Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Így kell csinálni: tízezrek az utcán a megszorítások ellen
  2012-10-07 22:04:16, vasárnap
 
 
Így kell csinálni: tízezrek az utcán a megszorítások ellen
2012, október 7 - 18:30


Spanyolország-szerte tüntettek vasárnap a kormány megszorító intézkedései visszavonását követelve. A szakszervezetek általános sztrájk meghirdetésével fenyegetőznek.

Madridban közel hatvanezren vonultak az utcákra, de az egész országban voltak megmozdulások. A szakszervezetek azt követelik a konzervatív kormánytól, hogy írjon ki népszavazást a megszorító intézkedésekről, ellenkező esetben általános sztrájkot hirdetnek novemberben. Mariano Rajoy kormányfő a múlt hónapban további 13 milliárd eurós megtakarítást épített be az amúgy is igen feszes költségvetésbe.

"A kormányon múlik, hogy lesz-e általános sztrájk. Ha kiírják a referendumot, az egészen más helyzet lesz" - jelentette ki Ignacío Fernández Toxo, a legnagyobb spanyol szakszervezet, a Comisiónes Obreras vezetője.

"Hogyan lehet kenyér nélkül béke?" - állt egy plakáton a madridi felvonuláson, egy másikon pedig ez volt olvasható: "Az ő zsákmányuk, az én válságom".

Az országban több tucatnyi városban voltak tüntetések, erőszakról nem érkezett jelentés.

A következő hetekben helyi választások lesznek Galíciában, Baszkföldön és Katalóniában. A hónapok óta szinte napi rendszerességgel zajló tüntetések egyike szeptember 25-én erőszakkal ért véget, aminek nyomán Rajoy a múlt héten New Yorkban üzletemberek előtt tartott beszédében arra intette hallgatóságát, hogy inkább a "csendes többségre" figyeljen. Csakhogy az El País című újság vasárnapi felmérése szerint a megkérdezettek 77 százaléka a tüntetők mögött áll, és 90 százalék véli úgy, hogy még sűrűbbek lesznek a tiltakozó megmozdulások.

Általános várakozások szerint a spanyol kormány rövidesen az Európai Unióhoz fordul segítségért, hogy kordában tarthassa a pénzpiacokon felvett kölcsönök kamatait. Az egyre népszerűtlenebbé váló néppárti kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy meggyőzze a befektetőket, uralja a helyzetet, és Spanyolország kellően stabil.



MTI - barikad.hu

http://www.barikad.hu/igy_kell_csinalni_tizezrek_az_utcan_a_megszoritasok_ellen-2 0121007
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A monarchikus Európa pusztulásának kezdete: 220 éve születet
  2012-10-07 20:57:08, vasárnap
 
  A monarchikus Európa pusztulásának kezdete: 220 éve született a republikánus Franciaország
2012-10-07. 10:47 Kuruc.info

A 18. század végén XVI. Lajos (1774-1792) kormányzatának nem sikerült kellően modernizálnia állama pénzügyeit, s ezért e pénzügyi válságból kinőtt politikai válság épp akkor bénította meg az államrendszer működését, amikor egy hirtelen kirobbant gazdasági válság mozgósította - hathatós szabadkőműves háttérmunkával - a tömegek millióit. Ami 1789. július 14-én, a párizsi népfelkeléssel vette kezdetét, minden volt, csak polgári forradalom nem. A legkevésbé sem azért tört ki, mert a polgárság - amely társadalmi státuszát, jogi állását és vagyoni helyzetét tekintve is rendkívül heterogén képződmény volt - részesülni óhajtott a politikai hatalomból, hanem az említett gazdasági és politikai válság egybeesése miatt, és nem a polgárságot juttatta hatalomra a nemességgel, illetve a papsággal szemben, hanem a vagyon előkelőségét - a vagyonos polgárságot és a gazdag nemességet - állította a születési arisztokrácia helyére. A modern, ténylegesen polgárinak nevezhető, gazdaságilag és politikailag magas szinten integrált társadalmi rendszert - miként azt Hahner Péter megállapítja - az ipar, a nagyvárosok, a nagytőke és az ipari munkásság világát a politikai forradalom után jó fél évszázaddal lezajló ipari forradalom teremtette meg.


A néptömegek radikalizálódása és a szabadkőműves, "felvilágosult" páholyok bomlasztó tevékenysége folytán azonban egyre nőtt a tradicionális társadalmi rend, a trón és az oltár iránti gyűlölet, ez vezetett aztán 1792. augusztus 10-én az ún. második forradalomhoz, amely megdöntötte a monarchiát és XVI. Lajost családjával együtt a Temple - a templomos lovagrend egykori központja - börtönébe juttatta. Egyébiránt előzményként 1792 augusztusában Párizsban igazi totalitárius forradalmi rendőrállam, a kommün jött létre, egy hónap alatt jó ezer embert vettek őrizetbe mindenféle koholt indok alapján, majd szeptember elején iszonyatos börtönmészárlást rendeztek. A király letartóztatása ellentmondott még az 1791. évi alkotmánynak is, hiszen az garantálta az uralkodó sérthetetlenségét, vétójoggal ruházta fel, ugyanakkor egyértelműen meghatározta azokat a bűncselekményeket, amelyek esetén a királyt meg lehet fosztani trónjától. Ezek a következők: fegyveres felkelés szítása, az államrend megdöntésére irányuló szervezkedés, az ország elhagyása a visszatérés szándéka nélkül. Csakhogy az 1791-es alkotmány a detronizációt nevezte meg az egyetlen lehetséges büntetésként, ami lényegileg egy politikai aktus volt, egyéb, büntetőjogi következmény nem sújthatta a királyt, amiről a francia forradalmat éltető "haladó" történészek hajlamosak megfeledkezni, arról már nem is szólva, hogy XVI. Lajos a fentebb mondott cselekményeket el sem követte, sőt kifejezetten jó szándékú és népét szerető uralkodó volt.

De maradjunk még egy rövid ideig 1792 augusztusának jogellenes és vérgőzös eseményeinél. Tény, hogy ekkorra már megszerveződött Ausztria és Poroszország vezetésével a Franciaország, pontosabban a forradalmi kormányzat elleni nemzetközi koalíció, sőt maga Franciaország hadat is üzent neki, ezzel kitört a negyed századig tartó európai háború. Amikor a párizsi csőcselék 1792. augusztus 10-én megrohanta a - Medici Katalin és IV. Henrik által 1564 és 1610 között építtetett - Tuileriák palotáját, XVI. Lajos még imádott felesége és gyermekei védelmében sem adta ki a svájci gárdának a tűzparancsot, miként korábban, 1789. július 14-én, vagy az utóbb "az asszonyok menete" néven elhíresült 1789. október 5-6-ai eseményekkor sem. Egyébiránt ehhez a vonuláshoz kapcsolódik az a történelmi közhely, pontosabban mesei motívum, miszerint a párizsi kenyérhiányra válaszul Marie Antoinette azt felelte volna: "Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot!" Visszatérve XVI. Lajoshoz, nem véletlen, hogy majdani perében egyetlen esetben háborodott fel - amikor azzal vádolták, hogy a franciák vérét ontotta.

Tény, hogy az augusztus 10-ei borzalmas események kirobbanása előtt, a király családjával bántatlanul átsétálhatott a Törvényhozó Nemzetgyűlés épületébe, ahol annak védelme alá helyezte magát, majd ezután detronizálták és a Temple börtönébe csukták. Azonban ezt követően elszabadult a pokol. A Tuileriákat a 780 hős svájci gárda mindhalálig védte a tomboló csőcseléktől, addig, ameddig az brutális kegyetlenséggel mind egy szálig legyilkolta őket. Itt meg kell említenünk, hogy a mártírok emlékére a festői szépségű svájci Luzernben 1821-ben gyönyörű, monumentális emlékművet állíttatott a helyi kantonális önkormányzat egy mesterséges kis tavacska partján. A nevezetes Löwendenkmal (Oroszlános-emlékmű) egy 14 méter magas és 9 méter széles nyílt sziklabarlang, amelynek bejáratában Thornaldsen modellje alapján kifaragott hatalmas haldokló oroszlán - ernyedő mancsaival védve a francia királyi címert - emlékeztet a "helvétek hűségére és virtusára". Minden monarchista számára kötelezően felkeresendő zarándokhely, az egyébiránt csodás környezetben fekvő Löwendenkmal.

Ezek után vegyük szemügyre, mit műveltek a "hős forradalmárok" a királyság megdöntését követően. Válogatás nélkül, a nyílt utcán minden "ellenséges" személyt halomra gyilkoltak. A nők lerángatták a holttestekről a ruhákat és minden egyebet, amit találtak. A hullákat aztán megcsonkították, levágták kezüket, lábukat, nemi szervüket, s az utóbbit a szájukba tömték vagy a kutyáknak vetették. Ami maradt, azt az örömtüzekre hajították, melyek egyike egészen a palotáig elterjedt. Felbecsülhetetlen értékű műkincseket pusztítottak el vandál módon. Végül az öldöklésben meghalt 780 svájci gárdista maradványait szekerekre hajigálták, és - mintegy megelőlegezve a kommunisták "kegyeleti szokásait" - meszesgödrökbe szórták. A későbbi véres kezű despota, Robespierre szadista lelkivilágáról egzakt képet ad ez a nyilatkozata: "Ez volt a leggyönyörűbb forradalom, amelyet az emberi nem valaha megélhetett". Igaz, röpke egy év múlva ő még ezen is túltesz majd. A királyság megdöntését követő esztelen terrorkorszak eseményeiből is kiemelkedik az 1792. szeptember 2-5-e közötti vérengzés.

Fabre d'ÉglatineAz egyesült osztrák-porosz seregek ekkor már Párizs felé tartottak, hogy restaurálják a törvényes államformát, s kiszabadítsák XVI. Lajost fogságából, majd visszaültessék a trónra. A "belső ellenséggel" történő leszámolást, annak likvidálását ekkortájt hirdette meg a forradalmi kormányzat, illetve a párizsi községtanács, a kommün. Fréron Orateur du Peuple (Népszava) című lapja a következőket írta: "Az első csatát nem Párizs falain kívül fogjuk megvívni, hanem belül azokon. Mindvalahány királypárti gazember (értsd: a törvényesség és alkotmányosság talaján álló állampolgár - L. Zs.), ki e boldogtalan városban nyüzsög, egyazon napon elpusztíttatik. Polgártársaink országunk valamennyi megyéjében ti tartjátok túszként fogva az emigránsok családjait; ha üt az óra, sújtson le rájuk a nép bosszúja; gyújtsátok fel kastélyaikat, palotáikat, vessétek el a pusztítás magvait mindenütt, ahol az árulók polgárháborút szítottak. A börtönök tele vannak összeesküvőkkel. Nem várhatunk már soká az ítélkezéssel". A költő és drámaíró Fabre d'Églatine-t pedig poszthumusz kellene börtönbüntetésre ítélnie az Európai Unió számos országa bíróságának az alábbi soraiért: "Még egyszer, polgártársak, fegyverbe! Lándzsák, szuronyok, ágyúk és tőrök villogjanak egész Franciaországban; legyen mindenki katona; tisztítsuk meg sorainkat a zsarnokság alávaló szolgáitól! A városokban az árulók vére legyen a Szabadság első holokausztja (igen, nem elírás, kedves olvasók, az eredeti szövegben "le premier holocauste" szerepel!), hogy minden közös ellenségünkre indulunk, ne hagyjunk magunk mögött semmit, ami nyugtalansággal tölthetné el szívünket".

Ami az ezt követő három nap alatt Párizsban folyt, az Bosch festményeinek pokolbéli jelenetein is túltesz, vérözön borította el Párizst, s a republikánus-jakobinus söpredék a kegyetlen öldöklés tekintetében felülmúlta későbbi utódait, a bolsevikokat is. Eközben XVI. Lajos a Temple tornyában várta, miként döntenek sorsáról. Közismert, hogy a Marseillaise dallamára masírozó forradalmi sereg 1792. szeptember 20-án Valmy magaslatainál visszaszorította a porosz-osztrák haderőt, s az ezen a napon a fővárosban összeülő ún. Nemzeti Konvent másnap kikiáltotta az első köztársaságot. A Konvent nagy dilemmája a király sorsáról meghozandó határozat volt. Ugyanis, amíg nem emeltek vádat XVI. Lajos ellen, addig az augusztus 10-i akció is támadható volt, nem is beszélve az ún. köztársaság kikiáltásáról. Nos, ami a dolog jogi oldalát illeti, a király ellen semmiféle büntetőeljárást nem lehetett lefolytatni, sőt a fogvatartása is törvényellenes volt. Hiszen miként fentebb már utaltam rá - azon túl, hogy a Párizsban és nagyobb városokban zajló anarchista őrülettel szemben álló vidéki Franciaország képviselői, főként a parasztság számára a király Isten kegyelméből uralkodott - még a hatályos, 1791-es alkotmány is rögzítette, miszerint az uralkodó személye sérthetetlen, s csak ún. államellenes bűntett esetén lehet detronizálni, azaz trónjától, államfői tisztségétől megfosztani. Mivel XVI. Lajost törvénytelenül és erőszakosan augusztus 10-ének tébolyában már megfosztották trónjától, még a forradalmi bíróság jogi értelmezése szerint is csak polgárként lehetett volna törvényszék elé állítani, a detronizáció után elkövetett esetleges bűncselekményeiért. Igen ám, csakhogy a Temple falai között szigorúan őrzött király, még ha esetlegesen akart volna is, akkor sem követhetett volna el semmiféle bűncselekményt. A Konvent ítélőszékét persze ez a legkevésbé sem érdekelte. Formailag ugyan rendeztek egy kirakatpert - amelynek ismertetése külön elemzés tárgya lehetne -, azonban a prekoncepciós eljárás kezdetén már készen állott a végrehajtandó halálos ítélet.

Összegezve: a respublika legitimálásához a királynak pusztulnia kellett. Az egész köztársaságot olyan szellemben alapították meg, amilyen szellemben ítéletet mondtak XVI. Lajos felett. Igazságtalanul, jogtalanul, rosszhiszeműen, a más nézeteket vallók elpusztítására törekedve, mindeközben álszent módon a tolerancia és humánum szentségét zengedezve. Kontinensünk pedig halálos tőrdöfést kapott. Franciaországból kiindulva fél évszázad alatt Európát megfertőzte és szellemi-politikai immunrendszerét tönkretette a republikánus-egalitárius-liberális ragály, amely végső soron alapja lett a 20. századi tragédiáknak, s civilizációnk mai - Spengler által már 1919-ben prognosztizált - alkonyának, válságának. Végszóként és érdekességképpen nem hagyható említés nélkül, hogy a francia királyok temetkezési helyén, a Saint Denis-i katedrálisban - amelyben a csőcselék szörnyű pusztítást végzett 1792 után, leverve a tetőzetét, s összetörve az összes királyszobrot - utóbb helyreállítva az emlékműveket, a szerencsétlen sorsú XVI. Lajos, valamint utóbb, a legundorítóbb koholt vádak alapján kivégzett hitvese, Marie Antoinette szobrai előtt minden nap friss virágok díszlenek.

Lipusz Zsolt - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Birodalom alapvető célja az állam és az állampolgárok min
  2012-10-07 20:52:39, vasárnap
 
 

A Birodalom alapvető célja az állam és az állampolgárok minél mélyebb eladósítása
2012. október 05. 14:59
Hunhír.info

bogar-laszlo.jpgMagyarország állama és lakossága most már legalább 35 éve nemcsak, hogy növelni nem tudja jövedelmeit, hanem reálértékben inkább folyamatosan jövedelmet veszít. Ennek éppen az a legalapvetőbb oka, hogy mindkettőjüket sikeresen csapdába csalta az a globális pénzhatalmi rendszer, amelynek egyik meghatározó intézménye a Nemzetközi Valutaalap.
A legújabb kori magyar történelem egyik legsúlyosabb kihívását az eladósodás jelenti. Az adósság, legyen az anyagi, tehát pénzben fennálló, vagy szimbolikus (lelki, erkölcsi, szellemi) ,,adósság", mindig ugyanarról szól. Arról tudniillik, hogy az adós még az előtt ,,elfogyaszt" valamilyen értéket, mielőtt azzal, illetve annak fedezetével rendelkezne. Vagyis a hitelező megelőlegezi az adósnak a leendő fogyasztásának, így leendő jövedelmének egy részét. Ez akkor, és kizárólag akkor lehet logikus, ha biztos benne, hogy később, jövedelemének jelentős növelésével képes lesz ezt a tőkét visszafizetni. Már ez is súlyos bizonytalanságot és nagy kockázatot jelent, ha azonban kamatfizetés is terheli az adósságot, akkor a kockázat megsokszorozódik. Ebben az esetben ugyanis már nem egyszerűen arról van szó, hogy a tőkét kell majd visszafizetni, hanem arról is, hogy az adós későbbi jövedelmének legalább olyan ütemben kell növekednie, mint ahogyan azt a kamatos kamat exponenciális növekedése diktálja. Ha erre nincs garancia, akkor a hitelfelvétel nemcsak egyszerűen kockázatos, de egyenesen öngyilkosság az adós számára.

Magyarország állama és lakossága most már legalább 35 éve nemcsak, hogy növelni nem tudja jövedelmeit, hanem reálértékben inkább folyamatosan jövedelmet veszít. Ennek éppen az a legalapvetőbb oka, hogy mindkettőjüket sikeresen csapdába csalta az a globális pénzhatalmi rendszer, amelynek egyik meghatározó intézménye a Nemzetközi Valutaalap. A csapda lényege, hogy a növekvő kamat akkor is növeli az adósságot, ha a magyar társadalom már valójában csökkenti fogyasztását. Tragikomikus módon már a szervezetbe való 1982-es belépésünk, majd a 2008-as és a várhatólag most már 2013-as hitelfelvétel arra a stratégiai feltevésre épül, hogy az IMF-hitel megvéd bennünket a ,,piacok spekulatív támadásaitól", másrészt lehetővé teszi az adósságoktól való megszabadulást, vagy legalább is az adósság arányának a csökkentését. A legnagyobb csapást azonban az jelenti, hogy a magyar társadalom uralmi elitjeinek egyes csoportjai a fenti tragikusan hamis feltevésből eredő kudarcokért kölcsönösen egymást teszik felelőssé.

Ez jól látszik annak a konfliktusnak a kezelésén is, amely annak kapcsán robbant ki, hogy elkezdődött a 2008-as IMF-hitelfelvételnek és következményeinek a feltárására irányuló parlamenti vizsgálat. Az ilyen és ehhez hasonló vizsgálatokra az elmúlt évtizedekben igen nagy szükség lett volna, hiszen az elmúlt negyven év tudatos eladósítás-folyamatának a feltárása nélkül aligha lesz esélyünk az adósságcsapdából kikeveredésre. Ám az a mód, ahogyan az elitek ezt a ,,beszédteret" kezelik, ismét megerősíti azt a feltevésünket, hogy az uralmi struktúránk szereplői ma egy olyan ,,verbális polgárháború" foglyai, amelyben eleve kizárható annak az evidenciának a felismerése, hogy mindegyikük abszolút ugyanabban a szorításban vergődik.

A szorítás lényege, hogy a globális pénzhatalmi rendszer alapvető célja az állam és az állampolgárok minél mélyebb eladósítása. Félreértés ne essék, nem feltétlenül azért, mert ,,gonosz szándék" vezérli őket, hanem azért, mert a kiszivattyúzható profitjukat elsősorban így növelhetik. Ebből elemi logikai szinten az következne, hogy a magyar uralmi elitek különböző csoportjai gyilkos ellentéteiket részben legalább is félretéve, megpróbáljanak valamilyen egyezségre jutni a legfőbb nemzetstratégiai célokat illetően, és az eladósodás megfékezése, az ország fizetésképtelenségének elkerülése mindenképpen ezek közé tartozik.

E cél elérését segíthette volna, ha belátják, hogy a 2008-as és a mostani, valószínűleg már 2013-as IMF-hitelmegállapodás ,,forgatókönyve" abszolút ugyanaz. A Nemzetközi Valutaalap annak idején formálisan azért jött létre, hogy a súlyos fizetésimérleg-nehézségekkel küzdő országokat átsegítse a legkritikusabb időszakon. A valutaalap hitelének kamata ugyan nem alacsony, de az esetleges hisztéria nyomán az egekbe emelkedő piaci kamatoknál azért bizonyosan kedvezőbb. Ha ez valóban így is lett volna és lenne, akkor a világ valóban képes lett volna a nagy adósságválságok elkerülésére az elmúlt 67 év során. De nem sikerült elkerülni ezeket az összeomlásokat, és ennek nagyon egyszerű oka van.

Mégpedig az, hogy az IMF nem az, mint aminek a statútuma mondja. Törekvései nem szemben állnak a piacok spekulatív hisztériájával, hanem annak döntő fontosságú kiegészítői. A piacok spekulatív hisztériájának pusztító következményeinek elkerülése érdekében a valutaalap ,,védőszárnyai" alá bemenekülni igyekvő országok ott ugyanazokat a következményeket találják.

A különbség csupán annyi, hogy a piacok brutalitása ,,gyorsan öl", a Nemzetközi Valutaalap diktátumai, amelyeknek ,,elfogadását" szabja a relatíve alacsonyabb kamatok feltételéül, ,,lassan ölő" méregként roncsolják szét az adott ország társadalmi-gazdasági szövetrendszerét, mint ahogyan azt az elmúlt évtizedek során számos alkalommal megtapasztalhattuk. Ám a hamis beszédtér lehetetlenné teszi ennek az evidenciának a kimondását, mint ahogy annak a kimondását is, hogy a 2008-as és a leendő 2013-as hitelmegállapodás ugyanarra a hazug forgatókönyvre épül. Ennek lényege, hogy először a piacok ,,ráijesztenek" az adott országra, így az mi mást tehetne, az IMF-hez menekül. Magyarország társadalma és gazdasága 2008-ban és most is ugyanabban a történelmi helyzetben van, birodalmi függésben, kifosztva.

Ez tette lehetővé, hogy akkor is és most is alaptalan hisztériakeltéssel lehetett belekényszeríteni az egyre mélyebb adósságcsapdába. Jövőnk szempontjából az egyik döntő fontosságú kérdés, hogy tanulunk-e mindebből egyszer?

Bogár László - Magyar Hírlap


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58126
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ Izrael nélkül
  2012-10-07 19:26:49, vasárnap
 
 

A világ Izrael nélkül

Egyre több helyen olvasok olyan gondolatokat, hogy milyen lesz a világ Izrael nélkül . Miért ? Izraellel jobb ? Henry Kissinger szájából viszont figyelemre méltó szavak ezek, mert szerinte tíz év múlva már nem lesz Izrael . Hát akkor mi lesz ? Egy nagy lyuk a helyén, amit majd saját maguk okoznak azoknak, akik nem engedték át az országukat nekik ? Valami cionista jövendölés lenne ? Az armageddon is erről a térségről szól . Láttam egy nagyméretű festményt a könyvelőmnél, ami Jeruzsálemet ábrázolja . Várfalakat, amelyek egy hatalmas vulkánt kerítenek el előlünk . Olyan érzésem van, amikor rátekintek, mitha egyenesen a pokolból jött volna fel valaki azon a helyen .

Biztosan készülődnek valamire a közelekeletiek ! Mindig jövendölnek olyan dolgokat, amit megfelelő időben valóra vált valaki közülük . Milyen lenne a világ izraeliek nélkül ? Hát ez sokkal kellemesebb lenne, eltünnének a paraziták rólunk . Élt 1948-tól 2022-ig . 77 évesen, szinte még fiatalon hunyt el a leggonoszabb faji megkülönböztetést hirdető műállam, akik demokráciát hirdettek ugyan, de rajtuk kívül senkinek sem adtak emberi jogokat . Még egymást is megkülönböztetik faji alapon a zsidók ! Hitler ezekhez képest úriember volt, mert a sajátjai közt nem differenciált . Németország a németeké, mondta .

Dolgozni kellett akkoriban a segélyért, mint napjainkban is azoknak, akik megbízhatatlanok voltak, sőt akik hadat üzentek a világ zsidósága nevében 1933-ban, amikor a vezért megválasztották . Meddig engedik még a világ nemzetei, hogy zsidók lebzseljenek az állami kifizetőhelyek körül ? Magyarországon is megpróbálta a vezetés megregulázni az olyan nemzetiségek tagjait, akik az egyetemeinken számarányukhoz képest kifejezett többséget alkottak . Nem csoda, hogy így a fiatal orvosok, jogtudósok, közgazdászok, politikusok között túlreprezentálták a nekik járó poziciókat ? Egyedül a kommunizmus diktatórikus vezetésében fogadták el a zsidó túlsúlyt, mivel ez a rendszer az ő találmányuk volt, a többségi nemzetek ellen . Ez a diktatúra csordúlt bele, ebbe a demokrácia nevű Új Világba, ahol versenyre kelhet az adócsaló, és a drogterjesztő ugyan úgy, mint az adózott jövedelemből élő állampolgár a világ különböző részein .

Izrael támogatja a különböző terroristákat, egyes felfordulásokat, az Arab tavaszt, és egyéb pálfordulásokat, miközben a nemzetközi globális pénzbirodalom támogatja ezt a parányi műállamot Izraelt . Bebizonyították már az egész világnak, hogy miként bánnak ők a kisebbségeikkel . Ezentúl, amikor róluk lesz szó, figyelembe kell venni a történelmi tapasztalatokat, és ki kell közösíteni őket mindenki földjéről . Ők akarták így, a Tanácsköztársaság patkányai tették ezt velünk . Mindenhol szobrot állítottak nagyjaik emlékére, amit még most sem enged nekünk eltávolítani a kétharmados felhatalmazással rendelkező, úgynevezett magyar kormány . Ezeket a láthatatlan, titkosított szálákat kellene felszámolni minél előbb, mert kormányunk legitimtációját kérdőjelezi meg minden késedelem . Paktumokat kötöttek a választóik háta megett olyanok, akiket ma is a kormánykerék mögött látunk . Volt liberális, ma kifejezetten jobboldali, sőt majdnem nemzeti FIDESZ soraiban csücsülnek azok, akik Soros pénzen tanulták ki a demokráciát, már a kádári krumplis bableves korában .

Párttitkár apukák, KISZ-es fiúk, könnyen alkalmazkodtak a változó körülményekhez, mivel lépéselőnyben voltak velünk szemben . Izrael nélkül, vagy mondhatnánk úgy is, hogy a globalizált, magántulajdonban lévő bankrendszer nélkül, cionista, vagy zsidó haszonélvezők nélkül, megnyomorító adóssághalmaz nélkül bizony, működőképes lenne a világ ! Ne feledjük, csak adósságszolgálatra elmegy a hazai GDP 80%-a Magyarországon ! S ez csak a kamat ! Képtelenség visszafizetni, amit korrupt politikusok vettek fel egyes nemzetek nevében ! Ez egy összefüggő hálózat . Ki kell mondani végre az ,,áldozatok" imperializmusának rombolását az életünkben . 6 millió áldozatról siránkoznak minden szócsövön, de a számok hiányosak . Már első helyen, Auschwitzban eltünt hárommillió a hatból, amikor új kőtáblát tettek a régi helyébe .

Izrael nélkül, a zsidók nélkül egészen más lenne a világ ! Tiszteletben tartanák egymást a különböző nemzetek . Mindenki törődne a maga dolgával . Államosítanák a nemzetközi nagyvállalatok rájuk eső gyárait, raktárait, földjeit, mert ezek a mindent felfaló képződmények elpusztítják létükkel a környezetüket . Tulajdonos nincs, csak a tőzsdei számok csalafinta labirintusaiban lehet tulajdonosokat találni . Nagybankok részvényesei vásárolták fel hosszú évek alatt csalással, belső információk segítségével az összes monopolizált iparágat . Semmi szükség pénzpiacra ! A pénz nem lehet árú, amit pillanatonként befolyásolhat egy jólinformált tőkés csoport, akik összeesküdtek az egész emberiség ellen .

Izraelnek el kell buknia mindenképpen, mert a számolatlan dollármilliárdok nélkül, amit az USÁ-tól kap minden évben, létezni sem tudna . Könnyű más ..szával a csalánt verni ! Az emberiségbe vegyülő zsidó métely felhigította az emberiséget . Áthúzgált civilizációs határokat, végnélküli háborúik miatt olyan népvándorlás indult be, hogy a menekültektől leállt a normális működés mindenhol . Nélkülük mindenki végezné a dolgát, kis csavar lehetne a közösség gépezetében . Nélkülük viszont, egy lépést sem tehetünk ma már, mert a csalással létrehozott óriási vagyonukkal megváltoztatták az erőviszonyokat . Izrael fenyegeti a csatlósait, legyen az amerikai elnök, vagy francia, nem beszélve a magyarokról, vagy e térség politikusairól, akiket a nyakunkba csődít az EU .

Kissingernek igaza van, biztosan tud valamit, nem szokott a levegőbe beszélni . Már a holdraszállást is beismerte jónéhány évvel ezelőtt, amit Stanley Kubrick segítségével hajtottak végre a fegyverkezési hajsza tetőfokán . Ezután jött az első olajkrízis, majd a gazdasági válságok végnélküli sora . Mindent felvásárol az, aki a pénzt nyomja . Pénzével megszerezte magának az alkotmányos jogot arra, ami nem illeti meg őt ! Játékpénzen eladták egymás közt a világot, pedig bizonyos dolgokat nem lenne szabad eladni ! A Kárpátok csodálatos hegyvonulatát sem vitték sehová, hiába hiszik a románok, hogy megkapták valakitől 92 évvel ezelőtt ! Nem ! Egyszer visszatér majd a Rend, s csak az marad ott, aki meg tud élni azokból a hegyekből . Ahogy a hétezeréves rovásírás betűi is fentmaradtak Tatárlakán, ugyanúgy maradnak meg a székelyek a hegyek között .

A világ Izrael nélkül ? Na ! Ne örüljünk előre, hiszen amit politikusok mondanak, az sem mindig igaz . Mindenesetre jó volt elgondolkozni azon, vajjon milyen is lenne nélkülük ?



VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az aradi hóhér felmondási idejét töltötte a kivégzés napján
  2012-10-07 12:40:59, vasárnap
 
  Az aradi hóhér felmondási idejét töltötte a kivégzés napján
2012. október 06. 22:35
Hunhír.info

Haynau hóhérja a morvaországi Brno városi hóhérja, Franz Bott volt, aki viszont 1849 szeptemberében felmondott. Az osztrák hadsereg ezt elfogadta, de két hét felmondási idő letöltésére kötelezte a hóhért. A rá váró munka a tizenhárom október 6-i aradi vértanú közül kilencnek, az akasztásra ítélteknek a kivégzése volt - olvasható Katona Tamás tanulmányában

Haynau hóhérja a morvaországi Brno városi hóhérja, Franz Bott volt, aki a szokásos fizetésért vállalta két sintérlegényével, hogy a hadsereghez csatlakozik - olvasható abban a 2001-es, az Aradi vértanúkról szóló kiadványban, amelynek előszavát Katona Tamás írta. A történész kifejti: "Magyarországon azonban a háborús idők miatt minden élelmiszer nagyon drága volt, és Bott embereivel nem tudott megélni az illetményéből. Attól is félt, hogy hosszas távolléte miatt elveszti a városi hóhéri állását, és szeptember végén felmondott. A felmondólevél annak rendje-módja szerint végigjárta az osztrák katonai bürokrácia előírt állomásait. Október 1-én hozták meg a határozatot Bott ügyében. A felmondást elfogadták, de kötelezték a hóhért, hogy töltse le két hét felmondási idejét, és ez alatt az idő alatt végezze el a rá váró munkát. Ez a munka a tizenhárom október 6-i aradi vértanú közül kilencnek, az akasztásra ítélteknek a kivégzése volt."

Papok és levelek

A papok október 6-án már hajnali kettő és három közt megjelennek a tábornokoknál - olvasható Katona Tamás írásában. "A legtöbben ébren vannak Aulich Horatius verseit olvasgatja az asztalra kirakott feszület két oldalán álló gyertya fényénél, Török+ Vauban+ könyvét a várépítésről, Láhner elővette kedvelt fuvoláját, és a haldokló Edgar búcsúáriáját játszotta el Donizetti Lammermoori Luciá-jából, Dessewffy pedig - nyugodt lelkiismeretének bizonyítéka - jóízűen aludt, amikor a református lelkipásztor belépett hozzá. A legtöbben már megírták búcsúleveleiket. (Néhányan reggel hatkor még egy utolsó levelet írnak.)

Tizenöt október 5-én vagy 6-án kelt levelük szövege ismeretes. Fennmaradt Kiss Ernő két levele a lányaihoz, Dessewffy levéltöredéke, Lázár három gyönyörű levele a feleségéhez, egy pedig Prohászka aradi levéltároshoz, Poeltenbergé az apjához és a feleségéhez, Nagysándor apróbb rendelkezéseket tartalmazó írása a paphoz, Leiningené a feleségéhez, egyik testvéréhez és sógorához, Damjaniché a feleségét gyámolító Vásárhelyi Jánosnéhoz (és híres búcsúimája, melyet feleségének vigasztalására írt), valamint Vécsey levele a feleségéhez. Jónéhány levél lappang valahol, hiszen tudjuk, hogy Dessewffy írt a feleségének (ezt a levelet az asszony a koporsójába tétette), unokaöccsének, Dessewffy Lajosnak és Máriássy ezredesnek, Török írt a fivérének, Láhner a feleségének, Knezić Egerben élő családjának, Aulich pedig az öccsének, aki osztrák hadbíró volt. A leveleket a papok juttatták el a címzettekhez, sőt Bardócz Sándor minorita szerzetes Schweidel maradék pénzét is eljuttatta."

A legmegrázóbb levél alighanem Leiningené, amelyet sógorához, Rohonczy Lipót fogoly huszárezredeshez október 6-án reggel keltezett - írja Katona. Egy helyen ez a mondat szakítja félbe a levelet: "Éppen most szenvedtek ki négyen közülünk, még visszhangzanak a lövések szívemben."

A kivégzések

Először az agyonlövetésre ítélteket vezették elő - áll a tanulmányban. Katona Tamás szemtanúkat idéz: "El is érkezett az idő, s reggeli fél hatkor a négy golyóra ítélt a kirendelt katonaság közé vezettetik, s a gyászmenet kezdetét veszi; megindultunk tehát: Schweidelt vezette Bardócz, Kiss Ernőt Marchot, Dessewffyt Baló s én Lázárt. Mentünk karonfogvást, lassú léptekkel a vár hátulsó kapuja felé, egyszer a sáncok közé bekanyarodánk, s ott megállapodtunk, mi bevégzők velük egyetemben a közös imát, s következett az ítélet fölolvasása, reá pedig a kegyetlen végrehajtás... Rögtön elébük lépett tizenkét gyalog katona töltött fegyverrel - egyre-egyre három volt számítva -, s midőn célzó állásba helyezték magukat, mi pár lépésnyire oldalvást félrevonultunk. Erre a parancsnok kardjával jelt adott, melyre a tizenkét fegyver egyszerre durrant; a fegyverek e durranására hárman rögtön élettelenül dűltek le. Kiss Ernő mozdulatlanul térdelve maradt, mert csak vállát fúrta keresztül egy golyó, elébe állott tehát három gyalog közkatona, s elsütve fegyvereiket ezek olták ki életét" - írja Vinkler, és az aradi minorita rendház naplójában Sujánszky+ szavai nyomán ezt teszik még hozzá "A három áldozat arcra borulva, Kiss Ernő hátrabukva feküdt a sánc árkában a nap lementéig. Kiss Ernőt a lövések közelről érték, bőrébe fúródott a lőpor, s a füst befeketítette arcát."

Az akasztások

Ezután került sor a kilenc akasztófára ítélt tábornokra. "Ama rémes oct. 6-ának reggeli hat órája volt. Menni kellett, karján vezettem, és mentünk; a Grófon kívül még nyolc áldozat, mind hősök voltak ... Egy óranegyedet tartott a menet, s talán többet is... Annyi hetek óta először lengette a reggeli szellő a Grófnak szőke ifjú fürtjeit; keserű, sóvár epedéssel nézett körül a világ minden tájai felé, és mondá mély sóhajjal: Ah, mily kedves az Istennek szabad levegője!" - írja Baló Leiningennének. És most vegye át a szót Herold újaradi molnár:

"Mi a lovasok és a gyalogosok közé kerülve a gyalogsál karéja mellé jutottunk. Innen láttuk az egész eljárást. Balról a sarokban állt Damjanich+ szekere. Damjanichot azon a szemetesszekeren hozták, amelyen a várba a hulladékot szokták szállítani... A többi tábornok a középen állt, s halkan beszélgetett. Mind civilben voltak, csak Leiningenen volt honvéd tábornoki atilla. A tábornokok egymással beszélgettek, Vécsey gróf azonban egy szót sem szólt, hanem minden egyes kivégzést nagy figyelemmel nézett végig mintha tanulmányozni akarta volna. Sorra követte a hóhért egyik bitótól a másikig..."

A hóhérnak nehéz dolga volt

A hóhérnak nehéz dolga volt. Az oszlopszerű bitófákat gondosan ki kellett ékelni, és mélyre kellett ásni, mert a talaj nagyon vizenyős volt - írja Katona Tamás. "Az 1932-es ásatások tanúsága szerint így sem tudták egyenes vonalban felállítani őket, soruk az ötödik akasztófánál enyhén megtört. Alig volt meg a szükséges magasságuk, ezért a magas termetű vértanú - Leiningen, Damjanich - kivégzése kínos és lassú volt. Tichy őrnagy, a kivégzési négyszög parancsnoka ingerülten sürgette is a hóhért. Poeltenberg nyitotta meg a sort - a hadbíróság őt találta a legkevésbé vétkesnek, hiszen kegyelemre is ajánlotta. Utána Török, majd Láhner következett - két olyan tábornok, aki nem hadvezérként, hanem szakemberként tevékenykedett. Ezek után jöttek a hadtestparancsnokok: Knezić, Nagysándor, Leiningen - akit osztrák foglyok lemészárlásával is megvádoltak, teljesen alaptalanul -, Aulich - hadügyminiszteri tevékenységét vették súlyosbító körülménynek -, majd Damjanich. Utolsónak Vécseyről oldották le a láncokat. Neki már nem volt kitől elbúcsúznia, ezért, mint Sujánszky szavaiból tudjuk, az előtte kivégzett Damjanich holttestéhez lépett, és bár személyes ellenségek voltak, megcsókolta Damjanich kezét. A papok eltakarták a szemüket, és még a négyszögben felállított katonaság soraiból is hangos zokogás hallatszott."

inforádió


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58172
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami terrorizmus járulékos veszteségekkel
  2012-10-07 12:33:42, vasárnap
 
 
Állami terrorizmus járulékos veszteségekkel
Közzétéve: 2012. október 3. szerda




A berlini fal leomlása óta az Egyesült Államok által viselt háborúkban tűnt fel a ,,járulékos veszteség" (collateral damage) fogalma, amelyet a Pentagon propagandistái arra használnak, hogy a nyugati közvélemény előtt igazolják a polgári áldozatokat követelő háborús cselekményeket. Ezek a járulékos emberveszteségek úgymond véletlenül, a katonai vezetés akaratán kívül következnének be, amely látványos krokodilkönnyeket hullat miattuk, és általában téves felderítés vagy kivédhetetlen technikai hiba tragikus következményeinek próbálja beállítani azokat.

Márpedig, ha jobban megnézzük, könnyen észrevehetjük, hogy azok a hadműveletek, amelyek civilek millióinak az életét tették tönkre vagy pusztították el az utóbbi években Afganisztánban, Irakban és Líbiában (mint korábban Vietnamban, Laoszban, Kambodzsában, Közép-Amerikában és Jugoszláviában is), egyáltalán nem egy olyan katonai vállalkozás tévedései, amely kizárólag az ellenség egyenruhás tagjait tekinti célpontoknak, hanem védtelen férfiak, nők és gyermekek megölését célzó szándékos cselekedetek.

Arra a kérdésre, hogy ezeknek a szörnyűségeknek mi lenne a céljuk, maga az amerikai katonai doktrína adja meg a választ: a terrornak, minden engedelmesség forrásának a kiváltása. A katonai doktrína tehát brutálisan megcáfolja a politikai propagandát, hiszen a polgári lakosságnak okozott szenvedés a háború megnyerésének egyik módja; a civilek megkínzása a gerincük meghajlításának egyik módja; a lelkük megsebzése pedig a lelkük megnyerésének egyik módja (ahogyan azt az angolszász szövetségesek által a második világháború végén végrehajtott terrorbombázások meggyőzően bizonyítják). Azt gondolhatjuk, hogy ezek a módszerek a civileket is fegyverfogásra ösztönzik és csak az ellenállás erejét növelik. Ez bizonyos esetekben persze így van, általánosságban azonban éppen az ellenkezője igaz, és a katonák nagyon is jól tudják világszerte, hogy a terror áldozatai egyáltalán nem gondolnak bosszúra, sokkal inkább tétlenül szenvednek és békéről álmodoznak. Sőt mi több, gyakran egyenesen a hóhéraikhoz fordulnak védelemért, és a rengeteg szenvedéstől és erőszaktól demoralizálva végül megszorítják a kezet, amelyet az ellenségük nyújt nekik a puska másik vége felől.

Az algériai gyarmati háború idején (1954-62) a terület függetlenségéért harcoló arab gerillamozgalom, az FLN martalócai (az ún. fellagák) által az európai telepesek ellen napi rendszerességgel elkövetett vadállati kegyetlenkedésekre és vérengzésekre válaszul francia katonák kidolgoztak egy doktrínát, amely a fegyveres konfliktusok középpontjába a polgári lakosságot teszi. Korábban, az ötvenes évek elején, az angolok már alkalmazták ezt a módszert a kenyai Mau Mau felkelés során, a lázadó kikuju törzsek egész falvait radírozva le a térképről a lakóikkal együtt, de odáig még nem jutottak el, hogy katonai iskolákban oktatott doktrínává fejlesszék az eljárást.

Embertelen háborúk véletlen célpontjaiból a civil lakosságok így váltak meghódítandó és elpusztítandó katonai célpontokká emberi célkitűzések nevében. Civilek megkínzása, kivégzése, lebombázása nemcsak háborús bűncselekmény, hanem katonai eszköz politikai ügyek szolgálatában. Ezt a doktrínát a francia katonai teoretikusok exportálni fogják az USA katonai iskoláiba, amely majd Latin-Amerikában és különösen egyes közép-amerikai országokban hasznosítja azt az algériai háborút követő évtizedekben.

Az atlantista légiók, amelyek a NATO égisze alatt Jugoszlávia, Afganisztán és Líbia megtámadására indultak, szintén alkalmazták ezt a doktrínát annak érdekében, hogy az amerikai életmódot és a neoliberális gazdasági modellt ráerőltessék a renitens népekre. Irak 2003-as inváziója során az Egyesült Államok által gyakorlatban megvalósított ,,shock and awe" (sokk és félelem) katonai stratégia valójában nem más, mint a félévszázados francia doktrína felfrissített és reaktivált változata. Szerzői Hirosima és Nagaszaki 1945 augusztusi lebombázását tekintik példának, és félreérthetetlenül leírják a két japán mártírváros elpusztításával elérendő hatást: ,,Egy adott társadalomnak a sokkot és félelmet okozó fél által kívánt értelemben való befolyásolásához inkább tömeges emberi és anyagi veszteségeket kell okozni, mint közvetlenül tisztán katonai célpontokat támadni. E képesség alkalmazása a társadalom és értékei ellen (...) tömegpusztító hatású, közvetlenül sújtja az ellenfél ellenállásra való közakaratát, és ideális esetben vagy elméletileg azonnal vagy gyorsan inaktiválja ezt az akaratot néhány órára vagy napra." (Harlan K. Ullman, James P. Wade: Shock And Awe: Achieving Rapid Dominance, NDU, 1996).

Látható tehát, hogy a ,,járulékos veszteségek" fogalma valójában az állami terrorizmust takarja, egy tömegpusztító és nyugati terrorizmust, amellyel a nyugati médiumok könnyedén megbékélnek, mivel atlantista uraik művelik. Valójában sokkal többet is tesznek a puszta kollaborációnál: médiatikus bűncselekményt követnek el, amikor a ,,járulékos veszteségek" fogalmát véres kezű vezetőik nemzetközi terrorakcióinak palástolására használják.

A tévedés kockázata nélkül megállapíthatjuk, hogy ez a nyugati állami terrorizmus globálisan gyilkosabb, mint az iszlám terrorizmus, amely egyébként esetenként - mint például Líbiában vagy Szíriában - hatékonyan szekundálhatja a nyugati elitek geostratégiai céljait. Mára a terrorizmus vált a nyugati demokráciák katonai stratégiáinak központi elemévé. Éppen ezért ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassanak ellene, ahogyan állításuk szerint a vezetőik teszik, mindenekelőtt saját magukat kellene legyőzniük, ezáltal egyből megszüntetve a terrorizmus legfőbb kiváltó okát is. Máskülönben a demokrácia halála lesz cinizmusuk és szemforgatásuk járulékos vesztesége, akárcsak a világ vezető demokráciájában, ahol az utóbbi félévszázad során demokratikus díszletek paravánja mögött a katonai-ipari komplexum ragadta magához a tényleges hatalmat, aminek az eshetőségére elnöksége végén maga Eisenhower figyelmeztetett. A jelek szerint eredménytelenül.

Gazdag István

Forrás: www.antidogma.hu

http://komlomedia.wordpress.com/2012/10/03/allami-terrorizmus-jarulekos-veszteseg ekkel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis napalmmal mindkét korosztály kedvét el tudnám venni!
  2012-10-07 12:30:51, vasárnap
 
  Cigány gyerekeket is bevetnek a cigánybűnözők
2012. október 07. 08:20
Hunhír.info

A rendőrök több mint 300 féle trükkel találkoztak már eddig, például túlfizetésre hivatkoznak, vizet kérnek és még hosszasan lehetne sorolni, hogyan terelik el áldozataik figyelmét a rafinált tolvajok.

A kecskeméti Martonosi Pál Városi Könyvtár szervezésében a Szilády Áron utcai Idősek Klubjában bűnmegelőzési előadást tartottak, különös hangsúlyt helyezve a szinte naponta történő trükkös lopásokra. A klub tagjai közül többeknek már volt ilyen esete. Egy asszony elmesélte, hogy vizet kérve mentek be hozzá a CIGÁNYOK és amíg ő nem figyelt oda egy 12 éves CIGÁNY kislány besurrant a szobába és elvitte onnan a mobiltelefont, valamint a töltőjét. Egy másik néni éppen vásárolt, amikor elcsenték a tárcáját, a mögötte állók szóltak neki.

Hunhír.info - délmagyar.hu nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58177
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A liberálbolsevik népbiztos-levéltáros orral-körömmel védi a
  2012-10-07 12:22:49, vasárnap
 
  A liberálbolsevik népbiztos-levéltáros orral-körömmel védi a titkokat
2012. október 07. 10:02
Hunhír.info

A liberálbolsevikok tovább ragaszkodnak hatvan éves kivételezett státuszukhoz. Az egyik szellemi-ideológia központjuk a Politikatörténeti Intézet (PTI) népbiztosa, Földes György a törvényi kötelezettség ellenére sem adná át az általuk rejtegetett dokumentumokat a Magyar Nemzeti Levéltárnak.

Október elsejétől hatályos az új levéltári törvény. A megyei levéltárak beolvadnak a jövőben Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) néven működő Magyar Országos Levéltárba, és annak megyei szintű szervezeti egységei lesznek. Intézményi önállóságuk megszűnik, ám a közfeladat-ellátás tartalmi elemei nem változnak. Gyimesi Endre levéltárakért felelős miniszteri biztos szerint elkészült az alapító okirat és az új szervezeti és működési szabályzat is.

A törvény értelmében lévő iratok egy része beolvadna az MNL-be. Ám az intézet szerint, ,,a törvénynek ez a rendelkezése ellentétes az alaptörvénnyel, amely az államosítás feltételéül szabja az azonnali kártalanítást". A PTI polgári jogi pert, illetve alkotmányjogi vitát kezdeményezett az állammal szemben. Földes György, az intézet főigazgatója lapunknak úgy fogalmazott, ragaszkodnak ahhoz, hogy az iratanyagot csak abban az esetben adják át az MNL-nek, ha a tulajdonjogot jogerős bírósági ítélet megállapította.

Hunhír.info - magyar hírlap

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58181
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fejezetek a magyarországi munkásmozgalom dicső történetéb
  2012-10-07 12:03:26, vasárnap
 
  Fejezetek a magyarországi munkásmozgalom dicső történetéből:





A 168 óra címû lap a Magyar Rádió pénzén indult, a Rádió infrastruktúráját használták fel a felfuttatásához. Aztán ez a közpénzből "megcsinált" lap pénzt fialt, Mester Ákos saját zsebébe - ugyanis a lap, hogy, hogy nem, magántulajdon lett. Annak lett nyilvánítva.Csak úgy. Mi azt nem tudjuk még mindig, hogy miért egy közpénzből mûködő intézmény vagyonából gründolt magának lapot a Magyar Narancs által simlis privatizátornak nevezett Mester Ákos.
A Magyar Televízió 1994 után rengeteg "külső munkatársat" foglalkoztatott, óriási összegekről szóló szerződéseket kötöttek,amik mögött sok esetben nem is állt valós teljesítmény. De a megfizetettek mind brancsbeliek voltak.A Magyar Televízió közpénzből mûködik!!!
Amikor Bokros Lajos megbukott, a végkielégítését egy alapítványnak adta. Csakhogy ennek az alapítványnak az elnöskégében ott ült Bokros Lajosné őnagysága...
Érdekesség: Békesi László jóbarátja a Kanadában elítélt szaknévsoros Bodnárnak. Mellesleg ő is a fotexesek körébe tartozik.Az olajügyekben elhíresült Energol Kft. és Conti-Car Kft. vezetői ismertek MSZP-s körökben, így például a Csikós József nevû alak, aki MSZP-s képviselő is volt.Az olajügyekben érintett szermélyek jórészt az MSZP holdudvarához tartoznak.Kuncze Gábor belügyminiszterként több alkalommal is együtt reggelizett a kazettahamisító VICO-s Fenyővel, és egy bálon olyan fénykép készült róla, amin kedélyesen barátkozik az azóta szerencsésen meggyilkolt Prisztás Józseffel.Fenyőnek egyébként jóbarátja volt Pető Iván is, akivel gyakran megbeszélte a dolgait.Gál Zoltán, az Országgyûlés 1994-1998 közti proli elnöke (a Házelnök csengője helyett a ragacsos kiskanalával kocogtatta a koszos kávéscsészéjét)1988-ban belügyminiszter-helyettes volt. Ebbéli minőségében adott utasítást 1988. október 23-án, hogy a motoros rendőrök a tüntetők közé hajtsanak.Ma "modern európai szociáldemokrata." Sándor László MSZOSZ-elnök annak idején az Országos Egészségbiztosítási Önkormányzat elnöke volt. Ebben a minőségében 271 millióért adott el egy 645 milliós Budapest Bank-részvénycsomagot a Medicor Holding Rt.-nek. Később több, mint 1 milliárd forintot dobott ki a közpénzből mûködő OEÖ pénzéből értéktelen Medicor-részvényekre.A Medicor személyi állományában, érdekes módon, MSZP-s emberek vannak.
Máté László egykori MSZP-alelnök: Az ország legjobb malmát, a nyolcmilliárd forintot érő Budai Hengermalmot Máté László félmilliárdért vette meg, oly módon, hogy az ÁPV Rt.-ben üldögélő barátai segítettek neki ebben, és a Postabanktól hitelt vett fel, amit azonban nem nagyon fizetett vissza. A malom nem mûködik, pedig hatalmas kapacitása és korszerû technológiája van. Viszont a köztartozásokat fölhalmozták. Máté László köszöni, jól van...A tv2-t mûködtető MTM-SBS cég (amelyben résztulajdonos Edgar Bronfman, a Zsidó Világkongresszus főtitkára) 1998-ban tőkeemelést hajtott végre, nagyrészt az EBRD (itt volt ebédjegyosztogató és szabadság-beosztó személyzeti igazgató Németh Spontánprivatizátor Miklós) segítségével. Ehhez jelzálogba adta a frekvenciát, amit pedig a médiatörvény tételesen is tilt.Az ORTT akkori elnöke, Révész T. Mihály (Horn embere) természetesen szemet hunyt efölött, pedig azonnal fel kellett volna bontani a céggel a szerződést. tv2 ismét: a frekvenciákra pályázni lehet az ORTT-nél.A tv2 vezetésének egyik hölgyalkalmazottjának apja az ORTT pályázatokat elbíráló kuratóriumának tagja volt, amikor a tv2 nyert... A tv2 egyébként azzal kapta meg a frekvenciát, hogy kevesebb reklámidőt ígért, mint a többi pályázó - ezt persze azóta sem tartják be, de senkit nem vontak ezért (sem) felelősségre. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a tv2 a sugárzott reklámok után kap pénzt, de csak a pályázatban foglalt reklámidő után fizet adót...Kereskedelmi adók: az RTL Klub és a tv2 többmilliárdos áfatartozása mindeddig nem szúrt szemet senkinek, és úgy látszik, hogy ezek az adók nyugodtan mûködhetnek így is...holott ez azt jelenti, hogy ezek a gagyiadók az adófizetőkön élősködnek.
Kommunisták a tömegtájékoztatásban:az MTI vezérigazgatója a borzalmas múltú Dorogi Sándor.A másik nagy hírügynökség, a Ferenczy Europress szintén a bolsevisták gyûjtőhelye: a névadó, Ferenczy József (Josef von Ferenczy), aki mellesleg Magyarország utazó nagykövete (!), 1945 után a hírhedett Katonapolitikai Osztály D-osztályát (elhárítás) irányította. Egy müncheni bíróság adócsalásért nemrég jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte.Hírügynökségét olyan nevek fémjelzik, mint Pálos Tamás, az MTI egykori rettegett kommunista vezérigazgatója;Csák Elemér, a moszkvai ösztöndíjas egykori New York-i tudósító, a kommunisták megbízható embere;Bajnok Zsolt, a rosszemlékû Tájékoztatási Hivatal egykori vezetője, a Magyar Hírlap (a kommunista kormányok lapja) volt főszerkesztője.A Ferenczy Europress a német Axel Springer konszerntől kapja a pénzét; ez a konszern a megyei lapok nagy többségét olcsón megvette 1990-ben, cserébe a régi kommunista gárda a helyén maradhatott.A bolsevisták információs terrorja töretlen.A hírhedt Tocsik-ügy: az ÁPV Rt. tartozik különböző önkormányzatoknak a privatizált ingatlanok miatt. Az ÁPV nem fizet. Alkudoznak. Az ÁPV megbízza Tocsik Mártát, hogy minél többet takarítson meg neki. A megbízás alapjául szolgáló dokumentum hamis. Tocsik mellesleg eredményes, 800 millió forint sikerdíjat kap. Ezt aztán elosztja saját maga és az MSZP, illetve az SZDSZ pénztárnokai között. Így lesz közpénzből (ÁPV.Rt.) magánpénz, majd pártpénz.
Szekeres Imre szállodaügye: Szekeres és neje egy Postabank-céggel lízingeltet egy szállodát, barátaik ötlete alapján. Szekeresék az ötletadó és a szállodát mûködtető barátaiknak hosszú távú bérleti szerződést ajánlanak. Ám kiderül, hogy ez jó üzlet, így csak egy éves bérleti szerzédés születik. A barátok szószegés miatt nem fizetnek. Az illetékes önkormányzat gyorsan kiteszi őket a szállodából, az üzletet pedig Szekeresnének az épületbe korábban, titokban bejelentett cége veszi át.Amikor a Postabank az ilyen jellegû hitelek miatt öszeomlik, akkor a költségvetésből megtámogatják. Tehát: a közpénz először magánpénzzé, esetleg pártpénzzé válik, majd a hiányt ismét közpénzből pótolják, és kezdődhet elölről a dolog. Szocialista módon.Horn-villa: Horn Gyula villáját a Postabank Rt. cége, a DOM Rt. építette meg, úgy, hogy Hornnak és családjának az első kapavágástól az utolsó simításig az egész nem került többe tizenkétmillió forintnál. A II. kerületi villanegyedben, egy akkora telken. Csak a telek többet ér...A Postabanknak ezen az volt a haszna, hogy Horn ezzel a cég lekötelezettjévé vált.
A szovjet államadósság ügye: az államadósság értékesítésében rejlő ülzeti lehetőségeket egy bizottság szétosztja a kedvezményezettek között.Kedvezményezett az, aki a szovjet adósság jogutódjában, Oroszországban talál olyan árut, amit más piacokon lehet értékesíteni. Ekkor Oroszország kifizeti az áru vételárát, a lebonyolító pedig befizeti a magyar államnak a megfelelő öszeget. A bonyolítónak pályázni kell erre a lehetőségre, és a befizetési arányra javaslatot kell tennie. Ez az adat szükségszerûen titkos. Ám a szocialista kormány az egész ügyletet titkosította.Az állam képviselői, a kedvezményezettek és a döntéshozók ugyanannak a politikai körnek a tagjai! (Pál, Dunai, Kapolyi, Máté, Hujber.)Olajban is ment az adósságtörlesztés. Ugyanez a kör - miniszteri jogon - közbeiktatjaa New Yorkban bejegyzett HFT nevû cégét, majd MOL-elnökként fogadják a saját cégük beiktatásával és hasznával érkező olajszállítmányt, mintha állam küldené államnak.
Vodka Zsurkon: A széphajú Baja Ferenc (akinek hajviseletéről, akárcsak oly sok baloldali politikus belső romlottságot tükröző külső ziláltságáról, bármely pszichiáter tanulmányt írhatna) környezetvédelmi miniszterként alaposan megtámogatta a saját érdekeltségébe tartozó zsurki vodkagyárat - közpénzből.
Gigastorage-ügy: egy Bisszer Dimitrov nevû bolgár ex-titkosügynök Franciaországban egy számítógépes keménylemez-gyártó üzemet vásárolt. Ehhez jelentős hitelt vett fel, a francia állam is támogatta több tízmillió frankkal. Hitelezett neki a HFT (résztulajdonos: az OTP) és a bécsi CW-bank (az MNB leánybankja.) A pénzt a bolgár egy amerikai számlára utalta. A franciák, miután Dimitrov nem tartotta be a szerződésben foglaltakat, letartóztatták, de a pénz nem került meg.Dimitrov egyik munkatársa, Peter Dobrev a Kereskedelmi Bank exelnökének, Horn kabinetfőnökének, Apró Piroskának a férje. (Apró Piroska Apró Antal, a hírhedett bolsevik lánya.) A pénzeket kölcsönző bankokban tulajdonosként, igazgatósági tagként Apró Piroska baráti köre ült. A bolgárnak hitelezett pénzek tehát a magyar költségvetésből is származtak, és benne volt a szocialista kör megint.
TB-ügy: Kelet-Magyarországon egy magáncég, a Zefirus BT. olcsón felvásárolja az egykori SZTK, ma TB ottani ingatlanait. A Zefirus csóró cég, így a Villamos Mûvek egyik főosztályvezetője - törvénytelenül - a vállalat pénzéből átutal a Zefirusnak több százmillió forintot. Az ingatlanokat eladó TB-döntéshozók, a pénz átutalója és a Zefirus tulajdonosai ugyanannak a szocialista klientúrának a tagjai.Az ügyben Baja Széphajú Zsurkivodkás Ferenc is érintett volt. A lényeg itt is: a döntési pozíció felhasználása közpénzek magánvagyonná alakítására.
TB ismét: az Egészségbiztosítási Önkormányzat százhatvanmilliós fizetési kezességet vállalt a Postabank érdekében (a Postaban ezzel élt is.) A Nyugdíjbiztosítási Önkormányzattal együtt egymilliárdos tőkeemelést csináltak a Postabanknál. Az ügyek mozgatója az EÖ elnöke, EGYBEN a Postabank felügyelőbizottsági tagja, Sándor László volt, aki egyébként érintett volt a VIP-hitelek ügyében is. A közpénzből élő EÖ pedig bukott egy nagyot.TB még mindig: a közpénzek herdálására jó példa: százötvenmillió ment el a nem létező CM-klinika "mûködésének" támogatására, járulékelengedések elvtársi cégeknek, a sosem mûködött vényellenőrzési rendszerre kifizetett milliárdok...A haveri, elvtársi cégek megint jól jártak, a közpénzből élő TB pedig ismét bukott...
Pilótajáték:Tribuszerné ügye váltotta ki a legnagyobb botrányt. Róla tudni kell, hogy a kádári titkosszolgálat egykori alezredese, később MSZP-s képviselő Lusztig Péter élettársa. Lusztig gyaníthatóan rejtőzködésében is segítette a nőt, mégsem vonták felelősségre bûnpártolásért...
Pártingatlanok: több helyütt, például Pécsett példa van rá, hogy az MSZP az ingyen használt állami tulajdonú ingatlanokat jó pénzért kiadja vállalkozóknak, cégeknek. vagyis a közvagyonból ismét pártpénz lesz.Xénia Láz-ügy: Czégé Zsuzsa cége, a Félixfilm Stúdió az MTV számára döbbenetesen hátrányos szerződés által az éppen csőd szélén álló MTV költségvetéséből több százmillió forintot vett fel a Xénia Láz c. sorozatért.A Xénia Láz Mozgalom később egyesült az úttörőmozgalommal. (!!!) A Xénia Láz Mozgalom vezetője Schmuck Andor MSZP-s képviselő volt, aki a Xénia-klubtag gyerekeknek családjuk anyagi helyzetét, fogyasztási szokásait és szellemi beállítottságát (!!!) tudakoló kérdőívet küldetett szét.A sorozat egyébként Máté László MSZP-s vállalkozó egyik cégének, a WÉS Rt.-nek a termékét, egy "energiaitalt" is reklámozta, amiből a Magyar Televíziónak viszont nem volt haszna.Tehát: aránytalanul nagy összegû magánvagyon lett közpénzből (az MTV pénzéből), és törvényellenes árureklámozás, valamint törvényellenes információgyûjtés is tarkította ezt az MSZP-s érdekeltségû történetet.Hozzátartozik még, hogy Czégé Zsuzsa tulajdonostársa volt a meggyilkolt Prisztás József. Czégé Zsuzsa klubjában Prisztáson kívül gyakran megfordult Horn Gyula, valamint a Kordax-ügyben is érintett Csintalan Sándor is.
Technomark-ügy: a főváros közmûvállalatainak több százmilliónyi pénzét az SZDSZ-es és Hit Gyülzekezet-tag Székely Gábor (persze ő sem székely...) alpolgármester segítségével kölcsönadják magas kamatra a Technomark nevû befektetési társaságnak. A Technomark az első esedékes kamatot kifizeti (magából a kölcsönből) Később saját értéktelen papírjaival fizet. Közben a pénz a bécsi sógornő cégén keresztül a karibi térség felé mozog.A Technomark fizetésképtelenné válik, felszámolják. A befektetői oldalon (a fővárosnál), ugyebár, bûncselekmény nincs (jóhiszemû befektetés volt...), tehát büntetés sincs. Ám: pénz sincs.Az ügyben szereplő nevek később felbukkannak más ügyletekben is: mûvészeti kuratóriumok, fővárosi vagyonbizottság elnöki tisztsége (!!!), stb. Nádor '95-ügy: a magyar titkosszolgálatok a számukra nélkülözhetetlen mobiltelefon-lehallgató készülékeket a Nádor '95 Rt.-re és más magáncégekre bízták. A Nádor az 1998-ig kifizetett 3,4 milliárd forintért csak 2,4 milliárd forint értékben szállított árut. Ráadásul ezeket az eszközöket az állam csak bérli, tulajdonosuk a magáncég. (!)Érdekes, hogy a Horn-kormány egy részben külföldi magánszemélyek által jegyzett céget bevont egy ilyen, a titkosszolgálatokat érontő ügybe... E mögött a költségvetésből finanszírozott ügy mögött az MSZP-klientúrához tartozó személyek állnak...
Agrobank-ügy: a költségvetés által finanszírozott egzisztencia-hiteleket (E-hitel) az Agrobank úgy adta meg, hogy a szerződésbe belefoglalták: a hitelfelvevő az E-hitellel privatizálandó vállalat részvényeinek 25 plusz 1 százalékát átadja az Agrobank egyik vezetője, Kovács Mihály által direkt ebből a célból alapított cégek valamelyikének. Így tehát: a Kovács érdekeltségébe tartozó cég tulajdosznszerzése lehetővé teszi a hitelezett döntéseinek ismeretét, így, úgymond, kisebb a hitelkockázat. És: a közpénzből nyújtott E-hitel egy részével, teljesítmény nélkül, a magánvállalkozás tulajdont szerez.Vagyis: közpénzből ismét magánvagyon lesz.
Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Agrobank-vezérek (Kovács Mihály és a Dreyfusként kezelt Kunos Péter) aranyügylete kapcsán kirobbant botrány idején támogatta az Agrobankos alakokat. Surányi tehát bûnpártoló.
Pillér-ügy: a kárpótlásijegy-tulajdonosok jó hozam reményében jegyeiket a Pillér I. és a Pillér II. ingatlanalap befektetési jegyeire cserélték. Az ingatlanalapot kezelő Prudent Invest Rt. az alapokban lévő ingatlanok eladásával, bérbe adásával és újabbak vásárlásával igyekezett nyereséget termelni. Az ügyletekbe azonban beiktatták az Immober Rt.-t, melyet a szerződések szerint a vételár 2 és fél százaléka illetett meg, azonban mindenfajta tényleges tevélkenység nélkül.A Prudent Invest vezetői (késő kádári gazdasági csapat) és az Immober vezetői között régi, elvtársi kapcsolat volt. Megint jól jártak az élősködők. Viszont 60 millió forint értékû kárpótlási jegy eltûnt...
Mátrai Erőmû: a Horn-kormány olcsón eladta a német RWE-EVS cégnek a Mátrai Erőmûvet, olyan titkos garanciával, miszerint a cég Bükkábrányban új erőmûvi blokkokat építhet, és azokat - bár az átlagosnál sokkal drágábban termelnek áramot - közvetlenül a paksi Atomerőmû után kapcsolják rá a hálózatra, így garantálva a bevételt.
Az ÁPV vezére, Kocsis István nem sokkal az ügylet után az RWE alkalmazottja lett havi 18 ezer márkás fizetésért. Ehhez miniszteri engedély kellett, amit Csiha Judit privatizációs miniszter (aki ekkoriban vett fel 8 millió forint értékû VIP-hitelt) meg is adott.Egyebek között ez az olcsón privatizált erőmû hozta be a költségvetésbe azt a pénzt, amivel a csőd szélén álló Postabankot meg lehetett támogatni, és így VIP-hiteleket és egyéb segítségeket igénybe venni. Közvagyonból magánvagyon.
Bizományi-ügy: 1998-ban a választási kampány idején a BÁV Rt. 15 millió forintért (!) kibérelt egy 150 négyzetméteres raktárhelyiséget az MSZP Köztársaság téri székházának pncéjében. A BÁV a környéken megszokott bérleti díjaknak (kb. 800 Ft/négyzetméter) kb. tízszeresét fizette be az MSZP számlájára. Kell-e mondani, hogy a BÁV Rt. vezetőségében is régi kommunisták üldögéltek?A BÁV Rt. hasonló üzletet kötött az MSZOSZ-szel is, amelytől festményeket vett. Könyv szerint a festmények értéke 200 ezer forint volt, a BÁV azonban 20, 3 millió forintot, fizetett az MSZOSZ-nek. Ez a valós érték több, mint 100-szorosa!!!A BÁV Rt. Az ÁPV Rt. tulajdona volt, majd 1998 elején a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési bank tulajdonába került. Vagyis, ismét közpénz vált pártpénzzé.
Co-Nexus-ügy: a Co-Nexus Rt. olyan szerződést kötött az ÁVÜ-vel (még 1991-ben), hogy az ÁVÜ a Co-Nexusnak átad egy négymilliárd forint értékû vállalatcsomagot. László András, a Co-Nexus vezetője nem tudott elszámolni a szerződésben szereplő fizetési határidőre a pénzzel, a kiürült vállalatok értéke pedig ekkorra már meg sem közelítette a 4 milliárdot. László András cége jó kapcsolatokat ápolt MSZP-s és Postabankos körökkel.
Globex-ügy: A Globex Rt. a bankhitelekből, részvényportfóliókból (köztük vidéki és fővárosi önkormányzatok jelentős részvényvagyonából), valamint az ezekkel kapcsolatos kötelezettségeik elmulasztásából származó vagyont a vállalat vezetői kivonták, és Münchenben alapított vállalataikba helyezték át.Az ügyben érintett volt a Keleti-féle honcédelmi minisztérium, a Postabank és az izraeli Leumi Bank is.
Kordax-ügy: a Kordax Rt. olajban utazott, vám- és áfacsalással növelte a vagyonát. Szlovákiába szállított feldolgoásra nyersolajat,és azt benzin és gázolaj formájában hozta vissza. Ezek után nem kellett vámot fizetni. Azonban olyan készterméket is behozott a Kordax, amit nem az általa kivitt nyersanyagból készítettek. A Kordax végül 10 milliárdos köztartozást halmozott fel. A cég tulajdonosa, Kelemen Iván a cég pénzéből az MSZP és az SZDSZ kampányát is támogatta, együtt vacsorázott Budai Lászlóval, a Tocsik-ügyben elhíresült SZDSZ-es vállalkozóval és Pető Ivánnal.Kelemen Iván egyik munkatársa Csintalan Sándor.
Ok-Tat-ügy: Az Ok-Tat tankönyvkiadó kft. a Kulturális Minisztérium támogatásában részesült. A miniszter Magyar Bálint volt, a cég egyik vezetője Magyar Bálintné. Vagyis közpénzből lett ismét magánvagyon, és a cég így szerzett előnyt a többivel szemben.
Zsinagóga-felújítás: hová tûnt a magyar állam által a Dohány utcai zsinagóga felújítására adott kb. 300 millió forint?
Zsinagóga: Fenyő János, Zemplényi György, Szemjon Mogiljevics és Tasnádi Péter helye a Dohány utcai zsinagógában ki névtáblával van biztosítva. Az ex.-munkásőr Zoltay persze tudja, mit csinál...
Szocialista etika: Paszternák László, a szakszervezeti vezér teli szájjal habzik a Fidesz-kormány ellen, követelve a bányászok életkörülményeinek javítását, ám az ő cége külföldről, drágán hozat be szenet. Vagyis nem a magyar bányászok munkalehetőségeit igyekszik bővíteni...
Szocialista etika megint: Horn Gyula, aki 1956-ban önként lépett be a hazaáruló Kádár karhatalmistái közé, természetszerûleg érintett az ügynöktörvényben is, hiszen a kádári elit tagjaként ő is kapta és olvasta a jelentéseket. Horn válasza: "Na és?"
Szocialista etika még mindig: a Nagy Imre kivégzését megszavazó Nyers Rezső még mindig a "modern európai szociáldemokrata" MSZP egyik tisztelt tagja.
Baloldali etika újra: Farkasházy Tivadar, a Soros Alapítvány kitartottja, a Magyar Rádió belső szabályzatát megsértve, rendszeresen szerepel az RTL KLub nevezetû kereskedelmi csatorna (találó kifejezés a csatorna...) egyik igénytelen, a legalacsonyabb szellemi szinten álló, félhülye proletárréteg szórakoztatására szolgáló mûsorában, a Heti hetesben. Dupla gázsi, a szabályok és rendelkezések meg, ugyebár, rá nem érvényesek...
Ugyanez érvényes Bolgár Györgyre, akinek a Kossuth Rádióban Beszéljük meg! címmel állandó mûsora van (ez a mûsor irányított és manipulált, és természetesen szintén a legalacsonyabb szellemi szinten álló plebs ízléséhez igazodik). Bolgár rendszeresen ír a Metro újságba. Dupla gázsi ismét. A rendelkezések Bolgárra sem vonatkoznak (valószínûleg azért, mert ő sem bolgár...)
A törvények értelmében közszolgálati médium alkalmazottja nem dolgozhat kereskedelmi adónál.
Bolsevik díszpolgár Pécsett: 2000. augusztusában a Toller László (MSZP) polgármester irányította pécsi önkormányzat a város díszpolgárává avatta dr. Tigyi Józsefet, aki 1956-ban fegyverrel harcolt a nemzeti felkelés és szabadságharc ellen, később pedig a Munkásőrség aktív tagja volt.
Millennium bolsevik módra: a magyar állam igyekezett megadni a módját a millinniumi ünnepségeknek. A nemzeti érzést semmibe vevő idegenszívûek - rájuk jellemző kicsinyes materializmussal - tételes számlát akarnak az ünnepről. Nem fogják fel, hogy bármennyibe is került, mindenképen megérte, hiszen ez a pénz itt maradt Magyarországon, és a megemlékezések talán-talán maradandó nyomot hagytak a magyar lelkekben.Érdekes viszont, hogy a berlini teknóhajcihő budapesti másolatának költségeiről a millenniumról számlát követelők nem faggatják a fővárost lakhatatlanná tevő Demszkyt.
Számla: jó lenne tételes számla arról, hogy mennyibe került a nemzetnek az 1995-ös világkiállítás lemondása.Baloldali nemzetellenesség: 1990 óta a baloldal folyamatosan provokálja a magyarságot. Csak nemzetünk bölcsességének és türelmének köszönhető, hogy eddig még nem volt ennek következménye.
Néhány eset 1990-től napjainkig: hordóügy, Hanákné-ügy, Kőbányán "megkéselt" (mint később kiderült, nem létező) zsidó kislány, az SZDSZ szellemiségét közvetítő Tilos Rádió kiszólásai ("Jézus meleg volt", "a homoszexualitás magasabb rendû életfroma, mint a heteroszexuális"), maszturbáló angyalok a magyar címer köré rajzolva, SZDSZ-es írók, költők tendenciózusan magyar -és keresztényellenes mûvei ("Hogyan gondozd a magyarodat?", "Zakatol a Szentcsalád, Isten tömi Máriát", stb.), Landeszmann rabbi mocskolódása a bőgatyával és a fütyülős barackkal, közpénzből is támogatott, aberrált Nitsch-kiállítás egy egykori rendházban, buzifesztivál a katolikus találkozó és a református világtalálkozó idején, a hormonzavaros, Pa-Dö-Dő-duó fellépése a Danubius Rádió szervezésében az MSZP támogatásával a Bánk bán elnyomására, és még lehetne sorolni a példákat, de minek?(Mindeközben a magyar állam 350 millió forinttal támogatja a holokausztmúzeum létrehozását.)
Surányi György, a nemzetellenes pénzpolitika garanciája: mennyi kárt kell még okozni Surányinak és bandájának, hogy bíróság elé kerüljenek?
A CW Bank 260 milliárdját is az adófizetők pénzéből tapsolták el, és Surányi köszöni, jól van; ő megmagyaráz, rámutat és előrejelez.
Postabank: a magyar nemzetet hihetetlen összeggel megkárosító Princz Gábor Bécsből üzenget haza. És néha haza is jön! 2001 januárjában a Hajógyári szigeten, rendőri biztosítással (!!!) mulatozott, szórta a pénzt. A rendőrség pedig őrizte a mulatságot, ahelyett, hogy letartóztaták volna.Magyarország kifosztása: az elvtársak húszezermilliárd forintot (6 év magyar költségvetését) lopták el tőlünk 1988 óta.Kezdődött a dolog az 1988. évi VI. törvénnyel, amely a spontán privatizációt törvényesítette.(Emlékezzünk Grósz Károly unokaöccsére, Németh Miklósra, akinek ez történelmi bûne!!!)Nincs már magyar növényolajipar (a Feruzzi-csoport vette meg; Feruzzit később Olaszországban lelőtték a rivális maffiózók.), ami azt jelenti, hogy a korszerû magyar növényolajipart leszerelték, a gépeket olcsóbb munkaerőt adó országokba vitték, és nálunk sokkal drágábban lehet venni az étolajat, a margarint és a napraforgó-alapanyagú mosószert.
A cukoriparunkat szintén áron alul kótyavetyélték el, nincs már magyar cukoripar!!! A magyar fogyasztó pedig sokszorosát fizeti annak, amibe kerülne akkor, ha az eladáskor igenis korszerû technológiával, korszerû gépparkkal rendelkező gyárak - munkalehetőséget teremtve! - itthon gyártanák a cukrot.Mellesleg: a napraforgó és a cukorrépa vetésterülete jelentősen visszaszorult, ezáltal rengeteg termelő ment tönkre. Mindez nem volt szükségszerû, ezt azok csinálták, akik a Magyarországot vadászterületnek nézőket kiszolgálták.
A magyar szeszipar is idegen kézben van.A magyar cementipar is a végét járja: már csak Hejőcsaba van magyar kézben, de ezt a gyárat fojtogatják a bankok. Nem mellékes szempont, hogy amennyiben a Magyarországon nyereségesen, magyar munkaerővel megtermelt cement helyett külföldről, sokszoros áron kell venni a cementet, abban az esetben a lakásépítések is sokkal többe kerülnek, int egyébként. Stratégiai kérdés? Az.Tehát a cementiparunkat áron alul, ok nélkül elvesztegető kommunisták ismét csak hazaárulást követtek el!
Energiaszektor: a Horn-féle csatlóskormány az energiaszektort is külföldi kézre adta (ráadásul egy francia ÁLLAMI cégnek, ami egyben törvényelenes is volt.) Ezt az ágazatot összesen 400 milliárd forintért adták el. Ugyanebben az időben a britek egy hasonló nagyságrendû energiaszektort egy brit magáncégnek 11-szer ekkora áron adtak el... Az energiaszektor is stratégiai ágazat!!!! Ki védi meg a magyar fogyasztókat a nyugat-európai áraktól?!? Semmi nem indokolta az elkótyavetyélést!
Hol a kommunisták vagyona?Mikor számol el az MSZP az egykori MSZMP-vagyonnal?Hol a KISZ vagyona? Hogy lehet, hogy az egykori KISZ-vezér Nagy Imre 1, azaz egy forintért jutott a Caola vállalatbirodalomhoz? (A Nagy Imre által vállalt köztartozások aztán eltûntek a bankkonszolidációk között...)"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt vér fog folyni! Megunták az intézetiseket Pestszentlőrin
  2012-10-07 11:47:22, vasárnap
 
  Itt vér fog folyni! Megunták az intézetiseket Pestszentlőrincen
2012, október 6 - 20:29

Kilátástalan helyzetbe kerültek az Aga lakóotthon szomszédságában élő emberek. Az otthonban lakó fiatal cigányokat nem szabályozza senki és semmi, kedvükre randalírozhatnak az éjszaka közepén, a korábban békés, zöldövezeti Gloriett lakótelep fénye így egyre halványul. Az éveken át tartó felesleges segélykiáltások után a türelem elfogyott, a lakók saját kezükbe veszik az irányítást.

A főváros XVIII. kerületébe 2007-ben költözött át az Aga lakóotthon. Korábban, mintegy 43 évig a XI. kerületi Aga utcában volt, innen származik a név, melyet a mai napig visel az intézmény. A modern, új építésű épületet öt éve adták át, ez 40 plusz 12 fő befogadására alkalmas. A negyven 3-17 év közötti gyerekre, illetve kamaszra, valamint a tizenkét 18-24 éves utógondozottra maroknyi nevelő jut. Az otthon lakóival kapcsolatos problémák 2008 közepe táján kezdődtek, akkor mondtak fel a biztonsági őrnek pénzhiányra hivatkozva. Ekkor gyakorlatilag szabad kezet kaptak a gondozottak: éjszakai italozás, drogozás, randalírozás vette kezdetét az otthonnal szemben lévő négyemeletes panelházak ablakai alatt. A Gloriett telep lakói folyamatosan, éveken keresztül jelezték a polgármester és a rendőrség felé is panaszaikat, ez azonban nem járt eredménnyel. A szőnyeg alá seprés taktikája lehet, hogy messziről működőnek tűnik, de a telep lakóinál elfogyott a türelem. Utolsó lehetőségükként a médiához fordultak, mielőtt valakinél betelne a pohár, és önbíráskodásba csapna át az elkeseredettség.

Tövishát utca 2/a - jelzi a kis kapu szemben a Gloriett lakótelep első épületeivel. A nagy melegben árnyékot kereső 2-3 cigány fiatal a maga egyszerű tekintetével beszélget néha jobbra-balra tekintgetve. Pár perc múlva érkezik egy robogós srác, akivel megkerülve az otthont, egy időre eltűnnek valahol. Csak egyikük maradt figyelni a sarkon, láthatóan nagyon unta a negyedórás feladatot. ,,A motoros gyerek a díler" - tudjuk meg később az egyik helyi lakótól, (aki a többiekhez hasonlóan nem merte vállalni sem nevét, sem arcát), miközben panaszaikat hallgatjuk: a gyerekek éjjel isznak, drogoznak, üvöltöznek, de még nemi életet is az ablakok alatt élnek. Az otthon koedukált, tehát van lehetőség kapcsolatépítésre, de még prostitúcióra is. Mint mondják, sokszor látták már, hogy este autóval viszik-hozzák az otthonban élő lányokat.

Lopják a késeket

,,Kieresztem a véred!" - kiabálta vissza egy lakónak az egyik gyerek, miután az kirívó viselkedése miatt rászólt. Ott jártunkkor az 1989-ben épült csendes, igényes lakótelep belső kertjében beszélgettünk a panaszosokkal, akiken látszott, hogy türelmük elfogyott. ,,Itt vér fog folyni!" - mondja egyikük, a többi hevesen bólogat. Megunták már, hogy nem tudnak aludni a zaj miatt, ha pedig szólni mernek, életveszélyes fenyegetéseket kapnak. Többször megesett, hogy amikor valamelyik lakó leszólt a cigányoknak, hogy ne üljenek fel az autójára, mert az nem arra való, másnap vagy ürülékkel volt bekenve a szélvédője, vagy összekarcolták az oldalát, mintákat véstek a fényezésbe. A helyiek, mint mondják, már nem tudnak mit tenni, elegük van ebből a helyzetből. Lakásaik értéke romlik, családtagjaikat féltik, éjszaka nem bírnak aludni. Hiába kértek segítséget, eddig senki nem segített. Most azt követelik, hogy az igazgatót és az összes nevelőt rúgják ki, mert munkájukat nem végzik megfelelően, nincs ráhatásuk az otthon lakóira. Több, mint százan írták alá azt a petíciót, mely a főkapu este nyolc órai bezárását, a már említett személyi cseréket, biztonsági őr újbóli alkalmazását és folyamatos drogellenőrzést követel. A botrány kirobbanása után a helyzet némileg javult, a kaput bezárták, de azóta már megint nyitva van. Az alacsony kerítés egyébként nem akadályoz meg senkit a kiszökésben, ott jártunkkor 10 éves gyerekek másztak át rajta, vélhetően nem volt náluk a kulcsuk, a mászás meg már rutin. A lakók egyike úgy hallotta, a közeli áruház dolgozói késlopásokra panaszkodnak, amit az Aga otthon lakói követnek el. Hogy miért van szükségük ezekre, mindenki saját fantáziájára bízzuk.

Biztonsági őrrel jobb volt

Kérdésünkre, miszerint jobb volt-e a helyzet, míg biztonsági őrt alkalmazott az otthon, egyértelműen igenlő választ kaptunk. Nincs senki, aki visszafogná őket, sőt az igazgató állítólag azzal hergeli a lakók ellen a gyerekeket, hogy ők minden áron az otthon bezárását akarják. Ez azonban nem igaz. Mint mondják, semmi bajuk nem lenne, ha normális keretek között működne az intézmény. Nem akarnak mást, csak csendben, nyugodtan élni. ,,Már az is eszünkbe jutott, hogy hívjuk a gárdát" - mondja az egyik hölgy, aki már elviselhetetlennek tartja az esti állapotokat. A lakók úgy érzik, valahol a rendszer hibái között lebegnek, hiszen a helyzet hiába rossz, nem tudnak ellene tenni semmit. A hatóságok szerint minden a legnagyobb rendben, a rendőrség jelenlegi létszámában egyébként is alkalmatlan a rend fenntartására, az emberek pedig, mint ahogy az lenni szokott, állampolgári jogukkal élve rettegnek. Egy fiatalembert hajnalban autója felé közeledve azért vertek meg a cigányok, mert rájuk nézett. A lakóközösség tagjai biztosak benne, ha nem rendszabályozzák meg a fiatalokat, előbb vagy utóbb tragédia történik. Mint az egyik férfi mutatja nekünk, a környéken lévő térfigyelő kamerák is hiányoznak. ,,Elvitték őket megszerelni, de vissza már nem kerültek. Legalább a burkolatot visszatennék rendesen, de nem." A kamerák láthatóan nem működnek, még arra sem adott üzemeltetőjük, hogy legalább a ,,szerelés alatt" álkameraként funkcionáljanak. Amikor ezek a berendezések működtek, állítólag sokkal kevesebb volt az autók elleni bűncselekmények száma.

Nem olyan egyszerű

Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője és a XVIII. kerületi alapszervezet vezetősége megbeszélést tartott az intézmény igazgatójával, melynek keretében a lehetséges megoldásokat keresték. A képviselő három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyermekvédelem területén, így nem volt újdonság számára a szentlőrinci példa sem. Mint mondta, érthető a lakók nyugtalansága, de egy ilyen intézmény esetében a probléma inkább a gyámügynél van, mintsem kimondottan az alkalmazottaknál, azaz a nevelőknél és az igazgatónál. ,,Amikor a normál pedagógiai módszerek már kevésbé hatékonyak, valóban szükség lehet biztonsági őrökre" - szögezte le a politikus, aki felhívta rá a figyelmet, hogy a modern épület egyébként sem egy gyermekotthon szellemét tükrözi.

Az igazgató látogatása után Baráth Zsolt és a helyi alapszervezet elnöke, illetve alelnöke a felháborodott lakókkal is beszélgetett, akik tanácstalanságuknak adtak hangot: ,,Lehet, hogy az egész rendszerrel van hiba, de ez most rajtunk nem segít! Félünk tőlük, és ennek előbb vagy utóbb következménye lesz!"

Mi várható?

Kérdésünkre, miszerint javult-e a helyzet azóta, hogy botrány lett az Aga lakói miatt, kételkedő igen volt a válasz, de szinte rögtön kiderült, hogy előző este is ment az üvöltözés. A lakótelep túloldalán lakók nem sokat vesznek észre ezekből a dolgokból, ezért lehet olyan embert is találni, aki szerint nincs akkora gond, mint beállítják. Azok viszont, akik évek óta minden este elszenvedik az ,,agások" randalírozását, ezzel nincsenek kisegítve. Azonnali, határozott lépéseket követelnek. A fenntartó önkormányzat vizsgálatot indított, melyek során a dolgozók felelősségét is nézik. Első lépésként azonban sokat segítene, ha legalább a biztonsági őrt visszavennék...

Harmati András

(Az írás a Bar!kád hetilapban jelent meg)


http://www.barikad.hu/itt_ver_fog_folyni_meguntak_az_intezetiseket_szentlorincen- 20121006
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.