Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Töltött korongok
  2012-11-30 15:30:23, péntek
 
  Töltött korongok

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
Tej, amennyit felvesz
1 evőkanál só
20 dkg olvasztott margarin

Töltelék:
1/2 doboz kukorica
10 dkg sonka
1/2 tömlős sajt
2 evőkanál tejföl
Teteje:
1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
Lágy tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
A tölteléket változtathatod,májas,kolbászos,halas, csak a tejfölt tedd bele mindig! 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A Da Vinci kód 233.
  2012-11-28 16:04:57, szerda
 
  Gettum végignézett a néptelen könyvtáron, aztán újra rájuk kacsintott.
- Nos, azt nehezen állíthatnám, hogy pillanatnyilag túlságosan el vagyok foglalva, ugyebár? Amennyiben bejelentkeznek, senkit nem zavarhat, ha a segítségükre leszek. Mit is keresnek?
- Szeretnénk megtalálni egy londoni sírt.
Gettum kétkedve nézett rájuk.
- Több mint húszezer van belőlük a városban. Nem lehetne egy kicsit pontosítani?
- Ez egy lovag sírja. A nevét nem tudjuk.
- Egy lovag. Ez már lényegesen szűkíti a keresést. Ebből már nem lehet olyan sok.
- Nincs túl sok információnk a lovagról, akit keresünk - mondta Sophie -, de ennyit tudunk. - Elővett egy darab papírt, amelyre csak a vers első két sorát írta föl.
Mivel vonakodtak megmutatni az egész verset egy kívülállónak, Langdon és Sophie eldöntötték, hogy csupán az első két sort adják meg, amelyben a lovagról van szó. Osztott rejtjelezés, mondta erre Sophie. Amikor egy titkosszolgálat olyan kódot fog el, amely érzékeny adatokat tartalmaz, több kriptográfus kezd el dolgozni a kód egy-egy meghatározott részén. Így amikor megfejtik, egyikük sem lesz birtokában a teljes, desifrírozott üzenetnek.
Jelen esetben valószínűleg fölösleges volt ez az elővigyázatosság; amennyiben a könyvtárosnő megismeri a teljes verset, azonosítja a lovag sírját, és tudja, mit jelent a hiányzó gömb, akkor sem megy semmire az információkkal a cryptex nélkül.
Gettum látta a sürgetést a neves amerikai tudós szemében, mintha élet-halál kérdése volna annak a bizonyos sírnak a gyors megtalálása. A társaságában lévő zöld szemű nő szintén aggodalmasnak tűnt.
A mit sem értő Gettum föltette a szemüvegét, és megvizsgálta a papírt, amelyet átadtak neki.
Londonban egy lovag, Pápa tette sírba
Munkája gyümölcsét szent harag torolta.
A könyvtárosnő a látogatókra pillantott.
- Mi ez? Valami harvardi kincsvadászat?
Langdon nevetése kényszeredettnek hangzott.
- Igen, valami olyasmi.
Gettum elhallgatott, megérezve, hogy nem akarják elmondani neki a hátteret. Ennek ellenére felébredt a kíváncsisága, és azon kapta magát, hogy elmélyülten tanulmányozza a verset. - A szöveg szerint ez a lovag valami Istennek nem tetsző dolgot tett, ám egy pápa mégis személyesen vállalta, hogy eltemeti Londonban.
Langdon bólintott.
- Eszébe jut erről valami?
Gettum elindult az egyik munkaállomás felé.
- Így kapásból semmi, de nézzük meg, mi derül ki az adatbázisból.
Az utóbbi két évtizedben a King's College Teológiai Kutatóintézetét olyan fordítógépekkel szerelték fel, amelyek hatalmas mennyiségű szöveget - több tucat nyelven kiadott vallási enciklopédiákat, egyházi életrajzokat, szent szövegeket, történeti munkákat, vatikáni leveleket, egyházi személyek naplóit, mindent, ami a spiritualitás témakörébe sorolható - digitalizáltak és katalogizáltak, és ehhez járult még egy optikai karakterfelismerő szoftver is. Mivel a roppant méretű gyűjtemény most már inkább bitek és byte-ok alakjában volt elérhető, mintsem fizikai oldalakon, sokkal könnyebbé vált az adatok lehívása és kezelése.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
A Da Vinci kód 232.
  2012-11-21 21:22:51, szerda
 
  Kilencvenkettedik fejezet

A King's College - amelyet IV. György király alapított 1829-ben - teológiai és vallástudományi könyvtára a Korona adományozta ingatlanon kapott helyet, közvetlenül a Parlament mellett. A King's College egyháztudományi részlege nemcsak 150 éves oktatási és kutatási tapasztalattal dicsekedhet, hanem a rendszeres teológia 1982-ben létrehozott kutatóintézetével is, amely a világ egyik legteljesebb és technikailag legfejlettebb vallástörténeti könyvtárának ad otthont.
Langdon még akkor is szédelgett, amikor Sophie-val bejöttek az esőről, és beléptek a könyvtárba. A fő kutatóterem olyan volt, amilyennek Langdon leírta - egy impozáns, nyolcszögletű terem, középen egy hatalmas kerek asztallal, amely mellett Arthur király és lovagjai is otthonosan érezték volna magukat, amennyiben nem zavarta volna őket a tizenkét számítógépes munkaállomás. A terem túlsó végében egy könyvtáros éppen most töltötte meg a kannát teával, és készült letelepedni napi munkájához.
- Szép jó reggelt - köszöntötte őket kellemes brit akcentussal, és otthagyva a teáját, elindult feléjük. - Segíthetek valamiben?
- Köszönöm - válaszolta Langdon. - A nevem...
- Robert Langdon - előzte meg a hölgy és kedves mosolyt villantott rá. - Tudom, hogy kicsoda.
Langdon egy pillanatig már attól félt, Hogy Faché az angol televízióban is bemutatta a képét, de a könyvtárosnő mosolya egészen másra utalt, Langdon máig nem tudott hozzászokni a hírneve okozta váratlan helyzetekhez. De azt meg kell hagyni, hogy ha valaki méltán ismerhette föl, az éppen a vallástudományok tájékoztató könyvtárosa volt.
- Pamela Gettum vagyok - nyújtotta a kezét a könyvtárosnő. Üde, értelmes arca és kellemes hangja volt. Vastag, szarukeretes szemüvege a nyakában lógott.
- Örvendek - mondta Langdon. - Bemutatom a társamat, Sophie Neveu-t.
A két nő üdvözölte egymást, majd Gettum ismét Langdonhoz fordult.
- Nem számítottam az érkezésére.
- Én sem. Ha nem okozunk túl nagy gondot, szívesen vennénk a segítségét. Néhány információra volna szükségünk.
Gettum mintha elbizonytalanodott volna.
- Rendes körülmények között előzetes kérés és bejelentkezés után fogadunk csak látogatókat, kivéve természetesen azt az esetet, ha ön a College egy tagjának a vendége.
Langdon megrázta a fejét.
- Attól tartok, hogy bejelentés nélkül érkeztünk. Egy barátom melegen ajánlotta önöket. Sir Leigh Teabing. - Langdon önkéntelenül is elkomorult, amikor kimondta a nevét. - A brit királyi történész.
Gettum erre már felderült, és elnevette magát.
- Hát persze, ismerem!. Különleges figura. Megszállott! Akárhányszor idejön, mindig ugyanazt keresi. Grál, Grál és Grál. Fogadok, hogy előbb hal meg, mint hogy feladná a kutatást. - Rájuk kacsintott. - Akinek van rá ideje meg pénze, az megengedheti magának az efféle bájos luxust, nem igaz? A mi emberünk igazi Don Quijote.
- Van rá esély, hogy segítsen nekünk? - kérdezte Sophie. - Nagyon fontos lenne.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Homokban....
  2012-11-14 09:28:23, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 231.
  2012-11-11 20:46:32, vasárnap
 
  Silas borzongva pillantott Rémyre. Teabing elrablása nem szerepelt a tervben, és a sorsáról való döntés új problémát vetett fel.
- Mi ketten Isten emberei vagyunk - suttogta a Mester. - Minket nem téríthetnek el a célunktól. - Baljós csend következett a vonalban. - Pusztán ez okból, arra fogom kérni Rémyt, hogy ő hozza el nekem a zárókövet. Érted már?
Silas ingerültséget érzékelt a Mester hangjában, és meglepte, hogy a férfi nem mutat több megértést. Elkerülhetetlen, hogy meglássam az arcát, gondolta Silas. Rémy azt tette, amit tennie kellett. Megmentettük a zárókövet.
- Értem - nyögte ki Silas.
- Helyes. A saját biztonságod érdekében azonnal el kell tűnnöd az utcáról. A rendőrség hamarosan körözni fogja a limuzint, és nem akarom, hogy elkapjanak. Az Opus Deinek Londonban is van szálláshelye, igaz?
- Hogyne.
- És ott befogadnak?
- Mint testvérüket.
- Akkor menj oda, és tűnj el szem elől. Azonnal hívni foglak, amint a kezemben lesz a zárókő, és elintéztem a felmerült problémát.
- Ön Londonban van?
- Tedd, amit mondtam, és minden rendben lesz.
- Igen, uram.
A Mester sóhajtott egy nagyot, mintha mélységesen sajnálná, amit most tennie kell.
- Ideje, hogy beszéljek Rémyvel.
Silas átadta Rémynek a telefont, érezve, hogy Rémy Legaludecnek ez lesz az utolsó fogadott telefonhívása.
Miközben Rémy átvette a telefont, tudta, hogy ennek a szerencsétlen, torzszülött szerzetesnek sejtelme sincsen arról, milyen sors vár rá most, hogy megtette a kötelességét.
A Mester felhasznált téged, Silas.
A püspököd pedig csak egy báb.
Rémy nem győzte csodálni a Mester meggyőzőerejét. Aringarosa püspök tökéletesen megbízott benne. Elvakította a saját kétségbeesése. Aringarosa túlságosan szeretett volna hinni. Noha Rémy nem kedvelte különösebben a Mestert, büszke volt arra, hogy elnyerte a bizalmát, és segítségére lehetett. Megszolgáltam a jutalmamat.
- Nagyon figyeljen - mondta a Mester. - Vigye el Silast az Opus Dei szálláshelyére, de néhány utcával arrébb tegye ki. Aztán hajtson a St. James Parkba. A Parlament és a Big Ben mellett van. Parkoljon le a limuzinnal a lovas testőrség gyakorlóterénél. Ott majd mindent megbeszélünk.
És ezzel megszakította a kapcsolatot.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Ha a csend beszélni tudna
  2012-11-10 21:19:28, szombat
 
  Ez is a tegnapi zenehallgatásom....

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zenehallgatás
  2012-11-10 21:16:59, szombat
 
  Tegnap, mikor hallgattam ezt a dalt, nagyobbik csemetém totálmeglepetten kérdezte, hogy "anya, te most tényleg One Direction-t hallgatsz?"
Azt, igen. Lehet hogy a nagy tinicsapat tinilányoknak énekel, de ez a dal nekem is tetszik. Nem korfüggő szerintem, hogy milyen zenét hallgatunk.
Legalábbis nálam inkább hangulatfüggő.

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kasza Tibor - Nem kell más
  2012-11-09 22:30:28, péntek
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 230.
  2012-11-09 22:25:34, péntek
 
  Kilencvenegyedik fejezet

Silas a Temple Church közelében leparkolt Jaguar limuzin utasterében ült. Nyirkosnak érezte a tenyerét, ahogy a zárókövet fogta, azt várva, hogy Rémy végezzen Teabing szájának kipeckelésével, és megkötözze a csomagtartóban talált zsineggel.
Rémy végre előremászott a limuzin hátsó részéből, megkerülte a kocsit, és beült a volán mögé Silas mellé.
- Sikerült? - kérdezte Silas.
Rémy vihogott, és letörölve magáról az esővizet, hátrapillantott a nyitott belső ablakon át Leigh Teabingre, aki csak formátlan tömegnek látszott a limuzin hátuljának homályában.
- Ne félj, nem fog megszökni.
Silas meghallotta Teabing elfojtott kiáltásait, és rájött, hogy Rémy a maradék ragasztószalaggal tömte be a száját.
- Ferme ta gueulel - szólt hátra Rémy a válla felett Teabingnek. Majd megnyomott egy gombot a bonyolult műszerfalon. A háta mögött becsukódott az opálüveg ablak, amely leválasztotta tőlük a limuzin utasterét. Teabing eltűnt szem elől, és a hangja is elnémult. Rémy most Silasra pillantott. - Épp elég sokáig hallgattam a szánalmas nyavalygását.
Percekkel később, miközben a Jaguar limuzin már nagy sebességgel haladt az utcákon, megszólalt Silas mobiltelefonja. A Mester lesz az. Izgatottan haliózott bele.
- Silas - hallotta a Mester ismerős francia akcentusát. - Nagy megkönnyebbülés, hogy hallom a hangodat. Ez azt jelenti, hogy biztonságban vagy.
Silas legalább annyira fellélegzett, hogy a Mester jelentkezett. Órák óta nem beszélt vele, és persze az akció is alaposan félresiklott. Most végre, úgy tűnt, hogy jó irányba terelődtek a dolgok.
- Megvan a zárókő.
- Ez nagyszerű hír - mondta neki a Mester. - Rémy veled van?
Silas meglepődött, hogy a Mester Rémy nevét említi.
- Igen. Rémy szabadított ki.
- Mert azt parancsoltam neki. Sajnálom, hogy ilyen sokáig fogságban tartottak.
- A fizikai kényelmetlenség nem számít. Az a fő, hogy a miénk a zárókő.
- Igen. Azonnal hozzátok ide nekem. Igyekeznünk kell.
Silas alig várta, hogy szemtől szembe láthassa a Mestert.
- Igen, uram. Nagy megtiszteltetés ez nekem.
- Silas, azt szeretném, ha Rémy hozná el nekem.
Rémy? Silas elszontyolodott. Mindazok után, amiket a Mesterért tett, azt remélte, hogy személyesen adhatja át neki a díjat. A Mester többre tartja Rémyt?
- Érzem a csalódottságodat - mondta a Mester -, ami elárulja nekem, hogy nem értetted meg a lényeget. - Suttogóra fogta a hangját. - El kell hinned nekem, hogy szívesebben venném át tőled a zárókövet... inkább Isten gyermekétől, mint egy bűnözőtől, de rajta kell tartanom a szemem Rémyn. Megszegte a parancsaimat, és súlyos hibát követett
el, amellyel kockára tette a küldetésünket.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Csézy - Fáj még!
  2012-11-09 10:46:13, péntek
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 952
  • e Hónap: 2786
  • e Év: 2786
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.