Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A hatalmat és a gazdagokat továbbra sem érinthetik a megszor
  2012-10-09 10:07:49, kedd
 
  A hatalmat és a gazdagokat továbbra sem érinthetik a megszorítások!

Posted on 2012/10/07

A társadalombiztosítási járulékot 650 ezer forint körüli jövedelem felett már nem kellett megfizetni. Ez most megszűnik, és az egymillió forint körüli jövedelműek (a hatalomnak és holdudvarának ekkora, az álláshalmozóknak kétszer ekkora nagyjából a jövedelme!) a teljes jövedelem után megfizetik a tb-járulékot.

Ez nagyjából fejenként 40 ezer forint jövedelemcsökkenést jelent... De jön a kiegyenlítés a számukra: megszűnik a szuperbruttó, és ezzel 40 ezer forint plusz marad a számlájukon! Elég nyakatekert megoldás, de a lényeg az, hogy őket a megszorítás továbbra sem érintheti, mert ők a mi szent teheneink, illetve szent bikáink!

Ma reggeli (október 7.) hír, miszerint a kiábrándító, szakértelemtől megkímélt Matolcsy György kijelentette: ez a jelenlegi bejelentés nem megszorítás, hanem kiigazítás, és azt jelenti, hogy az állam saját magán spórol! Hogy Széll Kálmánt miért hagyta ki a dumából, nem tudni! Hihetetlen, mekkora cinizmussal tudják tálalni a társadalom nagy részét immár végső kétségbeesésbe kergető intézkedéseiket. A kormányzati korrupció abbahagyásáról ezúttal sem beszélt, és arról sem, hogy a bankárokat megfékezik! Bár uniós szinten is megy a haverok, buli, hanta, vagyis a korrupció ellep mindent! Ezért jutottunk a gödör szélére... Már csak egy fél lépés a szakadék! Nemzeti egység kormányról pedig nem kellene tovább szövegelni... Az útdíjjal a szállítási költség jócskán megdrágul, és az bizony keményen begyűrűzik az élelmiszer árába is!

Miután a Fidesz-közeliek (a földoligarchák, a rokonok, a haverok) már el lettek látva termőfölddel, módosítják a földtörvényt... Jövőre már dőlni fog az új narancsbárók számláira a hatalmas összegű támogatás! A kistermelő, aki csak megélni szeretett volna, az út szélén maradt! És sajnos a magyar társadalom többsége is...
Összeállította: F. I.

Nemzeti Hírháló

http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/10/07/a-hatalmat-es-a-gazdagokat-tovabb ra-sem-erinthetik-a-megszoritasok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy lesz ebből plusz 90 milliárd?
  2012-10-09 09:45:08, kedd
 
  Hogy lesz ebből plusz 90 milliárd?

morgás joga 6.jpgA kormány jövőre 90 milliárd plusz adóbevételt vár attól, hogy a pénztárgépeket rákötik az adóhivatal rendszerére. Számítások szerint kb. 40 ezer gép "korszerűsítésével" vagy lecserélésével lehetne megoldani a feladatot, kérdés, van-e egyáltalán esélye annak, hogy az új rendszer január elejére felálljon és a költségvetés felé csordogálni kezdjen az, ami eddig nem talált oda.

A pénztárgépek eddig is fekete dobozzal voltak felszerelve - tehát ami abban szerepelt, az nagy eséllyel a könyvelésbe is eljutott. Más kérdés az, mi cserélt gazdát feketén, erre azonban az új rendszer sem jelent megoldást csak akkor, ha minden pénztárgép és pénztáros be van kamerázva és minden egyes árukiadást össze lehet kötni nyugtázott pénzmozgással. Ez azonban már a nagy testvér teljes beüzemelését jelentené - hiszen nemcsak a pénzügyi adatokat, hanem a videófájlokat is folyamatosan kellene rögzíteni egy hihetetlenül nagy méretű adatbázisba. És akkor még nem beszéltünk arról, ki nézné, ellenőrizné vissza a tranzakciókat és a sok feldolgozandó adat birtokában például hogyan is indulna el egy kiskereskedelmi egység adóellenőrzési eljárása.

Az érintetteknek az átállásra cirka két és fél hónapjuk van - benne az ünnepekkel és az ezzel járó fokozott kereskedelmi forgalommal. És amit az átállásról eddig nagy eséllyel ők sem tudnak:

1. Konkrétan kikre fog vonatkozni az új szabályozás: csak a kiskereskedők vagy beleesnek a nagykereskedők, szolgáltatók, vendéglátó helyek, jegypénztárak, stb. - azaz minden piaci szereplő, akinek van legalább egy pénztárgépe.

2. Milyen pénztárgépeket kell üzemeltetni január egytől - a régiket át lehet majd átalakíttatni vagy teljesen újakat kell beszerezni. És vajon átgondolta-e az intézkedés bejelentése előtt a Matolcsy-minisztérium:

van ma hazánkban 40 ezer gép rövid határidejű átállítására kiképzett, (szerelés, programozás, stb.), elegendő mennyiségű, és a szükséges helyen rendelkezésre álló szakember?

mikorra határozza meg az illetékes hivatal, hogyan is történjen meg az átállítás, milyen feltételeknek kell megfelelnie az új pénztárgépeknek, melyik gyártó melyik típusa lesz elfogadva, milyen minőségű internetkapcsolat kell a kapcsolathoz, stb.? Vajon hogyan fog történni a pénztárgépek engedélyezése ilyen rövid határidő alatt?

a NAV fel tud készülni ennyi idő alatt ilyen nagyságrendű adathalmaz fogadására (lesz megfelelő szervere, szakembere erre a célra)? És egyáltalán, mikorra tudja specifikálni, milyen típusú adatokra és milyen formában van szüksége a hivatalnak arra, hogy az adatrengeteg ellenőrzéshez felhasználható legyen? Vajon felmérték már, mekkora állományra lesz szükségük az adatbázis karbantartásához, az ellenőrzésekhez adatszolgáltatáshoz, valamint azt, mindez mennyibe fog kerülni? (Vajon megkérdezte a minisztériumból bárki is az adóhivatal illetékeseit, mit gondolnak az új intézkedés hatékonyságáról?)

kinek és mikorra kell beszerezni a jelenleg használatban lévő sok-sok különböző típusú géphez a megfelelő plusz alkatrészeket? Ha felújítással nem megoldható, vagy csak irreálisan drágán és új pénztárgépek kellenek, mennyi idő alatt lehet ezeket beszerezni ilyen volumenben? Lesz erre felkent szállító, vagy a jelenleg pénztárgépek forgalmazásával foglalkozó cégekre hárul majd a hirtelen jött nagy feladat? Ha lesz új udvari beszállító, ez a cég már megvan, vagy hosszadalmas közbeszerzési eljárásra kell számítani, esetleg már ki is írták a gyorsított eljárást? Lesz vajon a cégeknek elegendő likvid tőkéjük a pénztárgépek ilyen nagyságrendű beszerzésére, vagy csak előlegre tudnak majd beszerezni?

Mit tesz majd a minisztérium, hogy ne legyen hiány pénztárgépekből? És mi lesz, ha hiány lesz, mit érdemel majd az a bűnös, aki január elsejére ilyen vagy olyan okból képtelen lesz új rendszerű pénztárgéppel felszerelkezni?

milyen internetkapcsolatra lesznek rákényszerítve azok a vállalkozók, akiknél jelenleg nincs megfelelő hálózat kiépítve? És ha olyan helyen vállalkoznak, ahol még a madár sem jár, nemhogy vezetékes kapcsolat? Be kell ruházniuk mobilnetbe, stb.?

3. A legfőbb kérdés pedig az, ki fogja kifizetni az új pénztárgépek miatti minimum 50 ezres költséget, arról már nem is beszélve, hogy havi plusz költségként fog jelentkezni az internet előfizetési díja is.

4. Ráadásul nem minden forgalom történik a pénztárgépeken keresztül - előfordul, hogy áramszünet van, elromlik a pénztárgép, stb. Ebben az esetben vajon be kell zárni az üzletet, vagy elég a nyugtatömb? És a nyugtatömbről hogyan kerülnek majd be az adatok a NAV rendszerébe? Utólag be kell ütni a pénztárgépbe, vagy maradhatnak papír alapon? Ha elég csak a szigorú számadásos papír és nem fognak egyezni a beérkezett pénztárgép adatok a bevallások adataival - ez nem lesz probléma?



5. És vajon naponta hányszor jelenti majd le az adatokat a pénztárgép az adóhivatalhoz? Egyszer, záráskor? Óránként? Vagy minden egyes tranzakció után? És ha éppen nincs internet kapcsolat akkor mi van, ki lesz a bűnös, az internet-szolgáltató vagy a kereskedőnek kell bizonyítani, nem adócsalási okból nem tud épp adatokat lejelenteni? Büntethető lesz majd az az internetszolgáltató, aki akár egy hétig is molyol majd egy-egy hibabejelentésen, "adatszolgáltatás gondatlan akadályozása" címén?



6. Ha egy kereskedő likviditási gondok miatt nem tudja kifizetni az internetszámláját (vagy elmarad azzal), akkor a kereskedést is abba kell hagynia azonnal? És ha szünetelnie kell, akkor milyen bevételből fogja kifizetni az elmaradt számláját? Praktikusan, ha internet kikapcs, vállalkozás örökre bezár?



És ami a legnagyobb kérdés, vajon tényleg akkora ma a különbség a pénztárgépbe beütött, de a könyvelésbe már be nem került tételek és az adózott forgalom között, hogy az új rendszer bevezetésével éves szinten 90 milliárd be fog kerülni a költségvetésbe? Ez 40 ezer pénztárgépre vetítve gépenként átlagosan évi 2,25 millió eddig eltitkolt adóforintot jelent a beütött de le nem könyvelt tételek után, 300 pénztár-üzemelési napot számítva pedig átlagosan napi 7 és fél ezer eltitkolt adóforintot (áfa, társasági és jövedéki adó, stb.).

Az új rendszer továbbra sem fogja tudni kezelni a fekete forgalmat - ennek gyakorlatát továbbra is csak helyi ellenőrzésekkel lehet csökkenteni, így a próbaevő vagy épp próbakulcsmásoló adóellenőröknek ezentúl sem kell félniük attól, hogy munka nélkül maradnak. Sőt, a barter sem fog továbbra sem bekerülni egyetlen könyvelésbe sem, hogy adóforintokat fialjon a költségvetésnek: "varrok rád egy tetkót, ha kitisztítod a ruháimat" megoldások valószínűleg a jövőben is népszerűek lesznek.

Matolcsy biztosan tudja, mire jó ez a fél országot megmozgató, a vállalkozókat feleslegesen hergelő, plusz adóbevételt csak kis volumenben generáló intézkedés. Egyszer talán majd mi is rájövünk, addig pedig azon gondolkodunk, vajon ki fog majd mostanában beszállni a pénztárgép-bizniszbe.

http://morgasjoga.blog.hu/2012/10/08/hogy_lesz_ebbol_plusz_90_milliard
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább folytatódik az autósok pofátlan lenyúlása – Míg
  2012-10-09 09:36:15, kedd
 
  Tovább folytatódik az autósok pofátlan lenyúlása - Míg az emberek bojkottálni nem kezdik a MOL-t...
Posted on 2012/10/07

Újra drágulnak az üzemanyagok - A benzin kiskereskedelmi átlagára 435, a gázolajé pedig 438 forintra emelkedhet október 10.-től, szerdától.

A Végső nagy fosztogatás időszakában vagyunk, a teljes összeomlás előtt. A roskadozó birodalom kétségbeesett gazdasági szereplői megpróbálnak minél több pénzt, anyagi erőforrást begyűjteni, amíg még megtehetik.

Ez alól semmi nem kivétel, az energia szektor pedig különösen nem az. A horribilis energia árak lényegében a békés polgári lakosság teljes kifosztását jelentik, - a szektor gazdasági szereplői pedig tovább gazdagodnak, míg szét nem pukkadnak nagy telhetetlenségükben. - Vagy, amíg a nép meg nem elégeli, s elégtételt nem vesz a saját kifosztásáért.

Az üzemanyag árak folyamatos emelése, többszörös haszonnal jár a cionista birodalom számára;

- Egyrészt gazdaságilag teljesen legyengíti a magyar családokat, melyek így képtelenek lesznek (szerintük) a hódítással szembeni ellenállásra.

- Míg a nép gyengül, ők erősödnek, (ők legalábbis úgy vélik. - De kíváncsiak leszünk, mit kezdnek az urak a nagy vagyonukkal, ha a pénz nem ér majd semmit. - Sem a forint, sem az euro, de még a dollár sem).

- A csillagászati üzemanyagárak szó szerint röghöz kötik az embereket. Akik így nem képesek semmiféle szervezkedésre, ellenállásra, - hiszen még a tüntetésekre, demonstrációkra sincs pénzük eljutni.

De másképpen is fogja a nép büntetni az áremelésekért felelős MOL menedzsmentjét, s a háttérben lapuló, pénzt besöprő tulajdonosait, - így többek között a kormányt is. - Éspedig a bojkottal.

Munkatársaink és önkéntes informátoraink, kik járják az üzemanyagtöltő állomásokat az áremelések előtt, - már arról számolnak be, - hogy bizony szépen testet ölt a MOL-t érintő bojkott, egyre kevesebb autó tankol a csak látszólag magyar, valójában cionista kézben lévő olajvállalatnál. - Míg az orosz tulajdonú benzinkutaknál hatalmas sorok torlódnak.

És bizony ennek már egyik látható következménye, hogy a MOL minden fosztogató szándéka és áremelése ellenére, - folyamatosan gyengül. Saját súlya nyomja agyon.

Már 700 embert bocsájt el a napokban, - ám jellemző módon ezek jelentős része kétkezi munkás, illetve irodai dolgozó. - Míg a menedzsment tovább dúskál a jóban, éli a luxus életét. De lehet, hogy egyszer csak a saját elbocsájtott munkásaik kapják el majd őket, - számon kérve tőlük családjaik elszegényítését. S akkor a burzsujok már hiába ajvékolnak...

Szabad Riport Tudósító Iroda

http://szabadriport.wordpress.com/2012/10/07/tovabb-folytatodik-az-autosok-pofatl an-lenyulasa-mig-az-emberek-bojkottalni-nem-kezdik-a-mol-t/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem engedünk az IMF-nek!
  2012-10-09 09:15:25, kedd
 
  Nem engedünk az IMF-nek!
Szerző: zero
- 2012.10.09. 09:11

A múlt héten a Miniszterelnökség "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel" hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írt ki, mivel "kiemelt fontossággal bír az állampolgárok időbeni tájékoztatása". Az Index szerint a "a kampányt az IMF-fel kötendő megállapodás előkészítése érdekében indítják".


A mai országos napilapokban (Metropol, Népszabadság, Népszava, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap) a következő egész oldalas hirdetések jelentek meg:

IMG2584.jpg

IMG257.jpg

IMG255.jpg


Hosszú listát lehetne írni arról, és Habony Árpiék biztosan össze is írták, hogy miket NEM kért az IMF, amiből aztán végképp nem engedünk!

Ezek a hirdetések egy olyan alternatív univerzumot kreáltak, amiben én már nem szeretnék részt venni. Kitalálták a kamu IMF-követéléseket, lebuktak, majd erre médiakampányt építenek?
Hát erre tényleg nincsenek szavak.

Mondjuk lassan ott tartanak, hogy valóban elég lesz nekik a Békemenet résztvevőinek a szavazata a választásokon, a többire nincs is szükségük.

http://vastagbor.blog.hu/2012/10/09/nem_engedunk_az_imf-nek



--------------------------------------------------------------------------------- --------------

2012-10-09. 06:57
Újsághirdetésekben játssza el a kormány, hogy keménykedik az IMF-fel

"Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét" - áll többek között azokban a hirdetésekben, amelyeket több országos napilapban jelentetett meg kedden a magyar kormány.
A "Kormány információ" (helyesírási hibás) felcímet viselő egész oldalas hirdetésekben rövid mondatokban jelenik meg a beetetés. A Napi Gazdaságban és a Magyar Nemzetben a "Mit várunk az IMF-től?" kérdésre az a válasz: "Tiszteletet, bizalmat!"
A Népszavában, a Népszabadságban és a Metropolban az ingatlanadó elutasítását fejezi ki a hirdetés egy "NEM" felirattal. A Magyar Hírlapban és a Blikkben ugyanezen a módon a családi támogatások csökkentésének elutasítása jelenik meg.
Mint hétfőn beszámoltunk: az I.M.G. INTER MEDIA GROUP Kft.-vel kötött szerződést a Miniszterelnökség ahhoz a médiakampányhoz, amelyet hírek szerint az IMF-fel kötendő megállapodás előkészítéséhez indítanak. A megállapodást hétfőn tették közzé a kormányzati honlapon.
Az Index azt írta: a reklámcég feladata az lesz, hogy kampányában érzékeltesse, a valutaalappal kötött 2008-as megállapodás nem volt jó az országnak, de az Orbán-kormányé már jó lesz.
Most pedig eljátsszák, hogy nem fogadnak el bizonyos megszorításokat (melyeket talán nem is kért az IMF), hogy majd az emberek könnyebb szívvel fogadják azokat, amelyeket majd tényleg bevezetnek.
(MTI - HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102396/#ixzz28mer5VCc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár reformtervei a következő évekre
  2012-10-09 09:09:06, kedd
 
  Lázár reformtervei a következő évekre

Orbán Viktor, 2007: "Van még egy tanulsága az Alkotmánybíróság döntésének. Mégpedig az, hogy egy demokráciában általában a demokratáknak van igazuk. Egy demokráciában nem képzelhető el, hogy a kormány a saját programját egyetlen lehetséges útnak minősítse."

Lázár János, 2010: "A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált."

Lázár János, 2011: "A szavazófülkékben végrehajtott forradalom megszilárdulásával a népszavazás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált."

Lázár János, 2012: "A médiahatóság megszilárdulásával a sajtó ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált."

Lázár János, 2013: "A Fidesz megszilárdulásával az ellenzék ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált."

Lázár János, 2014: "A Nemzeti Együttműködés megszilárdulásával az országgyűlési választás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált."

És, hagyjuk?

(Gulyásdemokrácia blog)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Benzinárak
  2012-10-09 07:59:06, kedd
 
  Benzinárak
2012. október 8. 23:11:34

Olvasom az egyik hírportálon a Reuters beszámolóját: ,,négy év óta nem látott magasságba szöktek a kaliforniai üzemanyagárak". Már szombaton elindult az áremelkedés, vasárnap pedig négy centtel drágult a normál ólommentes gallonja - adta hírül az említett hírügynökség.



A Reuters szerint vasárnap átlagosan 4 dollár 61 centet kértek a benzin gallonjáért Kaliforniában, s ezzel Kalifornia az élre tört: az USÁ-ban ebben az államban a legdrágább a benzin. A tudósítás szerint voltak olyan töltőállomások, ahol öt dollárnál is többet kértek az üzemanyagért. Az autósokat meglepetésként érte az áremelkedés: egy ifjú hölgy például - olvasom - azt hitte, tévedésről van szó.

Az emelkedés oka állítólag az volt, hogy áramkimaradás miatt leállt a munka egy dél-kaliforniai olajfinomítóban. De az Egyesült Államok más helyein sem alakult jól a hétvége, írja a Reuters, mert átlagosan 3 dollár 81 centbe került egy gallon, holott sok államban csökkentek az üzemanyagárak.

Röviden ennyi a ,,drámai" hír. Ezek után már csak az a kérdés, mennyibe is került vasárnap egy liter benzin Kaliforniában. Méghozzá jó magyar forintban. Az itthoni árakat ismerjük - nem árt tehát az összehasonlítás.

Egy amerikai gallon - 3,785411784 liter. Ez az első fontos adat. Azt is tudjuk, hogy az amerikai ,,csúcs": 4 dollár 61 cent egy gallonért. Megnéztem az MNB honlapján a dollár hivatalos árfolyamát: jelenleg 1 dollár 219 forintot és 11 nem létező fillért ér. Minden adat megvan hát, most már csak számolni kell.

Osztottam-szoroztam, s kijött a végeredmény: egy liter benzin - kerekítve - 267 forintba került vasárnap, Kaliforniában. Ismétlem: ez a ,,csúcs". Amiből hír lett a Reuters jóvoltából. Mert az USA többi tagállamában - írtam előbb - lényegesen olcsóbb az üzemanyag.

Mi, idehaza, már annak is örülnénk, ha 400 forint alá zuhanna a benzin ára. S mit nem adnánk a döbbenetes kaliforniai ,,csúcsért"!



Szalay László

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 105087
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.