Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
buli volt aprajafalván :-)
  2012-11-30 14:50:52, péntek
 
  Tegnap nehezen indultam el. korán is kellett mennem, próbálni is kellett még az este előtt, esett is az eső....szóval olyan búval-bélelt voltam. Mikor megérkeztem, még teljes volt a káosz. Aztán megbeszéltünk mindent és teljesen össze tudtunk dolgozni a billentyűs sráccal. Nagyon bírom azokat, akik élőben is nyomatják a dolgokat. Azért ennyi próba után...de tuti volt. Én elszoktam a rögtönzéstől, hogy hipp-hopp egy nótát gyorsan, de gyorsan bele lehet jönni. Az emberben olyan szövegek bujkálnak, amit ha fejbe vágják sem jut eszébe. Nagyon jól éreztem magam. A hegedű? Hát nem kellett reszketni, mára oly természetes minden ujjamnak a helye a húrokon, hogy nem kell figyelni rájuk, tudják a dolgukat :-)
Jó buli volt , az biztos. Remélem máskor is lesz lehetőségünk együtt zenélni :-)
Egy hatalmas virágcsokrot kaptam a polgármester úrtól...gyönyörű csokor. Sokszor kaptam már virágot, és imádtam mindegyiket, de ez különleges volt. Két kis madár énekelt "benne", rajta...Annyira szép...
Teljes mámorban indultam hazafelé. Jól éreztem magam, az izgalom, hogy hogyan fog elsülni...de hiszen végig táncolták az estét....a kételyeim, hogy jól tudok-e beilleszkedni a zenekarba, hogy meg tudjuk-e érteni egymást....minden tuti volt. Nagyon szeretek énekelni, bármit...azaz sok mindent, a zenétől függ. De tegnap egy igazán jó este volt. Köszönöm mindazoknak, akik lehetővé tették ezt, és akik jelen voltak az esten :-)
Persze hazaérni nagyon jó volt. Ahogy meghallották a hangomat :-) Megvártak :-) Mindenkit végig ölelgettem, sok puszi, kis élménybeszámolók....aztán szundi. Kis-manó el sem engedett maga mellől, amíg el nem aludt. Holnap egy újabb este, egy újabb buli. Remélem a hóesés még várat magára, mert akkor bizony nem tudok hazajönni és akkor csak vasárnap du találkozok velük.
Már most is nagyon várom őket. Kész az ebéd....igen, ilyen későn esznek szegénykéim, a suli miatt. Aztán szaladunk, mert a barátnőm költözik, háztulajdonos lett és elkél a segítség most nála.
Mindezt zárva, ez a péntek délutáni napsütés , nyárt idéző bárányfelhőivel az égen szép lezárása a novembernek, és az ősznek. Holnaptól itt a tél!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szülinapok
  2012-11-28 21:37:10, szerda
 
  Ma kora este egy kedves ismerősünk szülinapját ünnepeltük. Milyen drága kincs egy ilyen gesztus.
A részéről is, hisz őszintén örült nekünk...részünkről? Hogy nem felejtjük el a születésnapját :-)
Ez oly sokat jelenthet, hiszen a szeretetet magával viszi az ember és egy kellemes hangulatú beszélgetés, poénok, és némi koccintás is elcsattanhat.
A gyerekek is oda vannak, ha megyünk, ha jönnek...de a gyerekek mindig örülnek egymásnak, hogy játszhatnak. Milyen kevés játékra van idejük.
Tegnap egy koncerten voltunk, a kisfiam hegedült. Talán ennyire még sosem hatódtam meg és voltam egyszerre büszke. Egy hatalmas hangverseny teremben volt a koncert, hangverseny zongora kísérettel és sok-sok gyerkőc csodás előadásával. Olyan aranyosak és ügyesek voltak mind. A fiam nagyon meghatódott a nagy teremtől, a színházas hangulattól, a hatalmas orgonától...de amit előadott, azaz ahogyan előadta...büszke voltam rá. úgy húzta azt a vonót mint még sosem. Lazán, hosszan, beosztva a hangokra. És a kis ujjacskái csak úgy jártak. Istenem de ügyes volt. A szüleim is nagyon örültek neki.
Szülinap hegyeket hoz ez a hónap. Nehéz gondolkodni kinek mi okoz örömet,akik közel állnak hozzánk, de néha egy olyan gesztus, mint a virág és a bor is örömet hoz, vagy mosolyt csal az arcokra. Nekem a véleményem, hogy mindenkinek a legkedvesebbet kell ajándékozni, és ehhez ismerni jó a szeretett személyt, legalább egy kicsikét :-)
Sok barátnőmnek most van, lesz a szülinapja...milyen érdekes a sors, hogy velük mennyire jól kijövök...de másokkal is, akik tavasszal vagy nyáron ünnepelnek. Jaj hogy szalad az idő.
SZülinap ide, szülinap oda, mindenkinek boldog születésnapot kívánok :-))))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hogyan legyek boldog???
  2012-11-28 14:15:19, szerda
 
  Sokáig foglalkoztatott ez a kérdés...aztán kutattam mindenfelé, hiszen voltam boldog olykor -olykor, de mindig elmúlt :-( Most viszont olyan érzés kerít szinte folyamatosan magába, pedig sok minden forog a fejemben.
Sok keresés, kutatás , olvasás után megtudtam, hogy nem vagyunk elégedettek, túl magasra tesszük a lécet mindenhol. Magunkat hibáztatjuk, vagy egy másik embert, ha valami nem sikerül.
Mindent felületesen élünk meg, és elrohanunk a dolgok mellett.
Nehéz és egy kis erőfeszítésbe kerül, hogy odafigyeljünk kicsit magunkra, érzéseinkre, környezetünkre. Gyermekeink is figyelmet igényelnek, és törődést.
Vannak, akik a törődés fogalmát úgy értelmezik, megetetem, betakarom, pénzt keresek, hogy legyen fűtés, iskola...igen, ezek min kellenek, de a törődés a lelki fejlődésben is számít. Meg kell hallgatni, leülni , beszélni a környezetünkben élő szeretett személyekkel, legyen az gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs. És kellenek az apró meghitt pillanatok, amikor engedjük a lelkünket megnyitni mások felé is. Élni érezve kell. Érezni kell a fájdalmat és az örömöt, meg kell élni, és hagyni, hogy érezze a szívünk mindazt, amit el akarunk nyomni, hiszen csakúgy lesz egészséges és kiegyensúlyozott életünk. Meg kell tanulnunk apró dolgoknak örülni, és az érzést befogadni. Időt adni arra, hogy örüljünk egy borongós nap után a napsütésnek, a kedvesnek, ha időt szán ránk, egy jó zenének, a gyerek jó jegyének, és legyen az 4-es akár, megdolgozott érte. Megérdemli a dicséretet az ölelést és a kedves szavakat. Örüljünk egy csendes percnek, melyben elhunyt szerettünk jut eszünkbe, és engedjük szárnyalni szívünket, ha családunkra gondolunk, hiszen mily nagy öröm egy férj, egy szerető feleség, egy gyermek, hiszen mi lenne, ha mindez nem lenne nekünk? Egy jó munkának, a szabadnapnak, egy jó filmnek, egy finom teának. EGy illatnak, egy gesztusnak...
Mosolyogjunk. Oly sokan elfelejtenek mosolyogni, pedig mily öröm az a másiknak, még ha ismeretlen is, kedves gesztus, hogy jó napja legyen. Adjunk...ha keveset is de ne féljünk adni, hiszen mindezt mind visszakapjuk egy kedves mosolyban, egy apró figyelmességgel...stb.
Öröm örömet okozni, és meglásd hamarosan te is örömöt kapsz, akár azáltal is, hogy jót tettél. Napi egy jó cselekedet? Mi legyen? EGy szelektált doboz, egy szívesség, egy jó szó....
Engem ez a mondat indított el az úton. Hogy ne a rossz dolgokat lásd meg az emberekben, hiszen ha rosszat feltételezel valakiről,mit vársz? Rólad mit gondoljanak?
És ha mégis , hát az ne téged zavarjon, hiszen nem magadat mérgezed a gonoszsággal. Bizony a boldogság mérge a kis gonosz gondolatok, amiket elültetsz a szívedben és nagyon nehezen tudod kitisztítani onnét. Hát ez a hónap szóljon a szeretetről, hiszen a boldogság alapja a szeretet és a mosoly. December, karácsony, szeretet ünnepe. Sok ünnep van ebben a hónapban,ne a pénztárcánkra gondoljunk egyből. Hanem a hangulatra, és a kellemes esti órákra, a forró teára, a forralt borra a kedvessel, vagy a baráti társasággal.... Kellemes napot és szép estét mindenkinek, boldog perceket!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tuti hétvége?
  2012-11-25 20:33:17, vasárnap
 
  mindig érdekesen telnek a hétvégék, valami mindig történik :-) Vagy utazunk, vagy dolgozunk, vagy bulizunk....néha a pihenésre is jut idő.
Szombaton későn reggeliztünk. Egy csikizős bulit rendeztünk az ágyban, csak spontán...persze mindenki jól meg lett csikizve. A reggeli terülj-terülj asztalkám után alig bírtunk mocorogni...héjában sült krumpli, kolbász, sült szalonna, fokhagyma....kell ennél jobb...??? De Robinak rossz kedve volt :-( Valamit csinálni akart. Mindig akkor nyugszik meg, ha valamivel előbbre van. Hát nosza-nosza :-) Kimentünk a kertbe és ami kicsike munka volt még, levelek néhol, beültetett muskátlikat, becserepeztük, és uzsgyi be a garázsba. Idén, amik ágak letörtek, befúrogattam a virágos kertbe, gyönyörűen megerősödtek és begyökereztek. Ezek jövőre hihetetlen mennyiségű virággal hálálják meg a gondoskodást. A Kána hagymákat és a dália gumóknak is eljött az ideje, hogy begyűjtsem, és bezsákoljam. Igen zsák. Annyi lett belőlük, már tervben van, jövőre hová kerülnek be. Nagyon jól fognak mutatni :-)
A muskátlikat az ablakban megszabadítottam az elszáradt virágoktól. Csodálatos, hogy még mindig virágba vannak borulva. Persze már nem özönlik rajta a sok csodás virág, de nem pihennek még. Mondta is valaki, hogy nem tesz jót nekik. Dehogynem...pihenni fognak egészen április májusig..., de amíg ennyire élvezik azt a kicsike napfényt is, hát had éljenek és boldogítsanak engem :-)
A leandereknek már régebben leszedtem a virágait, az összeset, hogy pihenjenek, de még kint vannak, mivel nincs annyira hideg, és fény sincs annyi, hogy újabb virágokat hozzanak, pihennek, aztán nyomás a téli helyükre.
Még kiszedtem a zöld fűszeres kertből, ami már aludni tért, vagy amit már be kellett gyűjteni. A rozmaringot a héten fogom behozni, még fiatal, hogy kiteleljen.
A mangoldból még a héten finom fokhagymás krumpli lesz, és még van egy kevés kapor is odakinn, ami egy tuti halrecepthez pont elég lesz. Hagytam még kint egy-két karalábét. Egy hónapja nem volt szívem kiszedni őket, olyan kis csoffadtkák voltak. Mostanra megértek arra, hogy egy jó kis leves készüljön belőlük, vagy csak ízt adjanak egy húslevesnek. Az eldugdosott kis hagymácskákból finom újhagymák lettek, igaz nem olyan hatalmasak, mint tavasszal, de pont elég egy-egy saliba, vagy csak a reggeli mellé :-)
Imádom a kertemet, mert a zeller zöldet is onnan szedem még most is, és egy kevés sóska is akad egy kis finomsághoz. Hihetetlen mennyi mindennel ajándékozott meg engem, minket idén. Még jó is, hogy egyre több hely alakult át kertecskévé, bár némelyik virágos kert, de annál jobb. Már nagyon várom a tavaszt is, hiszen az eldugdosott virághagymák is tiszta csodák a tél után. Még most is vannak virágok, és ültettem is a kertbe néhány krizantém. Még a napvirágok minden nap itt virítanak amikor kimegyünk, és a krizantémok is csak úgy ragyognak. Nem bírtam megállni, hogy behozzak belőlük néhányat. Kaptak a lányok is a szobájukba egy-egy kis csokrot, és a konyhaasztalon is díszeleg egy szép csokor, de a nappaliban egy hatalmas csokor ontja illatát. És persze a kertben is 10-14 tő virágzik.... Ősszel még ők hoznak kis színt a kertbe nekem :-)
Összeszedtük a hulladéknövényeket és a komposzt kapta meg. Leszedtük a lógós muskátlikat, mert nincsenek annyira védett helyen mint az ablakban lévők.
Szóval kertészkedtünk kicsit...a lányok segítettek mindenben, Robika meg szolgáltatta a zenét a munkához. Nem volt hideg, kellemesen telt a délelőtt, és közben odabenn sült a nyuszi...mire bejöttünk az ebéd már el is készült...annyira finom volt , a gyerekek teljesen oda voltak érte..Robinak még szoknia kell ezt az ízt :-)
De mire bejöttünk, már jó kedve volt a drágámnak. Tudtam én, hogy mi az ami neki kell, vagy hiányzik. Talán azért vagyunk annyira jól,mert mindketten tudjuk mi kell a másiknak, és ha tudunk a kedvében is járunk egymásnak...önzetlenül.
Nagyon bírom a kis buráját. Mikor megismerkedtünk még szinte gyerek volt, most már igazi férfi, kívánni sem lehet jobb férjet, és jobb apát. Jaj...még hideg is kiráz. Mindig hittem az örök szerelemben és a hosszú házasságban. én úgy érzem nekem megadatott, és bárki bármit mond, és gondol is, szerintem ennél csodásabb dolog nem is történhet valakivel, hogy 10 év házasság után is szerelmes vagyok a férjembe :-))))
Na jó, most ez nem téma. Szóval jól telt a szombat délelőtt, aztán Zsaniék jöttek kicsit, forralt borozni...igaz még tartottam az előző heti allergia miatt a fbortól, de minden jól sült el. Házi fagyit csináltunk, sajtos rudacskákat, Zsani megint valami isteni sütivel jött...és persze terveztünk egy almás süti sütést is, de két bögre gyümölcsös forralt-bor után már egyikőnknek sem volt kedve vagy ereje nekiállni :-)))))
Ellazultunk kicsit, a gyerekek ettek, játszottak, vigyorogtak. Szuper volt!
Ma megint az utolsó pillanatban indultunk. Bendi már nagyon várt minket. Annyira aranyos, egyre komolyabb, és nagyfiúsodik, még a tekintete is. Amilyen kis szeleburdi volt, most olyan jól lehet már vele játszani, és beszélgetni. Megnevettet minket :-)
Játszottak a kincsecskék, meg jött egy barátnőm matekozni velük. Nem tudom hogy meghálálni neki, nem engedi, hogy honoráljam, de remélem egyszer vissza tudom neki adni ezt a nagy segítséget. Anyunak segítettem, jó hogy Robi és tesóm is lenn voltak, így egy csomó mindent meg tudtunk csinálni. Remélem anyu tud így egy kicsit pihenni.
Szóval nagyon jól telt a mai nap is, hazafelé bementünk a párom szüleihez is, na ott is volt "buli", duma-parti...de sajnos indulni kellett haza, hiszen annyi tenni való van itthon is.
Hazafelé meséltem Robinak mennyi jó dolog történik velem mostanság, és ilyenkor mindig van valami, ami rossz lesz...hazajöttünk, és vacsi közben a mikró elkezdett rakoncátlankodni. Na tessék! Mondtam...itt van amiről beszéltem :-)
Persze örülök, hogy csak ennyi :-) És nem más!
A kincsecskéim már az ágyikójukban olvasna, én meg itt ülök, van néhány e-mail amit még el kell intézni.
Hát ez volt egy kellemes hétvége.
De szerintem ez most mindenkinek egy jó hétvége volt! Legalábbis remélem!
Szép estét! :-)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjas napok
  2012-11-24 22:08:51, szombat
 
  Most a z idősek napi műsorok vannak szezonban...a héten olyan helyen voltam, ahol előttem és utánam egy cigány zenekar játszott. nem kid para volt rajtam, hogy mi lesz, hogy fognak fogadni, milyen lesz a hangzás, és a hegedűkihangosítóm is hogy fog viselkedni....És hú! Nem kellett ff-ban húzni, csak simán, és annyira élveztem, hogy hallottam a hangokat is, nem kellett annyira koncentrálnom...És nagyon aranyosak voltak...még Lajos bácsi is :-) Még meg is nevettetett a kis mondanivalójával, annyira kedves és vicces volt!
Szerencsére jól sikerült! A jövőhéten egy olyan helyre megyek, ahol egy kis zenekarral fogok fellépni...hát azt nem mondanám, hogy komoly próbák előzik meg, de mivel profi zenészekről van szó, és engem sem most húztak elő a skatulyából , így remélem ott is minden klappolni fog. Várom is és azért izgatott is vagyok. Szombaton egy mikulás rendezvényre hívtak, kíváncsi vagyok milyen lesz az a buli, remélem a mikulás bácsi is rá fog érni, és velem jön :-) Hiszen egy nagyon jó kis bálba vagyunk hivatalosak.
Szeretem ezt az időszakot, már készülünk ezerrel :-) Izgulok is a sok új dal hogyan sül el, és milyen lesz a kis játékunk a gyerekekkel...közben a Vörösmartyra is megyünk még párszor...
A legjobb, hogy dec. 22-én a csajokkal ott fogunk bulizni :-) a műsor után.
minden héten találkozunk valamelyikünknél és csinálunk valamit. Zsaniék rengeteg almát szedtek...mi is kaptunk jó néhány kilót, most Edi-hez megyünk almás tortákat sütni :-)
Nagyon édes 4-est alakítunk, mint egy nagy család. Nem olyan régen lett Ötye belőlünk. Tegnap Dorina szülinapján segítettük kis őket...és találkoztunk egy hihetetlen kis hölggyel, így már a következő szülinapi ötlen nálunk is megvan....de majd legközelebb....lemerül a gépem. SZép estét és kellemes hétvégét :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A morning sow-ban a gyerekműsorunkról beszéltek
  2012-11-21 22:15:56, szerda
 
  AZt láttam, hogy vasárnap kint voltak a Rákóczi Feriék, és végig nézték a manós műsorunkat.
De nem gondoltam volna, hogy ezt a rádióban is kitárgyalják :-)

http://morningshow.hu/archivum.php?cim=Smog_T%C3%B6rtet%C5%91%20sz%C3%BCl%C5%91k% 201%20r%C3%A9sz&melleklet=20121121_Smog_Torteto_szulok1.mp3&leiras=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis okosak a gyerekeim :-)
  2012-11-20 21:32:28, kedd
 
  Felén csak úgy gyártódnak a kiváló tanuló gyerekek :-) Hát nálunk nem ment olyan könnyen.
Igaz én amondó vagyok, hogy a gyerek mindent ismerjen meg, minél több mindent próbáljon ki, és amiben igazán ki tud teljesedni, azt szívvel-lélekkel, amiben pedig ki tud kapcsolni, azt hobby-ként csinálja... Tehát zene, sport, hittan....választani? Ugyan már. Én nem várom el tőlük , hogy kitűnő tanulók legyenek. láttam épp elég példát,én azt szeretném, ha az életre nevelődnének, és megtalálnák azt a jövőképet, amiben el tudják képzelni életüket és munkájukat. Ezt nagyon fontosnak tartom. Szóval erről ennyit, de persze a tanulás is nagyon fontos, a biztos tudás...a kisfiammal sokat küzdöttünk, mire eljutottunk ide. Hova? Hát oda, hogy nem a 3-as-4-es között lavírozik, hanem a 4-5-ös között. Nekem elég egy biztos négyes, aztán a többit meglátjuk. EL kellett telnie 2,5 hónapnak,
hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Fontos, hogy ők is érezzék ezt, hiszen mindenre kell elég idő. Bizony a játék, a kikapcsolódás és némi tv-nézés is kell. Persze mostanában a sok tanulnivaló miatt elég ritka, és szülői szűrővel lehet tv-t nézni. Többnyire közös filmezés vagy mese nézés van, azt nagyon szeretik, mikor oda lehet a szülőkhöz bújni és valami kedveset nézni együtt a meleg szobában....esetleg egy pop-cornnal :-)
Eljutottunk oda, hogy már nem csak a leckére van idő, hanem az olvasás gyakorlására, a dolgozatok felkészülésére, és, hogy minden nap aznapi lecke, és másnapra való felkészülés is meglegyen. Hogy hogyan? Hú....hát nem egyszerű, de mi is egyszerű az életben? Persze vannak akiknek sok minden megadatik, vagy csak úgy várják...de vannak akik igyekeznek elérni, vagy megdolgozni érte. Hát az én kincseim sokat dolgoztak, hogy végre látszata legyen. A 4-es olvasás szerintem egy diszes gyereknél nagyon jó, a 4es, és 5 matek témazárónál jobbat nem is kívánhatok. A környezet 5-ös, az csak azért jó, mert tisztában van mindennel, ami körülötte él és mozog. A zene??? A lányoknak hamarosan hangversen, ja igen, holnap után :-) A kisfiam a váci zeneiskolában megy a növendék hangversenyre :-) Szerintem ennél pompásabb eredmény nem is kell. AZ úszásban is sikerélményük van, hiszen jól teljesítenek. Szegény kismanó mindig kifárad a végére, főleg ha pótolniuk is kell. Neki már rendes edzések vannak, Zsuzsi és Móni még a szabályos úszást tanulják. Nem gondoltam volna, hogy úszni tanulni évekig lehet. Viszont bármilyen kemény is, nagyon szeretik, ami nagyon jó!
A sok munkájuk meghozta az eredményt, agy ideje volt bevezetni a rendszeres zsebpénzt, amit nagyon élveznek :-) Nem nagy összeg, de mégis az övék. Eddig is kaptak néha-néha...de most minden héten van valamennyi. Persze ők nem tudják ezt a közértben elvásárolni, de mindig van máshol lehetőség. Pl a karácsonyi vásáron vehettek maguknak egy-egy apróságot. Persze az én fiam nagyra vágyó, és igaza is van, merjen nagyot álmodni :-) Egy gyönyörű marionett bábot nézett ki magának....lehet aktivizálni kell a "Jézuskát" ? Majd meglátjuk.
Már csak egy hónapig kell koncentrálniuk, és most jön a neheze, hiszen most jön nekem is az elfoglaltság, és nem tudok velük minden nap tanulni....remélem ügyesek lesznek továbbra is. Hiszen már látom én is, hogy milyen okosak az én gyerekeim is :-)))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Allergia - forraltbor?
  2012-11-17 22:41:49, szombat
 
  Megfogadtam többet nem teszek a forralt borba fűszerkeveréket...
nem is szoktam, de egy barátnőmnél egyik este úgy döntöttünk itt az ideje a forraltbornak. Hideg is volt a délután, nyüzsis is volt a nap, hát nosza, a gyerekek jól játszottak, előttünk a nap hátralévő része....fogtunk egy fél üveg bort, kis vizet...és találtunk egy zacskó fűszer keveréket....
Finom volt, ahogy lennie kell, feltuningoltuk egy kis citrom héjjal, fahéjjal, és a buzogányokkal :-) Egy -egy jó bögre borocska a vacsi mellé ideálisnak tűnt.
Nem is volt baj, egész másnap reggelig, amikor szörnyen bedagadt a szám széle, aztán az arcom, majd az orrom. No most aztán tényleg jó manócska leszek decemberre...gondoltam, de elég kellemetlen érzés töltött el.
Fenisztil cseppecskék / mert az volt itthon, kalcium.../ Másnapra még szörnyebb lett. Szerencsére egyik kedves ismerősünk gyógyszerész, és telefonos segítséget kértem, mire felvilágosított, hogy már vannak olyan tabletták, amik vény nélkül is kaphatóak, és pont ilyen allergiás tüneteket enyhítenek.
Délre kaptam is egy csomaggal, ami enyhítette a dudorkákat. Milyen fura....beszélgettünk, lehet besokalt a szervezet és a sok aroma, meg ilyen szer olyan térfogatnövelők, tartósítók...stb....betelt a kamar vele. nos elhatároztam, ideje egy tisztító kúrát elkezdeni. Mindig iszogattam ilyesmi teákat, sok folyadékkal, de ebben az évben valahogy nem volt rá időm.
Hát itt az ideje.
Már jobban érzem magam, de még mindig nem tökéletes....de ami látszik, azt holnap az alapozó eltünteti...arra kis időre, amíg kell. Holnap megyünk a Vörösmartyra. Nagyon várom. A lurkók is várják. Még nem voltak ilyen vásáron. Idén be van tervezve jó néhány is...remélem a bécsi is összejön. Nehéz összeszervezni az egész családot közös időpontra, de imádom amikor mind az öten eljutunk valahová.
A gyerekek nagyon várják már a téli hangulatos estéket. A forró teák már szezonban vannak nálunk és a gyertyák is fel-fel pislákolnak néha. Forróságot árasztanak a radiátorok..../jövőre már tervbe van egy nagyon hangulatos kandalló és egy kinti sparhelt , mert azért a forralt borról nem mondok ám le :-)/
Holnap már az új díszletekkel játszunk. Nagyon ügyesek voltak Dóriék. Nekem valahogy nem mennek az aprólékos munkák, és a ragasztgatások, nem vagyok ehhez türelmes :-)
Ó és majd elfelejtettem....megjött az én kis kütyüm is :-)
A kihangosító a hegedűmhöz. Nem hittem volna, hogy ennyire komoly kis kütyü. Olyan hangzást ad vissza a hangfalakon, hogy hihetetlen, és a keverő effektjeivel még fantasztikusabbá lehet varázsolni....Már nagyon várom a hétfő délelőttöt, amikor végiggyakorolhatok vele.
Specko takarító folyadékot is kaptam hozzá...a húrokhoz már nem vettünk. Lecsücsültem, amikor....
Annyira kedves úriember van az üzletben. és kimondottan akusztikus hangszerekre vannak specializálódva. Mindenben tudott segíteni , és a kérdéseimre kielégítő válaszokat kaptam. Azt hiszem egy olyan üzletformát láthattam, ami követendő lenne, nem megnevezve egy olyan boltot, ahol tripla ennyiért ajánlottak egy olyan valamit, aminek köze sincs a hegedűhöz....és még hozzáfűzte, amikor meg mertem jegyezni, hogy ha nem találok máshol, akkor visszajövök, hogy máshol sem találok semmit. Nyugodjak meg. Hát egy újabb üzletben gitárokhoz volt valami, és onnan küldtek ebbe a boltba.Az első pillanattól kezdve jól éreztem magam, és megkaptam a türelmes, kielégítő válaszokat és a maximális segítséget az "eladó" úrtól.
Köszönöm neki innen is, és a türelmét hozzám, mert azért hozzám kell ám egy kis türelem, de aki ezt megadja nekem, azt az embert becsülni fogom mindég :-)
Szép estét és jó hétvégét!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mátra
  2012-11-13 22:26:11, kedd
 
  Ha kimondom ezt a szót, nem sokat mond, de ha belegondolok, hogy ma merre jártam, és milyen gyönyörű arra a táj :-)
Annyi szín, és fa, a napsütésben:-) Micsoda élmény...olyan voltam , mint egy gyerek. Ki kellett szállnom a kocsiból, hogy megcsodálhassam...a felhők felett voltunk, ahol már sütött a nap. Nagyjából úgy 1000 méteren. Igen a Kékesen jártunk, és nagyon jó volt. Milyen fura...a légnyomás is fura volt....nem hittem volna. Mi az ezer méter, gondolhatnánk, pedig hatalmas az a "dombocska". Nagyon kellemes volt, igaz ,hogy felfelé mentünk, és a hatalmas kanyarok, kicsit megnehezítették a táj bámulását,de odáig voltam. Aki eddig mondta, csak bólogattam, persze-persze,és most olyan hatással volt rám. Muszáj menni télen is, és nyáron is....és ősszel, na meg tavasszal. Közel van, hiszen mi van távol ebben a kis országban?
Annyira szép volt. Hosszú volt a mai nap...de nagyon jó! Délután a tanulást megoldottuk gyorsan, aztán zene órák, gyakorlás, és angolozás. Hihetetlen, hogy én tanítom a gyerkőcöt angolra, azaz korrepetálom :D
Fantasztikus, mennyire felszabadult és élvezi, ahogy magyarázok, és beszélek hozzá. Kicsit flúgos kiejtéssel, de ezen biztosan tudunk majd,segíteni.
A csajokkal a matek dogára készülünk...a fiam környezetet bújta még, a gombákat.
Én meg a vacsit dobtam össze, na meg a holnapi ebédet. Ma volt játék és gyakorlás is, egyre ügyesebbek, igaz nekik nem volt olyan zsúfolt a napjuk, mint a tegnapi. Ügyesek voltak ma is :-)
Remélem télen eljutunk a Mátrába egy kis téli sétára vagy egy szánkózásra.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt van az ősz, itt van újra....
  2012-11-12 22:09:39, hétfő
 
  Beköszöntött??? Vagy most már kezdődik a tél??? Jaj, milyen gyorsan leszaladt az a néhány hónap, amikor még bikiniben is olyan nehéz volt kibírni odakinn...az esti fürdőzések a medencében, a hússütögetések...a kerti munkák....igen, kicsit hiányzik. Én a meleget szeretem. Amikor hideg van a kedvem is elmegy attól, hogy ki menjek a kertbe, pedig még mindig van mit tenni odakinn. Még egy-két növényke várja , hogy begyűjtsem őket. Pl van még néhány karalábém odakinn, és pár újhagyma, amit hetekkel ezelőtt dugdostam el, hogy legyen a reggeli rántottákba. A zöldség-zöldje, ami csak a tépőfajta, lassan elfogy, de már beszereztem egyet bentre is :-)
A múlt héten a kicsiny kaporkáimat szedtem le. Az édeskéim másodszorra nőttek ki. Igen ám, de akkor mi lesz jövőre? Ha ezek kikeltek, és én megcsináltam kaporszósznak. Valószínű megint ültethetek. Nem is tudom tettem-e el kapor magokat...na mindegy. Nálam a zeller kicsi marad, talán a homokos föld miatt, talán a helye nem megfelelő, de még néhány levesben felidézi majd a nyár ízeit. És a drága fűszereim. Holnap délután már őket is leszedegetem, és kiszárítom. Mindenből egy üvegcsébe kerülnek, és így szárítva is igazán aromásak.
A párom nagyon talányosan megoldotta kertmániámat. Mivel a zöld-fűszerek rabja vagyok, lett benti kertünk. Sajnos még nem olyan, amire vágyakozom, de talán az is megvalósulhat egyszer, ki tudja , mindenesetre egy szép szögletes cserépben kaptak helyet kedvenc fűszernövényeim. igazán mutatósak, és a nyár hangulatát és illatát idézik. Egy csodás terrakotta cserépben pedig a kicsi bazsalikomjaim nyiladoznak, és teszik majd ízletessé tésztáinkat, pizzáinkat és a paradicsomos ételeinket. A rózsabimbók még kiillatozzák magukat idebenn, vázában. De a csodálatos orchideák Idén másodszor fog virágozni az egyik, és máris két ágat tol felfelé. , hihetetlenek. Nemrég a születésnapomra mindenkitől egy-egy ilyen virágot kaptam. Talán azért ragadnak magukkal annyira, mert hosszú a virágzási időszakuk, talán, mert évszaktól függetlenül hozzák pompás virágaikat, talán, mert annyira csodásan mutatnak mindenhol és a kedvem is mindig mosolygós, ha rájuk esik a tekintetem :-)
Igen, de odakinn egyre hűvösebb és zordabbá válik az idő. Még néhány levél csücsül a fákon, nem volt még igazi fagy felénk, és a koszos , ködös időben olyan nehéz rávenni magam, hogy kimenjek. Habár a krizantén-ok még hozzák formájukat, és szebbnél szebb színekben játszanak. A rózsalugas már-már sárgás színre vált, a fű is megfakult...talán egy jó tápozás , de már csak tavasszal.
Minden kezd megpihenni, hogy tavasszal újult erővel rugaszkodjanak neki a meleg évszakoknak.
Most nekünk pedig itt lesz a sok ünnep, a hó, a szánkó, a téli dallamok, a forró teák, a forralt borok, sütemények, és a kellemes baráti társalgások. Valamelyik nap egy tea partira megyünk mi csajok.
hogy mi lesz? Talán egy új "hagyományt" hozunk magunknak, hogy a szürke, rohanós, hajtós, kapkodós hetek közé bújtassunk egy nyugodt, vidám , mosolygós igazán csajos napot. Már várom.
Folyamatos spannolás megy közös mail-eken, hogy mi történik, ki merre jár, mikor hol lesz, mikor hol találkozunk, és mit csinálunk. A savanyú, hatalmas sikert aratott. Fantasztikus benne a répa, az uborka....a hagyma...szegény Kitti. Ezt sosem felejtjük el :-)
Igazán jó emberek közé csöppentem...vagyis csöppentünk így össze 4-en, aztán ahogy nézem, lassan oda-oda csapódnak hozzánk . Kihez-kihez más-más egyén, és olvad bele a köreinkbe. A vonzás hatalma :-)
Vagy az energia? AZ van közöttünk. ! igazán életre való nő, akik ha együtt vannak feltöltik egymás aksiját :-)
Na jól van, most én is feltöltöm a sajátomat, és beülök a kádba, majd a puha ágyikóba. Szép estét és jó pihenést!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 149
  • e Hónap: 944
  • e Év: 944
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.