lehetőséget kaptak az elmúlt 66 év alapos kivizsgálására, és az elszámoltatásra . Nem történt meg, így csak a bizonytalanság növekedett . Elbeszél egymás mellett továbbra is a két oldal . Megosztottságunk folytatódik, hála a jól alkalmazkodó szociológusaink megfelelniakarásának .

Nemzeti szociológusokra lenne szükség, akik megmondanák miként éljünk helyi viszonyaink szerint, a többségi nemzet képviseletében . Ezek a mostani jólismert internacionista szociológusok a világkormány ideológiáját próbálják reánk erőltetni, kötelezni akarnak bennünket a pénzbirodalom uralmának az elfogadására . Nem igaz, hogy életfontosságú számukra a hazaárulás ! Figyelmeztethetnének bennünket a reánk leselkedő veszélyekre is ugyanúgy, mint a halálos csapdából való szabaduláshoz is utat mutathatnának nekünk, de ilyen viselkedés teljes embert kíván .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önmagát múlta alul a Fidesz tébolyult politikai rendőrsége
  2012-10-18 22:32:41, csütörtök
 
  Önmagát múlta alul a Fidesz tébolyult politikai rendőrsége
2012. október 18. 06:11:23

A hatalmában megingott, annak elvesztésétől rettegő arrogáns és gőgös kétharmad minősíthetetlenül pitiáner, de egyúttal nevetséges és gyermeteg eszközöket vetett be a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogaikat gyakorolni kívánó hazafiak ellen.

A Gyurcsány - Bajnai kormány rendőrsége jó kommunista módjára kíméletlen és brutális eszközökhöz folyamodott, amire példát 2006 őszétől egészen a bukásukig többször is láthattunk. A jelenlegi rezsim, bár gorombaságában elmarad az elődjétől, de sunyiságban, aljasságban és képmutató patkánykodásban messze megelőzi azt. Kormányoktól függetlenül elmondható, hogy a rendőrség a mindenkor fennálló politikai rezsim hatalma megtartásának játékszere és eszköze lett, a bűnüldözés és a rendfenntartás helyett a kettős mérce és a rendetlenség gerjesztésében érdekelt és politikai rendőrséggé züllött le, nem kímélve a közpénzek tíz- és százmillióit.

Ma már szinte teljesen természetes, hogy egy tüntetésre szervezetten, autóbusszal utazó embereket a hatalmukkal visszaélve zaklat a sintérség , ahogy az ma a Jobbik miskolci tüntetésére utazókkal történt. A Pest megyei jobbikosok és gárdisták autóbuszát három alkalommal állították félre az M3-as autópályán azzal a nyilvánvaló célzattal, hogy az azon utazó mintegy 25 ember ne érjen oda időben a kezdésre. A Pest megyei rendőrség átfogó, egy órán át tartó motozással, járműátvizsgálással járó ellenőrzése után ugyanezen okból állították meg az autóbuszt még egyszer Gyöngyös mellett, mégpedig úgy, hogy mindvégig rendőri felvezetés mellett közlekedett. Az egyik intézkedő Heves megyei rendőrtiszt ráadásul még azt állította, miszerint nem tud arról, hogy előtte kb. egy órával az utasok már átestek egy rendőrségi átvizsgáláson. Mindezekkel egyidőben az autópályán a ki tudja honnan lopott, illetve bűnös úton szerzett pénzekből vásárolt Audikon robogó cigányok felfele tartott középső ujjal küldtek üdvözletet a várakozásra kényszerített hazafiaknak. Majd miután onnét továbbengedték őket, a harmadik megállítás Miskolc előtt történt, ahol motoros felvezetőt jelöltek ki az autóbusz elé.

Ugyanilyen eljárásokkal, undorító és jogtipró kettős mércével jártak el a Békés megyei jobbikosokkal szemben is, ahol név és rendszám szerint szedték ki a forgalomból a gépkocsikat. Felvezetést adtak az elvetemültek Gyüre Csaba jobbikos alelnök gépkocsijához is, minthogy ha a bent ülők magatehetetlen birkák lennének és nem tudnák, hova kívánnak eljutni. A tüntetés után Vona Gábor kocsijának leszorítása az útról pedig mindennek a teteje volt...

A történtekből egyvalami vonható le: a cigány szavazatait megtartani kívánó, a hazafiak kivételével mindenki más előtt gerinctelenül hason csúszva alakosokodó Fidesz hatalma megrendült és annak elvesztésétől retteg. Emiatt mindenféle aljas és nemtelen eszközöket vet be azon erők ellen, akik a tényleges veszélyt jelentik rá.

A történet folytatódik: Egerben tüntetés úgyszintén a cigánybűnözés ellen ma, vasárnap pedig a közeli Kerecsenden. Kedden pedig a hazafiak szerte az országból a fővárosi Deák téren találkozhatnak ismét.

Vona Gábor leszorították az útról a Pintér-pribékek

Mint hajtóvadászatban a bűnözőre, úgy csaptak le a rendőrök ma este az avasi Magyar Élet Menete után a Vona Gábort is szállító személygépkocsira. Az eset a tüntetés helyszínétől távol, de még Miskolc területén történt, amikor a politikus hazafelé indult. Az alábbi történetből az is kiderül, hogy a Jobbik elnökének minden lépését figyelhetik a szolgálatok és a hatóságok.

A rendőrség három autóval, köztük egy csapatszállító furgonnal elölről, hátulról és oldalról is körbevette és leszorította az útról a Vona Gábor teljesen szabályosan közlekedő járművét. Az autóban ülőket kiszállították a kocsiból, és igazoltatni akarták, ám semmiféle magyarázatot nem adtak a filmbe illő üldözési jelenethez hasonlítható megállítás okaira. A hét-nyolc rendőr Vona Gábor többszöri kérésére sem tudott vagy akart válaszolni arra, hogy miért vonják őket ilyen drasztikus módon intézkedés alá. A helyszínen tartózkodó rendőrök parancsnoka kiszúrta, hogy a vele szemben álló férfi országgyűlési képviselő, ezért a válaszadást azzal hárította, hogy mivel országgyűlési képviselővel állnak szemben, nem folytathatják az intézkedést. Vona Gábor ezek után kifejezetten kérte, hogy ne tekintsék őt országgyűlési képviselőnek, hanem egyszerű magyar állampolgárnak, választ azonban így sem kapott arra, hogy ki és mi alapján adott utasítást erre a brutális akcióra. A rendőrparancsnok mindössze annyit volt hajlandó elárulni, hogy ,,azt az utasítást kapta, hogy a szóban forgó járművet állítsa meg és a benne ülőket vonja intézkedés alá".

Az avasi Magyar Élet Menetén, a vonulás után még a helyszínen tartózkodó Barikádos videóstáb egyik tagja hallotta is, ahogy a rendőrök a központból a CB-rádión keresztül utasítást adnak ,,Mobil 1"-nek, hogy állítsanak meg egy fekete Skodát a benzinkút közelében. Ebben a kocsiban utazott Vona Gábor és két barátja, akiket már addig is követhetett az egyik rendőrautó.

Mobil 1 válasza a következő volt: "Az autóban Vona úr ül.Szükséges-e a személygépjármű átvizsgálása, és ha igen, milyen indokkal?"

A barikad.hu az ügyben magyarázatot vár az illetékes rendőrkapitányságtól, ahogyan arra is, hogy kollégáik miért állítottak meg és vegzáltak hasonlóan számos tüntetésre utazó jobbikost.

Az esetről egy videófelvételt is közzéteszünk, amelyet Vona Gábor készített a telefonjával.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uPrsMIjEm8E

(Szent Korona Rádió, Barikád)
Related Links

A legújabb Budaházy műsorban Zagyva Gyula élő bejelentkezése az Avasról
Tüntetés a cigányterror ellen Miskolcon



Forrás: Szentkorona Radio

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=105432
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1953. október 16-án hunyt el Nyirő József erdélyi magyar ír
  2012-10-18 22:28:13, csütörtök
 
 
1953. október 16-án hunyt el Nyirő József erdélyi magyar író, újságíró.

2012. október 15. hétfő


Nyírő József 1889. július 18-án született Székelyzsomboron (ma: Brassó megye, Brassó vármegye) és 1953 október 16-án halt meg Madridban. Nyirő József erdélyi magyar író, katolikus pap és újságíró is volt.

Művei elsősorban az erdélyi magyarság művelődéstörténeti és történelmi kérdéskörében helyezkednek el. Szókimondó a korabeli politikai helyzettel szembeforduló magatartása miatt menekülnie kellett Románából, majd Magyarországról is. Művei publikálását és bármilyen nyilvánosságra hozatalát a román és a magyar kommunista rendszer betiltotta, akárcsak Wass Albertét. Jelenleg mindkét író esztétikai értékeit elismerte az irodalomtörténeti kutatás.

Tanulmányait a székelyudvarhelyi (ma: Hargita megye, Udvarhely vármegye) Katolikus Gimnáziumban kezdte, majd a gyulafehérvári (ma: Fehér megye, Alsó-Fehér vármegye)papnevelő intézetben és a bécsi Pazmaneumban tanult. 1912-ben Nagyszebenben (ma: Szeben megye, Szeben vármegye) szentelték pappá, itt oktatott hittant 1915-ig, amikor a Kolozs megyei Kide község plébánosa lett. 1919-ben, amikor Erdélyt Romániához csatolták, kilépett az egyházi rendből és megnősült. A papi rendből való távozása után a katolikus egyház kiközösítette.

1953-ban bekövetkezett halála előtt néhány héttel Madridban, a Küzdelem a halállal című művében így írt:

?Nem, nem, itt nem tudok meghalni, akárhogy szeretem, akárhogy becsülöm, idegen ez a föld nekem. Minden föld idegen. Ha már azonban nem lehet kitérni a nagy törvény elől, igyekszem átvarázsolni, hallatlanul megkényszerített képzelettel idehozom magamnak a szülőföldet, a Hargitát, Rika rengetegét, a Küküllőt, Csicsert, Budvárt, a pisztrángos patakokat, a virágos réteket, ellopom a bűmmösöket, a fehéren villámló nyíreseket, az elvesztett csodás magyar világot, és gyönyörű képek vonulnak el szemem előtt. Így talán könnyebb lesz.?

?A magyarok! (?) A szanaszét szakadt, szerencsétlen magyarok, ez a fájdalmasan tragikus sorsú nép, az elveszett haza kísértetei! Lehet rájuk számítani? (?) Itt vívódom egyedül, elhagyottan a kopár hegyek tövében, de eddig még jó szót is alig hajítottak felém.?

Nyirő József: Köszöntő

Erdély fia Erdély nevében köszöni ezt az ünnepi alkalmat, amellyel Észak-Erdély és a Székelyföld hazatérésének történeti pillanatát és megváltoztathatatlan valóságát, a halálra ítélt és az erőszak durvaságával, a gyűlölet vakságával megcsonkított drága; haza közel huszonkét évig a szent meggyőződés biztonságával várt elvehetetlen és örök jognak beteljesülését ünnepli.

Bizony mondom, örömükben-magasabbra nőttek a Keleti Kárpátok, mintha nagy fogadalmukat teljesítenék, hogy soha többé erre a földre ellenséget be nem eresztenek, füvek, fák addig nem akartak meghalni, amíg a felszabadulás drága boldogságát meg nem érik, madaraink minden percben eltűntek a magasságokban, hogy kitudják: mit akar velünk az Isten és hogy lássák: jöttök-e már, testvéreink.

Két évtizeden át a földre szorított fülekkel vigyáztuk lépteitek dobbanását, az édesanya a folytonos veszedelmek közt magasba tartotta kicsinyét, hogy azzal is késleltesse a reá váró szenvedést és meggyalázó sorsot, s a haldoklónak csak azért volt nehéz meghalni, mert még egyszer, utoljára nem nézhetett a szemetek közé. Meghaltak, mert el kellett menniük, eltemettük őket, mert el kellett temetnünk; de csak akkor nyugodtak meg, mikor végre sírjuk fölött felhangzott a megváltás, a megszabadulás diadalujjongása. a történelmi igazságszolgáltatás útjába emelt erőd vonalak semmivé váltak, a kettőbe vágott magyar test oszthatatlanul és örökre újra eggyé forrott és ti végre, végre mégis eljöttetek.

Tudtuk, hogy ennek így kell történnie és az első napokban mégsem akartunk hinni szemeinknek, füleinknek, önmagunkat és egymást kérdeztük: ? Nem álom játszik-e velünk?

? Valóság-e, hogy magyar honvédek állanak Kolozsvár főterén, Várad, Szatmár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csík?szereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely piacán, piros-fehér-zöld zászlók erdeje leng fölöttük és mi ujjongva, kacagva, sírva virágot szórunk rájuk, szédülten, boldogan csókoljuk őket. Igaz-e, hogy többé nem kell rettegve markunk mögé rejtegetni a ma?gyar szót, a dalt, az imádságot, a magyar köntöst, ismét kinyithatjuk ablakunkat, nem kell félnünk az éjszaka néma tragédiáitól, megvert fejünket újra fölemelhetjük, meggyalázott lelkünknek szárnyait kibonthatjuk, a huszonkét évig szakadatlanul tartó véres vesszőfutás véget ért, gyermekeink jövőtlensége megszűnt, a folytonos kiszolgáltatottság és tehetetlenség nehéz vasa lepattant életünkről, nem kell minden pillanatban készen lennünk, méltatlan és szinte hihetetlen kínzásokra, börtönökre, és holt-testünk nem hányódik rendőrségek nyirkos pincéiben, a hazugságok, hamisítások, kényszervetések, álnokságok, az engesztelhetetlen és állandóan ártatlan áldozatokra szomjazó gyűlölet rettentő árnyai eltűntek fejünk fölül, s mi újra, ismét, emberré, szabad magyarokká lehettünk.

Alig van nép, amely történelme folyamán többet szenvedett volna, mint Erdély kétmillió magyarja, de alig van nép, amely méltóbb lett volna a szenvedésnek erre a kegyelmére. Mert valóban kegyelem, belső áldás, krisztusi kitüntetés és megtartó erőforrás, magyarságunk megőrzésének, képességeink kiteljesülésének titka és emberi naggyá levésünknek záloga volt a mi szenvedésünk és a reánk mért sors. Akármilyen ellentmondásnak is hallszik első tekintetre, a reánk mért életsorsnak köszönhetjük, hogy a mai erdélyi magyarság nemcsak megmaradt a kietlen körülmények és üldöztetések közepette, hanem szélesebb látókörűvé, ellenállóbbá, értékesebbé, magyarabbá és emberibbé vált általa.

Az örök törvény érvényesült a mi esetünkben is: minden politika, pusztulásunkra szánt minden démoni találékonyság, a legsúlyosabb kisebbségi sors ellenére is magyarnak kellett maradnia Erdélynek, mert egész életünkkel, minden pillanatunkkal, sokszoros szenvedésünkkel fizettünk érte és amit el akartak venni tőlünk, ezt a földet, a magunk oda-áldozásával tettük magunkévá. Az elvett barázdák helyett mélyebbre nyomtuk az ekét a földbe, a kiszolgáltatott és kiürített otthonunkat hitünkkel, álmunkkal, a családi élet melegével, lelkünk illatával tettük bensőségesebbé és addig ástunk és olyan mélyre ástunk megkínzott szívünkben, míg az élet drága forrásai a magunk és gyermekeink részére ismét felfakadnak. Ha mindenünket el is vették, azt nem lehetett elvenni tőlünk, hogy tíz ujjúnkat kétségbeesett ragaszkodással ne vájjuk az anyaföldbe, hogy meg ne öleljük a fánk törzsét és ne beszélgessünk a mi madarunkkal, ne értsük a fűszál titkos intését, ne érezzük a virágunk vigasztalását, belhunyt szemünk mögött ne lássuk az ezeréves múltat, annak megtartó, igaz értékeit, erőt ne merítsünk belőlük, hogy a kalotaszegi, vagy székely lány ne álmodja rá ruhájára művészi lelkének ősi díszeit és ki ne törjön belőle a magyar dal, a mese, a vers, a szín, a formák mennyországa, hogy a csecsemő a bölcsőjében ne az eget nézze és ne a jövendőt tanulja megismerni, hogy a munka közben pihenni ledőlt férfi ne hallgassa szabadon Erdély földjének szíve dobbanását, a belőle feláradó mély titkokat és el ne töltsék annak drága erői.

Ilyen csodálatos kinyilatkoztatásoknak köszönhetjük, hogy amikor végre eljöttetek, testvéreink., magyarnak és ilyen magyarnak találtatok minket.

Hogy pedig ilyennek maradhattunk, az nem a mi érdemünk, hanem az erdélyi léleké, amely a maga láthatatlanságában és megfoghatatlanságában isteni ráhatással működött bennünk. Ez tette, hogy ha sohase láttuk is egymást, az első találkozásnál, vagy a távolból is egymásra találjunk és eggyé kapcsolódjunk. Ez tette közössé a bárhol elhangzott jajt, vagy ritka örömöt, osztott meg mindenkivel minden magyar szemből kihulló könnycseppet, gyászt, ha valaki elment közülünk, boldogságot, ha valamelyik házban gyermek született, mert egy magyarral ismét többen és erősebbek lettünk. Ez emelte mindenikünk szent kötelességévé az erdélyi magyarság ügyének odaadó és alázatos szolgálatát azon a transzcendens magaslaton, amelyre a közös sors hordozása képesített. Csak így történhetett meg, hogy az eldugott falucskák egyszerű kisembere is kenyere felét odaadta templomra, iskolára és ezzel többet adott bárkinél. Nem az élen állóknak, nem a piacon hirdetőknek; nekik, a névtelen kisembereknek köszönhető, hogy Erdély fennmaradt.

Ez az erdélyi szellem olyan, mint Mikes Kelemen Zágon felé mutató csillaga, Erdélynek a történelem folyamán soha ki nemi alvó lelkiismerete az égen, az örök jós és jó tanácsadó, mely életünk minden fordulatában századokon át megmutatta a helyes és követendő utat, Zágon csillaga ma is határjelző csillag. Éppen csak hogy haza került. Arcának fénylő fele felénk mutat, hazatért magyarok felé, a szomorú fele azonban azok sorsát vigyázza, akik miatt nem lehet teljes örömünk, akik most a legnagyobb áldozatot hozzák, mit valaha ember hozott nemzetéért és szülőhazájáért. Aggódó remegéssel és a hősök hőseinek kijáró tisztelettel minden magyar rájuk és mindenki meg van győződve arról, hogy áldozathozataluk történelmi gyümölcse előbb-utóbb beérik; ? de fel villant-e már mindenkiben a felismerés, hogy, az ő nehéz sorsuk nemcsak önmagukért, hanem értünk is vagyon? Látjuk-e mindannyian, hogy bennük és általuk Erdély egyik fele most váltja meg a másikat? Felismertük-e múltunk és az ő sorsuk tanulságait? Halljuk-e mindannyian figyelmeztető jeladásukat, átsikoltásukat a határon, hogy:

?Magyarok, hej magyarok, ha értünk valamit tenni akartok, jól vigyázzatok, hogy az öröm első kábulata után mit cselekedtek! Jól megválasszátok a szót és az embert. Jaj, ne tépjétek és ne szaggassátok egymást, ne essetek vissza az élet vak kicsinyességei közé és történelemlátó szemeteket be ne hunyjátok pillanatra se, mert ne feledjétek, hogy örök jogaink részbeni diadalának napjaival Erdély sorsa még nincsen megoldva! Áldottak legyenek, kik ezt tették értünk: Főméltóságú Kormányzó urunk, nagy barátaink Hitler, Mussolini, az ország élén állók, dicső hadseregünk és a szilárd hit, amely most szó szoros értelmében a hegyeket áthelyezte, az egész magyar nemzet, amelynek elvitathatatlan joga annyi kilátástalanság után végre megkapta igazát. Áldottak legyenek, de ne feledje senki közülük hogy a megtartó munka felelősségteljes kötelesség ezután következik. Ennek a munkának, azonban Erdély további, történelmi sorsával is kell számolni és a történelem nem vár. Ne feledje senki közülük, hogy az Erdély közepén húzódó vonalon ma még öröm jajjal találkozik és körülöttünk a nemzete szörnyű birkózása, küzdelme zajlik, a világ és a népek új jövendőjéért.

És most félreállok a film útjából. Jöjjön a történelmi pillanat. Magyarország történelmének egyik legdicsőségesebb eseménye: a magyar igazság vér?telen győzedelme. Nézzétek, hogyan ujjongtak fel huszonkét évig elnyomott milliók.

Lássátok és aztán összefogott kézzel fohászkodjatok: ? Ne add, Isten, hogy ez a fenséges öröm megérdemelt boldogság, a minden arcról kiáltó hit és bizalom, reménység, új életre támadás, nagy fel?lélegzésünk valaha lehervadjon, a csalódás keserűségébe fulladjon; hanem legyen minden magyar számára ma és mindenkoron a honszerző és megtart erő kiapadhatatlan forrása, menedéke és biztonsága!

Irta és a Kelet felé című film díszelőadásán elmondta: Nyirő József. E díszelőadás alábbi szövege az Új Időkben is megjelent 1940-ben.


http://duft.extra.hu/?p=18592
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska-cég útjában áll a győri Duna-bástya
  2012-10-18 22:16:25, csütörtök
 
  Simicska-cég útjában áll a győri Duna-bástya
2012. október 18. 11:00:40


2012. október 17.


Fotó: MTI

Korábban nem értettük, miért ragaszkodik ennyire a győri városvezetés a Dunakapu térre tervezett mélygarázshoz, amely megépítésének áldozatul esne hazánk egyik legjelentősebb reneszánsz kori emléke, a Duna-bástya. A Kisalföld szerdai számában lehullott a lepel a beruházóról: a Közgép építi át a belvárosi teret. A Váralja Szövetség szerint érdekes, hogy a győri polgármester volt az egyik előterjesztője a műemlékvédelem jogkörét megnyirbáló, nyáron életbe lépett törvénymódosításnak.

A győri Duna-bástyát egy olyan országban, ahol jól működik a műemlékvédelem, egészen biztosan nem lehetne megsemmisíteni. Sajnos a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal számos megcsonkítás után végleg megszűnt, így egyedül a lakosság kitartásában bízhatunk.

Győr történelmi belvárosában, a Dunakapu téren állt egykor a híres Duna-bástya, Magyarország egyik legjelentősebb reneszánsz kori emléke, amely egy szerencsétlen átépítés során a harmincas években föld alá került. A győri városvezetés ide álmodott új világot: rendezvényteret, mélygarázst és korzót - ám a helyiek a föld alól időközben újra előkerült értékes műemlék megmentését és rekonstruálását követelik.

A Váralja Szövetség állásfoglalásában csatlakozott a győri Arrabona Városvédő Egyesülethez, ugyanis az általuk védelmezett Duna-bástya valóban jelentős történeti emlék, rekonstruálása pedig indokolt. A győri városvezetés elképzelései ugyanakkor elfogadhatatlanok a Váralja Szövetség számára, mivel a mi szervezetünk a magyar történelemre és nemzeti hagyományainkra tisztelettel tekint. A városvédők október 5-én megtartott tüntetésén hivatalosan is képviseltettük magunkat.

A Kisalföld október 17-i számában jelent meg, hogy a Dunakapu tér átalakítására kiírt megbízást a Közgép Zrt., a Magyar Aszfalt Kft. és a West Hungaria Bau Kft. által alkotott konzorcium nettó 3,8 milliárd forintos ajánlattal nyerte el. A városvezetés jelentős részben hitelből kívánja finanszírozni az örökségvédelmi szempontból elfogadhatatlan "fejlesztést".

A Közgép Zrt. tulajdonosa Simicska Lajos
- Több miniszter az ő cégeiből került a kormányba


A Váralja Szövetség szerint nyilvánvaló, hogy erre a beruházásra a győrieknek nincs szüksége, mivel rendkívül költséges és nem tiszteli értékeinket. Mi ezzel szemben az Arrabona Városvédő Egyesület rekonstrukciós elképzeléseit támogatjuk. Érdekesnek találjuk ugyanakkor, hogy miközben a Duna-bástya ügyében sajnos hajthatatlan a városvezetés, éppen a győri polgármester volt egyike azoknak az országgyűlési képviselőknek, akik idén a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jogkörét megnyirbáló törvénymódosítást előterjesztették.

Mint ismeretes, a Közgép Zrt. tulajdonosa a kormányhoz közel álló Simicska Lajos üzletember. A Váralja Szövetség szerint igen rossz előjel, hogy egy jelentős állami megrendeléseket kapó kormányközeli cég nem tiszteli a magyar örökséget.

Forrás: varaljaszovetseg.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=105443
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszámoltatás: megszüntették Biszku házi őrizetét
  2012-10-18 22:02:41, csütörtök
 
 
Elszámoltatás: megszüntették Biszku házi őrizetét


2012, október 18 - 20:10

Friss hírek

A bíróság megszüntette Biszku Béla házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

Az M1 csütörtök esti Híradójában elhangzott: a lakhelyelhagyási tilalom Biszku Béla számára Budapesten szabad mozgást enged. Az első fokon elrendelt enyhítés ellen az ügyészség fellebbezett.

A volt belügyminisztert szeptemberben vette őrizetbe a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az 1956-os sortüzekkel kapcsolatban háborús bűntett gyanújával hallgatták ki, majd október elején a rendőrség akkori túlkapásai miatt emberiesség elleni bűncselekménnyel is meggyanúsították. Először lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, majd házi őrizetbe került. Ezt enyhítette most a bíróság ismét lakhelyelhagyási tilalomra.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/elszamoltatas_megszuntettek_biszku_hazi_orizetet-20121018
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felháborító igazságtalanság
  2012-10-18 21:50:03, csütörtök
 
  Felháborító igazságtalanság

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) néhány sátoraljaújhelyi segélyezett lakós esetében.

A hatósághoz fordul, mert véleménye szerint: "Felháborító igazságtalanság, ami néhány segélyezett esetében történik. Többen szemmel láthatóan nincsenek rászorulva a segélyek felvételére, hiszen luxusautókkal közlekednek a városban. Van, aki azzal jön a segélyért folyamodni, miközben azon adófizetők többsége - akiknek az adójából ezeket a segélyeket kifizetik - a szegénységi küszöbön él. Az az igazságtalanság a rendszerben, hogy a ezek a segélyhez folyamodók a szabályok szerint jogosultak ezekre a segélyekre, miközben mindenki tudja róluk, hogy bár kimutatható jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkeznek, mégis milliós vagyonokat halmoztak fel. Miután nekem eszközöm nincs arra, hogy ezeket a vagyonokat vizsgáljam, ezért fordulok a hatósághoz, hogy csak olyanok részesüljenek segélyben, akik valóban rászorultak."

Az, hogy a segélyek és az egyéb támogatások elbírálását megszabó törvény szövege rossz szándékból vagy vétlenségből, de igazságtalanul van megfogalmazva, az ma már mindenki számára egyértelmű. Ennek megállapításához nem kell felsőfokú államigazgatási, vagy gazdasági végzettség.

Úgy van kitalálva a rendszer, hogy annak akinek igazán szüksége lenne a támogatásra annak ne járjon. Aki pedig luxusautóval megy a hivatalba a segélyért az folyamatosan kapja a magas összegeket. Itt mutatkozik meg igazán a jelenlegi rendszer igazi hibája! Mert ez így sajnos törvényes, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy ugyan akkor igazságtalan is! Ezt ismerte fel Sátoraljaújhely polgármestere és ezért kezdeményezi a vagyonosodási vizsgálatokat.

A felháborító szabályozás egyik ékes példája volt, amikor egyik ismerősöm a vállalkozásához fel szeretett volna venni egy új embert és ezért elment a Munkaügyi Központba, hogy milyen lehetőségeket kínál a kormány. Akkor azt a javaslatot kapta az ügyintézőtől, hogy alkalmazzon büntetett előéletű munkavállalót, mert aki épp most szabadult a börtönbüntetése alól, azután a munkavállaló után extra kedvezmény jár. Milyen dolog az, amikor a becsületet, a törvény tiszteletét háttérbe szorítják egy olyan előnyére, aki vétett a társadalom együttélési szabályai ellen?

Ingyen étkeztetés, ingyen tankönyv, lakhatási támogatás, egyszeri támogatások... A felsorolást hosszan lehetne folytatni. Van belőlük bőven. Tudjuk, látjuk a mindennapjainkban, hogy vannak akik kizárólag ezekből az állami, vagy önkormányzati juttatásokból élnek. Attól függetlenül, hogy jelen helyzetben képesek vagyunk-e befolyásolni ezeket a folyamatokat, vagy sem, egy dolgot biztosra kijelenthetünk. A mai törvényi szabályozás és jogalkalmazás igazságtalan és gyomorforgató! Üdítő hír, hogy azért szerencsére vannak még olyan tisztességes közösségi vezetők, mint Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere is, akik felemelik szavukat a szegény magyar embereket sújtó igazságtalansággal szemben.

A közöny és a mindent átható szellemi métely olyan mélységekbe süllyesztette az egykor harcos, büszke társadalmunkat, amiből nagyon nehezen, kemény küzdelem árán lehet már csak kimászni. Meg kell értetni mindenkivel. A segély, és támogatás nem megoldás! Egy jól működő társadalomban segélyre nincs szükség! Harcunk győzelmével első döntéseink egyike lesz a magyar társadalom szociális igazságosságának helyreállítása! A megélhetés alapja a munka lesz és nem az, hogy kinek mi fér rá a pofájára.

A hungarista értékrend a munkát végző embert -a munkást- emeli a társadalomalkotó emberiség legfelső fokára. Munkás az az értéktermelő, értékközvetítő, vagy értékőrző tevékenységet végző ember, aki a tőle elvárható és megkövetelhető munkájával teljesíti a vele szemben támasztott társadalmi, családi és egyéni elvárásokat. Jogosult az általa megtermelt, közvetített, őrzött értékkel arányos bérre, díjra, árra, amit személyi, családi élet-feltételeinek biztosítása és fejlesztése érdekében megkövetelhet, sőt, ki is kényszeríthet. A hungarista munkástársadalom nem ismeri el a piacközpontú, fogyasztói társadalom degenerált értékrendjét, mely a munkát és a munkást beteges gazdasági szempontok alapján osztályozza, de elutasítja a kollektivizmus gyakorlatát is, mely a munkásokat lélektelen rabszolgasereggé alacsonyította. A munka nemzetszolgálat, és ezért a munkásállam a munkát végző munkások között semmiféle osztályozást, megkülönböztetést nem tehet.

A munkásállam teljes jogú állampolgárnak -néptársnak- csak és kizárólag a munkásokat tekinti. Állampolgári -néptársi- jogok gyakorlása, a szociális gondoskodás biztosítása, a védelem és a közéletben való részvétel csak a munkavégzése által teljes jogúvá vált állampolgárokat illeti meg. A munkásnak nem tekinthető személy az alapvető állampolgári jogokkal nem élhet (nem választhat, közéletben részt nem vehet, magánvagyona nem lehet, gyermekei állami nevelésbe vonhatóak, stb.). A munkásállamban a munkanélküliség -mint társadalmi jelenség- ismeretlen fogalom. A munkához való jog alapjoga minden embernek, a munkalehetőséget (a nemzetszolgálatot) a társadalom minden tagja számára a munkásállam biztosítja.


Ulisnyák Ottó - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2012/10/18/felhaborito-igazsagtalansag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havonta tízezerrel nő a szegények tábora
  2012-10-18 21:37:58, csütörtök
 
  Havonta tízezerrel nő a szegények tábora


Megjelent: 2012.10.17. 18:23|
Frissült: 2012.10.17. 18:23

Több mint egymillió ember él a szegénységi küszöb alatt, emiatt rengetegen éheznek Magyarországon.

A KSH adatai szerint a szegénységi küszöb alatt élők száma 152 ezer fővel 1 millió 363 ezer főre emelkedett tavaly Magyarországon. Ennél jóval többen, kétmillióan voltak, akik több olyan dolgot nem engedhettek meg maguknak anyagi okok miatt, ami nem kellene, hogy problémát okozzon. Például késtek a számlák fizetésével, nem tudtak eleget enni, megfelelően fűteni, és nem tudtak elmenni egy hétre sem üdülni.
Alultáplált
870 millióan éheznek a Földön, Magyarországon több százezer ember rendkívül alultáplált. Kedden volt az Élelmezési Világnap.



A hideg közeledtével nem csak a hajléktalanoknak egyre nehezebb meleg ételhez jutni.

Egész évben oszt ételt a VIII. kerületi Teleki téren a rászorulóknak a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége. Szilaj Péterné Csilla lelkész szerint az utóbbi évben nagyon megváltozott a több száz méteren kígyózó sor összetétele. A hajléktalanok mellett rengeteg a nagycsaládos, mint ahogy sok a fiatal szülő és a nyugdíjas is. Zömében a rászorulók így próbálnak spórolni a kiadásaikon.

,,A téli időszak mindenki számára kritikus, de főleg azoknak, akik például havi 22 800 forintból élnek. Ezért is igyekszünk a fővároson kívül is segítséget nyújtani. Általában magas fehérjetartalmú ételt főzünk, mint például főzelék, zöldségleves, bab vagy káposzta"- közölte Szilaj Péterné a Hír24-gyel.

Az év végén lejár a területfoglalási engedélyük, jelenleg is zajlik az egyeztetés a fővárossal.

A hétvégék és az ünnepnapok továbbra sincsenek megoldva. Ilyenkor szünetel az ételosztás. Kivétel a karácsony, akkor ismét lesz ételosztás a Blaha Lujza téren.
Ételosztás
Novembertől, a Rózsa u. 3. alatt, heti 5 napon 300 főre biztosítanak melegétkezést a krisnások a kerületi önkormányzat kérésére. Ez egy zártkörű szolgáltatás lesz, amit azok tudnak igénybe venni, akik regisztráltak a családsegítő szolgálatnál.



Társadalmi juttatásoktól

A szegény háztartások jövedelmének jelentős részét a társadalmi juttatások teszik ki. Juttatások nélkül, ha csak nyugdíjat hagynánk meg, a szegények aránya nem 13,8 százalékot, hanem ennek több mint kétszeresét 28,9 százalékot tett volna ki. A KSH adatai szerint a társadalmi juttatásoknak a jövedelmi szegénység csökkentésében játszott szerepe az unión belül Magyarországon kiemelkedően magas (52,3 százalék), míg az EU átlaga 2010-ben 36,7 százalék volt.

Különösen ijesztő, hogy a lakosság csaknem háromnegyede (a szegénységi küszöb alá esők 96%-a) nem tud egy nagyjából 50 ezer forintos váratlan kiadást fedezni.

Gyermekmunka

Magyarországon az ENSZ felmérése szerint több százezer ember rendkívül alultáplált, közülük 120 ezren gyerekek. 20 ezren csak az iskolában, óvodában jutnak ennivalóhoz, hétvégén szinte egyáltalán nem. Közben egyre kevesebb az adomány, amelyből segíteni tudnak nekik. Ezért sok gyermek vállal munkát is.

A gyermekmunka legfőbb oka a szegénység. A megélhetésért munkára kényszerített gyermekek legtöbbje éhbérért dolgozik, iskolába nem jár. Közülük több mint 100 millióan veszélyes munkát végeznek. A fejlettnek mondott Európa 19 millió gyermeke él szegénység margóján; és Magyarország sem teljesít e téren igazán jól, egyes felmérések szerint minden ötödik gyerek a szegénységi küszöbön, kockázaton él.

Megírtuk, az Ökumenikus Segélyszervezet Egy irányba megyünk? című rendezvényén Orbán felesége, Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete azt mondta: gazdasági paradigmaváltás zajlik, "az ma már csak illúzió, hogy egyre jobban fogunk élni". Orbán Viktor felesége szerint a fiatal nemzedékek egyre többet fognak dolgozni, miközben vissza kell fogni a fogyasztást, környezetvédelmi és gazdasági okokból egyaránt.

A kormány segít?

A Nemzeti Együttműködés Kormánya megalakulása óta számos intézkedést hozott a munkaalapú gazdaság megteremtése mellett a szegénység elleni küzdelem érdekében - olvasható az Emberi Erőforrás Minisztérium közleményében.

A kabinet munkahelyvédelmi akciótervvel támogatja az 55 év felettiek munkahelyének megtartását, a fiatalok munkába állását és a gyermeket nevelő édesanyák visszatérését a munka világába. A közlemény szerint a közmunkaprogram mintegy 200 ezer ember megélhetését segíti.

A legrászorultabbakat a karitatív szervezeteken keresztül évente több mint 700 millió forinttal támogatja a kormány. Rászorultság alapján a helyi lakosság az önkormányzattól jelképes áron igényelhet tűzifát. A hajléktalanokat segítő utcai szolgálatok támogatásával együtt a kormány 2012-ben több mint 8,2 milliárd forintot fordít a hajléktalan emberek ellátására.

Balogh Marcsi Szerző: Balogh Marcsi
Forrás: Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2012/10/17/havonta-tizezerrel-no-a-szegenyek-tabora/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távozik Belénessy az MTI éléről - nem jött ki jól Orbán egyi
  2012-10-18 21:25:28, csütörtök
 
  2012-10-18. 17:05
Távozik Belénessy az MTI éléről - nem jött ki jól Orbán egyik kedvenc besúgójával

Belénessy Csaba távozni készül az MTI vezérigazgatói posztjáról - erősítette meg Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke csütörtökön délután.
Balogh László azt mondta, hogy csütörtökön kapta kézhez Belénessy Csaba levelét, amelyben jelezte: 2013. január 1-jével, közös megegyezéssel elhagyná az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatói székét, majd - jelen szándéka szerint - nyugdíjba vonulna.
A távozás feltételeiről rövidesen tárgyalni kezd a vezérigazgató és a kuratórium elnöke.
Az elnök hangsúlyozta, hogy Belénessy Csaba csaknem harminc évet szolgált munkatársként és vezetőként a közmédia intézményeiben, a jövőben pedig főként a magánszférában kíván tevékenykedni. Balogh László reméli, hogy a vezérigazgató tudását és tapasztalatait továbbra is a közszolgálat rendelkezésére bocsátja - fogalmazott.
A HVG úgy tudja: az 1949-ben született Belénessy Csaba maga vetette fel nyugdíjazását, miután hosszú ideje feszült a viszonya Böröcz Istvánnal, az MTVA elnökével (akinek besúgói tevékenységéről a Kuruc.info 2011 februárjában rántotta le a leplet - azóta sem rúgta ki az "antikommunista" kormány - a szerk.). A lap kérdésére Belénessy Csaba annyit mondott: tárgyal munkáltatójával a jövőjéről, egyéb kommentárt nem kívánt fűzni az értesüléshez. Más forrásból szerint nem kizárt, hogy Belénessy aktív marad és a privát szférában folytatja.
(MTI - HVG nyomán)
Kapcsolódó: Viktor komcsi besúgóira nem vonatkozik a bérplafon - Böröcz 9 milliós prémiumot kapott

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102869/#ixzz29gFGKud3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élet az Avason: csótányok, egerek - "40-50-en laktak egy la
  2012-10-18 21:23:23, csütörtök
 
  2012-10-18. 16:52
Élet az Avason: csótányok, egerek - "40-50-en laktak egy lakásban, a többi rokon a tetőn sátrazott"

Gyurcsányék szerint az avasi cigányok "becsületes és dolgos családok", a Fidesz álláspontja az, hogy nem a cigánybűnözők, hanem a felvonuló jobbikosok keltik rossz hírét Miskolcnak, a KDNP pedig úgy látja, az Avason nem magas a bűncselekmények száma, és "tisztességesen fizetik a közműdíjakat".

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LbWIr9o3Qzg

Érdekes módon az ott lakó magyaroknak teljesen más erről a véleményük. Ők biztosan rasszisták.
A Miskolc TV összeállítása.
(Kuruc.info - Minap.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/102868/#ixzz29gEetj1x
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidók társaságában hirdetett Pintér újra harcot a "szélsős
  2012-10-18 21:21:53, csütörtök
 
  2012-10-18. 18:40
Zsidók társaságában hirdetett Pintér újra harcot a "szélsőségesek" ellen

Mindenki törekedjen arra, és dolgozzon azért, hogy soha többé ne lehessen kirekeszteni, meggyalázni, meggyilkolni embereket származásuk vagy vallásuk miatt - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet Világ Igaza kitüntetésének és a Bátorságért érdemjelének átadási ünnepségén csütörtökön Budapesten. (Kivéve, ha magyarokat gyilkolnak halomra a cigányok - tehette volna hozzá - a szerk.)
A belügyminiszter felhívta a figyelmet arra: keményen fel kell lépni minden olyan törekvéssel szemben, amely veszélyezteti "a demokratikus társadalmat, az emberi és szabadságjogok érvényesülését".
"Meg kell védeni a demokratikus értékrendet, gátat kell vetni a szélsőséges és kirekesztő megnyilvánulásoknak, ezek ugyanis ma is veszélyt jelentenek" - tette hozzá.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102877/#ixzz29gEM8izu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.