Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Dallas Jockeyja elhunyt
  2012-11-25 00:35:16, vasárnap
 
  Elhunyt Larry Hagman, a Dallas Jockeyja
[origo]|2012. 11. 24., 8:07|Utolsó módosítás:2012. 11. 24., 12:43|10 komment
Címkék:Larry Hagman, szórakozás, televízió, média, tévé, tévésorozat, sorozat, Dallas (sorozat)


Nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman, aki a Dallas című amerikai filmsorozatban a fondorlatos és gátlástalan Jockey Ewingot alakítva vált ismertté világszerte.Larry Hagman november 23-án, péntek délután halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulatú daganatos megbetegedés okozta szövődmények következtében - közölte a Dallas Morning News című lap a színész családjára hivatkozva. Torokrákja volt, de a 90-es években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusának következménye volt. 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították.

Az idén már nyolcvanegy éves Larry Hagmannek tulajdonképpen nem is nagyon volt más választása, mint hogy színész legyen: édesanyja, Mary Martin színésznő volt, aki 1938-ban szerződéses ajánlatot kapott a Paramounttól, és az akkor hét-nyolc éves fiát is rendre elvitte a forgatásokra. Mary Martin később New Yorkban próbált szerencsét a Broadwayn: a kis Hagman ebben az időben a nagyanyjával élt Kaliforniában, csak az ő halála után költözött az édesanyjához.

Középiskolába már New Yorkban járt, és ekkor - tizennégy-tizenöt évesen - kezdett el masszívan inni, aminek később komoly egészségi következményei is lettek. A színészet felé is itt fordult komolyabban, első rendes munkáját azonban éppen egy dallasi színházban kapta, ahol kisebb szerepek eljátszása mellett asszisztensként is dolgozott az egyes produkciókon.


Pályafutását tehát színházi alakításokkal kezdte, később számos filmszerepet is kapott, sztárstátusát viszont kétségtelenül két televíziós sorozatnak köszönheti. Itthon leginkább csak a Dallas-ból ismert, az Egyesült Államokban azonban népszerű volt korábbi sorozata, a magyar nézők számára sokáig ismeretlen Varázslatos Jeannie (I Dream of Jeannie) is. Ebben Hagman egy űrhajóst játszott, aki egy csinos dzsinnel keveredett különféle kalandokba - vagyis meglehetősen kedves figurát alakított, úgyhogy néztek is nagyot az amerikaiak, amikor évekkel később Jockey Ewingként látták viszont a képernyőn.

A Varázslatos Jeannie 1965 és 1970 között ment a tengerentúlon, a Dallas viszont csak 1978-ban indult, úgyhogy Hagman közben is csinált egyet s mást, bár semmi igazán jelentőset: csupán két, itthon nem vetített sorozatban, a The Good Life-ban és a Here We Go Again-ben kapott komolyabb szerepet. Emellett számos más szériában vendégszerepelt, és egy-két jelentősebb filmben - például A sas leszállt című háborús alkotásban - is megjelent, nemzetközi ismertségre viszont csak a Dallas-szal tett szert.

Bizonyára a Dallas nem is lett volna az, ami, ha az alkotók nem találnak egy ilyen karakteres főgonoszt. Csakhogy először nem Hagmant szemelték ki a szerepre, csak akkor került szóba, amikor Robert Foxworth (aki később a Falcon Crest-ben játszott el egy egészen hasonló figurát) visszautasította a szerepet. Hagman édesanyjának nem volt ilyen szerencséje, a színész ugyanis hiába ajánlotta őt a producereknek, amikor az Ellie-t játszó Barbara Bel Geddes helyére kerestek új színésznőt. (A szerepet végül Donna Reed kapta meg, de a nézőknek nem nagyon tetszett, Bel Geddes huszonnégy epizóddal később vissza is tért.)


Kattintson a képre!

Hagman a Dallas után egy ideig leginkább csak súlyos alkoholproblémájával került az újságok címlapjára - a sorozat forgatása idején állítólag négy üveg pezsgő volt a napi adagja -, majd ebből fakadó májátültetéséről is sokat cikkeztek. Az új májat 1995-ben kapta meg, 2003-ban viszont ebből is eltávolítottak egy részt. 2001-ben önéletrajzi könyvet jelentetett meg Hello Darlin': Tall (and Absolutely True) Tales About My Life címmel, 2002-ben pedig - magánprogram keretében - Budapesten is járt, és ellátogatott a magyarországi szervátültetéseket koordináló Hungarotransplant központjába.

Akkor a Magyar Hírlapnak nyilatkozott új életéről: "Sikerült felkutatnom az elhunyt férfi édesanyját, és beszéltem is vele. Nem múlik el úgy egy nap, hogy reggel, borotválkozás közben a tükörbe nézve ne adnék hálát neki. Úgy gondolom, a szervadományozás a halhatatlanság egyik módja. A műtétem után sokkal együtt érzőbb és türelmesebb ember lett belőlem. Lehet persze azt mondani, hogy hetvenéves vagyok, gazdag és sikeres, így nincs okom a sietségre, de komolyan úgy gondolom, hogy egy bizonyos kor után vissza kell adni az életnek, amit kaptunk tőle. A hátralévő éveket a szervátültetés ügyének szeretném szentelni".


Kattintson a képre!


A színész tartotta is magát ígéretéhez, és azóta aktivistaként is ismertté vált: nemcsak a szervátültetés mellett kampányolt, de környezetvédőként is tevékenykedett, a megújuló energiaforrások nagy barátja volt. Emellett már a hatvanas évek óta tagja volt a Peace and Freedom Partynak (vagyis a Béke és Szabadság Pártjának), rendszeresen bírálta a volt amerikai elnök, George W. Bush politikáját is.

A kétezres évek közepén színészi karrierje is új löketet kapott: míg a kilencvenes évek végén egyedül az Orleans című, rövid életű jogi drámában jutott komolyabb tévés munkához, addig az új évezredben már olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Kés/Alatt vagy a Született feleségek. A Simpson család egyik epizódjához is kölcsönözte a hangját, annak ellenére, hogy a rajzfilmsorozat alkotói korábban a májműtétjéből is viccet csináltak: az egyik részben Homer apja várt új vesére, de - mint a dokitól megtudtuk - az egyetlen megfelelő szervet Hagman vásárolta meg, aki így már öt vesét és három szívet birtokol.

Folytatódik a Dallas, de Jockey nélkül

Tíz rész volt tehát a Dallas (újabb) első évadja, amely az USA-ban és itthon is hatalmas publicitást kapott, mert sokban különbözött az elmúlt években elszaporodott tévés remake-ektől. Főleg abban, hogy nem is remake volt, hanem a történet folytatása két évtizeddel a vége után, másrészt nem követte el a gyorsan bukó, vadonatúj Charlie angyalai és a szintén felújított, majd szépen árokba hajtott Knight Rider hibáit (de lehetne említeni a 2005-ös Kojak-sorozatot, amely egy évadot élt meg összesen Ving Rhames főszereplésével, vagy a 2009-ben rajtolt Melrose Place-t, amely szintén egy szezont bírt ki, majd szépen kifulladt).

A minőség nem, de a nézettség erősen esett azonban itthon. Talán azt elégelték meg a hazai nézők, hogy minden rész arról szól, hogy ki kit ver át jobban: amikor azt gondolná a tévéző, hogy a rafinált Johnny mindenkit csúnyán rászedett, akkor kiderül, hogy Jockey még nagyobb játékos, majd rájön, hogy vannak még fordulatok. A széria itthon 1 millió 234 ezer nézővel nyitott, a rajtnál ott tolongtak a régi hívek és a hangos kampányra odasereglett, új nézők is, akik a kilencvenes években nem ültek annyit a tévé előtt. A második rész aznap 1 millió 81 ezer nézőt érdekelt, egy héttel később 953 ezren voltak, majd leesett a nézettség 800 ezer alá, és ott is maradt már végig. Kereskedelmi tévének persze a 18-49-es célcsoport számít, ott a kezdeti 28,8-ról csúszott le a közönségarány előbb 23-ra majd 20-ra. Az utolsó részt 758 ezren látták a teljes lakosságból, és 18,4 százalékkal ment a kereskedelmi célcsoportban.

És a folytatás? Az idén júniusban a TNT - az amerikai tévécsatorna, amely finanszírozta a Ewingok visszatérését - bejelentette, hogy megrendelte a második évadot is, 15 rész még biztosan lesz. Az amerikai premier 2013 január 28-án várható, mi pedig valószínűleg a jövő év második felében az RTL Klubon vagy az RTL II-n láthatjuk megint az egymást rendszeresen árverő családtagokat. Kérdés, Jockey nélkül mennyire tud érdekes maradni a széria, illetve hogyan írják bele Hagman halálát a történetbe.
 
 
0 komment , kategória:  szomoru események +  
szinész halál
  2012-11-25 00:30:02, vasárnap
 
  elhunyt Larry Hagman, 81 éves korában.


 
 
0 komment , kategória:  szomoru események +  
Palesztina
  2012-11-22 20:58:27, csütörtök
 
  Palesztina

[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a palesztin államról szól. Hasonló címmel lásd még: Palesztina (egyértelműsítő lap).
Palesztina Autonómia Hatóság
Palesztin Autonómiai Hatóság
(السلطة الوطنية الفلسطي& ;#1606;ية)

Palesztina zászlaja
Palesztina címere
Nemzeti himnusz: Palesztin nemzeti himnusz
Fővárosa de jure abu disz
de facto Ramallah
Legnagyobb város Gáza
Államforma köztársaság
Vezetők
P.A.H. vezetője Mahmúd Abbász
Hivatalvezető Szalám Fajjád
Magyarországi követ Abdel Razek Ahmed
Hivatalos nyelv arab
Tagság ENSZ (állandó megfigyelő státusz), IMF, OIC, Arab Liga
Népesség
Népszámlálás szerint ismeretlen +/-
Rangsorban 129
Népsűrűség 369 fő/km²
GDP
Összes 5.550 milliárd $
Egy főre jutó 1,500 $/fő
 kinyitEgyéb adatok
Az adatok megjelenítéséhez kattints a ,, kinyit" hivatkozásra.

‡‡ A palesztin önkormányzat(ok) területe
‡‡ Izraeli fennhatóság
- - Az 1949-es tűzszüneti határvonal (,,zöld vonal")
— Fal vagy kerítés
— Út
 Izraeli kolónia
Palesztina[1] vagy Palesztin Autonóm Területek[2] jelenleg 127 ország által hivatalosan elismert de jure állam a Közel-Keleten. Területét Ciszjordánia és a Gázai övezet alkotja. Az ENSZ-ben megfigyelőként van jelen.
1967-es hatnapos háború óta Izrael felszabadította az egyiptomi és Jordán megszállás alól, ám 1993 Osló óta a Gázai övezet és Ciszjordánia egyes területei felett már a Palesztin Nemzeti Hatóságé az ellenőrzés.
Bővebben: Palesztina nemzetközi elismertsége
Tartalomjegyzék [elrejtés]
1 Története
2 Magyar diplomáciai elismertség
3 Gazdaság
4 Lakosság
4.1 Nemzetiségek
4.2 Demográfia
4.3 Vallás
5 Települések
6 Lásd még
7 Jegyzetek
8 Külső hivatkozások
Története [szerkesztés]

A terület az ókori Egyiptom XIX. dinasztiája idején a Hettita Birodalom, Babilónia és az Egyiptomi birodalom közötti területként többnyire egyiptomi fennhatóság alatt állt, Kánaán országaként utaltak rá. Babiloni szövegekben a Kánaánnak megfelelő szó Kinahhu-nak hangzik, s ez jelentette eredetileg a piros bíbort, amelyet a tengerből halászott bíborcsigából nyertek. Eszerint Kánaán azt jelenti, hogy ,,Bíbor ország", ugyanaz, mint a görög Fönícia név.
A kádesi csata után, II. Ramszesz és a hettiták közötti békeszerződés értelmében a határokat kölcsönösen elismerték.
Merenptah fáraó még a tengeri népek ellen sikerrel megvédi a területet (i.e. 1208). Az erről a csatáról szóló leírásban, az Izrael sztélében említik először az Izrael törzset, ez Izrael nevének első korabeli írásos emléke. Az Ószövetségben leírt izraeli honfoglalás az egyiptomi történetírás ismeretében erre a korra tehető, de leírásában valószínűen túldimenzionált, és különbözik az egyiptomi írásos emlékektől.
III. Ramszesz idejében a tengeri népek elsöprik a Hettita Birodalmat, megszerzik a tengerparti területeket, bár a Nílus deltáját és az Egyiptomi birodalmat III. Ramszesz egy elkeseredett csatában megvédi a tengeri népek támadásával szemben (i.e.1174 vagy 1178). A tengeri népek egyike egyiptomi leírásban plst, olvasva ,,peleset", héberül pelistim, görögösen philiszteosz, magyarul filiszteus.
Ettől a kortól kezdődött a területért folytatott izraeli-filiszteus háborúskodás. (Megjegyzendő, hogy a mai palesztinok semmilyen kulturális, nyelvi, vallási, vérségi kapcsolatban nem állnak a néhai filiszteusokkal. Az összefüggés csupán az, hogy Palesztinát a filiszteusokról nevezték el, míg a palesztinok Palesztináról nevezték el önmagukat. Lásd még: filiszteusok.)
Hérodotosz a tengerparti és az azon túli területeket is Palesztina néven jegyzi. Hadrianus császár, az utolsó zsidó nemzeti szabadságharc, a Bar Kohba felkelés leverését követően (i. sz. 135), hogy még a Júdea nevet és a zsidó királyság emlékét is eltörölje, újra Palesztina néven jegyzi a területet. Al-Quds város (Jeruzsálem) a császár családi nevéről az Aelia Capitolina (isteni Aelius) nevet kapta.[3]
A területet az első ezredforduló illetve a keresztes háborúk korától Szentföldnek is nevezik.
Palesztina 1516-tól az Oszmán birodalom része volt. Az I. világháború és 1947-között angol gyarmat volt. Ekkor indult meg a cionista mozgalom hatására a zsidók szervezett betelepülése (alija). 1947-ben zsidók tulajdonában 1850 km2 volt, Palesztina területének 7,04%-a. Közbirtok, vagy a "korona birtoka", amit a mandátumterület kormánya kezelt, a teljes terület 70%-a volt, főleg a Negev-sivatag. A többi volt arabok, keresztények vagy bárki más kezén.
Izrael államot 1948-ban kiáltották ki.


Az 1947-es ENSZ rendezési terv Palesztina régió felosztásáról
‡‡ arab terület
‡‡ izraeli állam
‡‡ Jeruzsálem ENSZ-igazgatás alatt


Az izraeli elválasztó fal Jeruzsálem közelében
1947. november 29-én az ENSZ Közgyűlése Palesztinát zsidó és palesztin államra osztotta. 1977 óta ezen a napon ünneplik a tagállamok a ,,Palesztin szolidaritás nemzetközi napját". 1999-ben az ENSZ Közgyűlése javasolta a tagállamoknak, hogy adjanak nagyobb nyilvánosságot ennek a napnak.
Az Irgun Zvai Leumi és a Stern zsidó csoportok a zsidók által megszállt területeken védelmi harcokat folytattak.(mint pl. az Irgun: 1946. április 25-én gépkocsikban alvó angol katonák megölése, 1946. julius 22-én a King David Hotel felrobbantása 97 halott, 1947. április 18 és 20-án bomba robbantás két kórházban, 1947. szeptember 16-án a BARCLAY Bank kirablása Tel Avivban) Az angol kormány ekkor 50 ezer dolláros vérdíjat tűz ki az Irgun vezető Menáhem Begin fejére, de elfogni nem tudják.
1948. április 9-én jeruzsálemi övezethez tartozó Deir Jassin palesztin faluban elkövetett vérengzésért is az Irgun csoport a felelős, amelynek során kétszázötvennégy embert, 25 állapotos asszonyt, nőket és gyerekeket mészároltak le, ebből 150 holtestet megcsonkítva találtak, mert ennek a falunak a lakosai gyilkolták le a jeruzsálemi megszállt területekre élelmiszert szállító teherautók zsidó személyzetét. Az Irgun egyik vezetője volt a később Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnök, Menáhem Begin.
1948 május 14-én megalakult Izrael állam.
1948-ban rögtön ez után a palesztinok, és a környező arab államok megtámadják Izraelt. Kitör az arab-izraeli háború. Az arab fél veszít, mivel hadműveleteiket nem hangolták össze, ennek következménye a palesztin exodus, 711 000 lakos hagyja el lakóhelyét, a lakosság 80%-a.
1964-ben megalakul a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ)
Izrael az ENSZ által neki ítélt területek nagyságával elégedetlen volt[forrás?], ezért a zsidó állam az 1956-os szuezi válság idején megtámadta Egyiptomot, elfoglalta a gázai övezetet.
1967-ben Az arab államok támadásba lendültek. A hatnapos háborúban Izrael elfoglalja Ciszjordániát, a Golán-fennsíkot és a Jordán megszállás alatt álló Kelet-Jeruzsálemet, majd a várost Izrael fővárosává nyilvánították, holott Izrael államot Tel-Avivban kiáltották ki.
1970-ben megalakul a Fekete Szeptember terrorszervezet
1973-ban Szíria és Egyiptom meglepetésszerű támadást intéz Izrael ellen. Kitör a jom kippuri háború.
1982-ben első libanoni háború (Izrael-Libanon)
1987 kitör az első palesztin Intifáda (felkelés), amely 6 évig tart
1988. november 15-én a Palesztinai Felszabadítási Szervezet kinyilvánította Palesztina függetlenségét
1993-ban Oslói megállapodás
2000-ben második Intifáda kezdete és Camp Davidi tárgyalások
2002-ben Út a békéhez békefolyamat
2005-ben Izrael kiüríti a gázai zsidó telepeket, és kivonul az övezetből
2006-ban második libanoni háború Izrael és a Hezbollah között
2007. június 14-én a Hamász palesztin radikális terrorszervezet fegyveres felkelést hajtott végre a vele rivális Fatah szervezet ellen, és átvették a hatalmat a Gázai övezet felett. Ezt követően, az addig korántsem felhőtlen viszonyok között, ámde egységkormányzásban álló két palesztin frakció között végleges szakítás következett be. Ennek folyamányaként ma két Palesztin önkormányzat van (egyik sem ismeri el a másikat) a szélsőséges Hamász által uralt Gázai övezet, és a mérsékelt Fatah által irányított Ciszjordánia. Lásd még: Fatah-Hamász-konfliktus.
2007. november 27-én Ehud Olmert izraeli miniszterelnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök megállapodott, hogy tárgyalásokat kezdenek minden vitás kérdésről és 2008 végéig valamiféle megállapodásra jutnak.
Magyar diplomáciai elismertség [szerkesztés]A palesztin államot elismerő országok (December 2010)


Ramallah
A Palesztinai Felszabadítási Szervezet irodája 1975-ben kezdte meg működését Budapesten. A palesztin képviselet 1982-ben diplomáciai rangot kapott. 1988. november 15-én Magyarország elismerte a palesztin állam ,,kikiáltását". Azóta a palesztin képviselet nagykövetségként működik. Magyarország 2000. augusztus 29-én nyitott képviseleti irodát a Palesztin Nemzeti Hatóság területén fekvő Ramallahban.
Gazdaság [szerkesztés]

A palesztin gazdaságot sújtják Izrael személy- és árumozgást korlátozó intézkedései és a természeti erőforrások (például víz) izraeli korlátozása, ezért az jobbára segélyekre épül. Az arab országokkal szemben az Európai Unió, az USA és Izrael csak a Fatah szervezetet részesítik támogatásukban, a Hamászt nem. A Gázai övezetben gyakran korlátozzák az üzemanyag, az élelmiszer és egyéb árucikkek behozatalát az izraeli hatóságok, remélve, hogy így a Hamász elveszíti támogatottságát.
A segélyek körül mindig is sok vita folyt, bár mindkét palesztin szervezet igyekszik a blokád alatt élő civileken segíteni és szociális támogatást nyújtani.
Lakosság [szerkesztés]Áthaladni szándékozó palesztinok egy izraeli ellenőrzőpontnál
A lakosság száma 3 761 676 fő volt a 2007 novemberi népszámlálás[4] szerint.
Nemzetiségek [szerkesztés]
arab, kurd, örmény, egyéb ázsiai 83%;
zsidó (izraeli telepesek) 17%.
Demográfia [szerkesztés]
0-14 éves 42,4%
15-64 éves 54,2%
65 éves és idősebb 3,4%
Az élveszületések száma: 30,99/1000 főre vetítve.
Vallás [szerkesztés]
A lakosság 75%-a muzulmán, 17% zsidó, 8%-a keresztény.
A Gázai övezet lakosságának vallási összetétele: 90,1% muzulmán, 0,1% zsidó és 9,8% keresztény.
Települések [szerkesztés]Hebron


Betlehem


Ciszjordániát és Izrael államot elválasztó határerődítmény
Betlehem (arabul Bait Lahm, بيت لحم)
Bajt Dzsala (بيت جالا)
Bajt Hánún (بيت حانون)
Bír Zajt (بير زيت)
Gáza város (غزة)
Hebron (arabul al-Halíl, الخليل)
Dzsenín (جنين)
Jerikó (arabul Aríha, أريحا)
Hán Júnisz (خان يونس)
Náblusz (نابلس)
Kalkilijja (قلقيلية)
Rafah (رفح)
Ramallah (Rám Alláh رام اﷲ)
Túlkaram (طول كرم)
az-Zabábda (الزبابد&am p;#1577;)
Lásd még [szerkesztés]

Arab-izraeli konfliktus
Izrael állam történelmének vitatott kérdései
Jasszer Arafat
Palesztina nemzetközi elismertsége
 
 
0 komment , kategória:  Hirek a világból  
Farmerama vers
  2012-11-22 18:48:55, csütörtök
 
  Farmerama dal

trallala, trallala , trilla, trilla trilla haj....
óóóóóóóóóóóó, te drága farmeráma
szívembe zártalak,
tombol a hála
hogy végre rád találtam, farmeráma.

jó játékot kerestem
szépet , és vidámat,
megtaláltam benned
az egész világot.
munka mellett barátokra leltem
nem egyre, nem is kevésre
vevők ők a maci ölelésre
szeretem, ha minden vidám
ilyen itt a farmervilág.
lekvárt főzök, zsemlét sütök,
kencét kenek, koszorút kötök.
állatkáim jól ellátva,
földjeim megkapálva.
kapok érte sok-sok pontot
s ami fontos, sok csillagot.
kerge kertben rendet tettem
fölösleget paszulyomra mind feltettem,
paszulyomnak 16 ága,
sok ezer pontot ad már mára,
a baha földje szintén tele,
kicsi viskóm, nem fér bele,
szegény fejem , hol pihenjen,
hogy reggel mindig frissen keljen.

elbúcsúzom, most már mára,
de holnap is jövök , s termelek
addig is maci ölelek.......
tralalatrallatrall la. trilla trilla trilla tri...

Hát előadtam bátran, de eltanácsolt a zsűri fura ura.....
azt mondta jöjjek jövőre újra.....

De én úgy döntöttem, inkább nektek balalajkázom, este jövök is.
félretettem nagyvilági terveimet, többet értek nekem ti...
Idézet:

-A dal slágergyanús!!!!! Azért tanácsoltak el, mert eltévesztetted a csatornát. Ezt nem a fix traktorba kellett volna vinni, hanem a csillag születik-be.


Beküldő: nagymami2 Gazdatársunk, köszönjük Neki.
__________________
 
 
0 komment , kategória:  érdekes szövegek  
love.hu bemutatkozás
  2012-11-21 23:28:13, szerda
 
  Érett pasihoz érett Nő kell! Hogy a NŐ ragyogjon, a pasinak kell fényesítenie!
Nem vagyok híve az egyéjszakás kalandoknak! Mindent el lehet intézni nappal is!
Kalandorok kíméljetek! Fiatal lányok ne keressetek , nem vagyok tanító bácsi és az apukád se! Férjes asszonyok, párkapcsolatban élők! Nem én fogom megadni nektek azt, amit otthon nem kaptok meg!
Fotóm azért nincs fönt, mert ne a szépségemért szeress belém! A külső csak másodlagos dolog. A belső dolog az, ami a küső értéket növelheti.
Jó lenne, ha tanulmányoznád a reglapomat, mielőtt fölöslegesen molesztálnánk egymást. Ha nincs képed, esélyed sincs nálam!
És főleg ne kérj képet, ha magadat se látod szívesen tükörben!
Rájöttem, a nőknél is létezik kapuzárási pánik.
Na' és ami a lényeg, - ne akarj az első randin ágyba vinni!
Ha akarod, játszhatunk is.
Ha igazat mondasz, én is igazat mondok. Ha hazudsz én is hazudok.
Meglátjuk, ki a jobb.

Szeretem az ellenségeimet! Mert az Ő szándékuk tiszta és őszinte, nyugodtan megbízhatok bennük!
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
love.hu bemutatkozás
  2012-11-21 23:26:55, szerda
 
  A nő meghódítás nélkül olyan, mint a szex elöjáték nélkül. (Száraz ,unalmas és nélkülöz mindenféle élményt.)

Az első benyomás legalább olyan mély nyomot hagy az emberben, mint az első szeretkezés.
Olvastam egy reglapon, hogy a "pasik hazudnak, a nők sminkelik magukat".
Tulajdonképpen mindkettő az igazság elfedését szolgálja.

Van, aki azt írja, hogy "légy kötöttségektől mentes".
Munkanélküliként, elváltként, hajléktalanul elég mentes vagyok mindenféle kötöttségtől?
Olyan vagyok, mint a tintapaca. Ha belecsöppenek az életedbe, kitörölhetetlenül ott maradok.
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
love.hu szöveg
  2012-11-21 23:20:40, szerda
 
  Azt azért meg kérdezném, hogy milyen az a nem összeköltözős kapcsolat? Hogyan működik, kinek mi az elképzelése róla. Nekem van elképzelésem és tapasztalatom is belőle.
Lássuk csak:
Telefon
-Sziaaaaa!
-Sziaaaaaaaaaaa!
-Jössz akkor a hétvégén?
-Megyek! De tudod mit? Gyere Te csinálok valami finom vacsorát.
-OKé, akkor pénteken este ott vagyok,de reggel sietek mert megyek a gyerekekhez.
-Akkor várlak! Sziaaaaaa!

Péntek este:
Vacsora, fürdés, tv, szex.
Szombaton reggel sziaaaaaaaaaa!

Nos ilyen a nem összeköltözős kapcsolat.
Szerintem ez egy szex kapcsolat másként nevezése.
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
love.hu bemutatkozás
  2012-11-20 23:17:46, kedd
 
  A szendvicset enni szeretem!, szerelmi életemben kerülném Hogy kifejtsem, ... senkik közé nem szeretnék beszorulni!
Tudom, avitt felfogás, de emellett kitartok, kerül amibe kerül
Ja, indíttatás és vágy ... lehet kihívó, felhívó meghívó, behívó ... is ... semmi sem zavar, nem vagyok féltékeny típus, inkább olyan megbízós!
Megjelenés
Az intim régiót karbantartsa?rendszeresen
Milyen legyen az intim régió kinézete?fazonírozott, csupasz
Megjegyzés:Minden forma és fazon lehet kívánatos, ugyanakkor taszító is ... gondolom ez kölcsönösen érvényes ... a klasszikus elv, tartalom és forma, egysége, egységben ... az majd összeforraszt, mint valamikor a KISZ
Extrák
Megjegyzés:Volt itt egy jó kis közhelyem, ami iagaz, de roppant fakó...
Fétisek, tetoválás, testékszer ... ugyanmár ... a természetes!!!, kicsit esendő női testnél számomra nincs vonzóbb...
Az igazi extra, ha lélek is társul mindehhez.
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
love.hu bemutatkozás
  2012-11-20 23:16:10, kedd
 
  Itt úgyis mindenki annyira modern, hogy az már konzervatív, otthonülve lázad, és sportosan karrierista ...
jaa, ...azért a bulizósan egészségcentrikus se maradjon ki ... meg finessssz, fittnesssz, wellnesssz, hosztesssz ... minden, ami sziszeg!!!
Ezt így összeturmixolva, ha kérhetném, becsomagolva!

Ha kell, ráfizetek!!!
Szenvedélyek
Megjegyzés:A szenvedély nagyon fontos dolog!
Nehogy már egy nemzetközileg jegyzett, szimultán sakkbajnoknő merészeljen közeledni!
Ideológia
Megjegyzés:Csak bigott megszállot neeee!!!
Hobbi
Megjegyzés:Egy állatot, ha javasolhatnék ... nem éppen öleb (báááár, ha jobban belegondolunk, némi összefüggés felfedezhető, ami az ölet illeti ) ... nem cirkuszi oroszlán, nem suhanó tigris, ... majom??? ... hm ... valamennyire közel áll, a pisztáciát pl. szeretem, de nem köpködöm szanaszét a magját!!!! ... a pisztáciának ... szóval, nem sarokban leselkedő pók, nem nyirkos ölelésű hüllő, ... és így tovább
Naaa, akkor vajh ki, vagy mi lehet ??? ... naaa ...
Aki kitalálja, értékes nyereményeket felvonultató sorsoláson vehet részt!!!
A fődíjat, velem született szerénységem miatt, most nem tárom nyílvánosság elé ...
Szórakozás
Megjegyzés:Ez aztán hosszú lista.
Aki ennek lelkiismeretesen a végére akar érni, többet kell olvasnia, mint "nálam".
Nem bíztak semmit a véletlenre!
Namármost aki mindet bejelölte, vagy 20-nál többet, meg se rezzentse a fülem bojtját!
20 alattiak próbálkozhatnak, 0 találatosok hendikeppel indulnak
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
love.hu bemutatkozás
  2012-11-20 23:12:16, kedd
 
  Mindezzel csak a rugalmasságomat próbálom érzékeltetni ... nem próbababák vagytok, akikre kedvünk
szerint aggatunk mindenfélét.
Nem fenyegetésképpen mondom, de jó az ízlésem ...
Arc
Milyen színű legyen a szeme?kék, zöld, barna, fekete, egyéb
Milyen hosszú legyen a haja?hosszú, középhosszú, rövid
Festheti a haját?igen
Megjegyzés:Tőlem akár albinó is lehet piros szemekkel, ha jól áll neki.
Örülnék, ha a pajesz meg a szakáll elmaradna.
Extrák
Megjegyzés:Bánom is én, csak ne legyen teljesen kibatikolva, látszon ki a bőre is.
Intim
Megjegyzés: Hentesüzlet!? ...
Keiccsókolom!
Akkor, kérek úúúgy ... 58 kiló karajt (viszont eladó vagyok ), ... a szép mellehusából kettőt, aztán jöhet a comb, ott sem árt, ha kettő van, amolyan rántani való fartőből is párosan, ... aztán, egy helyre püspök falat kéne még, hogy megkoszorúzzuk a vásárlást ...
Hogy kosarat is kapok??? ... kössz ... helyben fogyasztom!
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 231
  • e Hét: 564
  • e Hónap: 7481
  • e Év: 147506
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.