Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Az éden partján
  2012-10-06 17:48:20, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Ujjászületés
  2012-10-06 17:47:17, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Unicornis
  2012-10-06 17:46:20, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Soukyuu út
  2012-10-06 17:45:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Soleil
  2012-10-06 17:43:42, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Rera Kamui
  2012-10-06 17:42:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
A hidrotherápia alkalmazási területei
  2012-10-06 10:43:13, szombat
 
 


A hidroterápiát szív- és érrendszeri betegségeknél, az immunrendszer zavarainál, reumatikus betegségeknél és anyagcsere-betegségeknél alkalmazzák. A víz megnyugtató és lazító hatására megnyugszik a lélek és az elme. A vizet megelőzésként, akut és krónikus területen is bevetik.
Borogatások és pakolások

Ennek során egyes testrészeket vagy az egész testet beborítják egy nedves kendővel. A nedves belső kendőre még ráfektetnek egy nagyobb, száraz kendőt. Azt a borogatást, amely a testnek több mint kétharmadát befedi, pakolásnak hívják. Alkalmaznak hideg, forró vagy langyos borogatásokat, az indikációk függvényében. A hideg borogatás elősegíti a vérkeringést és serkenti a vérnyomást. A forró borogatás inkább lazító, nyugtató, és csökkenti a vérnyomást. A hatás fokozására a borogatáshoz vagy pakoláshoz olyan összetevőket tesznek, mint a kamilla, túró, só vagy zsurló. A langyos borogatást például vádliborogatásként alkalmazzák láznál a hőmérséklet csökkentésére.

Lemosások
Itt is vannak részleges vagy az egész testet érintő alkalmazások. A részleges lemosásnál az egyes testrészeket egy szivacs segítségével a szívtől távolodó irányban, körkörös mozdulatokkal mossuk le. Végül a testrészeket vagy az egész testet száraz kendőkkel takarjuk be, de nem töröljük le. A lemosások segítik a vérkeringést, serkentik az anyagcserét, méregtelenítő és lázcsillapító hatásuk

Fürdők
A fürdők elsősorban az ellazulást és a görcsoldást szolgálják. Gimnasztikai gyakorlatokat végeznek a vízben ízületi betegségeknél, töréseknél vagy gerincpanaszoknál. A fürdőket is lehet részlegesen alkalmazni egyes testrészekre, a meleg vagy hideg vízzel ilyenkor a fájdalomcsillapítást szolgálják, és stabilizálják a vérkeringést. Végtagfájdalmaknál is alkalmazzák a fürdőket a tünetek enyhítésére.
Különböző vízhőmérsékletek
A hideg a hidroterápiában 18 °C-ig értendő, a meleg 36 és 38 °C között mozog, a forró 39-41°C-os. A hideg vizet többnyire akut történéseknél, például akut gyulladásoknál alkalmazzák, a meleget ellenben inkább krónikus panaszoknál.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gyógyító gombák
  2012-10-06 10:37:16, szombat
 
  Mikoterápia - a gyógygombák alkalmazási területei



Az idegrendszer egyensúlyának helyreállítására jó szolgálatot tehet a reishi gomba.

Egyensúly az idegeknek és a pszichének
A gyógygombák egyik nagy előnye azok szabályozó hatása a különböző szervrendszerekre. Így ugyanaz a gomba az alulműködéseket és a túlzott reakciókat is képes kiegyenlíteni. Az emberi szervezet olykor stressz alá kerül, mert minden őt körülvevő (anyagi, emocionális, érzékszervi, szociális) benyomást magába kell fogadnia és alkalmazkodnia hozzájuk. Ez a stressz hosszú távon a természetes szabályozó mechanizmusok funkciózavarában nyilvánul meg. A hormonzavarok, az alvászavarok, a fáradtság és a teljesítménycsökkenés egészen a depresszióig vezethet. Jó szolgálatot tehet itt elsősorban a reishi (Ganoderma lucidum), hogy az idegrendszer egyensúlyát újra helyreállítsa. A hagyományos kínai orvostudomány tapasztalatai szerint a hernyógomba (Cordyceps sinensis) erőt, kitartást és akaraterőt kölcsönöz, nem utolsósorban a szexuális életben is.

Stabilitás az immunrendszernek
Ha az immunrendszer egyensúlya felborul, állandó fertőzések, allergiák, autoimmun betegségek és daganatok alakulhatnak ki. A mandulagomba (Agaricus blazei murril) olyan gyógygomba, amelynek különösen az immunrendszerre gyakorolt szabályozó és stabilizáló hatást tulajdonítanak, és nagy koncentrációban tartalmaz immunmodulátorokat (béta-glükánok). I-es típusú diabétesznél is alkalmazzák, amelynél a saját védekezőrendszer pusztítja el a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit. Egy másik gombát (Hericium erinaceus) allergiánál vetnek be, hogy az immunrendszert a bélnyálkahártyán keresztül erősítse. Biológiai daganatterápiaként vagy a kemoterápia kiegészítőjeként különböző gombákat adnak a betegeknek, pl. Polyporus, Hericium és Coriolus.

A gyógygombák további alkalmazási területei
A mikoterápiát számos tünetnél és betegségnél alkalmazzák. A már említett felhasználás (autoimmun betegségek, allergiák, daganat, depresszió és diabétesz) mellett a gyógygombás terápiával bőrbetegségek (aknée, neurodermitisz), gyomor-bélbetegségek (gyomorégés), vesebetegségek, reuma, csontritkulás, fibromialgia, túlsúly, érelmeszesedés, magas vérnyomás, légúti megbetegedések, szívritmuszavarok és sok más panasz esetén is pozitív tapasztalatokról számolnak be.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Útifű
  2012-10-06 10:28:39, szombat
 
  Útifű - borogatás, tea vagy szirup készülhet belőle



A széleslevelű vagy nagy útifű egy évelő, lágyszárú növény. Levélrozettája a kanál alakú levelekkel tenyérnyi nagyságú lehet. A júniustól szeptemberig tartó virágzási időben a rozetta közepéből levéltelen, tüskeszerű virágzat nő, amely eléri a 15-30 cm-es magasságot.
A lándzsás útifűnek lándzsa formájú levelei vannak, virágának alakja a széleslevelű útifűvel ellentétben inkább tojáshoz hasonló.

Az útifű már az ókori görögöknél és rómaiaknál is a gyógynövényekhez tartozott. A 10. században az arab és perzsa orvosok is használták gyógyító céllal, és igen nagyra becsülték.
Hatások: antiszeptikus, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, vértisztító, nyákoldó, erősíti a gyomor váladékkiválasztó tevékenységét.

Alkalmazási területek:
A légzőszervek erős nyákképződéssel járó megbetegedései, tuberkulózis, mellhártyagyulladás (pleuritisz), krónikus hörghurut, szamárköhögés, köhögés és asztma.
A növény főzetét és nedvét akut gyomor- és bélbetegségeknél alkalmazzák: gyomorhurut, bélhurut, vérhas, gyomor- és bélfekély.
Ágybavizelés, hólyaggyulladás, malária.
Vértisztító szerként kiütéseknél, ekcémánál, mitesszereknél.
Gennyes sebek, vágott sebek, égési sérülések, rovarcsípések.
Gyulladt szem lemosására.

Alkalmazása
Levélborogatás: a friss, megmosott útifűleveleket egy sodrófával péppé zúzzuk, és a sebes helyekre fektetjük.

Tea: 1 púpozott teáskanál levelet ¼ liter vízzel leforrázunk, 2 percig állni hagyjuk. Naponta 2-3 csészével igyunk az 1-4. pontokban felsorolt betegségeknél.

Tea másképp: 1 evőkanál levelet ¼ liter vízzel leforrázunk, 2 órát állni hagyjuk, leszűrjük. Naponta 4-szer 1 evőkanállal étkezés előtt 20 perccel beveszünk a 2. pontban felsorolt betegségek esetén.

Szirup: Két púpozott dupla marék megmosott útifűlevelet a húsdarálón ledarálunk vagy apróra vágunk. Egy kevés vizet, 300 g cukrot és 250 g mézet adunk hozzá. Gyenge tűzön állandó keverés mellett addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy kifőzött üvegbe töltjük. Lehűlés után a hűtőszekrényben tároljuk. Naponta 1 evőkanállal étkezés előtt szedjük .
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Akácvirág
  2012-10-06 10:23:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.