Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Nemzeti önrendelkezés kettős állampolgárokkal
  2012-10-21 20:47:56, vasárnap
 
  Nemzeti önrendelkezés kettős állampolgárokkal


Kettős állampolgár kerül a horvát titkosszolgálat élére. A hír ugyan meglepőnek tűnhet, de valójában cseppet sem az. A bizalmi helyeket minden nyugati országban "fogott" vagy a kiválasztottak számára is elfogadható ember tölti be. Ez nyílt titok volt eddig is. A népszerű összeesküvés elméletek is sok esetben pontosan azon a tényen nyugszanak, hogy a kulcsfontosságú pozíciókat szinte kivétel nélkül valamely cionista páholy soraiból töltik be, akik döntő többségében még zsidó származásúak is.

A mostani eset csupán annyiban különbözik a korábbiakétól, hogy itt bevallottan kettős állampolgárról van szó. De egy percig se higgyük, hogy hazánkban nem ugyan ilyen, vagy netán rosszabb a helyzet.

A magyar parlament, amelynek 97%-a zsidónak tekinthető (nem tudjuk, milyen állampolgárok, de a TMRSZ felmérése szerint csak 3% vallja magát magyarnak közülük), mindent összevetve tartalmazhat 10-11 magyar embert. Lehet találgatni, hogy ezek kik lehetnek, de nem érdemes, mert a hasonló a hasonlónak örül elv alapján csak zsidó szellemiségű és életvitelű emberek tudják elviselni a fennmaradó 97%-ot.

Dragan Lozancic amerikai-horvát állampolgár, a védelmi miniszterhelyettesi posztról került a horvát titkosszolgálat (SOA) élére. Számomra már az sem világos, hogy a korábbi pozícióját miként láthatta el. Nem végeznek feléjük nemzetbiztonsági átvilágítást? A kérdés persze költői, mert nálunk is ugyan ez a helyzet. (Konkrét, idevágó példát is tudnánk írni, de ezt most még nem tesszük meg.)

Lozancicot a szociáldemokrata (SDP) Zoran Milanovic miniszterelnök javasolta SOA-igazgatónak. Ivo Josipovic köztársasági elnöknek fenntartásai voltak a jelöléssel kapcsolatban, de végül egyetértett vele. Pénteki ülésén a parlament belügyi és nemzetbiztonsági bizottsága egyhangúlag bizalmat szavazott Lozancicnak.

Kiszivárgott, hogy a horvát védelmi minisztériumban több kettős állampolgár is dolgozott az elmúlt 20 évben. Ilyenkor természetesen vetődik fel a kérdést, hogy kinevezhető-e a titkosszolgálatok élére valaki, aki honossága révén két államnak tartozik lojalitással?

Egy név nélkül nyilatkozó elemző azt hangsúlyozta, hogy habár Amerika és Horvátország titkosszolgálatai együttműködnek a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni harcban, a szövetségek bármikor felbomolhatnak, és az együttműködést is csak a saját országaik érdekeit szem előtt tartva tehetik meg.

Véleményünk szerint elfogadhatatlan, hogy nemzetbiztonsági szempontból fontosnak ítélt pozíciót kettős állampolgársággal rendelkező személy töltsön be. Az államvezetés, a hadsereg, az oktatás, a média, és a hírközlés (stb.) olyan területeknek kell lenniük, ahol egyetlen olyan személy sem dolgozhat, aki származási, vallási vagy politikai okból kifolyólag bármikor a magyar nemzet ellen fordulhat. Ezt kívánja meg a haza és a nemzete érdeke!


Fazekas Márton - Jövőnk.info
2012. október 20.

http://www.jovonk.info/2012/10/20/nemzeti-onrendelkezes-kettos-allampolgarokkal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kanadai határőrizeti jelentés a cigány menedékkérőkről
  2012-10-21 20:25:24, vasárnap
 
  Kanadai határőrizeti jelentés a cigány menedékkérőkről
2012, október 21 - 19:31


A Kanadában menedékért folyamodó magyarok (valójában többnyire magyarországi cigányokról van szó - szerk.) körében elterjedt a jóléti intézményekkel szembeni csalás, a kisszerű bűnözés, és a jelek szerint kifinomult, magyarországi központú művelet segíti és koordinálja a menedékesek mozgását - közölte a hét végén a kanadai határőrizet (CBSA) felderítési jelentéstervezetére hivatkozva a CBC News televízió.

A tervezet megállapította, hogy a legtöbb Magyarországról érkezett menedékkérő: cigány. Többségük azért folyamodik menekültstátusért, mert állításuk szerint etnikai kisebbség tagjaként üldöztetés éri őket hazájukban.

A dokumentum értelmében azonban Kanadának van alapja elutasítani a ,,magyar" menedékkérőket, mert Magyarország az EU tagállama, ezért állampolgárai, ha veszélyeztetve érzik magukat, az unió bármely más országába távozhatnak.

A jelentéstervezet arra a megállapításra jutott, hogy a kétoldalú vízumkényszer csökkentené ugyan a magyarországi menedékkérők számát, de az nem jelentene hosszú távú megoldást, mert az érintettek más európai országokból is benyújthatják folyamodványukat.

A dokumentum szerzői ehelyett azt javasolják, hogy gyorsítsák fel az EU-állampolgárok menedékkérelmének elbírálását. Az indítvány egybecseng a júniusban elfogadott új bevándorlásügyi törvénnyel, amely ezer napról 45 napra csökkentette a demokratikus országokból érkező menedékesek ügyének elbírálási idejét, s megvonta tőlük a fellebbezés jogát is.



MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/kanadai_hatarorizeti_jelentes_a_cigany_menedekkerokrol-20121021
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papirusztekercsekre, saját vérükkel írtak a Századvégnél
  2012-10-21 20:09:54, vasárnap
 
 
Papirusztekercsekre, saját vérükkel írtak a Századvégnél


201210_papirusz.jpgÍgy már nem is olyan sok az oldalankénti 470 000 forint az elkészült dolgozatokért.


,,Szó sincs pazarlásról, vagy mutyiról" - nyilatkozta Rogán Antal az új szobrának felavatásán tartott sajtótájékoztatón, amikor a Századvég 940 milliós szakértői megbízásáról kérdezték. (A szobron egyébként Rogán Antal Dávidként áll, de a konzervativizmus jegyében egy Blikkel takarja el a férfiasságát, de az akkora, hogy az újság mögül kitekeredve körbefonja a költségvetési hiánnyal küzdő Tarlós István lábait, miközben egy BKK-t megszemélyesítő turul marcangolja a még dobogó szívét és azt ordibálja, hogy VT-Transman, VT-Transman).

Mint az Index megszellőztette, a Századvég az NFM-nek minden egyes leírt oldalért 470 ezer forintot számlázott. Ez elsőre soknak tűnhet, de mint kiderült, ezeket ókori papirusztekerecsekre írták, pandamedvék csontjából készült tollakkal, tintának pedig a saját vérüket és egyéb testnedveiket használták fel. Az elkészült tanulmányoldalak értékét tovább növeli, hogy bennük több száz Coelho-, Müller Péter- és Schmitt Pál-idézetet is felhasználtak, s mindezt olyan rovásírással jegyezték fel, amit már csak egyetlen inuit indián ismer a világon, de ő meg analfabléta.

A XVI. Lajos korabeli festménykeretekbe foglalt tanulmányoldalakat a jelenleg folyó per lezárultával bárki megtekintheti majd a Századvég e célból felépített Simicska Lajos Nemzeti Tanulmány- és Képtár múzeumában 2014-ben.


http://hircsarda.blog.hu/2012/10/17/papirusztekercsekre_sajat_verukkel_irtak_a_sz azadvegnel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német lakosság: nem kell Euro, nem kell EU!
  2012-10-21 19:50:38, vasárnap
 
 
Német lakosság: nem kell Euro, nem kell EU!
Sun, 2012/10/21 - 17:26


Kinek kell az EU, ha már sem az osztrákoknak, sem a németeknek, sem a briteknek?

A 82 milliós országban majdnem minden második ember - a lakosság 49 százaléka - úgy véli, hogy a saját életét tekintve jobb, vagy sokkal jobb lenne, ha hazája nem volna az EU tagja, és csupán 29 százalék gondolja úgy, hogy rosszabbul menne a sora az EU nélkül. A lakosság 65 százaléka úgy érzi, hogy jobban boldogulna, ha nem az euró, hanem a német márka lenne a fizetőeszköz, 52 százalék szerint pedig jobban érvényesülhetne a munkaerőpiacon, ha Németország nem lenne EU-tag. Ugyanakkor a németek többsége továbbra is hasznosnak tartja az uniós integrációt a világ nagy térségei közötti versenyben.

A lakosság 59 százaléka szerint Németországnak szüksége van az EU-ra, hogy helyt tudjon állni a feltörekvő országok keltette versenyben, és 70 százalék szerint az EU az együttműködés mintája lehet más régiókban. Az integráció jövőjét illetően erősen megoszlanak a vélemények. A lakosság 34 százaléka szerint az egységfolyamat halad tovább a mind szorosabb együttműködés irányába, 35 százalék szerint az EU visszafejlődik, 27 százalék szerint pedig a jelenlegi szinten marad a huszonhetek közössége. A felmérést Franciaországban és Lengyelországban is elvégezték. Azt találták, hogy a legnagyobb nyugati és a legnagyobb keleti szomszéd országban egyaránt erősebb a bizalom az EU és az euró iránt.

Többségi vélemény például mindkét országban, hogy az EU-tagság nélkül rosszabb lenne a személyes anyagi helyzet és nehezebb lenne elhelyezkedni. "Németországban még soha nem volt ennyire kedvezőtlen az EU és az euró megítélése" - kommentálta az adatokat Aart De Geus, a Bertelsmann alapítvány igazgatótanácsának elnöke. Úgy vélte, hiábavaló volna a politikai üzenetek egyszerűsítésével, a kommunikáció javításával próbálkozni, mert mélyebb gyökerű a baj. A bizalom gyengülése azt mutatja, hogy egyre több német számára az EU és az euró már nem a jólét és a stabilitás jelképe. Ezért "politikai válaszra van szükség", elő kell állni a jólétet és a biztonságot az integráció elmélyítése révén garantáló unió koncepciójával, első lépésként pedig fel kell vázolni egy "meggyőző elképzelést" az euróövezeti válság megoldására. Ugyanakkor az állampolgárokat ki kell emelni a folyamatokat tehetetlenül szemlélő alany szerepéből, mert csak akkor várható el tőlük a szorosabb integrációval járó nagyobb szolidaritás, ha szabadon dönthetnek arról, hogy merre haladjon tovább az európai egységfolyamat.

A "jelenlegi válság a lehető legjobb alkalom arra, hogy mindezt megvitassuk" - mondta Aart De Geus az alapítvány hétfői közleménye szerint. A reprezentatív felmérést a Bertelsmann alapítvány megbízásából a TNS Emnid közvélemény-kutató intézet végezte el az idén júliusban, egyaránt ezer német, francia és lengyel állampolgár megkérdezésével.

(profitline)

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2012_10_21_nemet-lakossag-nem-kell-euro-nem-k ell-eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1956 nimbusza …
  2012-10-21 17:57:46, vasárnap
 
 


1956 nimbusza ... 2006 oktober 23



Nagy Imre kommunista volt, mint ahogyan Rajk, Rákosi és Kádár is azok voltak . Különbség köztük csak az, hogy amikor eljött az idő, és hívta a népe, akkor Nagy Imre felállt, s cselekedni kezdett . Ezért megbocsátjuk neki, hogy egy nemzetközi őrült eszme híve volt . Halála lemosta róla azt a gyalázatot, amit Rákosiról és Kádárról nem tudott soha . Hogy kommunisták határoztak volna-e arról, hogy enyhítenek bilincseink szoritásán, azt vagy elhisszük jelenkori kaméleonszerű vezetőinknek, akik örököseik mindenben, vagy nem . Nagy Imre meghalt . Volt társai gyilkolták meg Őt, úgy mint Rajkot is korábban . Így vált Ő is a kommunizmus százmillióra tehető egyik áldozatává, sorstársává . Nemzetünk szeméből nézve, egyszerű a felelet arra ami akkor történt .



Októberben éreztük, hogy lazul a nyakunk körül a hurok . Egyszer csak elszabadult a pokol, s azok ellen fordult a nép haragja, akik az addigi rendszert fenntartották . Persze, amikor a százezres tömeg közé lőttek az AVÓ-sok, az Országházzal szemközti tetőkről, azonnal tudtuk ki az ellenség . Előtte is tudtuk... Ők lőttek először ! Az orosz tankok hirtelen nem is tudták kire lőjenek . Amikor az AVÓ elkezdte lőni őket, az a végüket jelentette . Később amikor helyreigazították őket, lettek célpontjai a Molotov koktéloknak, sokan váltak a tűz áldozataivá közülük . A Magyar nép forradalma egyszer csak kirobbant mindenfajta előkészítés nélkül . Minden a helyére került egy rövid időre . Sokan voltak akkor is olyanok, akik szűköltek mint gyáva kutya a pincében, ovóhelyeken, de amikor kellett, kiegyenesedett sokuknak a gerince .



A nagyvilág is megláthatta a média árnyékából előbúvó kommunisták igazi arcát, és már nem hittek többé abban, hogy valaha is alternatívát jelenthetnek a világ számára . Nézték a bátor Dávidot, amint a vasszörnyeteg Góliátok ellen fordul csupasz kezeivel . Mégsem jöttek segítségre, mert akik osztották a lapokat, most sem engedtek másokat nyerni . Két hétig tartott a csoda . Utána menekülés, s megtorlás minden irányból . Több százezren menekültek határainkon át nyugat felé . Ez történt 1956-ban Magyarországon . És ma, pontosan 50 évvel később, zászlóval felfegyverkezve elindultunk megint a Bem térre, a Nemzeti Múzeum, vagy a Parlament felé . Úgy indultak el azon a reggelen a legszebb ruhájukban az emberek, hogy méltán emlékezzenek a félévszázados eseményekre, fejet hajtsanak végre a temetetlen halottak előtt .



Imádkozni készültek a 301-es parcellánál . Az arccal lefelé temetett fiatalok lelki üdvösségéért, akiknek dróttal kötözték hátra kezeiket a gyávák . Ezen a napon gyilkosaiknak csendben kellett volna maradni ! Ez a nap volt az emlékezés fekete napja . Az áldozatok szomorú ünnepe, a népé, akiktől megvonták az emberiesség legcsekélyebb kifejezését is . Voltak néhányan, akiket felkötöttek lámpaoszlopra az első nekibuzdulás nyomán . Azok is áldozatok voltak, de nem úgy, mint az ártatlan magyar emberek többsége, akiket gyáván legéppuskáztak akkor .



Reggel a Bem téren gyönyörű, szívhez szóló emlékbeszédeket tartottak . Rácz Sándor, az 56-os forradalmi munkástanácsok volt elnöke, aki szerencsésen túlélte a vérengzéseket, ma elmondhatta végre, 50 év után először, emelt fejjel nekünk, hogy mi történt a forradalom alatt . Kéri Edit a sortüzekről beszélt, azokról a gyilkosokról, akik a tűzparancsot kiadták az antifasiszta partizánoknak, akiknek a gyermekei most is hatalomban vannak az Országgyűlésben . Patrubány Sándor, a Magyarok Világszövetségének elnöke gyönyörű beszédet mondott, ami megmelengette mindannyiunk lelkét . Amikor vége lett a rendezvénynek valaki felajánlotta, hogy elvisz kocsijával a 301-es parcellához, ahol a megemlékezést tartanak . Még sohasem jártam arra, így örömmel ragadtam meg a kínálkozó alkalmat .



Gyengülő hangon próbáltak szólni később az őszhajú forradalmárok, meghurcolt áldozatok, Nagy Imre sírjánál díszőrséget álló katonák melletti pódium mellett, de nem osztották meg velük, a ma kormányon lévő álbaloldali szervezetek a mikrofont . Csak egy kis nemes gesztus kellett volna akkor, s ledőlhetett volna a két 56 között magasodó fal . De nem történt semmi ennek az érdekében . Mindkét fél másra emlékezik ezen a napon . Egy esemény, ami megosztja a nemzetet . Akiktől korábban elzárták az igazságot a hamis médiaszolgálat által, azokat továbbra is kirekesztik belőle .



A Corvin közben már forrósodott a hangulat, a tömeg egyre csak növekedett, gyönyörű beszédek váltották egymást, senki sem tiszteletlenkedett, az ünnepi megemlékezéshez méltón, békésen gyülekezett a nép . Azután egyszer csak elindultunk a Kossuth tér felé ! Lassan, méltóságteljesen mentünk . A Körutat elzárták előlünk, barátságos rendőrök tereltek bennünket az Astória felé . Néha belemenydörgött a ‘'Gyurcsány takarodj ‘'rigmusa az utcák zárt falába . Felemelő érzés volt együtt vonulni a zászlós tömegben . Két párhuzamos utcán át jutottunk ki a Nemzeti Múzeumhoz, ahol már gyülekeztek a FIDESZ naggyűlésére az emberek .



Mintha villamossal mennénk, úgy hömpölyögtünk a sineken nagy méltósággal, emelkedett hangulatban . Hívtuk a többieket is nevetve, hogy jöjjenek velünk a Kossuth térre, mert ma ott van a helye mindenkinek . Megmosolyogtak bennünket és maradtak . Csodát vártak ők is Orbán Viktor ünnepi beszédétől . Közben régi osztálytársaimmal találkoztam, akik családostul haladtak velem szemben, akkor már az Astória felé . Jól kibeszéltük magunkat az emberáradat szélén, megosztva az utólsó falatokat is egymással, már ami a perecből megmaradt .



Nagyon szép volt minden . Az emberek mosolyogtak, melengették lelküket, félévszázados bujdosás után kiröppenhetett végre a rég elfojtott szabadságvágy . Balra egy korabeli gépjárműkiállítás vonzott magához . Talán ugyanazt a tankot mutatták ott nekem, amire még 4 éves fejjel sikerült felkapaszkodnom a Margit Híd lábánál 1956-ban Budán . Ott volt a Fekete Autó rettegett mása is, amit nagy érdeklődéssel szemlélgettem egy darabig, majd tovább mentem a felzászlózott tömeggel a Deák tér felé, ahonnan hirtelen zaj támadt, rohanó emberek siettek velünk szembe, és azt kiabálták, hogy jönnek a rendőrök vizágyúkkal, könnygázgránátokkal, gumilövedékkel lövöldöznek a felvonulókra !



Nem akartam hinni a fülemnek, csak mentem tovább szembe az árral . Néhány száz métert haladtam előre, amikor hirtelen megnyílt előttem a tömeg . Szembe találtam magam, az út teljes szélességét elzáró rohamrendőrök csapatával, akik a vizágyúkkal együtt alkottak emberi falat . Nem lehetett tovább menni . Elállták az utat a felvonulók előtt, de a tömeg egyre növekedett . Könnygáz súlyos szaga szorult meg az épületek között, fátyolossá tette szemünket, elhalványította a bérházak sorát .



Feketén, mint páncélos bogarak sorakoztak föl pajzsosan, állig felfegyverezve a rendőrök, akiket kapucnis fiatalok kődarabokkal vettek célba . Az egyik rendőr dühében, mert lőni még nem engedték őket, elkezdte visszahajigálni a hatalmas köveket de az, hogy kit talál majd el vele, nem érdekelte egyáltalán . Rákiáltottam egy hirdetőoszlop mögül, hogy ne provokálja még jobban a tömeget, mert elszabadulhat a pokol ! Erre abbahagyta, és már csak arra ügyelt, hogy a megsokszorozódott kődarabok ne találják el őket . Lassan megindultak előre a rendőrök, ahol a rendbontást ők követtek el annyiban, hogy elállták az útját a nemzet sokáig elfojtott szabadságünnepére emlékezők, fegyelmezett vonulásának . Nemzetiszínű zászlót büszkén cipelő 56-os veteránoknak, akiket megfosztottak az emlékezes legcsekélyebb lehetőségétől is korábban .



Az emberek nem verekedni mentek az utcára ! Máig sem értem, hogy ez a sok ember nem veszítette el a türelmét, a hazug kormány ellene felvonultatott, általuk fizetett rohamrendőreivel szemben . 100 ezren álltak meg ott nagy hirtelen, s az a párezer rendőr hamar rájött volna, ha tényleg harcolni mentek volna ki az utcára az emberek . A másik kétszázezer békésen hallgatta Viktorunk újjabb, felemelő beszédét, amiben bátran odamondogatott a Gyurcsányista hatalom képviselőinek . Ennyi !



Amikor a könnygázgránátok robbanásai, és a lovasrendőrök ellenük irányított rohama reájuk terelte a népet, már elmenekülni sem tudtak, mert a környező utakat már korábban elzárták dupla kordonokkal . Csak az Oktogon felé lehetett visszakozni, aki nem arra lakott, annak sem volt más választása, mint szembemenni az elállatiasodott rendőrökkel, akiket saját nemzetére uszított a liberális, baloldali vezetés . Késő éjszakáig tartott a barikádépítésre is kiterjedő akció . Végül az Erzsébet híd pesti hídfőjénél gyülekező fiatalokat, Budáról és Pest felől egyszerre letámadta a rohamosztag .



Víz és gázfelhőbe burkolódzott a Duna sötétje, a fiatalok hamar eltüntek onnan . Nem sokat fogtak el közülük, csak a médiaiparnak kellettek a felvételek . Megannyiszor kamerák jelentek meg az utóbbi egy hónapban valahol, biztosak lehettünk abban, hogy jönnek hamarosan a beöltözött gladiátorok . Így telt el 1956 dicső forradalmának az 50-ik évfordulója Budapesten, Magyarország fővárosában 2006 október 23-án .



A világ szemében hősökké vált magyar szabadságharcosokat megfosztották az emlékezés lehetőségétől . Mintha előre megírták volna a forgatókönyvet ! Megismételték az 50 év előtti erőszakot, bár tömeggyilkosságtól most eltekintettek . Nem hagyták ki az “éjjel nappal hazudtunk" beszédet, úgysem tudnak semmit sem csinálni ellenük, gondolták . Azóta is minden éjjel farkasszemet néz a műveleti területre kirendelt rendőrökkel egy kislétszámu csoport, együtt énekelnek hóban, fagyban, szélben és viharban, levett sapkájukkal a kezükben, Himnuszt, Székely Himnuszt, Szózatot, és a Boldogasszonyunkhoz szóló imát rendületlenül .



Hat éve történtek ezek az események, de még ma is beleborzongok az emlékezés eufóriájába . Előhívta belőlem a múltat, amit még gyermekfejjel éltem át annak idején egy rövid ideig . Nem tudtam honnan jött, s hová tünt ez az érzés sokáig, de azon a napon minden visszatért, még a lövések hangja is, a puskaporral vegyes könnygáz maró füstje hitelesen fojtogatott egy darabig . Emlékszem, november közepéig jártunk ki még néhányan énekelni, imádkozni a nemzetért . Volt aki egy könyvjelzőt hozott annak, aki nem ismerte imádságaink szövegét, a másik Melba csokit osztogatott, a harmadik újságot hozott, a negyedik Wass Albert könyveket ajándékozott mindenkinek, az ötödik kávét hozott, a hatodik házi süteményt, ott a Parlament idegenül magas épülete előtt, amit bekordonozott, elzárt előlünk a hatalom .



Baranyi Győző



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis szoció
  2012-10-21 17:56:58, vasárnap
 
  Egy kis szoció

2012-10-18 15:11:26




Sanyi - nevezzük így - évtizedeken át darukormányosként dolgozott egy nehézipari üzemben. Családja volt, kiszámítható élete, és mindent megkapott, amit reálisan remélhetett. Aztán minden fronton beütött a csőd: a gyárat bezárták, munkanélküli lett, a felesége pedig elhagyta, válás következett, Sanyi az utcára került.

Szó szerint! Elvált felesége nem sokkal később meg is halt, közös lányuk pedig hosszú idő óta nem akar tudni róla, elköltözött Pestre. Sanyi előtt megnyílt az út az elképesztő mélységbe. Ennek már több mint tíz éve. Aki azt képzeli, hogy vele ez nem történhet meg, az súlyosan téved. Bárkivel előfordulhat. Mindenkinek benne van a pakliban.

,,Az alvilágnak nincs romantikája" - a hajléktalanok sokszor egymás farkasai. Sanyival az történt hat-nyolc évvel ezelőtt, hogy egy ócska sorház alagsorában a társai (cigányok, de ez most talán mindegy) hígítóval locsolták le, és meggyújtották. Súlyos maradandó sérüléseket szenvedett. Aztán az egyik vasútállomáson elhibázta a felugrást az induló szerelvényre, és a vonat levágta a bal karját. Közben a lábával is gondok keletkeztek, implantátumot ültettek belé.

Mindezekhez évek hosszú során át utcai életmód. Hogy az milyen, azt mi kívülről nyilván nem tudjuk elképzelni.

Sanyi természetesen alkesz. Hozza magával a helyzet. Ilyen cipőben járva mindenki nyakal. Másképp nem lehet kibírni. Nem az ő döntése. Fizikai természetszerűség.

Minap egy távoli rokona meglepetéssel fedezte fel az utcán. Azt hitte, hogy rég elköltözött, vagy talán meghalt. Lelkiismeretes ember lévén elhatározta, hogy megpróbálja rendbe hozni Sanyi sorsát, már amennyire lehetséges egy ilyen helyzetből. Szólt az önkormányzati képviselőnek is, hogy működjön közre.

Sanyi a hajléktalanok gondozójában él. Már aránylag. Mérsékelten szeret ott aludni, egyértelműen a társak miatt. De bizonyos fokig együttműködik a gondozókkal.

Nosza, menjünk oda, és beszéljünk az intézményvezetővel!

Negyvenes, szolid férfi a főnök, empatikusnak és megbízhatónak látszik. Elmondja, hogy Sanyi nagyon leépült fizikailag is, mentálisan is, de nem balhés, egyedül csak önmagának árt, de azt eléggé nagyon. Pénzzel gazdálkodni nem tud, a 68 ezres nyugdíját napok alatt elveri. Hol benn alszik, hol nem. Amúgy csavarog. Alapos és folyamatos gondozást igényelne, de az ilyenre ebben az intézményben nincs lehetőség, ahhoz öregotthonba kellene kerülnie.

Megtudjuk az intézményvezetőtől, hogy a sokszorosan traumatizált, félkarú, a megmaradt kezén ujjhiányos, implantált lábú, és amúgy is erősen leépült Sanyi nem kapta meg a rokkant státuszt, de még a mozgáskorlátozottit sem. A rehabilitációs orvosi vizsgálóbizottság nem adta meg neki. Valami olyanra hivatkoztak a hivatalos elutasításban, hogy az egészségügyi problémái nem akadályozzák funkcionalitásokban.

Bizony ám! A rokkantnyugdíjasok létszámcsökkentésére indított elhallgatott, de nagyon is létező állami (kormány-)kampány ott tart, hogy a félkarúság sem elég a rokkantosításhoz. Spórolunk!

Az öregotthonba helyezést a hajléktalanellátó tavaly már kezdeményezte Sanyi számára. Ám elutasításba ütköztek az önkormányzati öregotthon részéről, mert a török származású orvos ráírta az egészségügyi kartonjára, hogy szenvedélybeteg.

Hát ha kinn hagyják az utcán egész napra, akkor az is marad...

Rábeszéljük az intézményvezetőt, hogy próbálkozzunk meg újból az öregotthonba felvétel kezdeményezésével. Elküld bennünket jelentkezési papírokért az öregotthonba.

Ez hajdan nehézipari munkásszállóként üzemelt. Ott egy nő a főnök. Elmondjuk, miről van szó, egyedül a piásságról hallgatunk. Mogorvának tűnik, de alapjában segítőkész.

Megtudjuk tőle, hogy a fizetendő térítési díj nyolcvan-valahány ezer forint havonta, és ezt a gondozott nyugdíjának kell fedeznie, pontosabban akkora nyugdíja kell legyen, hogy annak a nyolcvan százaléka elérje ezt az összeget. Mert a törvény szerint maximum 80 százalékot vonhatnak le. Egy hajdani sima melósnak nyilván nincs ekkora nyugdíja errefelé Borsodban. Ezt a főnöknő is tudja, és hamarosan elárulja, hogy ilyenkor megelégszenek annyival, amennyit vonni lehet.

Ez a rész tehát rendben lenne.

Sőt megtudjuk, hogy szabad férőhely is van!

Igen ám, de az öregotthoni főnöknő többször hangsúlyozza, hogy a szenvedélybetegség kizáró ok. Azok csakis a 40 kilométerre, egy másik településen lévő szenvedélybeteg-gondozóba mehetnek. Sanyi nyilván nem menne. Még jó, hogy hallgattunk a piálásról.

Kaptunk jelentkezési papírokat, majd kitöltjük Sanyival. És ha normálisabb környezetbe kerül majd, akkor kevésbé fog nyakalni. Nem többet, mint akik már benn vannak...

Már csak a török orvost kell majd megdumálni, hogy kerüljön le a szenvedélybetegnek minősítés a kartonról. Vagy különben csináljon valamit ezzel az emberrel ő, amit tud.



hunikum.info-Radical Puzzle

http://www.hunikum.info/Egy_kis_szocio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BOLSEVIZMUS ÉS A ZSIDÓ VILÁGURALOm
  2012-10-21 17:51:02, vasárnap
 
  Johann von Leers:



BOLSEVIZMUS ÉS A ZSIDÓ VILÁGURALOM







1941...



Német páncélos csapatoknak 1941. július 9-én Dubnóba történt bevonulása után az ukrán városka lakossága elsősorban a ,,Borzalmak házára" hívta fel figyelmüket. Ez a régi fogház volt, egy ormótlan vörös téglaépület, amelyet kis, fából való őrtornyok szegélyeztek.

Amit itt találtak, arról így számol be egy haditudósító, Siegfried Pistorius:

,,...528-anvoltak, akik nem érhették meg a szabadulás óráját, mert vád és ítélet nélkül legyilkolták őket. 528 férfi, asszony és gyermek. Megölték őket egyszerűen csak azért, mert ukránok voltak, mert szerették népüket és mert emberek akartak maradni. A fogház felrobbantott szélesfalú kapuján durván ácsolt fakoporsókat hordanak ki hosszú sorban. Meggyötört arcokon könnyek peregnek le, asszonyok esnek össze. A koporsókat zokogó gyermekek ölelik át: apjuk vagy anyjuk fekszik benne. A gyötrelem és nyomorúság menete az, amely celláról-cellára, emeletről-emeletre vonul ebben a házban: asszonyok keresik férjüket, férfiak asszonyaikat, gyermekek szüleiket... Öt emelete van a dubnói halálháznak. A hosszú, keskeny folyosókon sok száz cella van egymás mellett. A páncélozott cellaajtók be vannak zúzva, egyiken gépfegyver-golyók nyoma látszik, másikat kézigránát robbantotta szét. A lépcsőkön és szanaszét a földön ruhadarabok csizmák és vérfoltos takarók hevernek szörnyű összevisszaságban. A kőpadló tele volt vértócsákkal és az egész épületben valami édeskés hullaszag terjeng.

A német csapatok bevonulása előtt néhány órával szörnyű vérengzés volt itt: vérszomjas bolsevista gyilkosok gépfegyverrel lőttek be vagy kézigránátokat dobáltak a cellákba, meggyaláztak asszonyokat és leányokat és anyjuk keblén szúrták le a csecsszopókat. Az iszonyat útja az, amin a német katonák és Dubnó lakossága ebben a fogházban jár. Az egyik sarokban állati módon megcsonkított férfiak feküsznek vérükbe fagyva, emitt még viaszbábúéhoz hasonló merevséggel dőlnek halott asszonyok a vérfoltos falakhoz. Az egyik cellában leányok voltak; támadóik elől a cella túlsó sarkába menekültek, ott fekszenek most is — holtan. Arcukat az iszonyat torzítja el, nyakukon fojtogatás nyomai látszanak..."

Egy volt fogoly, aki túlélte Dubnó rémnapjait, a Rovnó melletti Kustynból való Csirva elmondj a, hogy mit élt át ezekben a napokban:

,,Egyik felső emelet cellájában feküdtem harmincadmagammal. Mind ukrán politikai foglyok voltunk... Június 24-én az volt a parancs, hogy vacsora után azonnal feküdjünk le, de ne az oldalsó padokra, hanem szembe a cellaajtó ablaknyílásával. Fél óra múlva elrántották az ablaknyílást, de nem a vacsorát adták be, mint szokás volt,

hanem egy géppisztoly csöve jelent meg. Több lövés hangzott el.

A földre vetettük magunkat, közvetlenül az ajtó elé, úgyhogy a lövések nem találhattak el. Erre felszakították a cellaajtót. Egy szovjetzsidó és két zsidónő, Bronstein és Geiffler álltak ott, kezükben géppisztoly. Vad lövöldözés kezdődött. Nekem szerencsém volt. Lövést kaptam a lábamba és a sarokba estém, a többiek meg rám. Az enyémhez hasonló módon összesen négyen menekültünk meg a harminc közül.

A három gyilkos zsidó még egy csomó lövést eresztett a hullarakásba, azután elmentek.

Mi négyen, kimásztunk a hullák alól. Ideiglenesen kötöztük sebeinket és így virrasztottuk át az, éjszakát. A következő reggel, június 25-én ismét lövöldözést hallottunk az épületben. Erre újra gyorsan a hullák alá másztunk."

Egy másik megmenekült, Morosjuk még ezt tette hozzá vallomásában:

,,Az én cellámba csak a két szovjet zsidónő lőtt be. Egyedül én maradtam életben. Két nap és két éjjel feküdtem a hullarakás alatt, míg a német katonák kimentettek."



1920...



De akkor sem volt ez másképp, mikor a bolsevizmus elkezdődött. Nilosonski szemtanúja volt ezeknek az időknek (,,A bolsevizmus vérmámorában", Berlin, 1921). Így ír, a kievi Cseka-házról abból az időből, mikor a város a bolsevisták hatalmába került:

,,Az áldozatok legyilkolása általában nagy tivornyák után történt, mint a mulatozás befejező fénypontja. A gazemberek emelkedett hangulatban mentek le az udvarra,

a ,,vágóhídra", ahol ki-ki a maga tetszése szerint, esetleg többen már előre összebeszélve, űzték kegyetlen szórakozásukat. Az áldozatokat nem egyszer órákon keresztül kínozták és gyötörték a legborzalmasabb módon. A legkülönbözőbb sebeket ejtették rajtuk, koponyájukat lassan préselték össze, válogatott kínzóeszközökkel szurkálták őket, kiszaggatták nyelvüket és végtagjaikat... Megölni azután csak akkor ölték meg ezeket a szerencsétleneket, mikor a túlzott alkoholfogyasztás következtében már nem tudtak a lábukon állni és be kellett fejezniök ragyogó ünnepségüket. Kiev hírhedt hóhéra a zsidó Schwarz Róza volt. Egész Kiev csak úgy ismeri őt hogy a ,,Róza". Áldozatait csak százanként lehet megszámolni. Ez a Róza, mikor elfogták és hadbíróság elé került, azt vallotta, hogy mialatt ítélkezett, állandóan koffeint fecskendezett be magának, azután mámorában végzett áldozataival.

Az úgynevezett Csreszvicsajka-áldozatok körének egyik tagja elmondotta, hogy megkötözve egy asztalra fektették egy zsidólány elé. A zsidólány, gúnyneve Szonja volt, egy órán át kínozta. Revolverét hol a halántékához, hol a homlokához, hol a szívére szorította, hol még a szájába dugta, közben pedig állandóan az arcát figyelte. A végén kedvetlenül zsebre tette a revolvert azzal, hogy most nincs hangulatban, majd egy másik alkalommal lövi agyon.

Megállapítható, hogy amint Kievben, úgy Odesszában, Kharkovban, Poltavában meg másutt is, mindenütt, zsidó asszonyok és lányok különös kedvteléssel űzték a kínzás és öldöklés véres foglalkozását. Számuk igen jelentékeny volt. Minden városnak megvolt a maga hírhedt és soha el nem felejtett Rózája vagy Szonjája. Ha a hivatásos kínai hóhérok egy aggastyán hófehér haja láttára haboztak munkájukat végezni, vagy ha ezek kínzása túl gyengének és kíméletesnek látszott, akkor zsidólányok fogtak hozzá a dologhoz; nagy kedvvel csinálták, akár öregemberről, akár öregasszonyról volt szó; a legelképzelhetetlenebb kínzásokat vitték végbe, mielőtt végeztek volna áldozatukkal."

Emberkínzók és hóhérok: újra és újra — zsidók...

A legszörnyűbb kínzások és kivégzések, amelyek annyira jellemzik a bolsevizmust, a zsidók műve volt.



Mi van mögötte?



A bolsevizmus keletkezését zsidó bankárok finanszírozták. Ezt bizonyítja a francia kormány washingtoni hírszolgálatának első főnöke által 1919-ben készített jelentés:



,,7—618—6


Hadseregparancsnokság

Np. 912—S. R. 2


Vezérkari Főnökség

II.


II. osztály.



Bolsevizmus és a zsidóság

Az amerikai hivatalos hírszolgálat feljegyzése (a Francia Köztársaság hírszolgálatának főnökétől az Egyesült Államoknak kézbesítve).

I. 1916 februárjából származik az első értesülés arról, hogy Oroszországban forradalom készül. Kiderült, hogy ebben a felforgató tevékenységben a következő személyek és bankházak vettek részt:

1. Jakob Schiff, zsidó,

2. Kuhn, Loeb és Társai zsidó bankház; igazgatóság:

Jakob Schiff, zsidó,

Felix Warburg, zsidó,

Otto Kahn, zsidó,

Mortimer Schiff, zsidó,

Jerome H. Hanauer, zsidó,

3. Gugenheim

4. Max Breitung.

A fentiek alapján minden kétséget kizáró módon megállapítható, hogy

az orosz forradalom, amely e jelentés beérkezte után egy esztendővel tört ki, keletkezesében és kifejlődésében egyaránt egyedül zsidó befolyásra vezethető vissza.

Tény az is, hogy Jakob Schiff 1917 áprilisában olyértelmű nyilatkozatot tett közzé, hogy az orosz forradalom kizárólag az ,,ő anyagi támogatása révén győzött." Ugyanez a jelentés még ezt is mondja:

,,IV. Jakob Schiff közeli barátai között van egy rabbi, Judah Magnes, Schiff bizalmasa és ügynöke; teljesen az ő embere. Magnes a nemzetközi zsidóság lelkes előharcosa. Egy Jakob Millikov nevű zsidó azt mondotta erről a Magnesről, hogy próféta:

1917-ben ez a zsidó próféta az első tiszta bolsevista közösséget alapította az országban ,,néptanács" elnevezés alatt. Az innen kiáradó veszedelem csak jóval később



Mortimer Schiff





Warburg





Gugenheim





Hanauer





Otto Kahn





Sztalin





Krestinki, Litwinow-Finkelstein, Ugarow, Lunatscharski





Szovjet zsidók



lett nyilvánvalóvá. 1918 október 24-én Judah Magnes kijelentette, hogy bolsevista és hogy a bolsevista tanokkal és bolsevista eszmékkel teljesen egyetért.

Ezt a nyilatkozatot Magnes New-York-ban, az ,,Amerikai Zsidó Szövetség" egy gyűlésén tette. Jakob Schiff ekkor elítélte Judah Magnes eszméit és ez, a közvélemény megtévesztésére, az ,,Amerikai Zsidó Szövetség"-ből ki is lépett. Közben azonban Schiff és Magnes, mint a Kehilla (Kahal) végrehajtó tanácsának tagjai, a legszorosabb kapcsolatban maradtak egymással.

V. Másrészről pedig Magnes, Jakob Schiff anyagi támogatásával, a Poale Zion nevű cionista világszervezet vezetője volt. Ennek célja a ,,zsidó munkáspárt" nemzetközi uralmát valóra váltani. Ebből ismét csak a zsidó milliomosok és a proletariátus szoros kapcsolata tűnik ki."



A bolsevizmus dicsérete Judah Leon Magnes szerint:



A Jeshurun hitközség rabbija, Judah Leon Magnes, aki mint a jeruzsálemi zsidó egyetem kancellárja halt meg 1919-ben, New-York-ban, egyik nyilvános beszédében ezeket mondotta:

,,Mikor a zsidó a maga gondolatait, egész lelkét a munkások, e világ szegényei és kitagadottjai ügyének szenteli, akkor — alaptermészete szerint — a dolgok gyökeréig hatol. Németországban Marx és Lassalle, Haase és Eduard Bernstein képviselik, Ausztriában Victor és Friedrich Adler, Oroszországban Trockij. Hasonlítsuk össze egy pillanatra a jelenlegi németországi és oroszországi állapotokat: mindkettőben a forradalom hatalmas alkotóerőket tett szabaddá. Egyenesen csodálatos, hogy a zsidóság — mégpedig azonnal — milyen nagymértékben volt hajlandó a legélénkebb tevékenységre. Forradalmár vagy szocialista, menseviki vagy bolseviki, függetlenségi vagy ó-szocialista: bármelyikről van szó, mind zsidók ők és ezek a zsidók minden forradalmi csoportosulásban ott vannak, vezető helyen, de mindenesetre az aktívak között." (Idézi Leon de Poncius: ,,A forradalom kulisszái mögött", 1929, 2. kötet, 15. lap.)



A bolsevizmus ,,eszményei"



,,A bolsevizmus eszményei sok ponton a zsidóság legnagyszerűbb eszményeivel megegyeznek." (London, Jewish Chronicle, 1920. szept. 10.)

,,Az a tény, hogy van bolsevizmus, az a tény, hogy olyan sok zsidó bolsevista, az a tény, hogy a bolsevizmus és zsidóság eszményei annyira egyeznek: jellemző és igen nagyjelentőségű." (Jewish Chronicle, 1919, idézi a Morning-Post, 1920. febr. 15.)



A revali dokumentum



A zsidó Sunder a 9. vörös lövészhadosztály zászlóalj-parancsnoka volt és az 1919 nov. 9-ére virradó éjjel az észt határon elesett Zsebében egy okmányt találtak, az Alliance Israélite Universelle szakosztály-elnökeihez intézett körlevelet. Az okmány szövegét a dorpati ,,Postmeez" és a revali ,,Teeetaja" című észt újságok 1919 dec. 31-én kinyomtatták.

,,Titkos. Az Alliance Israélite Universelle szakosztály-elnökeinek.

Izrael gyermekei! Végső győzelmünk órája, közel van. Itt állunk a világuralmunk kezdetén. Az, amiről eddig csak álmodtunk, most valóra válik. Mi, akik tegnap még gyengék és Segítség nélkül valók voltunk, ma — hála az átalakulásnak — büszkén emeljük fel fejünket.

Mindamellett résen kell lennünk. Mert bizonyos, hogyha összerombolt oltárok és ledöntött trónok felett menetelünk, akkor, a megmutatott úton tovább kell haladnunk.

...Mindent megtettünk, hogy az orosz népet a zsidó hatalom alá vessük s végül is arra kényszerítsük, hogy előttünk térdet hajtson. Már szinte mindent elértünk... De mégis óvatosaknak kell lennünk, mert mostantól fogva a leigázott Oroszország a mi esküdt ellenségünk. Az a győzelem, amit Oroszország felett a zsidó géniusz elért, a következő nemzedékek alatt ellenünk fordulhat.

Oroszország ott fekszik a porban. Uralmunk alatt áll. De ne feledjétek, hogy vigyáznunk kell szüntelenül. A biztonságunkért való szent aggodalom semmiképpen sem engedheti meg, hogy könyörületesek és lágyszívűek legyünk...

Az ellenséggel szemben nincs könyörület: vezetőit és legjobbjait el kell távolítani, hogy a leigázott Oroszországnak ne legyenek többé vezetői. Ezzel küszöbölhetjük ki a lehetőségét annak, hogy szembe tudjanak velünk szállani.

Pártviszályt kell felkeltenünk és egyenetlenséget kell szítanunk a parasztok és a munkások között. A háború és osztályharc majd megsemmisítik azokat a kultúrértékeket, amelyeket a keresztyén népek teremtettek...

...Bornstein, Apfelbaum, Rosenfeld, Steinberg — ezek mind és még sokan mások, hűséges fiai Izraelnek. Hatalmunk Oroszországban határtalan. A városokban, a népbiztosságokon, az ellátási tanácsoknál, a házbizottságoknál stb. a mi népünk képviselői a főhelyen vannak. De ne engedjétek, hogy a győzelem megrészegítsen! Legyetek résen, mert senki nem védelmezhet meg bennünket, csak mi magunk!"



A bolsevizmus is a zsidóság kezében van



Az orosz államapparátusban a legfontosabb ember. Kaganovics Lázár aki a népbiztosok tanácsában Sztálin helyettese, azonkívül pedig a közlekedésügy népbiztosa. Helyettese a pártban a zsidó Mechlis, aki a szovjethadsereg politikai igazgatásának vezetője és mindenekelőtt a népbiztosok tanácsának helyettes elnöke, ráadásul pedig az államellenőrzés népbiztosa. Zsidók még a következő népbiztosok, illetve fontos hivatalok vezetői: Zemljacska: a népbiztosok tanácsának helyettes elnöke; Dubelszkij: tengeri hajózás; Ginsburg: építésügy; Kaganovics J. M.: külkereskedelem, Szuchovolszkij: naftaipar; Kaplun: építésügy; Bejser: kohóipar; Besus: építési anyagok Ukrajnában; Weinstein: halipar; Schapire: készenlét; Sejdin: igazságügy; Mulstein: a faipari népbiztos első helyettese; Zarapkin: a külügyi népbiztosság 2. távol-keleti ügyosztályának vezetője.



A bolsevizmus: a zsidóság diadala



,,Mi, zsidók, szabadok lettünk és nagyszerű bosszút álltunk. Óh, megérte elszenvedni a pogromokat! Az a kormányzat, amely üldözött bennünket; most reménytelenül elmerül a feledés homályában. Ahol egykor megalázottak és üldözöttek voltunk, most büszke és kíméletlen üldözők vagyunk!" (Idézve: ,,Most és örökké. Beszélgetés Israel Zangwill-el a zsidóságból és a jövőről." A bevezetőt írta: Zangwill és Sámuel Roth. New York, Robert M. McBride. and Co. 1925.)

,,Azok a zsidók, akik tagadják, hogy kommunisták, az éppen csak hogy megtűrt polgárok közé sorozzák magukat. Pedig a fasizmus elleni egységes front kiszélesítésére és megerősítésére van szükségünk. Ha ez egységfront összekovácsolásának munkájában Amerika zsidói mind kommunistáknak vallják magúkat, — akkor ez meg is fog történni." (Rabbi James Waterman Wise, Rabbi Stephan S. Wise fia, a New Masses című újságban, 1935. okt. 29:).

A bolsevizmus kegyetlen és véres tetteiben a zsidóságnak más népekkel szembeni ősi faji gyűlölete tombolja ki magát.



A faji gyűlölet zsidó alaptulajdonság



,,Az antiszemitizmussal, a zsidógyűlölettel a zsidók oldalán a minden nem zsidó elleni ádáz gyűlölet áll szemben. Minden nemzsidóról tudjuk mi, zsidók, hogy valahol, szívük egyik csücskében antisemiták és azok is kell, hogy legyenek. De ugyanúgy minden zsidó lelke legmélyéből gyűlölője mindennek, ami nemzsidó... Az a szó, hogy ,,zsidó", egyetlen keresztyén szívében sem valami ártatlan fogalom. De épp így a ,,gój" — ami önmagában véve nem lenne sértés — minden zsidóban világos, félre nem érthető válaszfalat jelent. Semmi sem él bennem olyan bizonyossággal, mint az arról való meggyőződés, hogy ha van valami, amely ennek a világnak összes zsidóit egyesíti, az ez a nagy, fenséges gyűlölet...

Azt hiszem, be lehetne bizonyítani, hogy a zsidóságban van valami olyan mozgalom, amely hű tükörképe az antiszemitizmusnak és azt hiszem, ennél tökéletesebb tükörkép nincs is a világon. A nagy zsidógyűlöletnek nevezem ezt.

A németség veszedelmének neveznek minket. Egészen bizonyos, hogy azok vagyunk; olyan bizonyosan, mint amilyen bizonyosan a németség a zsidóság veszedelme. De ki kívánhatja tőlünk, hogy öngyilkosságot kövessünk el? Senki nem tudja eltörölni azt az igazságot, hogy egy erős zsidóság veszedelmet jelent mindenre, ami nem zsidó. Bizonyos zsidó köröknek olyan kísérletei, hogy ennek az ellenkezőjét bizonyítsák be, éppannyira gyávák, mint nevetségesek. És a nevetségességnél és gyávaságnál is kétszeresen hazugok! Egyetlen egy kérdés érdekel csupán bennünket: Miénk-e a hatalom vagy sem? Törekednünk pedig éppen, arra kell, hogy mi legyünk a hatalom és az is maradjunk." (Cheskel Zwi Klötzel: A nagy gyűlölet. ,,Janus", 1912. évi 2. szám.)

,,Még csak a kezdetén sem vagytok, hogy tartozásunk nagyságát felismerjétek. Betolakodók vagyunk. Rombolók vagyunk. Felforgatók vagyunk. Természetes világotokat, eszményeiteket, sorsotokat birtokba vettük, és ezekkel a kezünkben a leggyalázatosabban kijátszottunk benneteket. Mi voltunk nemcsak az utolsó nagy európai háború, hanem úgyszólván minden háborútok végső oka.

Mi voltunk nemcsak az orosz, hanem történelmetek szinte minden nagyobb forradalmának értelmi szerzői.

Egyenetlenséget és zavart hozunk magán- és közéletetekbe. Még ma is azt csináljuk...! É senki nincs, aki megmondhatná, hogy meddig fogjuk ezt még csinálni." (Marcus Eli Ravage: A zsidóság igazi pöre. The Century Magazine, 115. kötet, 1928. jan. 3. szám.)



A zsidóság a bolsevizmuson keresztül világuralomra tör



A zsidó cionista vezér, Achad Ha Am (valódi névén Asher Günzberg), ezeket írja ,,Az érték átértékelése" című könyvében (idézi Leon de Poncius: A forradalom kulisszái mögött, 2. köt 122—123. lapjain):

,,Ez a nép uralkodni jog az összes többi felett... Ez az Izrael, amely minden népek között az emberiség mintaképe...

Izrael fogja megmutatni, hogy mi a jó. A jó a felsőbbrendű ember vagy felsőbbrendű nemzet tulajdona. Azé az erő, hogy terjeszkedjék, hogy életét tökéletesebbé tegye, hogy a világ ura legyen, tekintet nélkül arra, hogy milyen árat fizetnek ezért az alacsonyabbrendű népek tömegei, tekintet nélkül arra a kárra, amit ezek abból szenvedhetnek. Mert egyedül csak a felsőbbrendű ember és felsőbbrendű nemzet az emberiség igazi koronája. Minden más nemzet csak azért teremtetett, hogy ezeknek a kiválasztottaknak szolgáljon, hogy létra legyenek, amely nélkül nem lehet a kívánt magasságba jutni..."



A bűnöst felismerik



Dr. Goebbels birodalmi miniszter a nemzetiszocialista német munkáspárt 1937-iki pártnapján, a munka pártnapján ezeket mondotta:

,,A zsidóságról lerántottuk az álarcot, felismertük, hogy a bolsevista világforradalom legfőbb hordozója a maga belső lényegében aszociális és élősdi elem a kultúrnépek között. A bolsevizmusban azonban olyan talajt teremtett magának a zsidóság, amelyen tenyészni, gyarapodni tud.

Európának azonban látnia kell ezt a veszedelmet és fel kell ismernie azt. Mi soha nem fogunk belefáradni abba, hogy erre rámutassunk, félelem nélkül fogunk ujjal rámutatni a zsidóra, az összeesküvőre, ennek a szörnyű katasztrófának értelmi szerzőjére és haszonélvezőjére: Lássátok, íme ez a világ ellensége, kultúrák megsemmisítője, minden, népek parazitája; a kháosz fia, a testté vált gonosz, a bomlás csírája, az emberiség bukásának eleven démona.


http://betiltva.com/2010-2013/johann-von-leers-bolsevizmus-es-a-zsido-vilaguralom /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Frunda a hírTV-nek: "Maga zavar engem!"
  2012-10-21 17:37:21, vasárnap
 
  Frunda a hírTV-nek: "Maga zavar engem!"

http://www.youtube.com/watch?v=QbrxLxM0_LU&feature=share


Riporter kérdése: "Szenátor úr, miért fasisztázta le Nyírő Józsefet?"
Frunda válasza: "Maga zavar engem!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legyünk magvetők és végvári vitézek!
  2012-10-21 17:28:46, vasárnap
 
  Siklósi András



Legyünk magvetők és végvári vitézek!



Az őszinte, alulról induló forradalmak és szabadságharcok mindig egy nemzet közös szándékát, célkitűzéseit, hivatástudatát fejezik ki; ennél fogva az illető nemzet történetének esszenciáját, legnemesebb sűrítményét is jelentik. Másképpen szólva: a néplélek költői felvillanását, fölszabadult szárnyalását szimbolizálják a téridő rideg, koromsötét, határtalan tengerében. Persze távolról sem minden revolúció ilyen. Gondoljunk csak a szabadkőműves páholyokban kiagyalt, guillotinnal lefejezett, hamis és barbár 1789-es párizsi forradalomra; a bolsevik csőcselék által 1917-ben kirobbantott, vérgőzös nagy októberi borzalomra; a hamvába holt, férfiatlan gyámolatlansága miatt eleve esélytelen 1968-as prágai tavaszra; vagy éppenséggel a szekus ügynökök által kiprovokált 1989-es román palotaforradalomra. Nálunk is van ilyen negatív példa: elsősorban a félrecsúsztatott őszirózsás tüntetések, majd az 1919-es moszkovita patkánykurzus; ezekhez azonban a magyarságnak semmilyen köze nincs, csupán a Trianontól napjainkig ható szörnyűséges következményeiket nyögjük valahányan.

1848 és 1956 szerencsére gyökeresen különböznek a fenti tévutaktól, s mind a magyar, mind az egyetemes história legragyogóbb csillagai. Emberszeretetükkel, humánumukkal, jézusi tisztaságukkal fölülmúlhatatlan megnyilvánulásai egy üldözött, sokat szenvedett nép élni akarásának, törhetetlen hitének. A küzdelem 48-49-ben és 56-ban egyaránt ugyanazért folyt: a zsarnokság, az idegen elnyomás alóli feltámadásért, a magyar érdekek határozott megfogalmazásáért és minél teljesebb képviseléséért. Szigorúan véve egy olyan hármasság megalapozásáért, melynek mindegyik eleme kölcsönösen feltételezi egymást, s bármelyik hiányában a másik kettő sem állhat meg magában. Azaz 48-ban és 56-ban is fő célunk volt az állami függetlenség és nemzeti önrendelkezés megteremtése, a szabadság kivívása, ill. az ősi alkotmányunkon nyugvó igazságos törvényesség bevezetése. Aligha van közöttünk, aki ne ismerné valamelyest e gyakran emlegetett fogalmakat, mégis világítsuk meg pontosan, mit is jelentenek. Annyi kegyetlen rezsim, oly sok népnyúzó hivatalnok próbálta meg őket félreértelmezni, elhallgatni vagy velük visszaélni, hogy nem lesz fölösleges egy kis homály(el)oszlatás.

A szabadság nem csupán a szolgaság vagy rabság ellentéte; nem valamiféle ideális külső állapot; amikor mindenki korlát és mérték nélkül azt tehet, amit akar, fütyölve embertársaira, környezetére. Az én szótáramban ez nem szabadság, hanem önző egoizmus, liberális anarchia vagy marxista szemfényvesztés. Ennél lényegesen pozitívabb, ha figyelünk másokra, ha cselekedeteink senkit sem károsítanak meg, viszont a magunk s a köz javára irányulnak; miközben kerüljük a botrányokat, a törvényszegést s az erkölcstelenséget. Ám még ez is kevés. Mert a valódi szabadság mindig belülről fakad, nem függ semmilyen külső körülménytől, s csak ott lehet jelen, ahol lelki igény van rá. Vagyis a legzordabb elnyomásban, még a börtönben, láncra verve is lehet valaki szabad (miközben rácsokon kívüli smasszerei nem föltétlen azok!); míg a ,,legtökéletesebb demokráciában" is lehet rabszolga akár egy egész nemzet. A bűnös, hazug, megalkuvó és istentagadó ember sohasem szabad, hiszen a szabadság egyfajta kegyelmi állapot: olyan belső rend, melyben megvalósul az Istennel és a lelkiismeretünkkel való harmónia.

Az alkotmányosság és a törvényesség sem azt jelenti, hogy vakon betartjuk az írott paragrafusokat, akár önkéntesen, akár a büntetéstől, a retorzióktól való félelmünk miatt; mivel maga az alkotmány is lehet nemzetellenes (lásd a mindmáig érvényben lévő, számtalanszor módosítgatott sztálinista ,,alkotmányunkat"!), a törvény pedig lehet fondorlatos, igazságtalan, sőt törvénytelen. Az efféle törvényt elfogadni, előtte hódolni, a megváltoztatásáért vagy eltörléséért folytatott küzdelmet feladni nemhogy kívánatos, hanem egyenesen becstelenség és gyávaság. A népből eredő törvényesség legfőbb ellenfele, annak megrontója, fölrúgója nem ritkán maga a jogtipró hatalom: a fenyegetéssel, félrevezetéssel, demagóg ígéretekkel vagy választási csalásokkal vezető pozíciókba csörtető nemzetgyilkos hiénafalka. Ezen túlmenően, minden időkre általános érvénnyel megfogalmazható: Csak az az emberi törvény lehet jó, mely összhangban áll a nála magasabb rendű, tökéletes isteni törvényekkel s a Teremtő által alkotott Univerzum természeti törvényeivel. Amelyik ezekkel ütközik, nekik ellentmond, az következésképpen rossz, gonosz és tarthatatlan; ilyenekre egészséges jogállam nem épülhet!

A függetlenséghez s az önrendelkezéshez sem elegendő az, ha területünkről kivonulnak az idegen katonák. Egy ország sokféle módon szállható meg és gyarmatosítható: bankokkal, multinacionális cégekkel, adósságcsapdával, (termő)földjeinek s egyéb javainak fölvásárlásával, érdekeivel ellentétes globális szövetségekbe kényszerítésével (pl. NATO, Európai Unió, IMF, Világbank stb.). Hazánk csak akkor lesz szuverén, ha önálló úton járhat, ha hagyományainak, adottságainak és lehetőségeinek megfelelően cselekedhet, ha nem lesz többé ellenséges vagy ,,baráti" birodalmak csizmapucolója, ha nem idegen zsoldosok és maffiózók uralják; hanem egy abszolút feddhetetlen, felelős, nemzethű elit kormányozza, ha öncélúan intézheti külső és belső ügyeit, s nem válik semmilyen világállami törekvés játékszerévé.

1848 és 1956 egyaránt az imént kifejtett magasztos elvek jegyében indult harcba, s bár mindkettő elbukott, tragédiájában is fölemelő és páratlan; hiszen a sátáni túlerővel szemben is fölmutatta a magyar virtust, megszólaltatta egy nagy múltú nemzet elszánt halálordítását, kifejezte egy ezer sebből vérző nép reményeit és életszeretetét. S ugyan hol állunk ma, beteljesült-e már 48 és 56 szentséges eszmerendszere? Kossuth apánk éppen a mi városunkban kiáltotta: ,,Szegednek népe, nemzetem büszkesége!" Vajon most elmondhatná-e ugyanezt itt, vagy bárhol másutt? Nézzünk magunkba, megérdemelnénk-e egy efféle dicséretet, egy ilyen kedvező elismerést? Aligha. Haragos korholást, féltő bírálatot, szigorú megrovást annál inkább.

Fennállása óta soha ilyen katasztrofális állapotban nem volt még Magyarország. Most ,,élvezhetjük" igazán az utolsó 67 év cucilista-internacionalista ,,vívmányait", majd a rendszer-nem-váltás libertinus szabadosságának és kozmopolita nihiljének csapásait. Megkezdődött s immár be is fejeződött a gazdasági s a politikai csúcspozíciók visszajátszása a telhetetlen elvtársurak kezére; a népakarat semmibe vételével, a magyarság félretájékoztatásával, öntudatának, morális és biológiai védelmi képességének megmérgezésével lezajlott a közvagyon magántulajdonná transzformálása; iparunk, mezőgazdaságunk, oktatásunk, egészségügyünk és kulturális életünk jelentős fölszámolása; a stratégiai ágazatok, a pénzintézetek, az energiaszektor s a termőföldek döntő részének idegen elbitorlása; a reprivatizáció, az igazságtétel és kártérítés elsikkasztása; a családok lezüllesztése, a nemzeti alapintézmények szétverése, történelmi keresztény egyházaink judaizálása stb. Mindez a háttérben megbúvó, majd egyre nyíltabban és pofátlanabbul előretörő világuralmi klikk utasítására történt. E gyalázatos rombolás után a cél most már a kárpát-medencei magyarság végleges ellehetetlenítése, aztán maradék hazánk megkaparintása.

Élet vagy halál, enyészünk vagy tenyészünk? - így szól ma a hamleti kérdés. A szervezett pusztítással szemben csak egy sokoldalú, ravasz, huszáros taktika segíthet; a tétlenség s a lapulás árulással ér föl. Ne feledjük: nem mind magyar, aki magyarul beszél; nem mind testvérünk, aki ügyesen hízeleg, vagy jó arcát mutatja. A magyarságot nem elég ,,megvallani", fennen hirdetni, hanem újra és újra bizonyítani kell! Nincs semmilyen tegnapi érdem, elődök jogán szerzett pecsétes oklevél; csupán az számít, ha naponta helytállunk, s megtesszük a tőlünk telhetőt, vagy még annál is többet. Ébredj hazám mély álmodból, tömörülj egységfrontba hóhéraid ellen! Többé ne szipolyozzon bennünket se európai, se kínai, se ruszki, se jenki, se zsidó, se cigány - de semmiféle nemzeti gúnyát öltő, magyargyűlölő janicsár se rágja tovább meggyötört testünket! Ocsúdjatok fel honfitársaim! Talpra Petőfi népe! Kerüljön előtérbe a kötelességtudat, az áldozatkészség, a sorsközösség vállalása, s félre minden önzéssel, kapzsisággal és széthúzással. Legyünk ismét Rákóczi, Kossuth és Horthy vakmerő katonái, harcoljunk meg a ránk törő túlerővel, a mellkasunkon, homlokunkon csűrdöngölőt táncoló ocsmány fenevadakkal!

Szinte felsorolhatatlan, mi mindent kéne azonnal megoldanunk ilyen kilátástalan, keresztre feszített állapotban. E fenséges, ünnepi percekhez tán nem illik, hogy bajainkat, feladatainkat leltározzuk, ezért csak 3 vezérgondolatot említek:

1. Küzdenünk kell a magunk és utódaink magyarként való megmaradásáért, rettenetes népességfogyásunk megfordításáért, fajtánk emberibb jövőjéért!

2. Magunkhoz kell ölelnünk, és hatékonyan meg kell védenünk a világ minden tájára szétszórt, nálunk is elesettebb nemzettestvéreinket!

3. Az örökkévalóságig viaskodnunk kell a 8 részre szabdalt, kibelezett, sárba tiport Kárpát-medence visszaszerzéséért!

Ezekhez képest említésre sem méltóak olyan, egyébként kardinális problémák, mint demokratúra, piacvesztés, korrupció, költségvetési hiány, munkanélküliség, médiaháború, Nemzeti(etlen) Alaptanterv, bankkonszolidáció, homoszexualitás, szektásodás, balliberális vagy konzervatív-jobbközép nómenklatúra stb.

,,Romlásnak indult hajdan erős magyar, / Nem látod, Árpád vére miként fajul?" - bömbölte oroszlánként kortársai süket fülébe Berzsenyi. ,,Pusztulunk, veszünk, / Mint oldott kéve széthull nemzetünk." - sikoltotta fájdalmában Tompa Mihály. Pedig egykor mi voltunk a világ tanítómesterei, a világosság és a tudás büszke népe, s a mi magyari fajtánk évezredekkel ezelőtt belakta az egész Földet. Ha csak dicső régmúltunkra nézünk, már akkor sem nyugodhatunk bele ,,békés" fölszámolásunkba. Őstörténészeink, nyelvészeink, régészeink, néprajzkutatóink sorra tárják föl eleink tárgyi és szellemi magaskultúrájának cáfolhatatlan bizonyítékait szerte a világban. Minket pedig irtanak sortűzzel, akasztófával, szibériai és recski ,,gyógy-üdültetéssel", abortusz-rendelettel, adópréssel, agymosással, drogokkal, nyelvrontással és kultúrmocsokkal. Jaj, mivé lettünk, jaj, hová süllyedtünk, s ugyan mi vár még ránk?! S ahelyett, hogy összefogva csatasorba állnánk, még most is kivárunk, némán kushadunk, sőt ,,derék" öngyilkosként a saját sírunkat ássuk. Pedig egy kurucos rohammal lerázhatnánk kullancsainkat, széttörhetnénk bilincseinket, s átvehetnénk a rendelkezést a magunk sorsa felett. Csak bízni kell, akarni kell, s a boldogító csoda hamarosan megvalósul. Ha magyar vagy, légy büszke származásodra, vállald föl küldetésedet, ápold nemzeti hagyományainkat, keresd a testvéri magyar kezet, légy nemzeted magvetője és végvári vitéze! Most vagy soha, nincs több lehetőség, ez az utolsó pillanat!

Befejezésül hadd idézzek Victor Hugo, a bennünket nagyra becsülő és szeretettel pártoló francia költőfejedelem egyik írásából: ,,Magyarország a hősök nemzete, a hősiesség megtestesülése. Ez a kiváló nemzet ki fog törni a sírjából. Amíg lesz a világon függetlenségi szellem, erény, hősiesség, dicsőség és szabadságvágy, addig élni fog Magyarország." Kell ennél több? Isten adja, hogy tényleg így legyen!





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobb oldal - nemzeti oldal
  2012-10-21 17:17:48, vasárnap
 
 


Jobb oldal - nemzeti oldal

Alaposan megváltozott mára az oldalakban gondolkodók miatt, a nemzeti oldal meghatározása . Aki jobboldali, az belefér a globalizmus váltógazdaságába, a látszólag baloldali, irányított embereivel együtt, a pénzhatalom által működtetett Új Világrend Birodalmába . A nemzetben gondolkodó, vagy patrióta állampolgár mindenféle degradáló jelzőt kap rövid idő alatt, a megfelelnivágyó kozmopolitáktól . Mindannyian egy hajóban utazunk, akik az EU kikötőjében menedékre találtunk, de ha még is kimerészkednénk a nyílt vizekre, akkor zátonyok állnák el utunkat, a szabadság igéret földje felé .

Ez a biztosnak látszó kikötő helyt ad nekünk is a mólója mellett, nyugalmas vizet, sőt védelmet biztosít, a kikötőn kívüli viszonyok elkerülésére . Tengerjáró hajók bátran nézhetnek szembe vad hullámokkal, de kisebb bárkáknak, szétdarabolt hajóhadaknak biztos védelmet nyújt a kikötő . Egyre drágább ott vesztegelni, mert kagylók ragadtak vastagon a hajónkra vízvonal alatt, de képtelenek vagyunk kiemelni hajónkat a vízből, és elvégezni a reánk eső feladatokat . Ja kérem ! Aki hajózni akar, annak ki kell fizetni a kikötőben felmerülő költségeket .

Mitől lesz jobboldali a jobbkezünk ? Jobbára ott helyezkedik el, hiszen kevesebb balog használja jobbkéznek a sutának tartott balt . Valójában teljesen mindegy, hogy melyik kezünkkel töröljük meg szájunkat evés után, sőt annak sincs jelentősége, hogy az etikett előírja, hogy bal kézzel fogjuk a villát, és jobbal a kést . Rengeteg ballábas futbalista ért fel a csúcsra, Pelé mellett ott volt Maradona, Messi és még sokan mások, akik ontották bal lábbal a gólokat sokak gyönyörűségére . Mindkét lábunk azért van, hogy álldogáljunk, sétáljunk, vagy szaladjunk velük . Teljesen lényegtelen melyik lép nagyobbat, melyik repít messzebbre bennünket, csak a végén célbaérjünk .

Érthetetlen ez az oldalban gondolkodás, amikor már megakadt az ország szekere ! Pedig mindkét ökör egyfelé húzza, járomba hajtott fejjel, érzelmek nélkül, bárgyú tekintettel rágódva a szájában felejtett falaton . Most szeretné összehozni marháit a baloldalon az a hitelét vesztett kezdeményezés, akik balkezes emberekkel képzelik el az ország jövőjét, kiközösítenék belőle a jobbat, a nemzetben gondolkodókat . Majd száz éve annak, hogy hitelét vesztette a politikai baloldal Magyarországon, amikor a Szovjetúnió mintájára elérkezett hozzánk a bolsevik eszme, a zsidóarcú szocik áldemokráciája . Semmit sem változott a letünt évszázad során ez a globalista világfelfogás, ami kirekeszti soraiból a nemzeteket, és egyedül a kozmopoliták urbanizmusát hirdeti jövőképe szerint .

Ezek a vörös csibészek privatizálták ki maguknak a magyar nemzet korábban államosított vagyonát a demokrácia nevében . Az olajos milliárdosok, akik megszerezték energiaellátásunk monopóliumát is ekkor . Nem véletlen az sem, hogy ezek a baloldali köpönyegfordítók, ifjú kommunistából, rövid időn belűl, burzsoá kapitalistává váltak külső segédlettel . Ez a láthatatlan segítő kéz, simítja el a hullámokat, nyugalmat biztosít az általa létrehozott kikötőbe kényszerített hajók számára . A nagy hajóépítő, óriásokat hozott létre az óceánok méretéhez viszonyítva . A föld vérkeringését felszínre hozva szállítja az általa kisajátított energia folyékony olaját . Minden az övé ! Általuk működnek városok, a kikötők mellett, részvényeik biztosítják nekik a jogot mindenhez .

Mitől lett szélsőjobboldali, fasiszta egy patrióta hazafi ? Amikor meg akart maradni békében a hegyei között, ősei szokását követve . Ezt az embercsoportot hajóra tették, bevezették őket egy nagy kikötőbe, de mivel hajóját túl nagynak találták, hét tagú hajórajt csináltak belőle . Sajnos hat lett ebből kalózhajó, akik megbízatásuk szerint támadják a megmaradt zászlóshajó legénységét . Amikor aranyat vitt, akkor is támadták a kalózok . Belső árulással szerezték meg kincstárnokától a kulcsot . Odalett az arany, majd eladták a kéményt . A vitorlát sem találta meg senki azóta, csak az üresen maradt bárka aljában hőbörög még néhány volt tengerész .

A többi lapátol erre-arra, amerre mondják neki . Szó nélkül teszi, korbácsütéssel a hátán, komiszkenyéren . Kormányos nélkül el sem indult sokáig ez a lepusztított, megcsonkított hajó . Most hangzatos jelszavakkal előállt végre egy kormányos, aki kijelentette, hogy kivezeti hajóját nyílt vizekre, s megkeresi az igéret földjét . Azt mondta jobb felé megy, de balra indult ! Vitorlát bontatott, élelmiszert rendelt a hajóra, de mire felértek volna vele, eltünt minden maradéktalanul . Még az árbócot sem találták meg soha . Léket kapott végül is a jóreménység fokát kereső hajócska, s az egyre növekvő vizet meregetik ki belőle a hajó vezetésével megbízott, sosemvolt tengerészek .

Így történt Magyarországgal is kicsiben . Szétrombolták az ezeréves bárkánt, amit még Noé apánk felejtett a Kárpátok bércein, amikor leapadt körülötte a tenger . Nimród apánk országot épített, amit Hunor és Magor megőrzött a mai napig . Atilla kiverte onnan a római betolakodókat, megvédte szíkambereit, az íjászokat, mindenkit, akik a nagy hegyek védelmében éltek . Majd Avaria néven testvéreink szálltak hajóra, amit Magor unokái követtek megint csaba királyfit várva . Léket kaptunk megannyi kereszttől, de kicseréltük újra, elárulva vele őseink hitét . Kormányos nélkül maradtunk akkor is, amikor a nagy kikötőépítő fia lett a pápa Bakócz Tamás, derék szkíta ember helyett, még Mohács szörnyűségei előtt . Ennek köszönhetjük nyomorúságunkat, amikor bevitték kikötőjükbe a hajónkat .

Álnemzeti a jobboldal, balfelé kacsint, közben nagyorrú szélsőségesek rombolják a hitet tőlük jobbra is . Az emberek furcsán szemlélik ezt a néma küzdelmet, nem értik miért megy másfelé a hajónk, mint ahogy korábban meghirdették . Kikötőbe érve pénztárost kell keresni, nélküle nem mennek a dolgok . Hol vannak már Odüsszeus kalandozásai, a hajóhad, mellyel átkelt hét tengeren ? Csak jól fizetett kalózok maradtak a vizen . Ők felügyelik azt is, hogy ki szállhat vízre parancs szerint . Eleinte még csak az aranyunkat vették el tőlünk, és elsüllyeszetették a hajónkat . Napjainkban megtartják azt is maguknak, s arra eveznek vele, amerre kijelölte útjukat a minden vihar megteremtője, az óceánfejű nagyúr .

Egy szétdarabolt hajóból nem lesz már egész . Részeiben nem működik semmi . Szép lassan lekopik róla az eredeti színe, s ráfestenek az évszázados kagylókra . Úgy gondolják így majd jobban siklik hajójuk a vizen, de kikötőjéből őket sem engedi ki nyílt vízre a mester, a Tengerek Ura . Ők sem mehetnek kedvük szerint halászgatni, hanem a régi bárka megmaradt hajósait kell nekik sanyargatni .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.