Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Felvilágosítás napjainkban...
  2012-10-23 20:19:41, kedd
 
  Felvilágosítás napjainkban...







Gyerek eléri a kíváncsiság korát és érdeklődik az apjánál hogy születik

a gyerek ?

Mond apuka, én hogy születtem?

- Elég nagy vagy, hogy elmagyarázzam.

- Tehát. Apuka és anyuka csatlakoztak a facebookra.

Apuka küldött egy email, Anyukának melyben kérte, hogy találkozzanak egy

internet kávéházban.

A kávéházban rájöttek, hogy tetszenek egymásnak, ezért úgy döntöttek,

hogy megosztják az adataikat egymással.

- Elbújtak a mosdóban, ahol apuka elővette a pendrivet, és bedugta

anyuka usb. csatlakozójába.

- Amikor apuka kész volt a fájl letöltésével akkor jöttek rá, hogy

nincs tűzfal.

Sajnos túl késő volt, mert a fájl letöltése már megtörtént és nem

lehetett törölni.

- Így jelent meg 9 hónappal később a vírus. Ami Te vagy gyermekem.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Megosztó politika
  2012-10-23 20:10:02, kedd
 
 
Megosztó politika

Mindenki le szeretné váltani a kétharmados felhatalmazást kapott FIDESZ kormányt, baloldalon, és jobboldalon is egyaránt . Ez érthető, hiszen mindannyian szivesen üldögélnének a húsosfazék mellett, melegednének a hatalom tüze mellett, ami lássuk be, jövedelmezne is nekik . Most a MILLA és a TISZTELET TÁRSASÁGA képviseletében korábban már közszereplővé lett, túlméretezett SZOCIÁLDEMOKRATA ember szeretne választ találni a megosztottságunkra, s olyan eddig még nem látott, úgynevezett jobboldali embereket importálni, ha kell, még Erdélyből is . Érdekes gondolatok ezek, mert akik eddig is a demokrácia farvizén SZDSZ-es kötődéseket használtak, azok rövid úton milliárdosok lettek .

Jólesően nézegetem a volt állampárt maradékának harcát a koncért . Egyik párt a másik után alakul, de követőiket csak az úgy nevezett baloldalról tudják megszerezni maguknak . A két oldal nem érti egymás nyelvét, képtelen meghallgatni a másik beszédét . Fontos lenne megérteni miért van ez a nagy elhatárolódás . Amíg a nemzetközi érdekeket képviselő baloldalon szocializálódó értelmiség, a Foxi-Maxi szintű káderképzőben szerzett diplomát, ,,haladó", kozmopolita irodalmat olvasott, addig a másik oldal már beengedte lelkébe azokat a kiváló magyar gondolkodókat, akik valóságunkat magyar szemmel vetették papírra, akiket kicenzúrázott előlünk a pártállami diktatúra 45 évig .

Lehet közeledni egymáshoz egészen addig, amíg fejhajtásra nem kötelezi őket Nyírő József, vagy Wass Albert szelleme, akik megénekelték nekünk az elszakított, erdélyi emberek sorsát . Ezek a nyugat felé orientálódó figurák különféle izmusokon nevelkedtek, sőt kultúraromboló, valóságtorzító művészetek ágait űzték maguk is, amitől lelkük eldeformálódott olyannyira, hogy már nem látják az esztétikában rejtőző szépség arányait . Ezek az urbanikus kávéház vitézek nem értik az erdők hangjait, az egyszerű ember harcát a természet örök erejével, amit nem akarnak megváltoztatni, csak szabályai szerint élni . Viharos napok után mindig megérkezik a várva várt napsütés, ahogyan Isten is megadja nekik a mindennapi kenyerüket .

Erről van itt szó . Az elanyagiasodott Világ, nem érti miért akarnak élni emberek a városoktól távol, pénz nélkül, ,,haladó" gondolkozódók nélkül, mert a mások is megvetik életmódjukat értetlenségük folytán . Ezek a piperkőcök telepedtek rá a városi művilágra, a huszonnégy órán keresztül zajongó, mesterségesen megvilágított utcák árnyékára . Az otthon melegét csak az érzi igazán, akit télvíz idején munkára fogott a szűkség, a melegség kitermelése nyáridőben, a széna és a sarjú betakarítása közben . Az a csupor tej életet ad annak, aki veszi a fáradtságot és megeteti a tehenét . Aki gondoskodik valakiről, azokat Isten is ellátja elegendő erővel ahhoz, hogy segíteni tudjanak másokon .

Kevesen értik ezeket a szavakat, mert soha sem jártak gyalog a hegytetőn, közel a teremtőhöz . Autónk ablakából reánk villanó tájhoz csak annyi közünk van, ami élményünk megmarad belőle . Olyan az mint egy film . Merészen bevett kanyar, csikorgó kerekek, a légkondicionáló klímaberendezésének a kényelmében . Luxus szálloda éttermében elfogyasztott lacac és homár felett hiába tekintünk ki a hóra . Ha ki is megyünk két percre hógolyózni a kényelmesen meleg, libapehellyel bélelt sportkabátunkban, egészen más, mint havat lapátolni a hóval terített házunk körül .

Mit akarnak ezek a jól megfizetett szalon szocialisták ? Milliárdjaikkal nem tudnak mit kezdeni, de a szegényeknek prédikálnak arról, hogy miként éljenek meg azok egy teljes évig, az ő egyórai bevételükből . Kik értékelik ezeket a lelki toprongyokat ? Kinek éri meg embermilliók nyomorúsága azt, hogy elvegye előlük a mindennapi kenyerüket ? Furcsa, hazug világ ez, ami a televízió műsoraiból árad, ömlik reánk moziban, a reklámokban és reánk erőlteti magát mihelyt kinyitjuk a számítógépünket . Az ő világuk ez, akik reánk erőltetnék a semmittevés és az önfeladás életvitelét . Csatlakozz hozzánk ! Fizess tagsági díjat ! Modern világunk belépőjét a pusztulásba . Mindenkiről mások gondoskodnak, de legtöbben kihúzzák magukat a közösségi szolidaritás tevékenységei alól, feketén, adófizetés nélkül próbálnak boldogulni ott, ahol mindenkinek kellene valami hasznosat cselekedni a közösségért .

Mennyivel érdemel többet egy bankár, tőzsdei részvényes, vagy politikus, a dolgozó embereknél ? Kamat lovagjai, tőzsdehuszárok, politikai szélhámosok mindannyian, akik meggazdagodtak az elszegényített társadalmak művilágában, ahol az árulókat jutalmazzák csak . Cápák halásszák le előlük összegyüjtött fillérjeik dollármilliárdjait, majd lassan tovább úsznak, felkészülve arra, hogy visszatérjenek megint aratás idején . Minden vállalat a részvényesei nyereségét növeli csak, ha kell, leépítésekkel is, mert a profit nagy úr ! Mindent felélnek a haszon érdekében . Szolgálják a pénz istenét, miközben embermilliók halnak éhen a szülőföldjükön . Nyitott határoknak köszönhetően szárnyra kapott a tőke, felvásárolnak mindent, amit árúba bocsátottak a hazaáruló politikusok .

Gondoskodó juhász nélkül szétszéled a nyáj ! Ha nem védi meg a reá bízott jószágait, akkor nincs miért szolgáljon az őrző . Etetni kell a birkákat, ha meg akarjuk nyírni később őket . Mindennap létrehoznak egy politikai pártot a semmittevő jogforgatók, amivel eltéríthetik a közgondolkodást néhány pillanatra, majd amikor rájönnek a félrevezetett szavazók, hogy becsapták őket megint, mérgesen visszaszavazza azokat, akik korábban a bőrt is lehúzták róla . Rövid emlékezet vezérli a tömegtájékoztatáson felcseperedett emberek zömét . Elhivatott, nemzeti érzelmű ember kevés van köztük . Könnyen megtéveszthető jobboldali maszlaggal etetik őket a csapodár kokárdákkal telitüzdelt fülkeforradalmárok .

El sem tudnak képzelni egy olyan világot, ahol ,,haladószellemű" gondolkodók nélkül is élnek emberek, mert a központosított etetőrendszert működtető kereskedők így akarják, hogy legyen . Ebben is a pénz szerepét látjuk . A nagyban gazdálkodók számára fontos, hogy eladja árúját, ne maradjon rajta, ne romoljon meg, mielőtt továbbadja . Egy kézbe kerül minden iparág, a négy évszakot figyelmen kívül hagyja, mert déli gyümölcsöt északon, keletit nyugaton, a jeget is délen bárki megveszi . Csak hitelkártya kell hozzá, amivel a rendszer használatát elismerjük, s ameddig ki tudjuk egyenlíteni a számok furcsa rendszerét, addig mi is fogyaszthatunk belőle . Persze vannak olyanok is, akik szarvashúsból készült szalámit esznek . Langusztájukhoz, libamájat sütnek natúron a pászka mellé, ezeknek valahogyan mindig több jut a tányérjukba, mivel ők találták ki a pénzbitorlás technikáját .

Számukra előnyös ezt a megosztottságot fenntartani, mivel juhászok baloldalon, és jobboldalon is egyaránt kellenek . A birkáknak meg édesmindegy merre terelik őket .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább romlott Magyarország helyzete - itt az új lista!
  2012-10-23 19:44:32, kedd
 
 
Tovább romlott Magyarország helyzete - itt az új lista!

Romlott Magyarország versenyképessége, miközben Lengyelország látványos előrelépést mutatott fel a Világbank legújabb Doing Business listáján. A hazai cégeket különösen az adófizetés bonyolultsága és a befektetővédelem hiányosságai sújtják.
Illy kapszulás kávégép. Bérelje ingyen havi 60 adagtól, vagy vegye meg havi minimum vásárlás nélkül 36 830 Ft-tól! Ingyenes próbára irodájába szállítjuk 20 ajándék kapszulával!- Live happILLY

A tavalyi öt után további három helyet visszacsúszva az 54. helyen végzett Magyarország a Világbank azon listáján, amely annak alapján rendezett sorba ezúttal 185 államot, hogy hol a legjobb, legkönnyebb új vállalkozásba fogni, a céget működtetni. A Doing Business 2013. felmérésében a felsorolás élén nincs változás a tavalyihoz képest: a listavezető Szingapúr - zsinórban immár hetedik éve -, majd Hongkong és Új-Zéland következik. Az Egyesült Államoké ezúttal is a 4. hely, és az első európai ország a listán az ismét az 5. helyen szereplő Dánia. Németország a világranglista 19. helyéről a 20-ra csúszott vissza. A lista sereghajtói a Közép-Afrikai Köztársaság, Csád és Kongó, de Venezuela sem lehet büszke a maga 180. helyére.
Kapcsolódó cikkek

Már a 2005-ös szinten az üzemanyag-fogyasztás
Mi várható a megemlékezések után?
Nem fél a magyar, ha nem készpénzzel kell fizetni
Óriási zűrzavar jöhet - megszólalt a guru
Az ingatlanadót kellene választania Magyarországnak
Fél áron eladó nyaralók Magyarországon - megmutatjuk hol!

A felmérésben azt vizsgálták, hogy a világ országai milyen intézkedéseket tettek tavaly és ez év elején egyebek közt az alapítás, az építési engedélyek, a hitelhez jutás, a hitelinformációs adatbázisok, a külkereskedelmi (vám)ügyintézés, a befektetők védelme, az adóztatás, a szerződések érvényesítése vagy a csődeljárás terén, illetve milyen szabályozás van érvényben azért, hogy a vállalkozások életét megkönnyítsék, egyszerűsítsék.

Nagy léptekkel jön föl Lengyelország

A jelentés egyebek közt kiemeli, hogy 108 ország 201 szabályozási reformot hajtott végre 2011-ben és az idén az üzleti tevékenységek megkönnyítése érdekében. A legnagyobb előrelépést Lengyelország mutatta fel, szám szerint négy reformmal, amelyekkel az ingatlanbejegyzést, az adófizetést, a szerződések kikényszerítését és a fizetésképtelenségi helyzet megoldását egyszerűsítették. Lengyelország ezzel a tavalyi 62. után az 55. helyen végzett - közvetlenül a hátrébb csúszott Magyarország mögött.

Kedvezőtlen változás, hogy míg tavaly Magyarország pozíciója lényegében a többi régiós államéval együtt romlott, most a legtöbbjük - hazánkkal szemben - javítani tudott. Lengyelországról már volt szó, Szlovákia 5 helyet előrelépve a 46., Szlovénia kettőt javítva a 35. helyre jött fel, a balti államok pedig maradtak 20-30. hely közötti régióban. Csehország a tavalyi javítás után eggyel hátrált, a 65. helyre.

Hol rontott és hol javított Magyarország?

Magyarország pozíciója annak ellenére romlott, hogy három intézkedést is elismert a Világbank, mint a vállalkozások működését segítő lépést. Ezek között tartják számon a pozitív adóslista felállítását lehetővé tevő jogszabályt. Megszűnt továbbá a vállalkozások kommunális adója - igaz, a munkáltatói tb-járulékot emelték -, a vámárunyilatkozat és más dokumentumok elektronikus benyújtásának lehetőségével pedig az export és az import ideje csökkent, azaz a határokon átnyúló kereskedelem vált könnyebbé. A cégbejegyzés drágítása és az adóregisztrációs eljárás viszont kedvezőtlen fejleménynek számít. Ez utóbbival magyarázható, hogy a vállalkozások indításának egyszerűsége szempontjából felállított listán a magyar pozíció 13 helyet esett - lásd a táblázatot. (Bejöttek tehát tavalyi várakozásaink, akkor ugyanis azt valószínűsítettük, hogy romolhat a magyar pozíció, az egyórás cégbejegyzés megszüntetése miatt.)

Magyarország az építési engedély jövedelmekhez viszonyított költségét tekintve a legolcsóbbak között van, viszont itt az egyik leglassabb a villamos energiához való jutás ügyintézése - átlagosan 252 nap. Az általános helyezésünkhöz viszonyítva továbbra is sokkal rosszabbul állunk a befektetővédelem és az adófizetés adminisztrációja terén, sokkal jobban viszont a szerződések kikényszerítését, valamivel jobban pedig az ingatlanbejegyzési procedúrát tekintve.
Magyarország részletes értékelése (helyezés az adott években) Kategória 2013 2012 2011
Vállalkozás indítása 52 39 37
Építési engedélyek beszerzése 55 55 56
Elektromos áram bevezetése 109 103 100
Ingatlan bejegyzése 43 43 42
Hitelinformációk 53 48 37
Befektetők védelme 128 122 120
Adófizetés 118 117 113
Határokon átnyúló kereskedelem 73 74 77
Szerződések érvényesítése 16 19 20
Fizetésképtelenség megoldása 70 66 66
Forrás: Napi Gazdaság Online, Világbank

Így állunk Szlovákiához és Romániához képest

A tavalyelőtti 65-ről a 72-re visszaeső és ezt a helyét most is megtartó Románia a befektetővédelem terén sokkal jobban áll (49.), a határokon átnyúló kereskedelemben hasonló a helyzetünk, viszont ott még nehezebb elektromos áramhoz jutni, még nagyobb terhet jelent az adózás, mint nálunk, illetve sokkal jobb a helyzetünk a fizetésképtelenségi eljárások esetében is.

Szlovákiával összehasonlítva nálunk jóval könnyebb a vállalkozás indítása, a határokon átnyúló kereskedelem intézése és a szerződések végrehajtásának kikényszerítése, miközben az ingatlanbejegyzés és a hitelinformációk terén továbbra is hátrányban vagyunk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY IGZ BEJEGYZÉs
  2012-10-23 17:48:04, kedd
 
  Kedves Barátaim, Ismerőseim, hű Bajtársaim! A mai napi kormányrendezvényt megtekintve, az azon résztvevők számát érzékelve, azon megállapításra jutottam, hogy szóban sem fogom ezt a birka fitymahívő "népet" semmiféle jóbelátásra bírni, ezirányban több lépést nem teszek. Úgy látszik Istennek elege lehet belőlünk magyarokból, hogy íly módon pusztít minket ki. Ez a juhodály nem érdemel védelmet. Javaslom bajtársaimnak fejezzék be ennek a birkacsürhének védelmét, segítését hagyják a cigányok, zsidók által mégjobban sanyargatni a csürhét, mert számukra a kolompos vitya ezt jónak tartja. Ott lihegnek százezrével kifosztóik nyakán, lesik minden kívánságát, sóhajra a vágóhídra is elmennek, úgyhogy a Magyar Nemzet a jelek szerint megszűnt, helyette, magyar állampolgárok csürhéje alkotja a sleppet. A maradék Nemzettestvéreink kevés száma alapján jobb, ha meghúzzuk magunkat, itt nekünk nem terem babér, de Testvérek tartsunk össze, maradjunk mementó a jövő számára.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most már biztos, hogy baj van
  2012-10-23 17:17:32, kedd
 
  Most már biztos, hogy baj van

szerda, október 17, 2012


Siker, öröm, elismerés.

Mindannyian büszkék lehetünk a magyar kormányra és annak vezetőjére, hisz ezek a remek emberek fáradtságot, pénzt és időt nem kímélve komoly eredményeket értek el. A heti rendszerességgel visszatérő, szívből jövő holokausztozás a jelek szerint elérte a megfelelő mennyiséget, a zsidónak való csontig nyalás és a gátlástalan megfelelni vágyás végre hozta az elvárt szintet.

Így aztán a jutalom sem maradt el. Levél formájában érkezett.

,,Háláját fejezte ki Orbán Viktornak írt levelében Yona Metzger, Izrael főrabbija azért a nagyszerű kapcsolatért, amelyet a kormányfő a magyarországi zsidósággal ápol" - kürtölte világgá a nagy hírt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, majd a beszámolót így folytatta: ,,a főrabbi közelmúltban elküldött levelében azt is írta, imádkozik azért, hogy a miniszterelnök továbbra is sikerrel vezesse országát méltósággal, megértéssel és bölcsességgel".

[Barátok közt. Köves, Metzger, OV]


Azt hiszem, a meghatottságtól mindannyian elmorzsolhatunk egy apró kis könnycseppet a szemünk sarkában. Nem kétséges, sínen vagyunk.

Vakvágányon.

De ne ragadjunk le az érzelmeknél, mert ez a megható történet itt még nem ért véget. A sajtótájékoztatón ugyanis kiderült még az is, hogy Metzger OV mellett, értünk is imádkozik. ,,Imádkozom, hogy sikerüljön az Európát sújtó nehéz gazdasági helyzetet gyorsan megoldani, hogy Magyarország polgárai is elégedettek legyenek, békében élhessenek országukban és élvezhessék a stabilabb gazdasági helyzet jelentette előnyöket." - áll a levélben, ami aztán végül személyes jókívánságokkal zárul a miniszterelnök és családja számára.

Megnyugodhatunk.

Azért valljuk meg, úgy kellett ez nekünk, mint Kiszel Tündének a szemöldökcsipesz. Metzger értünk való imádkozása nélkül nem is tudom, mi lenne velünk. De szerencsére ezen a mi lett volna, ha kérdésen már nem kell aggódnunk, Viktor ezt is elintézte nekünk.

Izrael főrabbija nyílt levélben mond hálát a magyar miniszterelnöknek, további sikereket és jó munkát kíván, támogatásáról biztosítva az eddigi politikai irányt, majd néhány gondolattal később közli, hogy imádkozik mindannyiunkért.

A zsidók megdicsértek minket.

Nem kétséges. Most már biztos, hogy nagyon nagy baj van.


http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2012/10/most-mar-biztos-hogy-baj-van.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor szerint
  2012-10-23 17:11:19, kedd
 
 
Orbán Viktor szerint Magyarország soha nem fog meghajolni az EU vagy az IMF előtt, csak ha kérik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együtt bulizott a maffiával a távozó miniszter
  2012-10-23 17:03:07, kedd
 
  Együtt bulizott a maffiával a távozó miniszter
2012. október 23. 06:56:16

Ez Magyarországon nem történhetne meg, gondoljunk csak Don Pintérre.

http://www.nemenyi.net/lib/gall/egyeb/pinter1.jpg

.
Lemondott kedden a japán igazságügy-miniszter, miután beismerte, hogy harminc évvel ezelőtt kapcsolatban állt a japán szervezett alvilággal, a jakuzával.


Tanaka Keisu az első kormánytag, aki távozik az október 1-jén átalakított kabinetből. Mindössze három hétig állt az igazságügyi minisztérium élén.

A 74 éves politikus lemondásáról szóló hírek a múlt pénteken jelentek meg a japán médiában, miután beismerte, hogy harminc évvel ezelőtt megszervezte egy befolyásos jokohamai alvilági csoport egyik vezetőjének esküvőjét. Beismerte azt is, hogy szónokolt a jakuzafőnök által szervezett partin, de nem tudta, hogy bűnözőkkel van körülvéve.

Az igazságügy-miniszternek azonban már a beismerés előtt forró lett a talaj a lába alatt, kiderült ugyanis, hogy feltehetően törvénysértően fogadott el politikai adományokat. Tanaka irodája közölte, hogy a Japán Demokrata Párt (DPJ) általa vezetett szervezete 420 ezer jen adományt kapott 2006 és 2009 között egy kínai állampolgár cégétől, de visszafizette az összeget. Japánban tilos adományokat elfogadni külföldi természetes vagy jogi személyektől, nehogy befolyást gyakoroljanak a japán belpolitikára.

Tanaka lemondása súlyos csapást jelent Noda Josihiko kormányára. Legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a Noda-kabinetet a japánok mindössze 18 százaléka támogatja, és a kormányzó demokraták megsemmisítő vereséget szenvedhetnek a legkésőbb 11 hónapon belül sorra kerülő előre hozott választáson.

12. október 23., kedd, 08:45
Szerző: MTI

Forrás: hvg.hu


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=105645
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér: Hazánk részt vesz az internetes terrorizmus elleni
  2012-10-23 16:47:24, kedd
 
 
Örüljünk együtt, hogy hazánk is részt vesz az internetes terrorizmus elleni nagyszerű küzdelemben. Hogy eközben egyes vidékekre csak akkor jut el rendőr, ha a helyi lakosság és a nemzeti oldal maga veszi kezébe a rendfenntartást, már más kérdés...



Pintér: Hazánk részt vesz az internetes terrorizmus elleni küzdelemben
2012, október 22 - 15:56


Egy örömteli és megnyugtató hír látott napvilágot: Pintér Sándor egy ENSZ-konferencián bejelentette: Magyarország jelentős szerepet vállal a kiberterrorizmus elleni küzdelemben.

A miniszter rámutatott, hogy 2001-ben Budapesten fogadták el azt az Európa Tanácsi egyezményt, amely mindmáig meghatározó dokumentum az internet terrorista célú felhasználása elleni fellépésben. A magyar főváros ismételten helyet ad konferenciáknak és szemináriumoknak, legutóbb október elején rendeztek kétnapos konferenciát a témában.

Az ENSZ Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalának (UNODC) kézikönyve először foglalja össze a gyakorlati tapasztalatokat és a különféle jogi szabályozásokat ezen a téren.

"Magyarország jelenleg nem kiemelten fenyegetett ország, de a leggyengébb láncszemnek sem szabad lenni, mert ha felkészületlenek vagyunk, akkor nagyon könnyen célponttá válhatunk" - jelentette ki felszólalásában Pintér Sándor. Kifejtette: a magyar bűnüldöző szervek a külön erre a célra létrehozott Terrorelhárítási Központ (TEK) révén megfelelően felkészültek az ilyen jellegű bűncselekmények elhárítására és visszaszorítására.

Hozzátette, sok esetben nehéz megállapítani, hol húzódik a határ a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága, illetve a terrorista propaganda között. Ezt esetről esetre kell vizsgálni és a szólásszabadságnak "semmi szín alatt" nem szabad sérülnie - mondta (ha pedig ő mondja, akkor biztosan úgy van - a szerk.)

Barikad.hu kommentár: Bár nem szeretnénk kisebbíteni azt az örömteli és valóban fontos sikert, amit hazánk (és persze a belügyminiszteret) az internetes terrorizmus terén elért, ám talán idekívánkozik, hogy megjegyezzük, a belügyminiszter úr által irányított rendőrségnek egyelőre még a vidéki magyarság egy jelentős részének életét megkeserítő cigánybűnözés visszaszorítása is képességeit meghaladó feladat. Ha sikerült legalább elfogadható szinten biztosítani a vidéki közbiztonságot, akkor, s csak akkor lehet foglalkozni a nemzetközi terrorizmus "égető" problémáival. Addig viszont talán olyan falvakra és vidékekre kéne összpontosítani az erőt, ahol csak akkor látnak rendőrt, ha a helyi magyarok és a nemzeti oldal megelégelve a bűnözést maguk veszik a kezükbe a rend biztosítását.

MTI nyomán - barikad.hu

http://www.barikad.hu/pinter_hazank_reszt_vesz_az_internetes_terrorizmus_elleni_k uzdelemben-20121022
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ady = Orbán, Nagyúr = Brüsszel
  2012-10-23 16:38:25, kedd
 
  Ady = Orbán, Nagyúr = Brüsszel

- 2012.10.23. 09:01

Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is.

Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári békemenetről kiadott,
Egy a haza - Békemenet 2012 című, 150 oldalas színes, a menet fényképeivel illusztrált könyvet.

MTI-hír:


bekemenetkönyv.jpg"A kötet egyik szerzője, Bayer Zsolt újságíró arról beszélt, hogy a könyv állhatott volna akár egyetlen lapból is, az első oldalon olvasható Harc a Nagyúrral című Ady Endre versből, hiszen a vers ma legalább annyira aktuális, mint 1905-ben volt, a "disznófejű Nagyúr" minket is megöl, ha hagyjuk. Mint mondta, erről szól a könyv, és erről szólnak a békemenetek is.
Bayer Zsolt - Fritz Tamáshoz hasonlóan - úgy vélte, januárban a kormányt a félmillió utcára vonuló ember mentette meg. Közölte, Orbán Viktor azt mondta neki a békemenet után, "megbuktatták volna Brüsszelből, ha nincs békemenet". Bayer Zsolt hozzátette, "most ugyanerre készülnek (Brüsszelben)", ezért most is meg kell mutatni az Európai Uniónak, hogy "még mindig nem hagyjuk a kormányt".
Elmondta, a könyvet Bencsik Andrással írták, és olvasható benne egy Orbán-interjú is. Közölte, "kordokumentumnak" egy sajtószemle is található a kötetben, azért, hogy később pontosan lássák, "mit művelt (...) Magyarországgal és a magyar kormánnyal a hazai és a nemzetközi média"."

Fotó: Beliczay László/MTI




Bayer Zsoltról egyébként is tudjuk, hogy nem egy szellemóriás, de most különösen beletrafált a dolgokba.

A vers:

Ady Endre: Harc a Nagyúrral


Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.

Sertés testét, az undokot, én
Simogattam. Ő remegett.
,,Nézd meg, ki vagyok" (súgtam neki)
S meglékeltem a fejemet,
Agyamba nézett s nevetett.

(Vad vágyak vad kalandorának
Tart talán?) S térdre hulltam ott.
A zúgó Élet partján voltunk,
Ketten voltunk, alkonyodott:
,,Add az aranyod, aranyod."

,,Engem egy pillanat megölhet,
Nekem már várni nem szabad,
Engem szólítnak útra, kéjre
Titokzatos hívó szavak,
Nekem már várni nem szabad."

,,A te szivedet serte védi,
Az én belsőm fekély, galád.
Az én szivem mégis az áldott:
Az Élet marta fel, a Vágy.
Arany kell. Mennem kell tovább."

,,Az én jachtomra vár a tenger,
Ezer sátor vár énreám,
Idegen nap, idegen balzsam,
Idegen mámor, új leány,
Mind énreám vár, énreám."

,,Az egész élet bennem zihál,
Minden, mi új, felém üget,
Szent zűrzavar az én sok álmom,
Neked minden álmod süket,
Hasítsd ki hát aranyszügyed."

Már ránk szakadt a bús, vak este.
Én nyöszörögtem. A habok
Az üzenetet egyre hozták:
Várunk. Van-e már aranyod?
Zúgtak a habok, a habok.

És összecsaptunk. Rengett a part,
Husába vájtam kezemet,
Téptem, cibáltam. Mindhiába.
Aranya csörgött. Nevetett.
Nem mehetek, nem mehetek.

Ezer este múlt ezer estre,
A vérem hull, hull, egyre hull,
Messziről hívnak, szólongatnak
És mi csak csatázunk vadul:
Én s a disznófejű Nagyúr.


Költészetfülűek számára nyilvánvaló, irodalomórán is tanultuk, minden verselemzésben is benne van, de Arató László, a Magyartanárok Egyletének elnöke el is mondta az fn24-nek, hogy "A Harc a Nagyúrral Ady pénznek való - egyéni - kiszolgáltatottságáról, küzdelméről szól". Azzal folytatta, hogy "felhívta a figyelmet arra, hogy Adyról köztudott, hogy nagyon is a modernizáció, a polgári társadalom, a nyugatosodás híve volt, a legendás Nyugat folyóirat ,,zászlóvivője". Magyarországot kompországnak írja le, de azt is hozzáteszi: ne Kelet felé közeledjünk. Ezért elképesztő, hogy Nyugat-ellenes propagandára használják fel."

Ráadásul Ady - ahogy Bayer is mondta - 1905-ben írta a verset, miután hazatért egy éves párizsi tartózkodásáról Lédától Budapestre (Nagyvárad helyett). Ekkor, 1905 elejétől 1908-ig, a Nyugat indulásáig Ady a Budapesti Naplónál dolgozott, amely a liberális értelmiség lapja volt.

Egy korábbi idézet tőle: "Bömbölhet hát nyugodtan a klerikális ágyú. Aki élni, dolgozni és haladni akar ezért az országért, büszkén viseli a kozmopolita címet, amit klerikális nacionalisták adnak neki. Ha valamikor csakugyan lesz ebből az országból valami, ezeknek a kozmopolitáknak köszönheti, nem pedig a sújtásos, félig Ázsiában élő, a nyers hús és lótej daliás korán rágódó, zsidópüfölő s frázistgyártó hazaffffyaknak..." (Nagyváradi Napló 1902. július 6.)

De Bayer Zsoltot a tények nem zavarják. Ady = Orbán, Nagyúr = Brüsszel, és kész. Szegény Viktor harcol a gonosz Nyugattal, aki újabb és újabb megszorításokat akar tőle, meg kell mutatni nekik. Jöhetnek ismét a "Nemleszünkgyarmat"-táblák a Békemeneten, az IMF-ellenes hirdetések a Magyar Hírlapban (is), ........aztán meg a megállapodásnak örülő címlapok. A logika mindig, minden hit ellensége.

Amúgy mennyibe kerülhet egy ilyen könyv?


http://vastagbor.blog.hu/2012/10/23/ady_orban_nagyur_brusszel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Létszámforradalom
  2012-10-23 16:26:35, kedd
 
  2012.10.23. 04:06
Létszámforradalom


"1956 október 23-án este 11-kor indultunk a Rádió elfoglalására. Odáig csak tüntettünk, énekeltünk, néhány éljent és vesszent kiáltottunk: eszünkbe sem jutott, hogy elfoglaljunk valamit. Csak amikor az ávósok orvul rálőttek arra a küldöttségre, mely az ifjúság kiáltványát akarta felolvasni, indultunk el a Sándor utcán a Rádió felé.

Még akkor nem voltak fegyvereink. Még akkor igazi dühünk sem volt. Olyanok voltunk, mint a fiatal kígyó, melynek még nem nőtt méregfoga. Ilyenféle verseket kiabáltunk: "Menjünk tovább előre /Ne hallgassunk Gerőre". Mentünk is előre. Az első halott - egy ezredes teste - ott feküdt a Puskin utca kövén. Mint a vasat a vas, úgy vonzotta ez a nem élő test a sok tízezernyi élőt. Mentünk, mentünk, míg el nem dördültek az első sortüzek. Mondják, hogy a jó katonaló nem lép holttestekre.

Mi rosszabbak voltunk a lovaknál: futtunkban rátapostunk saját halottainkra. De ugyanakkor egy ismeretlen, aki majdnem föllökött a rohanásban, visszaszólt: "Pardon, bocsánat". A Múzeum-kertben a menekülők kikerülték a virágágyakat, de az utcára érve felgyújtottak két autót. Ezeket jól összeszidtuk, mert még egyikünk se tudta, hogy már felkelők vagyunk." (Örkény István)


1956 október huszonharmadikán az akkor még tizenéves anyósom friss munkavállaló volt a szentkirályi utcai Franklin nyomdában. A műszakja este fél tizenegykor ért véget, hazafelé indult Budára a Kálvin téren keresztül. Kinyitotta a nyomda ajtaját és belelépett ebbe az Örkény által érzékletesen felvázolt képbe. Mindenhol tömeg, majd a lövések, a futás, átmászás a Múzeum-kert kerítésén, aminek tetejéről egy ismeretlen férfi segített az apró, negyven kilós lánynak lekászálódni. Menekülés az akkorra egyetlen nyitva lévő kapun keresztül a Múzeum körútra, el az égő autók mellett egész hazáig. Másnap hajnalban kint a Móriczon látta hadakozni a forradalmárokat, megfutamodni a felgyújtott barikád elől a tankokat.

Mára ez a történet a családi legendárium része. Én meg úgy vagyok ma 2012 Magyarországával, hogy a legutolsó amit szeretnék, hogy egy óvatlan pillanatban azon kapjam magunkat, hogy már felkelők vagyunk.

Az idei megemlékezéseknek sajátos hangulata lesz. Retorikaforradalom és létszámháború zajlik ma a barikádok minden oldalán. A demokrácia amiben élünk minimum véleményes, akadnak bajok jogállami normákkal és alkotmányossággal napi szinten. A választási törvényünk Fideszre szabott, kormányunk kétségbeesett kísérletként a regisztráció bevezetésével akarja kedvünket elvenni a választástól, így akarva elkerülni a mamár elkerülhetetlennek látszó bukást. De mindennek ellenére a választás még szabad. Ahogy szabad ma is választani, a rendelkezésre álló lehetőségek közül hová mész el.

Én a Millára megyek, és ennek két triviális oka van:

1: Ott lesznek azok az emberek, akiknek ugyanaz nem tetszik, ami nekem sem.

2: Egy arc akarok lenni a tömegből, és azt akarom ez a tömeg lehetőleg minél nagyobb létszámban látható és hallható legyen Orbán Viktor számára is.

Értem és respektálom, ha valaki azt gondolja, hogy ezzel az elmúlt 22 év nem lesz leváltva. Azt is, ha mások szerint a mai baloldalon nincs értelme az összefogásnak. Én is gondolok hasonlókat, csak ma ezt kurvára leszarom. Ugyanis ez a mai nap nagyon nem ezekről szól. Nem ma és nem itt fogunk szakítani az elmúlt 22 évvel. Nem ma és nem itt fogja a nép királlyá koronázni Bajnai Gordont. Nem fogja a világot megváltani TGM és Kónya Péter sem. Nem kell ma felesküdni senkinek. Nem kell az összefogásról vérszerződni, nem kell a garast megváltoztathatatlanul letenni, nem kell senkit pajzsra emelni. Nem számít a juhászpéter se a szanyitibor, nem számít a vadaiágnes és schifferandrás, de még a bajnaigordon sem. Ha van valami tétje a mai napnak a megemlékezésen túl, akkor az annyi, meg tudjuk-e mutatni kellő súllyal, hogy sokan, nagyon sokan, esetleg kibaszottkurvasokan vagyunk akiknek nem tetszik ez a rendszer.

Én elvonszolom a mázsámat erre a mérlegre. Ha hasonlót gondoltok ott találkozunk.

http://varanus.blog.hu/2012/10/23/letszamforradalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.