Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 343 
Életveszély a fűtött szobában?
  2012-11-30 23:53:35, péntek
 
  Életveszély a fűtött szobában?
| Galgóczi Dóra
A gázfűtés hibás működése súlyos mérgezést eredményezhet. Hogyan védheted ki az észrevétlen veszélyt?

Évente 50 ember veszti életét az országban a téli fűtésszezonban bekövetkező gázmérgezéstől. A legnagyobb kockázat abban rejlik, hogy a fűtőrendszer helytelen működését nem könnyű felfedezni. A szivárgó gáz miatt kialakuló tüneteket eleinte össze is tévesztheted egyéb betegség panaszaival. Ne várd meg, míg visszafordíthatatlan állapotba kerül a szervezeted!

Helyes utat a levegőnek!

Ha lakásodban konvektor, gázzal működő kandalló vagy bojler gondoskodik a melegről, évente mindenképpen ellenőriztesd szakemberrel a készülékeket! Előfordulhat, hogy a nem megfelelő karbantartás miatt apró repedések keletkeznek, amelyek gázszivárgáshoz vezetnek.
Ugyancsak veszélyt jelent, ha a gáz égéséhez szükséges levegő utánpótlása nem biztosított. Ilyenkor a fűtés során nem lesz tökéletes az égés, és a fennmaradó szén-monoxid a lakótérbe jutva halálos kimenetelű mérgezést okozhat. Fontos a kémény szellőzése, hiszen csak így távozik el a füstgáz, és így jut keresztül a tiszta levegő.
Biztosan arra törekszel, hogy ablakaid és ajtóid minél jobban szigeteljenek, így a fűtés költségét is csökkentheted. A modern nyílászárók azonban tovább csökkentik a természetes szellőzés lehetőségét. Ha szagelszívó berendezést is használsz a konyhádban, fokozódik a szén-monoxid keletkezésének esélye. Ha a gázkészülék a konyhával egy légtérben található, jobb, ha lemondasz a szagelszívó beszereléséről. A rendszeres ellenőrzés mellett a legbiztonságosabb megoldás, ha szénmonoxidmérő készüléket is elhelyezel a lakásban. A szerkezet már olyan mennyiségű mérgező gáz jelenlétéről is tájékoztat, melyet enélkül nem észlelnél - ám egészségedet károsító tüneteket okozhat.

Fejfájástól az ájulásig

A gázfűtés rendszerének hibájából, a nem megfelelő szellőzésből vagy a pincében felszaporodó gázokból származó tünetek a legenyhébb panaszoktól az életveszélyes állapotig terjednek. Különösen kockázatos, ha az éjszaka folyamán lélegzed be a mérgező gázokat. Így nincs alkalmad felfigyelni a kevésbé súlyos jelekre. A kezdeti tünetek kevésbé jellegzetesek, ám ha nem veszed komolyan, nehezen visszafordítható probléma alakul ki.
A gázmérgezéskor fellépő panaszok:

fejfájás
szédülés
hányinger
kivörösödött bőr
légzési nehézség
beszédzavar
tájékozódási képtelenség
izomgörcsök
ájulás

A tüneteket nemcsak a szivárgó gáz okozhatja, hanem az égéskor felszabaduló szagtalan szén-dioxid is. Ez különösen veszélyes, hiszen nincs módod felfigyelni a jellegzetes szagra, és talán nem is gondolsz arra, milyen ok áll a rosszullét hátterében. A legkisebb gyanú esetén is hagyd el a lakást, és fordulj orvoshoz!

Elsősegély és kezelés

Ha észleled magadon a tüneteket, azonnal menj szabad levegőre, mielőtt még elveszítenéd az eszméletedet. Hívj segítséget, ha egyedül már nehézséget okoz eljutnod az orvoshoz.
Ha a veled egy helyiségben tartózkodó személyen fedezed fel a gázmérgezés tüneteit, figyelmeztesd a teendőkre. Amennyiben elájul, próbáld levegőre vinni, és azonnal hívd a mentőket. Ilyenkor ne próbáld újraéleszteni, mert ezzel saját egészségedet is komoly veszélybe sodrod.
A szén-monoxid a vérben a hemoglobinhoz kötődik, és megakadályozza az oxigén szállítását. Legfontosabb a kezelés minél gyorsabb megkezdése. A maszkon keresztül belélegzett oxigén a leggyakrabban alkalmazott módszer. Súlyosabb esetben oxigénnel telt kamrába helyezik a beteget. Itt a légnyomás kétszer akkora, mint a kamrán kívül, így a szén-monoxid gyorsabban ürül ki a szervezetből.
Szerencsés esetben maradandó panaszok nélkül épülhetsz fel a balesetből. Olykor azonban, különösen, ha későn kapsz segítséget, látászavarok, pszichés problémák, memóriakárosodás vagy részleges bénulás is előfordulhat. Idős korban, légzőszervi betegség vagy szív- és érrendszeri problémák mellett fokozottabb a tartós egészségkárosodás esélye.
Ne feledkezz meg hát a gázkészülékek karbantartásáról, a kémény évenkénti szakszerű vizsgálatáról és az ellenőrző készülékről!
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
A szív jósága
  2012-11-30 23:46:09, péntek
 
  A szív jósága

"A szív jósága olyan, mint a nap melege: életet ad.
Csak a jóság, a szeretet maradandó.
Olyan, akár a forrás.
Minél többet merítesz belőle, annál jobban buzog.
Légy jó!"

-Henryk Sienkiewicz
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Csak ülök csendben
  2012-11-30 18:00:06, péntek
 
  "Csak ülök csendben, és nézem, ahogy a fák lombjait simogatja a szél, és a Nap perzselő sugarai lágyan érintik a tájat.

Honnan fakad ez a tökéletesség, ez a
hatalmas élő rendszer, melyben mindennek megvan a pontos helye, és feladata?! Hogy lehet a világ ennyire precízen megtervezett? A Nap még sosem kelt fel Nyugaton, a hóvirág még mindig a tavasz előhírnökének számít, és az élőlények a mai napig végtelen harmóniában vannak egymással.

Talán egyetlen olyan élő organizmus van, mely megbontja ezt az egyensúlyt, és ez az Ember. Joggal tesszük fel a kérdést: Tényleg jól meg van szervezve a világ? Az önzőség, a birtoklási vágy, és az őszintétlen cselekedetek teszik azzá a világot, amilyen ma is. Hisz a médiából áradó szenny, és a féligazságok tömkelege csak úgy ömlik az emberi elme ragyogására, és mi némán hagyjuk ezt. Miért? Hol az összefogás, és az Igazság keresése? Talán belefáradtunk?!...Lehetséges.

Egyediségünket elnyomták, és nem akarják, hogy lássuk a valóságot, az ő igazságukat kell, elfogadjuk, és aki nem így tesz, az kirekesztett, és végtelenül magányos lesz. Ezt sulykolják belénk nap, mint nap: "Vedd meg ezt a ruhát, mert ettől csinosabbnak tűnsz majd, vásárolj márkás dolgokat, hogy ne tűnj ki a tömegből, legyél olyan, mint mindenki más, mert akkor elfogadnak". Legyél birka, és kövesd az ő szabályaikat, az ő törvényeiket, hogy végül már az agyadat se kelljen használnod, és hogy azt érezd, hogy szinte már szabad akaratodtól is megfosztanak.

A céljuk, hogy egy alacsony tudati szinten tartsanak, és, hogy ne nyíljon fel a szemed. Mert ha nem csak nézel, hanem Látsz is, akkor mi történik?! Meglátod a manipulatív játszmákat, amiket már csak megszokásból is folytatnak az emberek, mint valami program fut bennük, és nehezen tudják kikapcsolni, de talán sokan nem is akarják. Meglátod a háttérben munkálkodó romboló erőt, mely emberéleteket tesz tönkre, de egyben felfigyelsz olyan dimenziókra is, amiket korábban nem láttál, illetve nem tudtál látni.

Az illúzió fátyla eltakarja azt a valóságot, melyben még van helye a szeretetnek, a tiszteletnek, becsületességnek, és minden olyan erénynek mely a helyes értékrendet mutatja. Az első és legutolsó felismerés, hogy csak az univerzális szeretet létezik. Ami nem az, csupán Tanulás, mert ezt választottuk. Küzdeni, sokszor szenvedni, de végső soron ezekből megérteni azt, hogy minden lény javára válni, és szeretni kell, mert ez az igazi önvalónk.

Ha megtalálod középpontodat, többé nem uralhat a fél-elem, hisz az nem az Egész. A fél -elemből való cselekvés csak feldarabol, és egyre kevésbé érzed azt, ki vagy valójában. Tartsd meg belső egyensúlyodat, és ne hagyd magad eltéríteni, bármennyire is azt akarják mások, hogy az ő látásmódjuk szerint élj!

Az, az Ő életük, ez, pedig a Tiéd.

A te választásod, hogy mered-e élni azt az életet, melyet választottál magadnak. Csak egy döntésen múlik...!"
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
20 év múlva
  2012-11-30 17:55:02, péntek
 
 

Az orosz és az amerikai elnök elmennek egy jóshoz. Megkérdezi az
amerikai, hogy mi lesz az USA sorsa 20 év múlva. A jós azt mondja:
- Pontosan nem látom, de egy vörös zászló lebeg a Fehér ház tetején.
Az orosz elnök megörül ennek, és ő is megkérdi, hogy mi lesz Oroszországgal.
- Azt sem láthatom pontosan, de egy vörös zászló lebeg a Kreml tetején
is, és van alatta egy szöveg. - feleli a jós.
- És mi az a szöveg? - kérdezi az orosz.
- Azt sajnos nem tudom kibetűzni, mert kínaiul van.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Szabó Rebeka nyílt levele Orbán Viktorhoz:
  2012-11-30 17:29:54, péntek
 
  Szabó Rebeka nyílt levele Orbán Viktorhoz:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Azért fordulok Önhöz, mert ami az Ön legszűkebb pátriája, Felcsút környékén zajlik, szöges ellentétben áll azzal, amit az Ön kormánya a nyilvánosságban képvisel.

Pedig, ha valaki a kormánypárti médiából tájékozódik, azt gondolhatja, hogy Magyarországon 2010 óta sokkal jobbra fordult a vidéki emberek, a családi gazdálkodók és közülük is elsősorban az állattartással foglalkozók sorsa. Joggal vélhetnénk tehát, hogy ha egy becsületes, kétkezi munkából feleségével és kislányaival szegénységben élő, generációk óta birkatenyésztéssel foglalkozó juhászember valamiféle helyi hatalmasság gazdagodásának útjába kerül, akkor a kormányszervek és a hatóságok nem nézik tétlenül a kisemmizését. Márpedig, Miniszterelnök úr, az Ön ,,együttműködőnek" csúfolt rendszerében éppen ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk.

Miniszterelnök úr, mindenki tisztában van azzal, hogy minél feljebb van valaki a hierarchiában, annál inkább Önnek köszönheti pozícióját. Mészáros Lőrincre, Felcsút polgármesterére ez különösen igaz: bizalmi kapcsolatot ápol az Orbán-családdal, gazdasági szálakon is szorosan kötődik Önökhöz, elnöke az Ön kedvenc futballakadémiájának. Nyilván ezzel is összefügg, hogy igen jól szerepelt az állami földbérlet pályázatokon: a környéken minden földet megkapott, amelyre pályázott. Fuvarozó és építőipari vállalkozásából él, mégis a megye számos pontján szorított ki helyi gazdálkodókat a földszerzésből. A hűbérbirtokokat osztó állam Mészáros családját és cégét egy joghézagot kihasználva a maximális 1200 hektárt is meghaladó földmennyiséghez juttatta.

Ennek az új földesúrnak került az útjába a levelünk elején említett juhász, bizonyos Váradi András, aki egyre reménytelenebb küzdelmet folytat a hatóságokkal és a magyar valósággal - gazdasági értelemben az életben maradásért. A juhászata körüli állami legelőket Mészáros Lőrinc kapta meg - legutóbb, amikor Váradi is pályázni próbált egy területre, a kiírást váratlanul visszavonták. Az eddig használt legelőihez vezető utat szintén Mészáros Lőrinc zárta le, a juhai hodálya alól Mészáros Lőrinc kivásárolta a földet és a hodályra bontási határozatot adatott ki. Váradi András mégsem adta fel, nem hajlandó elköltözni a terjeszkedő birodalom útjában álló kis házából. A napokban azonban a polgármester tulajdonában álló Búzakalász 66 Kft. munkásai elhordták, majd beszántották 125 tonna komposztját, amit négy éven át gyűjtött, forgatott és kezelt. Megtették, mert a mai Magyarországon ezt megtehették - a rendőrség még csak jegyzőkönyvezni sem volt hajlandó a juhászt ért károkat, és nincs helyben olyan ügyvéd, aki merné vállalni, hogy szembemegy az ,,ország második emberével". Így aztán az Ön földesura szép lassan, puszta mohóságból ellehetetlenít egy szegény embert és családját, aki évtizedek óta él ezen a kis településen, és aki eddig szerényen, de fenntartotta magát a gazdálkodásából.

Miniszterelnök Úr, nem nézheti tétlenül, ahogy egy oligarcha lépésről-lépésre, a hatóságok cinkos összejátszásával megfojt egy szorgalmas, de védtelen gazdálkodót, akinek gyermekei vannak. Ön nem ezt ígérte az országnak, nem ezt ígérte a magyar vidéknek! Ha Ön és kormánya a becsületesen dolgozó, védtelen emberekkel szemben a gátlástalan hatalmasok pártját fogja, azzal azt bizonyítja, hogy Ön csak egy alkatrész a magyar oligarchák szép új világában.

A jó kapcsolatokkal rendelkező új földesurak az ország számos pontján bánnak így a megélhetésükhöz ragaszkodni próbáló gazdákkal. Ezt az ügyet az teszi mégis különössé, hogy a szégyenletes események az Ön által alapított labdarúgó-akadémia szomszédságában zajlanak, ahol egyre nehezebb különválasztani a Puskás Akadémiát működtető alapítvány, Mészáros Lőrinc és az Orbán-család összefonódó érdekeltségeit. Értjük, hogy ebbe a képbe nem illik egy politikai támasz nélküli, szegény juhászember - de az már az ország szégyene, ha emiatt mindent el kell veszítenie.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Önnek választania kell, hogy a szegény gazdálkodók, a mindennapi megélhetésükért küzdő állampolgárok, vagy az új földesurak, a hatalmukkal visszaélők oldalára áll-e. Ha igaz, amit a kormánya naponta állít magáról, akkor nem hagyhatják, hogy Váradi Andrást és családját tönkretegyék. Ha nem igaz, akkor Mészáros Lőrinc ezúttal talán győzhet, Önök viszont veszíteni fognak - legkésőbb 2014-ben.

Tisztelettel várom mielőbbi válaszát.

Budapest, 2012. november 30.

Szabó Rebeka
országgyűlési képviselő
LMP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam..
  2012-11-30 11:17:44, péntek
 
 
A rákos sejtek elpusztítását megcélzó kemoterápia olyan károsodást okozhat az egészséges sejtekben is, melynek hatására azok egy, a tumornövekedést fenntartó fehérjét választanak ki - írták amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban.
A ,,teljességgel váratlan" megállapításra akkor jutottak, amikor arra keresték a választ, hogy a laboratóriumi körülmények között könnyen elpusztítható ráksejtek miért annyira ellenállók az emberi testen belül.
A kemoterápia úgy működik, hogy a daganatban található gyorsan osztódó sejtek szaporodását gátolja. A tesztekben férfi páciensektől vett prosztatarákos szöveteket vizsgáltak, amelyeket korábban egy bizonyos típusú kemoterápia hatása érte, eközben találtak bizonyítékot a DNS-károsodásra a szövetek egészséges sejtjeiben.
Kimutatták azt is, hogy a vizsgált szövetekben lévő egészséges sejtek, amelyekben a kemoterápiától sérült a DNS, többet termeltek egy WNT16B jelű fehérjéből, amely segíti a rákos sejtek túlélését. ,,A WNT16B szintjének növekedése teljességgel váratlan volt" - jelentette ki Peter Nelson, a tanulmány egyik szerzője, a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársa.
A termelődő fehérje képes kapcsolatba lépni a környező tumorsejtekkel, támogatja növekedésüket, és ami még fontosabb, segíti a következő kemoterápiákkal szembeni ellenálló képességüket.
A kemoterápiás kezeléseknél gyakori tapasztalat, hogy kezdetben a daganat jól reagál a szerre, vagyis elkezd zsugorodni, később azonban gyors növekedésnek indul, ráadásul ekkor már ellenáll a további kemoterápiáknak. A kezelések közti időben kimutathatóan felgyorsul a daganatsejtek sokszorozódásának aránya.
Eredményeiket a későbbiekben mell- és petefészekrákból származó szövetekben is igazolták a kutatók. A megállapítások felgyorsíthatják más kezelések, például az antitestekkel kiegészített kemoterápiák kutatását - vélik a szakemberek.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Igaz történet: Nem tudom elfelejteni a fiatal szeretőmet
  2012-11-30 10:13:04, péntek
 
  Igaz történet: Nem tudom elfelejteni a fiatal szeretőmet

Másnap úgy gondoltam, hogy ennyi volt az egész, nekünk nem lehet semmiféle közös jövőnk, sem a hátterünk, sem a nagy korkülönbség miatt.

Ügyesen titkoltuk a viszonyunkat

Gyakran jártunk el együtt a férjemmel, Zolival és a haverokkal, amikor a városunk focicsapata játszott, és sűrűn eljártunk kirándulni, de szerencsére sosem buktunk le. Az sem volt gyanús senkinek, hogy Zolinak nincsen barátnője, pedig igen jóképű volt.

Nem véletlenül szerettem bele. Őrülten vágytam rá, ahogy ő is rám, amikor csak lehetett találkoztunk, és szeretkeztünk. Ismertük egymás vágyait, rezdüléseit, kitaláltuk a másik gondolatát. Tökéletes pár lettünk volna, ha nincs a családom.

Nem versenyezhettem egy fiatalabbal

Néhány év telt el így ebben a nagy szerelemben, majd bekövetkezett az, amitől féltem. Zoli szerelmes lett egy vele egyidős lányba. Egy ideig tagadta, de éreztem, hogy valami megváltozott, már nem olyan, mint régen. Pedig mindig azt mondta: nagyon szerelmesnek kell lennie ahhoz, hogy engem el tudjon hagyni.

Olvasd a Kiskegyed hasábjain a saját történetedet!

Beteljesült a szerelmed, vagy épp ellenkezőleg: nagyot csalódtál valakiben, netán csúnyán átvert a kedvesed? Olyan helyzetbe kerültél, amit jobban fel tudsz dolgozni, ha megosztod valakivel? Megnyugtató szavakra vagy tanácsra vágysz? Ha szívesen kiírnád magadból a történetedet, az igaztortenet@kiskegyed.hu címre várjuk!
Nos, eljött ennek az ideje. Nagyon fáj, de tudom, hogy egyszer neki is családot kell alapítani. Remélem, ez a lány szereti őt annyira, amennyire én.

Semmit sem bántam meg vele kapcsolatban, nála éreztem meg igazán, hogy milyen a szerelem.

Azóta azért hanyagolom a közös programokat, mert mindig összeszorul a szívem, amikor azzal a lánnyal látom. Hiába tudtam, hogy egyszer vége lesz, még nem tudom elfelejteni. Talán, soha.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Igaz történet: Nem tudom elfelejteni a fiatal szeretőmet
  2012-11-30 10:10:59, péntek
 
  Igaz történet: Nem tudom elfelejteni a fiatal szeretőmet

Másnap úgy gondoltam, hogy ennyi volt az egész, nekünk nem lehet semmiféle közös jövőnk, sem a hátterünk, sem a nagy korkülönbség miatt.

Diákszerelem volt a miénk a férjemmel, ami bármilyen viharosan is kezdődött, az eltelt évek során szelíd szeretetté alakult át.

Közben született három szép gyermekünk, és minden gondolatom körülöttük forgott. Szépen gyarapodtunk anyagilag is, hiszen mindketten rengeteget dolgoztunk, de baráti összejövetelekre, bulizásra is szakítottunk időt egy-egy hétvégén.

Nem gondoltam hűtlenségre

A férjemnek nagy baráti köre volt, sokan megfordultak nálunk, de ezt a helyes srácot, akkor láttam először. 2009 tavasza volt, a harminckettedik születésnapomat ünnepeltük.

És akkor megismertem a számomra nagy őt, aki akkor 21 volt. Rövid ideig tartott a boldogságom, de megérte. Zoli egyébként máig a férjem legjobb barátja. Jól indult és folytatódott a buli, a rokonokat nem zavarták a férjem, illetve a közös barátok, sokat nevettünk, ittunk és táncoltunk.
Éjfélkor már éreztem, hogy forr körülöttünk a levegő.

Villámcsapásként ért a szerelem

Bizsergett mindenem, amikor Zoli a közelemben volt. Hajnalban a férjem édesapját nekem kellett haza vinnem a következő faluba, és Zolit kértem meg, kísérjen el. Visszafelé elcsattant az a csók, amitől annyira féltem, de amit legalább ugyanannyira vártam. És nem bántam meg.

Másnap úgy gondoltam, hogy ennyi volt az egész, nekünk nem lehet semmiféle közös jövőnk, sem a hátterünk, sem a nagy korkülönbség miatt. De nem így történt. Titkos találkák és nagyon szép együtt töltött éjszakák, csodás szex következtek. Természetesen nem mertük felvállalni egymást, féltünk mindentől és mindenkitől.

Imádott, kényeztetett

Nem védekezésképpen mondom, de a férjemtől 13 év házasság alatt nem kaptam annyi szépet és jót, annyi szeretetet, mint Zolitól. Ő állt mellettem, ha beteg voltam, sőt akkor is, amikor műtét után lábadoztam. Pedig a férjemmel éltem.

Nemcsak engem szeretett, hanem három a fiúgyermekemet is. De azért mindvégig nagyon tartottunk attól, mi lenne, ha megtudnák, mi van közöttünk.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Csernus doktor 10 parancsolata:
  2012-11-30 09:50:17, péntek
 
  Csernus doktor 10 parancsolata:

1. Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki. Önmaga előtt.

2. Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz...

3. Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, amikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlensége­t.

4. A gondjaidért soha nem más, mindig te magad vagy felelős. Tanuld meg vállalni a következményeke­t a tetteid után, és nem másban keresni hibáid okát!

5. Az önző ember először környezetét, majd önmagát teszi tönkre. Ide vezet az önzőség. Miért teszed mással azt, amit magadnak nem kívánsz?

6. Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket.

7. Másra támaszkodni mindig veszélyes. Igaz, sokszor ez a könnyebbnek látszó út. De a támaszték eldőlhet. Tudod mit? Támaszkodj magadra!

8. Merj szembenézni a saját tükörképeddel! Ez az első lépés a talpra álláshoz. Harc, amit meg kell vívnod a menekülések helyett. Egy napon pedig nemcsak sajátodéba, de mások szemébe is büszkén nézel majd.

9. A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatott­ság helyett a szabadságért küzdj, hogy lehess büszke is magadra!

10. A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Egyszer elhagyom.......
  2012-11-30 08:54:07, péntek
 
  Kisgyermekként naivan tekintettem a létre,

Nem hittem, hogy mindennek eljön majd a vége.

Nem voltak gondok és nem volt még fájdalom,

Nem hittem, hogy mindent mit szeretek,

Egyszer elhagyom.......

Szép lassan felnőttem ,és elveszett mi biztos,

A kisgyermek megtanulta, hogy az élet olykor gyilkos.

Megmaradt néhány emlék és pár megfakult fénykép,

Balga boldogság, illanó szépség.

Ezernyi könnycsepp halt meg ,ezernyi alkonyon,

Ezernyi darabra tört a szív egy hétköznapi hajnalon.

Hol van már a naivság,!!! hol a bizalom???

Meghalt, fáj nagyon...... .............

Ezernyi ember vesz körül, olykor mégsem látnak,

Ezernyi sebemből láthatatlan vér árad.

Mégis megyek tovább, mint ki feladni képtelen,

Ó küzdelem...hosszú s végtelen...

Néha becsukom a szemem és elcsendesül minden,

Begyógyulnak a sebek és felébred miben hittem.

Úgy érzem újra naiv kisgyermek vagyok,

Azt hiszem örökre itt maradok.....

De jaj,!! egyszer mindennek vége szakad,

Felébredek az álomból ,és többé semmi sem marad.

Egyetlen menedékem összeomlani látszik,

Csupán a képzeletem játszik?!!

Az élet iskolájában újabb osztályt végeztem el,

Újabb lépcső és még tovább menni és menni kell.

Sok ezer könnycsepp, iskoláját ki jártam már!!!!!

De bár mi is volt! A szív az nem felejt...... .........
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 343 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 781
  • e Hét: 5932
  • e Hónap: 12591
  • e Év: 12591
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.